Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zahraniční pracovníci v meste už sú. A bude ich viac. Otázka je, ako sa s prípadnými problémami vysporiadame. - AKTUALIZOVANÉ: zmena termínu diskusie

200

Sereď |  Nielen posledné týždne je jednou z hlavných tém obyvateľov mesta problematika týkajúca sa cudzincov pracujúcich v niektorých spoločnostiach v meste. Výrazne zvýšený pohyb hlavne občanov Srbska obyvatelia mesta registrujú už minimálne rok. Nie je tajomstvom ani kde sú ubytovaní a zamestnaní. Koniec uplynulého týždňa dokonca priniesol aj verejný protest odborárov jedného zo zamestnávateľov väčšieho množstvo srbských pracovníkov a dá sa predpokladať, že situácia sa bude zhoršovať.

Na uplynulom rokovaní Mestského zastupiteľstva bola snaha poslancami odsúhlasiť zmenu územného plánu mesta a v lokalite bývalej Niklovej huti vyčleniť časť priemyselnej zóny na zónu polyfunkčnú, v ktorej je možné ubytovne pre cudzincov vytvoriť.

Iba dva dni dozadu sa k téme ubytovávania cudzincov v meste vyjadril poslanec MsZ a hovorca primátora mesta Ľubomír Veselický takto:

"Boli to žiadosti spoločností SLOVATYS a SAJVA , spol. s.r.o., BRUTTO , s.r.o., VIVA SEREĎ, s.r.o. , ktoré sa týkali sa parciel na Niklovej ulici a spoločnosti REBOD SK ako vlastníka parciel pri Novom Majeri.  Pokiaľ by v uvedených lokalitách ubytovne vznikli, boli by v okrajových častiach mesta, ubytovaným by vyhovovali z pohľadu dostupnosti pracovísk, a nezaťažovali by požiadavkou na parkovacie miesta pri bytových domoch, ako vtedy, keď aktuálne sú a ešte aj budú rozptýlení v bytových domoch."

a ďalej: "Po projektovom nadšení sme dospeli do štádia realizačného vytriezvenia  a tak ako to zvyčajne býva, problém bude musieť riešiť iba samospráva v spolupráci so záujemcami o výstavbu ubytovní. Preto si myslím, že sa k žiadostiam nateraz neúspešných žiadateľov o objednanie zmien a doplnkov k Územnému plánu mesta ešte vrátime."

Pán poslanec Veselický taktne "opomenul" fakt, že najviac vo veci zlyhalo vedenie mesta a poslanci MsZ. Všetky významné investičné zámery v meste, resp. realizáciu priemyselných parkov  totiž schvaľuje práve mesto a je na "odborníkoch" úradu, aby predvídali všetky okolnosti spojené s príchodom takto veľkých investorov. Mám na mysli nevyhnutnú infraštruktúru a logistiku spojenú aj s presunom či ubytovaním tisícov zamestnancov.

Poslanec MsZ Michal Hanus pripomenul aj druhú stránku veci a tou sú negatíva a prípadné nebezpečenstvá pre obyvateľov mesta vyplývajúce z množstva cudzincov bývajúcich a pohybujúcich sa v meste.

"Vie niekto povedať, koľko ubytovacích miest vznikne pri výstavbe tejto ubytovne? Stovky, tisíce? Ako pobyt cudzích štátnych príslušníkov vnímajú občania mesta? Naozaj chceme, aby sme sa o pár rokov báli pustiť svoje deti na ulicu? Príde čas, kedy sa títo občania etablujú a bude tu priestor pre nárast kriminality. Potom bude len otázkou času, kedy vznikne tzv. Balkánska cesta a prostredníctvom nej sem bude prúdiť ktokoľvek a bude narastať kriminalita v regióne, v meste. Sú bezpečnostné zložky mesta pripravené aj na to? Ak bude narastať počet obyvateľov, či už cudzincov, musí priamo úmerne rásť aj počet príslušníkov mestskej polície. A sme zase pri ekonomike. Domnievame sa, že postavíme ubytovňu na okraji mesta a ubytovaných tak budeme mať izolovaných na jednom mieste? Sú to ľudia. Potrebujú nakupovať, zabávať sa, budú chodiť na pošty, do bánk, ..."

Faktom ale je, že trh a potrebu zamestnávateľov neovplyvníme, preto je potrebné hľadať pre obyvateľov mesta najprijateľnejšie varianty a najmenej obťažujúce spôsoby riešenia dnes už existujúceho stavu, ale hlavne toho, ktorý nás čaká v budúcnosti.

Jednoznačne zastávame názor, že o veci musia rozhodnúť samotní občania, ktorých sa vec dotýka najviac a to na základe znalosti faktov predložených záujemcami o zriadenie  ubytovní, ako aj poznania postojov jednotlivých poslancov MsZ a vedenia mesta.

Z tohto dôvodu sme sa rozhodli v pondelok  04. decembra  2017  o 18:00 hodine v štúdiu  SOL k téme usporiadať verejnú diskusiu, do ktorej účasť prisľúbili ako zástupcovia firiem majúcich záujem ubytovne na území mesta vytvoriť, tak niektorí poslanci MsZ.

Pozvánku k účasti na diskusii dostanú všetci poslanci MsZ, vedenie mesta, vedenie MP a týmto pozývame aj verejnosť a to do naplnenia kapacity štúdia.

Záujem o účasť na diskusii žiadame do piatku  01. 12. 2017  potvrdiť na e-mail:  diskusia@otvorene.tv. 


- - -

Celé vyjadrenia oboch poslancov MsZ nájdete v tomto článku:  http://www.seredonline.sk/clanky/preco-je-dolezite-poznat-pocet-cudzincov-v-meste/

- - -

 AKTUALIZOVANÉ: zmena termínu diskusie

Na základe dohody s účastníkmi diskusie, túto presúvame na  STREDU  06. decembra 2017  o  18:00 hodine v štúdiu SOL.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
JE TOTO REALNY NAZOR?? | 12-12-2017 18:16:51
MOZME ZABRANIT ABY SA POVOLILA VYSTAVBA NOVYCH UBYTOVNI...
MOZME ZABRANIT ABY SA MENIL UZMNY PLAN
MOZME DONUTIT POSLANCOV ABY HLASOVALI TAK AKO CHCEME
ASI ANO ....TOTO PETICIAMI DOKAZEME

ALE NEMOZME ZABRANIT ABY SEM PRISLI DALSI PRACOVNICI A CHCELI SA UBYTOVAT V SEREDI
LEBO SU TU PRACOVNE MIESTA
MYSLIM SI ZE PETICIAMI UZ NIE !!!!!

VYSLEDOK NASEHO SNAZENIA BUDE NASLEDOVNY !!!!

NEBUDE DOSTATOK UBYTOVACICH KAPACIT V MIESTACH KTORE MOHLI BYT MIMO CENTRA SEREDE
PRETO
CENA ZA UBYTOVANIE SA ZVYSI Z 5 € NA CCA 15 €

A SEREDANIA KTORI MAJU MOZNOSTI UBYTOVAT VO SVOIJICH DOMOCH
TO SPRAVIA
LEBO V 3 IZBOBOM BYTE SA DA UBYTOVAT 12 CUDZINCOV A ZAROBOK JE 12LUDI*15€*30DNI JE 5400€ !!!!

NESPRAVI ZA TUTO CENU VELA LUDI ....????
MYSLIM SI ZE SPRAVI

RIESENIE JE IBA JEDNO ....
TREBA ZRUSIT FIRMY KTORE TU UZ SU A ZABRANIT VYSTAVBU NOVYCH FIRIEM

ALEBO VIE NIEKTO LEPSIE RIESENIE .....:???
AK NIE
DAJME CUCDZINCOV MIMO CENTRA MESTA NAJDALEJ AKO SA LEN DA ...
gulak | 09-12-2017 11:12:59
Myslim si,ze o tomto,by mali rozhodnut obyvatelia v referende..
anonym | 09-12-2017 10:10:52
Prečo má niekto záujem, aby sa tu stavali ubytovne pre cudzincov? To sme už fakt zaslepení iba peniazmi? To naozaj je jediným kritériom peniaze? Nerozmýšľa nikto čo nám to všetko prinesie, ak sem nasťahujeme toľko cudzincov? A prečo vlastne záleží niekomu aby mali kde bývať? Robotu si tu našli, tak nech si bývajú kde chcú. Aha, a zas sme pri peniazoch.
Politika | 08-12-2017 22:55:30
v tomto meste sa ubera spravnym Smerom...presne rovnakym, ako v celom nasom ubohom state..vyselektovat nemakacenkov, ktori nie su ochotni muklovat za 500-600 brutto z uradov prace, co bolo schopne, uz odislo von, brutalny prispevok na byvanie za 4000 vyuzije kto? Ten, co preda dom na vychode ledva za 40 000 a prestahuje sa sem? A za co? A kde? A co doma? Zrovname hladove doliny a vychod so zemou? Kto tam zostane zit a starnut? Nema sem uz kto prist okrem tych chudakov Srbov..a nas najsocialnejsi zmrd moze pikslovat, ze Slovak nebude robit ani za 1300€..navozte nam sem tlupy ukrajincov, srbov, bulharov a rumunov..co na tom, ze nasi ludia kapu od zimy a biedy..sak lemry, im sa vraj robit nechce..ani soferom, zdravotnym sestram, ucitelom..nemame vraj ludi, co na tom, ze je ich vonku skoro 800 000, z ktorych by sa vacsina rada vratila, lebo tu ma rodinu, priatelov, vazby, domov..len, keby tu mali podmienky..na dostojny zivot, pracu a perspektivu...dnes som dostala vyplatu..polovicu mi hned zobral tento vydrbany stat..fiktivne mi nieco dal a hned si to aj vyuctoval..ani som nemusela nic urobit..mam to za trest..ze robim, nic nechcem, ziadne davky nepozadujem, som zdrava a chcem pracovat..presne polovicu som odovzdala ako vypalnikovi a dalsie splatky odovzdam vo forme dph a inych dani...nech mi nejaky smerak povie, preco je tu fajn..seriozne sa pytam
obyvatel 1 | 08-12-2017 21:09:57
Myslim ze sa blíži cas ukoncit veskere aktivity v tomto meste a zdvihnút kotvu. Z tohoto mesta sa stane v kratkom case stoka. Neviem naco sa tu kulminuju fabriky ked dobre vedia ze miestna a okolita zamestnanost na to nestaci. Toto je naozaj cielene sem potom navozit roznu mentalitu a spravit tu z tohoto mesta multikulti zumpu. To uz mame naozaj tak vymlety mozog za vidinou penazi ze nam nevadi ze si spravime z vlastneho zivota, obydlia a okolia peklo z ktoreho budeme nakoniec sami utekat?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 08-12-2017 20:58:16
Dnes večer mi bol doručený surový materiál z diskusie plus ďalšie videá na strihanie. Už na tom pracujem. Termín uverejnenia už postrihaných videí je ale na p. Majkovi.
Pavol Kurbel | 08-12-2017 20:25:32
Diskusia bola. Zúčastnili sa jej traja poslanci, Hanus, Karmažín a Kurbel a traja podnikatelia, ktorí chcu \"postaviť\" v bývalej Niklovke ubytovanie pre asi 4 000 ľudí. Podľa vyjadrenia pán Majka sa to ešte spracováva preto to nie je na SOL.
Občan | 08-12-2017 19:55:34
Kde nájdem on line diskusiu, alebo aspoň záznam ?
Alebo sa nekonala,alebo čo sa stalo ,že ani zmienka,koľko bolo asi ľudí.
OTOM | 08-12-2017 19:44:14
Ako prebehla ohlásená diskusia?
gulak | 06-12-2017 21:32:39
Ja si o Tebe myslim presne to iste..
pre gulak | 06-12-2017 17:13:32
chory,uz nic normalneho z teba nevylezie?
gulak | 05-12-2017 21:52:48
Jasne,ze je to inak,ved v tom maju prsty bolsevickí smradi zo spravneho smeru..
Obcan | 05-12-2017 20:37:47
Kedze ti zahranicni pracovnici budu asi zarabat menej ako domaci,co je logicke,kedze prave preto ich uprednostnuju,bolo by zaujimave vedet ze kto zaplati aj to ubytovanie,lebo z tak mizernych platov si platit ubytovnu,jedlo,cestu do prace,cestu domov...atd. tak to mu asi moc domov neostane. Tym padom pada aj zmysel pracovat za takych podmienok ,,vonku,,. Jedine ze by to bolo trocha inak... a agentury uz sa tesia...
gulak | 05-12-2017 16:15:36
No,uz par seredskych podnikatelov zacala svoje nemovitosti prerabat na ubytovne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-12-2017 13:28:55
AKTUALIZOVANÉ: zmena termínu diskusie

Na základe dohody s účastníkmi diskusie, túto presúvame na STREDU 06. decembra 2017 o 18:00 hodine v štúdiu SOL.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-11-2017 22:13:40
Ľubomír Veselický | 27-11-2017 14:37:37 | - som rad, ze si potvrdil to, co som napisal.

Uznavam poslancov, s ktorymi diskutujem napriek tomu, ze mame na vela veci rozdielne nazory. Ale musia byt svojpravni a dodrziavat dohody.

Ty tie svoje nie si schopny dodrzat ani z vecera na rano. Tak rozmyslam, vzdy sa Ti plany zmenia rano. Nemate tam nahodou porady? ;-)
Anonym | 27-11-2017 21:44:41
Pán Majko,neustale skáčete do Veselického a už dlhú dobu to nie je ani vtipné ani
ani ani. Vraj sa s Vami nebavia už v podstate ani svedkovia Jehovovi .Skúste to pred zrkadlom,aby ste videli čo to znamená baviť sa s rozzúrenou čivavou.
Obcan | 27-11-2017 21:28:31
Ak sa nemylim,tak Hutnik je plny zahranicnych pracovnikov,je jedno ci zo Srbska,Rumunska atd... a na taky pocet ludi s ich mentalitou je to zatial uplne v pohode a bodaj by to bolo aspon dalej tak ako doteraz. Kazdy kto pracoval vonku,tak ako aj oni tu,vie ze existuju etnika kde staci len par ludi pohromade a je zle,velmi zle.
Nemozno im zazlievat ze idu za lepsim,tak ako aj x desiatok tisic nasich co su tiez ,,vonku,,.
Viac ako toto vnimam uz spomenuty problem ze stat vynalozi ohromne prostriedky na prilakanie investorov a ked uz su tu,tak nastupuju agentury,ktovie kym vlastnene,ze ? a zneuzivaju tychto ludi a zaroven tym aj brania zvysovaniu miezd na Slovensku.
To,ze je to pre nedostatok ludi je totalna blbost,lebo je tu moznost prilakat naspat ludi z vonka,ktorym by rozdiel par stoviek eur nestal za to zit istu cast zivota v podmienkach ako tito zahr.pracovnici u nas.
Lenze je to uzavrety kruh-nieje ani zaujem aby sa na Slovensku zvysila mzda,aj ked je to proti logike zamestnavat ludi ktorych treba kvoli vysokej fluktuacii stale skolit,riesit ich byvanie,dopravu,jazykovu barieru...
Radsej sa povie ze ludi niet a stedro sa vyplatia peniaze agenturam,hoci ten pracovnik v konecnom dosledku je drahsi ako domaci.
Niekomu toto velmi vyhovuje a preto nieje dovod aby na tom nieco menili.
Peter Novak | 27-11-2017 20:22:41
Seredan - nesklamal si... Opat mimo temy... A co sa divime? Tisice Slovákov su v zahraničí a nik nekrici.. Jasne, ze je toto problém, ale to iste robime i my..
seredan | 27-11-2017 19:14:44
Mne Srbi nevadia pokiaľ sa správajú normálne. Sme im dlžný za to že Vlastizradca keď bol premierom tak ich nechal humanitarne bombardovať.
Nadávame tu na rusov keď k nám prisli v 69 ale my sme pomáhali zabijať 10 tisíce civilistov inej krajiny len preto že Amerika potrebovala rozbiť Juhosláviu.

otázka | 27-11-2017 17:12:21
a je aj zaujímavé, kto vlastní novovznikajúce ubytovne
občan | 27-11-2017 16:27:18
Nehovorím, že som z príchodu cudzincov do Serede heppy, ale aj Slováci hromadne odišlo do Anglicka, mnohí do Nemecka a ďalší do Rakúska, alebo inde.Páčilo by sa im kedy ich hneď v začiatkoch odstrkovali domáci obyvatelia, útočili na nich bezdôvodne, alebo ich šikanovali. Určite zo Slovenska neodišli len slušní,inteligentní a vzdelaní ľudia. Európa sa veľmi mení,nastala veľká migrácia ľudí,a s tým sa jednoducho budeme musieť zmieriť. V Seredi je aspoň dosť práce, čo by zato dali napr. v R. Sobote, alebo inde na východe Slovenska. Všetko nemôže byť naj.Najnižšie % nezamestnaných, možnosť si zarobiť bez dochádzania niekoľkých km. Ani dôchodcovia si nemôžu sťažovať, mnohí ešte aj v dôchodkovom veku pracujú, napr. FM Logistik a aj inde. Všetko nemôže byť len naj. Určite s tým idú aj nejaké nedostatky.
gulak | 27-11-2017 15:15:57
Myslel som napr.Nitra..Jaguar.Land Rover..125 milionov eur..
Jozef | 27-11-2017 14:54:56
V pondelok doma nebudem,
v utorok na jarmok pôjdem,
a v stredu z jarmoku,
vo štvrtok s chlapcami do šenku
Ľubomír Veselický | 27-11-2017 14:37:37
MILOŠ! Ako vždy píšeš iba to, čo sa ti hodí do krámu.
1/
Dňa 23. novembra 2017, 13:07, Bc. Ľubomír Veselický napísal(-a):
Uvítal by som aspoň okruh otázok, na ktoré budem zajtra odpovedať. Stretnúť sa môžeme už o 8. hodine. Veselický
2/
From: Milos Majko [mailto:majkomilos@gmail.com]
Sent: Thursday, November 23, 2017 3:20 PM
Lubos, o 8:00 hodine rano nemam sancu, ale o 9:00 zavolam a dohodneme presny cas.
Dakujem. Majko
3/
Bc. Ľubomír Veselický pi 24. 11. 2017 8:58
Milos Majko (majko@majko.sk)
Dnes o 9. hod. mám stretnutie k projektu, ktorý sa týka Serede. Časovú viazanosť neviem odhadnúť. Otázky, ktoré si mi chcel položiť napíš do mailu a ja na ne odpoviem.
Ľubomír Veselický

Skutočnosť, že si mi ani po 72 hodinách žiadne otázky neposlal, svedčí iba o tom, že ti nejde o žiadne odpovede, ale o to, aby si sa odbavoval na mojej vyfabulovanej neochote odpovedať.
Jozef | 27-11-2017 14:34:38
Nie som si isty, ale v pripade priem. parku u nas stimuly nedostali ani firmy, ktore tam su,ani Rebod, ale mesto.
Či?
gulak | 27-11-2017 14:26:11
Ako je zrejme,ide tu vopred pripraveny plan zamestnavania cudzincov,ktorý je pre pracovne agentury vyhodnejší kšeft..je trestuhodne,ked štat dá rozne finačne stimuly,aby sem nalakala nove firmy a zvyšila sa tak zamestnanosť..firma sem príde a začne zamestnavať cudzích štatnych príslušníkov..čiže z našich daní riešime nezamestnanosť napr.Srbska
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-11-2017 13:52:16
Zasadnou chybou dlhodobo je odmietanie akehokolvek dialogu samospravou s obcanom a pripadne aj odbornikmi, ktori by bez najmensich pochyb radi v mnohych otazkach poradili (aj vo vlastnom zaujme) a tak by nebolo jedno rozhodnutie vedenia mesta horsie ako druhe.

Opatovne som sa vo stvrtok snazil kontaktovat hovorcu primatora Veselickeho - tentokrat vynimocne sluzobny mobil cez pracovnu dobu dvihol a dohodli sme sa na tom, ze v piatok o 9:00 hodine budeme spolo telefonovat a upresnime si termin stretnutia.
V piatok o 8:58 mi prisla sprava SMS, v ktorej stalo, ze otazky mam zaslat pisomne.

Teda nieviem ako by som to uprimne napisal... - mne tento stav v podstate vyhovuje. Nie ja som za \"idiota\", kto ma mobil plateny obcanmi ktory nedviha, nie je som volenym zastupcom s povinnostami stanovenymi zakonom a nie je som ten, ktor sa niekomu boji telefon dvihnut, stretnut sa s nim a otvorene hovorit o veciach verejnych.

Aj Lubo Veselicky svojim konanim podla mojho nazoru systematicky dostava samospravu na uroven 4.cenovej.

Primator hned na zaciatku volebneho obdobia zrusil aj stretnutia s obcanmi (aby sa vyhol neprijemnym otazkam?) a tak sa uplne odizoloval od obcanov a spatnej reakcie na vlastne konanie.

Co chceme od volenych zastupcov, ktori verejne obhajuju porusovanie zakonov a to nie v jednom pripade?

Vysledok je tu dnes a to ako v podobe vazneho protizakonneho stavu v mestskej spolocnosti, v snahe legalizovat neexistujuce zmluvy hlasovanim (pouzitim) poslancov a aj v pripade, o akom je tento clanok.
s.i.n. | 27-11-2017 13:24:45
Ako je to už niekde spomenuté, činy opäť predbehli myšlienku. Treba poznať odpoveď na otázku: Kto vydal stavebné povolenie na realizáciu projektov Amazon, Lidl a niekoľko ďalších menších prevádzok? Zaoberal sa niekto z poslancov o výstupy z komisií pre \"Rozvoj mesta a životné prostredie\" a čiastočne tiež \"Komisia sociálna a kultúrna\" ak vôbec nejaké vznikli, ku tomuto dnes už dosť ošemetnému problému? Alebo sa postupovalo ako vždy doposiaľ, vo viacerých iných otázkach, teda živelne? Existujú nejaké analýzy alebo prognózy o tom, aký dopad to bude mať na sociálnu klímu v meste? Mne tu chýba systémová a koncepčná práca.
demokracia | 27-11-2017 10:59:19
predpokladam, ze kazdy zahranicny obcan, ktory tu pracuje, ma aj pracovne povolenie, ktore vydava ani neviem kto (ale to nevadi)
Jednoducho kazdy zahr. obcan, ktory sa bude uchadzat o prac. povolenie ho dostane az vtedy, pokial sa preukaze s potvrdenim o prechodnom pobyte.
Nepreukaze pobyt, nedostane povolenie.
Automaticky sa bude vediet, kto a kde byva, co by sa aj castejsie kontrolovalo, napr. posilnenim hliadok v meste a pod...
zahradnik | 27-11-2017 10:59:12
no ako, ked sme sprosti, dobre nam tak.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-11-2017 10:45:41
Viac o zahranicnych zamestnancoch v meste najdete tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/preco-je-dolezite-poznat-pocet-cudzincov-v-meste/

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign