Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyjadrenie p. Martina Tomčányiho *video*

Dňa 15.11.2010 sme do redakcie dostali mail od nášho čitateľa v nasledovnom znení : Pekný deň pán Majko, Chcem vás požiadať, aby ste sa na Mestskom úrade zaujímal a vyžiadal a zverejnil kúpnopredajnú zmluvu na predaj pozemku mesta pánovi Ing Tomčányimu, ktorí "zabudol" v odpovedi pre Seredské novinky uvíesť skutočnosť, že od mesta si za smiešne peniaze kúpil pozemok pred kinom. A taktiež sa tu chváli, že so svojimi priateľmi rozmiestnil basketbalové koše a urobil ihrisko medzi činžiakmi pri kine. Všade rozpráva, že to všetko bolo zadarmo. Pokiaľ viem, tak stĺpy na koše boli z verejného osvetenia, ktoré patrí mestu a za každý kôš -bolo ich asi tridsať- dostal od mesta 10 000 Sk. Podobne za ihrisko vraj dostal 300 000 sk. Mesto by malo mať faktúry za uvedené veci v archíve. Taktiež zverejnite tabuľku za akú cenu a na akú dobu, maju jednotlivé spoločnosti a podnikatelia prenajatý mestský majetok. Ktorým podnikateľom mesto prispelo na rekonštrukciu, a ktorí o to márne žiadali, napriek tomu, že boli ochotní spolufinancovať napríklad výmenu okien. V súlade so zákonom 211/2000 Z.z. sme sa na MÚ obrátili s následovnou žiadosťou : Do redakcie seredonline sme dostali mail od nášho čitateľa, v ktorom sa dožadoval určitých informácií na jedného z kandidátov na primátora. Nakoľko chceme predísť šíreniu potencionálnych nepravdivých informácií a chceme prinášať iba informácie korektné a to najmä v súčasnom citlivom období, v súlade s paragrafom 211/2000 Z..z. o slobodnom prístupe k informáciám, Vás žiadame o zverejnenie kúpno-predajnej zmluvy na predaj pozemku mesta pánovi Martinovi Tomčányimu, ďalej prosíme o odpoveď na otázku kto financoval stavbu ihriska a rozmiestnenie basketbalových košov pri kine resp. informácie ktoré vyžaduje vo svojom emaily čitateľ. Mail od čitateľa sme priložili v plnom znení. V zákonom stanovenej lehote sme z MÚ dostali odpoveď : Dobrý deň, na základe Vašej žiadosti v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám v platnom znení k Vami položeným otázkam podávame nasledovnú informáciu: 1. V prílohe zasielame Kúpnu zmluvu, týkajúcu sa predaja mestského pozemku Ing. Martinovi Tomčányimu. 2. Detské ihrisko pred predajňou AB na ul. D. Štúra v Seredi nebolo vybudované z rozpočtu mesta Sereď. Výstavbu zrealizovala súkromná firma, ktorá ihrisko vlastní a zároveň zodpovedá za jeho bezpečnú prevádzkyschopnosť. Detské ihrisko medzi činžiakmi na ul. D. Štúra bolo vybudované z prostriedkov mesta Sereď v roku 2006 a následne bolo i zaradené do majetku mesta Sereď. 3. Čo sa týka vyhotovenia basketbalových košov v rámci katastra mesta uvádzame nasledovné: V roku 1996 túto akciu financovalo mesto Sereď z rozpočtu mesta. Do majetku mesta bolo zaradených 32 kusov košov v celkovej hodnote 296 000,-Sk. S pozdravom MsÚ Oddelenie správy majetku - Oddelenie životného prostredia K daným skutočnostiam pán Martin Tomčányi požiadal o vyjadrenie, ktoré Vám prinášame bez akýchkoľvek korektúr.

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie



















Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Marcel | 24-11-2010 12:23:40
Pan Tomcanyi, nechcem na Vas nijako utocit, ale ked ste sa rozhodol kandidovat na primatora, musite vediet celit kauzam - mne sa crtaju minimalne dve - pozemky a kose. Pozemky - 200 SK za m2 nie je ani zdaleka trhova cena pozemku uprostred mesta a to ani v roku 1996. To, ze za taku cenu kupovali aj ini vas neospravedlnuje - je to podobne ako Figelova kauza lacneho bytu - neda sa to ospravedlnit tak, ze ved aj ini si tak nadelili lacny pozemok a obrali tak mestsku pokladnicu a teda obcanov mesta o peniaze, ktore mohli byt napriklad pouzite na nove ihriska alebo chodniky. Kose - cely kos aj so stlpom stoji dnes 139 €. Vy ste v 90. rokoch mali stlpy zadarmo. Samotny kos stoji dnes priblizne 30 €. Vy ste v 90. rokoch vyfakturovali mestu jeden kos za 10 000 korun / 300 € - na tom by ste perfektne zarobili aj dnes, nie este vtedy - ked ako vy hovorite, ani mlieko nestalo 20 korun. Pan Tomcanyi, nic v zlom proti Vam ako cloveku, ale podla mna primator mesta ma mat cisty stit. Ako Vam mozeme verit, ked toto su len dve kauzy, ktore boli v podstate nahodou zverejnene. Ak by mal nejaky kandidat na primatora v BA podobne kauzy ako Vy, pravdepodobne by stiahol svoju kandidaturu. Prajem Vam vsetko dobre, pevne nervy a hlavne ciste svedomie.
Občan | 24-11-2010 17:11:33
Pán Tomčány spravil pre toto mesto viac ako kto kolvek s tích ktorí ho ohovárajú. Ľudia zamyslite sa nad sebou čo sem píšete.
Aďa | 24-11-2010 14:32:50
Držím moc palce Martinovi T., aby voľby na post primátora vyhral. Poznám ho už viac ako 20 rokov a len a len ako človeka, čo sa snaží robiť dobré veci aj napriek mnohým prekážkam. Je mi ľúto, že ja mu hlas odovzdať nemôžem, nakoľko som už mimo Serede, ale o Sereď sa intenzívne zaujímam a nie je mi ľahostajné, čo s ňou ďalej bude
pre Marcela | 24-11-2010 14:30:54
Pan Marcel, ako viete kolko stála kvalitna doska v 90. rokoch? Nebodaj ste aj vy pomáhali robiť tie koše? Vsetci sú mudri az potom. Všetci by to urobili určite lepšie a hlavne lacnejšie. Teraz sú iné možnosti. Je az moc odvazne mozno az naivne porovnavat, ake mal pan Tomcanyi moznosti vtedy a ake by mal teraz. Doteraz by tu tie koše neboli keby neni pána Tomcanyiho.
pozorovateľ | 24-11-2010 14:27:45
Martin Tomčányi: *yes*
Silvia | 24-11-2010 14:18:14
"Nech hodí kameňom ten, kto je bez viny" - myslím, že toto vyjadrenie najviac vystihuje zákerné a prízemné konanie toho, kto vo svojej hlúposti a primitívnosti dokázal zámerne "škodiť" a hádzať špinu na pána Tomčányiho tesne pred voľbami... Je viac ako isté, že konanie a činnosť pána Tomčányiho priniesla pre naše mesto viac osohu ako ohováranie dotyčnej "žalobaby"
tiež sereďan | 24-11-2010 19:20:32
Len tak mimochodom pre ja - kto je Lovecký - je kandidát na primátora volebné číslo 5 - a kde bol doteraz - každý raz môže začať - ja volím Loveckého ... a kto to nechce počuť je hluchý *yes*
myona | 24-11-2010 12:15:36
p.Tomčányi práve som si vypočula vaše vyjadrenie, mám dvoch kandidátov na primátora a tá kladka sa mi stále nakláňa na vašu stranu a preto vás chcem podporiť hlavne psychicky a pevné nervy a široké ramená,neprajníci boli aj budú. *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* :-) :-) :-) :-)
Zuzana | 25-11-2010 01:23:37
Drzime palce pan Tomcanyi!
ja | 24-11-2010 18:40:21
Martin má môj hlas, konečne prijal ponuku a ide kandidovať. je mi len smiešne, čo všetko sa tu vyťahuje na ľudí, ktorí chcú niečo urobiť, urobili a ešte urobia, aj keby neboli v zastupiteľstve. Martina poznám ešte z čias S-klubu a toho je škoda, že dnes niečo takéto nie je. Verím mu a má môj hlas. a len tak mimochodom, kto je Lovecký, kde bol doteraz? je to smiešne a kto to nevidí, je slepý. *yes*
ac | 24-11-2010 16:41:22
pan Tomcanyi nebude nic robit aby z toho nieco nemal falos,pretvarka *no* *loony*
pre Tibi | 24-11-2010 14:01:19
Urobiť pre deti basketbalové koše je dobrý nápad a myšlienka. To schvaľujem. Len sa vás chcem opýtať, prečo, keď vo svojom volebnom programe máte transparentnosť, nebolo oslovených viac firiem na zhotovenie diela, len tá vaša. Možno by mesto na každom koši ušetrilo 3000 Sk. Pre Pala Akrylátová doska aj s kompletným košom, upozorňujem že výškovo nastaviteľným stĺpom, teda aj pre menšie deti, sa dá na iternete kúpiť za 199 € a nie 300 a keby som sa tomu trochu povenoval,možno aj za menej. A tá vás prežije. A to vtedy ako trefne poznamenal pán poslanec, mlieko naozaj nestálo 20 SK.
Robo Horvat | 24-11-2010 23:48:15
Neviem, ci Marek nebude trojka a mozno az stvorka.
Marcel | 24-11-2010 13:52:21
vycitam mu ocividne predrazenu mestsku zakazku. Kazdy by sa rad rozhybal, keby sa mu naskytol takyto kseft. Kvalitna doska v 90. rokoch nestala viac ako dve tisicky, pan Tomcanyi si vyuctoval 10 tisic za jeden kos - super kseft, aj ja sa rad v buducnosti zapojim do takychto dobrovolnickych aktivit.
RE: tiež sereďan 24-11-2010 19:20 | 24-11-2010 23:33:21
M.Lovecký sa doteraz staral o svoju firmu o svoj biznys ,ale už sa nemohol pozerať kam Sereď speje, tak sa rozohodol kandidovať. Martin je silný súper ,ale Marek je jasná dvojka s pomedzi tých všetkých kandidátov, ktorý majú plné ústa rečí a sľubov. Treba hľadať skutky a výsledky za tými ľuďmi.
Pre Marcela | 24-11-2010 13:45:23
Aby boli Vaše výpočty seriózne skúste ešte zistiť a dopočítať: hodnotu betónu odhadujem, že podľa normy má byť do hĺbky najmenej 80 cm, dopravné náklady, mzdové a odvodové náklady a napokon zistíme, že dal najlepšiu ponuku. Porovnávať výhodnosť cenovej ponuky je v náplni práce príslušného pracovníka MÚ a verím že v tej chvili bola najlepšia. A čo mu vlastne vyčítate? Že sa pričinil o niečo kde sa iný nevedeli rozhýbať?
Robo Horvat | 24-11-2010 23:21:52
Pan Tomccanyi,ak budete po volbach primator koho by ste si vedeli predstavit vo funkcii viceprimatora ?
suhlas | 24-11-2010 13:33:57
Dozvedel som sa, prečo pán Tomčány musel kúpiť pozemok hneď vedľa kina. Z jednej aj druhej strany. No nedozvedel som sa, v čom bola táto kúpa výhodná pre mesto. Neviem kto z nás by si predal pozemok okolo domu možno meter či dva od stavby. Ak sa pán Tomčány rozhodne stavať na svojom pozemku, ako to bude vyzerať keď postavý jednopodlažnú budovu tri metre od kina. Ešte, že tam zostal aspoň ten prechod do kina. Celé je to šité len a len pre neho. Pokial viem, tak k predajom nehnutelnosti sa vyjadruju jednotlivé odborné útvary mesta a aj hlavný architekt. A potom jednotlivé komisie zastupiteľstva. Podľa mňa sa k tomuto predaju nikto kompetentný nevyjadril. A ak to schválil hlavný architekt, tak tam nemá čo robiť. Mesto bolo vo finančnej núdzi, že to muselo predávať?
Robo | 24-11-2010 21:39:25
Martin cela nasa rodina ta podporuje. Volime cislo 7 a drz sa!
ja123 | 24-11-2010 21:28:15
ja z 18,40 *yes* *yes* ....a Martin mas nase hlasy....a je nas dost.
sova | 25-11-2010 00:58:41
Martinko *yes* Nedaj sa znechutiť, držíme palčeky.
anonym | 24-11-2010 20:07:21
Škoda,že pán Tomčányi tam vždy ma to AJ.
Tibi | 24-11-2010 13:32:07
Skvele video. Velmi sa mi pozdava, ako sa pan Tomcanyi snazi, ale hlavne, co je vidiet je, ze mu na tomto meste naozaj zalezi. Nemusim byt majster, aby som vedel, ze pan Tomcanyi urcite toho spravil vela a nemusi sa s chvalit. A to ho osobne nepoznam. Stačí podľa mňa trocha súdnosti a objektívneho pohľadu. Urcite moj hlas ma a drzim mu palce!
Miso | 25-11-2010 00:29:02
Na tychto basketbalovych kosoch, ci uz na D. Stura, na Mlynarskej, Garbiarskej a inde som odrastol ja, trenoval na nich moj brat, moji kamarati, na ktorych sme hravali nezabudnutelne turnaje, tesili sme sa z novych moznosti... Lenze .. zakomplexovany typicky Slovak, zavistliva nula tu rozobera cenu, pricom nevie ako to skutocne bolo. Typicke. Na tychto kosoch sa mozno hraval, hrali sa jeho deti ci niekto iny z rodiny. Martin, verim ze takychto funkcnych sportovisk v meste pribudne, mas moju podporu. Miso
anonym | 24-11-2010 19:49:04
Na tých košoch som sa kedysi aj ja hrával. Vôbec som netušil že ich postavil práve pán Tomčányi. No som veľmi rád že ich postavil a že podaktoré stále stoja. No a to že stáli takmer 10 000 je podľa mňa v pohode. Ak zvážime čo všetko je treba urobiť aby taký kôš stál a hlavne aby nejakému decku nepadol na hlavu. A ak si spomeniem na to čo všetko sme s tými košmi robili tak musím povedať že boli naozaj kvalitné. Do dnes som sa nerozhodol komu dať svoj hlas, no tento pán má u mňa veľké plus. Mali by ste vyspovedať všetkých kandidátov a spýtať sa ich čo prospešné pre toto mesto urobili. V letákoch každý prezentuje čo všetko má v pláne, chvastajú sa aké majú kontakty a ako dokážu prilákať investorov. Ja si kladiem otázku prečo tých investorov už neprilákali. Či na to je treba byť poslancom alebo primátorom? Nikto v letáku neinformuje čo konkrétne pre toto mesto urobil. Pán Tomčányi aspoň to detské ihrisko postavil za vlastné peniaze. Koľko podnikateľov odkúpilo od mesta pozemok a postavilo na ňom detské ihrisko ktoré navyše 15 rokov udržiava ?! Alebo presnejšie koľko kandidátov na primátora niečo podobné urobilo za vlastné peniaze ?!
Majo | 24-11-2010 14:59:15
Myslí, že z druhej strany kina sú ešte nejaké voľné mestské pozemky. Hneď zajtra si dám žiadosť. Myslím, že by mi to mali schváliť. Veď aj ja ich nutne potrebujem. A nech skúsi do toho hlavný architekt rýpať.
Palo | 24-11-2010 13:09:31
Áno kúpite kôš za 139 Eur. Ale v takej kvalite, že je po troch zimách zničený. Mal som taký na dvore. Len samotná kvalitná exteriérová doska s obručou stojí 300 Eur.Stačí kliknúť an internet. Skúste zadať stavbu 32 košov súkromnej firme a zaplatíte min.2x viac. Pre mňa ako občana je podstatné, že deti mali niekoľko rokov k dispozícii 32 basketbalových košov. Za myšlienku a realizáciu by sme sa mali Tomčányimu poďakovať. Ale bulvár je bulvár...
anonym | 24-11-2010 21:09:35
mrzi ma ze kampan sa dostala az do takejto podoby.
Noro | 24-11-2010 18:04:31
Neviem si predstaviť, že by som ja išiel od mesta kúpiť ten pozemok a kvôli tomu, by mi ho mohli predať, tak tam utvoria koridor pre návštevníkov kina. A myslíte, že pre vás by ho tiež urobili?
PRE FAKT | 24-11-2010 14:41:24
Preboha, takto laicky pospájané súvislosti a závery som dávno nevidel, vážne som sa až zasmial :-) 1. To, že väčšina sereďanov používa výraz ,,ako GA" a dáva ho do súvislosti so Sereďou, vôbec neznamená, že to robí aj tento kandidát. Alebo ? 2. AJ keby náhodou, tak keby to je v súvislosti, že by sme mohli vyzerať ako GA (ovela väčší poriadok na uliciach, menej kriminality, väčšia bezpečnost a vela super akcii), tak VŠETKY palce hore! Nevidím jeden dôvod, prečo by sme si nemali brať v tomto z mesta Galanta príklad. 3. Ako mozte nakoniec prísť k tomu, že, keď bude pan Tomcanyi primator, tak na mestskom úrade budú dvojjazyčné nápisy? Ďakujem za odpovede, som velmi zvedavy :)
shelley | 24-11-2010 17:28:03
Ty, Marcel, a si ty kompletný?
Marcel | 24-11-2010 17:14:38
pre ac - nech robi a nech si da zato zaplatit - to je vsetko hodne chvaly, ale nie za take premrstene ceny - to je hodne kritiky - kandidat na primatora ma byt pripraveny celit kritike a odpovedat na otazky - to je demokracia
Miroslav Sedláček | 24-11-2010 12:36:29
neviem ci budem volit pana Tomcanyho ale urcite viem ze je to jeden z mala ludi, co je ochotny rozmyslat a hlavne konat aj v prospech mesta...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign