Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Za nesprávnu evidenciu vozidla hrozí aj slovenským vodičom jazdiacim v Rakúsku vysoká pokuta

Iveta TóthováDátum27. 02. 2011 21:49:34TémaPolícia
24

Tlačová správa | Prezídium Policajného zboru - Odbor komunikácie a prevencie

Slovenská polícia upozorňuje vodičov na prísne kontroly a sankcie rakúskej polície v súvislosti s evidenciou vozidiel jazdiacich po rakúskych cestách. Pravidlá sú síce v platnosti dlhodobo, avšak v nadväznosti na ďalšie zmeny v Európskej únii, ktoré môžu mať dopad na slovenských občanov polícia informuje s časovým predstihom.

Od 1. mája tohto roka bude otvorený rakúsky pracovný trh pre nové členské krajiny Európskej únie. Očakávame, že túto možnosť využijú aj občania Slovenskej republiky. Pre tých z nich, ktorí nebudú za prácou dochádzať zo Slovenska denne, ale zriadia si na území Rakúska dlhodobé, prípadne trvalé bydlisko a zo Slovenska si dovezú vlastné, alebo prenajaté motorové vozidlo, ktoré budú používať pre uspokojovanie denných potrieb v Rakúsku, ale  i  na  víkendové cesty (napr. domov na Slovensko),  je užitočné vedieť nasledovné:

1. Podľa rakúskych predpisov musí byť motorové vozidlo prihlásené do evidencie v tom mieste, kde má svoje trvalé stanovište. Podľa zákona sa za také miesto považuje miesto hlavného bydliska majiteľa/držiteľa osvedčenia o evidencii vozidla. Pre posúdenie, či má byť vozidlo prihlásené do evidencie v Rakúsku alebo v zahraničí je určujúce skutočné hlavné bydlisko majiteľa/držiteľa osvedčenia, a nie jeho štátna príslušnosť alebo občianstvo.

2. Rakúske štátne orgány pri určovaní hlavného bydliska vychádzajú z prezumpcie, že toto sa nachádza tam, kde má osoba svoje sídlo, z ktorého najmä alebo prevažne  zabezpečuje svoje hlavné pracovné, hospodárske a spoločenské vzťahy. Ak má teda osoba v Rakúsku pracovný pomer, vykonáva živnosť, podniká tam, študuje v dennom štúdiu a pod. a nedochádza pritom denne zo zahraničia, predpokladá sa, že má na území krajiny aj hlavné bydlisko. (Každý cudzinec je povinný prihlásiť sa na pobyt do troch dní od príchodu do krajiny, to sa nevzťahuje na hostí ubytovaných v hoteloch a pod. zariadeniach, kde ohlasovaciu povinnosť za nich plní ubytovateľ).

3. Osoba, ktorá má svoje hlavné bydlisko v Rakúsku, smie vozidlo so zahraničnými evidenčnými číslami prevádzkovať najviac jeden mesiac odo dňa jeho dovozu do krajiny. Tamojšie orgány totiž všetky vozidlá s cudzími evidenčnými číslami, ktoré sú prevádzkované osobami s dlhodobým (hlavným) pobytom v Rakúsku, považujú za vozidlá majúce trvalé  stanovište v tejto krajine. Do uplynutia tejto mesačnej lehoty musí byť teda vozidlo prihlásené v mieste bydliska v Rakúsku a zahraničné osvedčenie o evidencii i tabuľky s evidenčnými číslami odovzdané miestne príslušnému úradu. V opačnom prípade je polícia oprávnená tabuľky a osvedčenie odňať a vozidlo tak vyradiť z prevádzky úplne.

 

 

 

Jazda s vozidlom bez platného osvedčenia o evidencii je v Rakúsku považovaná za jeden z najťažších priestupkov a môže mať za následok finančný trest až do výšky 2.180 eur, v prípade jeho nevymožiteľnosti trest odňatia slobody až na 6 týždňov.

 

Pre plynutie  mesačnej lehoty nie je rozhodujúce, či vozidlo opustilo krajinu a bolo opätovne privezené (napr. pri víkendových cestách do miesta bydliska v SR). Z hľadiska posudzovania doby vzniku trvalého stanovišťa vozidla je rozhodujúci fakt, odkedy má  majiteľ/držiteľ osvedčenia o evidencii vozidla pobyt v Rakúsku, a kedy bolo vozidlo po prvý krát dovezené. Opakované výjazdy do zahraničia teda neznamenajú prerušenie a opätovný začiatok plynutia mesačnej lehoty.

4.  V Rakúsku je možné prihlásiť do evidencie aj vozidlo prenajaté, zapožičané alebo vzaté na leasing v inej členskej krajine EÚ. Predpokladom je však vždy skutočnosť, že nájomca má svoje hlavné bydlisko alebo sídlo na území Rakúskej republiky. Toto miesto   sa potom považuje aj za miesto hlavného stanovišťa vozidla. V týchto prípadoch sa v evidencii vozidiel uvádzajú nielen údaje o de iure majiteľovi vozidla (napr. autopožičovňa, leasingová spoločnosť), ale aj o údaje o jeho nájomcovi, resp. skutočnom prevádzkovateľovi.

5. Keďže v Rakúsku je s vlastníctvom a prevádzkou vozidla spojený celý rad povinností (napr. udržiavanie technického stavu, poskytovanie informácií o jazde s vozidlom), zákon v tomto ohľade majiteľa a skutočného prevádzkovateľa vozidla zrovnoprávňuje v tom zmysle, že splniť tieto povinnosti ukladá obidvom, pričom ich splnenie ktorýmkoľvek z nich  zároveň  oslobodzuje od plnenia  toho druhého. Rovnaký princíp platí aj pre náklady spojené s prihlásením vozidla v Rakúsku - vždy ich hradí len jeden z uvedených subjektov. Rakúsky zákon neurčuje priamo, či to má byť majiteľ, alebo prevádzkovateľ  (napr. nájomca leasingovaného vozidla). To ponecháva  na dohodu oboch strán. Povinnosť prihlásiť vozidlo  do rakúskej evidencie sa však jednoznačne ukladá tej osobe, ktorá má na spolkovom území hlavné bydlisko. Pokiaľ táto osoba nie je zároveň aj majiteľom vozidla, musí pri jeho prihlasovaní predložiť aj súhlas právoplatného majiteľa (napr.  leasingovej spoločnosti). Získanie tohto súhlasu je výlučne vecou dohody medzi majiteľom a prevádzkovateľom vozidla.

 

Sumarizácia:

·         osoba s trvalým (dlhodobým) pobytom v Rakúsku môže na spolkovom území používať motorové vozidlo so zahraničnými (slovenskými) evidenčnými číslami a zahraničným (slovenským) osvedčením o evidencii max. 1 mesiac od dovozu vozidla do Rakúska;

·         najneskôr po uplynutí mesačnej lehoty je povinná prihlásiť vozidlo do evidencie v mieste bydliska v Rakúsku, v opačnom prípade môžu rakúske orgány osvedčenie i tabuľky s evidenčnými číslami odňať;

·         za jazdu s vozidlom  bez platného osvedčenia o evidencii možno uložiť finančný trest až do 2180, alebo náhradný trest odňatia slobody až na 6 týždňov;

·         pre prihlásenie vozidla do evidencie v Rakúsku je okrem iného potrebný súhlas právoplatného majiteľa vozidla, pokiaľ sa jedná o inú osobu, než prevádzkovateľa vozidla. Povinnosť prihlásiť vozidlo však má osoba, ktorá ho prakticky na území Rakúska využíva a má tu hlavné (trvalé, dlhodobé) bydlisko.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Luky | 27-07-2012 22:24:04
a ked mam auto na BA znackach a nemam trvaly pobyt v rakusku nemozem jazdit? a pocul so o novom zakone z 20.07.2012 ale neviem ho najst. nejako sa s tym musi vybabrat preto su zakony
MEGY | 26-02-2012 22:05:40
po tolkych informaciach moja otazka znie...kde a ako mam zacat s prihlasenim auta v Rak. a kedy nasleduje odhlasenie auta z evidencie na SK ?? vie niekto jasny postup ??
MEGY | 26-02-2012 22:03:02
po tolkych informaciach moja otazka znie..kde a ko mam zacat s prehlasenim auta v Rak. a keda nasleduje odhlasenie z evidencie na SK..vie niekto jasny postup ??
anonym | 01-09-2011 08:54:45
Dobrý deň, chcem sa spýtať, v Rakúsku sme si s priateľom kúpili dom, budem tam síce bývať ale trvalý pobyt mám v Ba.Denne budem dochádzať na Sk. Som živnostníčka a auto používam na podnikanie na Slovensku. Musím aj toto prihlásiť na Rakpske značky. Ako budem potom postupovať pri SK DP?
za odpoveď ďakujem.
anonym | 02-07-2011 17:37:23
Chcela by som sa opýtat od 4jula mám prácu v rakúsku,mam vybavený prechodný pobyt aj tak si musím auto prihlásit na rakuských úradoch?prácu mám na skúšobnú dobu 3mesiace a neviem ako mi to pojde s prácou???či tu ostanem alebo pojdem po mesiaci domov
oliweris | 01-04-2011 17:52:58
Pracujem v rakusku aj zijem tu a chcem si kupit auto z autobazaru . co potrebujem aby som mohol jazdit v rakusku aj na slovensku ? prosim odpiste na mail oliweris30@gmail.com dakujem :)
Jozef | 30-03-2011 09:20:41
nerozumiem uplne dobre na co sa pytas, ale skusim Ti odpovedat:
Ak mas prechodny pobyt v Rakusku, tak mas povinnost prihlasit sa do troch dni na pobyt na prihlasovacej službe (Meldeservis) príslušných obecných úradov (Gemeindeamt) alebo ak budete žiť vo Viedni, tak na prihlasovacej službe na Magistrátnych obvodných úradoch (Magistratisches Bezirksamt). Musíte vyplniť prihlasovací lístok (Meldezettel), ktorý je k dispozícii na prihlasovacích úradoch, v trafikách alebo na týchto adresách, odkiaľ je možné si ich stiahnuť alebo priamo on-line vyplniť: http://wien.at/ma62/meldeservice/download/meldezettel.pdf, http://wien.at/ma62/meldeservice/download/meldezettel.rtf.

Pokial tam byvas na nejakej ubytovni, alebo hoteli spravi to za Teba ubytovatel.

Pokial sa pytas na prechodny pobyt na Slovensku, tak tam Ti vznika povinnost prihlasit sa ak je predpoklad trvania pobytu viac ako 90 dni. A prihlasit sa treba do 10 dni.
Ale najviac na 5 rokov. Potom znova.
anonym | 29-03-2011 21:51:45
robym v rakusku a mam prechodny pobyt tu tak musim si ho mahlasit v rakusku.dakujem
Jozef | 22-03-2011 19:55:28
http://www.slovaci.at/home.html
Jozef | 22-03-2011 19:51:45
tu je nieco:
http://portal.wko.at/wk/format_detail.wk?angid=1&stid=503974&dstid=680&cbtyp=1&titel=Verwendung,eines,KFZ,mit,ausl%C3%A4ndischem,Kennzeichen
s | 22-03-2011 19:31:16
Chcem sa opytat,musim prihlasit auto ked mam v rakusku sice trvaly pobyt ale denne chodim do roboty na SVK?
A keby bolo auto pisane na slovensku s.r.o?Ja by som bola len uzivatel?
dakujem
pato | 21-03-2011 23:38:21
tak musim to auto prihlasit ked pracujem v rakusku a nieje pisane na mna,ale na osobu kt.ma dlhodoby pobyt na sr a ja mam iba splnomocnenie ze ho mozem pouzivat?a ked chcem sa vratit byvat zase na sr musim vybavovat doklady ako pri dovoze (KO,STK,OK,preklady)?
Jozef | 21-03-2011 11:57:32
Po príchode do Rakúska sa musíte do 3 dní prihlásiť na pobyt na prihlasovacej službe (Meldeservis) príslušných obecných úradov (Gemeindeamt) alebo ak budete žiť vo Viedni, tak na prihlasovacej službe na Magistrátnych obvodných úradoch (Magistratisches Bezirksamt). Musíte vyplniť prihlasovací lístok (Meldezettel), ktorý je k dispozícii na prihlasovacích úradoch, v trafikách alebo na týchto adresách, odkiaľ je možné si ich stiahnuť alebo priamo on-line vyplniť: http://wien.at/ma62/meldeservice/download/meldezettel.pdf, http://wien.at/ma62/meldeservice/download/meldezettel.rtf.

# ak zostanete bývať v Rakúsku a priveziete si so sebou osobné auto, musíte sa prihlásiť príslušnému úradu technickej kontroly vozidla. Váš automobil musí podstúpiť technickú kontrolu stavu vozidla a následne vám vystavia doklad o vykonanej kontrole. Na technickú kontrolu si prineste so sebou :

* doklady o vozidle + ich fotokópie
* potvrdený formulár registrácie pobytu (meldezettel- krok č.2)
* 2 fotografie vášho auta (diagonálny záber z prednej ľavej strany vozidla)
* technické údaje vozidla (manuál vlastníka)
* finančnú hotovosť vo výške cca 200 euro na poplatky

# Po vystavení dokladu o vykonanej technickej kontrole sa spolu s formulárom registrácie pobytu musíte prihlásiť na príslušnom daňovom úrade (Finanzamt), kde oznámite, že ste si priviezli motorové vozidlo. Tu vás zdania spotrebnou daňou NOVA, ktorej výška sa odvodzuje od nákupnej ceny vozidla, jeho veku, výkonu etc. Po stanovení výšky dane si na daňovom úrade vyzdvihnete formulár NOVA 2 a zaplatíte daň. Po zaplatení vám vystavia na daňovom úrade potvrdenie o povolení používania vozidla na území Rakúska. Následne musíte uzatvoriť poistenie vozidla, nakoľko v rakúskom právnom systéme sú splnomocnené uzatvárať poistenia motorových vozidiel len tie poisťovne, ktoré vykonávajú svoju činnosť len na území Rakúska.
# slovenský vodičský preukaz platí aj v Rakúsku, avšak do šiestich týždňov musíte nahlásiť buď úradu federálnej polície alebo úradu pre motorové vozidlá alebo príslušnému okresnému administratívnemu úradu zmenu vašej adresy. Postačí na to list a tento úkon nie je spoplatnený

zdroj: eures.sk
anonym | 21-03-2011 11:41:09
takze musim si auto prihlasit aj ked je pisane na manzelku ano?
Jozef | 21-03-2011 11:07:50
pre Mirku: nie nepotrebujes.
pre ostatnych: pokial tam mate nejake ubytovanie, tak ste si mali splnit ohlasovaciu povinnost pre pobyt do troch dni. A do mesiaca aj prihlasit auto. Nevadi, ze sa nejedna o trvaly pobyt, z hladiska ich zakonov sa aj tak jedna o hlavne bydlisko, z ktoreho zabezpecujete svoje pracovne vztahy.
A pre tych, ktori maju auto v prenajme: potrebujete aj suhlas majitela, ktory je v papieroch uvedeny ako vlastnik auta.
A pre tych , ktori na to kaslu: dufajte, ze Vas nechytia.:)
anonym | 21-03-2011 10:44:00
musim si zaregistrovat auto v rakusku ak tam mam prechodny pobyt a cestujem tyzdenne na aute ktore je registrovane na manzelku?
Elena6556 | 20-03-2011 13:51:35
Musím zaregistrovat auto ked robím v rakusku ako opatrovatelka na 2týždnové turnusy???
bbb | 18-03-2011 22:04:52
ak tam nemas trvaly pobyt, tak myslim ze nie...
mirka | 18-03-2011 21:57:34
potrebujem rakuske značky aj kedˇdochadzam do rakuska denne za prácou a mam slovensku živnosť.
Pozri si platnosť od: | 16-03-2011 11:53:33
Rozhodujúci je dátum platnosti - uplatňovania zákona.
anonym | 14-03-2011 19:14:39
Mam to chapat tak,ze kjed mam vozidlo uz roky pisane na sestru,ktora ma trvaly pobyt na Slovensku,nemam tuto povinnost prehlasenia na rakuske znacky??
anonym | 09-03-2011 15:28:38
ked bude chodit manzel na aute ktore je pisane na manzelku takho nemusi mat prihlasene v rakusku,ma tam totiz prechodne bydlisko nakolko je tam zamestnany?
anonym | 09-03-2011 15:08:47
dakujem za odpoved,este co podla nich znamena dlhodobym bydliskom,som tu na sezonu to su 4 mesiace maximalne a vacsinou striedam miesta v rakusku,to si mam potom za kazdym ked zmenim pracu a hlavne miesto registrovat auto na novo??? je to trosku chore myslim...
Daniel | 09-03-2011 00:04:23
Zákon nie je nový, platí už dlho a určite bude platiť naďalej, pretože je to aj o ochrane vnútorného trhu. Nikto tu totiž nepovedal, že evidencii vozidla predchádza odhlásenie, dovoz vozidla, zaplatenie cla (v rámci EU len papierovo),zaplatenie DPH,TK,EK, úradné preklady a samozrejme poplatky atď.Presne to isté,ako dovoz ojazdeného vozidla na Slovensko (aj keď sa jedná o vlastné vozidlo).Prepísal by som auto na rodinného príslušníka (najlepšie s rovnakým priezviskom) s trvalým bydliskom a pôsobiskom na Slovensku a teoreticky si ho požičal. A ďalšie autíčko si už prihláste v Rakúsku.
anonym | 08-03-2011 22:53:34
chcel by som sa opytat, co mam robit ked som v rakusku uz treti mesiac a az teraz som sa o tom zakone o registracii vozidla dozvedel,je to uz neskoro alebo to mozem este nejako spravit dakujem
ja | 07-03-2011 20:10:32
:D...samozrejme,ze to plati aj pre opatrovatelky,teda pre tie,co tam maju Haupt/Nebenwohnsitz, co je takmer 90%,kedze tam maju prihlasenu zivnost. Tento zakon je vysukany z rukava a uvidime ako dlho potrva,kym sa do neho niekto zaprie. U niektorych aut je totiz splnenie podmienok nemozne.
Jozef | 07-03-2011 14:08:12
asi ano, pokial:
Ak má teda osoba v Rakúsku pracovný pomer, vykonáva živnosť, podniká tam, študuje v dennom štúdiu a pod. a nedochádza pritom denne zo zahraničia, predpokladá sa, že má na území krajiny aj hlavné bydlisko. (Každý cudzinec je povinný prihlásiť sa na pobyt do troch dní od príchodu do krajiny, to sa nevzťahuje na hostí ubytovaných v hoteloch a pod. zariadeniach, kde ohlasovaciu povinnosť za nich plní ubytovateľ).
a zaroven:
Pre plynutie mesačnej lehoty nie je rozhodujúce, či vozidlo opustilo krajinu a bolo opätovne privezené (napr. pri víkendových cestách do miesta bydliska v SR). Z hľadiska posudzovania doby vzniku trvalého stanovišťa vozidla je rozhodujúci fakt, odkedy má majiteľ/držiteľ osvedčenia o evidencii vozidla pobyt v Rakúsku, a kedy bolo vozidlo po prvý krát dovezené. Opakované výjazdy do zahraničia teda neznamenajú prerušenie a opätovný začiatok plynutia mesačnej lehoty.
opatrovatelky s autom | 07-03-2011 13:53:27
chcem sa opytat,plati povinnost prihlasit auto aj pre opatrovatelky,ktore tam pracuju 14 dni,pritom autom do prace pricestuju a o 14 dni cestuju spat a pre pouzitie rakuskych ciest si zakupili dialnicnu znamku.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign