Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Všade je kríza, len v Seredi sa rozdáva

Iveta Tóthová Dátum16. 06. 2010 00:29:24TémaKRIMI správy
Dňa 15. 6. 2010 sa konalo zasadnutie mestského zastupiteľstva v Seredi. V pláne bolo prerokovanie viacero bodov programu, ale jeden medzi nimi bol zaujímavý ale hlavne závažný natoľko, že si zaslúži samostatný článok. O 8:00 hod. začalo zasadnutie. Jedným z bodov bolo : poslanec Kyselý navrhol - udelenie odmien poslancom MsZ, primátorovi a informácia o odmenách pre viceprimátora mesta a kontrolórku. Čakala som na koniec zasadnutia , aby som vedela výsledok . A ten ma riadne prekvapil . Mestské zastupiteľstvo schválilo primátorovi mesta odmenu za 1. polrok 3692 Eur Mestské zastupiteľstvo schválilo kontrolórke mesta odmenu za 1. polrok 1405 Eur Mestské zastupiteľstvo schválilo poslancom mesta odmenu za 1. polrok 700 Eur Vážení občania ! Práve z úst primátora a poslancov počujeme ako treba šetriť. Ako na nič nie sú peniaze. A odrazu na odmeny peniaze máme ? Dávam do povedomia, že toto sú ODMENY. Niečo čo sa pridáva k platu za prácu nadčas alebo prácu, ktorá je nad rámec povinností, za ktorú prislúcha riadna výplata. Za zlepšovacie návrhy a nápady zlepšiť produktivitu práce a podobne. A tieto odmeny, ktoré si odsúhlasili sú ZA POL ROKA !!! Aké si nadelia ešte ku koncu volebného obdobia ? Za tieto polročné odmeny väčšina ľudí ťažko pracuje celý rok. Predpokladám , že plat primátora je cca 3 333.- € mesačne. ( je to len odhad ). Plus odmeny ...no celkom slušné. Určite súhlasíte so mnou, že práca primátora , kontrolórky a poslancov je zodpovedná a v konečnom dôsledku aj náročná. Ale za to predsa poberajú plat. V dnešnej dobe je veľmi málo firiem, ktoré si dovolia dávať odmeny svojim zamestnancom. A to nehovorím o takejto výške. Nuž ale z cudzieho sa ľahko rozdáva. Ale to nie sú cudzie peniaze. Sú to naše peniaze. Penieze nás, daňových poplatníkov. Minuloročné odmeny pán primátor verejne sľúbil dať na dobročinné účely. Osobne to povedal v TV Krea. Či to tak aj učinil doteraz nevieme. Ani sa to nedozvieme. Ale vieme , že už vtedy boli ľudia kvôli odmenám pobúrení. Lebo také odmeny si nenadelili primátori ani poslanci v žiadnom okolitom meste. A teraz je to tu opäť. Možno sa na mňa teraz vedenie mesta nahnevá. Ale vážení, uvedomte si, že ste platení z našich peňazí. Ste platení z verejných finančných prostriedkov. Máme právo vás kontrolovať, chváliť ale aj kritizovať. A myslím si, že výška odmien, ak už nehovorím aj o existencii odmien vôbec, je tentoraz nepochybne na kritiku.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Robo | 17-06-2010 19:22:11
Lolo ty si ten Lolo co chodi po meste a stale kriči? Ale asi ano podla toho co pises. Az si si nevsimol,tak odmeny su uz schvalene a prispevok pre SOL nie a ani nebude.
Lolo | 17-06-2010 18:55:21
... a kazdemu kecalkovi, ktori tu cosi napisal este cukrovu vatu... Je mi zle z toho, ze tu kazdy kazdeho iba ponizuje a kritizuje... Zavidime vsetkym vsetko, este aj chripku! Odmeny su proti "zdravemu rozumu", ale ak by malo mesto prispievat sukromnej osobe na jej podnikatelsku cinnost (prevadzku SeredOnLine.sk), tak to je v poriadku? Co ste uz vazne vsetci padly na hlavu (s prepacenim za vyraz). Tak raz "rozdavanie" penazi je Ok, a inokedy zasa nie? Majme rovnaky meter na kazdeho - ak sa obhaname krizou, tak neschvalme ani odmeny, ale ani prispevok pre SOL!!! ;-)
Jozef | 17-06-2010 14:26:38
...a ked po tej rekonstrukcii nieco ostane, mohli by sme dobudovat vodne dielo Sered/Hlohovec, nadurovnovu krizovatku pred Lidlom, oddychovu zonu, utulok, a ked este zostane- pre Martu plysoveho macka. :-D
Marta | 17-06-2010 14:09:41
Tak zastupiteľstvo evidentne nevie čo od radosti, a čo takto zrekonštruovať kaštiel, park a amfiteáter?! Na to peniaze niesu , ale na Tie Vaše odmeny to už áno, na to Vás je!. *no*
pre I.Tóthovú | 17-06-2010 11:02:29
xy je v skutočnosti Harry Potter a nikto ho nevidel,lebo mal svoj neviditeľný plášť: http://harrypotterfilm.blog.cz/1006/relikvie-smrti :-D :-D :-D
lubo | 17-06-2010 10:53:26
mna by zaujimalo, začo mimoriadne su tie mimoriadne odmeny...co take poslanic mimoriande spravilli, mimoriadne vytiahli nase mesto z toho hnoja v akom je? alebo mimoriadne dotiahli investora? ja som nic mimoriadne nepostrehol, az nato, že na nasom jarmoku opat nebude ziadna dobra kapela a opat to bude nuda ako minule roky, nuz pojdeme podporit nasimi peniazkami jarmoky v trnave, modre atd...A ja osobne by som chcel teda navrhnut mimoriadne odmeny aj kulturnej komisii, zasluzia si to, takisto sportova komisia si to zasluzi...vlastne vsetky komisie si to zasluzia, ja by som navrhoval tak 2000 euro clenovi, 5000 euro predsedom...kto je za nech da... *yes*
Robo | 17-06-2010 10:39:52
a xy zrazu zabudol citat a pisat.
anonym | 21-06-2010 11:07:53
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
tak mi to teda nandej bejbe | 17-06-2010 00:13:52
Pani Ivetka, opytam sa teraz ja za Vás, Pán xy kde ste sedeli? V ktorom rade a na ktorej stoličke? Kto ste a ako vyzeráte?
Iveta Tóthová | 16-06-2010 23:53:52
pán xy - rada Vám odpoviem . Nie nebola som na zastupiteľstve nakoľko som bola v práci. Ale viem čítať a stránka seredonline.sk o priebehu zasadnutia informovala. Takisto je k dispozícii audiozáznam. Ale opýtam sa ja Vás. Na zasadnutí okrem spomínanej slečny z rozhlasu a pána Majku nikto cudzí nebol. Bolo tam len vedenie mesta. To znamená pán "xy", že ste jeden z nich. A poslanci mestského zastupiteľstva dotáciu pre túto stránku sa neodsúhlasili a ako najvzávažnejší dôvod bola prítomnosť anonymov. Odrazu Vám anonymita vo Vašom príspevku neprekáža ?
Peter | 16-06-2010 22:19:03
pán Kurbel, ako ste sa sám presvedčil nemá zmysel tu debatovať s nejakými prispievateľmi. Keď hocičo napíšete, aj tak si nájdu niečo aby mohli do Vás rýpať. Jasne ste prezentovali svoj názor, ale niektorým zadubencom to nestačí a vždy si nájdu niečo iné. Údajný Robo Horvát je toho príkladom. reči, reči a drízdanie. to je jeho. namiesto aby sklopol s ušami , tak si myslel že klamete o tej neziskovke a vehementne chcel rýpať a posielať peniaze. ale ked ste ho dostali, tak len drýzda. pán Kurbel *yes*
Pavol Kurbel | 16-06-2010 21:50:34
Ja ich poznám z netu a osobných návštev. Neviem, ako inak by ste ich mohol nájsť. Ak chcete o nich vedieť niečo viac, pozrite si prosím ich stránku. Do Googla dajte koinonia sklenné a všetko o nich sa dozviete. Jožko Prívozník nebol celý deň na zastupiteľstve,nakoľko mal vážne pracovné povinnosti a nemohol sa uvolniť. Napriek tomu píšete o výsmechu CELÉHO zastupiteľstva. A pokiaľ som si správne všimol, tak proti odmene hlasoval aj doktor Irsák. Prečo ste sa najprv nezaujímal, kto ako hlasovala a kto bol prítomný alebo takticky neprítomný, čí objektívne neprítomný a až potom vyslovoval súdy. Ale pre istotu ste to urobil naopak. To aj doma decko najprv zbijete a až potom zisťujete čo sa vlastne stalo?
Robo | 16-06-2010 21:06:31
p.Kurbel pozeral som register neziskoviek a tu vasu som tam nenasiel.Iba stranka na nete.Skuste mi pomoct v akom registri to najdem. To co som napisal plati na vsetkych co tam sedeli,ale hlavne na tych co hlasovali za odmeny alebo sa zdrzali.Pokial p. Privoznik ten den nebol na zastupitelstve,tak to je dufam v poriadku.Ale odmeny dostanete vsetci poslanci a aj ti co boli proti a preto si myslim,ze ti,ktori ste boli proti,je sice chvalihodne, ale mali ste zasiahnut razantnejsie proti tomuto nesvaru. Ale aj tak ma zaujima ucast a kto a ako hlasoval.
xy | 16-06-2010 20:15:36
Chcel by som sa pani Ivety Tóthovej opýtať, či je preoperovaný trasvestita... Bol som na zastupiteľstve celý čas až dokonca. "Cudzia" tam bola iba jedna žena - slečna zo Slov. rozhlasu, ktorá sa volá Kristína... Pani Ivetka, kde ste sedeli? V ktorom rade a na ktorej stoličke? Kto ste a ako vyzeráte? Tak ako na fotke? Takú osobu ženského pohlavia som na zastupiteľstve nevidel.
Rogy | 16-06-2010 19:47:00
Neskutočná bando-koalícia anonymov. Podľa ich razantných a odborných (či odporných ?) vyjadrení ide asi o syndróm spálených mravcov... Jedine anonymný autor s neochvejným entuziazmom odhalí pravdu a... (a...?). Jedine táto cesta je správna. Pozícia anonymu je famózna a jednoznačne s ňou súhlasím !
Pavol Kurbel | 16-06-2010 19:44:12
Pán Horvát Nezahrávajte to do autu. Napísal ste že pošlete peniaze neziskovke. Napísal ste: môžem poprosiť názov a adresu tej vašej neziskovky? Aj ja tam chcem prispieť. Pečo to teraz válate na zamestnávateľa. Alebo máte iba silné reči keď treba do niečoho zarypnúť? Horšie je to s platení, však? Pán Horvát. Pred chvíľou ste písal, že nikoho neurážate. O 19:26 však píšete toto: je výsmech celého zastupiteľstva. Ak sa odosobním, tak prečo všetkých poslancov urážate? Chel by som vedieť, čo so schválenou odmenou má napríklad kolega Jožko Prívozník. Možete mi to povedať? Alebo ste schopný sa mu aspoň ospravedlniť ?
obcan | 16-06-2010 19:27:55
nechapem, preco tu niektori menovite narazate na pana Kurbela a pana Horvatha, ked chcete nadavat na poslancov, tak hadam na vsetkych a nie takto... ale aspon je vidiet, ze neviete, co je vo veci, poslanci isli na zastupitelstvo s tym, ze sa odmien vzdaju, ale ked zistili, ze jeden ich kolega dostal za pol roka odmenu vyse 3000 eur, spytali sa o co su oni horsi? o nic, su taky isti ako aj on, pretoze aj on je len poslanec!
Robo Horvat | 16-06-2010 19:26:37
Prave preto rypem,ze primatora poznam ako normalneho chlapa a moc sa cudujem,ze nedokazal tomuto poslaneckemu nesvaru zabranit. TOTO JE VYSMECH CELEHO ZASTUPITELSTVA VOCI VSETKYM OBYVATELOM NASHO MESTA !!!
Robo Horvat | 16-06-2010 19:03:45
Hned zajtra rano idem za mojim zamestnavatelom a poziadam ho o polrocnu odmenu.Verte ze ak ju dostanem tak ju ihned poslem do haliera.Ale urcite vam od slova doslova napisem co mi povedal.
anonym | 16-06-2010 18:12:23
Tak na toto som aj ja kur..vsky zvedavý!!!
Pavol Kurbel | 16-06-2010 17:58:06
POPROSIL BY SOM PÁNA HORVÁTA ABY, KEĎŽE JA SOM MU POŽADOVANÚ INFORMÁCIU POSKYTOL, ABY NAPÍSAL KOĽKO PRISPEJE UVEDENEJ NEZISKOVEJ ORGANIZÁCII.
pre Robo Horvat | 16-06-2010 17:50:34
Prečo sa čuduješ, ak primátor vyhlási, že nechcel odmeny a poslanci mu ich napriek tomu schválili? Prečo si myslíš, že primátor klame? Ak jasne napíše, že vopred žiadal, aby mu neboli odklepnuté a napriek tomu mu ich priznali, tak načo ešte rýpeš do primátora? Ako ti to má ešte vysvetliť, aby si to pochopil? Tu sa fakt nikomu nedá vyhovieť a všetko treba spochybňovať? Primátor jasne, aj v inom článku, napísal, že sa odmien vzdáva v prospech určitých osôb a bude to vedieť aj vydokladovať. Tak si to teda potom od neho vyžiadaj a skús sa mu ospravedlniť. Keď raz primátor napíše, že sa vzdáva odmien, tak nechápem prečo ešte aj to dokážeš kritizovať.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 17:49:42
A viete koľkým som pomohol? Budte taký láskavý a nechajte na moje uváženie, komu pošlem moje peniaze. Ja vám tiež nehovorím komu máte pomáhať.
anonym | 16-06-2010 17:36:46
viete koľko ľudí by potrebovalo dotáciu od Vás aj v Seredi? Prečo nepomožete našim ľudom?
Pavol Kurbel | 16-06-2010 17:23:28
Je to Koinónia Ján Krstiteľ Sklenné. Som zvedavý, či prispejete a koľko.
anonym | 16-06-2010 16:06:09
P.Kurbel na Vašom mieste by som to poskytol a potom sa informoval, kolkí z tých aj naozaj prispeli. Osobne predpkladam, že potom aj tak nikto nedá ani €, hlavne že , ale škoda rečí...
Robo Horvat | 16-06-2010 15:04:58
p.Kurbel,naco by som tam chodil,ved mi to mozete napisat a mozno sa tu najdu aj dalsi prispievatelia.Ta vasa neziskovka bude urcite rada.
Robo Horvat | 16-06-2010 14:57:35
p.primator, vy ste akoze nechceli skocit do studne,ale poslanci vas tam hodili a ako keby to nestacilo tak oni tam za vami tiez skocili.Toto je hove Kocurkovo.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 14:53:58
Pre Roba Vidím, že zase je tu upodozrievanie. Choďte na mestský urad na patričné oddelenie a informácie ktoré vám vŕtaju v hlave si tam môžete overiť.
Vladimír Vranovič, primátor mesta | 16-06-2010 14:41:15
Vážení priatelia, Vaše rozhorčenie nad mojou mimoriadnou odmenou plne chápem a vôbec som s ňou nepočítal. Pred je navrhovaním som poslancov MsZ žiadal by dokonca prosil, aby mi odmenu nenavrhovali , napriek tomu mi bola odmena navrhnutá a schválená . Som v situácii , v ktorej som sa nemal vôbec ocitnúť, keby bolo mojej žiadosti a prosbe vyhovené. Finančná kríza a nešťastie hrozných povodní mi jasne nahovárajú, čo urobím s odmenou, ktorú som nechcel. Celú vyplatenú čiastku odmeny venujem starým nešťastným ľuďom nad 75 rokov, ktorí prišli o všetok majetok a nemajú nikoho, kto by ich podporil. Mechanizmus podpory dohodnem so starostami obcí postihnutých povodňami , od ktorých si vyžiadam potvrdenie o prevzatí podpory od obetí povodní, ktoré môžem predložiť i ku kontrole. Mrzí ma, že som sa v tejto situácii, s ktorou som vnútorne nesúhlasil, ocitol a chcel som jej predísť. Mgr. Vladimír Vranovič primátor mesta Sereď
Jozef | 16-06-2010 14:40:50
p.Kurbel: urazlive by to bolo, keby si poslanci tie odmeny v case krizy neodklepli, keby pre toto mesto nieco viac aj urobili, keby napr.potrestali toho kto znicil travu na stad. atd. Pred casom tu bol clanok o neplaticoch. Dlhorocnych. Co ste ako poslanci preto spravili, aby sme sa na nich nemuseli my platiaci skladat? treba pokracovat? Zatial je to z mojej strany kritika, mozno trochu arogantnejsia, ale stale kritika.A je na Vas poslancoch aby sme Vas nekritizovali, ale chvalili a, ano aj odmenovali.
Robo | 16-06-2010 14:35:22
p.Kurbel,mozem poprosit nazov a adresu tej vasej neziskovky? Aj ja tam chcem prispiet.Dakujem
Adriana Bašová | 16-06-2010 14:35:20
Ivetka, písala mi z duše. *yes* Viac to ani nebudem rozpisovať lebo načo??
Miloš Majko | 16-06-2010 14:04:51
SeredOnLine.sk je projekt, ktory respektuje demokraticke principy vo vyjadrovani vlastneho nazoru. Interaktivita zabezpecuje spätny kontakt autora clanku a uradu s verejnostou. To ze niekedy demokracia zlyhava, zial je fakt. Su jedinci, ktori nemaju ziadne mantinely. Na to vask mame zakony. Ze zlyhava vymahatelnost prava, zial. Ale nic z uvedeneho neznamena a nemoze znamenat navrat do ciast totality, kedy budeme likvidovat to, za co sme pred dvadsiatimi rokm i zvonili klucmi. Nie! Nechcem sa uz opakovat, no projekt SOL nema nic spolocne so zakomplexovanymi dementami, na vacsinu ktorych bolo podane TO. Nie som masochista a teda ani mne nevyhovuje uroven komunikacie niektorych jedincov, no ako to povedal Lubos Veselicky - ide o postavenie informacnej hodnoty daneho media a kladenia dorazu na anonymne vykriky jedincov, ktori umyselne likviduju vsetko, co niekto buduje. Zial aj to nam doniesla demokracia, resp. jej chory vyklad. Inak povedane, ak sa niekto pre nedodrzanie rychlosti zabije na aute, nebudete predsa z toho vinit vyrobcu auta.
re: Kurbel | 16-06-2010 13:44:56
Tak plne s Vami súhlasím, Ti ludia tu pre svoju zaslepenosť a závisť už ani velakrát nevedia čo píšu. Presne ako ste písali. Ak berie poslanec odmenu je nenažraný, ak sem napíše, že ju neberie ale posiela na chvályhodný účel zase je zle... Tu nikdy nikomu nevyhoviete. Ešte by Vám tu ludia mali aj nadiktovať, ak sa chcete odmeny zruieknuť, kam ju máte dať. Nonsens. A potom sa ani nečudujem Vašemu postoju k spolupráci s SOL.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 13:38:10
Peniaze posialam celé volebné obdobie. Nikto z vás o tom doteraz nevedel, tak ako som si skrášľoval vlastné meno. Niektorým ľuďom človek nikdy nevyhovie.
Robo | 16-06-2010 13:27:44
Tie peniaze na odmeny su z mesta a ak sa ich niekto zriekne je len na jeho svedomi a ci ozaj si ich zasluzi,ale v prvom rade by mali ist naspet,teda do mesta.Tak ako to myslel Jozef.Inak to vidim ako tunelovanie mestskych penazi na skraslovanie si vlastneho mena.Ak tak spravite s peniazmi zo svojej firmy tak potom by to bolo urcite pekne gesto.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 13:13:29
Nepotrebujem si robiť reklamu. Nestojím o ňu. A pokiaľ viem, tak vzdať sa poslaneckého platu nejde. To vychádza zo zákona. Áno robím poslanca zadara. Vám človek nkdy nevyhovie. Ak berie peniaze je nenažraný, ak neberie, cíti, že si ich nezaslúži. A dane platím tomuto mestu nie neziskovke. Keby som peniaze posielal vám, určite by vám to nevadilo. A dovolím si tvrdiť, že v tomto prípade by vás mesto nezaujímalo. Ak chcem niekoho napádať a urážať, tak aspoň počkám na výsledky hlasovania, ale to sa tu nenosí. Neviem čo je kritické a nie urážlivé napríklad na prvom výroku o válovoch, ktorý som pred chvíľou napísal
Peter Tóth | 16-06-2010 12:51:46
Pán Kurbel. Pokiaľ ste hlasoval proti, tak Vám patrí všetka česť, že ste bol ochotný sa postaviť proti ostatným. Ale nezdržím sa jednej kritiky. Prečo sa teda nevzdáte poslaneckého platu v prospech mesta? Bolo by to transparentnejšie a nevyzeralo by to, že ste v zastupiteľstve aj (len) pre peniaze. To že posielate peniaze na dobrú vec a nenechávate si ich pre seba je pekné, ale nikto o tom nevie... Potom sa nemôžete hnevať, že Vás hádžu do jedného vreca s Tými, čo si peniaze nechajú.
anonym | 16-06-2010 12:45:55
Ak kritické vyjadrenia voči poslancom považuje pán Kurbel za urážlivé, potom by bolo potrebné vymeniť nie poslancov ale občanov mesta.
Jozef | 16-06-2010 12:39:23
p.Kurbel, a Vy si myslite, ze neziskovka zo Sklenneho, pride porobit cesty, chodniky, alebo cokolvek ine do Serede? Preco potom neplatime dane rovno im? Ved by to bolo este aj lacnejsie.Bez poplatkov. A este toto: Pisete, ze styri roky posielate vsetko. To znamena, ze robite poslanca zadara? Ved dnes zadarmo ani ta sliepka.... Alebo citite,ze si ich nezasluzite?
Denisa Némethyová | 16-06-2010 12:34:14
Vážený pán primátor, aj mne by stačili 3000€ na život, nemôžem sa po ne zastaviť dnes z práce? veľmi by ste ma potešili. :-)
Pavol Kurbel | 16-06-2010 12:27:30
Ak nie je urážkou napríklad: ...treba to od toho válova vyhnať.... poslanci asi nie sú ani ľudia, ale obyčajné handry ...Nanba Vranovičovi... za čo, poslacov niekoľkokrát žiadal, aby mu neschvaľovali odmenu Hanba im... Ja som napríklad hlasoval proti odmene pre poslancov. Nevytiahol som svoju kartu z hlasovacieho zariadenia, aby som bol akože proti a v skutočnosti som iba znížil kvórum potrebné na odhlasovanie odmeny. Už v minulosti som navrhol zníženie odmien pre poslancov o polovicu. Za som bol jediný. Ani hlasovať sa o tom nemohlo. A okrem toho, všetky peniaze ktoré po celé štyri roky dostávam ako poslanec posielam jednej neziskovej organizácii v Sklennom. Mestský úrad ich posiela priamo na udaný účet. Ja tie peniaze ani nevidím Všetci sú jena banda chamtivá... Má zmysel pokračovať?
pre všetkých "spravodlivých" | 16-06-2010 12:13:51
Ani jeden z Vás, keby ste boli poslancami sa tej odmeny nevzdá. Predstavte si, že pracujete tam, kde pracujete, zarábate povedzme 400,-€ čo je taký bežný priemer medzi ľudmi a chodíte na zastupiteľstvá. Už vidím, ako všetci tie odmeny odovzdávate. A možete si písať čo chcete, neverím že by ste to neurobili, ani ja by som to neurobil. Ale asppon to priznám. Týmto tento krok samozrejme nejdem obhajovať, len aby ste si všetci vstupili aj trocha do svedomia.
Jozef | 16-06-2010 11:57:41
p. Kurbel.. prispiet nechcete ani centom, ako pisete, ale vyplakavat sem chodite nadalej.Pozrel som si vsetky prispevky, ale urazky, ako ich ich ja chapem som tu nenasiel. Mozno, pre Vas, drze otazky polozili citatelia SOL, ale nikto tu zatial nikoho neurazil. Pokial za urazku nepovazujete pocudovanie sa aj Vasich volicov-"za co preboha odmeny"?
prispievateľ z 11:07 | 16-06-2010 11:56:51
p.Kurbel,ak niekto slušne položí otázku,použije pritom slovo PROSÍM,to Vás uráža?! P.S.Naozaj nevidím dovod,prečo nezachovať anonymitu,keď sa správam slušne,nepoužívam invektívy a neporušujem pravidlá stanovené týmto elektronickým médiom.
Robo Horvat | 16-06-2010 11:51:07
p.Kurbel, moje prispevky su pre vas anonymne a urazaju vas? Alebo chcete aby sme vsetci drzali hubu a tlieskali vasim rozhodnutiam?
Pavol Kurbel | 16-06-2010 11:34:03
Niektoré príspevky ma iba utvrdzujú v mojom presvedčení neprispieť ani centom na seredonline, pokiaľ tu bude možné prispievať anomymne a urážať.
Igor Lehocky | 16-06-2010 11:29:27
Je mi úprimne ľúto,že som prepásol tú možnosť byť na zasadnutí MsZ, nie vždy sa dostanem na internet.
Ivan Sklenár | 16-06-2010 11:21:42
Pre p. Kurbel: svojvoľne som sa zaradil medzi "niektorých prispievateľov". S čím som sa previnil, že som spôsobil urážku? Teraz tomu začínam rozumieť, prečo si hlasoval proti podpore pre SOL.
anonym | 16-06-2010 11:19:49
Tiez by som chcela poznat dovody pre tie mimoriadne odmeny. Samozrejme to musi byt nad ramec toho, za co uz dostali RIADNU MZDU!!!
panikam | 16-06-2010 11:14:31
Myslim si, že v Seredi neexistuje človek, ktorému by nevadila dopravná situácia pri obchode Lídl.Čo takto keby sa poslanci dohodli, že sumu odmien investujú do vyriešenia tejto prekérnej situácie, vlastne by tie peniaze ostali v ich vrecku, pretože je len otázka času kedy tam niekto z nich alebo ich rodinných príslušníkov nabúra. Zachvíľu už nebude v Seredi rodina, z ktorej by aspom jeden člen nemal nejaký problém na tejto križovatke a to nabúranie auta je len to najmenšie zlo, čo sa tam môže stať, kuknite na tých zúfalých chodcov, mamičky s kočíkmy a tetky na bicykloch ako sa samovražedne hádžu pod autá len aby stihli prebehnúť. A mimochodom,Lídl bol schválený aj s jeho otrasným výjazdom za éry prvého ,, vládnutia" Vranoviča, takže má v tom prsty, bola to jeho chyba, že si ako primátor nedal podmienku ako má výzerať výjazd z parkoviska, rozprávala som sa s ľuďmi čo takéto otázky majú nastarosti v iných obchodoch napr. Kaufland a Tecso a jednoznačne povedali, že je to bežná prax a keby sa s nimi rokovalo, určite pri pristúpili na primátorovú podmienku ( lenže on sa uspokojil len s vyriešením autobus. nástupišťa), načo by on žiadal niečo viac, veď stačí zobrať to čo ponúkajú. Jednoducho sa potvrdilo, že primátor je jeden nepriebojný človek, vlastná iniciatíva je nulová, to bolo tak dobré vtedy keď bol riaditeľ školy a počúval len nariadenia zhora od škol. správy, on potrebuje aby ho ako bábku niekto navigoval. Chcelo by to mladšiu, bojovnejšiu krv a najradšej slobodného, aby nazabezpečoval dcérenke budúcnosť tak ako teraz náš primátor.
ja_len_ja | 16-06-2010 11:07:45
vie niekto kto hlasoval ZA odmeny? poprosim p. Majka o ich zoznam, aby som vedel koho NEmam volit v buducich volbach...inak sa to neda riesit...poslanci si z nas robia dobry den...diky *no*
pre p.Kurbel/ale aj niektorých iných/ | 16-06-2010 11:07:21
p.poslanec,nerozčuľujte sa,už viackrát v roznych príspevkoch bolo spomenuté,že sú mestá,kde vyplatenie MIMORIADNEJ ODMENY je podmienené určitými kritériami napr.dodržanie vyrovnaného rozpočtu mesta,získanie dotácií pre mesto,z mojho pohľadu by to mohla byť aj samozrejme aj 100%účasť na MsZ/viď súkromné firmy napr.Volkswagen :-)/ Verte,že všetci občania súhlasia s tým,aby ste mali za svoju prácu riadne zaplatené,prináleží Vám za to plat,ale ešte raz opakujem,tu ide o schválené MIMORIADNE ODMENY!!! Prosím ak Vás to nebude obťažovať,napíšte nám občanom Serede tie MIMORIADNE dovody pre vyplatenie týchto odmien.Ďakujem. P.S.možno by bolo zaujímavé vidieť,a bolo by to iste námetom na samostatný článok,akým vývojom od r.1991 prešla výška odmien poslancov,primátora ale aj napr.riaditeľov príspevkových organizácií pod mestom Sereď.
Robo | 16-06-2010 11:04:28
p.Majko co takto peticia obcanov o nesuhlase s odmenami poslancov ?
anonym | 16-06-2010 11:01:31
a kedy že sú tie volby? aj druhy si chcú zarobyť a nechať sa odmeniť :-*
Johny | 16-06-2010 10:56:57
Ivan Sklenár 16-06-2010 10:20 - nieto co dodat. Blizia sa volby do samospravy, takze... Treba asi zmenu
anonym | 16-06-2010 10:54:40
pán Kurbel, ani vy ste nechceli odmeny?
pre 10:36 | 16-06-2010 10:53:19
no, tak to aby sme ho začali hneď ľutovať, nie? to určite! ako tu bolo povedané, najlepšia by bola kompletná výmena celého mestského úradu a poslancov
pre 10:36 | 16-06-2010 10:48:32
povedal, povedal-len skutek -utek,peniaze mohli ostať v mestskej pokladnici a bolo by aj na komárov.Povedať sa dá, len nech vidíme aj ako to skutočne dopadne.Mal nakúpiť šatstvo a potraviny a odnieť konkrétnym ľudom, nie posielať do jamy levovej.A čo ostatní, ste spokojní?!Vy nepošlete?!
anonym | 16-06-2010 10:39:47
Primátor mesta sa rozváža na úradnom motorovom vozidle, rozváža sa nielen služobne ale aj súkromne. Dúfam, že pritom aký je p. primátor spravodlivý, sa mu súkromné vozenie zdaňuje ako každému inému občanovi
Pavol Kurbel | 16-06-2010 10:36:24
Bolo by dobré, keby tu niektorí prispievatelia prestali s urážaním. Pretože napríklad primátor žiadal poslancov, aby mu neschvaľovali žiadnu odmenu. Žiadal to niekoľkokrát a napriek tomu mu poslanci odmenu schválili. Po schválení povedal, že si odmenu nenechá ale poskytne ju obetiam záplav. ČO podľa vás najmúdrejších a najčestnejších ešte mal urobiť?
anonym | 16-06-2010 10:29:23
P. Sklenár jednoducho *yes*
Ivan Sklenár | 16-06-2010 10:20:53
Na včerajšom zasadaní MsZ (15.6.) sa o.i. prerokovala aj, ak to tak možno nazvať, výpomoc pre občanov z Východného Slovenska, postihnutých nedávnymi povodňami. Aké škody tam napáchal vodný živel všetci dobre vieme z početných TV reportáží (vrátane obrázkovej reportáže od Ivety Tóthovej). V tomto článku sa hovorí o odmenách pre členov MsZ. Uvedené odmeny spolu predstavujú 18. 397,- € výdajov z mestskej pokladne. Suma 1.000,- € na spomínanú pomoc vyznieva proti celkovej sume 18.397,- € ako facka slušnosti a humanite. Z môjho pohľadu je to zároveň nastavenie si zrkadla pre pokrivené charaktery tých, ktorí za takúto hanebnú sumu hlasovali. Treba ešte podotknúť, že peniaze budú poukázané ZMOS-u a nie konkrétnym občanom v najviac postihnutých obciach. Aká to bude pomoc, netreba azda viac rozoberať.
Jana | 16-06-2010 09:41:22
pre Milka: no, ja som nikde nevravela, že odmenu nechcem, ale pán primátor sa vyjadril, že on ich dá na dobročinné účely - a tie by som teda chcela vidieť! ha ha ha
oo | 16-06-2010 09:38:48
kuva, ten kto je u koryta ten si teda žije, a myslíte si že vy by ste nehrabali eurenká, já by som sa odmeňoval každý deň čo to dá a potom díky čaute, mam vás rad haha :-P
Milka | 16-06-2010 09:38:32
pre Jana - haha myslíš, že ty by si sa ich vzdala? *loony*
pre ja 8:24 | 16-06-2010 09:37:55
a kto im to teda posiela, Mikuláš alebo Ježiško?! Taktika jasná-primátor nám, my primátorovi...... A že vraj pracujú pre nás , ha, ha, ha. Všetci sú jedna banda chamtivá,a takto by bol pracoval aj poslanec za HZDS p.Horváth.Zverejnite prosím menovite hlasovanie, kto bol za a kto proti, ak je to vobec prístupné občanom, budeme sa asi čudovať......
Jana | 16-06-2010 09:35:10
pre "pre ja": tak, prečo sa ich nevzdá?
petra | 16-06-2010 08:50:38
....ze sa nehambia ved nic poriadne neurobili pre Sered.Ine mesta rozkvitaju a nase upada nicoho tu neni *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *headbang* *no* *no* *no* *no* *no*
Petra | 16-06-2010 08:49:19
Odmeny si vyriešili a čo takto postrek komárov?
pre ja | 16-06-2010 08:24:50
precitajte si cely clanok nielen to co je hrubym pismom, primator odmeny sebe a poslancom nenavrhuje ani neschvaluje a ani tomu ze si ich oni schvalia nemoze zabranit, ved to skusil minule myslim a nepomohlo, proste hamiznost nepusti a ked si to mozu odhlasovat sami sebe tak su nezastavitelni
Jana | 16-06-2010 08:17:28
........tak toto je ozaj už moc! je to vôbec možné? za čo? všade "škrtajú" a oni si rozdávajú? *no* hanba im!
Človek | 16-06-2010 08:08:05
Ja by mal vážiť slová - hanba nie celému OZ! Hanba tým, ktorí hlasovali ZA a hanba všetkým vrátane primátora, pokiaľ sa tých odmien v dnešných ťažkých časoch nevzdajú v prospech charity. Som zvedavý kto hlasoval ZA.
ja | 16-06-2010 07:53:43
a že mesto nemá peniaze...hanba Vranovičovi *no* *headbang* aj celému MZ
ja | 16-06-2010 07:50:15
...co takto urobit iniciativu ludi s chutou a zaujmom o pracu poslanca a ist do volieb na jesen s vyhlasenim, ze budu robit vykon fukcie poslanca bez naroku na odmenu (max. len za nahradu nakladov s tym spojenych (...usla mzda a pod.).Bolo by zaujimave, ci by isli do toho aj terajsi po zarobku chtivi poslanci. Uspela by takato iniciativa??? Mozno by obacnov presvedcili, ze chcu takito ludia robit pre verejny a nie osobny prospech....
Jozef | 16-06-2010 07:06:31
...treba to od toho valova vyhnat. Ved volby su coskoro.
Anna | 16-06-2010 06:51:13
Súhlasím s Vami. Vlastne ale už ani nemám síl na kritiku... :-(

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign