Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Výsledky verejného ponukového konania - MsBP s.r.o.

Iveta TóthováDátum12. 10. 2013 01:34:43TémaMestský úrad
24

Dňa 23.7.2013 zasadalo Mestské zastupiteľstvo, ktorého bodom programu bolo ďaľšie smerovanie Mestského bytového podniku Sereď (MsBP). V tej dobe konateľ spoločnosti Ing. Martin Káčer vo svojej správe odprezentoval tri možné varianty ďalšieho vývoja  MsB podniku.

 1. možnosť bola  PREDAŤ MsBP  čo jednoznačne poslanci  zamietli.

2. možnosť bola dať MsBP do NÁJMU

3.  možnosť bola ponechať súčasný stav.

Rozhodujúce slovo malo mať až zastupiteľstvo konané dňa 19.9.2013

MsZ dňa 19.9.2013 skutočne prerokovalo výsledky verejného ponukového konania. Pred niekoľkými dňami bola na mestskej stránke uverejnená zápisnica z tohto MsZ. Z nej časť týkajúcu sa MsBP vyberáme :

---

Výsledky verejného ponukového konania - MsBP s.r.o.

Ing. Horváth  – komisia, ktorá bola schválená MsZ na posúdenie návrhov na výber strategického partnera v spoločnosti Mestského bytového podniku vyberala zo 4 ponúk. Na prvom mieste sa umiestnila spoločnosť V.I. Trade s.r.o. a na druhom Národná energetická spoločnosť a.s. . S jednotlivými ponukami mali poslanci možnosť oboznámiť sa na MsBP, aby  sa vedeli správne rozhodnúť. Záujemcovia, ktorí sa zúčastnili verejného ponukového konania  žiadali o nezverejňovanie údajov, ktoré boli uvedené v ponukách. Technické alebo  ekonomické informácie bližšie vysvetlí konateľ MsBP Ing. Káčer.

Ing. Káčer - na prenájom majetku a tepelného hospodárstva bolo vypísané verejné ponukové konanie, ktorého sa zúčastnili 4 spoločnosti. Pri vyhodnocovaní ponúk bola hodnotená kvalita podnikateľského zámeru a koncepcia rozvoja , taktiež výška investície, celková výška finančného  príjmu pre vyhlasovateľa a riešenie správy MsBP a garancia možných rizík. Boli vyprofilované dve skupiny.  

Spoločnosti V.I. Trade a Národná energetická spoločnosť sa umiestnili na prvých miestach.

Ich ponuky boli podobné. Všetky tieto spoločnosti vedia prevádzkovať teplárne, majú skúsenosti s rekonštrukciou tepelného hospodárstva , vedia zabezpečiť zlepšenie stavu tepelného hospodárstva . Spoločnosť Mestský bytový podnik nie je dostatočne efektívna, aby dosahovala zisk a bola schopná zabezpečiť dostatok investičných prostriedkov na zlepšenie tepelného hospodárstva a ponúkla občanom najnižšiu cenu tepla . Pri prenájme majetku mesto má možnosť kontrolovať svoje aktíva, môže vstupovať do rozhodovania , ktoré súvisia s prevádzkou. Zástupcovia spoločností ponúkli štruktúru kontroly ako môže mesto vstupovať do rozhodnutí o majetku a prevádzke . Konateľ podľa doterajších stanov rozhodoval o všetkom. Dozorná rada schvaľovala výročnú správu. Rozdelením tepelného hospodárstva do  viacerých teplární nevie zaplatiť odborné kapacity, ktoré by zabezpečovali rozvoj .

Spojením sa so spoločnosťou, ktorá tieto kapacity má by bolo možné posilnenie  prevádzkovania tepelného hospodárstva a zlepšenie technológií. Uchádzači, ktorí sa umiestnili  na prvých miestach poskytli najviac informácií, ako sa dopracovať k zlepšeniu situácie .

Spoločnosti, ktoré sa umiestnili v druhej skupine ponúkli nižšie investície, ktoré chcú investovať do tepelného hospodárstva. Ďalšie rozvojové prínosy boli limitované, tieto  spoločnosti prezentovali len to čo treba dať do poriadku. Jednotlivé body, ktoré boli vyhodnocované, a to kvalita podnikateľského zámeru a koncepcia a celá reštrukturalizácia tepelného hospodárstva, ktoré boli zamerané na zefektívnenie technologickej časti najlepšie obstála spoločnosť V.I.Trade . URSO stanovuje a limituje cenu tepla, mesto má možnosť vyjadriť sa ku každému návrhu ceny tepla. Obe spoločnosti umožnili mestu, či už prostredníctvom dozornej rady alebo zriadenou komisiou, ovplyvňovať chod spoločnosti a výšku investícií a cenu tepla a realizáciu jednotlivých opráv. Sú tu uvedené garancie pre mesto ako aktívne sa zúčastňovať na zlepšení  tepelného hospodárstva. Mestu dali viac hlasov ako sebe. Celková výška finančného príjmu pre vyhlasovateľa , tu ponúkla najviac firma Dalkia. Čím vyššia bude výška tohto príjmu a nebude sa dostávať naspäť do tepelného hospodárstva, bude to na úkor občana. Pre mesto je dôležité udržať cenu tepla čo najprijateľnejšiu pre občanov a postupne ju znižovať. Čím nižšia  bude cena tepla, tým menej odberateľov sa bude odpájať od centrálneho tepelného zdroja. Efektivizácia tejto činnosti je veľmi dôležitá, pretože zvýšenie fixných nákladov predražuje cenu tepla. Zefektívnenie činnosti je dôležité aj pre spoločnosť , aby občania a spoločnosti napojené na Mestský bytový podnik neodchádzali a nehľadali lacnejšie zdroje. Mestský bytový  podnik prevádzkuje 6 kotolní, má veľké odpisy. Po prepojení kotolní by sa výrazne ušetrilo  na počte kotlov, počte ľudí, na odpisoch. Bolo prezentované aj ich prepojenie do okruhov. Centrálny dispečing je potrebné dobudovať. Vybudovaním geotermálneho vrtu sa určitá časť urobila, nebolo všetko ďalej dotiahnuté dokonca. Geogermálny vrt nie je prepojený na všetky kotolne, zostal len na kotolni 5. Nie je využitý plný potenciál tohto geo vrtu. Nedošlo k ušetreniu plynu v takom rozsahu ako sa predpokladalo. Uchádzači ponúkli možnosť využívania biomasy. Rozsah tohto využitia je potrebné zvážiť. Správu bytov  od tepelného hospodárstva je nutné odčleniť, ktorá by bola pod správou mesta  alebo bytového podniku. Prináša to veľa problémov. Traja uchádzači ponúkli možnosť vykonávania správy bytov pod ich štruktúrou. V.I. Trade navrhovala podporiť  rozvoj správy bytov a ponechať to bytovému podniku. V súčasnosti je táto činnosť stratová, zbaviť sa tejto činnosti by nebolo správne.

Mesto má možnosť získať finančné prostriedky z nájmu v takej výške ako má v dnešnej dobe. Fixné náklady sú oveľa vyššie ako umožňuje URSO dať to do ceny tepla . Je to na úkor potenciálneho zisku a investícií do obnovy tepelných zariadení a zefektívnenia tepelných zariadení. Bolo by potrebné zvážiť dočasné zníženie nájmu, pokiaľ sa spoločnosť revitalizuje. Všetko je možné ošetriť zmluvne. Pokiaľ chce mesto túto činnosť zabezpečovať touto formou v zmysle zákona o účtovníctve a daňového zákona , je potrebné všetko pripraviť k 1.1. 2014.

Už v mesiaci október musia spoločnosti zažiadať URSO o rozhodnutie a licenciu, ktoré sú potrebné. Pokiaľ MsZ rozhodne , štruktúra zmluvy aj s kontrolnými mechanizmami bude môcť byť vypracovaná v zmysle ponúk, ktoré boli predložené. Výška investícií nemôže byť privysoká, pretože to sa premietne do ceny tepla. Investícia musí priniesť zefektívnenie. Dobudovanie prepojenia kotolní je nevyhnutné.  Celá investícia vo výške 1,7 mil.€ , ktorá bola do geotermálneho vrtu vložená bola zabezpečená len do výšky 1,2 mil. €. Vznikol nedostatok finančných prostriedkov vo výške cca 600 tis. € , ktoré nebolo možné investovať do obnovy tepelných rozvodov. Investície boli dané len do  opravy. Mestský bytový podnik nemá ďalšie zdroje na realizáciu investičných akcií. Na preklenutie nepriaznivej finančnej situácie bolo nutné využiť úver. Pokiaľ by bolo potrebné  riešiť havarijné situácie bol by problém s financovaním. Je tu predložené riešenie ako urýchliť  zefektívnenie činnosti , aby sa vytváral zisk a aby boli aktíva pre mesto obnovené.

p. Kurbel - predložené materiály si naštudoval. Každý súkromný investor chce zarobiť a získať zisk zo svojej činnosti . K zvýšeniu ceny tepla príde, pretože mesto chce získať zisk. Z materiálov, ktoré si preštudoval vyplýva, že záujemca, ktorý investuje do prenajatého majetku má ako prenajímateľ právo vykonať investície a rozhodnúť o spôsobe realizácie a finančnom krytí. Vykonaná investícia bude mať dopad na fixnú zložku ceny tepla. Úsporami  na mzdách, odpisoch, na elektrickej energii môže bytový podnik ušetriť cca 240 tisíc € ročne.  Odporúča, aby túto činnosť vykonávalo mesto. Navrhovaná investícia sa týka 2/3 občanov  a občania nemali možnosť vyjadriť svoje návrhy a pripomienky k prerokovávanému návrhu. Pripomienky mohli byť rôzne. Ako príklad uviedol,že počas trvania zmluvy by mesto mohlo ako kompenzáciu voči občanom urobiť tak, že by neboli zvyšované dane z nehnuteľnosti alebo za odpad. Poplatky za teplú vodu a teplo , ktoré občania platia sú veľkou položkou  rodinného rozpočtu.

Ing. Sidor - pozorne si vypočul vystúpenie na seredonline, kde bol tento istý názor prezentovaný. Reagoval na tento príspevok, nedostal sa k žiadnemu riešeniu, žiadna otázka nebola  zodpovedaná . Pokiaľ poslanci chceli vedieť názory občanov na zabezpečenie tepelného hospodárstva, počas výberového konania mohli byť zrealizované stretnutia s občanmi  z iniciatívy poslanca.

Ing.Horváth - pokiaľ by občania požadovali nejakú kompenzáciu, či už nezvyšovanie daní alebo poplatky za komunálny odpad, to je nelogické. Tieto dve veci nemajú nič spoločné. Finančné prostriedky, ktoré sú vyberané ako daň z nehnuteľnosti a za komunálny odpad, idú do rozpočtu mesta a sú využívané na zabezpečenie ďalších potrebných služieb, ktoré sú zabezpečované mestom pre občanov . Peniaze, ktoré ľudia platia za teplo idú do investícií do kotlov a rozvodov. V prípade, že sa nebude investovať do nových zariadení, bude potrebné veľkú  investíciu dať do obnovy zariadení naraz.

Ing. Káčer – už v dnešnej dobe ľudia platia zisk, ktorý je súčasťou fixných nákladov. Tým, že sú  zariadenia neefektívne a taktiež prevádzka nie je efektívna, nie je bytový podnik schopný dosiahnuť zisk. Tento je možné dosiahnuť zvýšením efektívnosti prevádzky a investícií.

Ing. Kyselý – predložené ponuky si preštudoval. Dve spoločnosti ponúkli dobré podmienky na  riešenie tepelného hospodárstva v meste. V predložených materiáloch nie je informácia , že V.I. Trade je výrobcom a distribútorom tepla, ani kde prevádzkujú tepelné hospodárstvo.  Nemajú skúsenosti v tejto oblasti.

Ing. Káčer – v súčasnosti spoločnosť, ktorá sa v rámci hodnotenia ponuky umiestnila na prvom mieste, nie je výrobcom tepla. V stanovených podmienkach bolo uvedené, že do výberového  konania sa môže zapojiť aj spoločnosť, ktorá má skúsenosti s prevádzkou technologických zariadení a budovaní zariadení. Neprevádzkujú tepláreň len ju rekonštruujú a budujú.  Niekoľko rokov robil poradcu vo finančných otázkach, radil finančným riaditeľom ako majú  robiť a ako majú ďalej prevádzkovať. Napriek tomu, že túto funkciu nevykonával, vyhral  niekoľko konkurzov v zahraničí v oblasti . Výhody, ktoré ponúkajú, môžu rozšíriť svoj obchod. Chcel do tohto tendra vylákať aj tie spoločnosti, ktoré chcú postupovať horizontálnou integráciou. Všetky spoločnosti zaoberajúce sa tepelným hospodárstvom začínali z hľadiska  histórie tým istým spôsobom. Podnikali v tejto oblasti. Dalkia je najväčším prevádzkovateľom  teplární , táto spoločnosť nebola ochotná sa podeliť v rámci p onuky s týmito synergiami. Toto bol zámer, získať a vytvoriť konkurenciu. Menšia spoločnosť dokázala ponúknuť väčšie výhody pre mesto.

p. Kurbel  - spoločnosti ponúkajú väčšie benefity, ako mesto má a na to sa skladajú obyvatelia.

Bc. Veselický - komisia, ktorá bola MsZ schválená na vyhodnotenie predložených ponúk na základe výsledkov hodnotenia odporúča rokovať so zástupcami spoločností, ktoré ponúkajú  riešenia na zabezpečenie tepelného hospodárstva . Predložené materiály obsahujú veľa  číselných  údajov, súvzťažností medzi jednotkami tepla, finančnými údajmi . Zorientovať sa  v nich nie je ľahké. Toto môže zvládať odborník, ktorý sa venuje výrobe tepla. Dôležité je rozhodnúť sa, či mesto chce vstúpiť do spolupráce s inou spoločnosťou v oblasti tepelného hospodárstva . Na základe vypracovanej analýzy je zrejmé, že mestský bytový podnik nemá taký kapitálový potenciál, aby si mohol zobrať pôžičku na zabezpečenie nových tepelných rozvodov,  ktoré sa postupne rozpadávajú. Kapacita výkonu tepelného hospodárstva je väčšia ako potrebujeme, čo bolo spôsobené zatepľovaním bytových domov. Pokiaľ by boli oslovení občania, aby sa vyjadrili k riešeniu tejto problematiky, veľmi ťažko by bolo možné vyhodnotiť výsledky. Poslanci MsZ rozhodujú v dôležitých otázkach týkajúcich sa mesta. Spolupráca s partnerom, ktorý predložil ponuku a riešenie na zabezpečenie tepelného hospodárstva je  nutná.

p.Kurbel  - tepelné rozvody je potrebné vymeniť. Podľa predložených ponúk spoločnosti plánujú výmenu tepelných rozvodov za 8 -10 rokov. To znamená, že nie sú v takom zlom stave.  Ak budú investovať do výmeny rozvodov v druhej polovici, nebude to možné odpísať a bude potrebné odkúpiť ich za zostatkovú cenu.

Ing. Káčer – prepojenie kotolní bude realizované novými teplovodmi, jednotlivými prepojeniami bude prichádzať k obnove časti teplovodov. Odpisy budú v cene tepla. Nikto nevie zaručiť cenu tepla, a ani aká bude cena plynu cca za 10 rokov. Pokiaľ budú zrealizované investície, príde k zefektívneniu činnosti tepelného hospodárstva a k zníženiu nákladov.

Ing. Krajčovič –po preštudovaní ponúk odporúča rokovať so zástupcami spoločností, ktoré sa na základe hodnotenia ponúk umiestnili na prvých dvoch miestach. Keď bol zámer zverejnený, bola možnosť hovoriť s občanmi o tejto problematike. Na mnohých miestach vysvetľoval obyvateľom situáciu aká je v našom meste v oblasti tepelného hospodárstva. Mesto nie je  schopné utiahnuť to. Máme veľkokapacitné teplárenstvo a ľudia odchádzajú , zatepľujú a fixná  zložka ceny tepla rastie. Potrebné je prepojenie všetkých kotolní. Pre všetkých záujemcov boli predložené rovnaké štartovacie parametre. Správu bytov je potrebné oddeliť od tepelného hospodárstva. Mesto nemá potrebné kapacity, potrebné je mať zohratý tím, ktorý môže túto činnosť rozbehnúť. Pokiaľ nebudú v tejto oblasti urobené potrebné kroky, nebude mesto vedieť  garantovať cenu tepla, pretože fixné náklady sa budú zvyšovať.

Ing. Kyselý – nie je čas na odkladanie riešenia a zabezpečovania tejto činnosti. Odporúča rokovať so zástupcami spoločností, ktoré predložili ponuky a pracovať na vypracovaní potrebných zmlúv.

Mestské zastupiteľstvo v Seredi prerokovalo

A. Poveruje konateľa Mestského bytového podniku spol. s r.o. na rokovanie s víťazom verejného ponukového konania o prenájme aktív spoločnosti,  v prípade neúspechu rokovania jednať so záujemcom, ktorý skončil druhý v poradí

B.Ukladá konateľovi Mestského bytového podniku spol. s r.o. Pripraviť zmluvu na nájom aktív spoločnosti so záujemcom, na základe výsledkov rokovania.

Termín: do 30.11.2013

 

 


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Msbp | 15-10-2013 13:58:08
p. káčer čo tak sa opýtať tých p. poslancov čo sedia v tej dozornej rade , že čo tam doteraz robili? Plus kontrolorka .A čo tak p. Kucharovič ten je tam velmi dlho a aj v dozornej rade bol dlho ,aj ako zamestnanec nevie nič? Ale ved on sa vždy vedel pridať k tým pravým. A stále čakáme na nejaký záver kto je za to všetko zodpovedný. P. Krajčovič aj vy ste v dozornej rade čo ste zistil? Ved vy lubite pobojovať za spravodlivosť. Dočkáme sa niekedy
anonym | 15-10-2013 12:21:35
Konanie zástupcu v rozpore so záujmami zastúpeného

V prípadoch zastúpenia konanie v rozpore záujmov upravuje ustanovenie § 22 ods. 2 Občianskeho zákonníka, v zmysle ktorého zastupovať iného nemôže ten, koho záujmy sú v rozpore so záujmami zastúpeného. Občiansky zákonník konanie zástupcu v rozpore záujmov výslovne zakazuje. Porušenie tohto zákazu má za následok absolútnu neplatnosť právneho úkonu.

Aj keď štatutárny orgán právnickej osoby nie je jej zástupcom (konanie štatutárneho orgánu je konaním samotnej právnickej osoby), uvedené ustanovenie Občianskeho zákonníka je podľa názoru dovolacieho súdu analogicky použiteľné aj v prípadoch, v ktorých záujmy štatutárneho orgánu právnickej osoby sú v rozpore so záujmami tejto právnickej osoby.

Pani kontrolórka čo tak sa pozrieť na to kto je súčasne dodávateľ bytovému družstvu a zároveň sedí aj v dozornej rade?
anonym | 15-10-2013 12:16:09
V dozornej rade bytoveho podniku sedia:
- Robert Kráľ 10 rokov
- Ľubomír Veselický 2 roky
- Tibor Krajčovič 2 roky (nie je poslanec)
- Róbert Šipka 2 roky
- Miroslav Kucharovič 1 rok (nie je poslanec)
- Marek Lovecký 0 rokov
Jozef | 15-10-2013 12:13:29
tu su:
Ing. arch. Robert Kráľ
Lúčna 3055/80
Sereď
(od: 04.08.2003)
Bc. Ľubomír Veselický
Športová 2796/34
Sereď 926 01
Vznik funkcie: 22.02.2011
(od: 16.03.2011)
Ing. Tibor Krajčovič
8. mája 2749/12
Sereď 926 01
Vznik funkcie: 22.02.2011 Skončenie funkcie: 11.12.2012
(od: 22.02.2013)
Róbert Šipka
Slnečná 4321/1A
Sereď 926 01
Vznik funkcie: 22.02.2011
(od: 16.03.2011)
Miroslav Kucharovič
8. mája 2192/33A
Sereď 926 01
Vznik funkcie: 15.04.1996
(od: 07.02.2012)
Ing. Marek Lovecký
M.R.Štefánika 4/1179
Sereď 926 01
Vznik funkcie: 12.12.2012
(od: 22.02.2013)
Kvetoslava Funtalová
Dolnomajerská 1129/21
Sereď
(od: 13.10.1997 do: 15.03.2011)
Kvetoslava Funtalová
Dolnomajerská 1129/21
Sereď
Skončenie funkcie: 22.02.2011
(od: 16.03.2011 do: 15.03.2011)
Ing. Eva Hanusová
102
Vinohrady nad Váhom
(od: 04.08.2003 do: 15.03.2011)
Ing. Eva Hanusová
102
Vinohrady nad Váhom
Skončenie funkcie: 22.02.2011
(od: 16.03.2011 do: 15.03.2011)
Ing. Kamil Chovanec
A. Hlinku 3058/18
Sereď
(od: 15.04.1996 do: 27.10.1999)
Juraj Janošovský
Novomestská 43/43
Sereď
(od: 28.10.1999 do: 03.08.2003)
Miroslav Kucharovič
Jesenského 3000
Sereď
(od: 15.04.1996 do: 06.02.2012)
Ing. Ladislav Marek
Rošlimská 4
Brestovany
(od: 15.04.1996 do: 03.08.2003)
Ing. Štefan Maruna
Trnavská ul. 930/46
Sereď
(od: 15.04.1996 do: 12.10.1997)
Ing. Elena Paštéková
Mládežnícka 157/1
Sereď
(od: 28.10.1999 do: 03.08.2003)
Ing. Ľubomír Šimončík
Mládežnícka 162
Sereď
(od: 15.04.1996 do: 27.10.1999)
Stanislav Tvrdík
Jilemnického 1345/16
Sereď
(od: 04.08.2003 do: 15.03.2011)
Stanislav Tvrdík
Jilemnického 1345/16
Sereď
Skončenie funkcie: 22.02.2011
(od: 16.03.2011 do: 15.03.2011)
Ing. Tibor Krajčovič
8. mája 2749/12
Sereď 926 01
Vznik funkcie: 22.02.2011
Seredan | 15-10-2013 11:41:51
a ktorí sú to poslanci ? Vymenuj ich aby sme vedeli.
anonym | 14-10-2013 17:11:47
Pri voľbách by som privítal kompletnú obmenu poslaneckého zboru.
anonym | 14-10-2013 14:55:20
Seredan nezabudaj na poslacov co sedeli v dozornej rade

http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=3113&SID=7&P=1

1) Dozorná rada:

a) dohliada na činnosť konateľov,
b) nahliada do obchodných a účtovných kníha iných dokladov a kontroluje tam obsiahnuté údaje,
c) preskúmava účtovné závierky, ktoré je spoločnosť povinná vyhotovovať podľa osobitného predpisu a návrh na rozdelenie zisku alebo úhradu strát a predkladá svoje vyjadrenie valnému zhromaždeniu,
d) podáva správy valnému zhromaždeniuv lehote určenej spoločenskou zmluvou, inak raz ročne.

(2) Členovia dozornej rady majú právo požadovať od konateľov informácie a vysvetlenia o všetkých záležitostiach spoločnosti a nahliadať do všetkých obchodných a účtovných kníh a iných dokladov spoločnosti.

A v dozornej rade udajne sedi aj poslanec ktory je zaroven dodavatelom stavebnych prac pre bytovy podnik a roky to tu nikomu nevadi?
Robo Horvath :) | 14-10-2013 14:52:39
Pre: asdfg | 13-10-2013 21:24:40
Prosim ta, nech to nemusia ludia zistovat, usetri im cas a zaves to sem, nech obyvatelia mesta vedia oco tu ide, dik.
Sereďan | 14-10-2013 14:45:39
za stav v MsBP može vedúci čiže pán Áč a kde bola mestská kontrolórka? Nekontrolovala každý rok hospodárenie MsBP ?
asdfg | 13-10-2013 21:24:40
Skúste si zistiť, čo ma, alebo mala firma V.I. Trade spoločné s výrobcom elktriny a tepla v bývalej Niklovke a ich personálne prepojenie. Potom si zistite, ktorý z radných ma v tejto firme akcie a ktorý radný bol v komisii na výber uchádzača a kruh sa uzavre.
nedôveryhodné | 12-10-2013 12:00:34
Keď radniční páni majú dosť peňazí na futbal a inú samopropagáciu akí sme dobrí, mohli by sa nájsť aj serióznu nezávislú a odbornú analýzu uchádzačov o verejné ponukové konanie MsBP. Lebo zostava komisie ktorá robila výber sama o sebe je pochybná.
anonym | 12-10-2013 10:23:49
Tie veci sa dajú riešiť naraz. Jedni môžu čím skôr zabrániť zlým rozhodnutiam v MsBP a začať ich riešiť. Iné orgány sa zatiaľ môžu venovať tomu prečo a ako bolo hospodárené v minulých rokoch a vyvodiť z toho trestnoprávnu zodpovednosť. Nebudú si pri tom zavadzať.
nazor | 12-10-2013 10:03:42
Zle ste ma pochopili. Pri urovni slovenskeho prava je na vyvodenie dosledkov potrebnych aspon na 10 rokov. Najprv je potrebne zabranit tomu aby pokracovali v zlych rozhodnutiach a proste by mali povedat ze pri MsBP zlyhali a neriesili to.

Cela tato vec mi smrdela od zaciatku. Tisice Seredanov chodia za pracou do Bratislavy, a pan Kacer ako jeden z mala chodi z Bratislavy za pracou do Serede? Uz vidime aka bola jeho uloha.
Jozef | 12-10-2013 10:01:14
Praveze ide o to.
Za to, ze zlyhali a dopustili tento stav, by mal byt niekto nakopany do gul.
Prinajmenej, ked uz zodpovednost maju len "politicku".
anonym | 12-10-2013 09:58:53
Ja nechcem hon na čarodejnice, ale všetko to čo sa dialo v minulosti má zostať bez povšimnutia? To hádam nemyslíte vážne. V tejto republike sa môže robiť hocičo a vraj veď nechajme to tak a pozerajme dopredu? Mám pocit, že viacerí sa tým riadia a tak to aj vyzerá. Trestné právo tu máme načo? Veď aj to rieši minulosť tých, ktorí sa nechovali ako sa mali.
nazor | 12-10-2013 09:51:43
Tu nejde o to aby sa robil hon na carodejnice a vrtalo sa v minulosti ale preco dozorna rada zostavena z poslancov ma zaroven odklepnut vstup investora ked na to nemaju moralne pravo pretoze UZ ZLYHALI.
anonym | 12-10-2013 09:40:11
Kto bude braný na zodpovednosť za stav, ktorý v MsBP roky pretrvával? Toto ma zaujíma najviac, ale píše sa stále o niečom inom. Zaujíma sa niekto z pánov mesta prečo sa tam diali čudné veci a kto za to môže? Alebo to treba ututlať?
spravne som to pochopil? | 12-10-2013 09:10:14
Takze si to zhrnme. Dezolati co sedeli v dozornej rade Bytoveho podniku ktory vraj nefungoval efektivne a ROKY to nevedeli zmenit zrazu dokazu vybrat najlepsieho investora ktory ich teplucke miesta ponecha a zaroven bude vraj efektivnejsi. Sice nepodnika v tepelnom hospodarstve ale ved to skusi, no nie? A je potrebne to urobit rychlo rychlo uz tento rok aj ked vymena potrubi bude az o 8 rokov ale komunalne volby UZ O ROK.

To si naozaj myslite ze kazdy obcan mesta fetuje?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign