Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zamedzenie šikmého parkovania spôsobilo náklady a mnohé kolízne dopravné situácie

Miloš MajkoDátum28. 05. 2014 19:50:46TémaKuriozity v meste
24

Novo inštalovaným betónovým zábranám zabraňujúcim  šikmému parkovaniu pri ceste na ul. M.R. Štefánika, sme sa už venovali. Písali sme aj o tom, že nejestvuje žiaden zákon, ktorý by zakazoval vodičom takto parkovať. 

Čakali sme niekoľko týždňov, či sa toto opatrenie osvedčilo.

Denne počuť pískanie pneumatík brzdiacich áut - dnes nestačí spomaliť a plynule opustiť cestu. Vo väčšine prípadov je potrebné zastaviť a cúvaním sa zaradiť medzi už odparkované autá.  Dnes je bežné vidieť, ako zúfalo sa snaží medzi zaparkované autá naúvať menej skúsený vodič či vodička. Počas opakovaného manévrovania sa na hlavnej ceste vytvorí rad aj niľkoľkých áut čakajúcich v rade. Netrpezlivejší obiehajú v protismere. Pri zaplnených miestach na parkovanie je možné videť autá vtlačené opäť šikmo. Rozdiel? Dnes vzhľadom na nevkusné zábrany autá trčia aj meter do hlavnej cesty.

Toto bolo účelom?

Daňových poplatníkov mesta tento špás podľa zverejnenej faktúry mestom Sereď vyšiel  290 Eur. Dodávateľ nám, obyvateľom mesta za naše peniaze predal  a umiestnil k hlavnej ceste použité betónové tvárnice, ktoré na takýto účel ani nie sú svojim vyhotovením určené.

Poznámka: ako zábrany sa všade vo svete používajú komponenty, ktorých vizuál, technické parametre a určenie si predstavíme v ďalšom článku.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
cajko | 01-06-2014 12:08:45
Zaparkoval som tam dobre,lebo tam nebolo vela aut,ale manzelka ako otvorila dvere buchla spodok o ten beton.Genialny napad,asi by si tam mal ten "architekt"buchnut hlavu aby si uvedomil tu koninu co spachal.V celom meste je len kopa zabradiel, stlpikov,spomalovacov co zastavuju,obrubnikov...Predsa kazdy vodic vie ze sikmo sa parkuje rychlo a jednoducho.
do zimi to zmizne (snad) | 31-05-2014 22:21:28
sa asi zda - ze pride jesen a sa to tam uprace aj s vedenim, tak hlavu dole a potom hore :(:)
Votrelec79 | 31-05-2014 12:06:26
Odveký problém Slovenska... Rýchlokvasený vodiči, vodičky, kt. nevedia čo treba robiť s tým kolečkom pred sebou a arogantný dementi na drahých SUV, pri kt. rozmer auta presahuje ich rozumové schopnosti... Tento problém nevyrieši žiadna zmena polohy parkovania. Stále sa tu niekto ohradzuje, že ako je to na západe, ale niekto nevidí, že na "západe" sa pokutuje aj nesprávne parkovanie... A to pískanie gúm, vyrieši iba väčšia ohľaduplnosť iných vodičov. Pokiaľ idioti budú na vás vytrubovať, len preto, že sa ako slušný vodič snažíte poctivo zaparkovať..., hold, nedivme sa, že aj tí, kt. na to majú, sa na to, s prepáčením vys*erú a švacnú auto, jak sa im podarí...
hombre | 30-05-2014 10:04:24
b) je správne (aj keď tam to bé chýba) -:DD
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-05-2014 09:34:15
Ja to vidím inak | 30-05-2014 08:12:10 | - dobre rano - neskutocne som sa pobavil. :-)))

Vyborna konspiracia.

Zabudnite na to, nie je to az tak sofistikovane. Pan K ma pravdu v jednej veci - je potrebne dosrziavat dopravne znacky.

Otazkou je, ci toto bolo vhodne a rozumne riesenie.

Dalo sa to vyriesit dvomi sposobmi:

- prisposobit parkovanie blbej znacke
- prisposobit znacku praktickemu a ovela bezpecnejsiemu parkovaniu

Hadajte, ktoru verziu urobilo vedenie mesta?
Tibor | 30-05-2014 09:23:33
Kelega, uderil si klinec po hlavičke. Lepší si to už ani nemohol napísat. Je to presne tak. Já to tiež takto vnímam, ale ty si to presne napísal, jak to vidím aj ja.
Ja to vidím inak | 30-05-2014 08:12:10
Nielen pán K, ale aj ostatný s mestského úradu, ktorím leží v žalúdku pán Majko (Ľ.V) sa dali dokopy, pretože tam velakrát stávalo jeho auto. Myslím si a som o tom aj presvedčený, že je to tak. Keďže inšpirácie prichádzajú zdola od obyčajných ľudí, tak aby nebol až tak veľa informovaný pán Majko, jednoducho nepriamo mu chcú zamedziť stretnutia v kaviarni s ľuďmi. No nieje to detské? Veď takýto ľudia sú schopný aj osadiť dopravnú značku pred jeho garáž do stredu brány, aby sa nevedel dostať s tej garáže von. Ale ja už neviem, čo si mám o tých mestských voloch myslieť.
ranxon | 29-05-2014 16:46:21
Dúfam, že pán K. ma dušu na mieste. Lebo, práve od neho vyšla celá táto iniciatíva. Možno to bol jeho životný cieľ, ktorý sa mu splnil. Mohol by sa nám tu zdôveriť, možno že ho pochopíme.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-05-2014 09:40:57
Reálne | 29-05-2014 08:52:42 | - iniciativa nevysla predsa od policajtov.

Je to presne ako pri tom filmovani na uradoch.

Vratme sa k zakonom. Vzdy ked tam parkujem pomyslim na tu scestnost - boli obmedzene prava vodica, bolo mu nariadene nieco, co je nad ramec zakona, nie je to nijako bezpecnejsie (opacne) a este to aj obcan zaplatil.

Ked rad obcania dosiahnu - a to dosiahnu - plnu zodpovednost aj hmotnu za svoje rozhodnutia u uradnikov, volenych funkcionarov a aj ostatnych ludi rozhodujucich no dnes nenesucich ziadne nasledky za takto chore konanie, potom bude vsetko inak.

Dovtedy bude jeden vydavat pripacene prikazy a naklady ponesu ostatni...
Reálne | 29-05-2014 08:52:42
Tu sa rozpúta diskusia o parkovaní, o tom ako treba dodržiavať dopravné značky a každý mudroval .Donekonečna. A keď sa to tolko pretriasalo a začali sa o to zaujímať policajti , trvali na pozdĺžnom státí podľa značiek a predpisov,začne sa niekto čudovať. A že sa nad tým pozastavujú ľudia ktorí to rozvírili je také seredské.Prečo neurobí novinár článok s policajtami ktorí toto nariadili?
Lajo | 29-05-2014 04:01:48
Pozrite sa nato realne. Tak blby napad bohol vymysliet len blbec!!! Auta do sikma parkovali dlhe roky a ziadny problem stym nebol. Lahko sa parkovalo zmestilo sa viac aut a lahko sa vychadzalo.Teraz ked sa nezmestim predkom museim cuvat, takze to znamena ze si musim nadbehnut pomaly do polky cesty a potom cuvat.Takze si viete predstavit ked oproti idu auta co je zamnou....A kedze zelena na semafore je chvylu a nedaj boze tam teraz cuva nejaky mensi amater tak cista katastrofa. Dotycny blbec by si mohol uvedomit ze nie lazdy byva na dome a ma tam vlastnu garaz ale su tu ludia ktory ziju na cinziakoch ktory potrebuju tiez niekde parkovat a kedze je rok 2014 to znamena ze na cloveka uz pripada dve a viac aut na cloveka!!! A stym uz nik nic nenarobi tak treba si pri tomto pomoct a uvedomit si ze aut je tu ako nasranych s prepacenim a nie takto proti nam protesty robit a nasilu tam pchat nejake betonove bloky lebo nejaky zakomplexovany buk nevie co zo sebou!!!!!! A pritom ten dotycny buk stym prkoviskom nema ani nic spolocne!!!! Tak vas poprosime dobre sa vyspite porozmyslajte trosku na sebou ze netreba skodit druhym svojimi komplexami ale skuste nam pomoct a myslim si ze aj ludia potom budu k vam aj inak chovat. A ako si viem predstavit tak umna je to s nadavkami este slaby odvar oproti ostatnym!!! Nemusite na toto vobec reagovat je to len moj objektivny nazor.
Robo Horvath | 28-05-2014 23:02:40
Tak tak, moja reč. Presne toto som už davnejsie pisal.
A este je nebezpecne mat dva obrubniky vedla seba. Na prvom sa clovek potkne a na druhom dorazí a hlavne v noci. Ale čo už možno tu nastala moznost ktorej sa hned niekto zhostil a využil to ako skrytý zamer ako svojej prevadzke pomoct a inej ubrat. Aj takto mesto pomaha podnikatelom co niesu prisatí na meste ale zato poctivo mestu platia dane. Ale zato svojim konikom podnikatelom este parkovisko za peniaze nas obyvatelov aj postavia.

Ale Mirko vitaaaj doma, ale v Seredi,ta ne v Košicoch :))
bezpečnosť | 28-05-2014 22:28:10
Odhadujem, že uvedená suma, bližšie nie špecifikovaná, je len za práce a červeno-biely náter. Lebo "betónové obrubníky" sú použité podvaly zo železničnej trate. A sú lacné (zadarmo). Také sa dajú vidieť aj v žlto-čiernom prevedení v areáli polikliniky.Skôr by bolo zaujímavé vedieť čo a v čej hlave vygenerovalo tento nezmysel, ktorý sa aj podarilo zrealizovať.Údajne šikmé státie na ceste 1. triedy nie je možné. Ja by som pri posudzovaní tohoto problému zohľadňoval predovšetkým hustotu premávky, ako kategóriu cesty. O koľko menej je frekventovaná premávka na ul. Cukrovarská, kde šikmé státie je aj naďalej?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign