Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Verejné zhromaždenie podľa zákona, alebo ďalšia fraška v réžii jedného človeka?

200

Sereď   |   Už zajtra bude na Verejnom zhromaždení obyvateľov mesta  Sereď opätovne na pretrase téma  realizácie ubytovacích kapacít  v areáli bývalej NHS, slúžiacich na ubytovanie pravdepodobne cca 4000 prevažne zahraničných pracovníkov, ktorých potrebujú firmy v okolí mesta.   Pôjde o skutočné "Verejné zhromaždenie obyvateľov mesta", alebo to znovu bude fraška v réžii jedného človeka?

Na rokovaní MsZ dňa  14. decembra  2017 mal byť poslancami MsZ prerokovávaný aj bod programu týkajúci sa zmeny Územného plánu mesta v súvislosti s požiadavkami niekoľkých podnikateľov majúcich záujem v súčasnej priemyselnej zóne objektu bývalej Niklovej huti urobiť ubytovne pre pracovníkov za prácou do firiem v meste a jeho okolí dochádzajúcich z väčšej diaľky - aj zo zahraničia. Pre závažnosť témy, predchádzajúceho neodsúhlasenia zmien a možných vážnych dopadov rozhodnutia poslancov na mesto a jeho obyvateľov, poslanec MsZ   JUDr. Michal Irsák navrhol, aby k téme bolo zvolané  tzv. "Verejné zhromaždenie obyvateľov obce", ktoré zákon definuje ako jeden z rovnocenných  spôsobov výkonu samosprávy. Treba zdôrazniť, že spolu s "hlasovaním občanov (referendum), ide o spôsob priamej demokracie, kedy občania (obyvatelia) priamo vykonávajú rozhodnutia v účinnosti rovnocenné s poslancami.

Pripomíname, že zpravidla poslanci väčšiny miest sa neradi vzdávajú rozhodovania, nemajú radi žiadne prvky priamej demokracie a tak sa snažia tento inštitút vykladať pomerne svojrázne, veľmi ho nepoužívať a ak, tak sa tváriť, že vlastne o "nič vážne nejde...". Legislatíva ale hovorí niečo úplne iné.

- - -

Celá zápisnica z rokovania MsZ pre prípadnú kontrolu je pripojená v prílohe. Vyberáme celé hlasovanie - uznesenie, v ktorom sa nachádza presný program, ktorým sa na jeho základe má Verejné zhromaždenie obyvateľov mesta  Sereď riadiť.

 

Dávam do pozornosti čitateľa bod. 1. a 4 uznesenia  MsZ, ktoré je záväzné. Explicitne sa v nich nachádza  1. prezentácia prítomných, 4. hlasovanie

Následne vyberáme aj bod, v ktorom poslanci MsZ mestský úrad (primátora mesta) požiadali  prípravou tohto zhromaždenia. Za chod MsÚ zodpovedá primátor mesta. Poslanci rozhodujú - úrad (primátor) vykonáva.

 

Vidíme teda, že uznesenie schválené poslancami MsZ je naformulované zrozumiteľne, presne a nezameniteľne. Pojmy sú definované podľa platnej legislatívy a z uvedeného zjavne vyplýva, že poslanci MsZ sa prenesením výkonu samosprávy v takto vážnej veci rozhodli zodpovednosť preniesť priamo na občanov a to prvkom definovaným v Ústave SR a tiež v zákone  369/1990.

Na základe uznesenia  MsZ  300/2017, primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi zvolal na deň  05. február 2018 na 17:00 hodinu do priestorov kina NOVA "Verejné zhromaždenie obyvateľov mesta Sereď" vyvesením pozvánky  na úradnú tabuľu a oficiálny web mesta Sereď.

Prinášame výrez pozvánky s programom. Celá pozvánka je pre kontrolu priložená v prílohe pod článkom.

 

Pozornosť si dovolíme upriamiť na bod pozvánky  1. a 5.  V bode 1. zostala zachovaná prezentácia prítomných, no v bode 5. hlasovanie nie je. Nachádza sa tu iba vyhodnotenie zhromaždenia.  O aký pojem z akej legislatívy v súvislosti s inštitútom  "Verejné zhromaždenie obyvateľov obce" sa jedná?  Takto formulovaná pozvánka nastoluje niekoľko otázok. Hlavne - o čo vlastne  5. februára, teda už zajtra popoludní v kine NOVA pôjde? Bude to nejaké nezáväzné stretnutie obyvateľov, diskusia, povinné tančeky pre "naplnenie" úlohy uloženej uznesením poslancov, alebo o skutočné  "Verejné zhromaždenie obyvatelov obce", ktoré ak vychádzame zo zákona, má byť  rovnocenné rokovaniu poslaneckého zboru?

Ako je možné, že z pozvánky bolo svojvoľne vypustené možno to najdôležitejšie - hlasovanie obyvateľov mesta? Kto toto  z pozvánky ktorá mala byť vyhotovená na náklade poslancami MsZ  prijatého a teda pre úrad platného uznesenia vypustil? A prečo to spravil?

Pozrime sa teraz na Ústavu SR a to konkrétne už na Základné ustanovenia v dôležitom článku 2.:

 

 

A následne na zákon  369/1990 - Samospráva obce:

Celý Zákon 369/1990 je priložený v prílohe článku.

Práve tu sa uvádza jasne, zrozumiteľne a nezamenitelne:

Samospráva obce
§4

(2)
Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce
a) orgánmi obce,
b) hlasovaním obyvateľov obce,
c) verejným zhromaždením obyvateľov obce.

Znamená to teda, že všetky tri v zákone uvedené  spôsoby výkonu samosprávy sú rovnocenné. Na základe  uznesenia MsZ  300/2017 poslanci MsZ v danej veci preniesli výkon samosprávy na obyvateľov.  Akým spôsobom bude toto právo obyvateľov zajtra naplnené?

- - -

Samozrejme, aj na toto zákonodarca pamätal. Obce a mestá si priebeh inštitútu  "Verejného zhromaždenia obyvatelov obce" majú upraviť v podzákonných normách - tzv. VZN. Nemal som bližšiu vedomosť o tom, či Mesto Sereď  toto VZN má prijaté a tak sme v uplynulom týždni  telefonicky oslovili  PhDr. Silviu Adamčíkovú, vedúcu organizačného  oddelenia na MsÚ s otázkami týkajúcimi sa  VZN, ale aj či sa bude na zhromaždení hlasovať. Odpovedala, že nie, mesto  VZN nemá a nie hlasovať sa na zhromaždení nebude. Zhromaždenie obyvateľov obce má teda  byť iba "zistením nálad a názorov" obyvateľov na problematiku. Problém ale je, že takto vážny inštitút priamej demokracie nemá slúžiť na bežné debaty bez reálneho výsledku - výkonu samosprávy. Na debaty s občanmi či zisťovanie názorov majú slúžiť uplne iné fóra a spôsoby, ako napríklad prieskum verejnej mienky. S Dr. Adamčíkovou sme hovorili aj o záväznosti / informatívnosti prípadného hlasovania a pod. Nezhodli sme sa v názoroch, čo však pre tento materiál nie je podstatné.

Keďže v dôležitých veciach je potrebné informovať verejnosť korektne, pre istotu sme Dr. Adamčíkovej zaslali aj e-mail.

E-mail zaslaný PhDr. Silvii Adamčíkovej:

From: Milos Majko
Sent: Wednesday, January 31, 2018 11:04 AM
To: silvia.adamcikova@sered.sk
Cc: seredonline
Subject: ziadost

Dobry den pani Adamcikova,
v nadvaznosti na nas tel. rozhovor Vas prosim o oznamenie informacie, ci ma Mesto Sered prijate VZN upravujuce sposob vykonu priamej demokracie na tzv. "Verejnom zhromazdeni obyvatelov obce" a sposob priebehu tohto zhromazdenia.
Dakujem.
Milos Majko

Odpoveď vedúcej oddelenia:

Dňa 31. januára 2018, 12:20, PhDr. Silvia Adamčíková napísal(-a):

Dobrý deň, pán Majko
mesto Sereď nemá prijaté Všeobecne záväzné nariadenie, ktoré by upravovalo pravidlá pre uskutočnenie zhromaždenia obyvateľov mesta.
Mám od Vás neprijatý hovor. Chceli ste ešte niečo?
S pozdravom
PhDr. Silvia Adamčíková
vedúca organizačného oddelenia   Mestský úrad

Žiadosť o upresnenie informácií:

Milos Majko
1. 2. (pred 3 dňami)
komu: Silvia
Srdecna vdaka za potvrdenie informacie z tel. rozhovoru. Chcel som este potvrdit informaciu, ze na verejnom zhromazdeni obyvatelov mesta Sered dna 05. 02. 0218
- nebude hlasovanie obyvatelov  (zhodli sme sa na tom, ze by musel byt servis na zaistenie regulernosti hlasovania)
- nebude teda prijaty ziaden pre poslancov OZ zavazny vysledok (aj ked podla mna by mal byt vysledok tohto institutu zavazny)
- pojde len o predstavenie zameru ziadatelmi a zistenie nazorov obyvatelov / obcanov na predmetnu problematiku
Dakujem.
Majko

Písomná odpoveď na tieto konkrétne a dôležité veci však do dnešného dňa nám doručená nebola.

Možno si občan povie - načo hlasovanie, načo VZN, načo pravidlá... Nuž, ak nie sú vopred dané pravidlá záväzným predpisom, otvárajú sa konkrétnemu človeku (organizátorovi) pre občana netušené možnosti manipulácie tohto inštitútu priamej demokracie podľa potreby jednotlivca, či úzkej skupiny ľudí. Napríklad môže priamo na zhromaždení podľa vývoja, atmosféry na ňom, zloženia obyvateľov ZA a PROTI, nálad a názorov prezentovaných na kamery konať. Ak situácia prípadným zámerom vyhovujúca nebude, pozvánka hovorí, že sa nehlasuje,bude stačiť poďakovať sa obyvatelom za účasť, ukončiť, rozpustiť a následne problém ďalej riešiť  iným spôsobom. Ak situácia vyhovujúca bude, stačí odvolať sa na záväzné uznesenie a dať hlasovať. Prezentácia vykonaná má byť, takže stačí proces dotiahnuť do konca a niekto zase vyhral. Či občan, demokracia a právo rozoberať tu a teraz nebudem. Je toto práve týmto prípadom a odhalené nezrovnalosti sú úmyslom?

V celom procese prípravy zajtrajšieho "Verejného zhromaždenia obyvatelov mesta  Sereď"  ma zaráža hneď niekoľko vecí. Mesto malo na prípravu zhromaždenia dostatok času. A nielen na ňu. Aj na oboznámenie obyvateľov s problematikou, zvolanie verejných diskusií na oficiálnej pôde a pod patronátom mesta, robenie osvety cez vytlačenie a roznesenie letákov do každej domácnosti. Nestalo sa. Dokonca ani v tlačenej podobe SN niet ničoho, čo by obyvateľov mesta upozorňovalo na závažnosť zajtrajšieho zhromaždenia a na možnosti, aké obyvatelia týmto inštitútom  v rozhodovaní o veciach verejných dostali priamo do vlastných rúk.

Ani inak mediálne aktívny Ľubomír Veselický neaktivoval svoj talent a nenapísal do SN pre občanov zmysluplný materiál v súlade s jeho tvrdením zpred asi ôsmych rokov o dôležitosti participácie občanov na správe vecí verejných. 

Pýtam sa, prečo tieto nezrovnalosti? Prečo vedenie mesta nevyužilo takmer dva mesiace na aktívnu diskusiu s obyvateľmi a na ich dovzdelanie v tom, čo vlastne priama demokracia a teda "Verejné zhromaždenie obyvatelov mesta" v praxi je?

Pýtam sa zároveň, prečo sme nedostali priamu odpoveď na konkrétne otázky postavené na základe znalosti faktov a rizík vyplývajúcich napr. z rozdielnosti obsahu uznesenia MsZ a zverejnenej pozvánky pre obyvateľov mesta?

 

- - -

Úlohou tohto materiálu nebolo rieišť samotnú tému či ubytovne áno, alebo nie, ale poukázať na vážne nezrovnalosti v organizácii Verejného zhromaždenia obyvatelov obce, absenciu  VZN určujúceho záväzné pravidlá a  tak na možnosť účelovej manipulácie s takýmto zhromaždením. Vychádzam zo skúseností s uplynulého obdobia - obdobné Verejné zhromaždenie, kde vedením  mesta (primátorom Tomčányim) nebolo obyvateľovi umožnené  odprezentovať svoju pripomienku.

Viac informácií nájdete tu: http://www.seredonline.sk/clanky/demokracia-na-sposob-nasho-mesta/

A tiež zo skúseností s účelovým manipulovaním s inštitútom rokovania MsZ, kde primátor Ing. Martin Tomčányi použil účelovo zostrihané a komentované video konkrétnej osoby na diskreditáciu poslanca MsZ s odlišným názorom, ďalej obsah videa komentoval, verejne klamal prítomných občanov, ale aj poslancov MsZ a nakoniec dokonca  dal hlasovať o právnych krokoch v prípade, že bude poslanec MsZ trvať na prezentovaní názoru na prenájom majetku mesta vysokej hodnoty súkromnej spoločnosti. Dnes s odstupom času je preukázané, že poslanec MsZ upozorňoval len na zlomok protiprávnych a pre mesto nevýhodných skutočností v predmetnej veci.

Skúsenosti s konaním primátora teda priamo napovedajú, že s manipuláciou faktov, klamaním občanov, schvalovaním porušovania zákonov a "prikrývaním" konania poslancami MsZ problém nemá.

Viac informácií nájdete tu: http://www.seredonline.sk/clanky/divadlo-skoncilo-opona-zostala-roztiahnuta-kto-na-msz-verejne-klamal-cast-1/

- - -

Z uvedeného je zrejmé, že predloženými faktami máme záujem upozorniť na možné riziko zneužitia inštitútu priamej demokracie "Verejného zhromaždenia obyvatelov obce" konkrétnymi osobami aj preto, lebo vo vytvorenom chaose takéto konanie vylúčené nie je.

- - -

V priloženom videozázname sa poslanec MsZ  Tomáš Karmažín vyjadruje k jeho pohľadu na zajtrajšie Verejné zhromaždenie obyvateľov mesta a ja dopĺňam a zdôrazňujem niektoré detaily týkajúce sa veci známe v čase natáčania rozhovoru.


Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Anonym | 09-02-2018 11:25:39
Veď tento poslanec ani nebol na zhromaždení občanov a tu rozpráva, načo,mal byť v kine.
Haha | 08-02-2018 00:19:57
Treba sa opytat,na koho pozemkoch stoja firmy,ktore ich zamestnavaju..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-02-2018 15:07:21
Vypocul som si popoludnajsie hlasenie mestskeho rozhlasu. Vyhlasovany program bol v rozpore s uznesenim schvalenym poslancami MsZ.

Podla akych zakonov sa riadi vedenie mesta Sered?
Fire | 05-02-2018 13:57:40
Jako taktok, seredane moji...Jako jasne ze zasa nyst nebude, lebo to tak u nas byva, lebo ne preto, ze jaka rec, taky lud, ale aj. Ale inse som scel. Ked sme prytem, nekomu totok musi sylno vyhovuvat, ne ze by lude seredsky jako nevedely, len on nevyda, neocuju a prd ich je do teho seckeho,pravda pokal ich sa to samych netyka. Ale totok sa ich tyka, len ony jako dycky si len doma ondyt budu, lebo u nas je to tak.A potom secy na secko budu ondyt, ked podla ych nazoru co poveda pri pyve sa to tak nedeje. Na a potem si nasy fytuzy mozu pravda tutok robyt co scu, lebo jako mozu. No a esce som jedno scel, reku aby zas volakemu motor nezahorel, ked do teho moc vydy...😉😀
Milmar | 05-02-2018 12:34:51
Celkom by ma zaujímalo, či sa dostane do povedomia aj ubytovňa, ktorá sa už buduje na Garbiarskej ulici.
riadená fraška? | 05-02-2018 12:22:00
O tom že sa jedná o veľmi jemne povedané \"chytráctvo\" voči občanom mesta je jasné každému, kto používa hlavu aj na iné ako jedenie...Vážnejší problém je v tom, že vedenie mesta celkom vedome a cielene riskuje, že tento program potiera uznesenie poslancov č. 300/2017. Tým ale hrozí neplatnosť výsledku verejného zhromaždenia, nech by občania vyjavili svoj názor za alebo proti zmene územného plánu a celé sa to premení na riadenú frašku.Pán primátor, nie všetci tu žerú seno.
občan mesta | 05-02-2018 12:17:23
Ked tu spravia tu ubytovnu tak tu vstci zdechneme
Ovečky | 05-02-2018 11:36:44
Celé je to sprostosť, pretože stačí ak Sidor a jeho kumpáni zaberú celé kino s ľudmi čo budú chcieť ten komplex postaviť a ostatný ak sa dovnútra nedostanú, pre kapacitnú obmedzenosť kina, tak poslanci návrh schvália pretože OBČANIA sa vyjadrili že tú ubytovňu chcú???
Toto je čo za sprostosť!!!
OBČANIA MESTA ŽIADAJÚ VYPÍSAŤ O DANEJ OTÁZKE REFERENDUM!!!
Ovečky | 05-02-2018 11:36:44
Celé je to sprostosť, pretože stačí ak Sidor a jeho kumpáni zaberú celé kino s ľudmi čo budú chcieť ten komplex postaviť a ostatný ak sa dovnútra nedostanú, pre kapacitnú obmedzenosť kina, tak poslanci návrh schvália pretože OBČANIA sa vyjadrili že tú ubytovňu chcú???
Toto je čo za sprostosť!!!
OBČANIA MESTA ŽIADAJÚ VYPÍSAŤ O DANEJ OTÁZKE REFERENDUM!!!
anonym | 05-02-2018 10:32:42
v súvislosti s týmto mi napadla dnes jedna vec, aby boli zainteresovaní všetci občania, tak malo mesto - zamestanci mestského úradu navštíviť každú jednu domácnosť s hlasovacím lístkom, kde by sa obyvatelia vyjadrili kto je za a kto proti. A neobstojí tu fakt, že by to bolo pre ich príťaž, veď keď roznášajú obálky na platenie daní z nehnuteľností, tiež to nosia jednotlivo - každému domov proti podpisu. A vtedy ich to nezaťažuje, tak či tak to zaplatia občania. Od decembra do februára by to boli stihli, navštívili by každú jednu domácnosť kde by sa ľudia jednoduchou formou - zakrúžkovaním vyjadrili kto je za a kto proti a nebol by problém s tým, že na verejnom zhromaždení sa môže v kine zúčastniť len určitý počet ľudí - tých 340 ako bolo nižšie spomenutých.
je to nefer | 05-02-2018 10:10:16
Nakolko je v uzneseni napisane aj hlasovanie to znamena ze sa ma aj hlasovat. A je zarazajuce preco nie su obyvatelia informovani o dolezitosti takehoto zhromazdenia a ze sa bude na nom aj hlasovat o tomto probleme kedze lebo je to jasne napisane v uzneseni. Vidim tu jasnu moznost spekulacie a je smutne aby obyvatelia museli stale upozornovat a davat pozor na mozne manipulativne kulehy zo strany vedenia mesta. Jedno taketo podobne zhromazdenie som videl na vlastne oci a nazvali to mimoriadne zastupitelstvo, kedy si tam vedenie mesta natlacilo svojich kamaratov napojenych na rozne zakazky mesta a pod. coho vysledkom bolo skoro ich zinscenovaná verejna poprava poslanca Kurbela zato ze uopzornil na moznu manipulaciu s obrovskym majetkom mesta cize kauza MsBP co sa aj potvrdilo v dalsich etapach a pricom sa dokonca manipuluje aby nedoslo k vysetrovaniu NAKA.
pesimista | 05-02-2018 06:45:26
pán Majko,
chcete aby hlasovanie zhromaždenia bolo záväzne a nahradilo hlasovanie zastupiteľstva.
Sereď má 16800 obyvateľov - do kina Nova sa zmestí 340 obyvateľov./ 2% /
Teraz preženiem, čo ak by sa udialo:
- odporcovia zorganizujú 340 ludí od 12,00 budú pred kinom Nova a následne zaplnia kinosálu
alebo
- záujemci zorganizujú niečo podobné.
Neverím | 05-02-2018 06:30:30
podľa mňa je už dávno rozhodnuté a môže sa tam stretnúť aj celá Sereď - že tu tá ubytovňa bude a toto bude len fraška ako sa aj tu píše ... Neverím že by si nechali újsť taký kšeft a dali na obyvateľov ktorý ich to tu nechcú no každopádne treba prísť na zhromaždenie

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign