Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Divadlo skončilo, opona zostala roztiahnutá... - kto na MsZ verejne klamal? - časť 3.

200

Jeden článok s príspevkom  a dostatočná snaha o nájdenie aspoň akého takého ospravedlnenia dlhodobého ignorovania média a mojej osoby  poslancom, viceprimátorom a hovorcom  Veselickým sú ďaľším klamstvom, ktoré si mohla verejnosť vypočuť na  MsZ  konanom pred niekoľkými týždňami v Seredi.

O čo vlastne ide?

Pre dostatočné oboznámenie sa s vecou je potrebné pozriet sa do histórie a chronologicky zhrnúť fakty.

Ivetka Tóthová pred zhruba rokom  na SOL uverejnila  tento článok:

Časť parkoviska pred MÚ bude slúžiť verejnosti
Iveta Tóthová Dátum 28. 04. 2014 16:25:21 Téma  Iné | Zobrazení: 1258 ×

Na jeseň minulého roka sme písali v novinách, že pošta v Seredi prejde rekonštrukciou, ktorá sa v súčasnosti aj uskutočňuje. Nakoľko pošta nedisponuje žiadnym veľkým parkoviskom, mesto Sereď chce vyjsť občanom v ústrety a časť parkoviska pred MÚ prenechá návštevníkom pošty.  Pre svoje motorové vozidlá a vozidlá zamestnancov zrekonštruovali parkovisko za MÚ vo dvore. Kapacita parkoviska je približne 30 parkovacích miest a povrch tvorí asfaltová drť. V pláne je ešte výškový rozdiel medzi úrovňou záhrady a dvora MÚ využiť na vybudovanie približne troch až štyroch miestností, z toho  tri by mali byť garáže pre automobily, ktoré sú majetkom mesta . Jedna miestnosť by mala byť dielňa. Strechy garáží by boli zároveň novými parkovacími miestami.

My sme sa dnes boli pozrieť, v akom stave je parkovisko v súčasnosti.

Tu je článokhttp://www.seredonline.sk/clanky/cast-parkoviska-pred-mu-bude-sluzit-verejnosti/

Pod článkom sú tri diskusné príspevky:

parkovisko? | 29-04-2014 20:31:16 |
tie fotky sú o parkovisku či o vyobrazení áut, ktoré tam parkujú? teraz neviem...

Miloš Majko | 29-04-2014 21:54:20 |
Ja to vidim tak, ze v mastali je dobytok a na parkovisku auta... Vy to vidite inak? Ak ano, pochvalte sa - rad sa naucim nieco nove. ;-)

parking | 30-04-2014 21:31:19 |
aj dažniky na každe auto by to chcelo,,, a ten rokxor je hromozvod?

Niekedy sám žasnem nad čím sa dokážu pozastavovať niektorí čitatelia. Príspevok 1. diskutujúceho pod článkom Ivety Tóthovej som komentoval - mohol som použiť prirovnaní viac, napr. na  pláži sa opaľujú ľudia a na parkovisku sú autá či podobne.

Mojim príspevkom som de facto obhajoval  to, nad čím sa pozastavoval diskutujúci - Ivetka odfotila autá na parkovisku - čo tam asi tak malo stáť?

Zvykne sa hovoriť, kto chce psa byť, ten si palicu nájde. Viceprimátora a pseudohovorcu  Veselického  nič zmysluplnejšie pravdepodobne nenapadlo, ako aplikovať si môj príspevok na seba a - kolegov?  Smutné. Luboš nechápe, že niekoľko krát zvažujem, čo napíšem, nakoľko ja píšem pod svojim menom a to NA ROZDIEL OD NEHO a jeho kamošov, pravidelne sa zapájajúcich do diskusie na  SOL - ANONYMNE.

Dokonca o tom napísal zopár  svojich  "mýtov"  v SN. Napr.:  http://novinky.sered.sk/clanky/2015-05-15-zit-mozno-aj-z-kauz

Poslanec MsZ, viceprimátor a hovorca mesta mi nielen ako obyvateľovi mesta, ale aj ako zástupcovi niekoľkých médií dlhodobo nedvíhal služobný telefón. Upozorňujem a zdôrazňujem, že počas pracovnej doby a služobný telefón.

Zavolal som mu teda z telefónu, ktorý nemá uložený v pamäti a zdvihol okamžite. Publikovali sme jeho vyjadrenie hodné archivácie tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/hovorca-mesta-veselicky-komunikuje-len-s-normalnymi-mediami/

Následne si pán Veselický pravdepodobne uvedomil, že predsa len berie za niečo výplatu a predsa len sa asi velmi nehodí totálne a verejne ignorovať nielen médium a obyvateľov mesta a ešte sa tým aj chváliť, tak si pripravil nezmyselnú teóriu, ktorou sa dodnes snaží ospravedlniť neplnenie si elementárnych povinností, za ktoré ho platia občania a aj ja. Napísal mi teda tento e-mail: 

From:Bc. Ľubomír Veselický [mailto:viceprimator@sered.sk]
Sent: Friday, September 19, 2014 11:02 AM
To: 'majko@majko.sk'
Cc: 'Martin Tomcanyi'
Subject: Informácia

Pán Majko!

O 10.22 hod. ste mi telefonovali z t.č. 0907727777.

19. mája ste mi telefonovali z mne neznámeho telefónneho čísla. Na vašu otázku prečo nedvíham  váš telefón som povedal, že komunikujem iba s normálnymi médiami. Urazil som tým všetky slušné a korektné médiá. Mal som povedať že komunikujem iba so slušnými a normálnymi ľuďmi.

Váš názor na mňa ste 16.1.2014 vyjadrili publikovaním tejto vety – tvorca mýtov si na nas úkor prilepsil jedine vlastny dochodok. Sklamal občanov, svojich volicov a predal svoju cest. Tvorca mýtov má inak tak akurát holú r t a ne svoje medium. Este aj to z neuziva, co platime my vsetci.

O pracovníkoch mestského úradu a osobách pracujúcich v tejto budove ste v súvislosti s parkoviskom pri MsÚ napísali  29.4.2014 toto: Ja to vidim tak, ze v mastali je dobytok a na parkovisku auta. Vy to vidite inak? Ak ano, pochvalte sa –rad sa naucim nieco nove.

Ak som pre vás dobytok, nemám dôvod sa mal s vami zhovárať.

Ak máte otázku ako  obyvateľ Serede, napíšte mi ju mailom, a ja na ňu odpoviem.

Ľubomír Veselický

Nezmyselné a ním prispôsobené z kontextu vytrhnuté informácie dodnes prezentuje ako pravdu, ktorú som však obratom vyvrátil a upozornil som ho na to. Jednoducho môj príspevok nenarážal na MsÚ, úradníkov ani volených zástupcov.

Dovolím si povedať, že všetci za minimálne posledných 8 rokov veľmi dobre vedia, že ak ja chcem niečo úradníkom či voleným zástupcom povedať, neschovávam sa za rôzne prirovnania, ale im to jednoducho poviem otvorene, dokonca to napíšem a to pod svojim menom a priezviskom. Nie som odkázaný na takého podlé podpásovky.

Veselickému to ale evidentne vyhovuje, pretože odvtedy si povinnosti uložené mu funkciou voči médiu neplní a svoju chorú teóriu prezentoval už viac krát verejne a to znovu bez  doloženia môjho stanoviska k predmetnej veci.

Smutné je, že na rokovaní  MsZ pred koncom roka túto Veselického teóriu prevzal do svojho repertoáru aj primátor  Martin Tomčányi a úplne bez problémov nechal na túto tému vytvoriť aj materiál do súkromnej regionálnej TV, resp. ani na tomto fóre nedal príležitosť vyjadriť sa k veci tomu, o kom sa verejne vyjadril.

A vyjadril sa verejne znovu. Na zatiaľ poslednom MsZ a to znovu arogantne a nepochybne s úmyslom poškodiť mne ako fyzickej osobe aj ako predstaviteľovi média, znevážiť ma pred verejnosťou a znovu, prakticky bez možnosti obhajoby.

Je to smutné a primátor aj v tomto prípade verejne klamal a to dokonca na riadnom rokovaní  MsZ. Nie, nie som ochotný takéto opakované osobné útoky akceptovať. Som za férovú konfrontáciu, ku ktorej primátora Tomčányiho už rok verejne vyzývam. Odmieta ísť pred kameru mne a baviť sa so mnou o veciach verejných, o výkone jeho mandátu a dokonca nechce využiť ani ponuku obhájiť sa pred verejnosťou v kauzách, v ktorých verejnosť systematicky práve jeho ako primátora mesta označuje za zodpovedného.

- - -

Verejne vyhlasujem, že ani v totmo článku nie je vhodné hľadať útok na kohokoľvek. Znovu prinášam výlučne fakty s linkami na články s videozáznamami, v ktorých si čitateľ môže okamžite overiť moje tvrdenia.  Všetky materiály sú uložené v archíve a to vrátane materiálov publikovaných primátorom mesta či poslancom a viceprimátorom Veselickým.

Primátora Tomčányiho som požiadal o ospravedlnenie. Do tejto chvíle sa neospravedlnil a ani ma vo veci nekontaktoval.

Ako upresnenie pre tých, ktorí dostatočne nechápu rozdiel medzi funkciou primátora mesta, viceprimátora či poslanca MsZ a fyzickou osobou  uvádzam - občan má právo vyplývajúce zo zákona pýtať sa volených zástupcov na všetko, čo súvisí s výkonom ich mandátu. Občan má právo zaujímať sa o veci verejné, pýtať sa na to čo ho zaujíma a žiadať vysvetlenia krokov volených zástupcov vo veciach, ktorým nerozumie, má obavy že neboli pre občanov výhodné a podobne.

Je scestné porovnávať práva a povinnosti občana - fyzickej osoby či novinára - média s právami a povinnosťami volených zástupcov. Občan má zo zákona právo pýtať sa a volený zástupca má povinnosť uloženú zákonom - odpovedať.

Zároveň však neodmysliteľnou funkciou a poslaním médií je kontrola verejnej moci, nakladania s verejnými zdrojmi a informovanie verejnosti  o práci volených zástupcov a to nielen na celoštátnej úrovni, ale aj na nižších úrovniach spoločnosti a teda aj v samospráve. SOL je de facto regionálnym médiom (vyplýva to aj z názvu)  a teda jeho poslaním je prioritne informovanie občanov o dianí v meste a regióne. 

Poznámka autora: Aj tento materiál publikujem v rubrike  "Tak to vidím ja" úmyselne a to z dôvodu, že v danej veci sa cítim byť nielen novinárom, ale zároveň poškodeným, ktorý sa domáha svojich práv všetkými dostupnými právnymi prostriedkami.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-06-2015 03:01:08
Marek, perlickou je, ze ludia ako viceprimator Veselicky by v dobe skoncenia platnosti zmluvy na Sokolovnu za ktoru hlasovali, mali takmer 110 rokov. Slovom STO DESAT !! Na taketo obdobie zaviazali Mesto Sered a teda nase deti a vnukov plnit naklady spojene s rozhodnutim napriek tomu,ze od obcanov dostali mandat NA 4 ROKY.

Chore, scestne a nepochopitelne aj pri tej najvacsej tolerancii...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-06-2015 20:59:15
vieme že viceprimátor je majster v otáčaní slovíčok, lebo aj o mne tvrdil dva krát nepravdu. Jedna bola v jeho mytologickom predvolebnom článku, kde vytrhol vetu z kontextu a potom zaklamal na zastupiteľstve, ževraj som bol proti výstavbe sokolovne a pritom som bol len proti 50 ročnej nevýhodnej zmluve. Ale jemu ten rozdiel asi nič nehovorí.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign