Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty: Aj toto sa dalo v lete vidieť

Iveta TóthováDátum28. 10. 2012 16:44:27TémaIné
24

Dnes sme do redakcie dostali email s úsmevnou fotografiou a nasledujúcim textom:

Dobrý deň, robila som si poriadok vo svojich fotografiách a medzi fotkami, ktoré som chcela vymazať som mala jednu, pri ktorej som sa zastavila. Hneď ma napadlo, že Vám ju pošlem, aby som sa s ňou podelila s čitateľmi seredonline, kým ju vymažem. Bolo horúce letné popoludnie, keď pri jednom nemenovanom obchode išla po parkovisku mamička ( rómskeho pôvodu ), v kočíku jedno dieťa a vedľa nej toto druhé úplne nahé. Namierili si to rovno do obchodu. Z jednej strany som bola pohoršená, že s nahým dieťaťom ide do obchodu a to dieťa dokonca obchytávalo ovocie - na strane druhej som sa v sebe aj smiala. Neváhala som a cvakla ho do mobilu. Tak Vám tú fotku  posielam, bolo by škoda ju len tak vymazať. Pri tomto chladnom jesennom dni si možno spomeniete na horúce letné dni.

Podľa  informácii od čitateľky takéto chovanie vzbudilo pohoršenie u nakupujúcich a takýto pohyb po verejnosti škodí ako deťom, tak i verejnosti.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: čitateľka SoL

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ABCD | 29-10-2012 10:09:02
to ste milá čitetaľka pochopilo zle, zrejme išlo o verejnú ponuku na dražbu pre pedofilov :D
seredan | 29-10-2012 08:18:34
im to silno j..e tym ciganom:D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-10-2012 22:26:12
SOL - filter komentárov ? | - nikdy ziaden diskusny prispevok nebol zmazany preto, ze sa nepacil niekomu z nas. To by ich totiz v diskusii chybalo naozaj vela.
Na zmazanie kazdeho prispevku je velmi vazny dovod. Vzdy sa rozhodujeme, co je vacsim zlom - ponechanie prispevku, alebo zasah do diskusie. Ubezpecujem Vas, ze je to vzdy tazke rozhodovanie.

Su prispevky, ktore vsak zostat musia a to napriek tomu, ze to mnohi nechapu, nakolko uz na prvy pohlad ide o prispevky za hranicou tolerancie a zakona. Prave preo zostat musia - sluzia ako dokaz pre prokuraturu. A prosim, nepresviedcajte ma, ze to ma byt inak.

Za kazdy prispevok nesie plnu zodpovednost jeho autor a ja presadzujem registraciu a tym automaticke zvysenie sebakontroly kto co napise. Je mozna registracia aj nickom - to je cesta anonymity, no aj tu uz clovek akosi viac uvazuje, co, kedy, kam a ako napise.

Mna mrzi pohlad dnes uz asi vacsiny ludi na tuto problematiku a dovolim si pripomenut, ze v case, kedy ostatne media este tvrdo chrapali, SOL tieto citlive temy neobchadzali a robili verejne diskusie "Kaviaren" a spolocne s odbornikmi verejnpost aj politikov na problem upozornovali.

Sam davam nemale prostriedky do tvorby materialov, ktore Romov prezentuju v pozitivnom svetle, ja osobne sa zasadzujem o riesenia, ktore budu na prospech vsetkym a nie za ignorovanie stavu, ktore skor ci neskor povedie k vaznym problemom pre nas vsetkych. Romov, ostatnych obcanov, Vas aj mna. Jedine kompetentni budu zase otvarat papule a vyhovarat sa na kazdeho, len seba ako tvorcu problemu vidiet chciet nebudu.

Su vsak situacie, ktore je potrebne verejnosti ukazat tak, ako sa vyskytli. Bez prikraslovania, bulvarizacie a bez emocii.

Rodicia tohto dietata by mali byt brani plne na zodpovednost - som fakt maximalne tolerantny clovek, nerozhadze ma tak hocico, no keby som bol svedkom takehoto niecoho ja, verte mi, ze by to malo pre rodicov dietata inu dohru.
Aj dnes by sa o pripad mali zacat zaujimat socialne pracovnicky - ak nie, dovolim si im to pripomenut neskor (archiv neoklame) - pri takejto vychove si asi dlho nemusime vysvetlovat, co z dietata vyrastie...

Nehladajme problemy tam, kde nie su. Hladajme riesenia tam, kde ich pre vlastnu zachranu potrebujeme akutne najst.
SOL - filter komentárov ? | 28-10-2012 21:44:39
Nemat v tom chaos :)
jozko je iny diskuter,
aj ked priznávam a ospravedlňujem sa za preklepy,
zdalo by sa ako by som písal jazykom menšiny.
Ale kvitujem p.Majko, že koment zostal,
takže verím, že kultúra diskusie a občas aj zvýšená tolerancia - k neurážajúcim (!) príspevkom - umožní ich publikovanie.

Možno by stačilo namiesto vymazania príspevku s kt. redakcia nesúhlasí jeho preškrtnutie (font), alebo titulok "redakcia odmieta nasledovný spôsob/obsah príspevku" a pod.
Komentár s urážkami, hrubými slovami, nabádajúcimi na násilie, vyhrážky útoku a pod. kľudne môžu byť vymazané.
Nie však na len základe obsahu s kt. redakcia nesúhlasí.
Ako povedal (myslím parafrázovane?) Voltaire:
Nesúhlasím s Vašim názorom, ale budem sa biť, aby ste ho mohli slobodne povedať.
Držím palec SOL.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-10-2012 21:20:13
jozko | 28-10-2012 21:16:12 | -skuste komunikovat aspon pod jednym nickom. Mozno aj to bude krok k rieseniu. Ozaj, nemat v tom chaos?
jozko | 28-10-2012 21:16:12
''SOL - filter komentaro ?'''
- som rad ze si si to vsimol , asi je to v ramci projektu infosloboda :D
neposudzujeme objektivne , ved subjektivne je to jednoduchsie :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-10-2012 21:13:37
SOL - filter komentaro ? | 28-10-2012 21:09:10 | - obaja vieme, kadial vedie cesta ;-) - ci nie?
SOL - filter komentaro ? | 28-10-2012 21:09:10
ad:Seeker | 28-10-2012 18:37:41
"... mladatá nemusíte obliekať...."
Súhlas s Branislav | 28-10-2012 17:31:50 - deti naozaj za toto nemôžu.

Ale neodpustím si poznámku k administrácii príspevkov na SOL.
V poslednej dobe k príspevkom k rómskej problematike som si všimol značnú benevolenciu k "povolenej" úrovni komentárov.
V príspevkoch k rómskej problematike som tiež dal zapravdu mnohým diskutujúcim (možno vačšine). Ale týkalo sa to postoja ku kriminalite ako takej a nečinnosti/neschopnosti štátnych orgánov. Dokonca chápem i otázniky/príspevky nad zmysluplnosťou diskusii dane versus štát a samovymožiteľnosť.

Ale nechápem "povolený filter" k diskusným príspevkom, kde ide o napádanie ľudskosti.

Sám občas s nechuťou sledujem komentáre s obsahom:
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE atď.
Pritom napr. k ("pochlebovačnému" ?) článku "Akademická elita v sereďských pečivárňach" boli z 5 diskusných príspevkov (z toho 1 p.Majko) 3 zablokovaných..
Nechce sa mi veriť, že prekračovali rámec tolerancie flagrantnejšie ako napr. Seeker
Chýbajúcich (rozumej blokovaných) príspevkov, kt. nemusia byť urážlivé bude iste viac. Len nesplnili subjektívne kritériá súkromného média.

Som zvedavý, či administrátor webu bude taký "veľkorysý", ako napr. p.Škorík na margo komentárov k článku "Život je krátky na to, aby sme si robili zle" a ponechá tento koment do príspevok kritiky do vlastných radov.

V obsahu, tolerancii a filtrovaní diskusií má SOL ešte rezervy - verím, že sa to napraví.
zamestnanec | 28-10-2012 20:52:56
nemajte strach bola vyhodena z predajne....riesilo sa to hned..a mate pravdu ta mala ani nepochopila co sa deje a preco..
anonym | 28-10-2012 19:34:48
Tak toto si tu pestujeme a chránime.Hnus!
anonym | 28-10-2012 19:34:10
Ja tu malu nelutujem lebo si osobne myslim ze jej je to ukradnute. Je to ich zivotny styl a skorej si myslim ze pre nu sme divni my vsetci.
anonym | 28-10-2012 18:45:10
Tak toto už hraničí s pedofíliou takto zobrať dieťa von.
Seeker | 28-10-2012 18:37:41
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Branislav | 28-10-2012 17:31:50
Ľutujem tú malú. Očividné, že je to rómske dieťa, ale deti za nič nemôžu. Tá jej mater musí byť prinajmenšom degenerovaná,že ju neobliekla, toto sa moc do spoločnosti nehodí, len čo jej narobila hanbu v obchode...
anonym | 28-10-2012 17:27:00
ako je možné že sa takýto občan pohybuje v obchode a nikto z pracovníkov (SBS a podobne) ho nepošle von? Okrem toho že je to nechutné je to aj nehygienické.
rado | 28-10-2012 17:24:32
Naša svetlá buducnot.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign