Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty: Vynaliezaví "rómovia" opäť v Seredi úradovali. Okradli 80 ročného muža.

24

Včera sme uverejnili email nášho čitateľa, ktorého manželku okradli dve rómske spoluobčianky.  Neprešlo ani 24 hodín a máme tu nový mail s takou istou témou. Dnes totiž  vynaliezaví " rómovia "  v Seredi opäť úradovali.

Odvaha, klamstvo, drzosť         

            Sereď je plná zlodejov a podvodníkov najhrubšieho zrna. Doplácajú na to najmä starší ľudia a dôchodcovia, ktorí sú až príliš dôverčiví. Dnes 27. 2. 2015 pred lekárňou „Lovecký“ zastavil krátko poobede 80 ročného lekára Róm. Mohol mať okolo 30 rokov, menšej postavy, chudý, v bežnom obyčajnom oblečení. Vraj: “Pán doktor, dlho som vás nevidel, lebo som bol v Anglicku. Veľmi ma mrzí, že ste mi voľakedy požičali dvadsať eur a ja som vám ich doteraz nevrátil. Teraz vám ich dám. Mám však iba päťdesiat eur. Môžete mi vydať...?“

                Lekár vytiahol peňaženku vidiac, že Róm siaha do svojho saka, akoby tú päťdesiatku vyťahoval. Dal mu dvadsaťpäť eur a v tom okamihu začal Róm utekať a zmizol vedľa kostola smerom k Domu kultúry. V tom sa pristavil pri lekárovi ďalší Róm a spýtal sa: „ Ten Cigáň vás okradol, čo?“ Áno. „Kadiaľ utekal?“ Tamto. Nový návštevník hneď sadol do auta  a to vyrazilo tým smerom.

                Lekár uvažoval, že mohlo ísť aj o dobre organizovanú krádež, vrátane s tým, čo sedeli v aute. Kto vie.

                Isté však je, že toto nie je v Seredi jediný prípad. Najmä na autobusovej stanici sa sústavne pohybujú neprispôsobiví Rómovia, ktorí sú však spôsobilí perfektne, profesionálne okrádať ľudí. Používajú aj iné  finty a než prídete na to o čo ide, ste bez peňazí a potom plačete ako ste mohli zlodejom tak ľahko naletieť.

 

 Mgr. Miroslav Košťany


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 04-03-2015 12:09:26
Každý kto pracuje s býkmi vám povie, že býky sú farboslepé. Nie ako farboslepota u psov, kde vidia len zopár farieb. Býky nevidia vôbec žiaden rozdiel medzi farbami. V skutočnosti býky za rozzúria mávaním kusmi oblečenia, ktoré naštve hocikoho, či už človeka alebo zviera, keď ho vyhladujú a hodia do arény.
Ako to začalo?
Mýtus pravdepodobne pochádza z iného jednoduchého nedorozumenia. Show matadorov je rozdelená na tri časti: v prvých dvoch používa žltú šatku nazvanú „capote“. Zámerom týchto častí je jednoducho rozzúriť býka dosť na to, aby mohol ísť do tretej časti nazvanej „tercer tercio.“ V tejto časti má už matador známu červenú šatku a dráždi býky, aby ho napádal. Z jeho pohľadu je býk dosť hlúpy, že kľudne môže byť aj fialová, modrá alebo pásikavá. Býk si z toho starosti nerobí. Proste len chce rozpučiť matadora.
daniel | 04-03-2015 11:55:27
všetko nemusím vedieť. Prečo sa potom hovorí že červená farba rozzúri býka?
juro | 04-03-2015 11:50:41
daniel, a to nevieš, že býky sú farboslepé? :)
daniel | 04-03-2015 11:20:47
juro veď väčšina cigánov nevie plávať. Oni sa vody boja ! To chceš aby tak rýchlo bolo po zábave? Nebolo by lepšie navliecť ich do krikľavo červených úborov a vhodiť do býčej arény ? :-)
Pre Jura | 04-03-2015 11:14:31
máš sto bodov, dal by som aj viac, ale nechávam si ich na vodné pólo, dám ich cigáňom.
juro | 04-03-2015 09:34:28
vyriešiť cigánsku otázku sa dá rôznymi spôsobmi, napríklad športom. konkrétne vodným pólom. cigáni budú mať červené čapice a krokodíly modré...
Obcan | 03-03-2015 00:07:07
neako mi neodoslalo spravu,ze error...
Tak v kratkosti:
daniel,ved mesto prave mohlo ziskat plusove body keby ukazalo ako z nich tie peniaze vymohli,maju na to aj tlacene periodikum kde sa chvalia co vsetko sa spravilo,tak preco sa nepochvalit ze uz je ta vec vybavena ?
Kolko je odvtedy,1-2 roky ?
Alebo zeby rovni a rovnejsi ??
Ti co sa dostanu do malej,nedajboze velkej politiky,rychlo zabudnu na neake problemy s indoslovakmi co zneuzivaju system,ta tema je dobra len na velkohube vyhlasenia-v politike sa teraz sustreduju vsetky sily na vlastne zaujmy a nikto nebude riskovat obvinenia z rasiiizmuuu.
Ano,ten tu je,ale naopak.
daniel | 02-03-2015 22:08:59
Obcan je samozrejmé že títo "ľudia" už zaplatili. Inak by mali vodu dávno odstavenú a na krku exekútora,nie? Tak to predsa v civilizovanom svete chodí. Či?
Obcan | 02-03-2015 21:13:34
To ste spomenul len tu mensiu ciastku,ak sa nemylim,tak len za vodu im to mesto nechalo narast na okolo 70 000 eur a niekde tu kedysi aj bolo video ako im primator ponukol si dlh odpracovat.
Len aj okolo toho je neako ticho.
Asi to uz vsetko vykesovali...
Dlžnici | 02-03-2015 19:52:53
10 500 eur, to je suma, ktoru mestu Sered dlžia cigani za dane z nehnutelnosti, ale hlavne za odvoz smeti. Pytam sa kompetentnych pracovnikov, ako budete riesit tuto dlžobu ?
Skuste nam prosim odpovedat.
Ked sa v tejto zaležitosti nebude nič konat, znamena to že nie všetci musime platit mestu poplatky?
Dakujem &&&
Michal Hojer | 02-03-2015 05:43:43
Bol som už viackrát svedkom toho že MP z SAD odváža cigána či cigánku za to že ponúkala parfumy či iné hlúposti. Tak si prosím uvedomte že MP s nimi robí čo sa dá ale taktiež sa môže opierať len o zákon a keď cigánku nevidia že parfumy predáva a nikto z oslovených ľudí nepovie že im ponúkala parfum tak ani policajti s tou ciganou nemôžu nič urobiť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-03-2015 04:01:54
Myslim si, ze je uplne jasne z komunikacie Vajdu, o co mu ide...
daniel | 02-03-2015 00:26:28
Vajda prečo nepíšeš humorné články do nejakého satirického časopisu? Tam by si sa určite uchytil. Celkom som sa pobavil!
Vajda | 01-03-2015 23:47:44
Som Rom, mam 56 rokov, teda patrim k starsej generacii Romov, ktora si este pamäta socializmus. Mam ukoncene uplne zakladne vzdelanie plus dva roky učňovky, teda patrim k romskej inteligencii. Ale nie o tom som chcel. To len, aby ste vedeli, s kym mate tu česť. Som teda inteligentny, mňa len tak nejaky gadžo neprešči. Ale dosť bolo kecov, podme k veci.
Za socializmu som ako 16 ročny nastupil pracovať do jedneho strojarskeho podniku na vychodnom Slovensku ( este teraz sa trasiem, ked si na to spomeniem ), podotykam do strojarskeho nie do stavebneho podniku, takze fakt som musel byť asi dobry. Ako mlady vzdelany Rom som začal sledovat spravanie sa Gadžov na pracovisku, ich zvyky, obyčaje, ktore boli diametralne odlišne od nas Romov. Zivot slovenskych gadžov, ktorych som sledoval v robote, veď casu bolo dosť, ma doslova prekvapil v tom zapornom slova zmysle. Uz po mesiaci sledovania slovenskych gadžov, som si uvedomil, že ich čeľaď sa deli na dva poddruhy a to : 1. slovensky gadžo dedinsky SGD, 2. slovensky gadžo mestsky SGM. A prave spravanie slovenskeho gadža dedinskeho SGD ma doslova fascinovalo a dalej ho tu rozoberiem.
Piše sa rok 1974 až 1989. Tak ako kazde rano s polhodinovym meškanim picham pichačku o 6:30 , vtedy to bolo este ine pichanie ( to naši romski mladici dnes už maju pracu na doma, a preto pichaju kedy chceju ). V satni som sa prezliekol, pofajčil a sem tam, ked mi trebalo srať, tak isiel som na zachod. Hneď ako som vosiel na zachody mi udrel do nosa odporny až neznesiteľny zapach gadžovskych hovien. Pozeram a jeden zachod obsadeny, druhy tiež aj tretí aj posledny štvrty. Vsetko obsadene.Trochu som sa zohol a vidim len gadžovske topanky a na nich spustene nohavice. A len počujem vzdychanie a prdenie a stonanie a uľavovanie si. Vedel som, ze tu si tak skoro na misu nesadnem, a preto som sa pobral von na čerstvy vzduch a tam som sa vysral. Zacal som premyšľať, prečo ked mi raz za mesiac rano po prichode do prace treba srať, sa nikdy na wc misu nedostanem, lebo su vsetky stale od 6°° do 7 °° hodiny permanentne obsadene. Aj napriek svojej inteligencii som na to nemohol prisť, až raz na posedení, ked sme už boli vsetci pripití, sa mi to nejako podarilo dostať z gadža mestskeho. Ten mi vysvetlil, že dedinskí gadžovia maju pri dome žumpu, do ktorej kadia, a ked sa naplni, tak sa objedna vetrieska a žumpa sa vyprazdni a stoji to dosť peňazí. A preto všetci dedinskí, otec gadžo, mama gadžuľa a gadžuliatka nosia povinne hovna do prace a do školy. Prebieha to asi nasledovne. Rano sa rodina poddruhu SGD zobudi, kazdy sam za seba zhodnoti situaciu, a ked je to možne, každy jedinec tohto poddruhu, drží v sebe povinne hovno až do prichodu na svoje pracovisko. Preto to stonanie a prdenie rano na zachodoch, lebo tí chudaci povinne v sebe držali hovno celu cestu do prace, niektorí rekordmani tohto poddruhu aj hodinu. Normalny clovek ( Rom ) sa potom rano nema šancu dostat na zachod, kôli tym stonajucim a prdiacim zvieratam.
A tu by som chcel poukazat na prvy markantny rozdiel v spravani sa medzi inteligentnymi Romami a dedinskym poddruhom z čeľade gadžov slovenskych. Rom je slobodny clovek, a ked ho niekde chyti sranie, tak sa tam aj slobodne vyserie. Chce sa mi srať na parkovisku pred Kauflandom, no tak sa tam aj vyseriem. Ved ja Rom som slobodny clovek. Gadžo, preto ze je to neslobodny clovek, zviazany spolocenskymi konvenciami, nosi v sebe povinne hovno az do vopred urceneho miesta. Doma serie iba v tom pripade, ak uz to nemôze vydrzat alebo pocas sobôt a nediel. Este aj teraz sa trasiem, pri pomysleni na sen, ktory sa mi snival pred 5 rokmi, v ktorom som sa narodil do gadžovskej rodiny. BRRR..
daniel | 01-03-2015 20:38:54
pre : Chránení.To iba podľa sčítania ich je "iba" 200 000. Ale v skutočnosti ich už teraz je 500 000 !
Množia sa ako potkani! Hlavne na východe v tých nelegálnych osadách. Aj to mi lezie na city. Oni si jednoducho vybrali miestečko pri lese a pri potoku,postavili osadu bez povolenia a bez stavebných plánov a hotovo! Skús to urobiť ty ! Úrady s tebou zatočia jedna radosť! Ale cigánom ešte dajú stavebný materiál !!! Ja by som im tiež dal -časovanú bombu!
Jozef | 01-03-2015 20:29:11
Ale je. Jemu vlastnou formou, ktora neuraza, len vysvetluje, hovori pravdu. A pokial s tym nieco "niekto" nespravi, tak budeme v r.ti.
Či?
anonym | 01-03-2015 20:13:41
Je mi jasné, že to nie je cigán, ale tá rafinovaná forma diskusie asi nie je najšťastnejšia.
Chranení | 01-03-2015 20:13:12
Podla sčitania je ciganov na Slovensku asi 202 000.V roku 2030 ich ma byt podla odhadu 640 000. Co je k tomu treba este dodat? Maju pridavky v hmotnej nudzi, maju invalidne aj starobne dochodky, peniaze z eurufondov, tak načo by robili?
Toto všetko sa im umožnilo, ale prečo ? Cím su takí výnimočny?
V Bruseli su tiež už všetci postihnutí, nevidia, čo sa tu robí? Slovensko si prešlo už kadečím, ale v tomto pripade nas nakoniec zametu pod koberec cigani. Hrde, krasne a čiste Slovensko už v 2380 nebude.&&&
pre anonym | 01-03-2015 13:35:43
Vajda nie je vobec primitiv,ale ani nie ani rom,je to taka rafinovana forma diskusie,aby neustala a jednoducho provokuje.
anonym | 01-03-2015 12:21:39
Vajda zmizni už. Primitív.
Vajda | 01-03-2015 12:08:41
Nam vypocitavaju dochodok z priemernej mzdy v narodnom hospodarstve, čo je v celku logicke. Z čoho ineho by nam Romom mali vypočitavat dôchodok, ked nie z priemeru, ked sme nikdy nepracovali. Nam ani nemaju z čoho ineho vypočitavat dochodok. A skusili by nam vypočitavat z minimalnej mzdy a naša pomsta by bola sladka. Viac by sme nevolili socialnu demokraciu a za svoje prava by sme povstali.
daniel | 01-03-2015 11:36:46
Vajda je to celé nedoriešené. Ak tu budú čisto iba cigáni,kto bude na nich robiť? Kto ich bude živiť? Navrhni iné riešenie !
JUDr.Vačok | 01-03-2015 11:33:59
toto by drbnuti Brusel nedovolil, uz sme to navrhovali
Vajda | 01-03-2015 10:13:12
Predpoklad,, že poslední Gadžovia vyhynú na terajšom uzemí Slovenska je rok 2380. V tomto období už budú Romovia vzdelaní a budú kompletne ovladať štat. Beloškov nebudú prenasledovať, nemalo by to ani zmysel, beloškovia zmiznu sami od seba, tak ako zmizli pôvodní obyvatelia sterovekého Egypta a nahradili ich Araby. Jednoducho pravda je taká, že svet patrí Romom, ktorí su adaptibilnejší a chytrejší.
OCHRANA CIGÁGOV | 01-03-2015 07:17:03
Je mi cigánov vážne veľmi ľúto. Sú neuveriteľne utlačovaný všade, kde prídu. Navrhujem usporiadať celosvetovú zbierku. Zakúpiť im zodpovedajúce územie na Aljaške, alebo Sibíri. Prispejem na stany a maringotky. Pre ich bezpečie necháme na naše náklady postaviť vysoký múr okolo 20 metrov a na vrchu ostnatý drôt minimálne 1 meter vysoký . Aby sme mali istotu, že im to niekto neodcudzí, zapojiť do drôtu vysoké napätie. Z oboch strán zabezpečiť múr mínovými poliami minimálne 200 metrov, aby sme sa mi agresori k nim nemohli dostať. To všetko pre ich bezpečie. Doprava do ich nového domova by mala byť zdarma. Takto by konečne dostali reálnu a čestnú možnosť ukázať celému svetu, ako dokážu žiť usporiadane bez nás tyranov. Nakoniec doporučujem zaviesť vízovú povinnosť aby sme ich tam nemohli chodiť obťažovať pri ich ťažkej, namáhavej a poctivej práci.
Vajda | 28-02-2015 21:59:58
Vsetci gadžovia o nas Romoch rozpravaju, ze sa nam nechce robit. Je to absurdna lož. My Romovia velmi chceme robit, ale je tu jeden problem. Napriklad ja, ked sa priblizim k lopate alebo inemu pracovnemu nastroju, vyhodia sa mi po celom tele podkožne vyražky. Predstavte si vyražky na tvari, rukach, nohach, chrbte,....., zadku, ze si ani sadnuť, ľahnuť nemôzete. Zašiel som k lekarovi a ten mi zakazal akukoľvek pracu, lebo som na ňu alergicky. Nesmiem sa k pracovnemu nastroju pribliziť blizsie ako na 5 metrov, inak sa vysypem vyražkami. Jednoducho som silny alergik. Je to nova civilizačna choroba, a kym vy gadžove ste alergicky na travu, prach, peľ, psiu srsť, slnko...., my Romovia sme alergicky na pracu. Ked mi lekar oznamil tuto moju diagnozu, preplakal som celu noc, lebo strašne ale strašne som chcel pracovať. Aj komplet celu svoju rodinu som poslal na alergicke vyšetrenie a aj u nich sa potvrdila alergia na pracu. A tak sme teraz všetci na invalidnych dôchodkoch. Tato nebezpečna choroba sa šíri naprieč celou romskou populaciou zijucou na Slovensku ako mor a nie je na ňu liek. S tym uz nic nenarobime, jednoducho sme sa museli zmieriť s osudom invalidnych dochodcov.
daniel | 28-02-2015 21:41:30
Vajda dobre si ma pobavil ! Len keby si mi ešte prezradil kde predávajú tú vtipnú kašu čo si pojedol ?
Vajda | 28-02-2015 21:30:50
Ja ako Rom pozorne sledujem zivot Romov, a preto mam mnozstvo skusenosti. Zoberme si napriklad situaciu, ze by slovenska spolocnost dala slovenskym Romom to , co si zasluzia. Dajme tomu, zeby kazda romska rodina, ktora ma viac ako 10 deti dostala na socialnych davkach mesacne 4 000 €. Konecne by mohli ist na dovolenku k moru, mohli by si kupit to po com tuzia, mohli by zit ako ludia. Ale co dalej ? Peniaze by nam spolocnost dala a to je vsetko ? Este raz sa pytam, a to je vsetko? Vie si vobec niekto z vas gadžov predstavit aky je zivot Roma na Slovensku strašny co sa tyka monotonnosti. Bezne je vidiet pri ceste sediet postarsieho Roma, ako cely den sleduje prechadzajuce auta alebo sleduje pristavajuce, vzlietajuce, prelietajuce muchy. A takyto nudny zivot mu predurčila slovenska spolocnost, len preto ze je Rom. Mladí Romovia si mozu ist aspon zapoľovať na biely zub a takto sa zabiju tri muchy jednou ranou: zabiju nudu, zabiju čas, vybiju biely zub, ale co my chudaci postarsi Romovia mozeme robit so svojimi 150 kilami, fakt len sediet a sledovat tie muchy. Moja predstava je taka, zeby sa mala slovenska spolocnost postarat aj o kulturne vyžitie Romov, aby sa uz nijaky Rom nezblaznil z kazdodennej monotonnosti. Napriklad by sa prijal zakon aby si tri gadžovske rodiny zobrali pod patronat jednu romsku rodinu, ktorej by sami zabezpečovali kulturne vyžitie. Mohli by sa striedat po tyzdni. Gadžo otec rodiny by prišiel z roboty domov , v klude by sa najedol a potom by sa cela gadžovska rodina ( otec gadžo, manželka gadžuľa a ich gadžuliatka ) vybrali do romskej osady ku svojej partnerskej romskej rodine a mohli by im tam nieco zaspievat, zarecitovat, zatancovat, detom zahrat babkove divadlo alebo nieco ine podla prania romskej rodiny, napriklad by mohla cela gadžovska rodina hola obehnut niekolkokrat okolo osady. Romovia by im boli za to vďační. Ved uz davno začala s takouto aktivitou televizna relacia VYLOMENINY , ked chodila nakrucat do romskych osad a tym zabavala romov. Takze mame vsetci obcania nad čim rozmyslat ako zlepsit monotonny zivot Romov, lebo len spokojny Rom nekradne a nerozmysla nad somarinami. A nielen chlebom je Rom = clovek živy.
Zamestnanec | 28-02-2015 21:10:09
Halooo ludia troška si dajme fakty do poriadku… áno videl som z terasy ako ten "róm" utéka od toho staršieho pána no nebol som si istý či ho okradol a ked som k nemu pribehol sa presvedčiť či je to tak a ten pán mi to potvrdil tak sme s kolegovcami išli po ňom. Tak ma prosím Vás nesúdte že som niekto kto v skutočnosti nie som. Len som videl že niečo nie je v poriadku a chcel som tomu starému pánovi pomocť a hned som podľa Vás róm? :D trošku smiešne nezdá sa Vám
daniel | 28-02-2015 21:06:26
Vajda : Ha ha háááááááááá !!!!!!!!
Vajda | 28-02-2015 21:02:27
Zväz Romskej Inteligencie Slovenska dôrazne protestuje proti adopcii romských deti do zahaničia. Našou vlasťou je Slovensko a teda nech tu pekne naše deti vyrastajú a žiju. Gadžo Tatranský vymiera. Slovenským bielým Jaloviciam sa nechce rodiť, oni radšej školy.
A tak jedinou buducnosťou Slovenska su romské deti, budúci vedci, lekari, inžinieri, učitelia, policajti, prezidenti, ....
daniel | 28-02-2015 20:52:22
Viem kto fajčieva na tom balkóne. Len škoda že tam nemáte nejaké šikovné kvetináče. Akože nešťastnou náhodou spadol cigánovi na hlavu...
Andrej Fraňo | 28-02-2015 20:36:51
Tak ja to trošku upravím.. Náš zamestnanec fajčil na terase našej firmy, nad ČSOB bankov, každý kto si domyslí bude vedieť kto. Ako fajčil videl túto situáciu ako tento cigáň ktorý bol čierny ako uhol mu toto spravil. Ja som sedel v kancelárií a keď nám povedal čo sa stalo sme neváhali sadli do auta, medzi tým sa šiel kolega spýtať toho dedka koľko mu zobral a v snahe ho nájsť a dať mu po papuli sme ho začali hľadať, žiaľ bol tak šikovný že stihol zdrhnúť. Pozerali sme aj záznam s kamery ale pána cigáňa bolo vidieť zle len od chrbta. A keďže sa nám mu pomôcť nepodarilo, ale snaha bola tak sem ten príspevok aspoň uverejním aby sme to dali na správnu mieru ako to vlastne bolo.
seredanka | 28-02-2015 20:22:03
spiny smradlave zadymene...vsetko im prejde. v seredi ich je ako maku. hrozneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
daniel | 28-02-2015 18:00:27
Miloš ja sa ani do budúcnosti nechystám,že by som nejakého cigána oslovil "róm"! To si želajú iba oni sami aby sme ich tak oslovovali! Prečo nám teda nadávajú do sedlákov a chrapúňov? Gádžo už dávno nie
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-02-2015 17:33:18
Ziaden spoluobcan s prislusnostou k Romskemu etniku, sa odo mna nedocka oslovenia Rom do momentu, pokym ja budem pre neho gadzo.

Kazdy clovek si zasluzi uctu, no uctu voci inemu musi vediet aj prejavit.
daniel | 28-02-2015 17:15:51
Vajda mňa zas uráža keď špinavý neprispôsobivý cigán o sebe povie: "ja som róm" ,teda v preklade: "ja som človek"
A ja viem že to tak nie je. Je to iba divá zver,ktorá sa naučila ľudskú reč!
pre Vajda | 28-02-2015 16:33:59
Spolubrat,to je az prilis priehladne!
Pre Vajdu | 28-02-2015 16:32:40
Dobrá ironia.
Vajda | 28-02-2015 15:12:18
Som Rom a mna uraza ak niekto Dzurindu prirovnava k ciganom. A preto by som chcel poziadat svojich socialno-demokratickych spolubratov a spolusestry aby s tym prestali. Romovia Dzurindu nenavidia, lebo pocas nasho spravodliveho SRP (Slovenskeho Romskeho Povstania ) Dzurinda nechal Romov bit kuklacmi. Kazdy Rom je citenim socialny demokrat. My Romovia uz nikdy nedovolime aby vo volbach zvitazila ina strana ako socialno-demokraficka. Ten odporny nepriatel Romov zvany Dzurinda spolu s Kanikom sa pokusil nam Romom znizit invalidne dochodky a my Romovia mu toto nikdy neodpustime. Pravicove vlady patria na smetisko dejin a buducnost patri socialno-demokratickym vladam, ktore sa o nas Romov obetavo staraju.
shelley | 28-02-2015 13:54:58
Ale však kamery nemôžu byť všade, preboha! Používajte zdravý sedliacky rozum a s cigánmi sa zásadne nebaviť. Ako asi prišli k tomu svojmu menu CIGÁN? Lebo odjakživa klamali a kradli, i keď nám teraz rôzni pseudohumánni aktivisti prisatí na štátny rozpočet budú tvrdiť, že netreba posudzovať podľa....blabla... Cigán je len Cigán, česť tým ojedinelým málo výnimkám....
občan | 28-02-2015 13:04:54
Bolo by vhodné doplniť kamerový systém o pár kamier, ktoré budú kamerovať nie len cesty ale aj parkoviská pri obchodných reťazcoch. Na druhej strane mestská polícia bude vydieť takúto trestnú činnosť, no už neviem, či pri takýchto činoch, ak ich spozoruje, aj vyšle hliadku mestskej polície.
anonym | 28-02-2015 12:26:36
Daniel, tak treba na nich. Nechcem a hotovo. Otec sa zachoval správne.
daniel | 28-02-2015 12:09:57
anonym aj na môjho tatka skúšal fintu,že ide z Rakúska do Nitry a do Seredi odbočil iba dať si nejaký obed a vraj tu v meste zablúdil !!! Ha ha ha ! Keď mu tatko vrátil tú krabičku s údajným holiacim strojčekom tak ju zúrivo šmaril do auta a nadával a nadával!
anonym | 28-02-2015 12:02:56
V prvom rade sa treba držať zásady, že s cigánom sa netreba baviť. Mne ponúkal nejaký pred Kauflandom hodinky, vraj "imidžovky", hodnotu som odhadol na 5 €. Keď videl, že nemám záujem, zo zúfalstva mi povedal, že nech mu dám za tie hodinky koľko uznám za vhodné. Poslal som ho preč. Ešte stihol medzi rečou spomenúť, že na diaľnici sa mu pokazilo auto a potrebuje peniaze. Už by si mohli aj niečo iné vymyslieť. Najistejšie je v rozhovore s cigánom používať slová nechcem, nepotrebujem, nemám, nedám. Človek tým nič nepokazí.
noja | 28-02-2015 11:27:32
Chudy cigan? Tak to nebude s cukrovarskej
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-02-2015 10:24:12
Nik, ani policajti nemusia mat obavy z vystupenia voci ziadnemu z nas, kto porusuje zakon. Ani voci romskym spoluobcanom. Jednoducho je potrebne spravat sa v ramci moznosti slusne a za ziadnych okolnosti nikomu nedat najavo jeho povod - ani prislusnost k etniku.

Kazdy clovek musi byt posudzovany nie podla toho, komu a kde sa narodil, ale podla toho ako sa sprava a ci sa jeho konanie vmesti do mantinelov sranovenych zakonmi krajiny, v ktorej zije.

Nemam obavy z nahravania na mobil - v pripade incidentu na poste som sam vysetrovatela poziadal o zabezpecenie zaznamov z bezpecnostnych kamier. Je to presne o tom, ci clovek ma alebo nema zaujem nieco tajit.

Policia v rieseni veci potrebuje doveru obcanov, no aj policajti si musia byt vedomi toho, ze v niektorych situacich su na nich obcania uplne spoliehaju a urcitym sposobom su ich poslednou nadejou na spravodlivost.
laciike | 28-02-2015 09:02:59
Včera som písal svôj príspevok k okradnutiu jednej pani na ul F. Kráľa na seredonline ...........dnes sa mi obsah môjho článku pri čítaní tohto príspevku opäť potvrdil !!!


Obcan | 28-02-2015 08:38:11
Ono je pravda preco sa policia boji zakrocit voci ciganom-v dnesnej dobe sa kazda prkotina nataca na mobily a oni sa boja ze by boli obvineni z rasizmu,preto radi svoju pozornost obracaju k normalnym obcanom = ludom co ich vlastne platia a tych pekne krasne oberaju o dalsie peniaze a vylepsuju si imidz.
Otazne je potom naco je niekto policajt ked sa boji zakrocit-nekompromisne a je jedno ci voci bielim,ciernym,fialovym...
občan | 28-02-2015 03:39:09
Škoda toho Hitlera ! Aspon by teraz naši dôchodcovia mohli kludne prežiť starobu !
seredan | 28-02-2015 00:16:34
Pokial kriminalita takto na dennom poriadku tak by sa mala vymenit policia.
Su to ludia plateni z nasich penazi a pokial urciti ludia nie su schopni ochranit a zabezpecit bezpecnost obyvatelstva tak nech sa paci prec s takymto nepodarkom.
Kazda firma chce efektivnych zamestnancov a pokial nie su tak vymenia.




Tomas | 27-02-2015 23:28:55
Zastrelit a hotovo
Občan | 27-02-2015 20:22:15
Máme v Seredi aj nejakú políviu?Nemyslím tú,čo vidíte rozvážať sa v autách.
daniel | 27-02-2015 19:56:12
anonym ! Môj tatko má už 77.rokov,už mu to veľmi nepáli a asi ťažko bude niekomu vrážať. Asi tak nejak
anonym | 27-02-2015 19:52:03
že mi ju nasilu vtlačí do ruky? jednu mu nasilu vtlačím do nosa a bude spokojný
daniel | 27-02-2015 19:48:32
Bacha na mladého chudého cigána v tmavomodrom aute s Nitrianskou špz. Nasilu vám vtlačí do ruky ošúchanú a páskou prelepenú modrú krabičku od holiaceho strojčeka Braun.
Tvrdí že stojí 150.E ale že vám ho daruje,no mohli by ste mu dať aspom 20.E na benzín! Kto vie čo vôbec v tej krabičke je ?
Ancik | 27-02-2015 19:06:07
To su cigani z cukrovarskej osady. Kradnu aj pri Lidl aj Kauflandom.penazenky kabelky aj veci z aut.A ked utekal ku kulturnemu domu a tade na hradzu a osadu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign