Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyjadrenie prednostu MÚ Ing. Tibora Krajčoviča

Iveta TóthováDátum23. 03. 2011 21:39:11TémaMestský úrad
200

Prinášame vyjadrenie prednostu Mestského úradu Ing. T.Krajčoviča na článok, ktorý dňa 12.3.2011 na našej stránke uverejnila JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská  pod titulom : Predmetné výberové konanie bolo na pozíciu „ vedúci oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu MsÚ v Seredi.

 

Kvalifikačné predpoklady na toto výberové konanie boli :

- vysokoškolské vzdelanie II stupňa

Iné kritériá a požiadavky na toto výberové koanie boli:

- zodpovednosť, samostatnosť, kreativita, flexibilita

- predpoklady pre výkon funkcie vo verejnom záujme podľa par. 3 zákona č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

- manažérske, organizačné a komunikačné schopnosti

- zvládanie záťažovách situácií, zdravotná spôsobilosť na výkon funkcie

- práca s počítačom ( Excel, Word, informačné systémy, Internet )

 

Účastníci  tohto konkrétneho výberového konania museli vypracovať písomný test s nasledovnými otázkami :

1.       Aké sú povinnosti zamestnanca vo verejnej správe v súlad so zákonom 552 / 2003 ?

2.       Vysvetlite a popíšte proces normatívneho financovania škôl ako aj zberu údajov preň

3.       Vysvetlite proces dohodovacieho konania

4.       Vysvetlite proces financovania havarijných situácií školských zariadení

5.       Vysvetlite spôsob financovania verejných a neštátnych školských zariadení a uveďte, ktoré právne normy upravujú túto právnu oblasť financovania

6.       Za aké deti v materskej škole neuhrádza zákonný zástupca dieťaťa príspevok na čiastočnú úhradu výdavkov ?

7.       Uveďte postu pri voľbe a vymenovaní riaditeľa školy

8.       Vymenujte kompetencie obce v oblasti školstva, ktoré sú preneseným výkonom štátnej správy

9.       Aká je úloha a postavenie spoločného školského úradu?

10.   Aké sú priority Mesta Sereď vytýčené v koncepcii sociálnej politiky?

11.   Aké sociálne služby poskytuje Mesto Sereď svojim obyvateľom?

12.   Uveďte niektoré zo športových odvetví v meste, súťaž a výsledky ktoré práve majú?

13.   Aké údaje oznamuje organizátor telovýchovného, športového podujatia konaného v meste ?

14.   Aké sú najvýznamnejšie kultúrne pamiatky v meste a blízkom okolí?

15.   Čo robíte pre svoje ďalšie vzdelávanie?

 

 

S uverejnením tohto článku sme po dohode s pánom prednostom počkali až do ukončenia všetkých výberových konaní na MÚ v Seredi,  k čomu došlo dnes.

 

 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 13-04-2011 15:32:35
Ja si myslím, že je dobré, ak sa zoštíhľuje aparát mesta. S tým je spojené v zmysle zákona aj otázka odstupného. Na druhej strane je zaujímavé, že úrad na druhej strane prijíma nových zamestnancov. K tejto zaujímavosti sa dá aj podotknúť, že noví zamestnanci sa nejako zvláštne spájajú s vedením mesta. Žeby sa pomaličky zmenil Mestský úrad na to známe :"To ta naša eseročka?"
hulayz | 25-03-2011 18:36:50
Náš titul
Žiadny titul nemá na nose napísané, odkiaľ je. Pred menom i za menom vyzerá úplne rovnako, či je z Prahy, alebo zo Sládkovičova. A nosiť sa dá nielen v slovenskom parlamente, ale aj za hranicami.



Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/5822384/nas-titul.html#ixzz1HdMZHC86
anonym | 25-03-2011 08:54:05
"HAHA" tu pod príspevkom a "Metla" zo dňa 24.03.2011 o 11.10 pod príspevkom "Prednosta MsÚ poskytol na kameru rozhovor" = jeden rukopis. Čo asi sleduje pisateľ týchto príspevkov? Pozná niekto odpoveď?
HAHA | 25-03-2011 08:37:41
Pre všetkých diskutujúcich. Nikde som nespomenul úplatkárstvo a ani nič podobné. Iba som tým chcel poukázať na to, že nové vedenie sa tvári a vyhlasuje , ako bude v meste všetko transparentné, aký poriadok tu bude a hneď prvé kroky navodzujú dojem, že sú to len rečičky. Ak hned pri prvých krokoch postupujú takto neprofesionálne , tak ako to bude vyzerať ďalej? Ako sa môžu tváriť, že všetko bolo absolútne transparetné, a pritom všetko dopadlo tak, ako si to už aj vrabce na strechách čvirikali dávno pred výberovými konaniami? A ešte na záver , nie som zamestnanec mesta a ani som nikdy nebol. A ani nikdy nebudem.
oprava | 25-03-2011 06:44:21
Ten príspevok "pre HAHA | 25-03-2011 06:40:51" bol adresovaný diskutérovi "pre HAHA | 24-03-2011 20:33:07". Ospravedlňujem sa diskutérovi pod nickom HAHA.
pre HAHA | 25-03-2011 06:40:51
Ak máš vedomosť o úplatkoch konkrétnym osobám, tak je tvojou povinnosťou podať trestné oznámenie. V opačnom prípade sa sám dopúšťaš trestného činu.
anonym | 24-03-2011 22:24:28
Pozorne som si prečítal tak dlhý príspevok od HAHA a musím konštatovať, že taký strašný interes o proces na MsÚ a také interné vedomosti môže mať jedine pracovník mesta, a preto si myslím vzhľadom na všetky podrobnosti uvedené v príspevku, že zamestnávateľ si chová hada na hrudi. Nás občanov zaujímajú iné veci zo života mesta, jeho bezpečnosť, ochrana občanov, čisté životné prostredie,byty pre mladých, oprava výtlkov, nižšie dane, prístup pracovníkov MsÚ k občanom a pod.
pre HAHA | 24-03-2011 20:33:07
Je skutočnosťou , že dochádza k zmenám tam , kde sa roky zašívalo , brali úplatky a nebola vôla to zmeniť . Nálepky bezkorupčné pracovisko , ktoré vymyslel p.chvalabohu minulý primátor Vladimír a lepil ich po úrade , reči , reči , reči.A ľudia videli aroganciu pani D ,úplatky pre pána G. neochotu atď.atď.Je dobre , že sa niekto ten Augliášov chliev podujal vyčistiť !
anonym | 24-03-2011 17:22:54
Rád by som si niečo prečítal aj o priebehu výberového konania na prednostu MsÚ...
anonym | 24-03-2011 16:25:38
žiaľ, to čo bolo zaslané na maily neobsahovalo ani 50% obsahu otázok a to dobre viete. Mne sa len zdá, že je zbytočné tu už viac diskutovať. Prajem všetkým, ktorí uspeli, aby niečo ukázali a dotiahli do konca. škoda, že naše životopisy neboli pre Vás ničím zaujímavé. Ale aj tak prajem úradu, aby sa im snaha vyplatila.
HAHA | 24-03-2011 11:01:15
Keďže som bol pár dní odcestovaný a čakal som , ako vlastne dopadnú“ transparetné“ výberové konania a či sa k nim z mesta aj niekto vyjadrí, pár dní som sa odlmčal. A čuduj sa svete, ono to tuším dopadlo tak, ako som predpovedal. Asi by som sa mal premenovať z HAHA na Nostradameusa alebo Sibylu. A ďaľšou skutočnosťou je fakt, že nikto z kompetentných sa k téme fundovane nevyjadril, a ani nijako nevyvrátil žiadne podozrenia. Pokiaľ viem, tak na všetkých výberových konaniach vyhrali osoby, ktoré boli vopred určené, tak ako som to už raz popísal. Dokonca tento týždeň bolo ešte jedno kolo výberového konania na školstvo, avšak to už bola len formalita, nakoľko tohoto sa mala zúčastniť aj jedna moja dobrá známa, avšak ako sa vyjadrila, radšej sa tej komédie s presne určeným scenárom nezúčastnila. Takže „Bravó“ vážený predstavitelia toho mesta. Takto ste nám ukázali, ako si predstavujete chod tohto mesta v ďaľšom období. A pritom stačilo , aby ste tieto výberové konania pripravili profesionálne a transparentne, nie takto amatérsky.
V podstate by stačilo, ak by predstavitelia mesta vopred ( ešte pred výberovým konaním) zverejnili odpovede na nasledovné otázky a k tomu zverejnili potrebné dokumenty:
1. Kto spracoval podklady na výberové konanie na prednostu? ( nebol to náhodou sám p. prednosta, takže si to spracoval tak, aby určite vyhovel)
2. Ako bola vytvorená výberová komisia, boli to vopred určení poslanci a zamestnanci na čele s primátorom, alebo boli členovia zvolení do komisie tajne ? ( myslím si , že prvá časť otázky je aj správna odpoveď, lebo len tak bolo zaručené, že správne vybraní členovia komisie správne určia vopred určeného kandidáta)
3. Ako boli vytvorené ostatné komisie na výberové konania? ( ako som počul, tak údajne sa poslanci prihlásili , kto chce byť v ktorej komisii. Takže preto nastalo to, že kandidát na dom kultúry mal v komisii dvoch kamarátov- poslancov, kandidátka na organizačné mala v komisii svoju najlepšiu kamarátku-poslankyňu, kandidátka na školstvo taktiež ) Inak týmto poslancom, ktorí sa tam takto nanominovali, asi nič nehovoria slová ako slušnosť, fair-play a pod.
4. Prečo mesto po vykonaní výberových konaní nezverejnilo doteraz žiadne oficiálne výsledky, a ak tak chce spraviť, tak nech zverejní podrobné výsledky, t.j. aj výsledky testov, ako dopadli jednotlivý kandidáti , ďaľšie relevantné dokumenty a taktiež nech jednotlivý členovia komisie písomne odôvodnia svoje rozhodnutie.
5. Taktiež by bolo správne , aby sa jednotlivý členovia komisií vyjadrili ku skutočnostiam, či je podľa nich správne nanominovať sa do komisií, kde mali ako uchádzačov svojich kamarátov, či je to podľa nich správne a či to nebol určitý konflikt záujmov.
Inak týmto navrhujem aj redakcii SOL, čo takto dať podobné otázky p. primátorovi, p. prednostovi a taktiež poslancom, nech sa k tomu konkrétne vyjadria. Lebo ako vidím, názor občana ich nejako nezaujíma. Ak sa aj niekto vyjadrí na SOL (napr. P. Veselický) tak miesto podstaty veci a odpovedí na konkrétne otázky, rieši, že prečo občania píšu anonymne.
Teraz som si práve vypočul aj rozhovor s p. prednostom, ale v podstate som sa len dozvedel, že aký je on superman, akí neschopní ľudia sa zúčastnili toho jedného výberového konania a to je všetko. Ďalej som sa dozvedel, že v podstate výberové komisie boli úplne zbytočné, nakoľko len on sám má patent na rozum a len on vie aký človek je vhodný na určité miesto. Jednoducho celý rozhovor bol len také blá-blá –blá a žiadne konkrétne odpovede. Ešte sa aj viackrát oháňal zákonom , že čo všetko on nemôže, no ja na jeho mieste by som týchto uchádzačov určite vyzval, aby súhlasili zo zverejnením týchto testov. A ďalej by som ho vyzval , aby zodpovedal aj horeuvedené otázky. Lebo týmto rozhovorom vôbec nevyvrátil žiadne podozrenia zo zmanipulovania výberovéých konaní.!
A ešte na margo neuspešných kandidátov vo výberových konaniach. Na jednej strane sa čudujem, že nikto z nich nepodal žiadnu námietku resp. žalobu na súd pre takto zmanipulované výberové konania. Na druhej strane ich aj chápem, že domôcť sa pravdy na našich súdoch je beh na veľmi dlhú trať, takže je celkom možné, že kým by prebehli súdne konania, tak by sme tu už mali aj ďaľšie voľby a všetko by už bolo dávno zabudnuté.
otázka | 24-03-2011 11:00:09
mna by zaujímalo aký má názor vedenie mesta na pracujúcich dôchodcov!! Nemali by uvoľniť miesto nezamestnaným? Podľa mna vo verejnej správe , práve takýto dôchodcovia nemali pracovať!!! Pokiaľ viem, tak na MsÚ pracuje jeden výsluhový dôchodca vojak z povolania a na mestskej polície tiež pracuje výsluhový bývalý policajt.
občan | 24-03-2011 10:53:15
pán Krajčovič, držím Vám palce aby ste tie zmeny dotiahol do konca. Všade, kde sa ide prepúšťať alebo pracovníci dostanú upozornenia na porušenie pracovnej disciplíny, vždy títo ľudia ohovárajú nadriadených, zavádzajú verejnosť. Dotknutým sa to nikdy nebude páčiť a vždy budú útočiť na vedúcich.
koment | 24-03-2011 10:36:32
presne tak, nemala som na mysli noviny, ale prispevky ludi.
anonym | 24-03-2011 09:54:07
A čo výberové konanie na čelo MsP, tak ako je v jednom príspevku "Na smrť ho ubili..."
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-03-2011 09:39:15
koment | 24-03-2011 09:14:26 | - i kd nepredpokladam, ze ste mali na mysli noviny, pre istotu reagujem: - noviny poskytuju vylucne medialny priestor. Rovnocenne sl. Nadaskej ako prednostovi uradu. Uverejnenie rozhovoru bolo o den oproti planu posunute z dovodu prebiehajucich vyberovych konani. Nic viac a nic menej.
Nemame zaujem akymkolvek sposobom protezovat jednu zo stran. Bolo tomu tak v minulosti a s inym pristupom sa v novinach nestretnete ani v buducnosti.
koment | 24-03-2011 09:14:26
Stále nechápem, prečo ste príspevok Mgr. Nádáskej otočili proti nej. Keď pozerám na tie otázky, ok, sú z okruhu oblasti, ktorej sa výberové konanie týkalo, ale by ma fakt zaujímalo, koľkí z tých, ktorí by to mali ovládať, to ozaj aj ovládajú. A vôbec, keby spravili kontrolné testy na Mestkom úrade s otázkami týkajúcimi sa tej-ktorej oblasti, tak by sme videli výsledok! Neviem, čo tu píšete o nezvládnutí stresu atď..., myslím si, že človek, ktorý má za sebou x-rokov štúdia, je zvyknutý na oveľa väčšie stresy ako nejaký pohovor na Mestskom úrade! Nepoznám dotyčnú Mgr. Nádaskú, ale nechápem, čo sa do nej navážate! Ja osobne mám tiež titul Mgr., ani ho nepoužívam, nepotrebujem to, ale ak som v práci a napr. telefonujem s človekom, ktorý má titul, tak ak ho oslovujem, tak ho oslovím aj s titulom! To je slušnosť a nie je to o tom, či si ten človek na to potrpí! Jednoducho v úradnom styku sa to patrí a myslím, že x ľudí, ktorých sa to týka, mi dajú za pravdu. A keď už sme pri výberových konaniach, osobne by som sa chcela zúčastniť niektorých výberových konaní, nakoľko niektorí pracovníci sa tam dostali zrejme za peknú tváričku a nie vedomosti! O tom škoda písať!
anonymus | 24-03-2011 09:00:55
Po vzhliadnuti tohto videa mi nezostava nic ine iba prehodnotit svoj nazor na tohto pana prednostu...z jeho slov a celkovej osobnosti mam dojem ze naozaj sa snazi zmenit sposob fugovania mestskeho uradu...pripajam sa a tiez drzim palce...
anonym | 24-03-2011 08:10:15
Verím novému vedeniu, už tam bolo na čase pristúpiť k nejakým zmenám. Všetkým držím palce, aby mali silu zlepšovať život nás občanov, aby si uvedomovali, že sú tam pre občanov a nie pri najmenšej požiadavke Vás arogancia úradníka až mrazila.
anonym | 23-03-2011 23:23:17
poznám toho chlapa a myslím po vzhliadnutí testu, neviem o čom sa tu celú dobu diskutovalo, zvládať stres bola jedna z podmienok, ak ani stres v výberového konania dotyčná JUDr. Mgr. nezvládla, nie je o čom.

test bol na danú pozíciu adekvátny a verím, že MsU pod novým vedením bude konečne fungovať a uvidíme za zástupcami mesta aj prácu a nie len prázne i keď kvetnaté reči. Tibor držím palce, aby nový tím rýchlo nabehol do práce....
anonym | 23-03-2011 22:52:49
Pane Bože...
Jozef | 23-03-2011 22:37:04
nepoznam toho chlapa, ale asi mu verim.
Podla mna vie co chce. A dufam, ze mu nebude vadit ze som ho neoslovil pan Ing.chlap.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign