Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zastupitelstvo v stredu: "ako mohol konateľ MsBP konať v rozpore so zásadami hospodárenia mesta, stanovami MsBP a platnými zákonmi."

Na zastupiteľstve dňa 22.06.2017 predložila pani poslankyňa Vydarená návrh na kontrolu, ktorú mala vykonať hlavná kontrolórka mesta na MsBP. Jednalo sa o konanie konateľa MsBP, konkrétne o dodatky k zmluvám, ručenie za pôžičku energetike a iné. V rozprave o tomto návrhu vystúpil aj viceprimátor mesta a poslanec pán Bc. Veselický : „Podporím tento návrh a som presvedčený že pani kontrolórka bude mať túto kontrolu hotovú za pol hodinu, pretože pravidlá hospodárenia s majetkom mesta tam sú odpovede aj pre poslancov aj pre tých, ktorí majú o to záujem. Ale v poriadku, podporím to.“

Mimochodom, správa hlavnej kontrolórky jasne ukazuje na opakované porušenie práve zásad hospodárenia s majetkom mesta Sereď. Z pätnástich prítomných poslancov hlasovalo štrnásť, pričom všetci boli za túto kontrolu. Na zastupiteľstve dňa 21.09.2017 mala byť táto správa prerokovaná. Na základe návrhu JUDr. Irsáka: „...aby bol stiahnutý tento bod programu z dôvodu závažnosti zistenia, z dôvodov potrebných túto vec naozaj prerokovať v kľude, nie v časovej tiesni. V tejto veci navrhujem, aby pán primátor ste prípadne do mesiaca zvolal iné zastupiteľstvo, ktoré by malo za jeden bod programu, iba túto správu o výsledku kontroly...“ bol tento bod z programu vyradený. A ako uviedol JUDr. Irsák, zistenia sú skutočne závažné. Zo štrnásť prítomných poslancov hlasovalo za štrnásť.

Aj napriek tomu, že prítomní poslanci jasne vyjadrili svoju vôľu na iné, mimo plánované zastupiteľstvo s jediným bodom programu, toto primátor Tomčányi odmietol zvolať: „Vážení poslanci, na základe Vašich žiadostí vo veci zvolania mimoplánovaného MsZ Vám zasielam odpoveď: Na rokovaní MsZ dňa 21.9.2017 bol na návrh pána poslanca JUDr. Irsáka stiahnutý bod rokovania Správa hlavnej kontrolórky z kontroly vykonanej v zmysle uznesenia MsZ č. 102/2017, ktorým bolo stanovené zamerať kontrolu na dodržanie zákonného postupu konateľa MsBP. Poslanecký zbor však neprijal žiadne uznesenie , aby bolo k tomuto bodu rokovania zvolané mimoplánované zasadnutie MsZ. Najbližšie rokovanie MsZ je naplánované v zmysle schváleného harmonogramu zasadnutí MsZ na štvrtok 9.11.2017, čo je o mesiac. Na tomto rokovaní je ako samostatný bod rokovania naplánované prejednanie Správy hlavnej kontrolórky z kontroly vykonanej v zmysle uznesenia MsZ č. 102/2017...“ 

Ako som už uviedol, napriek jednoznačnej vôli poslancov vyjadrenej hlasovaním sa primátor odvolal na uznesenie a zastupiteľstvo zvolať nechcel. Z vyššie uvedených dôvodov som sa rozhodol zozbierať aspoň 1/3 podpisov poslancov, na základe ktorých je primátor povinný zvolať MsZ. Podotýkam, naozaj treba túto vec v kľude prerokovať.

V predstihu musím uviesť, že za celý čas, čo som poslancom MsZ a bolo zvolané mimoplánované zastupiteľstvo, vždy poslancov kontaktovala pracovníčka MsÚ a overovala si, ktorý termín ktorému poslancovi vyhovuje, aby to vedeli zosúladiť, aby prišlo čo najviac poslancov. Dňa 13.10.2017 bola elektronicky zaslaná pozvánka na mimoplánované zastupiteľstvo, ktoré sa má konať 18.10.2017 o 17.00 hod. a ktoré zvolal primátor na základe podpisov poslancov. Nikto nezisťoval, ako sú na tom poslanci s časom, či môžu,... Verím, že poslanci si splnia svoju povinnosť voči občanom a prídu na zastupiteľstvo hájiť ich záujmy a pýtať sa v ich mene, ako mohol prísť ku skutočnostiam, na ktoré poukázala hlavná kontrolórka mesta, a teda, ako mohol konateľ MsBP konať v rozpore so zásadami hospodárenia mesta, stanovami MsBP a platnými zákonmi. Verím, že všetci poslanci, ktorí vyjadrili podporu návrhu pani Vydarenej na vykonanie kontroly a následne návrhu JUDr. Irsáka na prerokovanie na samostatnom zastupiteľstve prídu na mimoplánované zastupiteľstvo. Najmä však pán Bc. Veselický, ktorý veril, že odpoveď je v zásadách hospodárenia, ktoré však boli „odignorované“.

Príďte sa pozrieť!

Zdroj: FB


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
nájomca | 18-10-2017 15:55:35
Kontrolórka mesta mala skôr kontrolovať, lebo už o bytovom podniku poslanec Kurbel hovorí dávno,a zverejňovanie zmlúv a dodatkov, to akože na bytovom podniku mená kto urobiť, alebo pripraviť materiál na schválenie pôžičky na MsZ,čo nemá MsBP administratívny aparát, alebo ekonómku, ktorá by na takéto zásadné veci upozornila konateľa ?
Registrovaný Peter Novák Peter Novák | 17-10-2017 14:47:38
No, neviem ci bude videozaznam, ale pozrel by som sa. Toto smrdi pruserom..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-10-2017 11:32:41
Povedal by som to priamo - toto je vazny VEREJNY TEST pre poslancov, kde ukazu svoju pravu tvar. Naozaj,tu sa uz nehra o fazulky, zopar ludi spolu s Kurbelom to vie uplne presne uz 4 roky. Ide ovela a niektorym ludom mozno uplne o vsetko. O imidz, poziciu, meno i majetok. A tak sa aj spravaju.
Otazka je, ako dlho im to ludia este dovolia.
Martin | 17-10-2017 10:50:58
Od zaciatku je zrejme, ze sa tomu chce primator vyhnut. A podla mojho nazoru budu \"vdacni\" poslanci drzat liniu vodcu a zmaria zastupitelstvo a nepridu. Jasne bude vidiet, kto hra primatorovu hru a za co maju poslanci svojich volicov. Ukaze sa, kto chce robit pre ludi a kto pre primatora. Osobne sa pridem pozriet, aka bude ucast a uvidim, kto je zapredanec a nebude si stat za svojim hlasovanim. Jasne vidiet, ze poslanci kontrolu chceli a chceli aj samostatne zastupitelstvo. Ale len malokto cakal, ako kontrola dopadne. Teraz stahuju chvost. Ved kto sa postavi svojmu vodcovi? Pani poslanci. Teraz sa ukaze, na co ste tam a ako sa zaujimate o svojich volicov. Alebo len prisluhujete.
Obcan | 17-10-2017 10:11:25
Neviem ci to s tym primatorovanim bolo pisane vazne,alebo ironicky,no ako sa vravi-buducnost pari mladym,tak preco to neskusit ? Samozrejme ak ma o to clovek zaujem a hlavne zaludok,lebo ked taketo veci a boje sa deju v malom mestecku,ani nechcem vediet co za boje a intrigy su v tej tzv.vysokej politike. To kam doviedli stare kadre tuto krajinu vidi kazdy,bolo by na case vycistit to a naozaj dat sancu mladym !
Pre Miško | 17-10-2017 07:15:25
Bodaj by si mal pravdu.
Miško | 17-10-2017 06:44:14
Tak sa mi vidí,že máme nového kandidáta na primátora..že Miško ?
Seredan | 16-10-2017 23:11:54
Do basy s nimi, ale sme na Slovensku...
Martin | 16-10-2017 20:08:02
Krajcovic a Tomcanyi.
anonym | 16-10-2017 18:48:38
Tak na toto sa urcite pridem pozriet lebo ako to tak sledujem tak nieco tu bude poriadne smrdiet. Myslim ze platiace obyvatelstvo by malo vediet pravdu ako to vlastne je a kto to cele takto spiskal.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign