Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Hovorca mesta Veselický komunikuje len s "normálnymi" médiami

200

Informácie. Kvalitné, nezávislé, objektívne, odborné, vzdelávacie, spravodajské i zamerané na prevenciu. Hýbu svetom, podnikaním a ovplyvňujú správanie sa ľudí. Média tvoria verejnú mienku - minimálne ju významne ovplyvňujú. To je aj dôvod, prečo politici bez výnimky chcú médiá ovládať a informácie nimi šírené medzi ľudí maximálne ovplyvňovať.

Nie je tomu inak ani v Seredi.

Aj keď som pred siedmimi rokmi naozaj netušil, do akých rozmerov v celoslovenskom meradle  SOL  narastie a aký kredit si získa, tušil som, že vtedajšiemu vedeniu mesta sa takýto projekt páčiť nebude. Nemýlil som sa. Volení zástupcovia si zvykli na to, že v médiách prinášajúcich informácie o meste vnímajú situáciu známym  "Koho chlieb ješ, toho pesničku spievaj". Povedané inak, ako minulé  tak súčasné vedenie mesta si takpovediac kupuje loajálnosť médií z verejných finančných prostriedkov. Platí za obsah, ktorý kontroluje a v Seredských novinkách dokonca bez hanby a protiústavne aj CENZÚRUJE.

Väčšina občanov si neuvedomuje hodnotu pravdivej informácie podanej objektívne, podloženej faktami a prinesenej včas. Napríklad pred dôležitým rokovaním o dôležitej veci pre občanov. Toto však platí aj opačne. Sú totiž situácie, kedy zverejnenie rovnakej informácie pred rokovaním o určitej veci, môže byť napr. vedeniu mesta či poslancom MsZ nepríjemné, dokonca to môže ovplyvniť  výsledok hlasovania o danej veci.

Spomeňme si na starostlivé utajenie bodu rokovania  MsZ, v ktorom  poslanci MsZ   sebe a hlavnej kontrolórke  Dr. Horváthovej nadelili štedré odmeny. Prečo asi nepožiadali  SOL o zverejnenie tohto bodu rokovania, nezverejnili ho aspoň na oficiálnej stránke, ba dokonca ho nazvali inak?

SOL sa snaží uverejňovať všetky informácie, ku ktorým sa dostaneme. Neriešime, či sú v prospech niekoho, alebo jeho neprospech. Sú to jednoducho informácie a my sa spoliehame na to, že čitateľ - občan nie je idiot a urobí si názor sám.

Ziaľ v poslednom období sa stretávame s utajovaním akcií pred  SOL ako médiom  ( rokovanie vedenie mesta so ZsVS)  a to napriek tomu, že regionálnu televíziu na rokovanie pozvali. Akým právom? Na základe akej legislatívy vedenie mesta a hovorca  Ľubomír Veselický svojvoľne selektuje, ktorú informáciu ktorému médiu poskytne? To snáď čitatelia  SOL sú druhoradí občania, oni sa mu snáď na výplatu neskladajú, považuje ich za hlupákov a odpad?

- - -

Za posledné mesiace som sa snažil s hovorcom mesta  Ľubomírom Veselickým telefonicky spojiť veľa krát. Nastala doba, kedy som sa rozhodol otestovať ho a podrobne si zaznamenať jeho správanie voči  SOL. Počas dvoch týždňov som mu na služobný mobil volal viac krát denne a to ráno, dopoludnia, popoludní  a vždy z mobilného čísla, ktoré má uložené v pamäti telefónu. Nezdvihol ani raz. Viac krát som zisťoval, kde sa nachádza - bol na úrade, v práci a vo svojej pracovni. Sám. K dispozícii pre každého, len nie pre médium, ktoré je tu pre občanov a aj vedenie mesta non stop už siedmy rok. Nezdvihol telefón osobe, ktorá mu pred voľbami umožnila zdarma propagovať svoju osobu a získať tak kreslo v mestskom parlamente a následne post viceprimátora mesta.

Čo je však úplne najhoršie, ignorovaním média sa Veselický spreneveril  funkcii, ktorú zastáva a za ktorú ho občania mesačne dobre platia. Selektuje, diskriminuje, ignoruje. Robí to, čo práve on sám najiniciatívnejšie pred voľbami kritizoval u iných.  A to "oni" boli oproti nemu slabým odvarom. Toľko demagógie ako vyšlo z pera nášho hovorcu nenapísal zatiaľ asi nik. 

Ale k veci. Po dvoch týždňoch - asi si uvedomil, že neustále pokusy o kontaktovanie jeho osoby majú svoj dôvod - mi napísal tento e-mail:

From:Bc. Ľubomír Veselický [mailto:viceprimator@sered.sk]
Sent: Friday, May 16, 2014 2:00 PM
To: majko@majko.sk
Subject: Neprevzaté hovory

V prípade záujmu o kontakt  prosím o odosielanie mailovej správy  na adresu viceprimator@sered.sk.

Veselický

-

Po tomto e-maili som nechal víkendový kľud a v pondelok som pánovi viceprimátorovi a hovorcovi mesta opätovne dva či tri razy volal v pracovnej dobe na služobný mobil, ktorý  mu platíme my všetci. Nezdvíhal.

Následne som mu teda zavolal z mobilu, ktorého číslo nemá uložené v pamäti a zdvihol ihneď. Po mojom predstavení sa bol prekvapený a reagoval tak, ako si môžete vypočuť z priloženého záznamu. Fakty sú fakty. A pán Veselický, hanbi sa za svoje konanie! Selektuješ, s ktorým médiom a s ktorým občanom sa v pracovnej dobe budeš baviť.

Je to hanba nielen Tvoja  Ľuboš, ale celého mesta - Ty si jeho hovorcom a Ty si tu pre nás. Pre médiá a aj pre  SeredOnLine. Z pozície občana Veselického máš právo vyberať si s kým a o čom sa budeš baviť. Z pozície hovorcu mesta diskriminuješ a za naše peniaze účelovo selektuješ informácie, na ktoré majú občania a médiá rovnocenné právo garantované  Ústavou Slovenskej republiky.

Ľuboš, spomínam si na Tvoje vystupovanie pred a porovnávam ho s Tvojim vystupovaním a postojmi po voľbách, teda od momentu, kedy si sa dostal do funkcie. Preukázateľne si presnou ukážkou človeka, ktorý v momente získania verejnej funkcie nielenže obráti kabát, ale ešte aj nemá problém verejne poprieť svoje vlastné (znovu verejne) občanom už  publikované vyjadrenia. 

Na záver snáď, to je sila moci a peňazí naozaj až taká vysoká?

- - -

Pán Bc. Ľubomír Veselický, poslanec MsZ, viceprimátor a hovorca mesta  Sereď, za Tvoje preukázateľne systematické a úmyselné diskriminovanie média  SeredOnLine.sk  z pozície verejnej funkcie danej Ti občanmi mesta a aj tvorcami a čitateľmi  média, Ťa žiadam o verejné ospravedlnenie sa.

Miloš Majko

 

 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ľuboš Pulčár | 24-06-2014 22:31:32
Pre: Jozef

...v hrsti :)
Jozef | 24-06-2014 20:08:21
NENASTANE.
Bohuzial.
My sme národ holubičí, tak nas majú páni.... vsak vies kde.
načonačonačo | 24-06-2014 19:46:16
Nepochybne normálnych ľudí správanie sa hovorcu mesta Sereď dovádza k zvýšeniu krvného tlaku. Ja som si dnes pozrel správy na tzv. K ...a . V Seredi takú vec ešte nemáme. NA mramorovej tabuli je okrem iných vyryté meno jedného súdruha, ktorému sa vzdáva vďaka za pomoc či čo ja viem čo pri obnove kultúrnej pamiatky. Aj takto sa bývalí náčelníci známej to ŠtB 25 rokov po revolúcii dostávajú do podvedomia ľudí. Je mi z toho na grcanie a dlho ma to neprejde. Štbák v Seredi riaditeľuje na škole, šéf Štbákov je na mramorovej doske v Galante. To je sila!!!!!! Nastane vlastne doba, keď sa ľudia konečne zobudia???
celkom č | 22-06-2014 20:04:45

citujem pána Majka:
Je to hanba nielen Tvoja Ľuboš, ale celého mesta - Ty si jeho hovorcom a Ty si tu pre nás. Pre médiá a aj pre SeredOnLine. Z pozície občana Veselického máš právo vyberať si s kým a o čom sa budeš baviť. Z pozície hovorcu mesta diskriminuješ a za naše peniaze účelovo selektuješ informácie, na ktoré majú občania a médiá rovnocenné právo garantované Ústavou Slovenskej republiky.

Ľuboš, spomínam si na Tvoje vystupovanie pred a porovnávam ho s Tvojim vystupovaním a postojmi po voľbách, teda od momentu, kedy si sa dostal do funkcie. Preukázateľne si presnou ukážkou človeka, ktorý v momente získania verejnej funkcie nielenže obráti kabát, ale ešte aj nemá problém verejne poprieť svoje vlastné (znovu verejne) občanom už publikované vyjadrenia.


Snáď je každému jasné, že týmto asi pán hovorca spomína na bývalé časy komunistickej svetlej budúcnosti a pravdepodobne tajne chodí na rozdiel od Klementa Gottwalda učiť sa do krásneho mesta Minsk k súdruhovi Lukašenskovi, ako demokracii vykrútiť krk. Ak tam aj nechodí,výborne si podľa mňa osvojil taktiku triedneho boja proti demokracii. Pán hovorca kdeže Ste sa toto tak perfektne naučil a všetko výtečne zavádzate do praxe?
Už len rad Víťazného februára a dielo je dokonané. Rád by som vedel koľko terajších poslancov MZ v Seredi sú roduverní, ale bývalí komunisti. Zradcovia ideí Marxa a Lenina, inak povedané krysy. Prezliekajúce kabát podľa smeru vetra. Absolventi robotníckej jednoročnej školy s maturitou, alsolventov VUML,polročnej alebo inoročnej politickej školy UV KSS v Harmónii. A hneď sa všetkým vyjasní. Čo môžete čakať od bývalých komunistov a zradcov???? Len svinstvo.
wwww | 22-06-2014 18:39:03
Veselicky je bulo aj ostane
---------- | 21-06-2014 23:21:50
Veľmi zaujímavé čítanie na stránkach sme. Toto tam píšu absolventi elektrotechniky z Košíc:

V rebríčku 10 najžiadanejších vysokých škôl a univerzít máme na šiestom mieste Technickú univerzitu v Košiciach.

„Jasné, že si zamestnávatelia vyberajú aj podľa povesti a mena školy. Skončil som FEI TUKE a hneď som mal ponuky na prácu. Ale aj tak si myslím, že je to skôr o známostiach ako o vedomostiach. Keď vidím, koľko ľudí je na dobrých pozíciách a pritom ani nemajú šajnu o tej robote,“ hovorí Martin z Košíc.

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/7243086/najziadanejsia-fakulta-z-kosic-je-fei-tuke.html#ixzz35JJ2UIRu

Takže s tomto štáte asi niečo poriadne smrdí.Asi kopec ľudí sedí na miestach, pričom o ich poslaní nemajú ani šajnu.Zato plnú papuľu drístov, totálne nevzdelanú a vymetenú hlavu, zato vysokoškolský diplom z dedinskej univerzity vo vrecku. Môže mi tu niekto napísať, že či by nebolo náhodou normálne,aby hovorcu robil_/a/ absolvent/ka/ žurnalistiky? To by Ste považovali na normálne, keby lekára išiel robiť tiež doktor, ale filozofie a nie medicíny? Mne to pripadá dosť čudné, najmä ten kopec magistrov sociálnej práce.
Drahoš Ujlaky | 21-06-2014 23:17:13
pre: karen | 21-06-2014 18:56:30
nehnuteľnosť ktorú prenajímam je v mojom osobnom vlastníctve, nie som zdaniteľnou osobou v zmysle zákona o dani z pridanej hodnoty ( DPH), vystavením daňového dokladu s DPH, by som sa dopustil trestného činu. Nakoľko tu píšeš na mňa niečo čomu nerozumieš to beriem zatiaľ s rezervou ale poškodzuješ tu moje meno.
Pokiaľ sa to bude opakovať podám na teba žalobu za poškodzovanie mena. A pokiaľ si tá nájomníčka čo zanechala po sebe dlh troj mesačného nájomného alebo dlh za vodne a stočné, tak buď rada že som nepostúpil pohľadávku na exekúciu, ale ešte asi nie je neskoro.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-06-2014 23:12:50
Vladimír Herega | 21-06-2014 21:58:44 | - Lubomir Veselicky je poslancom MsZ voleny obcanmi. Je zaroven viceprimatorom - menovany primatorom a hovorcom Mesta Sered.

Je uplne nemyslitelne, aby selektoval, komu informacie poskytne a komu nie. Je nemyslitelne, aby odmietal hovorit na kameru len preto, lebo neustoji otazku - nikdy nebol do nicoho nuteny. Vzdy mu bola polozena priama a jasna otazka a ja som len vzdy vyzadoval jasnu odpoved. Nemam zaujem o obkecavanie a rozpravky o ninom - cakam odpoved. To je vsetko.
Chapem, ze ked je zvyknuty otazky vopred diktovat, moj sposob mu nevyhovuje. Kedze ja sa pytam za svoje peniaze a na vyplatu sa mu sklada aj moja rodina - mam plne pravo od tohto obcanom plateneho v podstate nasho zamestnanca na odpoved.

Presne ako si napisal, Lubo je tu pre nas obcanov.
Vladimír Herega | 21-06-2014 21:58:44
pre od pre-------- | 21-06-2014 17:12:00
Tú otázku, že ako som nato prišiel myslíte vážne?Veď zastáva funkciu viceprimátora, tak v prospech koho by mal robiť?Je mi jasné, že u nás to nefunguje ale mal by pracovať v prvom rade v prospech tých, čo ho platia a to sú občania mesta Sereď.Aj tí čo nie sú členmi futbalového klubu.
Michal Hanus | 21-06-2014 20:08:05
Podla mojich skromnych vedomosti, nemal nikto vystudovanu zurnalistiku. Za seba viem povedat, ze moja rigorozna praca bola zamerana na komunikaciu s mediami, najviac vsak v statnej sprave a tretom semtore.
karen | 21-06-2014 18:56:30
Pochybujem o tom,ze pan Ujlaky ma ferove a korektne platenie DPH-cky.Mam s nim osobne negativne skusenosti s prenajmom, ktore si vedel osetrit tak-ako jemu vyhovovali. Ma tkz.cierne prenajmi. Dokedy takyto spekulanti co sa nazyvaju podnikatelmi-budu zneuzivat svoju moc?
anonym | 21-06-2014 18:32:21
Odkiaľ máš informáciu, že policajní hovorcovia sú absolventi žurnalistiky? To si iba myslíš alebo si o tom presvedčený? Alebo si niečo trepol a presvedčil si sám seba?
od pre-------- | 21-06-2014 17:12:00
Dnes je v Seredi sviatok, takže dopredu ospravedlnenie za blbú otázku. Pán H. Ako ste došiel k záveru, že hovorcovia by mali vykonávať prácu v prospech občanov? Vy takého aspoň jedného hovorcu poznáte??? Podľa mňa hovorca nie je ničim iným ako príživníkom. Čo vlastne robí? Tára blbosti až to brzdí vzduch a keď má povedať skutočne niečo podstatné k veci, alebo dostane tzv. otázku na telo, tak Vás v pohode pošle do riti, samozrejme slušným spôsobom... A s e r i e Vám na hlavu. Ja mám v pamäti Ottu Černého aj tú slávnu tiskovou mluvči, ktorá sa rozumela zdravotníctvu, keď ju kopli do riti tak rozumela colnej správe a keď sa porúčala aj odtiaľ, tak zožrala všetku múdrosť Hasičského zboru.Naštatie som ju odvtedy na žiadnom poste tiskové mluvčí nevidel, čo ma značne upokojuje. A keď vidím tých policajných hovorcov, dvíha sa mi žlč. To že sú absolventi žurnalistiky??? To im kto dal diplom do ruky???
Vladimír Herega | 20-06-2014 22:41:46
pre ----------- | 20-06-2014 20:26:46
Hranie so slovíčkami je síce pekná vec ale v tomto prípade nepodstatná.Či je to zamestnanec samosprávy alebo štátnej správy, jeho prvoradá úloha je riadne a svedomito vykonávať prácu v prospech občanov.T.j. dodržiavať zákony, hájiť práva občanov a v príp. zamestnanca samosprávy, svedomito sa starať o majetok mesta alebo obce a zveľaďovať ho.Za toto berie dotyčný plat, ktorý nepadá z neba ale sa mu naňho skladáme všetci.Bohužiaľ v Seredi si to páni radní vysvetlili po svojom a rozhodli sa ignorovať väčšinu občanov mesta, hájiť predovšetkým záujmy svoje a svojich známych, a keď už tečie do topánok a idylka o super vedení sa rozpadá, ako je tomu aj u nás, že sa objavuje čoraz viac petícií a ohlasov od občanov, tak zamietať čo sa dá, hľadať trápne výhovorky, typu petície nedoručené načas, nemajú stanovenú formu atď.Fantázii sa medze nekladú.Je to hanba, že ľudia, ktorý pred voľbami obehávali občanov kvôli podpisom sa teraz tvária, že sa zvolili sami a ignorujú aj vlastných voličov.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 20-06-2014 21:32:29
Jedného dňa prišiel do predajne áut manželský pár. Rozhodovali sa, či kúpia auto červenej farby alebo inej. Iné kritériá nemali. Preto sa poradili s predajcom. Ten im povedal, že je jedno, či to auto bude biele alebo zelené ale dôležitá je voľba motora a iné kritériá, farba je nepodstatná. Aj napriek jeho rade v nich panovala neistota z výberu a z predajne odišli bez auta. Ako tak šli a zhovárali sa o tom, začul ich rozhovor náhodný chodec a zapojil sa do rozhovoru. Manželský pár mu vyrozprávala celú situáciu v predajni, na čo náhodný chodec zareagoval: „to snáď ten predajca nemyslel vážne, veď ste jasne povedali, že potrebujete poradiť s farbou a on povedal, že je jedno, či to auto bude biele alebo zelené, podstatný je motor. To ho snáď v škole neučili, čo je červená? Už mi veľa vecí ohľadne predajcov áut došlo“ na čo sa manželský pár len pousmial a s úsmevom a vedomím, že mu zrejme uniklo merito veci pokračoval ďalej. Čo z toho vyplýva? Ak nemáš vedomosti o tom, čoho sa vec týka, nepoukazuj na iné, nepodstatné veci, lebo v očiach tých, čo pochopili, o čom vec je, môžeš vypadať ako „inteligent“ aj keď si myslíš, aký si borec a ako si zosmiešnil toho druhého.
celkom č | 20-06-2014 21:27:44
Pokiaľ niekto aj čo len omylom zaradí spôsob komunikácie pána, /alebo súdruha???/ Veselického za štandartný, bolo by určite štardatným riešením preň, aby rýchlo využil ponúkané služby psychiatrickej liečebne.A to bez ohľadu je jeho svetonázor, politické názory a farbu pleti. Ale na druhej strane musíme uznať, že aj pán Veselický má právo na svoj názor, on ho určite považuje za ten najsprávnejší, najmúdrejší.Určite preto, že zastupuje svoj milujúci ľud,ktorí si ho v nádeji krásnej budúcnosti zvolil a jemu sa pomaly začína jeho stolička lepiť na zadnú časť tela pri análnom otvore.Mne strašne pripomína otca národa Rumunského súdruha Nicolaea Causescua. Ten pre svoj ľud poddaný chcel len to všetko najlepšie na tomto svete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2014 20:45:12
Michal Hanus | 20-06-2014 20:40:33 | - Michal, pobavil si ma. ;-) ale dakujem.

Jasne, uznavam, som otravny tam, kde mi ide o ziskanie korektnej informacie. Ano, nenecham sa opit rozkom a nie som typ cloveka, ktory sa uspokoji s odpovedou vyhybavou, pripadne evidentne zavadzajucou. Pytam sa na veci v ktorych sa snazim mat maximalne jasno a pytam sa pripraveny o teme komunikovat. Myslim si, ze 4 materialy ktore postupne momentalne uverejnujeme o tom vypovedaju dostatocne jasne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2014 20:41:09
"Je však komunikačnou kompetenciou každého hovorcu, tým viac v štátnej správe, aby sa v komunikačnom procese zdokonaľoval a tak zamedzil vzniku komunikačných bariér a predišiel aj takýmto problémom." - vetu povazujem v kontexte ostatnych informacii za uplne normalnu. Michal pise ako o svojich skusenostiach, tak vseobecne o hovorcoch a aj konkretne o Veselickom.

Nemyslim si, ze problemom je jedna veta, keby aj bola napisana inak, ako ju citatel moze(chce, ma dovolene, pripadne ma prikazane) chapat. Problemom predsa je vyjadrenie Lubomira Veselickeho a nie Michalove. ;-)

STBacke demagogicke metody s odputavanim pozornosti od skutocneho problemu funguju - je to priehladne a v kontexte dalsich prispevkov uplne trapne. Ale aj to svedci o tom, ako velmi niekomu prekaza iny nazor kohokolvek publikovany v mediu.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 20-06-2014 20:40:33
Je jedno, kto a koho komunikačne zastupuje, podstatné je to, že sa nejedná o súkromnú firmu kedy komunikačná politika je úplne niekde inde ako v štátnej správe, alebo samospráve ako uvádzate. V mnohých prípadoch som komunikoval s Milošom a častokrát sa jednalo o krízovú komunikáciu a verte, Miloš bol riadne otravný, pritom však vždy vystupoval veľmi ohľaduplne, aj keď otravne a práca s ním bola na vysokej profesionálnej úrovni.
----------- | 20-06-2014 20:26:46

Právny pojem samosprávy

– predstavuje, že ju spravuje niekto iný než štát, t. j. verejnoprávny zväz (korporácia). Táto korporácia sa delí na územnú samosprávu a záujmovú.
Územná samospráva

– ide o správu, ktorej nositeľom je samostatná korporácia a jej členovia sú obyvatelia danej oblasti. Základom územnej samosprávy je obec. Záležitosti samosprávy:
- komplexný rozvoj mesta (obce)
- správa komunálneho vlastníctva a komunálneho podnikania
- starostlivosť o životné prostredie
- rozvoj služieb

Takéto základné pojmy a vymedzenia samosprávy na Policajnej akadémií neučia? POtom sa nemôžeme diviť. Som zvedavý, kedy tam zavedú vedný odbor úplatkárstvo a skenovanie a ich odborným garantom bude bývalý odvolaný a trestne stíhaný rektor.
celkom č | 20-06-2014 20:13:53
očiach vedenia mesta Sereď. Je však komunikačnou kompetenciou každého hovorcu, tým viac v štátnej správe, aby sa v komunikačnom procese zdokonaľoval a tak zamedzil vzniku.....

Toto snáď pán Hanus nemyslí vážne ???? Hovorca mesta - a štátna správa????? A čo tak samospráva????? Či v tom nie je žiadny rozdiel?????? Už mi veľa vecí ohľadne polície došlo.
seredan | 20-06-2014 17:28:14
v prvom rade si treba uvedomit, ze arogancia Veselickeho nema hranic. Kto je on, ze si vybera co okomentuje a komu? Naco sa ten clovek hra?
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 20-06-2014 15:20:29
V prvom rade sa na vec treba pozerať objektívne. Keďže som pracoval takmer dva a pol roka ako hovorca štátnej inštitúcie a absolvoval som niekoľko mediálnych tréningov a školení v oblasti komunikácie, mám isté vedomosti o komunikácii s médiami. V komunikácii s médiami môže prísť k tzv. krízovej komunikácii, kedy je hovorca vystavený náročnému komunikačnému procesu a dochádza ku komunikačným bariéram. V takom prípade je bežná vec, že hovorca požiada komunikanta, aby svoje otázky zaslal prostredníctvom elektronickej pošty, aby sa mohol na položené otázky pripraviť a sformulovať odpovede, ktoré budú fundované a budú podložené faktami. Je to normálny komunikačný proces a je prirodzené, že každý neovláda všetko a nemá o všetkom informácie, aj keď je hovorca. Z vlastnej skúsenosti viem, že nie každý zástupca médií toto pochopí. To, že pán hovorca mesta využil pomenovanie normálne médiá je zrejme len jeho subjektívny názor ako osoby a nemyslím si, že by odzrkadloval obraz SOL v očiach vedenia mesta Sereď. Je však komunikačnou kompetenciou každého hovorcu, tým viac v štátnej správe, aby sa v komunikačnom procese zdokonaľoval a tak zamedzil vzniku komunikačných bariér a predišiel aj takýmto problémom. Iné je, že ako hovorca mesta dlhodobo nereagoval na hovory zástupcu média, o ktorom má možno svoj názor, ale je neprípustné, aby selektoval ktorému médiu vyjadrenie poskytne alebo nie. To, že jeho názor je taký ako je, nemôže prezentovať a dávať ho najavo, nakoľko takéto konanie pre ďalšiu komunikáciu veľmi " nešťastné". Keďže som nebol svedkom toho, či a koľkokrát sa snažil Miloš s pánom Veselickým skontaktovať, nemôžem túto skutočnosť objektívne posúdiť. Každopádne by mali obe strany popracovať na zefektívnení vzájomnej komunikácie, a tak predchádzať nedorozumeniam. Je jasné, že nikto nie je dokonalý a všetci sa máme čo učiť.
Vladimír Herega | 19-06-2014 21:39:16
Tak keď komunikuje len s normálnymi médiami, prečo potom všetci platíme nenormálne?
Ale, ale | 19-06-2014 19:43:30
Veď pán viceprimátor nebude mrhať slovami pre sol. Na to má kreu, ktorú si tak štedro platí. Vlastne mesto platí.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 16:59:42
anonym | 19-06-2014 16:33:21 | - plne suhlasim. Cim budu ludia viac komunikovat kratkymi spravami cez FB a SMS, tym sa bude uroven ich vyjadrovania sa a schopnosti komunikovat znizovat. (to nie je moj zaver, ale vysledok soc. vyskumu)

A v online diskusiach zial mnohi rychlejsie pisu, ako myslia. Nedomyslaju mozne nasledky toho, co napisu verejne a o konkretnych osobach. Vela ludi by chcelo slobodne pisat o inych, no za svet nepripustia, aby ini slobodne pisali o nich. Pozor! Treba rozlisovat medzi fyzickymi osobami a volenymi funkcionarmi, pripadne verejnymi cinitelmi.

Diskusia by podla moznosti mala vzdy smerovat k objasnovaniu skutocnosti uvedenych v samotnych clankoch a mala by byt poucenim sa pre citatelov. Vela diskutujucich vsak povazuje za prioritu utoky na autorov clankov a to nehladiac na obsah a ucel, pre ktory su publikovane.

Je to skoda, no nie pre autora. Ten zpravidla do problematiky vidi dost hlboko na to, aby clanok napisal. (nehovoriac o tych podlozenych videami ci pisomnymi podkladmi)
Diskutujuci vacsinou nepozna ziadne suvislosti a snazi sa do prispevkov dat viac emocii a osobnych utokov, ako je unosne. Potom vznikaju situacie neraz konciace pred sudom alebo na vysluchu u vysetrovatela PZ.
anonym | 19-06-2014 16:33:21
To je fakt úroveň diskusie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 14:36:35
Martin Blasko | 19-06-2014 13:36:28 | - v poriadku, nic sa nedeje.

Osobne nemam nic proti Lubosovi, ani Maji. Len si netreba mylit verejnu diskusiu v ktorej nevies nijako ovplyvnit nasledny vyvoj s FB, ktory mas plne pod svojou kontrolou.
(teda aspon svoj profil)

Vzdy je vhodne najskor vec analyzovat, nasledne zvazit ci ma diskutujuci k dispozicii nevyhnutne suvislosti a ci su teda argumenty postacujuce a az nasledne pisat. Inak diskutujuci zbytocne napise nezmysel, ktory nasledne u ostatnych ludi nevyvola nic ine, ako zvedavost po senzacii. No a zrazu sa moze stat, ze autor prispevku dojde na to, ze hooooodne prestrelil. Potom len telefonaty - vymaz to, ci ono. Lenze u nas citatel citlivo vnima mazanie a mne osobne je fakt proti srsti. A okrem toho, nestojim na tom, nemusim zabijat nenahraditelny cas hlupostami inych.

V zasade sa snazime poukazovat na faktami podlozene veci - keby nie, tak by sme sa vlacili z policajnej stanice na policajnu stanicu. Netvrdim, ze kto robi, ten niekdey aj nepokazi... Nie je vsak v zaujme media sirit nepravdy, no nie som ochotny tolerovat, aby medium bolo zneuzivane na osobne ciele.

Diskusia je viac menej kultivovana a k veci a myslim si ze si dostatocne dlhodobym a citlivym citatelom a preto vies, o com pisem.
Martin Blasko | 19-06-2014 13:36:28
O.K Milos,...veci som si preveril ohladom hovorcu mesta a svoju omluvu beriem spet.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 13:13:24
Martin Blasko | 19-06-2014 13:04:44 | - Martin, neries Maju, lebo sa to naozaj zvrhne - ak mas jednostranne informacie, prever si ich u inych zdrojov.
Ver mi, ze nikdy nepisem nieco, za cim si nestojim. Ja verim, ze Maja pochopila. Ak nie, ma moznost pisat dalej. Dokonca nemam problem vratit naspat aj jej prispevok. To sa len do diskusie zapoja dalsi ludia a hanbe sa niekto nevyhne. Vies dobre, ze komunikacia je dlhodobo archivovana.

Co sa tyka hovorcu mesta - akakolvek pochybnost je vylucena. Zaznam a pravidla nepustia. Tak ako ani v dalsich veciach.
Martin Blasko | 19-06-2014 13:04:44
Milos, mozno som to prehnal v tom prispevku mojom aj ja a Maia ma mozno pravdu ca tyka Veselickeho.Ak ma pravdu, omluvam sa Veselickemu.Co sa tyka osobnych utokov Maii, tak nezacal si tym nahodou ty Milos?
"A co sa tyka komunikacie - nevylucujem, ze si u Teba zaplatim skolenie. Nieco spominali v radiu, nieco Palo a nieco na socialke - ako sa maju deti? Na Duchonke je fajn detsky tabor - odporucam, pre radost vsetko, nie? ;-)"

Ja viem na co si narazal a poviem ti, ze nebolo to tak a neni to pravda, mali by sme byt objektivny
j.r.nem. | 19-06-2014 12:22:21
Dakujem za vysvetlenie,nemam ziaden dovod Vam neverit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 12:17:05
j.r.nem. | 19-06-2014 12:07:59 | - ten prispevok som stiahol v zaujme jeho autorky.

V pripade ze by tam zostal, by bolo nevyhnutne, aby sa do diskusie zapojili dalsi 2 ludia, ktori by autorke museli vysvetlit dost neprijemne veci - toto nie je tema na preberanie osobnych veci. Prispevok ktory pojednaval k teme je nechany, napriek tomu, ze ma odlisny nazor ako ja.

Su veci, ktore je nevyhnutne vnimat v sirsom kontexte udalosti, ktore nemaju s mestom uplne nic spolocne. Maja si jednoducho pomylila SOL so svojim FB. To je pre Vas vsetko. Ostatne nie je Vasou vecou, dokonca vacsinou ani mojou. Nemam vsak zaujem odputavat diskusiu ucelovo mimo.
j.r.nem. | 19-06-2014 12:07:59
Kam zmizol ten posledny Kommentar od Maia sun?tTento prispevok neporusil ziadne pravidla didkusie.Uz som cital inaksie veci,ktore tam su ponechane.Pan Manko Vy mate k tolerancii a ku skutocnemu demokratickemu jednaniu velmi daleko.
naozaj | 19-06-2014 11:52:55
Ked niekto chce prispievat anonymne ,lebo pod nickom tak asi vie preco.Ked ho majitel podla identifikacnej totoznosti odhali,tak by to nemal vyuzivat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 11:49:59
Maia Sun | 19-06-2014 11:42:37 | - rozmyslaj, ci chces pokracovat v tejto komunikacii. Ja som pripraveny. Napriek tomu mas sancu rozmyslat skor, ako pises. Toto nie je FB, kde v momente kedy urobis pruser zmazes statusy a zablokujes ludom pristupy na profil.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 11:46:19
Maia Sun | 19-06-2014 11:42:37 | - nechaj sa liecit. Dnes su na vsetko odbornici, alebo aspon tabletky.
Jozef | 19-06-2014 11:43:19
pre Maia Sun:
Ale zas tie jeho myty a ine legendy na SN su min. na Dobsinskeho cenu.
Či?
Maia Sun | 19-06-2014 11:42:37
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Maia Sun | 19-06-2014 11:34:38
.... viceprimátor a hovorca v jednej osobe? Takže... pán viceprimátor, verejne by som Vás vyzvala, aby ste sa vzdali platu hovorcu. Pre mňa osobne je neprípustné, že beriete plat od občanov za to, že dokážete vykoktať štyri vety.... tomu sa hovorí rozdvojená osobnosť. Uvedomujete si to? Bohapusto verejne okrádate občanov za zásterkou hovorcu mesta. Načo je Vám hovorca, keď mesto platí televíziu a akýsi slaboduchý plátok?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 11:32:11
Maia Sun | 19-06-2014 11:10:57 | - Maja, neberiem to osobne - od Teba ani nemozem brat nieco osobne. ;-) ;-)

Ozaj, ako v Dolnom Kubine? Ako si uspela na meste s tym TO? Nieco som cital a nieco aj pocul od Vasich radnych. Vesele veci - len ma nepobavili. Vsade dost rovnake, skoro ako cez kopirak.

A co sa tyka komunikacie - nevylucujem, ze si u Teba zaplatim skolenie. Nieco spominali v radiu, nieco Palo a nieco na socialke - ako sa maju deti? Na Duchonke je fajn detsky tabor - odporucam, pre radost vsetko, nie? ;-)
Maia Sun | 19-06-2014 11:10:57
Pobavili ste ma.... takže k nahrávke.... Miloš sa nepredstavil menom média, tykal (hoci si súkromne tykajú!)a tiež nikde nepočujem, že SOI nazval nenormálnym médiom. Pre mňa nezvládnutá komunikácia zo strany Miloša. Považujem to za útok na osobu hovorcu mesta... mimochodom, primátor a mesto nedokáže vykoktať štyri vety a musí si platiť hovorcu? Čo sa týka pána Veselického, tiež by som po útokoch vyžadovala otázky písomne.... niekomu len tak zavolať, zatykať a požadovať akési odpovede? Takže do budúcnosti odporúčam hojne využívať Zák. 211 Zb., rovno zverejňovať nevýhodné zmluvy a nie len pohroziť že niečo zverejním. Zbytočný boj dvoch kohútov....
(Miloš, neber to osobne, ale takto skutočne nie....)
Registrovaný Oľga Radimáková Oľga Radimáková | 19-06-2014 07:59:49
Dobrý deň, sledujem túto diskusiu už niekoľko dní, človek by sa aj zapojil, ale ked pozerá na tie anonymné osoby, ktoré sa snažia každého neanonymného pisateľa uraziť, či zosmiešniť, a pritom len špliechajú kde tu kde čo bez argumentácie, tak ani nemá chuť, a ide aj o to, že v celej spoločnosti vládne nad občanmi pocit strachu vyvolávaný tým, že vidí, čo sa okolo nás deje. Chcem vyjadriť svoj postoj v tom duchu, že som na strane p.Majku a to v celom rozsahu, nakoľko svoj postoj vie jednoznačne a po všetkých stránkach vyargumentovať. Vďaka Vám p. Majko, že viete správne vyjadriť aj pocity čitateľov, ktorí nemajú také rečnícke a argumentačné schopnosti ako vy a tým prezentujete aj ich názor. Patrí Vám zato aj môj obdiv.
Martin Blasko | 19-06-2014 00:17:38
Pracujem v zahranici a ked som sa chcel dozvediet nieco o Seredi a otvoril som si seredske novinky (Rude pravo mesta Sered), tak mi prislo s tolkej propagandy zle.P.Veselicky asi vam uslo ze dnes neni rok 1955, ale rok 2014.Vase vyjadrenie bolo velmi nestastne.Rad by som od vas pocul co su normalne media.Pan Veselicky, tymto ste nam vsetkym dokazal, ze sa na funkciu ktoru zastavate absolutne nehodite, nepochopili ste princip demokracie, svoje povinnosti ani ulohu.Preto vas vyzivam, odovzdajte mandat!!!!!!! Clovek ako vy patri na smetisko dejin a nie do dnesnej doby.Zaroven chcem vyzvat primatora, aby okamzite vyvodil dosledky voci p.Veselickemu.Pan Veselicky v 89 skoncila vasa era a dnes ste uz len zivy dokaz anachronizmu a ucebnicovy priklad pre ucebnice ZS, ako to vyzeralo za socializmu.Vy povazujete za normalne media len tie, ktore si platite a ktore za nase peniaze o vas pisu len to dobre a pekne.Ako pise ten pan podomnou, naozaj v Seredi k ziadnym velkym zmenam nedoslo i ked verim ze zmeny su,....ale len pre par vyvolenych ludi na ukor nas vsetkych.Ubezpecujem vas, ze zmluvu o Sokolovni dame ako obcania presetrit a budem rad, ak Milos uverejni,ktory poslanec za to hlasoval.Verim ze tieto volby budu ine, ludia uz nie su slepy a hluchy, zacali sa zaujimat, uz toho maju plne zuby a su si vedomi, ze najrychlejsia cesta k zmene vedie prave cez regiony a mestke zastupitelstva.Ja osobne by som bol za to, aby volby boli kazdy rok, aby ste kazdy rok vsetci obcanom skladali ucty a ziskavali ich doveru,....Ak sa obcanom podari zvolit do MU slusnych ludi, ktory budu robit naozaj nieco pre nas a mesto, tak zmena bude viditelna skoro ihned.Preto vas este raz vyzivam p.Veselicky,....odovzdajte mandat a odidte v pokoji, vy nemate co vo verejnej funkcii s takymito nazormi co robit!!!!!!!!!! Zabudli ste kto vas plati, komu sluzite a naco ste tam!!!!! Primator konaj!!!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2014 22:47:20
Dano | 18-06-2014 21:27:35 | - aj to by som bol ochotny akceptovat. Buchnutie kachiel je sice zvlastne porovnanie, no ak by bolo spojene s neprevzatim si vyplaty za dany mesiac - akceptoval by som. No a samozrejme to verejne ospravedlnenie.

Nic sa vsak nekonalo. Teda, okrem tych kachiel... ;-)
Dano | 18-06-2014 21:27:35
Mne to pride, ze Lubos urobil tu "chybu", ze nekyvol na ziadost internetovej stranky SOL o peniaze z MsU. Tak sa mu to teraz vracia. Profesne by sa s panom Majkom bavit urcite mal, ale ako chlapovi sa mu necudujem. Buchli mu kachle. To sa chlapom stava. A riesit spor dvoch muzov na internete mi pride nedostojne.
Ing. Štefan Sekera | 18-06-2014 15:34:52
Pre: Ivan
Dobrý deň, nie som obyvateľom mesta Sereď, ale za socializmu som tam pracoval a v súčasnej dobe sem občas prídem na návštevu k známym. A môžem smelo skonštatovať, že v Seredi tých veľa zmien nie je, vlastne keď si zoberiem 20 ročný časový úsek tak v porovnaní s inými mestami nemožno hovoriť o rozvoji a pozitívnej zmene, ale o zmene smerom nadol. A to bývam (ako sa raz na mňa jeden anonymný diskutér osopil) v "zaspatých Voderadoch a Sereď by mala byť pre ako sedláka veľkomesto".
Keď sa ľudí v meste Sereď pýtate na zmeny, ktoré v ich meste postrehli za posledných 10-20 rokov, tak Vám vymenujú 75% vecí, ktoré majú na svedomí súkromníci a nie mesto (ako je priemysel, obchodné centrá, rekonštrukcia okolia podnikov za finančné zdroje majiteľov, rekonštrukcia námestia pod záštitou obchodného reťazca a pod.), potom Vám vymenujú 10% projektov, ktoré mohli byť uskutočnené iba vďaka tomu, že sa tu za socializmu čo-to pobudovalo (súčasné rekonštrukcie) a nakoniec sa dozviete 5% informácií, ktoré možno nazvať jedinečnými projektami či rozvojom jednotlivých primátorov a zastupiteľstiev. Žiaľ i z toho mála, čo by sa dalo pozitívne vnímať, sú niektoré projekty nešťastné do budúcna (ako napr. Sokolovňa). A to ako si nechala Sereď potopiť polikliniku či zamietli ste si projekt Športovej haly, tak to Vám gratulujem. Na tom vidno, že nielen mi vo Voderadoch musíme byť bezbytostne sedláci ;)
Sťažnosť niekoľkých občanov k projektu športovej haly mesto hneď prijalo, bez nejakej väčšej iniciatívy a projekt zmietlo zo stola. Avšak pri zmene územného plánu pri žel. stanici a tenisových kurtov, kde boli spísané aj petície a boj občanov bolo aj cítiť, sa v záujme mesta zmietli zo stola a projektom sa vyhovelo. A v prípade spomínaných tenisových kurtov by to bolo možno ešte rýchlejšie, nebyť toho, že Pani na úrade (myslím, že hygieny) sa zľakla a dala to radšej pozastaviť, kým mesto neurobí testy na hluk a svetlo. Asi toľko k rozvoju mesta. A predtým, než budete mať chuť mi "odkomentovať", poprosím Vás, nech je tam aspoň jeden riadny argument obhajoby, ďakujem.

S pozdravom podpísaný.
Registrovaný redakcia - tlačové správy redakcia - tlačové správy | 18-06-2014 13:53:53
Ivan | 18-06-2014 13:42:59 | - skuste prosim vymenovat hocico. Verejne Vam davam slovo, ze sa tomu osobne zacnem venovat. Milos Majko
Ivan | 18-06-2014 13:42:59
začať a dokončiť projekt je diametrálne rozdielny pojem. Čiže ak ma tu idete presviedčať ze to LEN dokončili tak ste ma pobavili, lebo očividne neviete o čom hovoríte a papáte to čo Vám média dajú na podnos. A je plno projektov ktoré začali aj dokončili, ale Vás presviedčať nemusím lebo Vy už dávno názor máte a mohol by som Vám vymenovať hocičo. Nemám s MÚ nič spoločné ale Vy viete lepšie.
O tom že je niekde niečo zle som tu už hovoril, mesto môže spraviť hocičo dobré prídem sem na SOL a samá kritika IBA. Môžeme byť radi vedenie aké máme, pozrite sa na politiku slovenska a môžeme byť spokojní za to čo tu máme.
-že sa všetko zdražuje? Vy kde žijete? Fakt nie na Slovensku?? Lebo ja už pár rokov vidím ako sa STÁLE zdražuje a VŠETKO, takže plakať tu a obviňovať z toho vedenie, zase sa zamyslite troška nad tým.
A najviac ma pobavili tie Vaše špekulácie o tom čo bude v budúcnosti. Keď máte také predvídacie schopnosti, poprosím čísla na najbližšie LOTTO. Ďakujem a pekný deň :)
Vladimír Herega | 17-06-2014 18:17:19
pre Ivan | 17-06-2014 09:28:07
Vy nevidíte tie zmeny, prezraďte mi prosím Vás :-), túto frázu Vás niekde špeciálne školia?Počúvam ju od každého čo má niečo do činenie s Msú alebo je tam priamo zamestnaný.Nuž pardon, vidím, že sa niečo deje. Ano, dokončili sa projekty, ktoré pripravilo a zastrešilo s dostatkom financií bývalé vedenie.A vidím aj zmeny v tom, že budeme xy rokov platiť za niečo, čo nakoniec ani nemusí nakoniec patriť mestu, vidím to, že sa tu dvíhajú dane a poplatky za MŠ.A najväčšie zmena je na mestskom cintoríne, kde sa už niekoľko mesiacov nesvieti, čo je totálna hanba.Takže zrejme fakt bývam niekde inde.
pe anonym | 17-06-2014 15:41:13
Nikto nepovedal,že ten kto je arogantný nemôže byť inteligentný!Dalo by sa povedať,že čím inteligentnejší tým arogantnejší a jeho správanie je systematicky premyslené až do závratnej a zákernej nadradenosti čo si mylne myslí že mu vyplýva z jeho funkcie danej mu občanmi tohto mesta na zastupovanie práv občanov!Nie len peniaze ale aj funkcie kazia charakter a nerozlučné priateľstvá!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2014 09:43:05
Ivan | 17-06-2014 09:23:59 | - takze nic konkretne nie ste schopny napisat? Uplne ziaden argument, znovu len vseobecne ponizovanie?
Ved skuste aspon nieco. Hodte do placu akykolvek argument.

Napisali ste 2 prispevky a v obidvoch Vy anonym urazate plne identifikovane osoby. Nic ine ste sa nenaucili?
A to si este dovolite hodnotit niekoho konkretne a medium, ktore Vam ako jedine umoznilo na naklady sukromnych osob slobodne vyjadrovat Vase nazory.

Takze nasledovne:

- bud budete pod clankom o volenom zastupcovi pisat k veci, teda o L.Veselickom, alebo budete diskutovat az po dohodnuti si individualneho diskusneho priestoru. Dohodnut ho mozete e-mailom alebo telefonicky. Kontakty na mna su uverejnene.

Prajem prijemny den.
Ivan | 17-06-2014 09:28:07
pán Herega, keď nevidíte tie zmeny, asi bývate v inom meste a pomýlili ste si stránku. Inak verím že práve Vy to búrlivé víno sledujete každý deň, o 20:00 nachystaný pred TV a teraz tu urážate svoj najoblúbenejší seriál :) nevadí, ľudia sú rôznorodí
Ivan | 17-06-2014 09:23:59
Pán Majko Vaše uštipačné a satirické komenty na adresu všetkých čo s Vami nesúhlasia, je len odrazom Vašej stránky a Vášho arogantného správania. A to sa ešte stále čudujete že nechce s Vami niekto komunikovať? čakal som troška viac od Vašich komentov ale tie sa už približujú k úrovni anonymných diskutujúcich.

PS: Som rád že som Vás pobavil, lebo 3/4 mesta sa baví na Vás :)
- už len čakám kedy si tu začnete robiť reklamu pdo ďalších volieb, verím že aj pekný článok sám o sebe napíšete aký ste super-hrdina :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2014 00:37:26
Anonym | 17-06-2014 00:16:16 | - suhlasim s Vami, ze niektori diskutujuci nie su uplne najslusnejsi... (ak sa to ovsem tak da nazvat)
Ale maju priklad z najvyssich miest - hovori sa: Ako sa do hory vola, tak sa z nej ozyva...

Iba nedavno ste pod jednym clankom napisali - citujem:
Anonym | 29-05-2014 21:16:08 |
Poznáte príslovie: Kto dielo dokončí, ten je majster?
Pre mňa je "majster" súčasné vedenie mesta, pretože realizuje a dokončuje projekty, o ktorých sa dlhé roky len trepalo. A najväčší rozprávkar je Vranovič. To vie každý, kto ho čo len raz stretol. Teraz s radosťou čakám na reakciu od táraja Roba Horvátha, alias xixixi.

O nieco neskor ste pochvalili futbalistov.

Nepredpokladam, ze sa spytate nieco konkretne pana poslanca MsZ, viceprimatora a hovorcu mesta - napr. za co berie vyplatu, ked si neplni povinnosti vyplyvajuce mu z funkcie. Verim, proti dokazom sa da naozaj iba takto vseobecne...

No mohli by ste nam aspon napisat - o co Vam ide? Ved to napiste priamo, necakajte na instrukcie. Pouzite vlastny rozum a nieco vymyslite. Co Vy na to? ;-)
Anonym | 17-06-2014 00:16:16
Pána Veselického poznám ako jedného veľmi slušného človeka, čo sa o väčšine diskutujúcich na tomto fóre nedá povedať ani s maximálnou dávkou fantázie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-06-2014 21:08:07
Jozef | 16-06-2014 17:20:38 | - Jozo, aspon na 8 stretnutiach naozaj zaujimavych ludi za posledne dni sme si nahlas vypoculi telefonat s Lubosom. Ono, ludia totiz nechceli verit tomu, ze si taketo nieco poslanec MsZ, viceprimator mesta a kovorca dovolil vobec povedat.

Zaroven nechceli verit ani tomu, ze 5 ludi komisia ani na zaklade pisomnej ziadosti nevpustila na rokovanie, kde rozdelovali verejne financne zdroje.

Nechceli verit ani tomu, ze primator mesta verejne obhajuje porusenie zakona samospravou.

Uprimne - krutili hlavami a zaradili nas na uroven obce Zehra - netvrdim ja...
Ja hovorim, ze tak sofistikovane to funguje iba u nas.

Vedeniu mesta som osobne niekolkokrat navrhoval budovanie otvorenej samospravy.
Preco si myslis, ze je pred obcanmi uzatvorena na urovni 90-tych rokov?

Dovolim si povedat, ze tam, kde pred obcanmi nic neskryvaju, nemusia sa vyjadrovat a konat tak, ako Lubos.

Zw im uz nie je trapny stav v meste, kedy si otvorene a pod svojim menom dovoli s ludmi diskutovat iba zopar ludi - v podstate nik z vedenia mesta ci poslancov MsZ.

Myslim si, ze to vela hovori o stave samospravy v meste. Ale o tom v daslich clankoch.
Vladimír Herega | 16-06-2014 20:22:57
pre Ivan | 16-06-2014 12:36:00
Mám na Vás jednu otázku, viete mi prosím povedať, ktoré z tých pozitívnych zmien máte na mysli?Ak tým mierite na projekty, ktoré sa tu DOKONČILI za terajšieho vedenia, súhlasím.Ak myslíte to vedenie, čo hodilo obyvateľom na krk niekoľkodesaťročné prenájmy a kasíruje niekto iný než mesto, tiež súhlasím.Ak myslíte vedenie, ktoré sa verejne postavilo proti snahe občanov, ktorí konali vo veci špinavej vody, takisto súhlasím.Problémom nášho malého mesta, je ten, že sa tu vedie politika o ľuďoch, bez ľudí.I keď niekomu aj to vyhovuje, hlavne že je jarmok s cigánskou a Búrlivé víno na jojke. A v jednej veci ste na veľkom omyle vážený.Hovorca si vo svojom súkromí môže vyberať s kým a o čom sa bude baviť, no v úrade nie.Berie plat, na ktorý sa mu skladáme my všetci, t.j. občania mesta Sereď. Vy by ste sa svojho zamestnanca pýtali, či si bude počas prac. doby vykonávať svoje povinnosti???
Jozef | 16-06-2014 17:20:38
Milos, co si , s prepacenim posral v staznosti, ktora nie je staznost?
Či?
Alebo si len stupil niekomu na mozoľ?
Lebo ani peticia nie je peticia.
Ale, co by to bol za vykon funkcie bez adrenalinu?
Aj napriek tomu, ze si nenormalne medium.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-06-2014 17:06:03
Tusim som mal dlhsie citat a iba sa bavit ;-)

Ivan sa nam akosi zadrel... Ono to je dost na hov*o ist proti faktom, ze? Odvazlivec si trufa len vseobecne obkecavat a znevazovat inych diskutujucich. Len aby obhajil neobhajitelne - presne ako moj kamos Lubos.

Bavim sa, ked anonym osocuje anonyma, preco je anonymom...

Ivan, pojdu von dalsie 3 materialy, kde vedenie mesta v podstate priznava protizakonne dokonca az ucelove konanie - nie, nemozem prehltnut. Nezijeme predsa v bananistane (dufam) a trvam na tom, ze jedine navratom k dodrziavaniu zakonov sa spolocnost pohne dopredu.

A co sa tyka Luba Veselickeho - skuste argumenty podlozene faktami, nie vseobecne hovadiny. Za tie roky by ste mohli vediet, ze ked ja nieco uverejnim, je to podlozene a nespochybnitelne dokazatelne...

;-)
Robo Horvath :) | 16-06-2014 16:17:52
pre 16-06-2014 12:50:34
je to skoro jedno a to iste ale pochopili sme pointuš :))
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-06-2014 13:44:15
Ivan, od rana sa bavim na Vasich prispevkoch. Piste, diskutujte dalej. Nenecham sa pripravit o zabavu pri ich citani. ;-)

Potom napisem nieco ja. Tiez zabavne... :-)
pre Robo Horváth | 16-06-2014 12:50:34
Pri všetkej Vašej duchaplnosti si treba uvedomiť, že je podstatný rozdiel medzi započatím a počatím.
Miso | 16-06-2014 12:48:26
Suhlas
Ivan | 16-06-2014 12:36:00
Vďaka SOL? To nemyslíte vážne :)
Mne vadí to, že mesto môže spraviť hocijakú dobrú vec, a stačí otvoriť SOL a VŽDY tu je kritika, ako to mohlo byť lepšie. Pritom v doterajšej histórii Serede nebolo nikdy také vedenie, kde by sme mohli vidieť toľko pozitívnych zmien v našom malom mestečku.
A teraz to tu otvorím po dlhšej dobe a hneď takáto cielená anti kampaň bez nejakého vážneho dôvodu.
Vy sa mu čudujete že sa nechce rozprávať s ľudmi ktorý ho osočújú a vkladajú mu slová do úst? Ja veru nie, a už dávno by som stopol kontakty s ním na jeho mieste. Myslím že keď sa s ním budete chcieť stretnúť Vy ako občan, nebude s tým najmenší problém. Ale to je iná kapitola. Toto je môj názor ktorý som chcel zverejniť.
Pekný deň
Robo Horvath :( | 16-06-2014 11:33:51
pre 16-06-2014 11:07:45
na margo tvojho urazania na moju osobu len tolko, ze otupená bola asi tvoja mater, ked sa rozhodla ta započať.

Ja netvrdim ze vsetko to co robi pan Veselický je zle, to urcite nie, ale to co predvadza voci novinarovi co chce mat pre citatelov info aktualne co najskor a pravdivo, tak to urcite nerobi dobre, profesionalne a hlavne ustretovo voci obyvatelom co SOL citaju. Ja viem ze uz od urcitej doby kedy sa aj vdaka SOL dostalo viacero ludi ku korytu by na SOL najradsej zabudlo a toto medium zrušili, lebo im nejde po chuti a občiansku kritiku už nemaju rad, ale bohu žiaľ nie všetci sme posluhovačné ovce.
Jozef | 16-06-2014 11:14:31
...Ked uz mam ten archiv, tak:

Ľubomír Veselický | 28-11-2010 17:37:32
Ďakujem pán Horvát! Podnetom pre lepšiu prácu celého poslaneckého zboru budú určite aj Vaše návrhy a pripomienky. Ste jedným z diskutujúcich, ktorého názor stojí za povšimnutie. Predpokladám, že v budúcnosti budete aj Vy osobne tým hnacím prvkom. ;-)

...kto, casom, alebo funkciou otupel?

a este jedno:
"Dámy a páni! Pýtať sa je právo, odpovedať je povinnosťou
Ľ.V."
Horvathovi | 16-06-2014 11:07:45
Vy, čo sa podpisujete týmto menom odsudzujete Veselického a z článkov je jasné, že Vám asi dlhodobo leží v žalúdku.Ak vy odpoviete za mesiac tak ste to vy a vaše porúchané ego.
A že hovorca odpovie na mailom položené otázky je úplne na mieste. Tobôž keď je tu systematicky osočovaný, teda ide o antikapaň, ktorá súvisí s komunálnymi voľbami.
Určite si ľudia spomenú na komunikáciu hovorcu s novinárom, Danielom, Ivanom, Milošom, Jozefom, kde hovorca hovorí , píše , vysvetľuje a prejavuje veľké sebaovládanie. Po urážkach volí odpovede mailom . Čo je na tom?Väčšina sereďanov nie sú typy zakomplexovaných tzv. Horváthov ,ale vidia i dobré počiny ktoré Veselický v Seredi urobil. Čo sa o otupenom Horváthovi nedá povedať.
Ivan | 16-06-2014 10:56:27
Kde to žijeme? Volá sa to Slovenská republika. Národ ktorý verí všetkému čo povedia novinárske skupiny :)Prečo mu nechce odpovedať na živo? Ani sa nečudujem, ako väčšina novinárov tak aj on sa snaží dotlačiť človeka k odpovedi ktorú by sám nikdy nepovedal. Niekedy sa ľudia pozrite na to aj z druhej strane a slepo neverte.
Robo Horvath :( | 16-06-2014 10:20:55
TREBA POSLAT PISOMNE OTAZKY A ON VAM ODPOVIE......
A ze to kde žijeme? Tak budeme si dopisovat potom cakat niekolko dni možno mesiacov ak vôbec sa dockame odpovede?
Načo to komplikovat ked sa to da vybavit za par sekund a hned.
Ved to ma platene ,robi to v pracovnej dobe a dokonca to ma casovo uspornejsie a efektívnejšie. Co sa to tu vlastne snazis obhajovat za komplikovanu blbost. Ked bude chciet niekto oficialne stanovisko od mesta tak ano, ale toto co sa tu deje je otrasne.
Jozef | 16-06-2014 10:14:28
cista zaujatost:
L.V.pred volbami:
"Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky. Hľadám motív. Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že interaktivita umožňujúca verejné vyslovenie názoru a polemické debaty nie je pre poslancov, ktorí odmietli návrh zmluvy i poskytnutie príspevku žiadúca. Vládnuť komunite, ktorá je čo najmenej informovaná, je predsa len podstatne jednoduchšie ako s touto skupinou komunikovať, a keď sa ukáže, že kritik mal pravdu, priznať si chybu a napraviť ju."
IVAN - ČISTÁ ZAUJATOSŤ | 16-06-2014 10:02:26
Pán Majko poslal niekoľkokrát písomnou formou požiadavku. Píše to tu. Prečítajte si to ešte raz a pomaly.
Ivan | 16-06-2014 09:38:29
TREBA POSLAT PISOMNE OTAZKY A ON VAM ODPOVIE PODLA TOHO TELEFONATU. Ak nie, potom by bola na mieste tato cielena antiampaň.
IVAN - ČISTÁ ZAUJATOSŤ | 16-06-2014 09:35:53
Ja v tom nevidím čistú zaujatosť, ale chce počuť stanovisko a to isté chcem počuť, alebo vidieť aj ja a mám za to, že aj viacej ľudí, ktorí chcú mať v tom jasno.
Ivan | 16-06-2014 09:21:39
To sú mi už problémy. Pán Majko to už nemáte o čom písať? Ešte dáte video kde Vám povie že mu pošlite písomné otázky. Cielená anti-kampaň z Vašej strany, čistá zaujatosť.
Drahoš Ujlaky | 15-06-2014 14:44:49
pre 15-06-2014 12:57:11
Tento článok je o inom a nie o mne ale vidím že máš o mňa starosť tak sa ťa najskôr opýtam,
hanbíš sa za svoje meno? Asi áno keď nemáš odvahu sa ani len podpísať ale zato máš odvahu pod anonymom tu písať tvoj záujem o mňa. Ale ak sa nabudúce prestaneš hanbiť za svoje meno tak pre tvoju spokojnosť a záujem ti rád osobne odpoviem aby si kľudne spával že koľko ja platím na daniach.Ale asi tomuto mestu platím viac ako ty aj s pánom hovorcom spolu, tak by som očakával aspoň ústretové a včasné info pre obyvateľov ktorí nemajú RTV Krea alebo nečítajú mesiac staré info v SN.
pre: Drahoš Ujlaky | 15-06-2014 12:57:11
Ja by som chcel vidieť tú výšku daní, ktoré odvádzate? Či vôbec nejakú daň zaplatíte daňovému úradu,a či sú Vaši zamestnanci tak spokojní, keď sa vždy staviate do pozície kritizéra iných.
Peter pre M.Majko | 15-06-2014 11:20:41
Presne takto som to zobral aj ja !Každá akcia vyvolá reakciu a tú reakciu nikto nevymaže z mysle ľudí ako z počíta!Alebo "Kto druhému jamu kope ,tak sa z hory ozýva"
dezider | 14-06-2014 22:59:47
to nie je veselicky,to je cikatilo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2014 22:41:35
wwwww | 14-06-2014 20:03:04 | - dost intenzivne som rozmyslal, co s Vasim prispevkom. Nemam vo zvyku takto sa vyjadrovat o konkretnych ludoch verejne (aj ked mysliet si mozem cokolvek) a rozhodoval som sa, ci Vas prispevok smazem alebo nie.

Nakoniec som sa rozhodol - nechat ho uverejneny. Nie je to moj nazor a Lubos by mal vediat, co si o nom myslia ludia...

Na druhej strane - Lubos uz asi tri roky v podstate ignoruje SOL, citatelov a svojich volicov, ktori mu dali hlas hlavne preto, lebo sa systematicky a otvorene prezentoval prave na SOL. Preukazatelne a nevyvratitelne. Po zvoleni do funkcie otocil kabat a nielen ze sa verejne stavia voci SOL ako k triednemu nepriatelovi, nezmyselne a arogantne cez stvrt roka ignoruje citatelov SOL aj z pozicie svojej funkcie - podla mna fatalne zanedbava svoje povinnosti hovorcu mesta. Otvorene diskriminuje medium, ktore ma mesacnu citanost cez stvrt miliona citatelov (cez 100 000 unikatnych pristupov). Tak isto nespochybnitelne a preukazatelne.

Pytam sa teda - nevyjadril sa Veselicky o obcanoch v podstate rovnako ako Vy? Totiz niekedy stacia skutky. Netreba slova...
wwwww | 14-06-2014 20:03:04
veselicky je obycajny bulo
Drahoš Ujlaky | 14-06-2014 18:39:33

V minulosti na úrade nevpustenie obyvateľov na komisiu.
Dnes si niekto dovolí nekomunikovať informačne cez pracovnú dobu s Majkom zajtra možno s Jankom a potom s Palkom a nakoniec s nikým alebo len s kým uzná za vhodné ? Je evidentné že obyvatelia tu chcú a v hojnom počte aj čítajú informácie závislé od info z mesta. Asi sa treba zamyslieť kde soudruzi delají chybu a treba ju napraviť lebo ten telefón a aj v celku slušný plat vám platíme tak asi v slušnosti očakávame aj komunikáciu a informácie pre SOL a následne nás obyvateľov. Ak sa niekomu nechce alebo ho to nebaví tak treba uvolniť miesto niekomu zhovorčivejšiemu .

Pred nedávnom som tu niekde čital že Majko kvôli nejakému sľubu či zásade nechcel kandidovať v meste na poslanca.
Dúfam že tento prístup pána Veselického bude pre teba Miloš dostatočný argument na reštart tvojho doterajšieho rozhodnutia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2014 15:36:25
pre re pre Norbert | 14-06-2014 15:32:52 | - nie som zvedavy a nebudem plytvat svojim casom tam, kde viem, ze ide o vopred pripravene a zrezirovane dovadlo. Ak to vyhovuje inym, neberiem im to.

Poznam Lubosa dostatocne na to, aby som vedel posudit, na co vie a na co nevie odpovedat.

Faktom je, ze dnes neriesime na co vie alebo nie, ale na co moze a na co musi nejako odpovedat. A to je problem. Nie vsak moj a ani media.
pre re pre Norbert | 14-06-2014 15:32:52
netusim preco, co a ako to je jeho vec, tiez si myslim ze telefon je povinny dvihat, ak na to nema dovod tj. ze nie je v praci a existuje aj take nieco ako "no comment", ale jedno viem ze hovorca nie je a nemoze byt vsevedko a ked sa robia konferencie alebo rozhovory tak sa tema pripadne okruhy otazok bezne dopredu davaju, pretoze odpovede maju byt fundovane a hovorca ich ma vytvorit na zaklade informacii co maju odbornici ak tema teda nie je kolkateho je dnes ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2014 15:29:16
re pre Norbert | 14-06-2014 15:05:10 | - uplne staci pozriet si niekolko materialov dozadu - ano, dal som Lubosovi otazky cielene tak, ako na poslednom stretnuti vedenia mesta s obcanmi. Vzdy ide kamera a on (oni) vie (vedia), ze aj ja viem. A tak sa jednoducho odpoveda tazko. Lebo zaroven vedia, ze jediny kto nevie, je bezny obcan. A ten podla nich moze a ma zostat baranom...
Keby tomu tak nebolo, tak by kludne kedykolvek komunikovali
cez SOl, nemali by problem so ziadnou otazkou ani odpovedou... Lenze, oni problem maju. Problem je, ze je to problem hlavne nas vsetkych. Jedine je totiz pre obcana naozaj dolezite - mat presne informacie, vcas a pravdivo.
Mudry a rozhladeny obcan si urobi nazor a baran zostane baranom...
re pre Norbert | 14-06-2014 15:05:10
Aký dôvod má na to aby neodpovedal priamo na diktafon alebo mikrofon,ale žiada poslať otázky na mail?Bud nevie fundovane odpovedať,alebo sa potrebuje s niekým poradiť čo môže odpovedať ,alebo má v p..i a myslí si o sebe že je pán boh čo je na omyle!Je tam od toho aby odpovedal tým otravným ľudom čo sa mu skladajú na výplatu a tým to zhaslo!Nič nedosiahol nad rámec iných obyvateľov mesta vlastným pričinením a správa sa ako by urobil dieru do sveta!Ale bez tých nad ktorých sa povyšuje by bol na predčasnom dôchodku a robil vrátnika na prilepšenie si !
pre Norbert | 14-06-2014 14:47:16
ja som tam pocul to iste, poslite otazky pisomne do mailu (teda asi to je sposob akym komunikuje s normalnymi mediami) inak by mu nic take nepovedal, ale asi sme my dvaja domyslavy a tuto vacsina naroda ziada opravnene omluvu
anonym | 14-06-2014 11:19:12
A ako to dopadlo s tým ospravedlnením sa?
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 14-06-2014 10:16:37
Nikdy som sa nezaujímal o osobný vzťah týchto dvoch pánov ako taký. Ten tu bol napokon prezentovaný v rôznych podobách už niekoľko krát a každý si môže urobiť svoj úsudok. Z prečítaných príspevkov mi však vyplýva, že niektorým tu diskutujúcim uniká pravá podstata obsahu tohoto článku a tou je svojské vymedzenie si spôsobu (ne)odpovedať na kritické články v SoL alebo nimi položené otázky. A tých článkov o dianí a postupe volených zástupcov MsZ bolo v týchto novinách dosť.Je žalostné konštatovať, keď nepríjemné otázky voleným zástupcom viacerí považujú za osobný útok. Chcem veriť že uniformita v názoroch bude onedlho len minulosťou. Prečo tomu ešte tak nie , nech každý popremýšľa. Predpokladám že p. Veselický, sa mohol a nakoniec aj rozhodol slobodne prijať funkciu, ktorú práve zastáva. Za akú cenu to teraz vidíme všetci. Keby musel odpovedať len na otázky pre noviny plné servilných článkov, bolo by to jednoduché a úloha hovorcu veľmi príjemná. Lenže, ako všetci z vlastných skúseností vieme, život sa skladá z riešení problémov príjemných ale aj menej príjemných. A o tých druhých sa často krát radšej neinformuje, najmä ak by sa museli dávať odpovede na podivné rozhodnutia.
xxxx | 14-06-2014 08:05:11
nech ide do dochodku uz
Podoba | 14-06-2014 06:41:24
Celé sa mi to podobá na kauzu štát vs "novinár Martin Daňo" Podoba je iba čisto náhodná. :-) Či??? Iba moj postreh.
Norbert | 14-06-2014 05:27:41
pan Majko ale v nahravke nepadla zo strany pana Veselickeho veta ze SOL nie je normalne medium a potom vam zretelne povedal ze mu dajte otazku pisomne a on odpovie ... zaujima ma, ci aj v takom pripade mozete byt nespokojny s odpovedou? t.j. neprimerane dlhy cas na odpoved, povedzme niekolko dni a podobne ... pravdepodobne ste nahnevany na zhorsenie komunikacnych vztahov, kedze ste mali nastaveny sposob komunikacie na istej urovni a vidite ze sa zhorsuje, ale to co ste odprezentovali nedava zaklad na taku tvrdu reakciu voci Veselickemu a pozadovanie ospravedlnenia voci SOL. neberte prosim moj prispevok ako vycitku voci vam len skutocne nezaujaty iny nazor. ste pravdepodobne obidvaja na hrane vzajomnej komunikacie ...
Juraj Kukla | 14-06-2014 00:53:15
Títo novodobí mocipáni nemajú už žiadnu súdnosť. Pre čo? lebo vedia že sa im nič nestane.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-06-2014 20:47:21
Suhlas | 13-06-2014 20:37:25 | - nepotrebujem ho. Nehovoril som s L. Veselickym ako so sukromnou osobou.

Co Vas este zaujima? Pytajte sa, ak to bude normalna otazka - odpoviem. Napriekt omu, ze vobec nie som povinny odpovedat Vam, nakolko ja som na rozdiel od Lubosa sukromna osoba. Aj pre Vas.

Nasledne ze by sme sa zacali bavit o povinnostiach hovorcu mesta, za co berie vyplatu a co asi tak taji, kedze sa nechce vyjadrovat tam, kde maju obcania moznost pytat sa...

Inak pre informaciu, L. Veselicky doteraz na SOL uplne dobrovolne publikoval 150 clankov. Rozmyslam, preco tak iniciativne pisal do nie "normalneho" media...

Ale o tom neskor. To je ina tema.
Suhlas | 13-06-2014 20:37:25
Suhlas na nahravanie mate pan Majko?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-06-2014 18:51:47
obcan | 13-06-2014 18:45:25 | - zasadne sa mylite. Hovorca ignoruje nie Majku, ale citatelov, teda obcanov.

Majko neriesi Veselickeho ako osobu. Riesi institut voleneho zastupcu, viceprimatora a hovorcu mesta - teda jeho povinnosti. Riesi to, za co berie mesacne od obcanov vyplatu. To je vsetko.

Chapem, ze nie kazdy je schopny, pripadne ochotny tento rozdiel pochopit.
obcan | 13-06-2014 18:45:25
nechapem ako pan veselicky nemoze komunikovat s najtolarentnejsim demokratom v meste, hm
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-06-2014 18:04:24
Dovolim si tymto verejne ubezpecit kazdeho citatela, ze s Lubosom Veselickym som nikdy nemal, nemam a verim ze ani nebudem mat ziaden osobny spor.

Poznam sa s nim roky a v urcitej dobe bol jedinym pracovnikom MsU, ktory bol ochotny nad vzniknutym problemom rozmyslat, posudzovat s nadhladom a zasadit sa za jeho objektivne riesenie. Prave Lubos ma nasmeroval k mysleniu cez zakony, ich respektovanie a vyzadovanie od volenych funkcionarov to, na co ma obcan za svoje peniaze narok. Lubos Hovorime o cca 8 ci 10 rokov dozadu.

Dovolim si povedat, ze sme sa prakticky uplne zhodovali v nazoroch na samospravu az do momentu, cca necely rok po volbach.
Tu sme sa rozisli v nazoroch na slobodu slova a demokraciu.
V tom case sme mali sedenie na MsU s viacerymi poslancami a primatorom - poziadavka na SOL bola - uplne zastavenie diskusie od 2 poslancov a ziadna slobodna diskusia pod clankami tykajucimi sa mesta. S tym som nesuhlasil, bol som ochotny urobit kompromis v diskusii v tom, ze si autor clanku sam riadi diskusiu. To aj funguje.

Problem vidim v tom, ze zasadne nie som ochotny medium podriadit voli tych, ktori prostrednictvom neho maju zaujem vymyvat mozok ludom. Nie som ochotny predat meno a zasady, na ktorych sme medium pre viac ako 7 rokmi zalozili. Ja si prijate zasady vazim a respektujem ich dodnes.

Co sa tyka mojho postoja k samosprave - verejne vyhlasujem, ze netrvam na ziadnych usmevoch (aj ked od milej a peknej uradnicky potesi), netrvam na nicom nadstandardnom - len chcem dosiahnut spravodlivost pre vsetkych. A ano, aj pre ludi okolo SOL.
Nepovazujeme sa za druhoradych obcanov a nepovazujeme sa ani za idiotov, ktori budu volenym funkcionarom robit poskokov.

Uradnici a voleni zastupcovia su na svojich postoch pre nas, aby nam robili servis a plnili nase predstavy o fungovani mesta. Voleni zastupcovia su na presadzovanie verejneho zaujmu a ten vychadza od vacsiny obcanov. Ak to nevedia alebo nechcu pochopit, nemaju tam co hladat.

V historii vzdy pri nespokojnosti vacsiny, boli vymeneni vladcovia, nikdy nie obcania... ;-)
Obcan | 13-06-2014 16:49:25
Z archivu je mozne vysledovat ze spravanie sa hovorcu mesta bolo uplne odlisne a ked sa nemylim tak sam poukazoval na to ako je dobre ze taketo medium ako SOL tu je.
Zrazu po zvoleni otocil.
Otazka je preco ?
Ak je to o peniazoch a moci,potom ako to musi vyzerat v tej vyssej a najvyssej politike ?
Ked z tohoto sa chce cloveku grcat-a to je len jedno male zaprdene mestecko,co potom sa musi diat tam hore ???
Druha moznost je ze je tam neaky sukromny spor medzi p.Majkom a hovorcom a preto taketo spravanie.
Ale kto sa hrabe do politiky,musi byt pripraveny aj na neprijemne otazky a nie si vyberat s kym sa bavit budem a s kym nie a uz vobec nie ze mam sluzobny mobil,ale dviham len komu chcem.
Ak hovorca chce p.Majka ignorovat,moze to urobit trebars vtedy ak by ho pozval na pivo.
Teda ako sukromna osoba,to mu nikto nemoze vycitat.
Ak sa rozhodol sadnut si na taku stolicku,musi komunikovat ci chce alebo nie.
Tam to uz sukromna osoba nieje.
Osobne mam radsej na SOL reportaze s cestovania,tieto zabo-mysie vojny mi pripadaju take,nazvyme to malomestiacke.
Ale vsak coskoro budu volby,tak ludia si rozhodnu co,respektive koho chcu a hadam tu na SOl budu aj lepsie temy :-)))
som si zaspomínal | 13-06-2014 16:13:03
rok 2007:"Choďte do riti"-takto odpovedal predseda HZDS Vladimír Mečiar na otázku redaktora TA 3
onanym | 13-06-2014 15:10:31
dementi - no to si zadrel. Tak je to uradnik plateny z nasich dani a MY mame pravo vediet veci, aj ked nam na nic nebudu... Napr. jeden z dovodov, preco to riesit. Ak by si mal zamestnanca a povedal by si mu - POtrebujem vypisat tento objednavkovy list a on ti povedal "Nas-r si" ...tak bol by si urcite nadseny. Ide o princip..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-06-2014 15:06:04
dementi | 13-06-2014 14:35:18 | - uplne vsetko v spolocnosti, cely nas zivot, vymahatelnost prava, to, na akej urovni je skolstvo, zdravotnictvo, ako to vyzera v nasich mestach a aj to, co mate vo svojich penazenkach. Vsetko riadia a svojim konanim sposobuju voleni funkcionari.

Dlhodobo pocuvame, ako ine hovoria a slubuju pred volbami a ine konaju po nich. 25 rokov po revolucii ludia nadavaju - jeden na Meciara, druhy na Dzurindu, treti na Fica a ich strany, vlady. Vsetci su vsak zhruba rovnaki. Vsetci politici robili v prvom rade v prospech nejakych skupin a az nasledne pre verejnost. Niet ziadnej hmotnopravnej a trestnopravnej zodpovednosti za konanie a rozhodovanie pri riadeni statu. Za rozhodovanie o miliardak Sk ci Eur a niet ziadnej zodpovednosti ani v samosprave.

Kazdy clovek, ktory nieco robi v praci, ma plnu zodpovednost za kvalitu, nesie nasledky za zmatky ci pripadnu nekvalitu. Je to pochopitelne, ze obdobne by mala (musi) byt posudzovana aj praca voleneho zastupcu.
Na rozdiel od sukromnej firmy, voleny funkcionar je pod kontrolou verejnosti a je povinny znasat aj ovela vyssiu mieru kritiky.
dementi | 13-06-2014 14:35:18
No toto sú už len problémy...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-06-2014 12:29:18
Som zvedavy | 13-06-2014 12:25:18 | - clanok je o volenom zastupcovi Veselickom. O jeho konani, plneni si povinnosti za ktore ho obcania platia a o jeho zneuzivani moci. Obsah clanku je podlozeny konkretnymi faktami a dokazmi - respektujte to, alebo sa vyjadrujte v mediu, ktore Vam nicim nepodlozene anonymne urazky bude tolerovat.
Som zvedavy | 13-06-2014 12:25:18
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
onanym | 13-06-2014 10:34:46
Len by ma zaujimala ta zmena pana V. Jeho pripomienky, komenty a podobne mi pripadali rozumne. Ci sa mi to len zdalo?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign