Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vykurovanie v našom meste

Pavol KurbelDátum20. 01. 2017 08:50:37TémaAko to robia ini

Už viac ako tri roky upozorňujem na, podľa mňa škandalóznu a nevýhodnú zmluvu, ktorou sme odovzdli vykurovanie do rúk súkromnej spoločnosti, ktorá dnes zarába na obyvateľoch a organizáciách v našom meste. Za prvé dva roky táto súkronmá spoločnosť z Nitry vytvorila hrubý zisk viac ako 150 000 eur. A podľa zmluvy tak bude na nás zarábať ešte ďaľších 18 rokov. Upozorňujem čitateľov na článok z denníka SME, kde sa píše, že radní mesta Poprad sa rozhodli znovu prevziať od súkromníka kúrenie do svojich rúk, aby chránili obyvateľov a poskytli im lacnejšie kúrenie. Že by radní v Poprade boli úplní hlupáci a my v Seredi sme objavili teplú vodu?  Ale nech si každí urobí vlastní úsudok.

V Poprade si už kúria sami.

POPRAD. Od prvého januára prevzala patronát nad kúrením a teplou vodou novozaložená mestská Popradská energetická spoločnosť (PES). Samospráva tvrdí, že všetko ide podľa plánu.

Keď poslanci v meste pod Tatrami schválili, že francúzsky gigant, firma Veolia, ktorá roky zabezpečovala ľuďom teplé radiátory, odovzdá kľúče od kotolní mestu, rozšírila sa panika, že obyvatelia ostanú bez tepla.

Podnikaniachtiví ľudia na internete chceli predávať Popradčanom ohrievače za zvýhodnenú cenu.

Radiátory v meste po prvom januári hrejú a Poprad si už kúri vo vlastnej réžii.

„Je to projekt, ktorý je zdravý a životaschopný. Prvé kroky boli uložené mestským zastupiteľstvom. Vznik PES. Ďalšie kroky boli o množstve prípravných prác so zazmluvňovaním obchodných partnerov,“ povedal Pavol Kubičko, konateľ PES.

Všetky podklady museli odovzdať do konca septembra v plnej kvalite. „Čo sa nám podarilo. Schválili nám cenu tepla takú akú sme predpokladali a vo výške, ktorú vedenie mesta chcelo obyvateľom garantovať,“ dodal Kubičko

Najťažšie bolo vybaviť licenciu na to, aby teplo v Poprade mohli zabezpečovať vo vlastnej réžii. Popradčanom by tento krok mal podľa slov viceprimátora Igora Wzoša ušetriť peňaženky.

„Cena tepla sa skladá z dvoch častí. Je to variabilná a fixná zložka. Variabilná sa skladá z ceny plynu a to je to gro – 70 percent z ceny tepla. My sme dokázali cenu plynu zazmluvniť za výhodnejších podmienok. Ak bude takto priemerná zima, ako bola po minulé roky, tak bude cena tepla nižšia,“ povedal.

Ak by sme to mali vyčísliť, v priemere by rodina pri zimách, aké boli po minulé roky mala odhadom ušetriť na teple ročne okolo 40 až 50 eur. 4„Je to mestská firma, chceme tým ľuďom ušetriť maximum zdrojov,“ dodal Wzoš.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre pajo a jajo | 25-01-2017 19:28:39
Cize to co teraz p. Kurbel robi, ze tu na nieco poukazuje, nie je pozitivne? To je co podla teba? Odovzdaj obciansky preukaz a hlas sa v PK.
Pavol Kurbel | 25-01-2017 18:58:55
ktorú komisiu máte na mysli? Jajo a pajo tu tvrdil, že som bol v dozornej rade MsBP. To myslíte? Alebo niečo iné?
občan | 25-01-2017 18:24:18
.Keď ste bol v komisii pán Kurbel súhlasil ste s prenájmom alebo ste sa vyjadril niekde že lepší by bol predaj Bytového podniku aj s tepelným hospodárstvom .
Pavol Kurbel | 25-01-2017 15:40:08
http://ekonomika.sme.sk/c/20442516/obycajni-odvolanie-holjencika-nestaci.html?ref=trz
zaujímavý článok. \"Najprv som nevedel, či je to o Seredi alebo nie.\"
Takže takto nejak funguje lobing a podobné veci. Tu je jasná ukážka toho, ako to slávne a neskorumpovateľné URSO schválilo ceny. Krajna, ktorá sa hrdí tým, že je jedna z najskorumpovanejčích na zemeguli, je skorumpovaná skrz na skrz, len URSO je čisté jak lalia. Mylíte si, že v prípade Serede nemohlo prísť k niečomu podobnému pri stanovovaní ceny tepla?
Pe jajo a pajo | 25-01-2017 15:18:51
čo tak neklamať ako vaši chlebodárci?
Môžete mi napísať a doložiť, kedy som bol v dozornej rade MsBP?
Pavol Kurbel
Jozef | 25-01-2017 14:26:42
aha, takze teba nesere, ze tatkovia mesta uzatvaraju nevyhodne zmluvy, ze presustruju prachy na blbosti, teba serie ten, kto na to upozorni.
Nech sa paci pan velkomozny, tu je bicik.
pajo a jajo | 25-01-2017 14:18:01
...já myslím,že tu nikto nikoho neuráža,ale tých múdrych reči a skutok nikde..a týka sa to aj pána PK,ktorý v dozornej rade BP sedel ako poslanec a nič múdre nevymyslel len kecal a mudroval.Takže keby sa tomu rozumel tak by poradil..teda možno keby mu s toho niečo\"káplo\"..ako podnikateľovi.Či on nerobí pre zisk?!Nechcem ísť do invektív ani sa nezapájam do týchto žabo-myších vojen,ale už toho je ozaj veľa.Všetko čo prečítam o zlom hospodárení,nečistom prostredí alebo čohokoľvek negatívneho všade je PK.Zatiaľ som nikde nečítal o tom čo pozitívneho tento pán spravil.Nepoznám ho osobne,ale musí byť strašne naštvaný na mesto a to som niekde čítal,že je aj v cirkevnej rade?! Či?Je mi ľúto takého negativne naľadeného človeka veď úsmev mu isto neuškodí...
pre jajo a pajo | 25-01-2017 09:57:06
keď už nemáte argumenty, príde na urážky. Nevadí, pravda sa ukáže.
Zase sa obcan nechal odrbat | 25-01-2017 07:53:33
A poviem to rovno. Verim tomu co sem pisu ludia a obhajuju zmluvu mesta a energetiky Sered ze to pisu ludia priamo z energ.Serede alebo poskoci primatora. Lebo clovek co byva v panelaku by to neobhajoval. Ale ako povedal Fico raz sa vsetko tepelne hospodarstvo ZOSTATNI. Ludia nebudu moct platit za teplo tolko co tieto nenazrate spolocnosti chcu. Bud dostanu od nas take podmienky ze sami budu chciet odpredat kotolne naspet statu alebo sa to zostatni. A nakoniec mozme to vidie v Belgicku ako si vlada poradila z Francuzmi. Dala vlada navrh na odkupenie keby nesuhlasia zostatnia.
Zase sa obcan nechal odrbat | 25-01-2017 07:45:24
Nejde o to ci je odbornik alebo nie. Ale je dobre ze poukazuje na taketo veci. Preco mesto nedokaze profitovat a sukromna spolocnost ano? Ako to je mozne? Preco mesto nenaslo managera co dokaze tepelne hospodarsto postavit tak aby fungovalo.
jajo | 25-01-2017 06:42:23
já navrhujem pustiť to tepelné hospodárstvo pánovi PK,ten je odborník na všetko..dokonca aj na cukríky.On už toho toľko spravil a vymyslel v Seredi,že je škoda ho nechať len kecať.
Zase sa obcan nechal odrbat | 25-01-2017 00:46:23
p.Kurbel pokusim sa zburcovat ludi v nasom panelaku a ak by sa dalo tak by sme dali osobne stretnutie.
Zase sa obcan nechal odrbat | 25-01-2017 00:38:08
Myslim si ze nie. Uz dost vela ludi nadava. Alebo zavolat niekam zástupcov vlast.bytov vysvetlit im co sa deje a oni nech zburcuju svojich ludi v panelakoch a pojde sa na strajk pred urad
Zase sa obcan nechal odrbat | 25-01-2017 00:35:24
Pridem sa pozriet. Vie tu niekto urobit peticiu na zbieranie podpisov o zrusenie najmu tepelneho hospodarstva pre Energetiku (GGE)-grafobal group energy
Pavol Kurbel | 25-01-2017 00:31:33
Moja skúsenosť je, že všetci sú silní a múdri, (česť výnimkám) len za klávesnicou počítača. Preto sa na teraz nechystám robiť žiadnu podpisovku, či niečo podobné. Ak je ľuďom jedno, že platia viac a zároveň im je jedno, že sám bojujem za ich záujmy a nie sú ochotní sami pridať ruku k dielu, tak potom, tak nám treba. Ak však vy budete mať záujem veci pomôcť a pridáte sa, určite si to budem veľmi vážiť. Kontakt na mňa asi poznáte. Ak máte nejaké informácie či poznatky, ktoré by zvrátili rozhodnutie primátora Tomčányiho ohľadne zmluvy o prenájme, budem rád, ak mi ich poskytnete. Ak požadujete zachovať anonymitu, tak ju zachovám.
Pavol Kurbel | 25-01-2017 00:21:50
Áno pojednávania sú verejné. Najbližšie pojednávanie je 22.3.2017 o 9:00 v Galante. Môžete sa prísť pozrieť. Myslím, že sa nebudete stačiť čudovať.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 23:44:01
p.Kurbel nedaju sa vyzbierat podpisi od Seredanov a kto podpise znamena ze dava tresne oznamenie na primatora a Kacera. Spojme sa aspon tisicka ludi a podajme tresne oznamenie na pánkov. p.Kurbel a pojednavania co mavate su verejne?rad by som sa prisiel pozriet
Pavol Kurbel | 24-01-2017 23:12:13
V súčasnosti prebieha súdne pojednávanie, nakoľko primátor Tomčányi na mňa podal žalobu na ochranu osobnosti. Základom žaloby sú moje vyjadrenia a články, ktoré som napísal ohľadne, podľa mňa nehoráznej zmluvy, (ktorú by nikto nepodpísal, keby sa jednalo o jeho súkromný majetok) medzi Mestským bytovým podnikom Sereď a Energetikou Sereď. Táto zmluva je podľa mňa absolútne nevýhodná pre občanov mesta a jednostranne výhodná pre nájomcu. Niekto tu písal, že čo sa mi nepáči, veď sme to nepredali. Ale veď by museli byť idioti, aby to kupovali. Takto to dostali len za cenu odpisov, to znamená opotrebovania a prísľubu investovania. Nakoľko prebieha súdny proces, nemôžem uverejňovať ( podľa pokynov môjho právnika) nateraz veci, ktoré sú v zmluve mezi MsBP a Energetikou Sereď veľmi zaujímavé. Ale akonáhle mi právny zástupca dovolí niečo uverejniť, tak to urobím. Ešte len potom sa ľudia v Seredi budú čudovať čo prikázal Tomčányi Káčerovi podpísať.
Obcan | 24-01-2017 22:30:36
Dobre napisane-

,,aby na majetku mesta zarabala sukromna spolocnost.,,

Pritom je zaujimave ze mesto ma sikovneho cloveka ktoremu nema problem platit desattisicove odmeny-podla nich opravnene,lebo je sikovny,preco potom teda nezamestnali este jedneho takeho sikovneho ktory by dohliadol na teplo v meste a veci s tym spojene,ktoreho by tiez slusne zaplatili a verim ze ked by sa vylucila firma,respektive jej zisk o ktory by to ludia mohli mat lacnejsie,tak by mu tiez tie odmeny dopriali celym srdcom.
Otazne je preco mesto,respektive jeho predstavitelia maju zaujem na tom aby ludia platili viac a nabalovala sa neaka cudzia firma.
Na to nech si uz odpovie kazdy sam...
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 20:10:18
energetika sered je perpetum mobile cim menej tepla doda tym ma vecsie zisky
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 20:08:18
SEREĎ. Po letných prázdninách opäť zasadli do poslaneckých lavíc volení zástupcovia v Seredi. Na programe boli viaceré zaujímavé body. Okrem iného sa zaoberali aj témou centrálneho vykurovania v meste a pokračovania projektu.
Napojení na jednu kotolňu
Ešte na konci roka 2013 podpísal Mestský bytový podnik Sereď zmluvu so spoločnosťou V. I. Trade, ktorá následne postúpila práva a povinnosti na spoločnosť Energetika Sereď. Táto spoločnosť sa zaviazala dodávať teplo pre mestský úrad, mestskú políciu, ZŠ J. Fándlyho a ZŠ. J. A. Komenského. Všetky subjekty mali byť napojené na centrálny zdroj tela. Vďaka tomu mala byť dosiahnutá úspora nákladov.
Radnica sa rozhodla podpísať s Energetikou zmluvu pre potrebnú rekonštrukciu a modernizáciu vykurovacieho systému. Kotolne boli zastarané, mesto za teplo preplácalo. Vedenie mesta malo dve možnosti: vziať celý proces do svojich rúk alebo prenajať tepelné hospodárstvo inému subjektu. Rozhodlo sa pre druhý variant.
„Bol to najlepší možný spôsob, už len projektová dokumentácia by nás stála 170-tisíc eur. Musí to robiť firma, ktorá má skúsenosti s tepelnou energetikou. Pýtam sa, kto by zdvihol ruku za to, aby sme dali 170-tisíc za niečo, čo by ešte nemuselo ani vyjsť?“ pýta sa primátor mesta Martin Tomčányi.
Neušetrili ani na základnej škole J. Fándlyho.Neušetrili ani na základnej škole J. Fándlyho. (zdroj: Ladislav Odráška)
Čakajú na výzvy z EÚ
Energetika Sereď naštartovala celý proces, na centrálny zdroj boli napojené všetky spomínané subjekty. Na zastupiteľstve sa mali poslanci zaoberať pokračovaním projektu, na centrálnu kotolňu by mali byť postupne napojené jednotlivé okruhy.
„Predpokladaná výška investície je cca 3-6 miliónov eur. Uskutoční sa len v prípade možnosti čerpania EÚ fondov. Energetika Sereď pripravila všetky náležitosti, ktoré treba na realizáciu investícií a má vydané potrebné stavebné povolenia,“ písali predkladatelia spomínaného bodu v materiáli. V súčasnosti sa čaká na výzvu z EÚ, vyjsť by mala v priebehu pár týždňov.
Riešili zmluvu
Poslanci sa viac ako týmito náležitosťami zaoberali zmluvou medzi Energetikou Sereď a mestom. Poslanec Pavol Kurbel sa na zasadnutí opakovane vyjadril, že zmluva je pre mesto nevýhodná. „Dodávka tepla klesá, napriek tomu platby neklesajú. Energetika Sereď je perpetuum mobile, neplatia pre ňu zákony fyziky. Čím menej tepla dodáva, tým má väčšie zisky a viac platíme,“ vyjadril sa na zasadnutí poslanec.
Konkrétnejší bol poslanec Michal Hanus. Podľa neho bola pri podpise zmluvy deklarovaná úspora napojených objektov. Úspora mala činiť 23 807 eur bez DPH. Čísla však podľa neho hovoria niečo iné. „Zo správy vypracovanej ZŠ J. Fándlyho je zrejmé, že namiesto ušetrenia deklarovanej čiastky viac ako 13 000,-€ s DPH škola na vykurovanie za sledované a porovnateľné obdobie vynaložila o 16 000,-€ s DPH viac, ako za iné roky. Zo správy ZŠ J. A. Komenského je zrejmé, že škola mala v ostatnom období iných dvoch dodávateľov, pričom v oboch predchádzajúcich prípadoch boli služby dodávané lacnejšie a v sledovanom období 2015 – 2016 vynaložili o 19 000,-€ s DPH viac, ako za predchádzajúci rok. Rozdiel v odhadoch a reálnych nákladoch je tak v prípade J. Fándlyho viac ako 28 000,-€ s DPH a J. A. Komenského 32 000,-€ s DPH,“ povedal Hanus.
Aj ZŠ J. A. Komenského je napojená na centrálnu kotolňu.Aj ZŠ J. A. Komenského je napojená na centrálnu kotolňu. (zdroj: Ladislav Odráška)
Školy za teplo doplácali
Skutočnosť je podľa neho taká, že školy šetrenie nepociťujú, práve naopak. „Riaditeľom tie peniaze chýbajú. Čím je to zapríčinené? Kedy nastane avizované šetrenie?“ kládol otázky poslanec.
„Robíme opatrenia, aby sme cenu tepla v budúcnosti znížili. Na druhej strane, investujeme. Snažíme sa robiť také investície, aby sme cenu nemuseli zvyšovať. Každá naša položka je regulovaná úradom pre reguláciu sieťových odvetví a je spätne kontrolovaná,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ spoločnosti Energetika Sereď Branislav Oravec a dodal, že v prípade škôl a ich výdavkov prichádza k zjednodušovaniu náhľadu na náklady, ktoré školy majú s prevádzkovaním zdroja. „Tieto náklady pre nás nemajú relevantnú výpovednú hodnotu,“ povedal Oravec.
Podľa primátora sú uvedené čísla skreslené a vytrhnuté z kontextu. Porovnával sa totiž rok predtým. Reálne čísla budú k dispozícii po skončení vykurovacieho obdobia, ktoré je od januára do konca decembra. Po skončení kalendárneho roka si dá mesto vypracovať nezávislú analýzu od Úradu súdneho inžinierstva v Žiline, ktorý následne preskúma všetky dostupné materiály a podá relevantné stanovisko, z ktorého bude vychádzať nielen vedenie mesta, poslanci, ale aj riaditelia škôl


Čítajte viac: http://nasanitra.sme.sk/c/20282304/skoly-za-teplo-neusetrili-prave-naopak.html#ixzz4WhwHIAbS
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 20:04:50
V terajsej dobe sa odpojit neda. Teda da ale mesto vam neda stavebne povolenie na kotolnu. Cize bud sa to da spravit ze teplaren nedodrziava zmluvu a ste nuteni sa odpojit a urobite si kotolnu mesto vam da smiesny pokutu a aj to sa bude muset sudit alebo u kazdeho v byte sa da kondezacny kotol a mozu si piskat vsetci. V Nitrianskych novinach sa pisalo. Aj pri zlacnovani ceny plynu Seredska teplaren zvisuje cenu za teplo. Aj v NR sa z toho smeju. Skusim pohladat ten clanok a dam to sem. Nechapem ludi preco sa nepostavia z p.Kurbela ktory bojuje proti tomu aby na majetku mesta zarabala sukromna spolocnost. Ale zase stat a mesta asi vedia ze od roku 2020 sa bude dat znovu odpajat a tieto splocnosti budu zobronit aby mali koho vykurovat.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 19:56:19
Tak my splacame este uver za zateplenie. Na jeden vchod sa to neoplati ale na viac ano. Teplarne hovoria ze sa to neoplati ze musi si clovek vsetko zabezpecovat sam revizie a podobne. Tak preco sa potom tak boja aby ludia nemali svoju kotolnu? Treba si zapametat. Vsetko co stat a odrbavaci hovoria ze sa neoplati tak je to opacne
Jozef | 24-01-2017 14:58:18
Regulovaný subjekt môže požiadať o zmenu Rozhodnutia o cene tepla, t. j o zvýšenie ceny tepla, ak sa mu zmenia ekonomické parametre voči údajom, z ktorých sa vychádzalo pri schvaľovaní ceny tepla (vyššie náklady na palivo, nečakané opravy, havárie a pod). V prípade, ak regulovaný subjekt je nútený v priebehu roka predložiť návrh zmeny ceny tepla, tento návrh predloží v dostatočnom časovom predstihu pred požadovaným termínom uplatnenia zmeny ceny. Návrh na zmenu ceny tepla predkladá regulovaný subjekt opäť Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorý mu tento návrh na zvýšenie ceny musí schváliť a vydať nové Rozhodnutie o cene.
(2011)
Obcan | 24-01-2017 14:56:10
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 11:28:39

V tomto sa moc nevyznam,je to uplne moj obor,ale ak namiesto vyrazneho zlacnenia bude prichadzat len zdrazovanie (dokonca ani ti co to obhajovali ,,nevedia,, kedy vraj pride k tomu slubovanenmu zlacnovaniu)chcel by som sa Vas spytat ako odbornika z fachu ci by bolo rentabilne ak by mal cinziak,pripadne vchod vlastny kotol-hlavne teda ci je to vobec mozne.
Pri tomto mega odrbe si myslim ze do r 2023 budu ceny uplne niekde inde hore a bolo by dobre keby ludia dotedy trebars usporili neaku ciastku aby sa im do buducna NAOZAJ vratili naklady a hlavne pocitili zlacnenie pri odpojeni sa od zlodejov.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 11:31:31
Pre Jozef. To co si vypocital si dobre uviedol. Ale cenu fixu neurcuje URSOOOO je to iba kontrolny organ a moze zasiahnut ak teplaren da neprimerane vvysoku cenu nepolozenu ze preco ju dalo tak vysoku. Cenu urcuje majitellllll
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 11:28:39
Teplaren je odrb a bud daju cenu dole alebo sa treba odpajat. V roku 2023 vam ukazem ako v Seredi odpojim nas barak od centralu a nemomoze im ani mesto ani nic.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 11:24:43
Ja som pracoval u dodavatela tepla. A viem co vsetko ide do fixu. Dokonca tam vedia schovat obrazi do kancelarie dovolenky a ludia im to zaplatia
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 11:21:33
Cize chces povedat ze ja ako majitel teplarne poviem ze fix bude 150Euro aby mi to pokrilo investicie a vsetko co ide do fixu a urso mi povie ze fix bude 180Euro. Vsak sa prebudte.
Jozef | 24-01-2017 09:51:07
nemylis sa?
Fixná zložka ceny tepla je stanovená Úradom pre reguláciu sieťových odvetví v EUR/kW regulačného príkonu.
Platba za fixnú zložku ceny tepla sa potom vypočíta podľa vzorca:
regulačný príkon odberateľa (v kW) x fixná zložka ceny tepla (v EUR/kW) = celková ročná platba (EUR)

pričom táto suma sa platí každý mesiac jednou dvanástinou (celková ročná platba/12)

Platba za variabilnú zložku ceny je platbou za skutočne odobraté množstvo tepla. Platí sa len za teplo, ktoré bolo skutočne dodané.
Jednotkou množstva odobratého tepla nie je už GJ ale kWh (kilowatthodina). Platí prepočet 1.000 kWh = 3,6 GJ; alebo 1 GJ = 277,7778 kWh. Ide teda o rovnaká jednotku, ako pri odbere elektriny.
Variabilná zložka ceny tepla je stanovená Úradom pre reguláciu sieťových odvetví v EUR/kWh.
Platba sa vypočíta jednoduchým prepočtom:
skutočné odobraté množstvo tepla (v kWh) x variabilná cena tepla (v EUR/kWh) = platba (v EUR)

Odberateľ teda platí len to, čo skutočne spotrebuje. Ak je rok teplejší a menšia spotreba, je celková platba nižšia. Ak naopak je tuhšia zima, platba sa zvýši úmerne rastu spotreby tepla.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 08:28:27
A taraj co tu pise aby p. Kurbel isiel na doucovanie. Vas by som dal do bytu byvat a uzaj by ste mali iny nazor. Ako mozete napisat ze cenu urcuje URSO? Cenu urcuje majitel teplarne urso iba preskumava ci neni umelo navisovana cena ci vsetko co zaratavaju do ceny fixu naozaj tam moze byt zaratane a podobne.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 08:20:35
Ale od roku 2020 ma byt povelene znovuodpajanie od centralneho vykurovania a potom uvidime ako tieto spolocnosti budu zobronit aby sa ludia neodpajali. V BA sme si odhlasovali odpojenie od centralu v roku 3015 a teraz sa sudime s dodavatelom tepla. Usetrili sme za rok na kureni a ohreve vody 20tisic euro. Ja som to urobil tak a tak to urobim aj v Seredi. Teplarenska spolocnost nedodrziavala zmluvu odsuhlasilo sa odpojenie dal som zavesne kondenzacne kotle buderus a nech sa s sami sudia teplarne. Nemaju sancu vyhrat lebo vy sa rozhodujetec ci sa odpojite alebo nie. Alebo treba dat zavesne kotle do bytov a tam uz vam nemoze ani mesto vypravat ci da povolenie nejake alebo nie.
Zase sa obcan nechal odrbat | 24-01-2017 08:10:05
Na vodu sa treba stazovar a ked nedodrziavaju zmluvu v ktorej je napisane kolko stupnov ma mat tepla voda treba obmedzit aj platby. Voda nejde preto dostatocne tepla lebo je napojena skola fandlyho a komenskeho a pan Oravec asi zabudol vypocitat ci to jedna kotolna na mlynarskej dokaze vykurit teraz myslim teplu vodu
sered s.r.o. | 24-01-2017 00:40:06
Nevadí, aj tak sa nič nezmení.Za kúrenie a super kvalitnú nereklamovateľnú vodu si zaplatíme všetci.Len by ma zaujímalo, ktorý \"inteligent\" vymyslel, že sa odpojí kotoľňa na Vonkajšom rade a teplá voda sa bude dodávať len z kotolne na Mlynárskej.Odkedy to funguje tak z teplej vody sa stala vlažná a každý deň tečie inak.To akože kompetentných netrápi?Ani pánov radných?Jedno by ma fakt zaujímalo, aká veľká časť vodovodných rozvodov pod mestom, by sa dala zrekonštruovať za prachy, ktoré zožral seredský futbal plný mimomestských hráčov.
Pavol Kurbel | 23-01-2017 22:23:08
Čo je úlohou URSO vydíme v týchto dňoch v priamom prenose, keď premier trhá faktúru a vyzýva ľudí, aby nič neplatili, lebo URSO to zle spočítal a zajtra to bude po starom.
anonym | 23-01-2017 21:07:42
Cenu tepla nestanovuje primátor, ale ÚRSO,ten pán Kurbel je nielen zaujatý ale aj nekompetntný.Alebo nekompletný.Rozpráva tu také bludy že až. Mal by navštíviť a zaplatiť si hodiny z tejto oblasti u sereďčana pána prof.Doc.Janíčka CsC.alebo jeho syna Ing. Michala Janíčka aby si to nechal vysvetliť.Asi by to pmohlo veci a možno by pochopil čo je úlohou Úradu pre reguláciu sieťových odvetví ,čo je teplo,straty v potrubiach,ako sa stanovuje životnosť potrubí,čo spôsobuje únavu materiálu a pod.
Pavol Kurbel | 23-01-2017 20:47:34
Vysvetlite ľuďom čo je fix a čo variabilná zložka, lebo tomu málo kto rozuumie. Keď to budem vysvetlovať ja, tak mi zase povedia, že som zaujatý. A to, kedy príde k znižovaniu ceny za kúrenie, to ani srnka netuší. Na zastupiteľstve sme sa to pýtali konateľa Energetiky Sereď, aj MsBP a odpoveď od nich a aj od radných bola, že to nevedia.
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 20:37:45
Variab.zlozka isla dole o 7.48% haha.
Preco konecne nedaju fix dole a variab.zlozku hore? Tak sa ma docielit ze ludia budu setrit ked sa dvihne cena ktoru mozu ovplyvnit a nie tu ktoru nemozu.
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 20:31:45
Tak uz mam stiahnute rozhodnutie od urso. Fix isiel hore o 12.8% pan primator kde je to slubene zlacnenie?
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 18:34:24
Suhlasim p.Kurbel. Myslim ze ten to uz ma zratane. Ludia v Seredi ho uz maju dost.
Pavol Kurbel | 23-01-2017 18:31:08
Všetko sa dá zrušiť. Ale to by najprv niekto musel chcieť. Prvý krok je vymeniť primátora a potom môžeme hovoriť o kroku číslo 2
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 17:24:04
Tak pri volbach treba volit ludi co to chcu zmenit a nie co rozpredavaju
NEDÁ | 23-01-2017 17:18:42
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 16:56:53: V dohľadnom čase nie! Na to treba min. 10 poslancov, ktorí by podporili takúto myšlienku. A zatiaľ je to len P.K. + 1. A to je dosť málo! Občania Serede, máte, čo ste si zvolili!
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 16:56:53
p.Kurbel a neda sa tato zmluva zrusit? Pekne sa to spravilo v Poprade a ak ma pamet neklame stalo sa to aj v Brezno ze mesto zobralo spravu vykutovania pod mesto.
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 16:45:40
A este k tomu GGE. Neklame ale aj klame. Energetika Sered je pod VIT trade Nitra(materska spolocnost) ci ako sa to presne vola a tuto matersku spolocnost kupia GGE Povazska Bystrica ktorou su majitelia ANGLICANIA
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 16:39:43
Hahaha spravne p.Kurbel. Ziadna zla situacia ked dostanu uver. Preco primator neurobil z bytoveho akciovku a Seredania si mohli pokupovat akcie a spolupodielat sa na riadeni spolocnosti.
Zase sa obcan nechal odrbat | 23-01-2017 16:29:14
To bolo jedine strastie pre Sered ze to dali iba do najmu. Preco primator nelibuje za to aby isla cena tepla dole ako sluboval?
Pavol Kurbel | 23-01-2017 12:12:13
Mestský bytový podnik nebol v žiadnej kritickej situácii. To je absolútny blud. Ak by bol, ako mohol získať úver v hodnote 1,2 milióna eur? Sú to rozprávky starej matere. A čo sa týka rozvodov, aj firma V.I.Trade, ktorej dcérska spoločnosť Energetika Sereď dnes podniká na našom majetkua dodáva teplo, v ponuke ktorú predložila pri výbere strategického partnera tvrdila, že s postupnou výmenou potrubí začne asi o desať rokov. Tak aká kritická situácia?
pozor pozor | 23-01-2017 10:20:12
Niekto vytrhol niečo z kontextu celého problému a čaká že sereďčania mu to spapajú.Pán Kurbel má dlhodobo červené oči smerom k primátorovi lebo majetok bol prenajatý a nie predaný. Pán Kurbel, dobre viete,tak napíšte hospodárenie MsBP predtým ako sa dal do nájmu a potom každý zistí,kto klame,podáva čiastkové informácie ktoré nevypovedajú o podstate problému ,vtedajšej kritickej situácii a nutnej modernizácii teplovodov v meste.
Čas ukáže kto cielene uvádza tieto čiastkové informácie úmyselne zavádza. a prečo.


to znamena | 23-01-2017 09:19:15
ze to vsetko zaplatia rodicia a obyvatelia mesta. Za taketo rozhodnutia by mal uz konecne niekto niest aj zodpovednost!!!
pre onanym | 23-01-2017 08:20:31
riaditeľom škôl slúbili, že budú platiť približne o 13 000 eur menej. Skutočnosť, asi o 15 000 eur viac, ako platili pôvodne.
onanym | 23-01-2017 08:14:22
Znamena to teda, ze niekto zavadza a tym padom klame?
zase sa občania nechali odrbať | 21-01-2017 19:28:29
Prečo sa konečne nezačne protestovať? Bolo povedané že keď sa ponapájajú školy tak cena tepla pojde dole. A čuduj sa svet pre rok 2017 išla zase hore
zase sa občania nechali odrbať | 21-01-2017 19:26:40
Spoločnost je iba ako že z NR. Majitel je GGE Považská Bystrica
pre onanym | 20-01-2017 16:20:45
nespí, on tú zmluvu obhajuje
onanym | 20-01-2017 10:12:10
A naco cakame? Primator spi?!
Obcan | 20-01-2017 09:24:33
Toto u nas necakajte pan Kurbel. Nie v Seredi.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign