Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Žiadosť o urýchlené pokosenie" - občania už nevedia, na koho sa majú obrátiť.

200

Dnes sme do redakčnej pošty dostali ďalší e-mail ďalšieho nahnevaného obyvateľa mesta. Nasledoval telefonát, v ktorom sa sťažoval na nepochopiteľný prístup zo strany vedenia mesta a to konkrétne primátora. O tom ale neskôr. Teraz aktuálne k nepokosenej tráve:

Pán Majko vedeli by ste pomôcť občanom ul. Novomestká s okamžitým pokosenim trávy resp. buriny nakoľko sa v nej už strácajú deti a o psoch ani nehovoriac. A o ihrisku co tam urobili resp. neurobili jeden koník a hojdačka je na výsmech a keď som chcel na vlastné náklady urobiť niečo pre naše deti tak tých povolení co by som musel dodať bolo neúrekom tak som od zámeru s nechuťou upustil. 

S pozdravom Antala Norbert Novomestká 43/42

- - -

Pán Antala, SOL a ja Vám vieme pomôcť iba otvorenosťou a sprostredkovávaním  informácií pre verejnosť.  Za údržbu mesta, verejnej zelene a poriadok zodpovedá priamo občanmi volený a platený zástupca, primátor a štatutár mesta  Ing. Martin Tomčányi.

Ak by bol záujem zo strany vedenia mesta, teda primátora Tomčányiho, či jeho zástupcu Veselického - sprostredkovali by sme aj viac. Žiaľ, títo dvaja volení zástupcovia platení nepochybne aj z Vašich daní, akýkoľvek pokus o komunikáciu vo veciach verejných už niekoľko rokov ignorujú. Evidentne ich nezaujímajú postrehy zo strany občanov, keďže aj verejné stretnutia konané v prvom volebnom období raz mesačne, na začiatku druhého obdobia zrušili.

Občania a ich potreby  ich nezaujímajú dlhšie, ako dva mesiace pred voľbami a prioritou pre nich je jedine Váš hlas, ktorý v deň volieb očakávajú v hlasovacej urne. Tak mi to vychádza z dlhoročných skúseností, postrehov a anylýzy ich správania.

Pán Antala, primátor Tomčányi so svojim zástupcom v tomto volebnom období rieši podstatne náročnejšie problémy, ako je nepokosená tráva pred Vašim činžiakom. Jeho aktivity sú nepochybne namierené najmä na hľadanie cestičiek, ako obstáť v konntrolórkou  podanom trestnom oznámení vo veci nezákonného vyplatenia takmer  150 000 Eur odmien svojmu zástupcovi, prípadne sa pripravuje na obranu vo veci nulovej reakcie pri vedení rokovania MsZ a konkrétne hlasovaní o zámere miliónovej dotácie z mestských peňazí  súkromnému športovému klubu / akciovej spoločnosti, ktorý má mať cez člena dozornej rady a jedného zo sponzorov napojenie na kriminálne podsvetie. Netvrdím že má, no akosi doteraz sa verejne k informáciám prezentovaným P.Sabom nik  (ani primátor) verejne nevyjadril.

Pán Antala, už v telefonickom rozhovore som Vám povedal, že mi je ľúto neskutočnej arogancie, ktorá za posledných osem rokov sa  v meste udomácnila rovnako, ako drogy, ich predajcovia, množstvo bezdomovcov a samozrejme špina, odpadky a neskoro kosená tráva dokonca aj na detských ihriskách.

Pán Antala, verím, že pán primátor keď už nie z povinnosti, tak aspoň pre hanbu zabezpečí pokosenie verejného trávnika pred Vašim činžiakom, aby na detskom ihrisku nehrozila strata Vašich detí, či nachytanie kliešťov presne, ako ste mi to spomínali v rozhovore.

Prajem Vám a Vašej rodine príjemný zbytok večera.

Miloš Majko


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: autor e-mailu, obyvatel mesta Sereď
200
Autor: Foto: autor e-mailu, obyvatel mesta Sereď
200
Autor: Foto: autor e-mailu, obyvatel mesta Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
TM33 | 28-06-2019 21:06:57
Som názoru, že pri lepšej komunikácii vedenia mesta s obyvateľmi, by takéto situácie nemuseli vôbec vzniknúť. Všetko je to o komunikácii, nie sú hlúpy vedia pomôcť, participovať na veciach verejných. Je tu veľa mladých rodín, ale aj dôchodcov - ľudí čo sa vedia zapojiť priložiť ruku k dielu aby ich okolie- mesto vyzeralo lepšie a krajšie.
Druhà vec je ako samospráva ale aj poslanci komunikujú s občanmi, prihliadajú a snažia sa im pomôcť. / zatiaľ to vidíme, len pred voľbami keď voličov potrebujú a nasľubujú/
Pre obcania | 28-06-2019 19:51:36
Asi bývate na dome že? Inak vás to nemusí srať. Tiež sme si dávali pri baraku robiť cestu, ale ak by to takto šlo ďalej,budeme platiť za nič že ano
občania | 28-06-2019 13:43:44
Pripomenulo mi to správu, keď istí občania chodili do práce po katastrofálne rozbitej ceste, ktorá nikomu nepatrila. Obracali sa na štát a na obecný úrad aby cestu opravil. Keď sa dlhé roky nič nedialo, poskladali sa na záplaty a opravili si ju sami. Svojpomocne.

Tak čo keby ste si vy činžiakový panáci miesto reptania išli do bazáru kúpiť kosy a kosáky a pokosili si sami?
turbo | 28-06-2019 12:39:53
odporucam nasadit kozy a ovce, tie budu travu spasat, budu davat zincicu a vlnu
Skuby | 28-06-2019 10:53:48
Tomcanyho chvalia ti,ktori z neho profituju podobne
ako profituju smeraci z kontaktov strany Smer/ preto maju vzdy istych 20%
voličov/
Pan primator ozaj by bolo nacase pokracovat v zuslachtovani mesta..
Nejako vam dosli vsetkym sily alebo napady? Ale skor sa asi budete vyhovarat na nedostatok financii
Ale tak sa opytam Na svoje stedre platy a odmeny mate?Mesto vam je akosi ukradnute az druhorade
Chyba ludi ze volia stale tu istu garnituru .To bolo predvolebnych slubov
Myslite ze volici zabudaju ale sa mylite...
Alergik | 28-06-2019 07:17:06
Odhliadnúť od alergie stačí, že zaprší, zakvasí to a toho smradu čo sa vyprodukuje.Nemá niekto seredské noviny. Tam nasľuboval, kde všade primátor nasadí stromy a rastliny. Lebo za 4 roky dal vyrubať viac stromov ako nasadil. Vznikajú prázdne plochy kde niekedy boli kríky stromy. Tomčany je obyčajná sľubotechna. Ak ich nájdem tak mu ich pošlem.
Pre zvedavy | 27-06-2019 21:58:36
Primator si precita kritiku len tu. Chvalospev ma a populistickej sredsity, ala Tomcanyi junior.
TiezG | 27-06-2019 13:16:16
Možno sa vedenie nášho mesta pripojilo k Leviciam a Bratislavsk j časti Ružinov a chce mať vybudované lúky, kde budú kvitnúce lúčne plochy
https://www.startitup.sk/slovenske-mesto-premeni-svoje-travniky-na-kvetinove-zahony-chce-pomoct-vcelam/
Drnda | 27-06-2019 12:20:45
V trave je strasne vela komarov ako cele zle deti sa nemaju ani kde hrat a to ihrisko no skoda slov
Pokial | 27-06-2019 09:42:17
Nebudu zabezpecene zakladne funkcie mesta nemali by byt ziadne odmeny ani nic podobne.. Vo firmach si tiez nedavaju odmeny za nekvalitne vykonanu pracu.. Hlavne tie predvolebne sracky ze v mestw si postavime pyramidu atd.:) staci ked sa postaraju o to co je treba cistota v meste udrzba zelene chodnikov ciest a kriminalita..
Garbiar | 27-06-2019 09:14:29
S tými stratenými psami vo vysokej tráve je to bohužiaľ trefné. Tráva pomaly po kolená. Za psov si platíme dosť vysoké dane, aby "vystalo" aj na koscov.
čo sa sťažujete? | 27-06-2019 09:06:33
doteraz pršalo a nedalo sa kosiť. Teraz je teplo, tiež sa nedá kosiť. Keď to mesto nezvláda vlastnými strojmi a ľuďmi, nech si prenajme firmu, ktorá to bude robiť
zvedavý | 27-06-2019 08:33:03
nech si prečíta p. primátor aj kritiku, nie len chválospevy od prisluhovačov
odmeny by mali byť len symbolické, v platovom vyjadrení je zhodnotená práca odvedená pracovníkom
ale p.primátor je štedrý/p.Krajčovič-za čo dostal desaťtisíce?!p. Veselický-za čo dostal desaťtisíce?!
a stále je ešte aj pre radovánky futbalistom-státisíce.
Takto sa gazduje /rozhadzuje/-potom sú chodníky-nechodníky,potom je nepokosené,špina v meste.........
Dúfam, že SOL čítajú aj poslanci, vyjadrite sa prosím !!!!!
pavol kurbel | 27-06-2019 06:18:26
tomcanyi cita sol pozornejsie ako svoj bankovy vypis takze si myslim ze uz dnes rano tam bude koscov ako maku
dpc tam | 26-06-2019 23:35:12
tu sa kosi iba pred MsU a maly park, tam musi byt furt 2cm travicka, na zbytok mesta je-bu zvysoka. evra na dalsie kosacky a ludi nie su, ale futbalistom naj-ebu miliony na pockanie - na nich sa prachy najdu vzdy.
názor | 26-06-2019 23:35:07
Nerozčuľujte sa! Treba šetriť na štadión.
Bohužiaľ | 26-06-2019 23:01:38
aj areál vnutrobloku školy Komenskeho je v takom stave! Ani zdravie pedagógov a zdravie vyše 500 detí ktoré navštevujú školu nestojí kompetentným za to, aby mali pokosené. Do areálu škôlky som radšej ani nenazrela.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign