Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Voliť, či nevoliť?

Večná polemika medzi ortodoxnými voličmi a ignorantmi volieb. Neraz sú používané zavádzajúce argumenty. Napríklad, že Ústava SR dáva právo nevoliť. Áno, ale je to trochu inak. Prvá veta Čl.30 Ústavy SR v ods. 1 znie takto: „Občania majú právo zúčastňovať sa na správe verejných vecí priamo alebo slobodnou voľbou svojich zástupcov.“ O práve nevoliť ani slovo. Možnosť nevoliť iba vyplýva zo skutočnosti, že svoje právo nemusí každý využiť. Jedným z ďalších argumentov je odvolávanie sa na demokraciu. Wikipédia pojem demokracia definuje ako formu politického zriadenia, v ktorom je zdrojom všetkej moci ľud. Vo všeobecnej forme demokracie sa menšina v rámci daných politických organizačných štruktúr podriaďuje rozhodnutiam väčšiny a táto väčšina je zároveň zaviazaná k rešpektovaniu neodobrateľných práv menšiny. Nie bez zaujímavosti je fakt, že práve v kolíske demokracie – Grécku, sú voľby povinné. Voľby na rozdiel od referenda sú platné pri akomkoľvek počte voličov. Nuž ak za demokratické niekto považuje rozhodnutie 20 % voličov, ktoré napokon musí rešpektovať tých 80 % hrdinsky nevoliacich, tak je to jeho vec. Vízia piesne Modlitba pre Martu vyjadrená slovami „ Vláda věcí tvých spět se k tobě navrátí, lide, navrátí“ sa nenaplní, pretože 80 % ľudkov o svojich veciach odmieta rozhodovať. V článku „Blížia sa voľby“ na str.10 Regionálnych novín Hlovecko Sereďsko z 30.októbra 2009 je táto myšlienka. Citujem: "Veď skúste si predstaviť, že by nikto nešiel voliť. Potom stačí, aby si politici zobrali svoje rodiny, a zvolia sa sami. Pritom rozhodujú o Vašich peniazoch." Zákon v určitých prípadoch umožňuje odňať občanovi spôsobilosť na právne úkony. Ak sa ale svojho volebného práva vzdáva niekto, kto sa inak považuje za súdneho, tak označenie takéhoto občana ako ignoranta volieb pokladám za veľmi mierne. Predpokladám, že rozhodnutie nevoliť má však aj svoje vnútorné dôvody. Je to odmietnutie spoluzodpovednosti za výsledok volieb. Môžem zvoliť niekoho, o kom sa neskôr dozviem, že jeho rozhodnutia sa vôbec nezhodujú s mojimi predstavami o výkone verejnej správy. V takom prípade sa logicky budem cítiť spoluzodpovedný, lebo dotyčný ich robí s mojim požehnaním. Veď som mu dal svoj hlas. A to nie je príjemný pocit. Preto mnohí volia únik a nevolia. Je pohodlné netrápiť sa s výberom kandidátov a alibisticky si povedať, že aj tak sa nič nezmení. Pohodlné to je. Otázka znie, či je to aj správne.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
optimista | 15-11-2009 07:33:06
Ľuboš, tvoje príspevky spravili svoje, rozbúril si hladinu. Ďakujem aj za zvolených poslancov do VUC. Traja Slováci - SUPER. Konečne sa Sereď preberá. Len tak ďalej!!!!!
Igor Lebiedzik | 13-11-2009 22:28:20
Autorovi článku patrí moje *yes*
anonym | 13-11-2009 21:35:16
Pán Klokner, niekde som tu čítal, že právo nevoliť je zavádzajúci argument. :-D
Peter Klokner | 13-11-2009 20:13:01
Ja som sa všera večer pri návrate domov "prebrodil" kilami relatívne kvalitných volebných plagátov všetkých možných formátov a nakoniec som stúpil na krásnu hromadu x-stránkového občasníka (aký krásny pojem) pohodeného na prvom schode a takmer som sa vďaka jeho kvalitnému lesklému a klzkému prevedeniu z....bal. Neodolal som však a tak som si jeden nepostúpaný kúsok zobral. Prelúskal som ideologický stĺpček p.Zmajkovičovej, tri články o tom ako to tu tí minulí poničili a ako to tí dnešní ľavou zadnou zachránili a ešte aj nejakých 5 miliárd bývalých skk ušetrili. A k tomu neodmysliteľný tradičný folklór neustáleho pripomínania privatizácie SE a SPP. Už mi len tak nevdojak prebleslo hlavou že sa akosi pozabudlo na Duckého miliardové zmenky ale to si už asi Mečiarovci s "len-onmi" v koaličnej zmluve vysvetlili. Je mi smutno z toho že politici považujú ľudí za stádo ktoré takýmito stupiditami dotiahnu do volebných miestností v očakávaní svojho prospechu. Je to vôbec fér spochybňovať niečie rozhodnutie nevoliť ak cítim že politikom bez ohľadu na to ktorým jednoducho vôbec nezáleží na konkrétnom človeku? Mám ich podporiť alebo svojou neúčasťou im poslať výstrahu že to jednoducho takto už nejde ? A čo ak by naozaj prišlo k urnám iba 10-15 percent ľudí. Čia by to bola ostuda? Nemyslíte si že nízka účasť a využitie práva nevoliť je vizitkou politickej kultúry predovšetkým politikov? A čo tak podporiť Sulíkove referendum o znížení počtu poslancov, obmedzení ich imunity a prípadne stanovení kritéria účasti pre platnosť volieb. Lebo čoskoro tu už naozaj rozhodnú iba rodinné klany a samozrejme majitelia firiem v očakávaní parazitovania na daniach ovládaním toho svojho pajáca v parlamente. Mám naozaj ísť s vedomím tohoto všetkého voliť nejakého magora ktorý má okrem poslaneckej aj ďalšie dve-tri funkcie v štátnej správe? Pozrite si kandidátky - je to smršť štátnych zamestnancov. To majú naozaj takú voľnú pracovnú náplň alebo štát nedokáže ustriehnuť aby si svoje povinnosti plnili na plný úväzok.
Dušan Slahučka | 13-11-2009 17:56:39
Ktorého máte na mysli? Toho na Jilemnického ul. alebo toho na A. Hlinku? :-D *loony*
anonym | 13-11-2009 17:39:39
Pán Slahučka, vy ste taký nedočkavý, že už ani neviete čo píšete. Najprv napíšete, že budete voliť len kandidátov zo Serede a o chvíľu už zo Serede a okolia. :-D :-D :-D
Dušan Slahučka | 13-11-2009 17:01:42
Voliť pôjdem. Budem voliť len kandidátov zo Serede. Mám možnosť dať hlas 7 občanom, ale prečo mám dať hlas darebákovi, iba preto, že je zo Serede. Môj hlas dám iba 3 kandidátom zo Serede a okolia, v dobrej viere, že sa už definitívne ľudsky vykryštalizovali.
Peter Klokner | 11-11-2009 22:12:02
stojí to za to http://dostal.blog.sme.sk/c/142776/Aj-mudry-schybi-sa-moze-strcit-Ficovi-poslanci-su-lepsi.html
Peter Klokner | 11-11-2009 22:10:26
od volieb do VÚC nás už delia naozaj iba hodiny a priznám sa že patrím do skupiny tých, ktorí doposiaľ nie sú rozhodnutí či sa ich zúčastnia. Napriek príslušnosti k fanklubu pravičiarov (pre dementnejších nechápačov "modrému") som si dal tú námahu a aby som mal čisté svedomie dva dni som "lúskal" kandidátky politických strán a koalícií v najbližšom okolí. A faktom je, že Trenčiansky kraj ma dostal. Podporou toho-ktorého kandidáta nám konkrétna strana posiela určitý odkaz (posolstvo, postoj, názor -skrátka čokoľvek). Ak si dám do súvislosti na jednej strane "exkomunikáciu" Milana Murgaša a na druhej podporu kandidatúry poslankyne Magdy Košútovej, dospel som k poznaniu, že minimálne v Trenčianskom kraji dospeli šéfovia štátostrany k presvedčeniu, že národ je tupé a dementné stádo bez informácií. Minimálne pre mňa je tým pádom ktokoľvek z tohoto politického stádočka neprijateľný. Skúste si sami urobiť názor trebárs na tomto linku. A ak to dokážete stráviť tak sa zamyslite, prečo sa od vás na pracovisku ešte stále vyžaduje znalosť niečoho. Použite trebárs aj toto ako precedens.
Milay | 10-11-2009 20:13:50
Uvidíme aj ostatných kandidátov na poslancov alebo sa na to vykašlali? A moja predtuchia hovorí že juh to opäť vyhrá :-( :-(
jaro | 10-11-2009 14:31:30
Ja som bol voliť aj pôjdem, ale volil som minule asi zle lebo p. Kori.neví ani hubu otvoriť. A ja som myslel a zle vymyslel.
Milay | 10-11-2009 07:33:10
Teší ma,že aj niektorí poslanci našli túto stránku,ale že by až teraz pre voľbami???ˇŠkoda.
optimista | 09-11-2009 12:28:43
Myslím že tento článok má čo do seba, hovorí jasne, že na voľby netreba kašlať. A kto na ne kašle, na toho kašlem ja.
anonym | 08-11-2009 21:35:45
Ja som tú stránku pozrel, ale maďarčina mi nič nehovorí. Samozrejme je mi jasné, že takto sa robí kampaň.
ja | 08-11-2009 15:38:12
o co to vlastne stale tocite, preco nerobia tak kampan v SEREDI???? Mame im ju robit my a este ich aj volit??
pre anonym | 08-11-2009 13:19:53
Pozri stránku nas ktorú upozornil v 20:28
Reč | 08-11-2009 12:43:00
maďarská bola o zodpovednosti ísť voliť SMK :-* :-*
anonym | 08-11-2009 09:51:54
Aj ja zíram, hlavne keď neviem o čom bola reč... :-D
Pre Vzorová kampaň Galanta | 07-11-2009 22:26:26
Ano mali by si to všetci pozrieť aby vedeli o čo tu ide.Ja ozaj zíram.
Vzorová kampaň Galanta | 07-11-2009 20:28:53
http://www.mkp.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=2269&Itemid=91 Slováci zírajte
Igor Lebiedzik | 07-11-2009 20:24:54
Priateľu, to ste skutočne pochopil zle. Veľmi zle. Myslené to bolo tak, že ani práca policajta nekončí pracovnou dobou. Mea culpa. Vypadlo mi slovíčko "aj". Moje ospravedlnie pre všetkých, ktorí to tak pochopili. A ďakujem za upovedomenie :-) So škriatkm som si to už vybavil osobne. Príjemný večer.
pre Igora | 07-11-2009 19:41:02
Movitost a nemovitost. Neskutočná terminológia... :-O Inak že ste si akurát povolanie policajta vybral ako názorný príklad, ktorému práca končí pracovnou dobou :-D , je zaujímavé. Mňa by napr. napadla predavačka alebo robotník vo fabrike, ktorým po odchode z práce naozaj "padla". Policajti zo zákona majú za určitých okolností povinnosť zakročiť aj mimo služby a nikdy nevedia, kedy k takej situácii dôjde. Žeby mali fajront po skončení pracovnej doby, sa nedá povedať. :-P
FAKTY | 07-11-2009 17:31:38
Otázka pre diskutujucich.Všimli ste si že vdaka volebným letákom kde sa kandidáti vychvaluju a žiadaju o nás hlas stávaju vchody a okolie našich vchodov bordelom?Všade lietaju ich letáky,ktoré neboli ani vhodené do schránok,roznáša ich vietor po okolí,su na schodoch v pivniciach atd.Kto ten bordel po nich odstráni?Narobia bordel a to ešte ani nie su zvolený.Osobne medzi kandidujucimi velký rozdiel nevidím Mnohý už mali byť v dochodku,ale držia sa funkcií,lebo večšinu života boli zvyknutý rozhodovať,ale už nie niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia.Tak nech žiju volby hurá na ne,nech je čo najvyššia učasť a snád bude Sered aj okresom.Ináč pre normálnych ludí príjemný podvečer.
Igor Lebiedzik | 07-11-2009 13:04:40
Prešiel som sa po meste, v ktorom bývam a pozerám na obrovské billboardy portrétov kandidujúcich do VÚC. Úprimne mi hľadia do tváre, usmievajú sa a presviedčajú ma o svojich perfektných plánoch. Aké jednoduché... Mnohých poznám osobne. Kde niektorí nabrali toľko odvahy tvrdiť to, čo doteraz nikdy netvrdili (pretože "tomu" ani nerozumeli), je mi záhadou. Obdivujem ich odvahu... (pravdou, je že je to asi fajn pocit, pozerať sa na seba v takejto podobe a na verejnosti). Vždy som si myslel a myslím si dodnes, že práca poslanca (akéhokoľvek) nekončí pracovnou dobou (tak ako napr. práca policajta), pretože ide o kredit; morálny kredit aj na verejnosti a aj v súkromnom živote. Ide o službu ľuďom, občanom, ktorá v podstate trvá neustále a ktorú mnohí zneužili vo svoj prospech. Kandidát na poslanca, ktorý sa neustále obklopuje "matériou" v podobe luxusných movitostí a nemovitostí - dnes to už asi nie je drzosť, ale štýl "schopného" managera. Dobre teda. Je to tak, ako to píše Ľubo. Je to tak. Voliť pôjdem. Mám výhodu, že tých, ktorých voliť budem, poznám. Určite mám nejaké výhrady, ale pokiaľ budú zvolení a opäť to bude len o slovách a nie o činoch;, budem im klásť otázky a budem žiadať priamu odpoveď... Príjemnú sobotu.
Milay | 07-11-2009 08:59:55
Pán Majko výstižný článok *yes* *yes* *yes* Ako sledujem diskutujúcich,ktorí nechcú ísť voliť,zdá sa mi,že závidia tie platy,preto nechcú voliť sereďanov nech to majú radšej cudzí.Potom čo očakávajú že tí cudzí urobia pre Sereď?Platy bohužiaľ sú stanovené zákonom,stým neurobíme nič. Ale zoberme si napríklad platy celebrít,tým to nezávidíte,že zarábajú omnoho viac ako tí,ktorý ťažko pracujú a tvoria hodnoty?Tých obdivujete.Ja voliť pôjdem,a ako p.Majko spomínal,tak aj prostredníctvom týchto novín sa budem pýtať tých,ktorých som volil čo urobili,alebo neurobili pre Sereď.Preto si myslím,že každý ktorému záleží ako bude Sereď vypadať by mal ísť voliť,aby potom nepoukazoval ako je na tom Galanta.Potom má Sereď šancu sa posunúť vyššie.Pekný vikend a rozmýšľajte.
Miloš Majko | 07-11-2009 03:42:46
Lubos, spominam si na situaciu, kedy si mi poradil nieco, co skutocne zabralo. A stacilo naozaj tak malo - pouzit clanok Ústavy SR. ;-) Ani v tomto clanku si ma nesklamal - napisal si skutocne to, co niekto napisat musel. V podstate si inymi slovami vyjadril aj to, preco vnikli nase noviny. Noviny, ktore davaju kazdemu moznost slobodne vyjadrit vlastny nazor - nech je aj iny ako nazor vacsiny. Davaju moznost slobodne a verejne napisat myslienku a oznamit ostatnym, ze asi sa tu deje nieco, co nie je spravne a malo (mohlo) by byt inak. Verejne prezentovat potrebu a chut veci zmenit. Kazdy z nas je iny a kazdy z nas si inak vysvetluje to, co je napisane alebo povedane. V podstate vsak ide o slobodne chapanie a rozhodovanie vzdy a vo vsetkom. Ide skutocne o skutocne prava obcana. Aj pri volbach. Nikto nic neprikazuje - iba mame danu moznost. Svojou troskou prispiet k zmene. K ceste, ktoru si kazdy z nas vyberie. Nie je podstatne, ci sa paci inym, ide o individualny nazor jedinca. Ak sa podobnych nazorov vo volbach stretne vela, ak sa ich stretne tolko, ze budu vo vacsine - potom ide o nazor, ktorym sa riadi spolocnost. Ak vsak svoje nazory vyjadri iba male percento spolocnosti, v podstate bude pre vacsinu zavazna vola mensiny. Niekto tu uz hovoril o percentach potrebnych na zvolenie. V podstate na dedine sa zopar kamaratov z krcmy moze dohodnut, ze budu volit najvacsieho opilca, ktory im bude potom platit. Mozno vytuneluje obecnu kasu. Ale bude to demokraticke - ci aj spravne a v sulade so zakonom? - stane sa to, ak im v tom ti rozumnejsi nezabrania. Jednoducho demokracia nie je asi to uplne idealne, no nic lepsie asi zatial vymyslene nebolo. Teda ak za lepsie nepovazujeme diktaturu... Nie je podstatne Lubos, aky velky mas fan klub. Podstatne je, ze hovoris a pises to, co si mnohi z opatrnosti, zbabelosti, pretvarky a mozno aj z taktickych dovodov verejne povedat nedovolia. A mali by. Iba nazyvanim veci pravymi menami sa pohneme dalej. Kazdy z kandidatov si pod svojou prezentaciou nachadza rozne prispevky. Je to tak, kazdy clovek ma priatelov a aj nepriatelov. Vacsine ludi vsak nie je odkaz kam napisat... Vzdy je v nevyhode ten, kto vystupuje cestne a pod vlastnym menom... Zvykli sme si na to, ze mnohi politici obcanov - volicov potrebuju iba pred volbami. Priatelia, krocik za krocikom to menime uz viacej ako rok a pol. Kladieme otazky, ktore sa mnohym nepacia. Spolu s Vami sa pytame kompetentnych na to, co nas zaujima a aj cakame odpovede. Prave dnes je dolezite, aby ste hodnotili odpovede na Vase otazky. Aby ste skutocne jasne dali najavo, ze aj mlcanie je odpovedou. Tieto volby su volbami prvymi, v ktorych sa maju moznost vsetci kandidati prezentovat aj v nasich - vasich novinach. A po volbach bude rad na Vas - citateloch, volicoch, obcanoch. Pytat sa a trvat na dodrzani slubov. Trvat na tom, aby bezny obcan nebol stredobodom pozornosti iba mesiac pred volbami. SeredOnLine.sk su novinami internetovymi. Oslovuju teda prevazne mladsiu, ba az najmladsiu generaciu. Oslovuju mozno aj Vas, kto prave citate tento prispevok - ide o Vasu buducnost. Ide o to, v akej krajine, meste budete zit. Co Vam mesto da a kolko Vam zoberie. Ide o to, co Vam mohlo dat, keby bolo tych mudrych co by rozhodli inak - viacej... Ja volit pojdem tak, ako vzdy. Aby som sa mohol s kludnym svedomim pytat a na svoje otazky ziadat odpovede. Mozno uz nie pre seba, ale urcite aspon pre mojho syna. Pre jeho stastny zivot v meste, za ktore sa nikdy nebude musiet hanbit.
Miro Motyčák | 08-11-2009 22:01:18
osobne si myslim, ze je lepsie ist volit, aby aspon clovek vedel komu sa ma potom stazovat a nadavat, ked nebude plnit to co slubil :-D :-D :-D aj ked s argumetmi p. Veselickeho preco ist volit sa mi akosi neda suhlasit, ale je to jeho nazor. ale kedze sa v den volieb budem nachadzat velmi daleko od svojho rodneho krasneho mestecka, tak ma tato mila povinnost, akou volby do VUC urcite su akosi obide :-P tak vam drzim palce, nech mate co najmenej prilezitosti nadavat tie dalsie 4 roky na tych, koho si zvolite :-)
pre Marek Sladký | 06-11-2009 23:53:58
len problem je mozno v tom, ze kandiduju len ti isti notoricki znami darmozraci.cest vynimkam, o ktorych bohuzial malokto vie.
Marek Sladký | 06-11-2009 23:45:48
všetci nadávate čo za darmožráčov máme zvolených. ale prečo? lebo zrovna tvoj hlas mohol rozhodnúť o tom že človek, ktorý mal chuť na riešenie aj tvojich problémov by bol zvolený. ale takto tam budú len ľudia z iných dedín a miest, ktorý poznajú Sereď akurát z krimi novín :-(
Milay | 06-11-2009 23:11:02
p.Veselický *yes* *yes* *yes*
fan of Lubomír Veselicky | 06-11-2009 22:18:54
vzdy sa velmi tesim na dalsi z vasich blogov p. Veselicky a som rad, ze ani teraz ste nesklamali :-D :-D :-D myslim, ze clovek aj zdravym sedliackym rozumom pochopi to, ze nam ustava dava moznost volby a nie povinnnost. a co nieje zakazane je dovolene :-P ale preco to nedokazete pochopit vy, je mi zahadou. a mozno keby ste sa nechovali tak povysenecky a neosocovali vsetkych, ktori s vami nesuhlasia, tak by vas aj niekto bral vazne. lebo pre vacsinu ludi ste na smiech, tym svojim "truhlikovstvom". tesim sa vas dalsi prispevok ;-)
nevolič | 06-11-2009 21:46:36
autor článku znova neuniesol nesúhlasné reakcie na predchádzajúci príspevok o voľbách do VÚC a chorobné nutkanie reagovať na kritiku dehonestovaním oponentov nám znova predostrela demagógiu v pravom slova zmysle. Že povinnosť voliť....to fakt myslíte vážne ????? Navrhujem kopnúť do seba pred ďalším príspevkom či článkom aspoň 5 frťanov, potom to chytí správny šmrnc. Mimochodom žiť v permanentnej frustrácii je asi neskutočne skľučujúce...vedie to dokonca k polemikám a novým výkladom ˇUstavy SR....fakt sila. Teším sa na ďalšie rozbory možno Charty OSN alebo Lisabonskej zmluvy.....
ac | 06-11-2009 20:40:31
kaslat na nich volit urcite nepojdem darmozracov a zlodejov si neprosim dakujem obcan je len oslovovani pred volbami po volbach kaslat na neho uz ho nepotrebujem
anifez | 06-11-2009 20:31:40
nech sa zvolia,blahozelam!!!!sak zacal boj o koryto-pre seba a svoje rodiny!!!!
FAKTY | 06-11-2009 20:29:28
Musím anonyma opraviť od roku 1980 som nebol na žiadnych volbách a nikto ma za to nevypočuval ani nepýtal že prečo som voliť nebol.Ak máte inu skusenosť,že ste neboli voliť a potom Vás za to predvolali alebo pýtali na dovod prečo ste nevolili tak mi to prosím napíšte.Ja som s tým že som nechodil voliť problémy nemal.
anonym | 06-11-2009 18:53:36
Nemyslím, že by v prípade práva nevoliť išlo o zavádzajúci argument. Nie je to síce výslovne napísané, ale dá sa to predsa z obsahu vyčítať. Tak ako za minulého režimu bolo povinnosťou voliť a teda nebolo právo nevoliť, dnes máme právo (nie povinnosť) voliť a z toho vyplýva aj právo nevoliť. Toto základné politické právo sa totiž dá aj negatívne vymedziť a nejde o zavádzajúci argument.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign