Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - financovanie futbalu

Miloš MajkoDátum22. 05. 2011 22:42:18TémaŠport
200

Druhým zaujímavým postrehom niekoľkých rodičov,  ktorých deti chodia na tréningy futbalu, je príspevok, ktorý sa včera objavil na oficiálnej stránke  mesta  Sereď. Musím potvrdiť fakt, že obdobný  (dokonca o poznanie tvrdší)  príspevok prišiel asi o dva dni skorej aj do redakčnej pošty.  Na základe neho som sa stretol s niekoľkými rodičmi futbal trénujúcich chlapcov a títo nám v e-mailoch popísaný stav do očí potvrdili. Vyslovene sa vyjadrili, že sa jedná výlučne o fakty, za ktorými si stoja.

Pre zachovanie objektivity a predídenie rôznym špekuláciám  diskutujúcich, nebudeme nijako príspevok komentovať a zároveň  k predmetnému e-mailu  požiadame vedenie  ŠKF i vedenie mesta  Sereď o zaujatie stanoviska. Toto samozrejme uverejníme.

 

21.05.2011 16:29- financovanie futbalu   (rodič)

Chcel by som poukázať na jednu veľmi zaujímavú vec v našom športe. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili na tento rok finančný príspevok okrem iného aj pre ŠKF SEREĎ vo výške 55.500,-€. Polovica tejto sumy už bola športovému klubu vyplatená do 13.mája. (viď dodatok k zmluve, ktorý je uverejnený na stránke mesta v zmluvách: Za ods.1 sa dopĺňa ods. 1a) v znení: 1a) Výška poskytnutej dotácie uvedená v Čl. 2 ods.1 tejto zmluvy sa zvyšuje zo sumy 39 000 € / slovom tridsaťdeväťtisíc eur / o sumu 16 500 € / slovom: šestnásťtisícpäťsto eur /, t.j. na objem 55 500 € / slovom päťdesiatpäťtisícpäťsto eur / na športovú činnosť na rok 2011 na základe odporučenia Školskej a športovej pri MsZ v zmysle uznesenia č. 55/2011 zo dňa 21. apríla 2011, ktoré bolo schválené primátorom mesta. Za ods.3 sa dopĺňa ods.3a) v znení: 3a)Navýšené finančné prostriedky na 1.polrok v sume 8 250 € /slovom osemtisícdvestopäťdesiat eur / budú poukázané na účet v termíne do 13. mája 2011. Podľa sedliackeho rozumu by mali byť tieto peniaze určené na chod klubu, cestovné výdavky na autobus jednotlivým mužstvám, odmeny rozhodcom, výplaty trénerom, výplatu hospodárovi, ekonómke, tajomníkovi. Takto by to asi malo byť. Ale načo sa používajú? Tréneri všetkých mládežníckych mužstiev, ekonomka, tajomník nemali za MAREC, APRÍL vyplatené žiadne peniaze! Hospodár dokonca od februára!! Autobusový dopravca, ktorý vozí mládež na zápasy tiež nemal vyplatené za dokončené jazdy! Pýtam sa p.predseda športového klubu, ako je toto možné? Mestská dotácia kam ide? Podľa vyjadrenia trénerov, ste MLÁDEŽNÍCKYM trénerom nevyplatili dve výplaty ešte za rok 2009!!! Páni poslanci, toto nikoho nezaujíma, že peniaze, ktoré sa dávajú do futbalu , nejdú na mládež? Nikoho z mesta nezaujíma, že seredský dorast v tomto roku v Seredi končí! Že vedenie klubu dopustilo, aby dorast zostúpil do 4.ligy, kde bude hrávať iba jeden dorast! Šikovní chalani takto v Seredi skončia a pôjdu radšej na nejaké dediny? To nikoho netrápi. Hlavná vec, že máme mužov v 2.lige. A tu je zakopaný celý pes. Všetky peniaze idú asi len na mužov. Mužom sa preplácajú všetky cestovné výdavky, lebo väčšina je mimo mestských, čo sú neskutočné peniaze. Nikoho netrápi že mladí nemajú kde trénovať? Na hlavné ihrisko ich nikto nepustí, tréningové ihrisko je horšie jako v campingu. Je mládež pre niekoho záťaž? Páni poslanci, nemalo by to byť opačne, že práve o našu mládež sa musíme starať a financovať ju. Ak mám čas , chodím dosť často s chalanmi na zápasy, kde z údivom počúvam trénerov mládeže ako to vlastne funguje. Ak sa nepostaráme o našich seredských futbalistov, tak za Sereď nebude hrať žiadny. Tréner nám dával tlačivo pre poskytnutie 2% dane. Všetci rodičia čo poznáme situáciu okolo mládeže sme len pokrútili hlavou, a jednoznačne odmietli túto ponuku, lebo všetky peniaze by skončili u mužov a na mládež by nezostalo nič. Takáto je situácia. Veľmi by ma zaujímal názor poslancov


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pravda | 09-07-2018 11:03:00
A toto sa deje s mládežou aj v okolitých dedinách...Šoporňa + Pata.....nemá kto hrať, a načo ked nie je perspektíva do A mužstiev...samí cudzí hráč!!!!
rodič | 28-05-2011 21:33:38
pán zástupca, trochu arogantne ste vložili za oslovenie výkrčník. Teraz sa aj ukázalo, že ked som vystúpil anonymne, tak som urobil dobre. Vôbec nemám veľké informačné zázemie. Stačilo mi počúvať trénerov, rodičov, autobusára a prečítať si na tejto stránke zmluvy! Bol som presvedčený, že kontrola dotácie pre jednotlivé kluby sa kontrolujú systémom podrobne, presne na čo boli financie použité a nie tak ako uvádzate. To vážne Vám stačí, že klub predloží jednu cifru napr. ako uvádzate o doprave a vôbec sa to nepreverí na akú dopravu? O platoch je to to isté. Ak klub všetky peniaze čo uvádzate vyplatí iba jednému trénerovi a ostatní nedostanú nič, aj toto bude podľa Vás v poriadku? Nehovorím že takto to je. Ale čo ak? Pán zástupca a samozrejme aj páni poslanci , poskytnutá dotácia nielen pre futbal je dávaná z verejných peňazí, tak by malo byť presne určené ako a koľko na čo sa použijú. V prvom záujme Vás volených funkcionárov by malo byť, aby ste presne určili, že napr. na mládež pôjde 60% a na mužov 40% z dotácie. Na záver iba toľko, že by úplne stačili zverejniť vyúčtovanie napr. dotácii za roky 2009 a 2010, tak ako ich predložil klub mestu. napr.
Smeknem po vas | 27-05-2011 21:01:16
SkF sered
B+L+K+S | 26-05-2011 21:16:49
Existujú aspom štyria poslanci MsZ, ktorí majú zájem na tom, aby to išlo aj naďalej, ako je tomu teraz
anonym | 26-05-2011 19:12:45
Jozef, asi lepšie to bude ked to vysvetlia z klubu. Ale povedzme si, uctovníctvo sa dá upravovať ako kto chce! Co sa na tom zmení, ked rodičia vedia čo sa platí za mládež.
Igor Lehocký | 26-05-2011 14:06:59
Jozef, aj mlčanie je vyjadrenie a dosť veľavravné! :-)
Jozef | 26-05-2011 13:55:57
OK Igor, beriem to. Ze je tam bordel, to vieme vsetci uz od kauzy travnik. Ale stale mi tu chyba prvotne vyjadrenie funkcionarov klubu. A az nasledne "hlavneho sponzora".
..alebo, pockajme si na vyjadrenie isteho jedneho vsetci vieme koho.:-))
Igor Lehocký | 26-05-2011 13:48:57
Jozef, podstata problému ostáva aj po takomto "vysvetlení". Ak je mesto "iba" poskytovateľ a nezaujíma ho, prečo verejné zdroje nie sú rozdeľované proporcionálne alebo aspoň za vykonanú prácu v prospech ŠKF, u niekoho je problém, na ktorý rodičia opodstatnene poukazujú. Načo je jednému mestu športový klub, v ktorom nie sú financie na existenciu športovcov, ktorý za hranicou katastra Serede robia nechtiac sebe a mestu iba hanbu napr. tým, že na zápas v počte 9 hráčov ich dovezie Avia, dúfam že nie plachtová ale skriňová?!! Avie dnes vozia do práce dobrovoľníkov, väčšinou babky na zber zemiakov z polí, alebo do hôr na výsadbu ihličnatých stromov, ktoré organizujú poľnohospodárske družstvá. Športový klub je vizitka mesta a sponzorov, na to treba myslieť, zápas ide hrať Sereď nie sponzor a čo sa týka účtovníctva, no viete, keby som nepracoval tam, kde som pracoval, hádam by som aj uveril tomu, že vedenie ŠKF sú vlastne "hrdinovia", alebo čarodejníci. Škoda slov.
Jozef | 26-05-2011 09:29:27
pre SERED.sk
preco ste sem neskopiroval aj druhu cast odpovede p. zastupcu. Ked A, tak aj B:

25.05.2011 17:22 - RE: RE: RE: financovanie futbalu

zástupca
Vážený pán anonymný rodič! Trochu ma udivuje, že pri takom iformačnom zázemí, ktoré ste preukázali vo svojom príspevku spochybňujete úroveň vykonanej kontroly čerpania dotácie. Je ľahko preukázateľné, že každé Euro odoslané na účet Futalového klubu bolo v rokoch 2009 aj 2010 kontrolované. Náklady, ktoré z príspevku môžu byť uhrádzané nie sú limitované. Ak napríklad z príspevku mesta na rok 2010 bolo na dopravu hráčov použitých a preukázaných 4 011,02 Eur a skutočné náklady predstavovali 6 011,02 Eur, v účtovníctve mesta je suma 4 011,02 Eur vydokladovaná. Ak chýbalo na tento účel 2000 Eur, lebo tých jázd bolo viac, bolo iba na vedení klubu, odkiaľ tých chýbajúcich 2 000 Eur získa. Ak za rok 2010 preukázal Futbalový klub, že vyplatil 26 745,3 Eur ako odmeny trénerov, je aj v tomto prípade zo strany mesta ako poskytovateľa príspevku všetko v poriadku. Ak ale v roku 2010 neboli trénerom vyplatené všetky hodiny, ktoré trénovali hráčov a klub ich nevyplatil v celom rozsahu, je to problém vedenia klubu a nie mesta Sereď. Mesto dáva príspevok na činnosť klubu. Nie je jeho vlastníkom. Ani jeho univerzálnym sponzorom. Finančné prostriedky mesta sú iba časťou prijmu Futbalového klubu. Preto o použití všetkých finančných prostriedkov rozhodujú orgány klubu a za prerozdeľovanie príspevku mesta nesú plnú zodpovednoť.
občan | 25-05-2011 20:49:07
pre tlieskajúceho: V článku súhlasím s tými 2%. V prípade, ak by sa vedelo, že v ŠKF budú financie transparentne rozdeľované pre mládež a dospelých, tak by nikoho ani nenapadlo nedať. Ak by rodičia teraz dali po 2%, tak tieto peniaze skončia na výplatách alebo pôžitkoch u mužov. My rodičia naše deti financujeme, to si môžete byť istý. Za 4 roky nikto z ŠKF nekúpil pre naše decká dresy, lopty, pomôcky, nevybavil lekárničku. Za 4 roky na všetky prípravné zápasy, turnaje iba rodičia vozili deti bez nároku na cestovné! Autobus sa za tie roky podarilo dohodnúť možno v 2 prípadoch! 2x sadu dresov a pomôcky kupoval jeden z rodičov!!! Na to aby chalani nechodili po zápasoch a turnajoch ako z poslednej dediny, tak rodičia 2x zaplatili vychádzkové súpravy, aby sa vedelo že patríme do jedného mužstva!! Je pravda zase, že ŠKF platilo chalanom vo väčšine štartovný poplatok na niektorých turnajoch. Všetci od dorastu po prípravku sú len malé deti, a asi preto to aj tak je. Pokiaľ viem, tak za tie roky ani raz im nikto z klubu nekúpil malú kofolu, nedal nejakú napolitánku alebo inú maličkosť. Vstúpia na hlavné ihrisko, hneď im nadávajú. Majú trénovať na tom hrbatom, tvrdom vedlajšom ihrisku? Načo sú tam závlahy, ked ich nikto nepúšťa? Ako takto chceme tých chlapcov pritiahnúť do klubu aby hrávali futbal pre sered? Na obyčajnej dedine sa o mládež lepšie starajú.
anonym | 25-05-2011 20:27:11
Neodmietli financovať vlastné decká, ale mužov. Treba čítať s porozumením.
tlieskam, páni! | 25-05-2011 20:00:55
záver článku: všetci rodičia sme nad 2% iba pokrútili hlavou a odmietli...
tak keď ste vy - rodičia odmietli financovať vlastné decká - tak čo potom riešite??
Igor Lehocký | 25-05-2011 15:14:29
Asi prvý krát v priebehu 3 rokov som dosť nepríjemne zaskočený reakciou terajšieho viceprimátora ( ak to teda bola skutočne jeho reakcia, lebo sa mi to ani veriť nechce) na stránke www.sered.sk, lebo tak stručné a nič nehovoriace vyjadrenie nebývalo zvykom. Nuž napadá ma jeden taký návrh, že by som požiadal MÚ o dotáciu vo výške 10 000,-Eur za starostlivosť o trávniky na ul. Krásnej a Fraňa Kráľa v období od mája do augusta, ale v zmluve si vyhradzujem klauzulu, že nakladanie s financiami je plne a iba v mojej kompetencii!!! Sľubujem na svoju česť, že v prípade, že by trávniky boli po pás, pravdivo budem informovať o tom, že po pás je preto, lebo sa mi kosiť nechcelo, ale na inom mieste napr. vo svojom dvore bude tráva vždy pokosená a keby sa náhodou niekto s obyvateľov ulíc sťažoval na MÚ na nepokosenú trávu, poprosil by som potom uviesť, že je to plne v mojej kompetencii. Éj bisťu, čarovná to klauzula "plne v kompetencii ŠKF je nakladanie s financiami" a to som si neviem prečo myslel, že verejné zdroje, teda peniaze daňových poplatníkov musia byť kontrolované...
SERED.SK | 25-05-2011 12:38:19
na stránke www.sered.sk je v diskusii odpoveď p.viceprimátora:
3.05.2011 11:58 - RE: financovanie futbalu
zástupca
Použitie finančných prostriedkov pridelených mestom Futbalovému športovému klubu je v plnej kompetencii vedenia klubu. V prípade námietok, ako Vaša, odporúčam obrátiť sa priamo na vedenie klubu. Ak Vás zaujíma názor ostatných poslancov môžete ich osloviť osobne. Všetky kontakty na poslancov sú na tejto webovej stránke. >>odpovedať

24.05.2011 14:32 - RE: RE: financovanie futbalu
rodič
Pán zástupca, rátali sme že takto odpoviete. Ale vôbec nesúhlasíme s Vami. Veď citujem zo zmluvy \"Predmetom zmluvy je poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta Sereď na športovú činnosť na rok 2011 z kap. 08.1.0 Rekreačné a športové služby, položka 642 001 Bežné transfery športovým klubom. Účel poskytnutej dotácie: štartovné, športová výstroj a športové potreby, cestovné, údržba ihrísk, PHM do kosačky, čistiace prostriedky, tlačivá, kancelárske potreby, poplatky, starostlivosť o hráčov, úhrada nákladov na odmeny rozhodcom v súťažných stretnutiach, odmeny trénerom, výchovné za hráča. Účel použitia dotácie je príjemca povinný preukázať poskytovateľovi\". Povinnosť zúčtovať vami pridelené financie musia podľa zmluvy pred vyplateným druhej zálohy. Viď zmluva \" Zúčtovanie druhej zálohy dotácie na rok 2011 je príjemca povinný predložiť poskytovateľovi najneskôr do 31.12.2011. K zúčtovaniu finančnej dotácie príjemca predloží poskytovateľovi prehľadný zoznam uhradených faktúr alebo iných účtovných dokladov spolu s kópiami týchto dokladov a kópiami výpisov účtov peňažného ústavu najneskôr do 31. 12. 2011. Ak sa tréneri ohradzujú na to že nemali zaplatené ešte za rok 2009, tak potom sa pýtam ako bola kontrolovaná a vyplácaná dotácia, keď tréneri, ekonómka, hospodár, tajomník nedostali svoje peniaze a autobusári taktiež nedostali zaplatené za odvozy? >>odpovedať
občan | 25-05-2011 11:18:04
podľa prispevku "anonym 23-05-2011 17:06:06" sportový klub dostava na celkovu cinnost dotaciu t.j. na rozhodcov, trenerov, cestovne, administrativne veci apod. nejakych 55.000 €. Okrem tohto prispevku MESTO plati sportovemu klubu aj veskeru udrzbu stadiona, veskere energie!! preco potom si neplnia svoje zavazky voci autobusarom a trenerom? Za co potom je klub zodpovedny, ked nemusi zo svojho platit udrzbu, energie? vsak to zaplati mesto! Mna by zaujimalo ako je to i inych športovych kluboch. ci za hadzanarky alebo basketbalistov plati mesto telocvicne a cestovne vydavky.
chlapec | 24-05-2011 15:52:07
to s tým dorastom je vážne pravda. teraz v sobotu sme boli v Bolerázi hrať a na zápas sme došli jako obyčajní sedláci. Doviezli nás na Avii!!! Autobusár už nechce voziť a my sme došli jak družstevníci na ávii. dve mužstvá sme sa odviezli- bezpečnosť parádna. Jako je o dorast postarané, tak kamaráti aj chodia na tréning a zápasy. mladších bolo iba 9 a starších presne 11. no a takto potom hrajte futbal.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 24-05-2011 13:29:17
Je sympatické, čo p. poslankyňa prisľúbila, t.j. citujem: „Situáciu určite podrobne prešetríme a budeme riešiť „ Kto? Nutne tu však vyvstáva niekoľko otázok: Ako bola oboznámená komisia pre šport a školstvo so situáciou v klube pred tým, ako bol materiál z nej postúpený na zasadnutie MsZ ? Dali všetci jej členovia súhlasné stanovisko ku navýšeniu dotácií? Zvážil niekto z členov komisie (ne)pomer poskytnutých finančných prostriedkov pre iné športy voči ŠKF? Ako a čím bolo odôvodnené navýšenie o ďalších 16 500,-€ len pre ŠKF? Myslím, že na všetky tu položené otázky sa tu dá odpovedať ešte skôr, ako sa bude vzniknutá situácia v komisii „prešetrovať a následne riešiť“. Ak si dobre pamätám, podobne štedro a bez hlbšieho skúmania problému sa zachovali poslanci aj v čase, keď vypukol škandál okolo spáleného trávnika. A čo sa dodnes vyriešilo? Nič. Takže p. poslankyňa, máte ideálnu príležitosť svoj prísľub naplniť takpovediac „co by dup“ a napraviť dojem, že komisia pre šport a školstvo sa neschádza len formálne.
Fanusik | 24-05-2011 01:10:33
Všetci ste tu zrazu múdry, počkajte si na odpoveď od vedenia futbalového klubu a potom tu vypisujte...

anonym | 23-05-2011 22:57:54
p. Karmazinova - ako poslankyni sa Vas na riesenie problemu opytame o pol roka. Tu ste verejne slubili, ze sa vo veci budete angazovat.
anonym | 23-05-2011 17:06:06
Schválené dotácie a dary pre ŠKF v roku 2011 z rozpočtu mesta Sereď do dnešného dňa.

1.Účelová dotácia ( Zmluva č. 7/2/2011 ) 5.145,- €
2.Dotácia na športovú činnosť ( Zmluva č.7/4/2011+Dodatok č.1 k zmluve ) 55.500,- €
3.Finančný dar ( Darovacia zmluva č. 7/1/2011 ) 100,- €
Čl 1 Zmluvy: „Finačný dar je poskytnutý za účelom čiastočnej kompenzácie výdavkov, súvisiacich s organizáciou halového futbalového turnaja mladších žiakov v športovej hale Obchodnej akadémie v Seredi, ktorý sa uskutoční dňa 12. februára 2011 za účasti družstiev zo siedmych miest a vzornú reprezentáciu mesta Sereď“.
4.Finančný dar ( Darovacia zmluva – 07/2011 ) 100,- €
Čl. 1 Zmluvy: „Predmetom zmluvy je finančný dar z rozpočtu mesta Sereď na rok 2011 určený na úhradu nákladov pre futbalové mužstvo na medzinárodný futbalový turnaj, ktorý darca daruje obdarovanému a obdarovaný tento dar prijíma“.
5.Schválený programový rozpočet na rok 2011: Starostlivosť o futbalový štadión 36.000,- €

DOTÁCIE A DARY SPOLU: 96.845,- €

Všetky sumy sú zo zverejnených zmlúv a schváleného rozpočtu mesta Sereď na www.sered.sk
ABC | 23-05-2011 14:16:54
Kam idu peniaze???...velmi jednoducha odpoved-predsa na predchadzajuce dlhy,...a tych ma SKF neurekom,...tych,ktori nedostali svoje vyplaty je vela,vie sa o tom,ale mlci sa,co je velmi smutne,...hlavne nech su peniaze na zurky muzov,...a videli ste niekto v akom stave su kupelne,satne a pod.?Je to smutne.
Igor Lehocký | 23-05-2011 14:04:05
Pokiaľ sa jedná o peniaze z rozpočtu MÚ Sereď a napíše sa v podstate sťažnosť, ktorá poukazuje na nekoncepčnosť ich rozdeľovania, dokonca ich nevyplácanie za služby a prácu v prospech ŠKF Sereď, som presvedčený o tom, že účelovosť vynakladania peňazí musí preveriť kontrolór MÚ a s výsledkami kontroly musia byť patričným spôsobom oboznámení všetci zainteresovaní, teda i rodičia, ktorí namietajú zlé nakladanie s nimi. V sťažnosti sú uvedené konkrétne skutočnosti, ktoré pokiaľ sú pravdivé, do značnej miery verifikujú názor pisateľa mailu a som presvedčený, že je nutné, aby sa vysvetlili. Pokiaľ sú zmienení funkcionári, ktorým nebola od mesiaca marec resp. február 2011 vyplatená odmena za prácu a v ŠKF sú zmluvnými zamestnancami, môže vzniknúť problém trestnoprávny za nevyplatenie mzdy a odstupného, čo asi nie je v záujme nikoho. Rovnako nie je asi v záujme nikoho, aby sa peniaze určené pre činnosť ŠKF "strácali" bez vysvetlenia, inak by sa musel Trestný zákon hnevať a napr. "teta sprenevera" vie byť presne adresná a nepríjemná, ale to by nemalo byť nikomu neznáme. Nepoznám zmluvné podmienky financovania ŠKF, tie musí najlepšie poznať poskytovateľ, ktorý musí mať, resp. mal by mať v zmluve zabezpečené práva na priebežný odpočet nakladania s finančnými prostriedkami daňových poplatníkov, lebo podľa obsahu mailu môže nestranný človek nadobudnúť dojem, že so štátnymi sa nekoncepčne a na úkor iných šafári. Žiaľ, nebol by to ojedinelý prípad.
Registrovaný Pavlina Karmažinová Pavlina Karmažinová | 23-05-2011 13:57:25
Škoda, že tento názor nebol prezentovaný ešte pred udelením dotácie. Situáciu určite podrobne prešetríme a budeme riešiť. Určite mi nie je jedno ako to vyzerá s mládežníckym športom. Mládež je naša budúcnosť, možno sa medzi nimi objaví aj talent, ktorý bude reprezentovať nielen mesto.
Akýkoľvek podobný problém môžete adresovať aj priamo mne ako poslancovi a členke školskej a športovej komisie. pavlina.karmazinova@gmail.com
johny | 23-05-2011 10:54:48
no vcelku zaujimavy clanok kam sa poberaju peniazky nas vsetkych

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign