Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zodpovednosť verejných činiteľov bude ešte viac oslabená, občania sa ťažšie domôžu náhrady škody od štátu.

Zodpovednosť verejných činiteľov bude ešte viac oslabená, občania sa ťažšie domôžu náhrady škody od štátu.

17. Okt. 2012  | Tlačová správa |

Parlament bude dnes ráno, v stredu 17. októbra, rokovať o novele zákona o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci, ktorú pripravilo Ministerstvo spravodlivosti SR.

Novela oslabuje vyvodzovanie osobnej zodpovednosti za škodu voči verejným činiteľom. Zároveň, ak štát poškodí občana, tento sa po novele ťažšie domôže náhrady škody od štátu.Už v súčasnosti je pritom úspešných len 1,7% žiadostí o náhradu škody podľa tohto zákona. Zároveň, za 7 rokov od účinnosti zákona požadovaná výška odškodnenia predstavovala milióny eur, ale štátom vyplatená náhrada škody bola iba vo výške 194 032,66 €.

Viaceré navrhované zmeny v zákone považuje organizácia VIA IURIS za neopodstatnené a návrh zákona za veľký krok späť v oblasti zodpovednosti verejných činiteľov.

VIA IURIS zaslala svoje pozmeňujúce návrhy k novele zákona všetkým poslancom Ústavnoprávneho výboru a Výboru pre verejnú správu. Väčšina nedostatkov však v zákone zostala aj po rokovaní parlamentných výborov.

VIA IURIS vyzýva poslancov NR SR a Ministerstvo spravodlivosti SR, aby na rokovaní pléna parlamentu upravili zákon tak, aby zodpovednosť verejných činiteľov nebola výrazne oslabená a aby občan nemal sťaženú možnosť domáhať sa náhrady škody, ak ho štát poškodí.

Novela zákona navrhuje, že ak štát spôsobí občanovi morálnu (nemajetkovú) ujmu, občan bude môcť od štátu vysúdiť odškodnenie maximálne vo výške 16 360 € (t.j. 492 877 Sk). Štátne orgány však môžu spôsobiť občanovi veľmi závažnú morálnu ujmu napríklad v prípade mučenia alebo neľudského zaobchádzanie zo strany štátnych orgánov (napr. polície), mnohoročného neoprávneného väznenia osoby (tzv. justičný omyl), nezákonného zverejnenia informácií, ktoré drasticky zasahujú do práva na súkromie (napr. nezákonné zverejnenie informácií, že osoba trpí smrteľnou chorobou) alebo nezákonného odtajnenia totožnosti a bydliska utajeného svedka, čo spôsobí jeho ohrozenie na živote. Suma 16 360 eur môže byť príliš malá na odškodnenie takýchto porušení práv občanov. Právnik Peter Wilfling, spolupracujúci s VIA IURIS, zdôrazňuje: „Navrhovaná novela zákona neumožňuje, aby v prípadoch závažného porušenia práv bolo občanom priznané dostatočné odškodnenie. Preto je aj v rozpore s Európskym dohovorom o ľudských právach.“

Novela zákona navrhuje, že ak štát poškodí občana svojím nezákonným postupom, občan sa bude môcť domáhať náhrady tejto škody iba vtedy, ak najprv využil „účinné prostriedky na dosiahnutie nápravy“. Využiteľných účinných prostriedkov nápravy je však veľké množstvo a využitie mnohých z nich je pre občana časovo, odborne aj finančne mimoriadne náročné. Ak napríklad bude občan poškodený nezákonným postupom polície, občan sa nebude môcť hneď domáhať odškodnenia. Budú nastávať prípady, kedy občan najprv bude musieť podať sťažnosť na postup polície, žalobu na nezákonný postup polície, ústavnú sťažnosť na postup polície na Ústavný súd SR a prípadne aj sťažnosť na Európsky súd pre ľudské práva do Štrasburgu, a až potom sa bude môcť domáhať náhrady škody. Kým občan využije všetky účinné prostriedky nápravy, môže prejsť aj niekoľko rokov. V mnohých prípadoch sa teda občan bude môcť domáhať náhrady škody až po niekoľkých rokoch od nezákonného postupu. Nutnosť použitia všetkých prostriedkov nápravy môže zároveň pre občana znamenať nutnosť viackrát využiť a zaplatiť služby advokátov, čo poškodeným občanom prinesie ďalšie náklady. Je tiež nejasné, ktoré prostriedky nápravy možno považovať za účinné, a preto občan často nebude vedieť, aké podnety má podať.

Novela zákona tiež výrazne oslabuje osobnú zodpovednosť verejných činiteľov a úradníkov za škodu, ktorú občanom spôsobili. Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý pre VIA IURIS v roku 2011 uskutočnila agentúra Focus, viac ako 80% opýtaných nepovažuje za dostatočné vyvodzovanie zodpovednosti voči verejným činiteľom za nezákonný výkon ich právomocí. Podľa skúseností z praxe v súčasnosti dochádza k vymáhaniu škody od konkrétnych zodpovedných úradníkov a verejných činiteľov iba minimálne. Prijatím novely zákona sa aj tento veľmi malý počet prípadov ešte viac minimalizuje, čo znamená, že v praxi môže prísť skoro až k úplnému zrušeniu osobnej zodpovednosti úradníkov a verejných činiteľov za škodu spôsobenú ich nezákonným postupom.

Súčasne platný zákon totiž znie tak, že ak štát občanovi spôsobí škodu a škodu občanovi aj nahradí, vymáha túto škodu od konkrétneho štátneho orgánu, ktorý škodu spôsobil, a ten následne vymáha škodu od konkrétneho úradníka alebo verejného činiteľa, ktorý je za nezákonný postup zodpovedný.

Novela však navrhuje, aby konkrétny štátny orgán nemusel nahradiť ním spôsobenú škodu, ak ju spôsobil z nedbanlivosti, ale iba vtedy, ak ju spôsobil „svojvoľným“ postupom, ktorý „zjavne nemá oporu“ v zákone. Ide o neurčitú formuláciu, v dôsledku ktorej vo väčšine prípadov štát nebude musieť vymáhať škodu od konkrétnych zodpovedných orgánov. Ak sa nebude škoda vymáhať od konkrétnych zodpovedných orgánov, ani tieto orgány nebudú môcť vymáhať náhradu škody od konkrétnych zodpovedných úradníkov, ktorí škodu spôsobili. Návrh novely zákona zároveň spôsobí, že ani od konkrétnych verejných činiteľov a úradníkov nebude skoro vôbec možné vymáhať náhradu škody, za ktorú sú zodpovední. Podľa navrhovanej novely štátny orgán nebude musieť požadovať náhradu škody od úradníka, ak škodu spôsobil svojou nedbanlivosťou. Škodu by musel nahradiť úradník iba vtedy, ak by ju spôsobil úmyselne, čo je mu však väčšinou nemožné dokázať.

Organizácia VIA IURIS zároveň považuje za potrebné v zákone zaviesť pre verejných činiteľov nový druh zodpovednosti. Zuzana Čaputová, spolupracujúca advokátka VIA IURIS, zdôrazňuje: „V prípade, ak verejný činiteľ nehospodárne nakladá s verejnými prostriedkami a spôsobí tým štátu škodu, v súčasnosti platný zákon neprikazuje vymáhať túto škodu od verejného činiteľa, ktorý ju spôsobil. Tento typ zodpovednosti však existuje napríklad aj v susednom Rakúsku. Navrhujeme preto, aby bola aj na Slovensku zavedená hmotná zodpovednosť verejných činiteľov za škodu, ktorú spôsobia štátu pri výkone ich funkcie.“ Táto zodpovednosť verejného činiteľa by nezávisela od toho, či nejaký poškodený občan bude alebo nebude náhradu škody požadovať.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ing.Makoty | 29-10-2012 04:54:41
Páni radi riziko
Štátom dosadení manažéri Železničnej spoločnosti Slovensko sa v roku 2006 rozhodli, že vedia celkom dobre posúdiť vývoj úrokových sadzieb až na desať rokov.

Keďže si verili, uzavreli dlhodobé zmluvy o tom, aké úroky budú platiť za pôžičky. A vo veľkom štýle, pokiaľ ide o finančné objemy.

Neprešli ani dva roky a všetko bolo inak. Ukázalo sa, že neboli takí chytrí, za akých sa mali a firma na tom prerobila. Opäť vo veľkom štýle, pokiaľ ide o finančné objemy.

Dnes hovoria, že za to nemohli, lebo kríza všetko zmenila. Tešia sa banky, doplácajú daňovníci.

A keďže nová vláda ich po krátkej pauze opäť povolala do služby, je jasné, že nie sú sami, kto tu ľúbi riziko, nech to stojí, čo to stojí.



Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/6584936/stlpcek-frantiska-mucku-pani-radi-riziko.html#ixzz2AemVl3A0

http://ekonomika.sme.sk/c/6584895/zeleznice-hasia-stratove-obchody.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-10-2012 04:39:18
Momentalne staci trosku sledovat stav v Grecku, na Cypre ci dokonca v Slovinsku.

V Grecku nepozatykali tych, ktori maju financne konta vo Svajciarskych bankach, ale novinara, ktory zverejnil ich zoznam. A to chcu dalsich 20 miliard, na ktore sa im maju poskladat zase nase deti. Uz im nestaci areal so zavodiskom pre F1, nestacio im, ze ich minimalna mzda je stale ovela vacsia, ako nasa priemerna, resp. vo vacsine pripadov najvyssia, jednoducho - chcu vsetko!
jedno komunistické prasa strieda druhé. | 28-10-2012 11:08:59
jedno komunistické prasa strieda druhé.ani jedno nechce dostať infarkt.:-D
fero | 27-10-2012 14:22:30
Pán Pachník, v mnohom čo ste napísal súhlasím. Iba pri zákonnom vymedzovaní výšky príjmov je nutné násobky alebo koeficienty odvíjať nie od priemernej mzdy, ale minimálnej. Štatisticky vykazovaná priemerná mzda v SR je iba jeden z mnohých podvodov, ktorý žiaľ ľudia žerú aj s navijákom.
gulak | 27-10-2012 08:29:48
Sorry zlodeji,že som sa Vás dotkol
kelna | 26-10-2012 17:54:35
gulag ty tupec vsetkych zastrel aj ked kradne zamestnanec
gulak | 26-10-2012 17:02:58
Zle ste to pochpili? Napísal som,že každého zamestnávateľa,čo okráda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Erich | 26-10-2012 16:10:52
gulag, Vy dávate do jedného vreca zamestnávateľa a zlodeja na DPH? Zatiaľ som nepočul o jedinej firme napísanej na koňa, ktorá bola zapletená do karouselového podvodu s DPH alebo spotrebnou daňou, že by zamestnávali ľudí.
anonym | 26-10-2012 15:28:39
Zaujímavý názor. Ak niekto poukáže na to, že niektorí okrádajú štát na daniach, tak je tupec. Trafená húska zagágala?
pre :gulak | 26-10-2012 14:46:23
Ty si tupec :0)
gulak | 26-10-2012 11:34:14
A ešte tam treba dopísať,že každého zamestnávateľa,alebo živnostníka,čo O.J.E.B.A.V.A na daniach a DPH-treba postaviť k múru a odstreliť-lebo žije na úkor nás zamestnancov
Erich | 26-10-2012 08:20:46
Pán Pachník, v podstate súhlasím mimo týchto bodov:

1) 75 poslancov - v takto skorumpovanej krajine bude mafii stačiť kúpiť len polovicu z poslancov, ktorých musí kúpiť dnes. Toto je dôvod, prečo si myslím, že poslancov by malo byť viac, navyše nepárny počet, aby sa predišlo volebnému patu.
2) Rómovia pracujúci v poľnohospodárstve - o toto sa už niekto pokúšal, ale Rómovia vykopali zasadené zemiaky už týždeň po sejbe..
3) Súkromné školy netreba rušiť, skôr kontrolovať kvalitu a rozdeliť príspevky na študenta podľa typu vedy (univerzita učiaca lekára nemôže dostať toľko isto za študenta ako VŠ Sládkovičovo za "vysokoškolsky vzdelaného" dezoláta)
4) Železnice by mali naopak znížiť stav zamestnancov, ideálna by bola privatizácia. Každý rok sú v strate, v Seredi je 20 rokov neobsadená budova a nikoho to netrápi.
5) Upraviť platy a zvýšiť životnú úroveň pracujúcich - priamo (napr. zákonom) sa to nedá, jediná cesta je podpora podnikania a prílev zahraničných investorov - proste zvýšiť konkurenciu na trhu práce. Ale ak na 1 voľné miesto čaká 65 kandidátov, verte pán Pachník, že zamestnávateľ im ponúkne minimálnu mzdu a každý to zoberie - lebo nemajú inú možnosť. Ak by bolo viac práce, zamestnávatelia by boli nútení zvýšiť mzdy, ináč by tam nikto nechcel pracovať.
6) Zákaz prepúšťania zamestnancov? Pán Pachník, už ste mali zamestnanca? Inšpirujte sa dánskym modelom flexicurity, ten funguje aj v praxi. Len ak môžem kedykoľvek zamestnanca vyraziť, len vtedy ho prijmem. Pretože neviete, čoho sú ľudia v práci schopní...
7) Daňové stimuly - korporátne dane by som znižoval podľa počtu zamestnancov. Ak dá prácu X ľuďom, pýtať od neho aj daň z príjmu už netreba. Aj tak zaplatí DPH, daň z nehnuteľnosti, daň za zamestnancov, odvody zamestnancov, cestnú daň, spotrebné dane. Tak ako napr. v Rakúsku idú živnostníci, ktorí zamestnávajú ľudí skôr do dôchodku.
8) Financovanie politických strán iba sponzormi? Ako vyhlásil hlas podobný Ficovi, on zohnal vlastnou hlavou 35 miliónov tento rok, a 40 na ďalší, takže ho Fedor nebude držať za gule. A ten niekto, kto mu dal 75 miliónov Sk, za to nič nebude chcieť? Ten ho dnes nedrží za gule? Pozrite si rozhodnutia vlády Smeru a zistíte, že Fico musí mať aspoň 30 varlát..
smer zlodeji | 26-10-2012 07:35:25
Za čo bolo vyplatených 700 000 eur? Tunelovanie európskych fondov v Národnom lesníckom centre vo Zvolene.
Mrtvy portál? Hlavne, že účty sú živé... | 26-10-2012 05:34:06
Mrtvy portál?
Hlavne, že účty sú živé...
Mrtvy portál? Hlavne, že účty sú živé... | 26-10-2012 05:34:03
Mrtvy portál?
Hlavne, že účty sú živé...
Pachník | 25-10-2012 23:59:17
Ľudia, občania SR,
voľby dopadli, ako dopadli. Tak sme si zvolili a teraz budeme čakať, či naši poslanci, vláda splnia, čo nám sľubovali alebo sa na konci volebného obdobia budeme opäť čudovať, kde sme to prišli, že niet peňazí, sme zadlžení. Doba pokročila. Nie sme vo Francúzsku (barikády), v Grécku (robenie škody poctivým obchodníkom, podpaľovanie áut, obchodov). Sme na Slovensku, kde je vzdelaný, kultúrny národ, ktorý sa nenechá mlátiť políciou, oblievať vodou, zatvárať. Inteligentne to urobili učitelia. Dalo by sa o tom veľa písať, ale poďme k podstate veci. Začíname teraz preposlaním všade kde je to možné. Nasledujúce požiadavky, ktoré keď nebudú postupne splnené do Vianoc, tak celý národ nenastúpi v Novom roku do práce (lekárska služba, hasiči a polícia budú v pohotovosti ak prídu do práce). Nie oni nám budú diktovať úsporné opatrenia, ale my im budeme diktovať, kde šetriť. Oni nám nasľubujú pred voľbami a nič potom nesplnia. My sľúbme a splňme, čo sľúbime.
Ústavu: Zmeniť
Nakoľko sme malý štátik 5,3 mil. obyvateľov, čo má hociktoré hlavné mesto väčšieho štátu, tak nepotrebujeme 150 poslancov , ale len 75 poslancov. Menej ľudí, menej zlodejstva, ľahšia kontrola. Stanoviť výšku platov poslancov a viac nezvyšovať. Cca 2000,- Eur mesačne. Poslanci dostávajú plat ako každý zamestnaný človek, tak si budú platiť ubytovanie, cestu do zamestnania, stravu a pod. Nebudú mať poslanecké kancelárie, ktoré aj tak nikto nenavštevuje. Nebudú mať poradcov, pomocníkov, hovorcov. Veď sme zvolili múdrych poslancov. Po ukončení poslaneckého mandátu sa každý poslanec môže podľa zákona vrátiť na svoje pôvodné zamestnanie, takže ani žiadne odstupné pri odchode z postu poslanca. Každý zamestnanec, ktorý dostal pracovné prostriedky, ich musí vrátiť zamestnávateľovi , tak aj poslanci vrátia všetky pracovné prostriedky. Poslanec môže byť len poslanec a nie ešte primátor, starosta mesta, sedieť v dozorných radách alebo brať plat z inej činnosti. Kandidovať za poslanca môže len občan mladší ako 58 rokov. Poslanec slúži ľudu a nie ľud jemu. Prezident: Znížiť rozpočet kancelárie o 35% , nemusí sa vyvážať špeciálom na hokejové a futbalové zápasy a iné športové podujatia. Nešpekulovať, kde bude mať nové sídlo a pod. Znížiť dôchodok na dvojnásobok priemernej mzdy.. Auto, ochranka max. na 1 1/5 roka od skončenia funkcie. Kandidovať na prezidenta môže len osoba mladšia ako 57 rokov.
Štátne úrady
Ministerstvá a štátna správa znížia počet zamestnancov o 35% na všetkých postoch. Máme dobu výkonných počítačov, to zvládne aj znížený počet pracovníkov. Zjednodušiť evidenciu, nevytvárať úradnícku byrokraciu rôznymi hláseniami. Zrušenie a vrátenie zlatých padákov vo všetkých štátnych odvetviach. Cirkev odlúčiť od štátu . Reštitúciou získali nemalé majetky (budovy, pozemky atď.), ktoré prenajímajú. Tak nech sa starajú. Prečo by ateisti mali platiť niečo, s čím nesúhlasia. Kto súhlasí s akoukoľvek cirkvou, tak nech prispieva na jej konto zo svojho platu. Vzor: Amerika, Francúzsko... Mestá a obce. Primátori a starostovia berú nehorázne platy a pritom v obciach sa nesvieti, nevyvážajú smeti a pod. Zvyšujú dane na neúnosnú mieru. Znížiť počet pracovníkov o 35% na mestských úradoch. Určiť maximálny príjem primátorom veľkých mestských častí do 2000 EUR a maximálne do 1000 EUR obcí. Odmeny primátorom, starostom a poslancom zrušiť a udeliť len vo výnimočných prípadoch. Vo všetkých mestách zrušiť vyberanie parkovného, okrem historických častí, a to bude vyberať mesto alebo obec. Nie druhá, tretia osoba. Obnoviť štátne poľnohospodárstvo, tým vyriešiť nezamestnanosť rómskej popularity. V každom meste a obci zriadiť turistické zárobkovo činné centrum aj pre zahraničných turistov spojených s pamiatkami a výnimočnosťami ako inde vo svete. Zrušiť mestské polície a posilniť štátnu políciu. Keď spĺňajú mestskí policajti kritériá, môžu prejsť k štátnej. Mestská polícia si neplní svoje poslanie, vyvážajú sa po meste, pospávajú v aute, robia si v pracovnej dobe nákupy pre domácnosť , čakajú na koniec služby. Stanoviť trestnoprávnu zodpovednosť policajtov za zakrývanie, zatajovanie zločinu a pod. Štátna polícia musí dbať na držiavanie zákonov vo všetkých smeroch, k čomu treba aj policajtov vyškoliť, fyzicky pripraviť a hlavne vybrať takých, ktorí chcú túto prácu vykonávať. Prestať šikanovať vodičov. Televízia, rozhlas : Zrušiť poplatky. Nakoľko televízia dáva stupídne seriály , reality šou, kde 80% pípajú. Je to škandalózne. Rozhlas nech vysiela aj zahraničné skladby, ale dopriať priestor aj svojim spevákom, speváčkam a ľudovej tvorbe, sprievodné slovo je otrasné. Signál len 10 km za hranice a aj na Slovensku je mizerný, tak za toto máme platiť? Nech si niektoré kanály zakódujú, okrem dokumentárnych a poučných a kto chce, nech si platí za stupídnosti. Jedným slovom zrušiť zástrčkový zákon.
Zrušiť skoršie odchody do dôchodku colníkom, policajtom, hasičom, vojakom. Najskorší odchod do dôchodku v 58. roku.
Školstvo – zrušiť súkromné vysoké, stredné a základné školy. V prípade, že ostanú, tak nech si každý súkromník, ako to je bežné vo svete, svoju školu financuje sám. Kde štát dáva peniaze, tak bude aj príslušnú inštitúciu kontrolovať. Zostane len štátne školstvo. Keď stačili školy predtým, tak stačia aj teraz, keď je menej detí. Sprísniť kritériá na prijatie žiakov na stredné a vysoké školy. Upraviť platy nie len učiteľom ale aj ostatným pracujúcim. Zdravotníctvo - prehodnotiť úpravu platov lekárom a sestričkám. Predsa nemôžeme jednotne všetkých odmeňovať. Každé oddelenie je špecifické aj podľa náročnosti.. Zrušiť poplatky za prednostné objednania (evidencia, zdaňovanie, atď.) Lekári budú trestnoprávne zodpovední za prevedené zdravotné úkony, predpisovanie drahých liekov za úplatky, ktoré neliečia ale udržujú chorobu a porušenie prísahy napr. pri liečení rakoviny a podobne. Kto si platí zdravotné poistenie, tak už u lekára nebude platiť žiadne poplatky, príplatky a pod. Lekári, ktorí išli do súkromnej praxe, tak len to, čo si zarobia a nie, aby im štát dotoval ich platy. To platí aj o sestričkách a zubároch, vzor: Nemecko, Švajčiarsko, Rakúsko... Rómovia žiadne zvýhodňovanie ak nemajú záujem o prácu na Slovensku, nedostanú dávky, len ak sa podieľajú v obci na aktivačných prácach.: čistenie obcí, potokov, riek, kanálov, práca v lese, v poľnohospodárstve, atď. Deti sústrediť do internátnych škôlok, škôl, aby mali sociálne návyky. V tom prípade sa nebudú poskytovať dávky rodičom. Trestnoprávnu zodpovednosť rodičov za trestné činy detí do 12 rokov. Železnice musia zefektívniť prácu, zvýšiť stav zamestnancov tak, aby sa železnice vyrovnali vyspelým štátom. Grafikon prispôsobiť potrebám obyvateľstva. Na najťažšiu prácu využiť povinnú pracovnú silu z Väzníc . Nevyužité objekty, priestory ponúknuť mestám, obciam do prenájmu na zriadenie domovov dôchodcov, škôlky, centrá voľného času, alebo prerobiť na byty a prenajímať. Tie časti železnice, ktoré sú súkromné, nedotovať, ani živnostníka nikto nedotuje a musí prežiť, len z toho, čo zarobí. Vymeniť neschopný manažment vo všetkých odvetviach, kde nevedia vyriešiť túto situáciu, overiť trestnoprávne predaj a prenájom objektov (Muric a podobne). Cestná doprava . Za výstavbu a kvalitu stavaných, opravovaných úsekov ciest musí niesť niekto zodpovednosť. Prestať robiť záplaty na cestách, ale opraviť celý úsek so zárukou ako v zahraničí. Používajú sa nekvalitné materiály, dohadzujú sa rodinné firmy, ktoré nespĺňajú stavebné normy. Prejsť dopravné značenie všetkých ciest a osadiť podľa noriem. Všetky stromy z cestného telesa odstrániť až po vonkajší kraj priekopy. Čudujem sa, že ešte nikto nezažaloval štát na ujme na zdraví, smrti kvôli stromom v cestnom telese. Projekt cestnej komunikácie neobsahuje výsadbu hrubších drevín. Každý pracovník, ktorý nakladá so štátnymi prostriedkami, bude trestnoprávne zodpovedný do výšky vzniknutej škody a bude ju musieť uhradiť zo svojho majetku. Toto sa týka aj ministrov, poslancov, Gorily. Všetky inštitúcie, či už súkromné alebo štátne, ručia za vzniknuté škody nielen podnikovým imaním ale aj svojím osobným majetkom. (s.r.o. a pod.) Financovanie športu . Všetky lotérie, automaty, budú odvádzať na účet 25% z hrubého zisku. Štát, mestá, obce nebude podporovať financiami tie kluby, ktoré nemajú 80% vlastných odchovancov. Mestá, obce dávajú nemalé finančné prostriedky z rozpočtu mesta na kluby, v ktorých hrá alebo súťaží málo domácich hráčov. Keď klub vlastní súkromná osoba a chce, aby tam hrali iní ako domáci, tak nech si ho aj celý financuje. Spravodlivo rozdeľovať financie do jednotlivých športových odvetí. Sledovať tok peňazí, aby neostávali na ústrediach na posedenia a pod. Platy riadiacich pracovníkov, riaditeľov, námestníkov a pod. nesmú prekročiť dvaapolnásobok priemernej mzdy. Platí pre štátne inštitúcie. Dôsledné sledovanie používania automobilov len na služobné cesty. Priestupky tvrdo trestať odvolaním, rozviazaním pracovného pomeru bez odstupného.. Za štátne peniaze nenakupovať televízory, rádiá, nadštandartné vybavenia kancelárií vedúcich pracovníkov. Upraviť platy a zvýšiť životnú úroveň pracujúcim. Zákaz prepúšťania zamestnancov bez náhrady príslušného zamestnania. Zahraničné spoločnosti - žiadne daňové úľavy, finančné stimuly, daňové odpustky a pod. Keď chcú u nás podnikať, tak za rovnakých podmienok ako domáci podnikatelia. Prísne ich sledovať a za nevyplácanie miezd, odvodov trestať. Každý občan po dovŕšení dôchodkového veku musí požiadať o dôchodok a na dôchodok aj nastúpiť. Týka sa to štátnej správy a vo všetkých podnikoch, kde má štát 48 % a vyššiu majoritu. Zlepšiť životnú úroveň dôchodcov s využitím niektorých bezplatných služieb, ako doprava, rehabilitácie, liečenia, nutné lieky, aby nemuseli zaberať pracovné miesta mládeži. Veď to majú predplatené. Posilnená polícia bude vo väčšej miere kontrolovať cestný zákon aj v mestách, obciach (§ 23 a ostatné predpisy), ale aj zákony platné v SR. Načo sú zákony, ktoré nikto nedodržiava?! Štát zruší všetky duplicitné zložky štátnej správy. Štát svoje objekty bude zabezpečovať svojimi pracovníkmi a nie cudzími SBS. Súkromné firmy si môžu dať, koho chcú. Financovanie politických strán len z vlastných prostriedkov, sponzorských darov, všetko dokladovať. Po voľbách štát nič nebude vyplácať, refundovať, dávať politickým stranám žiadne finančné prostriedky.. Sudcovia musia mať trestnoprávnu zodpovednosť za rozhodnutia, ktoré vydajú, odňať talár, to isté notári, advokáti. Katastrálne úrady - vedúci majú zodpovednosť za zápisy do katastra. Dodržiavať lehoty vybavenia. Stavebné úrady musia dodržiavať stavebný zákon, kto ho poruší, či už stavebník alebo stavebný úrad, prísne tresty. Neoprávnené stavby odstrániť na náklady stavebníka, bez prieťahov. Spätnosť 5 rokov. Vysoké finančné pokuty pre stavebníka ako aj pre pracovníka stavebného úradu. /Nie, že to zaplatí stavebný úrad z daní poplatníkov, ale príslušný pracovník, ktorý pochybil/. Zrušiť peňažné dávky rôznym neziskovým organizáciám /ochranári, atď/. Keď chcú mať peniaze, nech si peniaze zarobia svojou činnosťou, akciami, podujatiami, atď. Zberné suroviny budú vykupovať druhotné komponenty len od organizácií a od súkromníkov mosadz, meď, bronz, zliatinu, železo len v celku. Riadne viesť evidenciu, od koho druhotná surovina bola kúpená a za akú sumu. V prípade zistenia, že odobrali suroviny , kde bol predpoklad krádeže, zrušiť živnosť, podnikanie a udeliť pokutu od 10000 až do 100000 Eur. Či už bude vláda pravicová, ľavicová alebo zmiešaná tieto opatrenia a požiadavky vykoná do 31.12.2012. V prípade neprijatia týchto opatrení po uvedenom dni nenastúpia ľudia do práce vo všetkých profesiách. V tomto tichom proteste vydržia až do splnenia daných požiadaviek.
Ja viem, že mnohým sa tieto opatrenia nebudú páčiť a budú sa ťažko prijímať, ale raz to musí začať... pretože potom to už začína byť reálne, aby posledný zhasol .... nekonečné kšefty už musia konečne prestať ....


Vážení občania, pozrite sa akých máme múdrych našich niektorých novinárov, a ako sa vyjadrujú ku skutočnosti bordelu v tomto štáte ... takto to vyzerá .. citujem .. a nižšie si prečítajte aké je vyjadrenie pán Košírera Mira, dlhoročného fotografa a novinára bratislavských "plátkov"

Toto je myslenie ako pred rokom 1989 .. súdruh Košírer .. gratulujem Vám .. a teraz citujem Vašu odpoveď ktorú ste mi napísali : aj s tým mäkkým I ...

Milí Pachník,nie som politik, ale ak niečo napíšeš tak sa láskavo pod to aj podpíš plným menom. Si taký múdri človek, že nechápem ako je možné že si voľby doposiaľ nevyhral. Asi je chyba v národe. S pozdravom Miro Košírer
Lesnícke centrum minulo 700-tisíc eur za portál, ktorý už malo | 25-10-2012 23:12:21
jahnatek tam ide poslat kontrolu... no lol... ta tam bola zhodou okolnosti nedavno a nic nenasla... takze by to asi chcelo aj kontrolu na kontrolu... a haj*lov odmenit olovom..
lojzo | 24-10-2012 11:47:02
http://www.youtube.com/watch?v=wB90fIrU7tU
Miroslav | 23-10-2012 04:41:18
tí , ktorí sa dostanú k moci, arogantne pľujú do tváre svojim voličom
pre :ALFA | 22-10-2012 18:47:58
nechajme to na obrzbohatlíkov Smer?s.r.o. + manželku súdruhopána Fica
Alfa | 21-10-2012 16:57:46
Genialne to napisal poslanec Prochazka vo svojom manifeste Alfa: http://www.scribd.com/doc/110616617/ALFA-WEB

Rovnako dôležité ale je, aby tie pravidlá, ktoré budú platiť, boli aj dodržiavané.Všetkými rovnako. Dnes to často vyzerá tak, že pravidlami majú byť viazaní len tí v širokom strede. Poctivá väčšina, tí, čo v tomto štáte netvoria ani skupinu, nad ktorou už štát zlomil palicu a tvári sa, že ju nevidí a čo zároveň nie sú ani skupinou, ktorej sa štát bojí a poslúcha ju, pretože ide o faktických vlastníkov jeho moci.

Na oboch koncoch spoločnosti dnes žijú celé komunity, ktoré stratili zábrany. Na spodnom konci ľudia, ktorí nemajú žiadnu úctu k osobnému, súkromnému vlastníctvu svojich susedov, a na tom vrchnom ľudia, ktorí nemajú žiadnu úctu k spoločnému, verejnému vlastníctvu svojich spoluobčanov. Ale zatiaľ čo tými dole opovrhujeme, tí hore akoby boli vzormi, akoby veľké organizované lúpeže boli v čomsi prijateľnejšie, ako drobné krádeže. A v strede medzi tým ľudia, ktorí sú vlastnou robotou nútení živiť oba póly, aj ten spodný, a ešte viac ten horný. A zatiaľ čo na oboch koncoch spoločnosti štát toleruje omnoho horšie veci, tých v strede šikanuje aj za konanie, ktoré spoločnosti ako takej nijako neubližuje. Stačilo.
Hranaty debilek | 21-10-2012 12:34:15
Je to predsa uplne jedno, pretoze akonahle sa zacnu mafianske struktury v state citit realne ohrozene, ukaze sa ich sila tak ako sa ukazala za Radicovej vlady, kedy prvy a posledny krat v historii Slovenska boli realne snahy o zmenu systemu. Ukazalo sa, ze mafia je silnejsia a ako to tak byva, po prehratom (pre mafiu vyhratom) boji si tato este viac upevnila svoju poziciu, ked dnes uz bezpodmienecne, absolutne a nezvratne ovlada vsetku verejnu moc v state. Akekolvek programy, manifesty alebo dobre napady su len to - napady - teoretizovanie o tom, ako by to mohlo byt, keby sme zili v normalnej krajine kde vsetku moc v state nema totalne 100 percentne v rukach mafia. Riesenie? Ak vam na tom zalezi, odstahujte sa. Ak vam na tom nezalezi, venujte sa svojim starostiam tak ako 2,5 miliona egoistov v tomto state.
shelley | 19-10-2012 16:16:41
Pán Klokner, ja by som sa na tie humorné situácie netešila. Je to na zaplakanie.
Peter Klokner | 18-10-2012 18:37:59
Nebol by som až tak konkrétny a kritický k voličskej základni Smeru-SD.
Do určitej miery máte síce pravdu ale doba pomerne pokročila a osobne poznám aj novú kategóriu voličov a to ľudí ktorí pochopili realitu a fakt, že kariéra sa dnes s inou politickou orientáciou robí veľmi ťažko.
V tomto mám pomerne jasno a keďže minulosť mám ešte v živej pamäti teším sa aj na tie milé humorné situácie ktoré to prinesie.
abcd | 17-10-2012 20:02:29
Pán Klokner, Vaše informácie sedia. Nový pán prednosta OÚ ŽP predtým gazdoval aj s majetkom SZM (Socialistický zväz mládeže). Gazdoval skutočne dobre - http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/ako-sa-gazduje-s-majetkami-szm.html

Žiaľ, hlupákov je na Slovensku viac ako inteligentných. Dovolím si tvrdiť, že Smer môže voliť iba hlupák a zlodej. Rozumný človek im hlas dať nemôže.
Peter Klokner | 17-10-2012 17:38:34
Popri všetkých pozitívnych :-) istotách ktoré teraz víťaz volieb servíruje svojim voličom (smutné na demokracii je že i nám ostatným) sa konečne prešlo do iného levelu. Začína sa budovať systém istôt vlastných členov a ich rodinám. Pozrime sa iba povrchne na to čo sa deje. Ministerka Zvolenská sa stotožnila so svojim maskotom pod pazuchou asi úplne, inak by v momente keď opäť dochádza k nárastu doplatkov na lieky v najčastejších diagnózach nemohla posvätiť vyhlásenie že je za to zodpovedný jej predchodca. Včera v správach sa babička pochválila že dala neznámym ľuďom peniaze na zálohu na operáciu. Čo z toho vyplýva ???? Systém vymývania mozgov funguje dokonale. Čím viac poblúdencov tým širšia podpora nápadu s jednou ZP. Ľudia nám zatlieskajú a prípadné súdne spory a vôbec náklady na túto srandu nech zasa ponesie niekto iný veď po rokoch sa zabudne kto tú idiotinu spáchal.
Ale poďme ďalej. Minister spravodlivosti svojimi krokmi umlčí kritiku Harabina a súdnictva vôbec riešeniami v súdnej rade. Vraj v súdnictve panuje nepokoj a politické vplyvy. Teraz je to už lepšie. Vidno že problém sa dá vyriešiť aj inak ako elimináciou korupcie, rozhodovaniu podľa vplyvu mocných, známych či zazobaných alebo netoleranciou k vzniku rodinných sudco-prokurátorsko-vyšetrovateľských klanov ako to frčí na východe.
Niekto zatlieska, ten druhý v tom vidí v princípe iba cestu k zneprehľadneniu prípadne k znefunkčneniu súdneho systému aj preto, že výsledky vlastných opatrení na týchto inštanciách nakoniec skončia. A ak áno, tak určite to nebude také rýchle rozhodovanie ako s platmi sestričiek, že ??? :-)

No a potom si systémom ESO zmeníme systém orgánov štátnej správy tak, aby sme eliminovali akékoľvek teritoriálne úradnícke väzby a nahradili ich tými správnejšími do ktorých vyberieme len odborníkov. Ako toho na krajskom úrade životného prostredia v BA čo bol hodovým stánkarom a ako natruc manželom krajskej predsedníčky. Niekedy tie rodinné väzby odborníkom dokážu pokaziť celý život - že ?

No tak teda ked to tu naši straníci všetko pekne krásne začnú prasiť (oni vlastne už začali) a aj tí najskalnejší (okrem dôchodcov samozrejme) najneskôr po januárovej výplate začnú chápať podstatu servírovaných istôt, nastane obdobie hromadného bonzovania všetkých na všetkých a tam už možno nejaký poriadny priekak očakávať.
A uznajme, strana nestojí o priekaky a tak ich treba eliminovať už v základe a teda definovať neschopnosť a lojálnosť vlastných ako trestný čin by nebolo žiadnou výhrou.
No a tým odvážnym pindačom čo by nebodaj niečo aj dokázali to znepríjemníme alebo ešte lepšie - rovno znemožníme. A ak pritom nebodaj utrpí aj nejakú ujmu.....no v podstate sme poriešili aj to. Ak bude mať "utrpený" chuť a málo rokov a odvahu a veľa peňazí na právnikov tak mu dovolíme za odmenu niejaké drobné vysúdiť. Len preboha nie nejakých 100-200 tisíc za urážku a zneváženie dobrého mena ako sa to deje slovutným politikom. Veď čo je také zdravie, život či zničená rodina proti dobrému menu. Bez neho sa v politike existovať nedá preboha.

Asi toľko k tomu dobrému nápadu.
Síla, smrad a neštovice ... povedal by niekto.
Ja si pomôžem Slotovým obľúbeným... Slovaci...pytam sa..toto sme chceli ??? :-))))
Nuž sme národ s masochistickými sklonmi a tak treba konštatovať že sme si to aj zaslúžili.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign