Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyhlásenie Fóra kresťanských inštitúcií k prezidentským voľbám 2019

FKI |MM| Ako predstavitelia kresťanského tretieho sektora sme sa rozhodli predložiť naše stanovisko k prezidentským voľbám a vyzvať občanov, aby využili svoje právo ovplyvniť vývoj našej krajiny.

V novembri uplynie 30 rokov, čo sme v našej vlasti prekonali komunistickú totalitu. O niekoľko dní opäť spoločne demokraticky rozhodneme o budúcom prezidentovi, čo na niekoľko rokov významne ovplyvní smerovanie nášho štátu. Prezident Slovenskej republiky nemá toľko právomocí, ako v mnohých iných štátoch. O to viac však reprezentuje víziu, aké Slovensko chceme mať - v akej krajine chceme žiť.

Naša ústava požaduje od kandidátov minimálny vek 40 rokov. To je už dostatočne dlhý čas, aby životný príbeh kandidáta dokázal odhaliť jeho osobný charakter, ale aj podiel na príbehu našej krajiny. Je zodpovednosťou nás, voličov, čím lepšie spoznať doterajší život jednotlivých kandidátov, najmä kde stáli a ako si počínali v rozhodujúcich chvíľach. Nie reči a sľuby, ale konkrétne činy a diela sú rozhodujúce.

My, kresťania, by sme mali pozorne preskúmať konanie všetkých kandidátov, ale osobitne tých, ktorí sa hlásia ku kresťanským hodnotám a radi sa vyjadrujú k témam, ktoré sú pre nás, veriacich, dôležité. Nie je ťažké naučiť sa hovoriť slová, ktoré nám ulahodia. My sa musíme obozretne a prezieravo pýtať: Ukazuje ich život a skutky na živú vieru v Ježiša Krista? Nie je možno okázalé kresťanstvo skôr dekoráciou, ktorou si nás chcú nakloniť? Kde stáli a čo robili v čase komunistickej totality? Boli členmi komunistickej strany? Bránili utláčanú cirkev a veriacich, alebo boli ich sudcami a nástrojom ŠtB? Kde stáli a čo robili, v 90. rokoch, keď sa vládna moc neštítila aj vraždiť a keď sa mafiáni ničoho a nikoho nebáli? Obohatilo ich verejné pôsobenie viac náš spoločný štát alebo ich osobný rozpočet? Ako pristupujú k problematickým obdobiam našich dejín? Neberú si ich za vzor? Sú pre nich iné ľudské bytosti paraziti len preto, že sme ich nedokázali integrovať? Sú neonacistické idey tým, čo chceme spájať s našou súčasnou štátnosťou? Ako si jednotliví kandidáti vážia a sú ochotní ochraňovať ľudský život od počatia po prirodzenú smrť? 

Je zrejmé, že po zodpovedaní týchto otázok viacerí kandidáti prepadnú cez sito zodpovedného kresťanského voliča.

František Mikloško smelo a aktívne pôsobil v podzemnej Cirkvi. Bol iniciátorom Sviečkovej manifestácie, ktorá bola odvážnou manifestáciou za náboženskú slobodu a občianske práva. Postaviť sa proti totalitnému štátu znamenalo riziko väzenia a iných celoživotných ťažkostí. Jeho príbeh rovnako intenzívne pokračoval aj v období po roku 1989, keď v rokoch 1990-1992 zastával funkciu predsedu Slovenskej národnej rady a pomáhal budovať základy slobody. Neskôr bol dôležitou súčasťou víťazného zápasu proti mečiarizmu. Mikloško je čitateľným kandidátom, ktorý ukázal, že spoločnosť dokáže vnímať a posudzovať ako rozhľadený štátnik z pohľadu spoločného dobra. Nehľadá lacný konformizmus – prispôsobenie sa trendom, ktoré letia.

Slovensko si zaslúži mať na čele zrelú, nekomunistickú osobnosť, ktorá dokáže hrdo upevniť jeho miesto v súčasnom svete.

Voľba prezidenta je voľbou tváre, ktorá bude Slovensko reprezentovať najbližších päť rokov - voľbou tváre nás všetkých. Voľby ukážu, akí ľudia žijú v tejto krajine, aké majú hodnoty a víziu svojej vlasti. Dvojkolová voľba nám dáva možnosť nekalkulovať a aspoň v prvom kole voliť kandidáta, ktorého životný príbeh a charakter najlepšie odzrkadľuje naše hodnoty.

Fórum kresťanských inštitúcií podporuje na post prezidenta SR Františka Mikloška.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
súdruhovia! | 14-03-2019 16:44:14
Keď môžu mať Česi Zemana, prečo by sme my nemohli mať Harabína? Veľmi by si rozumeli aj na Vyšehradskej štvorke. Bolo by to tam také vyrovnané....alebo radšej Kotleba? ?ožno ten by si porozumel s Orbánom...nuž, vyberte si.
náš človek | 14-03-2019 12:36:57
Kotlebovi záleží na Slovensku?Záleží na národe? Sa choď pozrieť do VUC BB čo tam narobil, cesty, kultúra, eurofondy, technika, nelegálne zamestnávanie...musíš byť platený troll.

Dnes KÚ BA si výpytal "nášho človeka" na dodanie do výkonu trestu odnatia slobody, prepadol mu majetok a zrejme prepadne aj prevedený majetok, človeka u ktorého býva Fico a človeka s ktorým podnikali ministri, človeka ktorý stoji za rovnakými hodnotami ako Kšeftovič. Toto chcete voliť? Nevadí vám to???
Jozef | 14-03-2019 12:36:52
a najhorsie na tom je to, ze ti dementi si naozaj myslia, ze nejaky Kotleba ich zachrani pred vrahmi z wólstrítu a najazdom africanov.
Tu podomnou | 14-03-2019 12:26:23
To sú len blbé kecy,ja tvrdím,že,Slovensku sa ešte nikdy neviedlo lepšie,ja tvrdim,že Slovensko ešte nebolo suverenejsie,ja tvrdim,že ešte nikdy v historii nemalo väčšiu váhu vo svete ako teraz.Je samozrejme ešte veľa veci,ktoré sa musia zlepšiť,ale na to žiadny prezident nemá.Je mi úplne fuk,kto bude na Slovensku prezident,mal by byť ale prezident pre všetkých Slovákov,ale preboha nie takí populisti a extremisti,ako je Kotleba a ešte horšia voľba Harabin
Jozef | 14-03-2019 12:25:35
ty tupelo, kolko tych imigrantov si doteraz vychoval?
Kto predal tu podu, aby ju mohli zabetonovat? Kto su ti ONI?
pre pre budem voliť | 14-03-2019 12:15:35
prepáčte mi aká chudoba nás má čakať, vari teraz sa tu máme tak super? V porovnaní platy tu máme minimálne ceny maximálne ľudia ktorí chcúaspoň trocha žiť na úrovni musia ísť pracovať do zahraničia, lebo síce sme v EU no patríme k najchudobnejším únia sa k nám správa ako k mentálne zaostalým, ktorým stačí aby nám posielali pochybné potraviny,
síce zaslepia nás nejakými eurami, ale ktoré si zväčša medzi sebou rozdajú skorumpovaní politici, dajú nám eura za ktoré chováme imigrantov, zabezpečujeme im zdravotnú starostlivosť, zabezpečujeme im ubytovanie no Slovákom neposkytnú bezplatnú zdravotnú starostlivosť, ani ubytovanie pre Slovenské mladé rodiny, zabetónovali nám úrodné polia, že vraj aby sme mali kde pracovať, len nám akosi zabudli aby tieto zahraničné firmy platili také vysoké mzdy ako v ich firmách v ich štátoch žijeme tu už teraz v chudobe ak niekto tvrdí, že tu žijeme na takej úrovni ako napríklad v Nemecku tak o akej možnej chudobe nás tu chcete presviedčať
Pre budem volit | 14-03-2019 11:33:53
Hlúpi,hlúpi a ešte raz hlúpi.Ked to počujem,za nás za Slovensko,Každy jeho názor o Slovensku je nenávratna cesta do chudoby izolovanosti a skutočne ste všetci takí hlúpi a neviete si predstaviť o čo mu ide?A Harabin to isté,Panebože nie hnev a nenávisť vedie k lepšiemu,ale kompromis a spolupráca.
budem voliť skutočne Slovenského prezidenta | 14-03-2019 08:07:02
keď to tu tak čítam, vidím, že sa nikdy nepoučíme zasa letíme na prázdne sľuby, vždy nám pred voľbami sľubujú hory - doly a keď si konečne zasadnú do kresla - skutek - utek, Neviem prečo chcete voliť práve Čaputovú o ktorej je známe že pôsobila v mimovládke je predsedníčka za progresívne Slovensko, za dúhové deti za adoptovanie detí homosexuálom čo je naozaj zvrátené a Šefčovič? čo také ohromné pre Slovensko urobil za 30 000 plat dovolil a ani raz nezabojoval v EU aby sa tu mzdy robotníkov vyrovnali mzdám napríklad mzdám vo Francúzku či Nemecku, vôbec v Bruseli nezabojoval za to aby k nám z iných štátov nedovážali pochybné potraviny z ktorých sa tu rozmohla rakovina, vôbec sa neohlásil že vďaka dovážaným pochybným potravinám tu veľké množstvo ľudí sa nedožije ani len dôchodkového veku, ale teraz pred voľbami nám so širokým úsmevom sľubuje ako chce všetko zmeniť zasa sú to len a len sľuby, ktorými nás už celé roky kŕmili možný kandidáty ktorí sa chceli dostať do parlamentu nie ja osobne už nenaletím prázdnym sľubom, už 3 roky pozorne pozorujem videa z parlamentu, ale nikto ani jedna politická stran sa tak otvorene nezastala Slovákov napriek dezinformáciám médií zisťujem kto skutočne bojuje za
Slovensko a komu skutočne záleží na národe a na tom aby sme tu doma neboli iba menejcenní otroci ale aby sme boli hrdí a slobodní občania Slovenskej republiky preto budem voliť Mariana Kotlebu, ktorí už celé roky bojuje za nás všetkých ešte ani raz neprevrátil kabát ani raz neprebiehal z jednej politickej strany do druhej ako to robia iní politici
potecha | 14-03-2019 00:00:10
Caputova,tych 15 percent pre SEFCOVICA Ti pripomeniem po volbach,budes oci vyvalovat...
Harabin | 13-03-2019 22:27:17
ma najviac rozumu ostatne co tu predvadzaju je len falos zapredancov
Čaputová | 13-03-2019 21:22:31
Kauzy strany SMER nemajú obdobu v novodobej histórii, na to sa nechytal ani mufty. Národ už bol na námestiach...ja Šefčovičovi dávam 15% max.
Jednoznačne Šefčovič | 13-03-2019 20:40:48
Pre: "jedonznačne Čaputová" - očividne nie sme rodina, známi ani široke tvoje okolie lebo u nas presne naopak všetci cela rodina, známi a široke okolie ide voliť na istotu p. Šefčoviča... kandidátka ESET-u nemá šancu, to ju skôr trhne slabikujúci minister HZDS pišta.
otazka | 13-03-2019 20:02:51
Ake mal Ondrus odmeny, ked takto sponzoruje Sefcovica???

Jedným z posledných väčších sponzorov Maroša Šefčoviča sa stal štátny tajomník ministerstva práce za Smer Braňo Ondruš. V utorok mu podľa transparentného účtu daroval 10-tisíc eur!!!
Jednoznačne Čaputová! | 13-03-2019 17:49:30
Pôjdem voliť Čaputovú a aj celá moja rodina a široké okolie, nestretol som sa s nikým, kto by mi povedal, že bude voliť Šefčoviča, kandidát Smeru nemá šancu, to ho skôr trhne slabikujúci minister HZDS pišta.
farári, biskupi,kardiláli | 13-03-2019 16:00:56
nenažraté banda buzerantov a pedofílov. Hanba, Ste presne ako Klofák, setra mníška, matar a tatko v kuse v kostole čítajúc slovo Božie z kecpultu na kolenách pred každým obrátkom Božím a Klofáčik feťák a ešte aj bonzák. Klofák, Klofák, poznáš...už si doklofkal, ako ten v truhle... Trtko... Trtko už si dotrtkal.
SEREĎAN | 13-03-2019 10:29:13
Už dajte tomu starému pánkovi pokoj a zoberte ho niekto do starobinca. Je evidentné že sa doma nudí a už sa mu vracia detský rozum. Prosim vás niekto ho radšej ukludnite, aby ešte niečo nevyviedol alebo aby sa mu niečo nestalo.
Navrhujem | 13-03-2019 10:25:14
aby si za miništrantov zobral do paláca tých vašich biskupov a farárov , čo zneužívali deti. Potom by mohla robiť v paláci aj čaputka. Bola by zvrátenosť na jednom mieste!
sepultura666 | 13-03-2019 07:33:57
pre pbotecha a ty si co,hovorca celeho Slovenska????...ver tomu,ze nebude!!!!....
pre Far4r | 13-03-2019 06:36:30
vas vyrok so skatulkovanim ludi na zaklade vierovyznania o vas hovori vela, zial nie moc pozitivneho (bez urazky).
pre Hallo | 13-03-2019 06:34:03
odhliadnuc od toho, ci s vyjadrenim suhlasim ja ci vy alebo nesuhlasim, treba si uvedomit, ze cirkev je spolocenstvo ludi a tak maju pravo vyjadrit svoj nazor k politike tak ako kazde ine spolocenstvo ludi ci jednotlivec, takze to od nich nie je ani neslusne a ani nedemokraticke ako pisete
pbotecha | 12-03-2019 21:26:09
Tomu danovemu podvodnikovi KISKOVI by uz mali nainstalovat hodiny,aby mu odratavali cas,dokedy este bude otravovat SLOVENSKO.Toho Vasho MIKLOSKA si strcte za sirak,ten uz davno nema v politike co hladat.Cele SLOVENSKO aj tak bude volit c.11 SEFCOVICA...
Far4r | 12-03-2019 20:22:32
Slušný kresťan s rodinou hodnotou bude voliť Sefcovica. Tak ako to hovorí SVK cirkev.
Caputova je antikrestan
Hallo | 12-03-2019 19:27:27
Tak toto sa môže stať len na Slovensku.Ja si myslím,že sa nepatrí a je to aj nedemokratické,takto zasahovať do volieb.A hlavne cirkev,ktorá má toho na rováši ako málokto.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign