Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Výborný pohľad na mesto z pohľadu nie jeho obyvateľa

Miloš MajkoDátum18. 06. 2014 16:12:28TémaNázor občana

Som neskutočne rád  každému zmysluplnému a hlavne podpísanému príspevku, ktorý o niečom konkrétnom vypovedá.

Viacerí diskutujúci si zvykli napísať len tak hocičo, prípadne keď už nemajú žiadne argumenty, apoň na niekoho - najlepšie konkrétneho podpísaného autora článku či diskutujúceho - zaútočiť, pokúsiť sa ho zosmiešniť, či aspoň odradiť od písania.

Je to škoda pre spoločnosť - aj keď som si dosť istý, že väčšina čitateľov vie rozlíšiť úroveň a hodnovernosť diskusných príspevkov - no aj tí najzákernejší diskutujúci si už mohli všimnúť, že nás neodradia, ba práve naopak. Postupujeme stále dopredu, médium rozvíjame a pripravujeme aj novinky, ktoré opätovne komunikáciu nielen v meste dostanú do ďalšieho levelu.

Zaujal ma príspevok plne identifikovaného občana, ktorý iste stojí nielen  za prečítanie, ale aj za zamyslenie sa nad jeho obsahom... Srdečná vďaka jeho autorovi za úvahu najmä preto, lebo sa na mesto nepozerá ako do vecí zainteresovaný občan.

 

Ing. Štefan Sekera | 18-06-2014 15:34:52 |
Pre: Ivan

Dobrý deň, nie som obyvateľom mesta Sereď, ale za socializmu som tam pracoval a v súčasnej dobe sem občas prídem na návštevu k známym. A môžem smelo skonštatovať, že v Seredi tých veľa zmien nie je, vlastne keď si zoberiem 20 ročný časový úsek tak v porovnaní s inými mestami nemožno hovoriť o rozvoji a pozitívnej zmene, ale o zmene smerom nadol. A to bývam (ako sa raz na mňa jeden anonymný diskutér osopil) v "zaspatých Voderadoch a Sereď by mala byť pre ako sedláka veľkomesto".

Keď sa ľudí v meste Sereď pýtate na zmeny, ktoré v ich meste postrehli za posledných 10-20 rokov, tak Vám vymenujú 75% vecí, ktoré majú na svedomí súkromníci a nie mesto (ako je priemysel, obchodné centrá, rekonštrukcia okolia podnikov za finančné zdroje majiteľov, rekonštrukcia námestia pod záštitou obchodného reťazca a pod.), potom Vám vymenujú 10% projektov, ktoré mohli byť uskutočnené iba vďaka tomu, že sa tu za socializmu čo-to pobudovalo (súčasné rekonštrukcie) a nakoniec sa dozviete 5% informácií, ktoré možno nazvať jedinečnými projektami či rozvojom jednotlivých primátorov a zastupiteľstiev. Žiaľ i z toho mála, čo by sa dalo pozitívne vnímať, sú niektoré projekty nešťastné do budúcna (ako napr. Sokolovňa). A to ako si nechala Sereď potopiť polikliniku či zamietli ste si projekt Športovej haly, tak to Vám gratulujem. Na tom vidno, že nielen mi vo Voderadoch musíme byť bezbytostne sedláci ;)

Sťažnosť niekoľkých občanov k projektu športovej haly mesto hneď prijalo, bez nejakej väčšej iniciatívy a projekt zmietlo zo stola. Avšak pri zmene územného plánu pri žel. stanici a tenisových kurtov, kde boli spísané aj petície a boj občanov bolo aj cítiť, sa v záujme mesta zmietli zo stola a projektom sa vyhovelo. A v prípade spomínaných tenisových kurtov by to bolo možno ešte rýchlejšie, nebyť toho, že Pani na úrade (myslím, že hygieny) sa zľakla a dala to radšej pozastaviť, kým mesto neurobí testy na hluk a svetlo. Asi toľko k rozvoju mesta.
A predtým, než budete mať chuť mi "odkomentovať", poprosím Vás, nech je tam aspoň jeden riadny argument obhajoby, ďakujem.

S pozdravom podpísaný.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ľuboš Pulčár | 19-06-2014 12:36:25
Pre: Miloš Majko
Aj som si myslel, že to bude niekto z "fachu", ale nechcel som strieľať na slepo ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2014 11:37:35
Rozdiel | 19-06-2014 11:07:21 | - moje vzdelanie je uplne postacujuce na vlastnenie media, ktore ma citanost cez 300 000 mesacne.

Ale ako je to u Vas? MsU Nitra - Vas zamestnavatel a obyvatelia mesta vedia, comu sa venujete v pracovnej dobe? Alebo ide iba o kolegialnu vypomoc? Pochvalte sa teraz s niecim Vy! ;-)
Ľuboš Pulčár | 19-06-2014 11:19:09
Pre: Rozdiel | 19-06-2014 11:07:21
Ja sa s príspevkom Pána Sekeru stotožňujem na plnej čiare a to som obyvateľ Serede. Síce nás nemusel pomenovať "tiež zaspatý", to ma trochu uráža, pretože nie obyvatelia sú zaspatý, ale naše vedenia mesta, no s ostatným sa dá iba súhlasiť.
Ak ste si prečítali príspevok Pána Sekeru celý, pekne to tam porozdeľoval, nehovorí, že tu nie je žiadny pokrok, ale že tu nenastal výrazný pokrok z iniciatívy resp. pod záštitou mesta a to je rozdiel. Povedzte Vy sám, čo tu vnímate ako pokrok? Aká zmena sa Vám tu páči? Možno ste tu akurát postrehli rekonštrukciu námestia. Áno, je to teraz krajšie, predtým to vyzeralo hrozne, ale nám tu v Seredi sa moc nepáči, že to celé vybétonovali a vysekali stromy a nechali tam pár uschlín. Vám sa to páči možno pre to, že si sem prídete na nejakú stretávku a neprechádzate sa po ošarpanej zarastenej trase, ale po pekne upravenej ploche. No choďte si tam cez obed posedieť. Veď tam ani chládku nie je poriadne a tá fontánka so záchodmi je paródia na fontánu, uznajte sami. Nechcem Vás urážať ani sa s Vami hádať, možno prehliadam niektoré veci, preto sa Vás pýtam, čo tu vnímate pozitívne? Čo konkrétne, čo vybudovalo mesto a nie komercia a je to naozaj veľké + pre ľudí tu v meste?
Rozdiel | 19-06-2014 11:07:22
Chodím z Nitry do Seredi a poznám tam tiež veľa ludí. Ak obyvatel Voderád Sekera nevidí žiadny pokrok, je slepý. Musím povedať že naposledy pred 2 týždňami sme mali stretávku v Seredi a boli sme sa aj so spolužiakmi prejsť po meste. A za našu triedu to boli len kladné ohlasy a hodnotenia.A nielen od cezpoľných ale od hlavne od sereďanov. Kto nechce vidieť nevidí .
Rád by som sa opýtal aké vzdelanie má novinár a autor článku, kde cítiť takú radosť z toho že niekto napíše len aké je to zlé.
onanym | 19-06-2014 08:52:43
Pravda pravduca. Sered mala a ma potencial rastu, ale...mam pocit, ako keby kazdemu na radnici bolo vsetko jedno. Skoda...
sekerka | 19-06-2014 07:32:33
toto je clanok hodny SOL od akoze nezainteresovaneho...zelam este vela podobnych...cim viac tym lepsie, či?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign