Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty : Pár metrov od záhradkárov vykonávali svoju činnosť

Iveta TóthováDátum29. 05. 2011 11:51:39TémaIné
24

Dnes sme do redakčnej pošty dostali list, ktorí adresovali záhradkári zo záhradkárskej osady na Bratislavskej ceste primátorovi mesta Sereď.  List uverejňujeme v plnom znení :

 

Vážený pán primátor !

 

V mene záhradkárov zo  záhradkárskej osady na Bratislavskej ceste sa obraciame na Vás so žiadosťou o vyriešenie nasledovného problému:

Bratislavská cesta je známa prostitútkami, ktoré postávajú na kraji cesty. Nakoľko máme v tesnej blízkosti záhradky, sme svedkami ich každodennej „ práce „. Pokiaľ boli z ich strany dodržiavané určité pravidlá slušného správania, nechávali sme ich bez povšimnutia. No situácia sa vyhrocuje. Okrem toho, že si svoju potrebu vyknávajú hneď vedľa našich záhradok, škaredo nadávajú, včera  sme boli svedkami incidentu, keď prostitútka orálne uspokojovala svojho zákazníka pár metrov od nás. Ďalšia stála vedľa nich a nahlas sa smiala. Mali sme tam deti, tak si  viete predstaviť, ako sme sa cítili.

Polícia situáciu monitoruje ale spôsobom prevezenia sa raz – dva krát  autom  okolo nich, zamávaním si, resp. sa zastavia, stiahnu okienko a porozprávajú sa.  A presne kvôli tomuto sa obraciame na Vás ako primátora mesta a nie na políciu. Vieme, že pokiaľ sa nič nedokáže, tak nie je dôvod ich odtiaľ vyhnať, nakoľko postávaním neporušujú žiadny zákon, ale  nejaké riešenie jednoducho nájsť treba.

Záhradky využívame na relax a oddych. Nosíme tam svoje deti a vnúčatá. Tešíme sa z úrody. Preto nás pohoršuje, že sme svedkami každodennej už dá sa povedať VEREJNEJ práce týchto žien.  A z tohto dôvodu vkladáme do Vás našu dôveru a veríme vo Vašu pomoc.

 

 Záhradkári zo záhradkárskej osady na Brat. ceste

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 31-05-2011 17:26:22
Provokatérky sú zatiaľ len prostitútky :-)
Matej Šalmík | 31-05-2011 12:03:53
V zákone je presne vymedzené, na akú trestnú činnosť možno agenta použiť.

§117 zák. 301/2005 Z.z.

1) Na odhaľovanie, zisťovanie a usvedčovanie páchateľov zločinov, korupcie, trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa alebo trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti možno použiť agenta. Jeho použitie je prípustné len vtedy, ak odhaľovanie, zisťovanie a usvedčovanie páchateľov uvedených trestných činov by bolo iným spôsobom podstatne sťažené a získané poznatky odôvodňujú podozrenie, že bol spáchaný trestný čin alebo má byť spáchaný taký trestný čin.

anonym | 31-05-2011 09:12:25
a co keby na nich dali takzvanych agentov provokaterov a ked by uz islo k cinu, tak ich zato postihovat, nieco podobne ako s korupciou
Matej Šalmík | 30-05-2011 20:41:30
anonym | 30-05-2011 17:56:47 - písal písal, o operatívnej činnosti kriminálnej polície, teda tej, ktorá sa v Seredi na OO PZ nevyskytuje. Tu ide o jednu vec, ktorú zásadne prehliadame - OO PZ v Seredi môže byť vždy len "prvou métou" v boji s týmto protispoločenským javom. Kriminálna polícia je tá, ktorá má kupliarstvo odhaliť, zadokumentovať, potrestať páchateľov...

Vám asi ide skôr o riešenie, ale to vám ani mne nemôže byť zjavné. Ani ja ani vy nevidíme do práce operatívnych zložiek (tuším sa teraz zlúčili s vyšetrovateľmi, opravte ma ak sa mýlim) a preto ich je neradno hodnotiť. Verte mi, majú dosť práce s objasňovaním trestných činov a latentnosť kupliarstva a výtržníctva v podobe prostitúcie im situáciu iba komplikujú....
Chruno | 30-05-2011 19:53:31
čo sa vam neluby porno zadara .....a nahodou šetky tam nemaju prefetovane kichty ta z novych zamkov sa daaa =)))
anonym | 30-05-2011 17:56:47
Pán Šalmík, máte pravdu. Je potrebné si najprv prečítať diskusiu. Pán Lehocký písal o nečinnosti OO PZ a to teda za operatívnu zložku nepovažujem. Spomínajú sa v tejto diskusii operatívne zložky? Tie spomenul p. Lehocký v inej diskusii "V prípade záhradkárskej osady Bratislavská mesto koná". Alebo sa mýlim?
Matej Šalmík | 30-05-2011 17:51:32
Pre anonym - normálny človek si najprv prečíta diskusiu a potom do nej prispieva, je to taká zaužívaná formalita, aby ľudia, čo diskutujú, vedeli "vo co go". A vaše otázky sa zdajú infantilné aj mne, keďže bez akejkoľvek znalosti čohokoľvek idete hodnotiť operatívnu prácu polície a jej výkon v oblasti kupliarstva či prostitúcie. A nepochopili ste ani Igorove slová, ktorý síce hovoril o (ne)konaní polície, no nie ako kritiku, ale ako objektívnu skutočnosť stavu na bratislavskej.

Pre Erich - takže si to zhrňme - ak by bola prostitúcia na Slovensku (podotýkam SLOVENSKU) živnosťou, za 10 rokov sa u nás prestanú rodiť deti, pol republiky zomrie na syfilis a niekto bude mať plné vačky našich peňazí. Do toho legalizácia drôg všetkého druhu, ich "zlacnenie", závislosť u detí predškolského veku, bežné úmrtia z predávkovania v pätnástich...zamyslite sa nad svojim výrokom o drogách a ich legalizácii...priemerný slovák si tiež nekúpi auto za 30 000 Eur, ale za 5 000...
anonym | 30-05-2011 16:11:57
Mám dojem, že sa ozýva celkom inak. Škodíte tým sebe, nie mne. Skúste si to uvedomiť.
Registrovaný Igor Lehocký Igor Lehocký | 30-05-2011 14:32:16
Ak nie ste ochotný si prečítať nižšie príspevky pre svoju lenivosť, v ktorých je uvedené všetko a opakovane kladiete ako anonym infantilné otázky, tak v takom prípade sa ja riadim tým známym: ako sa do lesa volá, tak sa z lesa ozýva.
anonym | 30-05-2011 14:21:35
Pán Lehocký, čo Vás vedie k tomu, aby ste stále niekoho označoval za právneho analfabeta, mentálne zaostalého a podobne? To je Vaša vizitka? Nezdá sa Vám, že aj vy tu píšete blbosti? Namiesto konkrétneho riešenie odpíšete, že niekto kladie otázky na úrovni mentálnej zaostalosti. Zjavne ani vy neviete kam z konopí, preto sa dokážete uchýliť k tomu, aby ste stále niekoho urážal? Od začiatku ste presvedčený o tom, že polícia nekoná, ale ani Vás nezaujíma či vôbec polícia o prípade vie? O čo Vám ide? Kto ste vy vlastne? Niekto sa niečo opýta a hneď je zaostalý? To sa už neviete ovládať alebo neviete čo so sebou? Kto Vám dal právo sa takto s ľuďmi baviť?
Jozef | 30-05-2011 13:52:47
... no , je tu jedna moznost ako to riesit:
celu Bratislavsku cestu oznacit ako autobusovu zastavku, a na takej je zakonom fajcit zakazane. A to uz MP postihovat moze. :-))
Erich | 30-05-2011 12:19:46
Príloha - zoznam voľných živností

30.4 Prevádzkovanie erotického salónu

Takže v zákonoch to už je. Len orgány o tom nevedia.
Igor Lehocký | 30-05-2011 11:58:40
Naštudujte si Tr. zákon, Tr. poriadku, zbierku súdnych rozhodnutí prípadne iné judikáty, základy kriminalistiky, odslúžte si niekoľko rokov v PZ a potom nebudete mať otázky na úrovni mentálnej zaostalosti.
anonym | 30-05-2011 11:29:20
Mňa by zaujímalo ako možno postihnúť osoby, o ktorých sa vie, že vykonávajú prostitúciu na verejnom priestranstve a dopúšťajú sa výtržnosti, aj keď ich pri tom policajti neprichytia a rovnako čo možno urobiť s pasákmi, o ktorých sa vie, že tými pasákmi sú. Keď sa kritizuje činnosť polície v tejto veci, potom by bolo vhodné aj povedať ako na to. Keď tu niekto píše, že policajti nič nerobia, dajte im návod a hlavne zákonnú možnosť konať. Rád si to prečítam.
Igor Lehocký | 30-05-2011 11:23:08
Pán "Erich", Vaša definícia podnikania je v poriadku, len to slovíčko "podnikateľ" je potrebné "narvať" do obch. registra, živnostenského oprávnenia alebo iného zvláštneho oprávnenia. Každopádne takéto úvahy neriešia problém v Seredi, lebo poradiť záhradkárom , aby požiadali NR SR o prijatie zákona je úplne mimo.
Erich | 30-05-2011 10:39:08
Podľa mňa to už podnikanie je, keďže zákon ho definuje ako sústavnú činnosť uskutočňovanú podnikateľom samostatne, vo vlastnom mene, na vlastnú zodpovednosť, s cieľom dosiahnuť zisk.

Donútiť ich rovnako, ako robotníkov na stavbe, krajčírky, drobných obchodníkov, či maliarov. Štát nástroje na to už dávno má. Ak by štátne orgány konali aspoň spolovice tak usilovne, ako orgány Milexáčiek, bolo by to vyriešené už pred 10 rokmi.
Igor Lehocký | 30-05-2011 10:19:54
Bolo by ešte vhodné uviesť, akým spôsobom by mal štát prinútiť niekoho, aby sa stal živnostníkom, keď už to tu niekto omiela. Anonym podo mnou, tú pesničku o kupliarstve ste už asi niekde počul jeden krát, len ste si ju dobre nezapamätal a mýlite si prasa s pištoľou, lebo kupliarstvo nevyžaduje, aby niekto ženu nútil súložiť a vôbec to nemusí byť na dlhšiu debatu, stačí poznať jednoduchú skutkovú podstatu.
anonym | 30-05-2011 08:56:34
treba rozlišovať medzi prostitúciou a kupliarstvom.Ako tu už písal niekto predo mnou,ak nejaká žena súloží dobrovoľne bez prinútenia s mužom a ten sa jej dobrovoľne rozhodne dať či už peniaze alebo niečo iné,nie je to trestný čin.Blbý je iba štát,ktorý naháňa živnostníkov za každý cent a tu mu unikajú miliardy,ktoré sa ani len nepokúša zdaniť.Keby pre tieto baby zaviedli živnosť,povinnosť platiť dane a odvody,aspoň by z toho mal štát prospech a bol by tento biznis pod kontrolou štátu.
Iná pesnička je kupliarstvo,keď niekto ženu núti súložiť kvôli svojmu finančnému prospechu,zarába na nej,predáva ju a zneužíva jej tieseň.To je jasný trestný čin.Ale toto sú témy na dlhšiu debatu.
marian | 30-05-2011 08:33:38
ja chodim okolo a vidim ze v dvoch chatkach ak sa to da tak povedat su tie prostitutky aj ubytovane alebo co tam robia tie chatky su nicie nikomu nepatria ked ich veselo uzivaju a tan bordel co je tam to nikto nevidy.
shelley | 30-05-2011 01:59:12
Prostitútky a Cigáni: nikto si s nimi neporadí....sme na nich jednoducho krátki, priznajme si to, my "dobrí".
podvraťák | 29-05-2011 22:19:59
Áno sú to občianky. Bol Občan Brych. Boli a sú Občania súdruhovia ktorí potom menili farbu ,teda sú do Chameleóni.
Česť červeným výnimkám. Oni sú Občianky *****.A aj budú.
Erich | 29-05-2011 22:00:11
Teraz sú to občianky. Preto na ne platí občianska sloboda. Nikto im nezabráni tam stáť, rovnako, ako tam môžem stáť ja alebo vy. Ak by boli živnostníčky, bola by to iná pesnička..

Ale my sa radšej tvárme, že prostitúcia neexistuje. Viaceré krajiny Európskej Únie napríklad Holandsko, Belgicko, Dánsko alebo Nemecko zlegalizovali prostitúciu, a osoby činné v prostitúcii odvtedy majú povinnosť zaregistrovať svoju činnosť ako živnosť. Prostitúcia na území týchto štátov je plnohodnotné povolanie a tieto štáty majú tendenciu k princípu odkriminalizovania.
anonym | 29-05-2011 21:21:27
Ešte sme sa nedozvedeli čo konkrétne by mohli policajti v rámci zákona robiť, aby prostitútky nepostávali pri ceste a poraďte aj ako zatočiť s pasákmi. Kedy a za akých okolností im obmedziť osobnú slobodu a hlavne ako to zdôvodniť pred prokurátorom, keďže tam "iba postávajú". Aký je zákonný dôvod konať voči týmto osobám, pokiaľ sa tam špacírujú? Toto ma zaujíma. Inak tie teórie o ničnerobení policajtov vyznievajú dosť chabo a nie sú ničím podložené.
Erich | 29-05-2011 20:39:07
Osobne si o sebe nemyslím, že som sprostý (teda ak čítam niektoré príspevky, začínam si o svojej inteligencii namýšľať :) ).

Hovorím o tom, že prostitúcia je remeslo. Živnosť. Rovnako ako murár, vodár alebo maliar. Tí tiež prenajímajú časť svojho tela, ktorou "makajú". Existuje dopyt, aj ponuka. Kde je problém? Existovali by aspoň zákonné rámce, aby bola pod kontrolou. Aby boli prostitútky zdravé, a neroznášali pohlavné choroby. Takto sa zatvárajú oči, a výsledok? Ako keď si dáte paralen na zubný kaz. Choroba zostáva, len chvíľu nebolí.

Môj názor na drogy je rovnaký. Heroín, kokaín a čokoľvek iné by malo byť voľne predajné od 18 rokov. Klesla by cena na 1/10. Tých 9/10 je zisk mafie. Denná dávka stojí 50€. Takže narkoman nám všetkým musí ukradnúť za 200€, aby to založil za 50€.
Igor Lehocký | 29-05-2011 20:15:59
"Erich" škoda že nie ste primátorom, už by to bolo aj vyriešené a záhradkári by boli spokojní. Niekedy aj sprostosť na entú poteší a uspokojí,že?
mm | 29-05-2011 20:05:53
ja by som chcel doplniť list, a to v tom zmysle, že časť sporo odetých žien aj s pasákmi sa usídlili v bývalých záhradných domčekochm a tvoria tam skládky toxického odpadu.
Nielen použité striekačky, ale aj všetko čo kontajner s odpadom ponúka. Myslím že i toto stojí za uváženie.
Erich | 29-05-2011 18:58:19
Čo vám na prostitútkach vadí? Veď rozdávajú radosť :-)

Síce to neviem ničím podložiť, ale verím, že ak by tu nebola ani jedna prostitútka, úchyláci by sa motali po meste. Takto sú pekne mimo mesta. Prostitútky nikto nikdy nezruší. Boli v Mezopotámii, v Egypte, Ríme, aj v temnom stredoveku. Môj názor na ne je rovnaký ako v prípade drog - všetko zlegalizovať. Nech sú živnostníčky, a samé sa presunú do vlastných priestorov. Rovnako ak by sa drogy predávali v lekárňach, určite by gram drogy stál 1000x menej - a nech sa s ním narkomani aj zadrhnú. A čo je na tom? Ja si heroín nikdy nekúpim, tak prečo ma pred ním až takto chrániť?
Matej Šalmík | 29-05-2011 18:03:07
Viem čo im stojí v ceste, možete to čítať v mojich posledných príspevkoch...paradoxne sme to práve my. Občania sa nemôžu v demokracii zastupiteľov báť, zastupitelia sa musia báť občanov...no my im takýto pocit nevytvárame.
anonym | 29-05-2011 17:47:59
Vcelku jednoduché riešenia, ale ako to bude v praxi? Kamery stoja peniaze, prítomnosť hliadok vzhľadom na personálne stavy sa tiež nedá celkom zabezpečiť. Bodaj by som sa mýlil. Ale zas povedzme si na rovinu - tieto riešenia nie sú vynálezom posledných dní, to už by sa dávno dalo zabezpečiť, keby... A na to "keby" musia odpovedať zástupcovia mesta, prečo to doteraz nešlo. Ak sa to doteraz nedalo, asi majú na to dôvod. Ja ho nepoznám. Ale niečo im asi stojí v ceste.
Matej Šalmík | 29-05-2011 17:37:33
Určite má, to vám neberiem, no zdá sa mi účelová.

Riešenie? Pár ich tu padlo - kamerový systém, častejšia prítomnosť hliadok (či už MsP alebo PZ) na tomto mieste a pod...treba len dať hlavy dokopy a riešení bude hneď 100. Netreba byť len pasívnym kritikom. Sila ľudu je oveľa väčšia, avšak to by sme k sebe museli byť tolerantnejší a dôverovať predovšetkým sami sebe...
anonym | 29-05-2011 17:29:24
Tak sa teda zamyslite a určite to pôjde. Vidím, že pre Vás to nie je problém ponúknuť mestu riešenie. Preto bude lepšie, ak sa nebudete pýtať mňa čo sa s tým dá robiť, ale spýtate sa to rovno našich volených zástupcov. Ale neberte mi právo kritizovať. Tá kritika má svoje opodstatnenie. Ďakujem.
Matej Šalmík | 29-05-2011 17:26:33
Máme demokraciu, zástupcovia občanov vo vedení mesta predsa musia dbať na to, aby bola zabezpečená spokojnosť občanov mesta a občan mesta má právo a morálnu povinnosť hľadať spôsoby, ako predchádzať a zamedzovať takýmto prejavom amorálnosti nie? Nechcem vás uraziť, ale kritizovať, že mesto nič nerobí, dokáže aj škôlkar-velkáč ale ponúknuť konštruktívne riešenie je už ťažšie. Stačí sa len zamyslieť a šlo by to a občania mesta tu od toho musia byť. Mesto sme my, nie tých pár poslancov, čo niekedy ani nevedia, o čom hlasujú...
pre p. Šalmíka | 29-05-2011 17:14:27
Prepáčte, to odo mňa nechcite. Nie som predstaviteľ mesta, aby som sa nad tým zamýšľal. Som občan, ktorý chce vidieť výsledok. Aké formy mesto zvolí, to nechám na nich. Majú poriadkový útvar obce, tak nech niečo vydumajú. Ja som iba naznačil, že za verejný poriadok v obci zodpovedá obec. V tom najširšom zmysle slova. Aj keď sa nejedná o protiprávny stav postávaním prostitútok pri ceste, verejný poriadok dostáva na hubu. Je to aj vizitka mesta. Mne je jedno čo a ako s tým urobia. Ale kto iný to má riešiť ak nie mesto? Hovorím stále o prípade, kedy tam len postávajú. V prípade TČ je to jasné - nastupuje PZ. Aj to za podmienky, že sa vôbec o takom konaní dozvedia...
anonym | 29-05-2011 17:04:40
Pán Lehocký, súhlasím, ale ak tam iba postávajú (aj keď vieme za akým účelom), neurobíte s tým nič. Ak máte na mysli vývojové štádium "prípravy", to je trochu málo. Rovnako ako je málo poznať pasákov. Nemáme zákony na to, aby sa takéto niečo postihovalo v zárodku. Dnes predsa všetci poznajú aj mafiánov, vedia kto je boss a nič sa nedeje. Prečo? Pretože je tu prezumpcia neviny a dovtedy, pokiaľ niečo na nich nemajú, sú to bezúhonní občania. Niektorí dokonca aj vážení.
Matej Šalmík | 29-05-2011 16:49:07
Ale je nutné správne si vyložiť pojem verejný poriadok - tento si treba vykladať vždy pre ten-ktorý prípad. Ja som nehovoril o niečom, čo je ex offo - ja som len tvrdil, že je podstatný rozdiel pôsobiť na úseku ochrany verejného poriadku a je rozdiel pôsobiť na úseku ochrany práv a oprávnených záujmov. Povedzte mi, akým spôsobom by mohlo mesto túto situáciu riešiť?
Igor Lehocký | 29-05-2011 16:44:48
Možno je pre niekoho naozaj ťažké vedieť, za akým účelom na Bratislavskej postávajú prostitútky a naozaj "obstojí argument", že však tam len postávajú z dlhej chvíle a keďže tam len tak postávajú, nie je možné v takomto konaní nič vidieť a úplne najlepšie to vyzerá, keď sa policajti na služobnom vozidle pri nich zastavia tak ako sa píše v liste a rozprávajú sa s nimi. Obsah rozhovoru by ma ako ich nadriadeného veľmi zaujímal. Každý trestný čin má určité vývojové štádiá, to len tak na okraj.
Možno jedna kamera vhodne umiestnená by sčasti vec poriešila, aspoň by si kunčaftov vodili na iné miesto, odľahlé od miesta, kde sa ľudia bežne pohybujú vo svojich záhradách. Druhá vec je asi tiež verejné tajomstvo, že tieto prostitútky majú svojich pasákov a to je ďalšia okolnosť, ktorú keď policajti nevedia alebo nechcú vedieť, mali by si hľadať takú prácu, ktorá ich bude baviť, pretože potom je reč o organizovanom zločine kupliarstva. Možno že policajti rozhovorom s prostitútkami získavajú závažné informácie o ich činnosti a pasákoch, kto vie.
anonym | 29-05-2011 16:26:29
Obec zabezpečuje verejný poriadok v obci (zákon č. 369/1990 Zb.)
PZ spolupôsobí pri zabezpečovaní verejného poriadku (zákon č. 171/1993 Z. z.)
Presne toto som mal na mysli. Presne túto subsidiaritu zo strany PZ.
anonym | 29-05-2011 16:12:48
Pán Šalmík, netvrdil som, že subsidiarita platí tam, kde sa má konať ex offo. Zle ste si vyložil súvislosti.
pre p. Lehockého | 29-05-2011 16:03:34
Asi sme sa nepochopili. Ak je spáchaný TČ, najprv sa o ňom PZ musí dozvedieť, aby vôbec začal konať. Ak sa o ňom dozvie, samozrejme, že musí konať. Tu subsidiarita nepripadá do úvahy. Ak ste napísal "Je iba otázkou, či je niekto na OO PZ v Seredi platení za nedodržiavanie zákonov a nekonanie v súlade so zákonom" najprv ste si mohol zistiť, či sa na OO PZ niekto dozvedel o takomto TČ. Ak áno a nekonal, potom je na mieste Vaša veta. Ak sa o tom nedozvedeli, tak nemusíte čakať, že budú niečo robiť, pretože im chýba podnet. Ten chýba práve od občanov, ktorí sa síce pohoršujú, ale viac neurobia. Chýba spolupráca občan-polícia. O mnohých TČ sa policajti nedozvedia a potom je úbohé písať, či sú policajti platení za nedodržiavanie zákonov a nekonanie v súlade so zákonom. Nemyslíte? Zbytočne píšete o povinnostiach PZ, keď neviete, či vôbec policajti mali vedomosť o takejto výtržnosti. Vy ste za svojej kariéry vyšetroval niečo o čom ste sa nedozvedel? Asi ťažko. Keď bude zrejmé, že policajti o tom vedeli, potom môžete písať o zanedbaní povinností.
Igor Lehocký | 29-05-2011 14:51:55
Jednoducho je nutné, keď niekto zo záhradkárov takúto činnosť v blízkosti záhrady cez deň vidí, aby to hneď oznámil štátnej polícii. Osobná totožnosť prostitútok je viacmenej známa a ich mená musia byť známe aj pre štátnu i MP. Rovnako zodpovedný za porušenie Tr. zákona je aj druhý účastník, nie len prostitútka, na to je nutné nezabúdať.
Matej Šalmík | 29-05-2011 14:06:52
pre anonyma - je rozdiel pôsobiť subsidiárne na úseku ochrany verejného poriadku a je rozdiel (ne)konať pri porušení zákona, resp. naplnení skutkovej podstaty trestného činu. S tou subsidiaritou máte pravdu, no len do určitej miery. PZ SR je tu primárnym ochrancom práv a oprávnených záujmov občanov SR...v prípade prostitútok ide o trestný čin, resp. o niekoľko trestných činov a chcel by som vidieť, ako by to bola schopná vyriešiť obec...zákazovú tabuľu "Zákaz prechádzania sa a postávania" som ešte nevidel :))
Igor Lehocký | 29-05-2011 13:52:51
Zase tu čítam bludy anonyma o "subsidiárnom pôsobení PZ" a niečo mi to pripomína. Keď už pre nič iné, tak aspoň skúste nemýliť verejnú mienku o povinnostiach a práci PZ, lebo Vaše bludy iba nahrávajú prostitútkam. O práve sa nedá polemizovať s právnym analfabetom.
anonym | 29-05-2011 12:54:54
Zrovna som sa na stránke www.sered.sk dočítal, že taká komisia už nie je. Aspoň im nie je čo vyčítať :-). Alebo túto oblasť zastrešuje niektorá iná komisia?
anonym | 29-05-2011 12:50:45
To je pravda, ale zas je to o tom, že policajti nemôžu byť vždy tam, kde sa pácha trestná činnosť. Neverím, že pri prípadnom prichytení pri čine by išli okolo bez povšimnutia. Je to aj o "šťastí" byť v správnom čase na správnom mieste. Inak za verejný poriadok primárne zodpovedá obec, PZ vystupuje subsidiárne. Preto by ma zaujímalo aké opatrenia vykonáva obec proti tomuto. Máme tu komisiu verejného poriadku či ako sa volá. Kde sú výsledky ich práce?
Igor Lehocký | 29-05-2011 12:13:57
V prípade uvedenom v liste je možné konanie prostitútok kvalifikovať ako prečin výtržníctva a to bez najmenších pochybností. Je iba otázkou, či je niekto na OO PZ v Seredi platení za nedodržiavanie zákonov a nekonanie v súlade so zákonom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign