Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - z parkovacieho miesta pre invalidov rovno do herne

redakcia SOLDátum22. 02. 2012 20:19:57TémaREDAKCIA
200

Sereď    |   Počas ostatných asi štyroch týždňov, to bolo niekoľko telefonátov s podobným obsahom, ako dnešný e-mail. Niektoré aj s pripomienkou, že občan na problém upozornil aj  Mestskú či štátnu políciu. Nakoľko do uvedenej reštaurácie denne z redakcie viacerí chodíme na kávu či obedy, aj my sme si všímli  novodobý fenomén odstavenia predmetného auta aj na niekoľko hodín na parkovisku, ktoré prioritne herni slúžiť asi nemalo. Síce som nikdy neregistrovala kto z auta vystupuje, no podľa informácií viacerých ľudí zdržujúcich sa v okolitých firmách je obsah e-mailu pravdivý.

Ďalší pisateľ do redakcie zaslal iba fotografie bez textu. Niečo z nich uverejňujeme. Ide o verejné priestranstvo, takže sa nejedná o nič tajné.

Najskôr však už spomenutý e-mail:

Vazena redakcia,
denno denne prechadzam okolo SSP na ul. M.R.Stefanika, kde je vedla hlavnej cesty vyclenene jedno miesto podla dopravnej znacky pre telesne postihnutych. Aka je realita? Na tomto mieste takmer denno denne vidim odstavene vozidla bud s SPZ Senca (bezovy mercedes), alebo tmavomodré
Daevo tusim tiez zo Senca a za prednym sklom tychto vozidiel je modra cedulka s oznacenim invalidnej osoby. Potialto by to bolo celkom v poriadku, keby som x krat nevidel, ze z tychto vozidiel vystupia dvaja, traja vypaseni spoluobcania tmavsej pleti a bez akehokolvek telesneho postihnutia a s usmevom odkracaju do herne vedla pizzerie Lavazza, kde zotrvaju niekolko hodin.

Neskutocne, nenormalne a jeden by napisal, jdu blejt velebnosti. Ale nie z tych neprisposobivych, ale z toho statu, v ktorom su takto nastavene zakony. 95% tychto neprisposobivych vlastni preukaz ZTP ( zdravotne tazko postihnuty), teda kvoli "postihnutiu" nie su sposobili sa učit, nie su sposobili pracovat, ale su sposobili vykonat skusky na ziskanie vodicskeho opravnenia!!!

Vážená redakcia, myslim ze by toto stalo za zverejnenie, chcem ale zostat v anonymite o to vas ziadam.

S pozdravom obcan mesta

 

Neprináleží nám posudzovať, či je parkovanie  po dobu aj viac ako 5 hodín v kuse na tomto mieste zo strany vodiča auta v súlade so zákonom. O stanovisko k danej veci požiadame vedenie  Mestskej polície. Môžeme iba hovoriť, či to je vzhľadom  na ostatných invalidných vodičov morálne. Už viackrát sa stalo, že aj naša redaktorka, ktorá daný preukaz vlastní,  napriek tomu že potrebovala auto odstaviť iba na  10 minút a iné miesto voľné nebolo, musela ísť od OD Jednota  pešo.  A hovoriť môžeme o tom, či zákon počítal aj s takýmito variantami využívania parkoviska pre invalidov.

Stanoviská kompetentných po ich získaní uverejníme.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
robo | 25-02-2012 06:45:36
Čo "furt" máte proti našim "spoluobčanom"??? Skôr by ste mali riešiť tých, čo im tieto preukazy vydávajú.... Stačilo by, keby lekári pristupovali k požiadavkam našich "spoluobčanov" o vydaní preukazu ZŤP tak ako lekári vo filme Osudy dobrého vojaka Švejka... Každý deň klistír, chinín a hneď by zrazu telesne postihnutých ubudlo... A nemuseli by sme tu riešiť takéto /nechcem povedať čo :-)/. Dyk móre.
Jozef | 23-02-2012 12:29:33
mozno to bolo v rupiach - ich materskej mene.
okoloiduci | 23-02-2012 12:24:59
Zachytil som "plač" nášho spoluobcana pred Jednotou , že doobeda zarobil len 1200 a že má preto náladu pod psa.
Anonym | 23-02-2012 12:07:00
Aj ja volím stranu č.10, či už sa dostanú alebo nedostanú do parlamentu... Keď si každý povie, že im hlas nedám lebo sa tam nedostanú, tak sa tu nikdy nič nezmení.
Jozef | 23-02-2012 11:27:57
dado, len ci s tymi cca 2% nieco dokazu?
dado | 23-02-2012 11:16:05
a preto volim stranu cislo 10!!!!!!!
Igor Lehocký | 23-02-2012 10:41:30
Jedna rečnícka otázka: videl niekto niekedy vo vozidle autoškoly na cvičnej jazde cigáňa? Mne sa to žiaľ ešte nikdy nepodarilo. :-)
občan | 23-02-2012 09:11:56
K tym parkovacím preukazom.Parkovat tam moze auto takto označené,pokial sa v nom doviezla osoba ktorá postihnutá je.Ja predpokladam,že to možu mat vystavené aj na dieta,ale v tom prípade tam parkovat nesmu.Ja sama som o tento parkovací preukaz nepoziadala,hoci mám dieta s preukazom ZTP-S,ale nie vždy ju mám v aute,tak to ani nechcem.Tým pánom stačí skontrolovat preukazy tazko zdravotne postihnutých a by sa videlo,že su zdraví a parkovaci preukaz patrí niekomu inému.
Modlime sa | 23-02-2012 09:06:15
Anjelicku moj straznicku,
vyslis tuto modlitbicku.....
Nechcem byt uz hladny, smadny,
nechcem zit ten zivot biedny.
Anjelicku do rana
urob zo mna cigana!!!
Chcem doma sediet na podpore,
zit si na vysokej nohe,
od statu brat zdarma byty,
uz nebyt hladny ale syty.
Oslobodeny od dani,
byt panom a nie poddanym.
Zit si ako prasa v zite,
zit v Slovenskej realite,
kde slusni maju holu rit
a cierny mozu krasne zit.
anonym | 23-02-2012 09:02:25
Nemýlim sa. V mojom výroku je kus irónie. Zbytočne je niečo uzákonené, ak je zákon bezzubý. Dlhoročná skúsenosť a stav spravodlivosti na SK ma uisťujú v tom, že pre niektoré skupiny ľudí sú jednoducho tieto veci beztrestné a nevymáhateľné. Preto sa im takto roky darí a nikto s nimi nič neurobí. Napriek tomu, že tu máme zákony, ktoré tento stav majú potláčať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2012 08:09:43
"A všetko je to beztrestné a nevymáhateľné." - mylite sa! Praveze su veci, ktore trestne su a su aj vymahatelne. Ziale u tych, ktori si do herne dovolit chodit nemozu, nakolko makaju ako mulice. A tym je na co siahnut. Na mzdu, majetok, firmu, ktora sa do problemov mohla dostat prave pre tych, ktorym nie je na co siahnut. Nie zo srandy mnohe biele koniky ktore su stastnymi majitelmi mnohych vytunelovanych eserociek dlhujucich miliony prave slusnym podnikatelom a najma malym firmam, maju adresu svojho pobytu vo vychytenych lokalitach, kam noha normalneho cloveka bludi nerada...

Prave preto zodpovednost konatelov s.r.o., prave preto zodpovednost uradnikov, prave preto maximalna vymozitelnost prava v case, kedy je vymahat co a od koho. A prave preto je nevyhnutne, aby sa konecne o styl fungovania (nefungovania) a k tomu veduce dovody konecne zaujimali masy obcanov. Slovensko je v haj... a to preto, lebo to niekomu sakramensky vyhovuje. A tomu niekomu je uplne jedno, ci budeme mat Euro alebo Korunu, ci bude mat kurz voci USD ci Svajciarskemu franku taky alebo onaky. Ci bude cena nehnutelnosti klesat alebo stupat, cena chleba v centoch alebo v eurach. Ci bude nafta a benzin u nas najdrahsiav EU alebo najlacnejsia. Oni mali a budu mat vzdy vela. Dostatok na to, aby si zili ako chcu a kde chcu. Nezalezi im ako ziju mlade rodiny, netrapi ich bezpecnost nasich deti. Odtrhli sa od reality preto, lebo sme im to vsetci dovolili. A robia tak, ako im to dovolujeme stale.
anonym | 23-02-2012 06:59:31
Zuzka, hovoríte mi z duše. Toto by si želal každý normálny človek, ktorý pracuje, platí dane, odvody, šeky, poplatky a pod. Ale zákony v tejto krajine vyhovujú práve tým, ktorí si svoje povinnosti neplnia. A všetko je to beztrestné a nevymáhateľné. Môžeme sa aj na hlavu postaviť.
Zuzka! | 23-02-2012 06:54:49
mna by skor zaujimalo, ze keby sa robi razia v tychto x-hernach co tu mame, kolki z tych co tam budu, su neplaticmi..na soc.davkach, dlznikmi na zdravotnom, socialnom ??!!
3/4 z nich nie je zamestnanych, neodvadza nikam nic, poberaju soc.davky, ale sediet si v kasine, to si dovolit mozu!!kua...
urobit kontrolu.. poberas davky? mas nedoplatky tam a tam a ty si sedis v kasine a rozhadzujes?!! vsetko by som im vzala!!
reakcia | 22-02-2012 21:41:31
Som presvedčený o tom, že zákon 8/20009 o cestnej premávke nikde nevymedzuje ani nestanovuje lehotu resp. dlžku možného parkovania vozidla prepravuju osobu ZŤP na mieste vyhradenom pre osoby ZŤP tj dopr. značku IP16. A nestanovuje ani dovod, pre ktorý tam takto označené vozidlo môže zaparkovať.
Iná vec je, že tá naši spoluobčania podplácaju posudkových /najnovšie som sa dozvedel, že to stojí cca. 6.000,-€/ a maju za to plnú invaliditu viacmenej zaručenu do konca života...
Ale to už je na inú temu.
Janco | 22-02-2012 21:05:38
V meste je dost vyhradenych parkovacich miest pri cinziakoch ktore nie su obsadene ani cez noc kontroluje niekto po case opravnenost takychto miest? Lebo napriklad na Garbiarskej zostalo parkovacie miesto pre invalidoch po rodine ktorej exekutor zobral byt. A miesto je den-noc nevyuzivane.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign