Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyhlásenie tvorcov novín k finančnej dotácii

Miloš MajkoDátum07. 12. 2010 16:14:13TémaREDAKCIA

Na rokovaní Mestského zastupiteľstva v Seredi, bolo na návrh poslanca Martina Tomčányiho hlasovaním schválené uznesenie MsZ č. 218/2010 zo dňa 9. 11. 2010, ktorým novinám SeredOnLine.sk, internetové noviny, MajkoDesignStudio Miloš Majko - vydávateľ, bola odsúhlasená účelová dotácia vo výške 3333 Eur. Písomné oznámenie o uznesení bolo doručené na moju adresu v súlade s platnou legislatívou. Na základe konzultácií a právneho posúdenia, táto forma pridelenia finančných zdrojov novinám nie je v súlade s platným VZN a tiež môže byť v rozpore s platnými právnymi normami. Ako bolo uvedené na rokovaní MsZ, dotácia má byť čerpaná zo zdrojov, ktoré sú určené na kultúru. Z uvedeného si my tvorcovia novín SeredOnLine.sk považujeme za povinnosť vydať nasledovné vyhlásenie: " O zmluvnú spoluprácu s mestom Sereď sa pokúšame už takmer rok a pol. Napriek tomu, že svojou viacej ako dva a pol ročnou činnosťou sme jasne dokázali nestrannosť a korektnosť v podávaní informácií o dianí v meste občanom, naše legitímne snahy o spoluprácu boli nám z neznámych príčin systematicky blokované. S uvedeným prístupom sa vo svojom svedomí musia vysporiadať poslanci MsZ a primátor mesta, ktorý takýto stav umožnili. Napriek tomu, že poslanec Tomčányi toto konanie prelomil návrhom ktorý nakoniec hlasovaním prešiel, považujeme za nemorálne, prijať akékoľvek finančné prostriedky takýmto spôsobom. Máme za to, že dotácie patria iným subjektom, nie novinám. Nechceme ukrátiť kultúru o žiadne plánované finančné príspevky a už vôbec nemôžeme akceptovať akýmkoľvek spôsobom spochybniteľné čerpanie finančných prostriedkov mesta, teda nás všetkých nikomu, tým skorej našim novinám. Verejne týmto vyhlasujeme, že sa dotácie pridelenej vyššie citovaným uznesením vzdávame. Ako som povedal aj verejne vo svojom vystúpení pred MsZ, i naďalej sa budeme uchádzať o štandardnú spoluprácu formou zmluvného vzťahu s Mestom Sereď v nasledujúcom volebnom období. Zároveň nechceme byť dôvodom k zasadaniu MsZ ktoré sa má konať už po voľbách, nechceme aby boli zbytočne vynakladané finančné prostriedky na konanie MsZ a žiadame, aby sa primátor mesta podľa tohto zariadil. Vyjadrujeme presvedčenie, že zasadanie MsZ po regulérnych voľbách s bodom schválenia si mimoriadnych odmien poslancami MsZ je amorálne a v slušnej spoločnosti neakceptovateľné. Žiadame preto primátora mesta a poslancov MsZ, aby zasadanie zastupiteľstva zvolané na stredu, 08.12.2010 bolo rozpustené hneď na začiatku, čím nám všetkým budú ušetrené nemalé finančné prostriedky, ktoré sú potrebné na iné oveľa dôležitejšie veci, ako sú mimoriadne odmeny poslancov MsZ a vedenia MsÚ." Podpísaní tvorcovia novín SeredOnLine.sk: Iveta TÓthová, Peter Tóth, Igor Lehocký, Peter Sabo a Miloš Majko - - - Vyhlásenie bolo odoslané: primátorovi mesta, viceprimátorovi mesta a prednostke MsU. Zároveň žiadame, aby bolo odovzdané všetkým poslancom MsZ ešte pred začiatkom rokovania.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
j.f. | 12-12-2010 15:17:38
Pán Majko o mne osobne sa da povedat, že si vazim vasu pracu a cas straveny v prospech SOL, ale mne sa vazne nepacia vase postoje voci diskutujucim s inym nazorom a plasenie tychto ludi. ak za vas hovoria vysledky, kazdi sudny clovek si urobi nazor na urcite prispevky voci vam a SOL a ak vas niekto napadne neopodstatnene my ktorí mame racionalne myslenie si vieme tieto veci roztriedit. Niekedy netreba byt tvrdy biznizmen, ale aj clovek, ktorý sa dokaze preniest nad urcite veci./aj ked vy ste v p pozicii, ze mate zverejnene meno a anonym nie/ Netreba brat vsetko tak vazne. Ak by sme sa vsetci zacali sudit kvoli tomu co kto na nas povie a obvini nas, tak vam garantujem, ze sa sudi cele Slovensko. Preto vam praje pokoj a rozvahu a pevne nervy hlavne. Pekny den.
Miloš Majko | 11-12-2010 18:31:26
anonym 09-12-2010 11:40 Ako obsah svojho prispevku, tak dalsi postup riesenia veci bol vo Vasich rukach. Ze je Vam blizsi sposob cestou prava, mna osobne naozaj mrzi. Moja predstava o slobodnej a anonymnej diskusii bola pri zakladani tychto novin uplne ina.
Miloš Majko | 10-12-2010 21:04:40
no neviem 10-12-2010 20:02 - Mate pravo na svoj nazor.
no neviem | 10-12-2010 20:02:21
Pán Majko ako ste neraz správne napísali toto je sukromné médium.Nevidím dovod prečo by ste si zo svojim vlastníctvom nerobili to čo uznáte za vhodné pravda v rámci zákona.Ale nepýtajte dotáciu od mesta.Ak na to máte financie kludne to prevádzkujte ak nie zožente sponzorov,alebo sa na to vykašlite.Podla mna objektívny a nezávislí nie ste.Ale takých médií je skutočne málo,ak vobec su.Príjemný večer.
Miloš Majko | 10-12-2010 11:59:30
anonym 09-12-2010 11:40 - uplynulo 24 hodin od napisania Vasho prispevku do DF. Verejne ste prezentovali Vase tvrdenia, s ktorymi nesuhlasia tvorcovia novin a ani ja - vydavatel. Tri razy som Vas vyzval, aby ste svoje tvrdenia konkretrizovali a fakticky podlozili, v akych materialoch sme mali podstatu Vasich tvrdeni naplnit. Neurobili ste tak doteraz. A nevykonali ste ani iny krok, ktory by akymkolvek sposobom ako verejnosti, tak mne vysvetlil Vase konanie. V zaujme korektnosti a predidenia pripadnym pravnym sporom, Vam teda tymto davam moznost do 24 hodin sa za Vase vyroky verejne ospravedlnit. Ak tak neucinite, nasledne podpisem plnu moc advokatskej kancelarii, ktora zacne vo veci konat.
Miloš Majko | 09-12-2010 23:01:41
anonym 09-12-2010 11:40 Opätovne Vas tymto ziadam o konkretizovanie Vasich verejnych vyjadreni s obsahom tykajucim sa sposobu a stylu informovania verejnosti novinami. Neignorujte este stale Vam davanu moznost verejnosti a vydavatelovi novin vysvetlit, co konkretne ste vo svojom verejne prezentovanom vyjadreni mali na mysli.
Miloš Majko | 09-12-2010 16:05:52
Na vsetky otazky najdete odpovede v starsich clankoch a diskusiach.
anonym | 09-12-2010 14:08:59
Súhlasím. Menej je niekedy viac, opatrenia musia prísť. Ale kedy sa tak stane? Nerozpráva sa o tom už dlho? Prečo sa k tomu nevie nikto rázne odhodlať už niekoľko mesiacov? Kde to viazne?
Miloš Majko | 09-12-2010 13:30:16
anonym 09-12-2010 11:40 Opätovne Vas tymto ziadam o konkretizovanie Vasich verejnych vyjadreni s obsahom tykajucim sa sposobu a stylu informovania verejnosti novinami.
Miloš Majko | 09-12-2010 13:24:03
anonym 09-12-2010 13:16 - verte, ze to tu bude prijatelne pre vsetkych slusnych ludi. Nik slusny nebude nijako obmedzovany. Nik nebude blokovany vo vyjadreni svojho nazoru, no pravidla musia byt nadstavene tak, aby nemohlo byt anonymne systemeaticky utocene na da sa povedat kazdeho podpisaneho a jasne identifikovatelneho cloveka. Kto takyto sposob komunikacie schvaluje, ten nie je zastancom demokracie, ale vyznavacom anarchie. Obsah anonymneho prispevku v diskusii ovplyvnit nevieme a za jeho obsah v plnom rozsahu zodpoveda jeho autor.
anonym | 09-12-2010 13:16:59
Toto vadí len tým, na ktorých sa v diskusiách upozornilo, alebo ktorí anonymný príspevok a jeho obsah vztiahli na seba, lebo vedeli prečo. Inak články sú férové a pravdivé. Čo už vydavateľ v článku naklame o akcii dôchodcov, parnej lokomotíve, úrazu na MŠ Mugašovej, o výsledkoch MsP,o uskutočnení mimoriadneho MsZ a pod. A diskusie, veď je demokracia, pisateľ príspevku vyjadrí len svoj názor, žiadne konkrétne invektívy tu nevidím. Diskusie v médiach s celoslovenskou pôsobnosťou sú nepomerne horšie, treba si pozrieť www.aktuálne.sk a potom porovnávať. Komu sa stránka nepoči, prečo ju číta? Bez diskusie to už nebude ono.
Miloš Majko | 09-12-2010 12:25:06
anonym 09-12-2010 11:40 Z pozicie vydavatela tohto media Vas ziadam, aby ste konkretizovali svoje tvrdenia: - "internetové noviny, ktoré: osočujú, napádajú autora článku, vulgárne napádajú iného prispievateľa, ohovárajú, píšu polopravdy a nepravdy, nerešpektujú upozornenia vydavateľa, ignorujú slušnosť" Ocakavam, ze pri takomto verejnom tvrdeni mate na mysli konkretny clanok, reportaz, fotografiu alebo cokolvek uverejnene v samotnom mediu - teda konkretnym autorom. Dakujem.
Igor Lehocky | 09-12-2010 12:55:57
Niektorým jednostranným zadubencom nie je možné vysvetliť čokoľvek. Za súčasného stavu bolo umožnené prispievať do týchto novín komukoľvek, nikto neriešil, kto ste, čo ste, odkiaľ ste, rovnosť šance mal každý, kto nebol vulgárny a rešpektoval zákony. Skúsenosti posúvajú každého, aj vydavateľa týchto novín. Aké tie skúsenosti sú vie každý, kto sem prispieva. Permanentne "bojovať" a striehnuť na zakomplexovaných anonymov nie je možné, to sa ukázalo celkom jednoznačne, takže opatrenia musia zákonite prísť. Poznáte to: menej je niekedy viac.
Johny | 09-12-2010 12:50:29
...jedna mala rada pre tych, ktory SOL nemaju radi. Proste necitajte clanky tuna, nik vas o to neprosi.... SOL nikdy nikoho neurazili... Jediny kto uraza, su len a len diskutujuci...
anonym | 09-12-2010 12:10:03
Keby bola odpoveď taká ľahká, dávno by sa tu tie javy nevyskytovali. Tak kde je pravda? Nepotrebujete to, ale nič s tým nerobíte. Už dlhodobo. Dokedy budete o tom rozprávať, že to nepotrebujete a naďalej je umožnené, aby k tomu dochádzalo? Môže to niekto z tvorcov novín vysvetliť? Veď odpoveď je taká ľahká.
anonym | 09-12-2010 11:40:07
Veru! Veď rozmýšľajme spolu. Ktopotrebuje internetové noviny, ktoré: osočujú, napádajú autora článku, vulgárne napádajú iného prispievateľa, ohovárajú, píšu polopravdy a nepravdy, nerešpektujú upozornenia vydavateľa, ignorujú slušnosť. Myslím že odpoveď je ľahká. *loony* :-* :-D
Igor Lehocky | 08-12-2010 17:27:52
Veď rozmýšľajme spolu. Ktoré internetové noviny potrebujú ku svojej kvalite anonymných prispievateľov, ktorí: osočujú, napádajú autora článku, vulgárne napádajú iného prispievateľa, ohovárajú, píšu polopravdy a nepravdy, nerešpektujú upozornenia vydavateľa, ignorujú slušnosť. Myslím že odpoveď je ľahká.
anonym | 08-12-2010 17:14:32
To je pravda, primitívnosť sa vytratí. Ale rapídne klesne počet prispievateľov. Ak to SOL neuškodí až potom sa to ukáže ako dobrý krok.
Igor Lehocky | 08-12-2010 17:05:38
Môžte byť úplne v pokoji. Rád možno budete časom, keď zistíte, že vulgárnych a primitívnych prispievateľov SOL nepotrebuje.
anonym | 08-12-2010 16:37:17
S povinnou registráciou spácha SOL samovraždu. Rád by som sa ale mýlil.
anonym | 08-12-2010 16:31:40
Príspevok anonyma o 16,01 bude príspevkom asi staronového poslanca. Je naježený, že sa tu niečo preberalo čo sa aj jeho týkalo. Veď pozrite denníky Sme, Čas a pod aké sú tam príspevky a koľko je tam vulgarizmov, čo tu sa nedeje.
Igor Lehocky | 08-12-2010 16:22:13
Anonym 16:01 ak Vás môžem poprosiť liečte sa naďalej až do úplného vyzdravenia. Ak je nečítanie SOL pre Vás liekom, takúto lacnú liečbu inde nezoženiete. Myslím, že v krátkom čase aj mnohí ďalší budú vyliečení, keď začne platiť povinná registrácia.
anonym | 08-12-2010 16:01:34
Robiť natlaky, tvariť sa, že som majiteľom pravdy, nepochybovať o svojej pravde, vždy mať posledné slovo, obhajovať svoje dobré úmysly a používať nekalé sposoby, za každú cenu zničiť iný nazor... Nepripomína vám to nikoho a nič? Niekedy celé tyždne nečítam žiadne SOL ani nič podobné a predstavte si! Má to liečivú moc. Niekedy som si myslel, že to všetko treba sledovať... Už si to nemyslím a ani nerobím... SOL v tejto podobe akú má zostane pre mňa netriedeným bulvárom, stokou kam sa chodia ľudia vy...ťať. Tych par správ ktorých informačná hodnota je sporná sol z biedy nevytrhne. Ďakujem, že som si mohol uľaviť.... Podporujem SOL a navrhujem 3x viac ako žiadajú. Keby to bolo málo, dajte im, koľko si zažiadajú. Veď nemajú chybu!
kde to žije,tam je Mattoni... | 08-12-2010 14:56:23
kde sa diskutuje - tam je digi :-)
Johny | 08-12-2010 14:45:07
..uz len digi tu chybal :-)
Johny | 08-12-2010 14:37:22
K dotacii a redakcii. Nechapem, ako niekto kritizuje redaktorov, ktorych SOL vlastne ani nema. Samozrejme, dotacia... aj ja by vahal, ci prispiet sukromnemu mediu. A tiez by asi volil neprispiet... To je fakt. Ale je fakt tiez, ze som sa vdaka tomuto serveru dozvedel vela zaujimavych veci (obcas nejaky ten drb, ale to nezaskodi, nie?! :-) ). . . a na druhej strane. SOL su vlastne aj pozitivnou prezentaciou mesta. Ved uznajte, s cim je tak Sered v mediach spajana? Kriminalita, drogy,vydieranie, "mafia"...ale nic ine.. A ako jednoducho prezentovat mesto, ked nie cez net?
ja | 08-12-2010 11:57:07
a co reklama ? lokalne medium praveze moze zit z reklamy, lebo ma presne urcenu cielovu skupinu. ved p. Majko v reklame robi. stale to nedokazem pochopit, ved pani Tothova si mysli ze sem denne chodi 1600 individualit, to moze byt kludne az 1600 kupyschopnych domacnosti (kto ma internet urcite nie je bezdomovec), tak akoto ze tu vidim len jednu reklamu ?
Igor Lehocky | 08-12-2010 11:51:08
Vidím, že slušnej odpovede od anonyma 07-12-2010 18:27 sa nedočkám, tak len stručne. Anonym, tou najlepšou ukážkou tendenčnosti ste Vy sám, myslím že to sa prehliadnuť nedá. Dokonca ste aj zosobnením anonyma, ktorý ako anonym, anonymov kritizuje pre ich anonymné príspevky, to už nepotrebuje ďalší komentár.
anonym | 08-12-2010 11:23:52
Myslím, že p. Majko by si mal stáť za svojim a príspevok od mesta žiadať. Koľko je ľudí čo nechodia stále po meste, a zdržujú sa len doma, a pre nich je toto internetové medium spojením so životom v meste, s informáciami o dianí,akciách, kultúre a pod. Držím redaktorom palce a verím, že bude fungovať na báze ako doteraz a to anonymne. Opačne stratí sledovanosť.
j.f. | 08-12-2010 10:53:56
V momente ked to tu prestane byt anonymne, bude tu diskutovat 20-30 ludi , a to myslim nechce prevadzkovatel tohto media.
neviem presne kto je autorom tohto výroku,ale je veľmi trefný: | 08-12-2010 10:35:30
O peniaze ide až na prvom mieste... Poviem to na rovinu:v dnešnej dobe by som sa úprimne čudoval,že sa nájde šialenec,ktorý sa rozhodne svoje peniaze vraziť do vydávania internetových novín,v ktorých bude písať reportáže o meste,ale aj umožňovať anonymom na diskusnom fóre si vylievať dušu,prípadne kdekomu vynadať a to len tak pre pekné modré oči.Ale zasa by mal Miloš Majko férovo povedať:áno,idem vydávať noviny,určite to nebudem robiť zadarmo a tak ako priestor v každom médiu niečo stojí,tak aj mesto nech si za priestor v internetových novinách zaplatí.A nech poslanci rozhodnú,prípadne nech stanovia za akých podmienok,napr.zrušenie anonymných príspevkov,resp.povinnosť registrácie a stanoviť percentuálny podiel príspevkov o dianí v meste.
anonym | 08-12-2010 09:33:36
Mne toto všetko tu pripadá ako záškodníctvo tých pár poslancov, ktorí podpísali iniciatívu zvolania mimoriadneho zastupiteľstva na dnes, pretože ich hlavným cieľom na zvolanie MZ bolo vyplatenie polročných odmien. Vzhľadom nato, že v diskusii sa rozpútala debata o neoprávnených veľkých odmenách tak toto je daň zato, že diskutujúci odmeny komentovali, tak zo zlomyselnosti niekto z poslancov pod anonymom úplne obrátil pozornosť t.j.na príspevok.Som ako občan čitateľ presvedčený, že príspevok SOL patrí, pretože ja sa tu o dianí z mesta a o akciách rôzneho druhu z pohodlia bytu dozviem viac, ako keď budem mesiac čakať na "Sereďské novinky".
j.f. | 08-12-2010 09:16:59
Mna by len zaujimalo preco ten obrat zrazu? Myslim, ze financnu "pomoc" ste chceli. Preco si za tym nestojite? Pretoze nie je nato atmosfera? Alibizmus najhrubsieho zrna!
otázka na p. Majku | 08-12-2010 01:51:53
Ďakujem za zverejnenie Vášho sľúbeného stanoviska. Verím, že som Vás k tomu nedotlačil ja, iba som sa včera pýtal na to čo ste sľúbili. Keďže v stanovisku hovoríte aj to, že sa budete usilovať naďalej o štandartnú zmluvnú spoluprácu s mestom, dúfam, že to nebude tá zmluva, ktorá sa nachádza v materiáloch k MZ zo dňa 9. 11. 2010. Vo Vašej včerajšej odpovedi (o 14:09 pod článkom Zasadnutie Mestského zastupiteľstva) na moju námietku k Zmluve k článku VII ods. 2 o obchodnom tajomstve ste tvrdili že Vy ste ju netvorili, ale že Zmluva takehoto obsahu je pravdepodobne stále aktivna s inym mestom. Prepáčte, že som Vás upodozrieval, ale nepredpokladal som, že človek Vášho právneho povedomia by ju "opajcol" z iného mesta bez toho aby sa nad ňou zamyslel. Veď v hlavičke zmluvy v zmluvných stranách je Vaše meno,údaje verzus mesto Sereď. Bolo by slušné si ju aspoň prečítať a zamyslieť sa nad ňou predtým ako sa dostala do MZ. Veď nebyť proceduálneho návrhu p. poslanca Tomčanyho hlasovalo by sa o uvedenej zmluve dňa 9. 11. 2010. Takýto postup Vám nepridáva na dôverihodnosti. Nemôžem ako občan tohoto mesta súhlasiť s viacerými bodmi takejto zmluvy. SOL a Vy nie ste jediný, kto je oprávnený kontrolovať transparentnosť, výhodnosť a efektivitu mestských zmlúv. Článok o obchodnom tajomstve a utajení skutočností tam nemá čo robiť. Sú tam aj iné veci nevýhodné pre mesto. Nepáči sa mi ani to, že namiesto konštruktívnosti v debate a odpovedí na faktograficky podložené pripomienky ste sa v prispevku 06-12-2010 17:12 pod článkom Zasadnutie Mestského zastupiteľstva začali zaujímať o to či prispievateľ "otázka na p. Majka" a "iný prispievateľ" je tá istá osoba. SOL umožňuje diskutovať aj pod nickom, alebo anonymne (bohužiaľ) a príspevok dodržoval stanovené pravidlá. Tak čo Vás oprávňovalo na uvedené zisťovanie? Toto je možné iba za presne stanovených zákonných podmienok.
Miloš Majko | 07-12-2010 23:25:57
Porovnavajte porovnatelne.
Palo | 07-12-2010 23:15:54
Toto je nehorazne - aby noviny boli dotovane mestskymi peniazmi. Vazim si, ze niekto sa tomu venuje a pise, ale sposob dotacie ste si mali najst iny a nie cez mestske peniaze, teda nase dane!!! Kde ste poculi, ze stat dotuje zname denniky?
Miloš Majko | 07-12-2010 23:00:30
Pohrabte sa este v historii. Vela clankov a diskusii pojednava o tejto zalezitosti. Urcite sa dostanete do obrazu. Ano, je rozdiel medzi dotaciou a spolupracou. SOL nepotrebuju dar. SOL uz takmer tri roky zdarma poskytuju servis, za ktory su ine media mestom platene. Ziadne medium neposkytuje priestor, ktory poskytuje SOL, neposkytuje moznosti a interaktivitu. Toto nedokaze nahradit web stranka mesta, nech bude akokolvek vyhotovena. A nie je to ani ucelom webu. SOL sa nesnazi o nic ine, ako o to, aby bolo dane na uroven inych. SOL si naslo svoje miesto a keby sucasny server a system stihal, navstevnost a moznosti novin by boli inde. Ze su noviny tvorene beznymi ludmi by bolo fajn povazovat ako neskutocnu vyhodu ako pre mesto, tak pre citatelov. Klasicka redakcia by zdaleka neponukla to spektrum nazorov a tu pestrost prispevkov, ako moze ponuknut prave tento system. A o com je SOL - to posudi kazdy, kto co i len raz vystupi z anonymity a napise prispevok pod vlastnym menom. Ostatne sa urcite dozviete vcas v samostatnom clanku. Dakujeme.
anonym | 07-12-2010 22:46:55
Oprava - nie v zmluve sa spomína 3333,- €, ale táto suma Vám bola pôvodne odsúhlasená. Ospravedlňujem sa za zlú formuláciu.
anonym | 07-12-2010 22:20:50
V článku "Zmluva o spolupráci mesta so seredonline .sk asi nebude" zo dňa 01-06-2010 ste v diskusnom príspevku dňa 02-06-2010 01:07 uviedol - citujem: "Neziadame dotaciu - ziadame spolupracu.". Zaujímavá formulácia. To síce bolo už pred pol rokom, ale aj v tomto článku uvádzate, že "...naďalej sa budeme uchádzať o štandardnú spoluprácu formou zmluvného vzťahu s Mestom Sereď v nasledujúcom volebnom období.". V navrhovanej zmluve sa však spomína nejakých 3333,- €. Nežiadali ste tú sumu pôvodne? Alebo to nie je dotácia? Naozaj tu ide iba o spoluprácu a nie aj o dotáciu? Predsa ak by išlo len o spoluprácu, tá sa môže uskutočňovať, čiste teoreticky, aj bezodplatne... Asi tu teda výlučne o spolupráce nejde. Alebo to nechápem? Osobne nemám nič proti dotácii, ale pripadá mi to, akoby ste nedokázal nahlas povedať, že sa uchádzate, popri spolupráci s mestom, aj o dotáciu. Alebo tomu zle rozumiem? Naozaj je problém presne pomenovať a povedať o čo presne ide? Chápem, že rozbehnúť a prevádzkovať SOL nie je otázka pár drobných, ale uvítal by som bez akýchkoľvek slovného manévrovania na rovinu povedať čo naozaj žiadate. Vyznelo by to dôveryhodnejšie. ;-)
Sklenár Ivan | 07-12-2010 20:53:06
Čo keby sa táto diskusia obrátila ku samotnej podstate tohoto článku? Verejné vhlásenie autora článku o vzdaní sa finančného príspevku mesta pre SOL prakticky predčasne "ukončilo" zasadanie mimoriadneho zastupiteľstva. Alebo je v hre niečo iné?? ;-) Mohol by to zajtra, ešte pred začatím rozpravy, vysvetliť aspoň jeden z tých "sedem statočných" poslancov, ktorí sa podpísali pod výzvu zvolať MsZ ?!
Miloš Majko | 07-12-2010 20:25:12
A na zaver - s kritikou sme nikdy nemali a ani nemame problem. Dostatocnym dokazom je to, ze Vas anonymny prispevok zostal v diuskusii a dokonca ne neho reaguju konkretni ludia. Mrzi ma, ze ste neodpovedali na moje otazky.
digi | 07-12-2010 19:31:58
( Autor dlhodobo nerespektuje pravidla diskusneho fora v súkromnom internetovom mediu a to napriek viacerym upozorneniam. Nevyuzil ponuknutu moznost tvorcov novin, za svoje nemiestne spravanie ospravedlnit sa. Preto su a do prisposobenia sa stanovenym pravidlam diskusie, aj budu jeho prispevky zmazavane. )
Miloš Majko | 07-12-2010 20:20:22
anonym 07-12-2010 18:27 - vo Vasom prispevku ma zaujalo zopar veci, napr: - Kedy a ako SOL odkrylo šlendrianstvo, nekvalitu, do nebies volajúce hlúposti, pokútne kšefty, korupciu alebo klientelizmus? Prosím, konkrétne prípady ku každému slovu... - prosim, ak naozaj chcete kritizovat, nastudujte si historiu clankov. - SOL číta najviac tak 200-300 ľudí odhadujem. Prispieva cca 20-30. To má byť zrkadlo verejnej mienky? - prosim, uvedte na zaklade akych informacii odhadujete navstevnost - Kedy niekto z vás spáchal nejakú sebakritiku? Kedy ste sa niekto zamysleli a opýtali sa, či to naozaj robíte dobre...? Je detinské chcieť počúvať iba chválu. Je to znak nezrelosti, namyslenosti a neschopnosti sebakritiky. - sebakritiku pachame dnes a denne po dobu takmer 3 rokov, kedy reagujeme na anonymne utoky, v ktorych sa je schopny odbavit uz snad kazdy - o urovni novin sa s Vami bavit nema zmyslel, myslim si ze ich uroven dostatocne ocenili a priebezne ocenuju odbornici - napisali ste, ze ak by diskusia nebola anonymna, tak by ste sa podpisali. Hmmm, rozmyslam, co ste tym chceli povedat...
Peter Sabo | 07-12-2010 20:13:32
Anonym - Necitate to tu, iba obcas a sporadicky. Aj tak viete, ze je problem s anonymnou diskusiou (sam ste anonym), viete ako toto medium uskodilo roznym ludom (uvedte jednu vec ked medium, alebo ludia , ktory pisu clanky nejak tymi clankami uskodili), viete o prispevku na akciu pri Vahu a vraj sme ho prejedli (to by ste musel asi vediet co to je nieco zorganizovat a co taka akcia vobec stoji), viete, ze to tu cita 200 - 300 ludi a samozrejme nic SOL nedohalilo (len pripomeniem travnik, priem. park, audit). Ale viete co je podstatne? Vy to tu vobec ale vobec necitate a hlavne vobec Vam nevadi, ze amaterske medium je na urovni profesionalneho, ktore od mesta prispevok dostava kazdy rok. :-)
Iveta Tóthová | 07-12-2010 20:04:20
anonym - odkiaľ máte informáciu , že SOL číta najviac tak 200-300 ľudí ? Denne je na stránke v priemere 1300 a viac unikátnych prístupov. Máte na to vpravo tabuľku. To znamená, že denne prečíta SoL vyše tisíc ľudí !!!
Ľubomír Veselický | 07-12-2010 19:15:19
Ak niekto popiera informačnú hodnotu väčšiny príspevkov uverejnených na SOL, tak sa musím zamyslieť nad spôsobom hodnotenia takéhoto názoru. A to nielen z pohľadu čo hovorí, ale aj kto hovorí. Hovorí anonym. Tým je povedané všetko.
Igor Lehocky | 07-12-2010 18:58:18
anonym 18:27 a Vy odkiaľ viete, že ja "vraj poznám zákon"?
anonym | 07-12-2010 18:27:48
Pán Majko, viete čo je to tendenčnosť? Viete, čo je to tendenčné videnie problému? tendencia -ie ž. 1. isté uplatňujúce sa myšlienky, úmysly, koncepcie ap., zámer; úsilie uplatniť ich: politické t-ie, sociálnodemokratické t-ie 2. smer vývinu; sklon: vývinové t-ie, klesajúca, stúpajúca t.; t. po stálosti □ mať t-iu, prejavovať t-iu a) usilovať sa b) smerovať; tendenčný príd. 1. prejavujúci istú zreteľnú tendenciu: t-é umenie 2. vyhovujúci istým záujmom, jednostranný, zaujatý: t-é tvrdenie, t-á správa; tendenčne prísl.; tendenčnosť -i ž. k 1: t. literatúry tendenčný príd. 1. majúci, prejavujúci určité tendencie: t-é umenie, t-á literatúra 2. usilujúci sa zámerne, často rafinovane a celkom jednostranne skresliť nejakú skutočnosť, neobjektívne a úmyselne zle ju vyložiť: t-é informácie; t. proces (jednostranne) zaujatý; SOL je tendenčné kvôli tomu, že to nie sú noviny, iba sa tak tvária, lebo nemajú žiadne pravidlá a žiadne pravidlá neuznávajú. Prispievajú amatéri a také sú ich aj postoje, nech by ich pôvodný úmysel a snaha boli čisté ako anjelská duša... Problém je už len samotná anonymita príspevkov. V neanonymnej diskusii by som sa riadne podpísal. Tu to nemá rovnaké pravidlá, nevyriešené kauzy urážania, žiadosť o príspevok z mesta. Mesto má nástroje, aby dalo vlastný web do poriadku,... preto - bumerang. Svoj príspevok ste si prejedli na akcii pri Váhu. Koľko stál ten špás občanov? Urobte si štatistický prehľad druhov informácií a vyhodnoťte ich informačnú hodnotu a zverejnite to. Ak niečo má ľudovú úroveň, tak to aj ľudovo funguje. Ako v ľudovej krčme... Darmo tam bude spievať svetový spevák, nik nerozpozná, že je to umelec... Pán Lehocký, vraj poznáte zákon... Kedy a ako SOL odkrylo šlendrianstvo, nekvalitu, do nebies volajúce hlúposti, pokútne kšefty, korupciu alebo klientelizmus? Prosím, konkrétne prípady ku každému slovu... Pani Tóthová: Citujem: Je veľmi ťažké čítať ak anonym útočí proti konkrétnym ľuďom. Aké právo má SOL umožňovať (poskytovať platformu) útočiť proti konkrétnym ľuďom? Zrazu je to pre Vás veľmi ťažké... a pre tých ostatných, ktorým priamo alebo nepriamo SOL ublížilo alebo poškodilo stačí náplasť? Ja nič, ja muzikant!? SOL číta najviac tak 200-300 ľudí odhadujem. Prispieva cca 20-30. To má byť zrkadlo verejnej mienky? Ak Vás to baví, robiť niečo zadarmo, tak to robte ďalej. Prajem Vám veľa úspechov a energie. Som zvedavý, ako dlho Vám to vydrží... Opakujem, že na úrade sedeli a sedia niektorí neschopní ľudkovia, ktorí ešte aj boli brzdení šéfom, tak pozerať sa do takého zrkadla je ako sa pozerať do tmavej diery, aby som zachoval akú-takú slušnosť. Kedy niekto z vás spáchal nejakú sebakritiku? Kedy ste sa niekto zamysleli a opýtali sa, či to naozaj robíte dobre...? Je detinské chcieť počúvať iba chválu. Je to znak nezrelosti, namyslenosti a neschopnosti sebakritiky. Čudovali by ste sa, ale SOL čítam veľmi málo a len námatkovo kontrolujem, či sa nedozviem niečo, čo by bolo zaujímavé. Tzv. selektujem a diskusie otváram len občas. No pri tejto téme, kedy sa verejné prostriedky idú dávať súkromnému médiu nemôžem mlčať... Nie kvôli vám všetkým, ale kvôli sebe a ostatným občanom....
Iveta Tóthová | 07-12-2010 17:52:25
anonym 07-12-2010 16:46 Trošku ma zaskočila Vaša reakcia. Je veľmi ťažké čítať ak anonym útočí proti konkrétnym ľuďom. Už sme to opakovali niekoľko krát. Sme obyčajní ľudia, žiadny redaktori. Počas dňa sme v riadnom zamestnaní . Z našej strany reportáže vznikajú po pracovnej dobe, dlho do noci, kedy Vy doma oddychujete. Vynakladáme na to svoje financie, svoj voľný čas, ktorý by sme mohli stráviť s rodinou. A to všetko bez jediného centa. A ak človek ako Vy ešte toto všetko aj skritizuje, tak verte, že je mi z toho vážne zle. Tak sa pýtam, prečo potom tieto noviny čítate ? Alebo prečo nám aspoň jedným článkom neukážete, ako si takú reportáž predstavujete Vy ! Nájdite si tému a napíšte článok ! Na druhej strane reakcia od „ oliv“ je presne tá, kvôli ktorej sa toto všetko oplatí robiť. Ďakujem. Verte, že ak napíšete článok s dobrým úmyslom, vynaložíte na jeho tvorbu určité úsilie , je naozaj dobrý pocit vedieť, že niekomu sa táto Vaša práca ( alebo koníček ) páči a že si váži ľudí, ktorí tvoria noviny. A tvorcami môže byť ktokoľvek. Každý jeden občan. Tak prečo to neskúsite aj Vy ? Dávam za pravdu Igorovi Lehockému. Noviny prekážajú jedine tomu, koho sa kritika v nich dotýka.
Igor Lehocky | 07-12-2010 17:35:51
oliv veď práve. SOL sú noviny pre občanov mesta a nevyhovujú jedine tomu, komu sa nepáči, že sa v nich odkryje šlendrianstvo, nekvalita, do nebies volajúce hlúposti, pokútne kšefty, korupcia alebo klientelizmus, alebo niekomu, komu chutí nič nerobenie a plat za nič nerobenie.
oliv | 07-12-2010 17:20:03
Pokial by sa nasiel niekto ,kto vynalozi usilie,svoj volny cas a vlastne financie na chod podobnych internetovych novin ako su sered online ,klobuk dole. Pan Majko,drzim Vam palce,aj ludom,ktori prispievaju do sered online svojimi prispevkami;)
Miloš Majko | 07-12-2010 16:53:51
Nevidim dovod na vymazanie Vasho prispevku - je to Vas nazor. O nestrannostia nezavislosti - nie je to moj nazor - je to fakt. Redaktorov nemame - noviny tvoria bezni obyvatelia mesta, ktori maju riadne zamestnanie. Prosim konkretizujte: "Vyrobili ste množstvo problémov, ktoré sa vám vracajú ako bumerang." - dakujem. Na zaver otazka na Vas - preco prosim citate noviny, ked nasledne tvrdite: "To čo už dva roky predvádzate seredskej internetovej verejnosti je iba čiastočne o informáciách z mesta. Často sú to zbytočné informácie, veľakrát populistické blbosti." Dakujem za Vasu odpoved.
anonym | 07-12-2010 16:46:10
Chvalabohu, že ste si uvedomili, že vám žiadna dotácia nepatrí! Vážne si to cením. Zajtra môže vzniknúť server Sereď včera, dnes a zajtra... Aj ten si bude môcť pýtať peniaze. Pamätám si Vaše slová pán Majko, kedy ste prehlasovali a dušovali sa, že nikdy nebudete potrebovať podporu mesta a pod. To že vy (myslím vás viacerých) si nahovárate, že ste nezávislí, nestranní a pod. neznamená, že takí aj ste... Vaši redaktori by sa mali viac vzdelávať a čítať, aby vedeli čo robia a tiež aby to vedeli napísať. To čo už dva roky predvádzate seredskej internetovej verejnosti je iba čiastočne o informáciách z mesta. Často sú to zbytočné informácie, veľakrát populistické blbosti. Celé to nemá žiaden koncept. Vyrobili ste množstvo problémov, ktoré sa vám vracajú ako bumerang. Nemáte žiadnu konkurenciu (zatiaľ), tak to opticky vyzerá, že ste fantastickí. Vaša samoľúbosť a rovnaká krvná skupina vám zastiera zrak a nieste schopní sebareflexie. Som veľmi zvedavý, či tento príspevok vymažete, ako už množstvo iných v minulosti... :-*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign