Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Z kaplnky zlodeji ukradli zvon

Miloš MajkoDátum12. 08. 2012 23:00:11TémaKRIMI správy
200

Inak ako hyenizmom sa nedá nazvať vlámanie sa doposiaľ neznámych zlodejov do veže kaplnky v Čepeni a krádež menšieho zo zvonov. Krádež odhalili brigádnici, ktorí kaplnku upratovali. Na jednej zo strán kaplnky su vypílené a vyhnuté mreže a menší  zo zvonov chýba. Je smutné, že zvon v poriadku prežil  asi sto rokov, teda snáď aj Prvú svetovú vojnu, Druhú svetovú určite, okupáciu  Československa vojskami Varšavskej zmluvy, normalizáciu, revolúciu,  no nedokázal odolať súčaným zlodejom.

Kaplnka bola postavená v roku  1832  (dostavaná 1835) a rekonštruovaná  v rokoch 2000 -2001. Používa sa najmä v nedeľu na bohoslužby a na čepeňské hody, ktoré budú práve budúci týždeň. 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Bilka | 14-08-2012 09:34:46
Pan Majko ja Vam dam jasnu odpoved. Za tymto stoji HZDS a jeho nova forma Smer v osobe Stefana Harabina. To je ten co zrusil specialne sudy kamaratil sa s drogovymi narkobaronmi a zamedzil akekolvek reformy v sudnictve.

Ako minister spravodlivosti sa snažil zrušiť Špeciálny súd a Úrad špeciálnej prokuratúry. V októbri 2006 v priebehu dvoch dní odvolal sedem predsedov krajských či okresných súdov. O svoje funkcie prišli predsedovia krajských súdov v Bratislave (Darina Kuchtová), v Banskej Bystrici (Ľudovít Bradáč) a v Žiline (Róbert Urban). Minister odvolával aj predsedov okresných súdov – v Žiline Petra Hrnčiara, vo Veľkom Krtíši Milana Ružičku, v Dolnom Kubíne Petra Bebeja a v Bratislave Gabrielu Sobolovskú. Zameral sa najmä na súdy, ktoré najviac spolupracovali s predchádzajúcim vedením na zavádzaní reformy súdnictva:[chýba zdroj] napríklad s prvým krajským súdom, ktorý pripravil prechod na zreformovaný systém práce – išlo o banskobystrický súd, ktorého predseda Ľudovít Bradáč bol odvolaný.

Ryba vzdy smrdi od hlavy. Ale 44% volicom to takto vyhovovalo takze akceptujme to ze sudy su pomale a nedoveryhodne takto sme to chceli.
Ivan Sklenár | 14-08-2012 09:15:27
re:anonym | 13-08-2012 22:57:29, Váž. pani, čas letí a v nasledujúcu nedeľu budú štyri roky, čo celebroval sv. omšu emeritný arcibiskup J.Sokol (alebo ešte jeden rok späť). Tie zvony sú (vlastne boli) tam tak, ako to píše autor. Tá informácia o veku tých zvonov pochádza od človeka, čo sa o tú kaplnku spolu s inými stará už po dlhé roky. Možno si to asi mýlite s posviackou repliky ukradnutého zvona zo Stred. Čepeňa alebo zo zvonice pred domovom dôchodcov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-08-2012 02:44:40
Trestne oznamenie na 4 sudcov Najvyssieho sudu pre podozrenie z korupcie. Kde sa to Slovensko dostalo? Kto tento stav dopustil? A kde to skonci? Vymahatelnost prava, pravna istota - bez tohto nemoze normalne fungovat spolocnost. Nemozu podnikat firmy, nemozeme ocakavat dalsich investorov. Nemozu sa ludia citit bezpecne. Komu a preco tato zumpa vyhovuje?
anonym | 13-08-2012 22:57:29
ako nehnevajte sa na mňa nikto,ale ten zvon,čo sa v článku spomína,tam bol daný niekedy pred dvoma alebo tromi rokmi na čepenských hodoch...vtedy boli aj posvätené a svätil ich ešte Mons. Ján Sokol...bola som osobne prítomná pri posviacke tých zvonov,takže informácia,že tam tie zvony visia asi 100 rokov je nepravdivá
davil Mimra | 13-08-2012 19:03:19
v cepeni byli hody tak si nekto sel zvonit domu.
anonym | 13-08-2012 18:55:17
U nás je v tomto smere vyšší stupeň demokracie ako v USA. Keďže povinnosť pracovať poznala len Ústava pred r. 1989, dnešného väzňa nikto makať nedonúti. Hovorím, máme vyspelejšiu demokraciu ako v USA.
sopornan | 13-08-2012 18:28:29
v USA existuju vezenia, ktore maju sukromneho majitela.cital som davnejsie clanok o takomto zariadeni.uz len citat o tom,ako to tam funguje bolo neuveritelne.tam su vazni prakticky majetok toho majiteka.on im vysvetlil,ze nemaju ziadne prava,iba povinnosti- zarobit si na jedlo, pobyt,splatenie pohladavok,na zisk majitela atd atd......
za roky,ktore vlastni toto zariadenie sa mu vratili iba dvaja vazni.....navod pre slovensko,to by ale musela byt vola nieco s danym stavom urobit...
Obcan | 13-08-2012 17:50:36
Presne tak !
Jedine kde by sa dalo o tom polemizovat je basa za nedbanlivostne ciny (autohavarie...atd)
Tam by sa mohlo stat ze prostredie aj inak dobreho cloveka zlomi...
Ak clovek spravi nieco z nedbanlivosti a ma to nasledky,obvykle to aj sam zle znasa,co uz je samotnym trestom.
Ale co z takym kriminalnikom co lupi hned za rohom jak vyjde z lochu,alebo s vrahmi atd ???
Aka je tam moznost napravy ???
Verim ze pri nasom pravnom systeme ak by to tu fungovalo ako v islamskych krajinach a niekomu by usekli ruku,tak mu stat bude do smrti vyplacat invalidny dochodok.
A sme tam zas kde sme boli...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 16:35:47
Vezenie a pobyt v nom musi byt nastaveny tak, aby kazdy clovek za horsie ako dostat sa do vezenia povazoval uz len neprijemnu a nevyliecitelnu chorobu. Vezenie musi vychovavat pracou, kadzy vezen by mal mat povinnost zarobit na svoje naklady a jeho standard pocas vykonu trestu by nemal byt ani priblizny so standardom, ktory ma doma. Ak sa standard vyrovnava a clovek ma postarane o cely servis (o ktory sa inak musi vonku starat sam), tak vezenie nie je na prevychovu a neplni funkciu ani len teoretickeho "strasiaka" pre potencialnych pachatelov TC.

Je smutne, ze v "civile" ked clovek nebude makat, tak kludne "zdochne" od hladu naproti veznovi, ktory ked po celu dobu vykonu trestu nepohne prstom a jedlo mu donesu pod nos. Je az absurdne, aby sa makajuci ludia - obete ktorych zlodej okradol, lupic olupil, rodicia dietata ktorym vrah zavrazdil potomka ci poskodeni v ekonomickych deliktoch skladali na zivot odsudeneho v base.
Ked to pisem an nechapem, ako je takato anomalia vobec mozna...
Pre tiež občan | 13-08-2012 15:45:07
A šup šup na psychotesty, aká cigánska problematika ,aká čínska problematika,čo sú toto za reči voči chudobným spoluobčanom!Potreboval zvon tak si ho zobral!Potreboval zarobiť ,prišiel tráviť na slovensko malé deti svojimi škodlivými výrobkami!Chce žiť na úrovni ako ty,využíva naplno sociálny systém tak na čo by pracoval ako ty!Neprávosť pachaná na poctivom občanovi zo strany štátu?Nie občan je rasista a treba ho perzekuovať lebo máš moc času zaoberať sa vecami na ktoré by si nepomyslel keby si makal dva krát tolko ako makaš!
anonym | 13-08-2012 15:42:24
Vo všeobecnosti by väzenie svojim štandardom nemalo presahovať štandard bežného bývania v danej krajine. Má to byť niečo, do čoho sa páchatelia nebudú radi vracať. U nás však je väzenie na úrovni, kedy častokrát predstavuje vyššiu úroveň bývania v porovnaní s niektorými domácnosťami, študentskými internátmi a pod. A v tom je pes zakopaný.
a teraz niečo z tej našej multi-kulti pseudodemokracie | 13-08-2012 14:24:14
Môže “luxusné” väzenie a ľudskejší prístup personálu k väzňom lepšie pomôcť k ich náprave? Odpoveď možno spočíva v nórskom meste Halden a vo fotografiách Alexa Masiho. Väzenie na najvyššej úrovni leží asi sto kilometrov južne od Osla a vzniklo iba v júni 2010. Každá bunka má svoju vlastnú kúpeľňu, televízor a rozlohu 12 metrov štvorcových. Okná nie sú opatrené mrežami, ale silným sklom. Nie je to luxus v pravom slova zmysle, ale tieto väzenské cely sú v podstate také isté ako väčšina našich hotelov a možno lepšie ako väčšina našich internátov. Navyše trestanci majú svojho osobného trénera a plno iných aktivít.
viac:
www.doba.sk/2012/07/22/v-norskom-vazeni-si-ziju-celkom-luxusne/
pre Obcan | 13-08-2012 14:18:00
z tlače:

K veřejné amputaci nohy a ruky odsoudil v pondělí soud v somálské metropoli Mogadišo čtyři mladíky, kteří se provinili krádeží tří mobilních telefonů a dvou pistolí, uvedla BBC. Rozsudek vynesl soud zřízený islámskými radikály vyžadujícími uplatňování islámského práva šaría.

TEHERÁN. Jednu ruku odsekli v pondelok odsúdenému zlodejovi v iránskom Mašade, informovala dnes tlačová agentúra Fars. Výkon trestu uskutočnili vo väzení pred zrakmi ďalších odsúdených zlodejov.

Teherán – Jednadvacetiletý Íránec byl odsouzen k amputaci ruky za vyloupení obchodu se sladkostmi. Kromě toho stráví rok ve vězení a bude muset uhradit způsobenou škodu. S odvoláním na místní média o tom informovala agentura AP.

Nelítostný trest si vysloužila trojice mužů za to, že v somálském přístavu okradli posádku auta. Islámští povstalci zde prosazují striktní výklad islámského práva šaría včetně trestů ve formě bičování, amputací a poprav.
Obcan | 13-08-2012 13:56:57
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 09:21:34
Nejedneho z nas zlodeji uz stali stotisice korun. Osobne by som bol za odtinanie ruk minimalne zlodejovi, ktory kradne po treti krat. Raz sa posmyknut moze asi takmer ktokolvek.

Ale aby sme dostali do redakcie spravu napr:

" policia obvinila 21 rocneho 7 x sudne trestaneho XZ z obzvlast zavazneho zlocinu lupeze"

Zaujimave tresty na tom Slovensku...
Z toho mi vychadza ze dotavaju tresty v podobe ,,nonono !,, alebo par mesiacov...
Basa ma byt basa !
V Amerike maju serifa co ma basu tvrdo pod kontrolou a ked mu to novinari vycitali ze to nieje ludske,tak mal len kratku odpoved-ked sa im tu nelubi,tak nech sa sem nevracaju !
A prave do tych slovenskych sa vracaju radi.
Ktovie preco...
Pripadne si precitat pripad Novotny a Janykovic-cesky paseraci heroinu v Thaisku.
Uz len z rozpravania o podmienkach v thaiskych vazniciach ide strach,nieto tam este sediet...
Zato na SK je to opacne.
Kde soudruzi udelali chybu ?
anonym | 13-08-2012 13:33:12
Ok.
justícia na Slovensku?žartujete? | 13-08-2012 13:23:28
ja som to myslel presne ako Vy,súhlasím,že zlyháva a ten úsmev bol bohužiaľ cez slzy
anonym | 13-08-2012 12:38:02
Čo je na tom žartovné ak poviem, že justícia zlyháva? Veď to platí aj pre prípady kupovania rozhodnutí. Ak sa to tak deje, tak znova hovorím, že justícia zlyháva. Čo sa Vám nezdá?
tiez obcan | 13-08-2012 11:59:39
po cinganskej problematike dalsi problem z ktoreho mi je zle. zle z toho, ze si obycajny clovek nepomoze. banda stat
pre 09:39:17 | 13-08-2012 11:35:13
Justícia na Slovensku?Žartujete?Čo to je za štát,kde sa rozsudok na Najvyššom súde kupuje,a to nie je z úst hocikoho,takto sa vyjadril sudca obchodného kolégia Najvyššieho súdu,ktorý pre Hospodárske noviny konštatoval,že:cit."rozhodnutia u nich sa kupujú..."
viac:
www.sme.sk/c/6495418/byvaly-podnikatel-oznamil-uplatky-na-najvyssom-sude.html
Seredan | 13-08-2012 10:53:29
A bude na čučo
anonym | 13-08-2012 09:39:17
Zlyháva justícia ako taká. Účelom trestu je páchateľa prevychovať. Tento má za sebou 7 trestov a prevychovaný stále nie je (a ani nebude). Teda trest nesplnil 7-krát svoj účel a bolo by dobré sa zamyslieť, prečo je tomu tak. To ale zjavne nikoho nese..e. Politici majú celkom iné problémy a priority - kradnúť a kradnúť kým sa ešte dá a kým je čo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 09:21:34
Nejedneho z nas zlodeji uz stali stotisice korun. Osobne by som bol za odtinanie ruk minimalne zlodejovi, ktory kradne po treti krat. Raz sa posmyknut moze asi takmer ktokolvek.

Ale aby sme dostali do redakcie spravu napr:

" policia obvinila 21 rocneho 7 x sudne trestaneho XZ z obzvlast zavazneho zlocinu lupeze"

Pytam sa: - 21 rocny a 7 x trestany? To co cakame, ze sa stane zazyrak a 8 trest ho prevychova? Co o takomto zmrdovi budeme pisat za 10 rokov? 210 x sudne trestany? Kolko zla ludom, firmam, mestam ci obciam este bude musiat narobit tento ludsky odpad, pokym niekoho nenaserie natolko, ze mu zakruti krkom ten, kto ho pristihne na svojom pozemku kradnut?

Prakticky nejestvuje ochrana slusnych ludi statom. Do basy ktoru platime my vsetci chodia takyto zmrdi na dovolenku. Dostanu zadarmo vsetko to, na co my vsetci musime denne na slobode makat.
Nuz, dakujem pekne za takuto slobodu. A dakujem pekne za taketo pravo...
anonym | 13-08-2012 09:12:20
Neexistujú žiadni kontrolóri na zberné suroviny a rôzne výkupne šrotov? Na dennom poriadku počúvame a vidíme aj v médiách, čo všetko sa stráca, kradne, aj keď je to pod kameramy, a kde to končí, len vo výkupniach. Treba na nich väčšiu a dôslednejšiu kontrolu. Kvôli ziskom nehľadia výkupcovia na nič.
Fufík | 12-08-2012 23:36:07
A v zberných surovinách samozrejme "nič také nemajú" a "nič také neberú" ...Len si Páni v surovinách trošku protirečia, pretože od tých rôznych asociálov berú všetko, čo im prinesú a poznám i človeka, ktorý má osobnú skúsenosť, keď priniesol staré mosadzné svietniky (z hrobu jeho rodičov) do zberných surovín a nikto sa ho na nič nepýtal. Či to je jeho, ani taká banálna otázka mu nebola položená. Iba mu povedali, že to sa potom rozpýli. A potom, že tie hovädá kradnú zvony?! Samozrejme, veď v Seredi im to radi príjmu!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign