Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - možností znovu veľa nie je - urobiť poriadok, alebo spolu s nimi žiť v špine...

Miloš MajkoDátum11. 04. 2011 20:05:25TémaAktuálne témy
200

Ďalšia pravdepodobne oprávnená sťažnosť na správanie sa Rómskych spoluobčanov na verejnosti. Na telefonický podnet občana sme kontaktovali  MP a následne sme sa stretli priamo na mieste. Odpadky okolo lavičky nápadne pripomínajú Cukrovarskú ulicu  - žiaľ na lavičke počas nášho stretnutia už nik  nesedel. Asi sa zozimilo... 

E-mail s podnetom od čitateľa:

"dobrý deň, telefonovali sme spolu asi pred hodinou.  Bol som nakupovať v Lidli v Seredi a bol som svedkom ako rómsky spoluobčania  znečisťujú verejné priestranstvo. Sedeli na lavičke a odpadky hádzali pod lavičku. Všade okolo lavičky sú papiere, ohryzky z jablka a nedojedené rožky. Hnusí sa mi pozerať sa na nich, ako celý deň nič nerobia, ešte aj špinia to čo po nich upratujeme. Mám firmu a je smutné, že sa mám čas naobedovať až o pol siedmej večer a aj to po nákupe v obchode, a to ma ešte rozčúlia tlstí cigáni špiniaci tam, kde sa chcem íst v nedeľu prejsť. Bude s tým konečne niekto niečo už robiť? Ohlásil som aj mestskú políciu. Ďakujem  že ste prišli a o veci aspoň napíšete. Možno si toho niekto všimne."

Máme za to, že podnet občana bol opodstatnený a podľa stanoviska  MP, hliadka vyslaná na podnet občana už žiaľ na mieste nihoho nezastihla. Odpadky však po našich spoluobčanoch zostali po zemi. Konštatovanie smutné, no reálne - žiaľ opätovne musíme poriadok po nich spraviť my. Alebo môžeme spolu s nimi žiť v špine. Viacej možností žiaľ momentálne nie je. Opätovne - pomôže iba účinná prevencia a pre nerešpektujúcich všeobecne platné zvyklosti tvrdá represia. No a pre ľudomilov - nulová tolerancia.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
juj juj juj juj | 17-04-2011 10:54:35
aka to znama lavicka :-))) kedysi davno jeden malinky cloviecik,s velkym jazykom a velkou slovnou zasobou,par kamaratmi,ktorych ohuril burlivym komentarom v pivnici.Ludom pocarovali jeho zazracne slova,pretoze ,,to,, chceli pocut mal vynikajucu myslienku,ze s kym a ako treba poriadne zatocit.len penazi nemal,tak zacal riesit najprv tych,co ich mali,len to bola velka,velka chyba!!a potom uz bolo pre neho moc neskoro,aby dokoncil,co zacal s asocialmi,,,vacsinou,, - ti,ktori pochopia,koho myslim,budu mat hned jasno.lajdakmi,zlodejmi atd.ked povedanie si svojho nazoru je rasismus,ked sa pravda zakryva a statocni,slusni ludia su utlacani,kde to vlastne zijeme???!!!!co sa to tu deje??!!!!ten pan H.to urobil po svojom,poriesil jeden problem za druhych.....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-04-2011 13:06:00
"Je to na dlhú debatu." - som rad, ze ste si sam odpovedali, preco a o com debata.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-04-2011 13:04:34
Osobne som sa rozpraval s viacerymi inteligentnymi Romami a musim povedat, ze prave oni boli podnetom na vsetky diskusie - aj tie, ktore sme uz natocili. Osni sami vedia, ze situacia nie je udrzatelna a oni sami sa boja problemov, ktore sucasny stav moze eskalovat. Demograficky vyvoj je nezastavitelny, resp ovplyvnitelkny iba pocas niekolkych rokov. Stav dovtedy bude neudrzatelny a nie je to o nazore jednotlivca ale o serioznych vyskumoch a statistikach a tie su ZIAL neuprosne. Upozornujem - stale sa hovori o Romoch, nie je to vsak inba o nich. Su desattisice neromov, ktori zneuzivaju system. A dkonca to nieje ani o nich, ale o tych ktori pracuju a maju sa velakrat skutocne horsie.

A uz v ziadnom pripade nejde o rasizmus! Preboha, kde by sme sa ako spolocnost ocitli, keby sme nemohli napisat ci vyslovit fakty. Ked raz pri lavicke po odhode urcitej skupiny obyvatelov je bordel, tak tam proste ten bordel je. A to ked niekomu vadi, tak mu to vadi. Ide o fakty.

A v diskusii je prave moznost veci obojstrannou komunikaciou hybat vpred.

U skupin socialne odkazanych ludi je nevyhnutne zamerat sa na vychovu deti. Tym ukazat normalne cesty. Bez emocii, vasni. Iba fakty. A tak je potrebne aj pisat.

Mam osobne vela znamych a aj vedla mna su ludia, ktori sa spravat vedia. Velakrat sme dosiahli urobenie poriadku v kopach bordelu. A velakrat sme si zo strany verejnosti zlizli vycitky, ze propagujeme Romov. Ano! A este 3 x ano. Spropagujeme kazdeho, kto pracuje pre spolocnu vec. Je mi jedno, kto to je. A rad ukazem osobne Romov, ktori su ochotni pracovat a urobit nieco pre spolocnost.

Povazujem za nevyhnutne hladat sikovne Romske deti a vsemozne im pomahat. Zaroven ich davat za priklad ostatnym. Je to cesta a nielen podla mna. Je to nazor aj inteligentnych Romov.
anonym | 13-04-2011 12:55:16
Pán Majko, aby som vec uviedol na správnu mieru - povedal som svoj názor. Rovnako ako ste vy povedal svoj a ja ho rešpektujem. Každý má dôvod mať alebo nemať deti (ak opomeniem zdravotné problémy), resp. viac detí. Chcel som iba naznačiť ako sa dá vyriešiť problém populácie. Ak budeme lamentovať, že o chvíľu budeme menšina, to nám nepomôže. Rovnako nám nepomôžu ani diskusie na túto tému. A nepomôžu nám ani farizejské a pseudohumánne mimovládky. Je to na dlhú debatu.
diskriminovaný | 13-04-2011 12:23:29
V prvom rade treba povedať, že pozitívna diskriminácia je o hovne! Je to vlastne rasizmus zo strany "menšiny".

Treba zrušiť všetky mimovládne organizácie na ochranu "rómskych práv", ktoré aj tak nič pre svojich zverencov nerobia, iba umelo vytvárajú problémy tam kde žiadne nie sú.
Jediný argument, ktorý rómovia majú, je vždy ten istý...."rasizmus".. V tomto majú pravdu, pretože to sme MY VŠETCI kto sme nimi rasovo diskriminovaný.

Prestaňme už konečne deliť ľudí na rasu či farbu či iným kritériom, a dodržiavajme rovnosť pred zákonom. Všetci si máme byť rovný pred zákonom a na všetkých majú platiť rovnaké pravidlá a povinnosti!

Ak si ja urobím neporiadok pred domom tak mi to nikto nepríde odpratať. Nikto mi nepristaví zadarmo kontajner na odvoz smetí. JA nedostanem nové ubytovanie ak predošlí byt "vybývam". Mne nikto neuverí, že som sociálny prípad , keď sa budem voziť v novom Mercedese a na krku 2kg reťaz zlata!
JA asi ťažko pochodím na úradoch z hláškou "Ja mám 8 detí, starajte sa o nás", "dajte nám byt a peňáze"!

Cítim sa, a myslím si že právom, diskriminovaný preto, že som biely muž, občan majoritného obyvateľstva SK. Preto mám celý život platiť na neprispôsobivú menšinu?
To JA môžem zato, že ONI sa nechcú vzdelávať či pracovať a ani sa spoločensky prispôsobiť?

pán Majko: na margo vášho podnetu na diskusiu o riešení tohoto problému.... Netreba nijakú diskusiu, lebo sa nič nevyrieši, pozrite sa na politikov v parlamente. Status Quo im vyhovuje,, pretože z nich majú hlasy. Ak by chceli s niimi niečo robiť tak o ne prídu. Nebudú si môcť zakladať "mimovládne organizácie" kde odciciavajú peniaze zo štátneho rozpočtu práve pre pomoc im.
Ak aj začnete také niečo, budete očiernený ako rasista, xenofób a obvinený z podnecovania rasovej neznášanlivosti. Smutné však ?

Príde čas, keď sa väčšina zobudí, a zistí že ich deti nemajú už šancu na dôchodok, že na sociálne dávky či podporu nemá nárok, lebo nie je patrične "invalidný".

Nemyslíte že to ale už bude neskoro?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-04-2011 11:06:08
anonym | 13-04-2011 09:41:13 - neviem, co chcete robit Vy, no isto viem, co je potrebne, aby som urobil ja. Abys om sa mohol vlastnemu dietatu mozno uz za 10 rokov kludne pozriet do oci.

Precitajte moje vyjadrenie pod clankom:

http://www.seredonline.sk/clanky/aj-takto-ziju-romovia-na-slovensku/

prispevok: Miloš Majko | 12-04-2011 09:10:01 | - kde som jasne vyjadril svoj osobny nazor.

Nie som ochotny mat druhe dieta preto, aby cely zivot drelo na svoj dochodok, moj a este zo svojich penazi financovalo zivot 300 000 asocialom, ktori nic nerobia a iba parazituju na spolocnosti.

Radsej v ramci svojich moznosti urobim vsetko preto, aby sa stav zmenil. A stele verim, ze krocik po krociku pricinenim stoviek ci tisicov inych, situaciu zmenime. Ak nie, tak sa moje i Vase deti budu moct potrhat a aj tak neuzivia ani seba samych. Pretoze naroky systemu budu tak stupat, ze zo zarobenych 10 Eur system vo forme dani, poplatkov, kolkov, DPH, spotrebnych dani a ostatnych platieb pojde statu 8 eciek. Inak tento chory system ekonomicky neprezije.
Ked budem chciet mat druhe dieta, tak to bude presne ako s prvym. Nie z povinnosti.

Moji rodicia za cely zivot do statu nadzgali dost penazi, ktore ini bez hanby prezrali. A co je najhorsie, este vacsiu hanbu by mali citit ti, ktori to po desiatky rokov dopustili a dopustaju. Som rad, ze Vlada SR momentalne zacina aspon s pilotnym projektom, ako dlhodobo nezamestnanych zamestnat. Potvrdzuje sa iba to, co verejne tri roky deklarujem.

anonym | 13-04-2011 09:41:13
A chcete diskutovať so mnou? Mám prehovárať ľudí, aby sa snažili o zvýšenie pôrodnosti z dôvodu, aby im mal kto robiť na dôchodky? :-) To si každý musí utriasť v hlave sám...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-04-2011 09:19:07
anonym | 13-04-2011 07:10:06 | - vnukli ste mi namet na diskusiu. Urobime ju. Pridete? Je to tema, ktora sa dotyka kazdeho z nas a bz prehanania, ide o temu, ktoru mozeme nazvat temou vlastnej buducnosti.
anonym | 13-04-2011 08:37:33
Jedno je isté, že Rómovia sú nespratní, rozdrapujú sa, sú arogantní. Všade aby im biely ustupoval.Oteplí sa a tiež okupujú lavičky na druhej strane autobuska, za cestou. Po nich len špina a bordel. A veľké obchody to je ich,aspoň skupinka traja-štyria a obchod je hneď o niekoľko € ľahší. Kto toto už zastaví?
anonym | 13-04-2011 07:10:06
Keby biely rozmýšľali, tak by netaktizovali s jedným dieťaťom, ale by si ich urobili viac. Potom všetci nadávajú na Rómov, že sa množia. Množte sa aj vy a nepozerajte na deti cez peniaze. Poznám veľa rodín, kde sa "uspokojili" s jedným deckom, lebo majú obavy, že by si museli odtrhnúť od huby. Nemohli by si dovoliť dovolenky pri mori, lyžovačky a pod. Nechápem prečo sa dvaja zarábajúci rodičia uspokoja s jedným deckom. Malo by to byť tak, že rodičom by na dôchodky prispievali iba ich deti. Potom by sa zbadali.
anonym | 13-04-2011 01:10:32
no a sme doma stou EU, starneme a hrame sa ze OK, esteze mame mastupcov :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-04-2011 00:47:39
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/slovensko-a-ekonomika/clanek.phtml?id=1230680
anonym | 12-04-2011 22:33:25
rajcina z vacku vypadla a niekto ju odkopol ze s takej zeme nebude jest
rajčina | 12-04-2011 21:08:34
Cigáni uz aj rajciny zacali jest ?
tifus | 12-04-2011 11:40:27
..................
tt | 12-04-2011 11:11:29
antonia a ty kde zijes?su tam minimalne 3 smetne kose na blizku tak tu netrep blbosti.problem je v tom ze to je nevychovana banda!
Optimista | 12-04-2011 07:43:30
Každý, kto vidí tieto veci, by mal pre ich identifikáciu niečo spraviť. Pravdepodobne 90% ľudí má mobil. Mobil má foťák. Čo tak nakliknúť nevychovancov?
sin | 12-04-2011 07:21:15
7.4.11 pridal ku článku "Zase niekto potrebuje individuálny prístup a služby navyše" komentár p. Klokner.Obsah tohto článku len potvrdzuje jeho slová. Tak teda znovu vďačná príležitosť pošomrať si , ponadávať a ísť ďalej...
Antónia | 12-04-2011 06:07:56
Ja som už obmedzila chodiť na nákupy do Lídla, pretože kedykoľvek som išla okolo vždy ich bol plný chodník. A ten neporiadok okolo? Kde tam na blízku vidíte odpadkový kôš? Snáď by mohlo mesto investovať do smetných košov a ku každej lavičke umiestniť aspoň jeden! Stále hovoríme o neporiadku v meste, ale taká maličkosť ako smetné koše chýbajú ! Veď sa pozrite aj na autobusovej zástavke na Cukrovarskej ul. pri Cukrovare tam je stále neporiadok! A to nikoho netrápi!!!
anonym | 11-04-2011 22:01:29
Prečo sem neprídú zástancovia ich práv a nevysvetlia im to. Ale to by sa o to musel niekto zaujímat a s kopetentných tieto príspevky aj čítať ale bohužial môžeme si akurát tak ponadávať ato je všetko .Na Slovensku je právo "biely zbyje cigána=rasový útok naopak ale ved nič sa nestalo je to len napadnutie.
anonym | 11-04-2011 21:12:51
To este uvidite ako sa roztiahnu v lete. Budu este ludia plakat. Nuz ale potlačíte jedno a príde horšie dvojnásobne.
zvonar | 11-04-2011 20:39:51
Som presvedceny, ze toto spravil druh Sus scrofa. Kedze zatial nie vsetci obyvatelia sidlisk a majitelia balkonov otocenych na taketo verejne priestranstva maju strelne zbrane v legalnej drzbe a uz vobec nie je iste, ci nie su tieto jedince prave hajene, navrhujem velmi jednoduchy a zabavny sposob polovacky - zoberte videokameru a zaveste to na youtube. Mozno neskor povolia aj ich odstrel alebo ich niekto odlaka hlbsie do lesov :)
anonym | 11-04-2011 20:35:36
Najhoršie je, že človek ledva okolo nich prejde, lebo sú rozdrapení po celom chodníku. Hnusí sa mi popri nich prechádzať, lebo smrdia. Ale polkilová reťaz na krku musí byť, aj keď doma voda netečie. A každý z tých sociálnych prípadov má nadváhu. Ktovie z čoho.
anonym | 11-04-2011 20:16:36
ved co sa cudujeme, svine budu vzdy zrat jak svine.. lenze s tej svine je na konci jej zivota aspon uzitok. a s tychto hajzlov ciganskych akurat tak ...... (neoplati sa mi tu hresit)
anonym | 11-04-2011 20:14:39
hnus.....skoda vac komentovaf

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign