Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z rubriky chat: Do triedy dali koberec a nemysleli na deti trpiace alergiou

Vyberáme z rubriky chat:

Marika 2015-10-15 12:54:10 | Určite v lete dala riaditeľka Základnej školy J.A.Komenského v CENTRE VOĽNÉHO ČASU – CVČ nové podlahové krytiny (gumolín) na udržiavanie čo najmenej prašného prostredia pre deti trpiace alergiami. To ma veľmi potešilo .Lebo to aj bolo potrebné. Aké však bolo moje prekvapenie keď som zistila, že prominentný rodičia dali do triedy - kultúrnej miestnosti v CVČ (kde mi dcéra chodí už 3 roky) koberce od steny po stenu a ešte to aj na krajoch prilepili. Vypadá to dobre, len nebolo domyslené toto miesto pre alergikov a pekná podlaha čo sa dala zotrieť vlhkou handrou sa stala liahňou na prach a hoci aké iné alergény. Doma so musela dať koberce aj sedačku vymeniť za koženkovú a záclony - tiež dole a preč a teraz mám dieťa zverovať do takýchto tried, kde sú staré gauče a určite podľa vyzáže niekoľko desaťročné, tak aj rozhodne vyradené ? Plné roztočov a kto vie čoho a teraz ešte aj ten spomínaný koberec aj keď nový. Pri miestnosti asi 15x8m a prítomnosti 30tich detí je vo vzduchu prachu, ako v cementárni. Pri rozhovore s kompetentnými mi bolo povedané, že to išlo mimo nich a rada rodičov to schválila. Mám nejakú šancu na nápravu, alebo len hľadať ako dieťa umiestniť na pár hodín, kým som v práci niekde inde, čo je dnes veľký problém. Legislatívne je to v poriadku? Nedá sa odvolať okrem lekárskeho posudku na niečo čo by zabránilo svojvoľnému rozhodnutiu 5tich prominentných rodičov? Nejaký zákon ,hygienické obmedzenia, alebo niečo čo by zavážilo. Vopred ďakujem za odpoveď a verím, že aj pomoc ostatných rodičov, ktorý majú deti alergické , alebo s možnosťou alergie na prach. Vie mi niekto pomôcť, poradiť. Či mám sa obrátiť na okresnú, alebo akú hygienu, alebo oddelenie školstva, lebo slovne to nestačí.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
abcd | 16-10-2015 23:47:59
.. Pani sylvii vrabelovej a ostatným rodičom,ktorí sa podielali na skulturnení cvč davam palec hore... A vam pani zlatá navrhujem...skuste nabudúce priložiť ruku k dielu a pomôcť inak ako vypisovanim na sol...
stanislava štefanekova | 16-10-2015 21:01:17
v prvom rade Vás pani Marika, chcem ubezpečiť, že rada rodičov nemala zámer žiadne dieťa ohroziť na zdraví.
Je mi ľúto, že snahu rodičov vnímate negatívne, ale na druhej strane, naozaj Vás chápem, pokiaľ ide o dieťa alergika je ťažké zabezpečiť dokonalé podmienky či už doma alebo v škole. Sama som alergik, aj moje deti k tomu majú veľmi blízko.
Neviem či Vás kompetentní, o ktorých píšete, informovali, že v miestnosti, sa deti budú zhromažďovať na cca 1 hodinu podľa počtu detí ktoré po približne 15,45 hod zostávajú v družine.
Myslím, že nieje nad osobný rozhovor a my (zástupcovia rodičov v rodičovskom združení resp. výkonný výbor rodičov) sme otvorení komunikácii, rodičovské združenie je tu pre deti a rodičov. Jedným z našich cieľov je vytvárať priateľské prostredie pre deti na škole a pomáhať v rámci možností RZ. Preto sa ak máte záujem s Vami radi stretneme a problém v rámci možností vyriešime.
PlavaM | 16-10-2015 18:57:38
Ja teda neviem, moje deti chodili do podstatne menšej družiny, kde bol aj koberec, nie nový, ale bola som rada, že nie je na zemi...A čo sa alergie týka, mladšia dcérka má potvrdenú na mačky, ale sama pani doktorka a kopec známych sestričiek mi hovorili, aby sme nášho Pazúra nedávali z dvora preč, že si zvykne a čím je staršia, tým je lepšie, síce jej slzia oči keď sa s ním naťahuje, ale už sa nedusí.
Sylvia Vrábelová | 16-10-2015 18:56:04
Pani Marika, dovoľte mi ako jednej z \"prominentných\", aby som sa aj vyjadrila k Vášmu príspevku:
1. Nové podlahové krytiny/gumolín/neboli v dvoch triedach menené z dôvodu obmedzenia prašnosti, ale z dôvodu,že pôvodný gumolín bol znehodnotený,poškodený a hlavne celé podlahy boli krivé s jamami...Mimochodom tiež na podnet Rady rodičov.
2.Kultúrna miestnosť v CVČ - áno tá miestnosť 30 rokov nedotknutá s plesňami a dierami na stenách a sokloch, stoličky, ktoré si pamätajú ešte možno aj Vás z jedálne, ktorá tu kedysi bola, 8 stolov, jeden TV a starý koberec darovaný sponzorsky /neviem, či vôbec niekedy čistený/. Takéto prostredie je podľa Vás útulné a prispôsobené tomu,aby v ňom cca 150 detí trávilo poobedňajšiu činnosť? No podľa mňa nie a preto som sa spolu s p.vychovávateľkami rozhodla osloviť priateľov,rodičov, či by nám s tým nepomohli a stalo sa...Od piatka do nedele bola naplánovaná brigáda, miestnosť sa oškrabala, všetky diery sa opravili, vymaľovalo sa. A koberec? Áno ten je po celej ploche a viete prečo? Lebo deti sa väčšinou najradšej hrajú na zemi!A radšej na zemi ako na studenej dlažbe.
Pri miestnosti 15x8 /máte správnu info - asi jedinú/sme spravili kútiky pre všetky aktivity, ktoré deti bavia - výtvarný,čitateľský, kútik spoločenských hier,kuchynka, bábiky, módny salón, obchodík a zaplnili s veľa hračkami s ktorými sa deti zabavia,kým si rodičia pre ne prídu.
Uvádzate, že 30 detí bude v miestnosti 15x8=120m2, doteraz boli tieto deti v miestnosti 25m2 kde bolo viac prachu? O čerstvom vzduchu ani nehovorím...
Obráťte sa kde chcete, pre mňa osobne je najväčšou radosťou a odmenou úsmev detí a tá túžba, kedy konečne ich do tej \"super herne\" pani vychovávateľky vpustia.
Marek Velický | 16-10-2015 17:59:18
Vážená pani Marika Anonymná, neviem koho myslíte pod slovami \"rozhodlo 5 prominentných rodičov\" a Vy asi tiež nie.
Je mi ľúto, že po 3rokoch ste si nevšimli,že v herni nebol žiaden gumolín, ale čiastočne dopraskaná dlažba a že Vaša dcéra chodí do miestnosti, kde sú miestami plesnivé steny a v sokli hmyz.Kde ste boli doteraz? Prečo ste neprišli pomôcť na brigádu tak ako približne 30 rodičov? /určite by ste spoznali vašich \"prominentných\" aj keď špinavých od farby, ktorí namiesto víkendu s rodinou zútulňovali herňu pre všetky deti/. Možno by ste videli,že plesnivé steny boli oškrabané a všetky natreté, obklad vyčistený a zrekonštruovaný....
Ťažko vyhovieť všetkým, väčšina rodičov resp. okrem Vás sú radi,že ich dieťa nesedí na studenej dlažbe, ale ak by to bol predsa len neprekonateľný problém Vaša dcéra má stále možnosť zostať v triede a nenavštevovať herňu, tak ako teraz. Aj keď si osobne myslím že Vám o žiadneho roztoča nejde.
Mimochodom koženkové koberce aké máte doma ja ani nepoznám a za koženkovú sedačku Vám roztoče dávajú palec hore, nakoľko žijú hlavne v molitane, ktorý teraz nedokážete ani vyčistiť.
Šancu na nápravu máte v možnosti zúčastňovania sa na zasadnutiach Rady rodičov, MÚ, ...,kde môžete verejne svoje pripomienky povedať či dokonca niečo sama navrhnúť! Ale jednoduchšie je kritizovať druhých.
Demokracia je aj o tom, že každý má právo na svoj názor.Ale kydať anonymne a znevažovať prácu druhých je úbohé a svedčí o pocite menejcennosti pisateľa.
zakladne pravidlo | 16-10-2015 08:43:59
Ziadne koberce,okrem hadam miestnosti pre riadaci personal,do skoly NEPATRIA!To by mala pani riaditelka vediet.
JANA | 16-10-2015 08:01:04
Vazena pani Marika, pisete ze Vasa dcera navstevuje druzinu uz treti rok, napriek tomu Vam uniklo ze:
1. V tejto miestnosti povodne koberec bol.
2. V kazdej druzinarskej triede je koberec na hranie.
3. Na brigadu a darovanie hraciek boli vyzvani vsetci rodicia, nielen ti, ktorych nazyvate prominentnymi.
Ja by som Vam poradila, aby ste vystupila z anonymity, oboznamila so zdravotnym stavom Vasej dcery pani vychovavatelku, ktora zabezpeci, aby sa Vasa dcera v \"kobercovej\" miestnosti nepohybovala. Dalej by ste mohla navrhnut, ako by ste si lepsie vyuzitie a zariadenie tejto miestnosti predstavovali vy. Mozno by ste sa aj vy takto preboxovali medzi tych prominentnych, ktori su ochotni svoj volny cas a energiu venovat dobrej veci.
babka | 16-10-2015 05:38:07
Dnešné mamičky by si mali vstúpiť do svedomia.Koľko detí vydíme dnes sa hrať vonku?Za mojich čias som večer varila a s deťmi dobeda poobede stále boli vonku večer padlo sedem hodín boli okúpaní najedení a v posteli.A nie ako tetaz tie deti cele dni zalezené v byte večer deväť pol desiatej ešte to behá po byte,žiadny režim a potom že sú choré a majú alergie!!!!!!!!
clovek | 16-10-2015 03:42:17
Ty krava a co bolo v skolach ked si tam chodila?samet?,ale si hlupa.
martina | 15-10-2015 23:03:36
seredan, ja odpadnem z tvojho pohladu na alergie...
to akoby si chcel alkoholika liecit tak, ze bude pit viac a viac alkoholu...
seredan | 15-10-2015 21:24:21
vdaka takymto rodicom su ich deti alergicke. Snazia sa ich vychovavat v uzavretom sklenniku a ked pridu do prirody tak ich imunita kolabuje...
A k teme len tolko ze tu sa ide utocit na novy koberec ale otazka znie ci dieta uz trpi alergiou ohladne tym kobercom. Pokial nie tak skoda reci a mozno mu to aj do buducna pomoze zosilnit imunitu
pre anonym | 15-10-2015 19:31:58
tu nejde o to, že jednému vyhovieš a druhému nie. Tu ide o ohrozenie zdravia detí alergických na roztoče!
ide len o toleranciu | 15-10-2015 19:29:25
keď vieme výjsť v ústrety deťom alergickým na lepok a v školských jedálňach sa berie na ne ohľad, prečo sa neberie ohľad na deti alergické na roztoče? Každý koberec je semenišťom roztočov - a je len otázka času kedy sa ňou stane aj nový koberec.
rodič | 15-10-2015 19:24:53
viemveľmi dobre pochopiť mamičku z tohto príspevku. Mám tiež deti alergické - a to aj na roztože - takže veľmi dobre viem aký je pre nich \"nebezpečný\" koberec. Ten sa určite nedá tak dobre udržiavať ako čistá podlaha. Keď si človek v byte všetko zabezpeči protialergické, vrátane aj matracov v posteli (to platí pre teba gulak), o to je to horšie. Ja na mieste tejto mamičky by som to riešila s učiteľmi, v najhoršom prípade aj s riaditeľkou školy, lebo rodičia, ktorí nevedia čo sú to alergické a astmatické problémy, naozaj nemohli tušiť, čo s kobercom spôsobia iným deťom (podľa štatistiky je alergické každé trtie dieťa!). A tu naozaj ide o ohrozenie zdravia!
gulak | 15-10-2015 17:30:31
A,čo tie roztoče,čo más doma v posteli...
Rodič | 15-10-2015 15:54:07
Mna zaráža mrhanie financiami .!! Pravá ruka nevie čo robí ľavá.
Novú podlahu nemuseli robiť a mali tam rovno dať koberec.
A financie za gumolín mohli využiť inak.... čo dodať ved rodičia zaplatia ...
anonym | 15-10-2015 15:45:41
jednému vyhovieš, inému nie... koberce považujem za výbornú vec, niekomu vadia, inému vadí náter na stene, niekomu niečo vo vzduchu, strom na záhrade. Komu sa prispôsobíme?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign