Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - kto zaplatí škodu spôsobenú na aute ? - AKTUALIZÁCIA

Iveta TóthováDátum19. 10. 2011 12:07:53TémaDoprava
24
Dnes sme v e-maily našli odkaz od našej čitateľky Majky. Utrpela majetkovú škodu na automobile, nakoľko sa na ceste nachádza výtlk veľkých rozmerov. V prílohe bola priložená fotografia.
 
Dobry den, 
 
Rada by som vediet, kto mi zaplati napravu, nakolko uz min. 2 tyzdne je na Fandlyho ulici prepadnuta cesta, rozmery min. 50x50cm?! Vraj to bolo uz aj nahlasene na Mestskom urade a nic sa nerobi, ani len oznacit to nevedia!!! Kto o tom nevie, tak tam raz dva skonci, najma za tmy! Hlavne ze sa porobili cele ulice inde, ale zrejme ked tu nebyva nik z poslancov, tak to nikoho netrapi!  
 
Dakujem pekne!
 
O stanovisko sme požiadali Mestský úrad a ich vyjadrenie opäť uverejníme.
 
---
 
Naozaj rýchlu odpoveď sme obdržali z MÚ od zástupcu primátora p. Ľubomíra Veselického:
 

Dnes o 14.55 hod. ma informoval pracovník referátu investičnej výstavby a komunálnych služieb, že po tom ako sa dnes dozvedel o probléme na Fándlyho ulici, bol zmerať poklesnutú časť komunikácie. Zajtra bude kontaktovať dodávateľa  a závada bude odstránená pravdepodobne do piatku 21.10.2011. Pisateľka mailu neuvádza konkrétne kto, kedy a komu na MsÚ nahlásil túto vadu komunikácie. Informácia na úrovni "vraj" nám neumožňuje zistiť, prečo, ak bola táto daná MsÚ, neskončila na stole príslušného pracovníka úradu. Z mailu rovnako nevyplýva ani to, či ku škode na vozidle vôbec došlo. Ak áno, v rámci ustanovení právneho poriadku môže pisateľka Majka uplatňovať náhradu škody u správcu komunikácie, ktorým je mesto Sereď.

Ľubomír Veselický, zástupca primátora mesta Sereď

---

Za odpoveď ďakujeme.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 20-10-2011 23:34:39
toto musi pisat nekdo kto uz ozaj nema co riesit :D...lucky you
Majka | 20-10-2011 18:02:38
Ďakujem za ozaj expresné vyjadrenie sa k problému! Vyjadrím sa k veci, lebo k tým primitívnym príspevkom od anonymov nemá význam sa vyjadrovať. Našťastie ja som si žiadnu škodu nespôsobila, bolo to myslené ironicky, nakoľko 2 týždne sa nič s tým nerobí a ani doteraz to nie je označené, čo z hľadiska bezpečnosti nikdy nepochopím! Išlo mi len o to, aby som upozornila občanov na ten výtlk, lebo keby tam nebodaj spadne nejaký starši človek, napr. na bicykli, neviem, či by to len tak rozchodil. A rada by som sa pozrela na tých mudrcov, čo sa čudujú, že akú škodu si môžem spôsobiť na aute - zrejme auto nemajú, tak rada by som sa na to pozrela, keby si pekne ide, nevšimne si to a vbehne tam, či si spokojne aj odíde alebo začne nadávať, čo za jamu tam je a nik to ani neoznačil! Nepoznám meno toho pána, ktorý to na Mestský úrad nahlásil, ale nahlásené to bolo na tom prvom kontakte či čo to tam po novom majú - našťastie som už dlhšie nemusela nič riešiť, takže neviem, čo za reformy si na úrade spravili, ale to je jedno - jednoducho tá pani, ktorej to dotyčný nahlásil, neposunula informáciu ďalej, tak neviem, načo tam sú! A na seredonline.sk som napísala preto, lebo tu sa to aj vyrieši, aj sa dá občanom do povedomia určitý problém! Viď výsledok, keď sa to tu zverejnilo, hneď bola aj z mesta odpoveď. Nech si tam teda zavedú nejaký systém, ktorý bude spoľahlivý, keď už nechcú, aby občania priamo chodili za dotyčnými pracovníkmi! Z mojej strany všetko.
anonym | 20-10-2011 15:57:01
takéto veci sa hneď po nahlásení riešia, žiaľ nahlásené to bolo na SOL a nie na príslušný útvar MsÚ, zajtra by mala byť porucha vozovky odstránená.
Juraj Mihálik | 20-10-2011 15:10:48
Je veľmi smutné podľa mňa, že ľudia riešia na tejto stránke v tomto fóre všetky sprosté problémy a niečo vážne, čo si vážne zaslúži pozornosť, tak to nikto nerieši. Veď tá jama je fakt nebezpečná, ten kto o nej nevie si môže parádne ublížiť. Napríklad nejaká stará pani alebo pán, kt. pôjde domov na bicykli vo večerných hodinách a nevie o tej jame.....Takéto veci nie sú žiadna sranda a mali by sa hneď po nahlásení riešiť...
anonym | 20-10-2011 10:50:29
nepisal to Vettel po nejakej Velkej cene??mozno je to len preklad :D
anonym | 20-10-2011 10:46:30
maserati je asi málo, pani Majka musela mať asi závodnú formulu alebo niečo podobné aby sa jej podarilo odtrhnúť nápravu..
Erich | 20-10-2011 10:05:24
Veľmi ma prekvapuje, akú rýchlu nápravu dokážu urobiť, keď ide o poškodenie za pár €.

Žiaľ, reakcie na závažné témy pod inými článkami sú bez odpovedí. A to ide o otázky, ktoré menia zásadne životy.

Čo ak existuje dievča, ktoré teraz pracuje v zahraničí iba preto, že doma nedostalo príležitosť? Mohlo pracovať v MBP Sereď, žiť tu, platiť dane tu. Žiaľ, nebola rodina. Ako z bolywoodskej telenovely - nekompatibilná kasta.

Čo ak existuje inštalatér, ktorý je šikovnejší ako ten, čo opravuje teraz pre MBP? Čo ak šancu nedostal, a dnes stojí niekde za pásom a vie, že celý život bude robiť to, čo ho nebaví - pretože to, čo ho baví, konkuruje niekomu, koho to dobre živí?

Oba príbehy sú fikcia. A možno nie.
Jozef | 20-10-2011 09:48:11
nech citam ako citam, odtrhnutu napravu tam nevidim.
Ty ano?
Či?
anonym | 20-10-2011 09:44:19
pani Majka ma asi minimalne maserati s podvozkom 10 cisel nad zemou ked na hentom odtrhla napravu :D :D :D
shelley | 20-10-2011 01:28:58
Pani Ivetka,
v e-maili : mäkké i , ale e-maily: ( mn.číslo ) tvrdé y.
anonym | 19-10-2011 21:16:27
Ten poklop na tej zákrute chýba pravidelne. Som za betónový, plastovým sa dá aspoň kúriť...
anonym | 19-10-2011 21:10:22
existuju aj betonove a plastove asi by bolo treba povymienat ale nebude to lacne
anonym | 19-10-2011 20:49:19
Ten kanál na Pažitnej chýba v tej zákrute na Pribinovu ulicu. Neexistuje nejaký taký, ktorý nevykupujú zberné suroviny?
anonym | 19-10-2011 20:00:11
mila pani "vodicka" prestudujte si vyhlasku cestnej premavky hlavne paragraf,3 odstavec,2 pod pismenom a,no a kauza je ihned ukoncena prajem pekny den
Jaroslav Matejička | 19-10-2011 19:57:36
a ten už mesiac otvvorený kanál pri garážach na pažitnej? to je tiež dosť nebezpečné....
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 19-10-2011 19:39:43
Aktualizácia - pridané vyjadrenie MÚ
anonym | 19-10-2011 17:03:21
Akou rýchlosťou musí ísť auto, aby na jame 10 cm hlbokej a v priemere 60 cm širokej odtrhlo nápravu? Došlo vôbec ku škode, alebo je to zasa iba také písanie, aby bolo o čom diskutovať?
pre Majku | 19-10-2011 14:16:54
Kto má uzatvorené havarijné poistenie, môže požiadať poisťovňu o vyplatenie škody, pokiaľ preukázateľne má škodu na aute vinou zlej cestnej úpravy a dodržal všetky ustanovenia zákona, vrátane prispôsobenia jazdy stavu vozovky. Poisťovňa ďalej škodu vymáha u správcu cestnej komunikácie.
Poškodenie auta zapríčinené napríklad výtlkom na ceste si možno uplatniť z havarijného poistenia, bez ohľadu na to, či udalosť prešetrovala polícia alebo nie. Každú hlásenú škodu poisťovňa posudzuje individuálne.

Ako postupovať? Prvá možnosť je, že si objednáte obhliadku. Poisťovne majú špeciálnu telefonickú linku, na ktorú treba zavolať. "Pracovník poisťovne potom príde a škodu na aute ohodnotí. Tiež si možno objednať obhliadku škody prostredníctvom špeciálneho tlačiva – v takomto prípade bývajú nápomocní aj osobní poradcovia,“ informuje JUDr. Dana Macková, členka predstavenstva Wüstenrot poisťovne. Stiahnuť sa dá aj z internetovej stránky poisťovní. ,,Môže vám ho dať aj ten, kto príde na obhliadku z poisťovne,“ dopĺňa Dana Macková. Formulár potom treba poslať na adresu ústredia, alebo odovzdať priamo tomu, kto príde na obhliadku. Dana Macková zdôrazňuje, že je dôležité oznámiť škodu poisťovni bezprostredne po nej, najneskôr však do 15 dní.

V Allianz Slovenskej poisťovni ponúkajú možnosť zahlásiť škodu osobne na ktorejkoľvek pobočke, poslať poštou vyplnené a podpísané tlačivo. Tlačivo je tiež na internetovej stránke. A dá sa oznámiť škoda aj prostredníctvom zmluvného servisu.

Klientom poisťovní vyplýva z ich havarijného (ale i povinného zmluvného) poistenia nárok na asistenčné služby. Tie sa poskytujú nielen vodičovi vozidla, ale aj osobám prepravovaným vo vozidle v čase vzniku poistnej udalosti, v niektorých prípadoch aj vlastníkovi vozidla. Medzi asistenčné služby patrí napríklad príjazd cestnej služby, oprava vozidla na mieste, vyprostenie a naloženie vozidla, odtiahnutie vozidla do najbližšieho servisu, náhradná doprava či náhradné ubytovanie.

Pokiaľ však motorista havarijné poistenie uzatvorené nemá, má tri možnosti: môže si náhradu škody uplatniť z poistenia zodpovednosti za škodu správcu komunikácie, u správcu komunikácie mimosúdnou dohodou alebo od správcu komunikácie na súde v občiansko-právnom konaní. V takomto prípade musí preukázať naozaj, že sa tak stalo, že cesta bola poškodená a správca ju neopravil, čo je niekedy dosť ťažké. Preto sa odporúča zdokumentovať škodu, najjednoduchšie je si ju vyfotiť, alebo spísať výpoveď svedkov. Ale to sa dá uplatniť len v prípadoch, ako sú výtlky, diery na cestách apod. Ak vodič neprispôsobí jazdu stavu cesty a počasiu tak, ako má podľa zákona, a niečo sa mu stane, ide už o priestupok, ktorý rieši polícia, a tam je potom vymáhanie škody už o inom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign