Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - havinom pomôže polícia - AKTUALIZOVANÉ

Miloš MajkoDátum14. 04. 2011 17:18:25TémaAktuálne témy

Sereď   |   Dnes v popoludňajších hodinách, sme do redakcie dostali e-mail s nasledovným obsahom:

 

Dobrý deň.
 
prosím môžete dať výzvu či by sa niekto neskočil pozrieť na dialnicu z NR do Serede ? Pred Slovnaftkou smerom z NR je zrazený velký hnedý psík a malý psík pri ňom sedí ....velký je zrejme mŕtvy ale malý tam sedí . treba ho odtial zobrať .
 
Ďakujem, Katarína 

 

Z bezpečnostných dôvodov sme výzvu nezverejnili ihneď - pohyb, resp. zastavenie civilných áut, prípadne pešie hľadanie  psíkov na rýchlostnej komunikácii najmä obetavými deťmi by mohlo skončiť tragicky. 

Okamžite sme však kontaktovali  OR PZ v Galante - operačné stredisko a službukonajúceho operačného dôstojiníka sme informovali o obsahu e-mailu. Tento obratom zariadil vyslanie hliadky  OO PZ zo Serede  na dané miesto.

Po niečo viacej ako hodine sme sa s operačným strediskom  OR PZ v Galante spojili a podľa vyjadrenia policajta, hliadka napriek dvom kontrolám v oblasti od  Dolnej Stredy po Šoporňu a naspäť  smerom z Nitry na Trnavu havinov nenašla.  Uvedenú trasu prešli dva razy.

Na základe uvedeného žiadame občanov i autorku e-mailu, ak majú bližšie informácie o mieste - presnú lokalizáciu a podobne, aby tieto informácie neodkladne oznámili na tiesňovú linku   Polície  158.  Polícia zabezpečí  havinovi pomoc za dodržania nevyhnutných bezpečnostných  opatrení.  V žiadnom prípade  z bezpečnostných dôvodov sa nepokúšajte  havinov vlastnými silami  po rýchlostnej komunikácii hľadať. Skutočne, môže prísť k tragédii.

Vo večerných hodinách sa pokúsime zistiť, či spolupráca občanov s políciou bola úspešná.

Zároveň žiadame autorku e-mailu, aby nás kontaktovala na tel. čísle  0907 277 777. Ďakujeme.

 

- - -

AKTUALIZOVANÉ:      14.04.2011     22:20

 

O  22:12  sme na e-mail dostali dalšiu správu od Kataríny:

 

Dobrý večer,
 
Teraz som si prečítala Vašu správu. Psíka boli popozerať ludia zo Serede ale nenašiel sa . ...Musíme len dúfať že nejaký dobrý ludia ho vzali ..
 
Katarína

- - -

Ďakujeme, no za nevyhnutné považujem napísať nesledovné:

Tak ako Katarína si e-mail otvorila po niekoľkých hodinách - už žiaľ neaktuálny, tak ho môžeme otvoriť i my.

V podobných akútnych prípadoch - hrozí ublíženie na zdraví a majetku ľudí  či zvierat   (možno sa to nezdá, ale  skutočne ide o závažnú vec)  nie je vhodné kontaktovať noviny s prosbou o pomoc. Áno, napíšte ale po telefonáte na patričné miesta - PZ SR, MP,  HzZZ a pod. Uverejníme priebeh záchranných prác či ich výsledky. Žiaľ ak kontaktujete  e-mailom !!  a nie telefonicky noviny, ubiehajú cenné sekundy, minúty či hodiny, počas ktorých pomoc mohla byť dávno poskytnutá, zvieratko či majetok zachránený.  Ak nie inak, aspoň zatelefonujte.

A v každom prípade či už komunikujete e-mailom alebo telefonicky, je nevyhnutný  kontakt na  Vás - rýchly, teda mobil. Spätná väzba je nutná. V prípade že chcete zachovať anonymitu - požiadajte o to, my to dodržíme. Ale aj tento prípad ukázal, že sl. Katarína nevolila správnu cestu. Teraz ako jej, tak nám všetkým ostáva iba jediné - dúfať, že všetko v rámci možností skončilo dobre.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 15-04-2011 14:44:51
Čisto teoreticky - keby nebolo SOL, kam by pani napísala e-mail? Do iných novín? To len svedčí o nekompetentnosti ľudí orientovať sa v dnešnom svete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2011 10:18:46
Noviny sme urobili pre ludi. Radi poradime, radi pomozeme, radi informujeme. Ale ludia si zvykli komunikovat v odkazoch - asi za to mozu FB alebo pokec. Ziaden kontakt, spätna väzba, telefon - prakticky ziadna komunikacia. Iba odkaz. Tak, ako ked niekto splechne do placu - dns je pekny den. Akurat ten psik alebo prchadzajuce auto co ho za dobu necinnosti zrazi, ti uz az taky pekny den mat nebudu.

Mozno je to o tom, ze nie kazdy chce nieso vybavit. Staci mu uz ten pocit, ze nieco pre ineho spravil. Oznamil to dalsiemu cloveku. Aby on nieco spravil. Hmmmm.... Ze by moderna spolocnost?

V núdzi je okamzity kontakt velmi dolezity.
Keby slecna zatelefonovala trebars aj mne, presne by som ju instruoval - minutovy telefonat. A vec je vyriesena. V takejto situacii vsak e-mal? Esteze nie odkaz na FB... Operativne by sa to dalo vybavit tak, aby nik neriskoval a aby ucinnost bola maximalna. Netvrdim, ze by bolo vsetko na 100%. Ale urcite by bola maximalna sanca na riesenie. Takto kopa ludi komunikovala cele popoludnie na policajtov pisete ze boli slepi, stalo to kopu casu, penazi a vysledok vidime vsetci. Pritom spätna väzba by bola asi nasledovna - telefonat oznamovatelovi - slecna, kde presne? Aha, sme asi 200 metrov od toho. Uz to vidime. Dakujeme.
Ide totiz o to, o co nam ide. Som rad, ze sa tu vecne diskutuje. Ludia totiz mozno fakt nevedia. Nepoznaju postupy a nerozmyslaju konstruktivne. Mozno nie su na to odkazani, mozno nikdy podobne veci neriesili. Diskutujme a auce sa navzajom. Na to su noviny. Pomahajme tam, kde je to treba. Ale preboha nechcime uz byt anonymnejsi ako anonymni.

Orande mal niekedy fajn reklamu. - VSETKO JE O KOMUNIKACII...
Jozef | 15-04-2011 08:14:43
nie, nie si ina. Si uplne normalna.
To len niektori ludia si prilis zvykli, ze vsetko za nich vybavi niekto druhy.
Zober si napr. taky 8 - 9 poschodovy panelak, v sobotu vecer, netecie tepla voda. Co spravi vacsina najomnikov?
Budu vyzvanat a klopat po susedoch, ci ani im netecie. Nikoho nenepadne zavolat na kotolnu a spytat sa.
Alebo - na prizemi pocut rozbijanie skla a buchot. Co spravi vacsina? zase to iste pobavia sa so susedmi. Na policiu ale volat nebudu.
Takze , este raz nie si ina, si uplne normalna.
ja nechápem ... | 15-04-2011 07:44:13
... niektorých ľudí. Fakt, nie.
Niekto niečo vidí, zbadá, zistí, nevie si rady, potrebuje poradiť ... a obracia sa na redakciu SOL. Fakt nechápem.
Veď keď dokážem napísať email, zatelefonovať, inak kontaktovať SOL, prečo sa to nedá na Políciu, Hasičov, úrady, ...
Veď keby som mala s niečím problém, určite by ma nenapadlo volať do novím a nechať odkaz - tam sa niečo deje - vyriešte to, zariaďte to. Čo sú redaktori SOL na riešenie problémov? Oni to zdokumentujú, urobia reportáž, ... áno dajte im vedieť, že sa niečo deje, nech sa dozvieme všetci, ale pre pánajána nechcite stále od nich, aby za vás niečo riešili, vybavovali, zariaďovali. Veď zavolám na políciu, hasičom, zbehnem sa najskôr opýtať na úrad a potom dám vedieť SOL.
Ja fakt nechápem, buď som úplne iná alebo ...
Sju | 15-04-2011 06:53:09
minuly rok sa po Dolnej Strede tulali dvaja vlciaci, bola strasna burka a pobehovali po chodniku, cez cestu..Hned sme volali na MP, aby sa nahodou nestala nejaka nehoda a tam nam povedali, ze to nie je ich starost
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2011 22:46:10
AKTUALIZOVANÉ
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2011 21:56:30
Kontaktoval som PZ este nieco po 20.00 hodine. Nik sa im dovtedy neozval.
anonym | 14-04-2011 20:32:25
Isiel som okolo 14.04.2011 19.50.08.
Ked si isiel okolo preco si nezastavil a nepomohol odpratat toho psa. Vzdy caka sa len na policiu kedy pride. Co keby policia mala v tom case inu dolezitejsiu robotu a nemohla by prist. Dalej by sme vsetci cakali aj napr. 2h???? Kazdy len prejde okolo a pozera.
Peter Sokol | 14-04-2011 20:21:06
malého psíka shitzu, ktorý sa tu spomína našiel na benzínke jeden kamionista, ktorý mi telefonoval, že psíka zobral do Trnavy, kde ho odovzdal príslušníkom MsP, ktorí ho umiestnia v útulku. Majiteľ si ho môže tam vyzdvihnúť.
isiel som okolo | 14-04-2011 19:50:08
tak pani policajti boli pekne slepy za vyjazdom z cerpacej stanice Slovnaft smer trnava asi 50 metrov je zrazeny pes hnedo rysavej farby ak toto nevideli tak potom odovzdat preukazy a odchod k ocnemu zrazeny pes nezasahoval do jazdneho pruhu a maly pes tam nebol ziadny cas 13,35 minut

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign