Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Že by príťažlivý oznam?

200

V tejto predajni predávajú aj školské potreby, ale správne písať zrejme nevedia. Alebo, že by sa majiteľ VYPRDOL na podnikanie?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Čína nám ešte ukáže... | 02-04-2012 13:30:45
názor riaditeľky spol.Next Finance:

Vzhľadom na to, že Čína funguje na úplne iných princípoch ako Európa alebo napríklad USA, nemožno v jej prípade hovoriť o "klasickej" expanzívnej alebo "klasickej" reštriktívnej menovej politike. Oveľa silnejšiu úlohu v Číne hrajú povinné minimálne rezervy a ďalšie veľmi administratívne opatrenia, ktoré sú v našich krajoch už vývojovo prekonané (úverové limity a podobne). S rastúcou váhou Číny v globálnej ekonomike a tým aj svetovej politike je logické, že stále viac ľudí sa bude domnievať, že dolár ako rezervná mena by mal byť nahradený čínskym jüanom. Lenže jüan na to nemá. Zatiaľ. Mena je zatiaľ naviazaná na dolár. Čína sa bojí, že preseknutie väzby na dolár by jüan výrazne posilnilo. (A to má pravdu.) To by zdraželo čínsky tovar na svetových trhoch, takže by prestalo byť konkurencieschopné. A čínsky hospodársky rast dopovaný terajšou slabou menou by sa zastavil. Lenže Čína bude raz taká silná, že sa už nebude môcť ďalej ládovať steroidmi v podobe neustále umelo podhodnotenej meny. Situácia sa zmenila. Čína utrpela znížením amerického ratingu ohromné straty. Práve ona drží väčšinu amerického dlhu, ktorý už nie je tak neprestrielne bezpečný, ako býval.

Doteraz USA zľahka, aby sa nepovedalo, skôr na efekt pre verejnosť, kritizovali Čínu za niektoré politické rozhodnutia. A teraz zase Čína skôr bude kritizovať USA a tlačiť na amerických politikov, aby znížili dlh USA a vrátili mu najvyšší rating. A okrem toho by som sa nečudovala, keby už čoskoro povolili ľady a Peking uznal, že si už môže dovoliť voľne plávajúcu menu, ktorá nie je nijako naviazaná na dolár. Časom už nebude musieť Čína konkurovať len cenou, časom totiž nakúpi aj dosť technológií. Tento proces už začal. Príkladom nám môže byť prechod švédskeho Volva do čínskych rúk. Akonáhle sa jüan uvoľní, začne hrať zásadnú úlohu v devízových rezervách svetových centrálnych bánk, čo dá Číne ohromnú ekonomickú silu. To bude len predstupeň k tomu, aby ešte rýchlejšie doťahovali Ameriku. Tým sa finančné trhy otrasú znova. New York a Londýn sa nebudú stačiť čudovať - ​​to Šanghaj sa stane stredom globálnych finančných trhov. To je však otázka až budúcich rokov.
Marián | 02-04-2012 12:06:46
V jednom nemenovanom filme, kde zachraňovali svet, jeden kozmonaut zobral kladivo, obúchal ním riadiacu skriňu so slovami: Americké súčiastky, ruské súčiastky, aj tak všetky vyrába Taiwan.
Ale aj na Slovensku sú obchody, ktoré predávajú rovnaký /čínsky/ tovar, hlavne elektroniku, nehovoriac o LEDkách, len sú o 300% drahšie, ako nákup cez internet.
A aby som sa nezastával čínskych obchodoch. Je to neschopná legislatíva, ktorá dovolí predaj čohokoľvek, namiesto toho, aby ochránila náš trh a posúvala do predaja domáci tovar.
činske obchody | 02-04-2012 10:42:55
ved som pisal ze aj tie su vyrobene vo vietname a podobne, ale ak sa ti nahodou tie boty rozpadnu mozes ich ist napr. v daichmane reklamovat. Cinan ta s paragonom v ruke akurat tak vysmeje...
pre "cinske obchody" | 02-04-2012 09:55:38
najväčšia sranda je,že v daichmane,nike,adidase a neviem kde ešte nájdeš na visačke nápis MADE IN CHINA :-D
činske obchody | 02-04-2012 09:39:37
Nastastie este kolko-tolko zarobim, ale poviem vam... neviem ci uz chodite len do cinskych obchodov a v hlave mate ulozene ze v cinskom obchode je to lacne... Ale ak sa preveziete na jeden den na vylet napr do TT, pobehate mimo sezonu nejake centra zistite ze aj v terranove sa da kupit svetrik, alebo bluzka aj za 10€ tiez je vyrobene mozno vo vietname ale neprisla zo starej vajnorskej v ciernom igelitovom vreci a nebudu ju mat oblecene vsetky dievcata na dedine. Tak isto aj napr. v daichmane kupite topanky obacas za porovnatelne veci ako u toho ospevovaneho cinana. Pre mna je to smutne ze obsadili mesto trhy a vlastne vsetko.. teraz uz aj hotel. Moj nazor je ze sa da pochodit po butikoch a kupit za ak nie rovnake tak velmi podobne ceny.
pre "vypredaj" | 01-04-2012 21:39:58
skúsili ste sa na to pozrieť aj z opačnej strany ?
niekto to vidí aj takto:
keby nebolo "čínskych obchodov", nemal by som pri pokladni taký sprostý pocit zo žiadosti o vydanie pokladničného bločku na ktorom nespoznáte či ste kúpili vetrovku alebo ponožky (pre prípad reklamácie napríklad), nemal by som po prvom praní tielko do špirály, prádlo rovnakej farby ako košelu, vyrážku od farieb a chemikálií štandardne prekračujúcich hygienické normy, tepláky kde viac pruhov je viac AIDIDIAI, tenisky svojskej vône ktoré neodporúča 9 z 10 ortopédov ktoré vášmu dieťaťu ale vlastne komukoľvek poskytnú 3 v 1 čiže ploché nohy, otlaky na prstoch a nezameniteľný smrad.

Zubárov si musíte hľadať asi mimo regiónu Serede. Tu sa naučili veľmi rýchlo ošklbať vás s bohorovným kľudom a bez ostychu, navyše bez zábran si vypýtajú kartu poistenca aby pustili žilou aj ZP. A ako správne hyeny sa nezabudnú tváriť že ich otravujete ak chcete doklad o tom že ste platili.
Jediné s čím sa s vami stotožňujem je, že si to spôsobujeme sami. Absolútne potlačená prirodzená snaha brániť svoj vlastný záujem iba podporuje stav ktorý popisujete.
.... | 31-03-2012 21:58:42
vypredaj -prafdu máš, mi žebráci jako pracujúcy a dochodcy a yná spodyna sme odkázaný na taktok kvalytné ,, vecy,, ale samyk sy zato možme ked sme nahlavu a ked treba transparentmi na ulycy mávat tak nemávame račyk sy zvolýme zas gorylášof a za štiri roki viplakávat budzeme ze jak sme dr..lí oné blbý že zas sme sa nychitat nehaly. ale hádam tý našy žeb..ci oné dochodcy hádam spokojní budú ked ym tátok strašnš sociologycká vláda prydá to 1 euro k dochodku . hádam si aj papuče kúpa u teho čínana za to čo sa ym pred televizu zejde ked budu tý nekonečné seriáli kukat...:()
vypredaj | 31-03-2012 21:25:24
No a co ? Ja vam poviem, keby nebolo tychto Cinskych obchodov, tak si nemam co obliect,pretoze nie kazdy ma pracu,nie vsetci mame na znackove oblecenie.Cely zivot som pracovala,zaplatim najom,elektrinu,lieky a zostane mi par eur na stravu.Zuby?Vzdy som ich mala opravene dnes mi nezvysi na zubara, ani keby som carovala,ale to pochopi len ten co je na tom rovnako ako ja.Nie som leniva pracujem,ale zarobim mizerne malo,niektori ani netusite ako to dnes funguje,nemate cas ist na WC,nemozte sa napit lebo stracate cas proste stali sme sa otrokmi v svojej zemi.Kazdy to vie a pokym vladze mlcky trpi az pokym sa psychicky nezruti
maly_pitbul | 31-03-2012 15:13:28
O par rokov budeme vsetci uz len cinania. osidlili potichucky ako obchodnici celu planetu a o par rokov budeme pre nich len mensina v nasej krajne.
Seredan | 31-03-2012 15:03:47
Made in china made in taiwan viz hotel hutník
Jozef | 30-03-2012 19:16:48
vidis, nechapes a kecas.
no čo je na tom? | 30-03-2012 18:55:31
Bola som v predajni,ked nechápajucemu "vietnamcovi" pani učiteľka vysvetľovala ako sa to správne píše.Napísala mu to na papier a on to potom napísal správne.Nechápal,no posluchol a opravil.Nechápem Vás,čo z toho robíte vedu!!!!!!
marko | 30-03-2012 17:42:32
viete ktore tri slova su najčitanejšie na svete MADE IN ČINA a to je aj tento pripad :DDD
Fufík | 30-03-2012 17:39:17
Majiteľom tohto obchodu je Vietnamec, ktorý nevie dobre slovensky...takže ma to ani neprekvapuje.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign