Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vodiči už spomaľovače nebudú môcť obchádzať

Iveta TóthováDátum26. 07. 2011 22:46:55TémaIné
24

Problematike spomaľovačov pred ZŠ J.Fándlyho sme sa našej stránke venovali už v dvoch článkoch.

http://www.seredonline.sk/clanky/naajdu-sa-vodici-ktori-spomalovace-obidu-da-sa-tomu-zamedzit/

http://www.seredonline.sk/clanky/spomalovace-obchadzjuci-vodici-sa-nasli-nikto-tomu-nezamedzil/

Poukázali sme na to, že osadenie spomaľovačov v okolí školy bolo vzhľadom k bezpečnosti detí naozaj účelné. No zároveň sme poukázali na to, že množstvo vodičov má vo zyvku spomaľovače obchádzať. A tým je ohrozená bezpečnosť chodcov a zároveň trávnatá plocha na jednej strane cesty bude po pár dňoch vyjazdená a znehodnotená.

Dnes sme sa na mieste boli pozrieť opäť. Na bočných stranách spomaľovačov sú postavené betónové kvetináče, ktoré vodičom bránia k ich obídeniu. Sme radi, že mesto vyvinulo snahu problém riešiť a tým zabrániť k prípadnému nešťastiu na zdraví občanov, resp. znehodnoteniu trávnatej plochy.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
re Jozef | 28-07-2011 17:54:33
Keby ai to aspon trocha cital videl by si ze v prispevku predtym napisal ze by bolo lepsie.keby sa tam umiestnil radar hoci aj na trvalo... O par riadkov dalej napises ty to iste... Ale sak dobre nie vsetci sme obdareni inteligenciou rovnako... Hlavne ze uz pises o tom jak ja kecam. Tiez som tam pisal o tom ze by bolo dobre umiestnit retardery az za tie odbocky do sidliska takze ako vidis nekecam a navyse som aj prispel zmysluplnymi navrhmi...
Jozef | 28-07-2011 09:19:35
stacilo by tam na par dni umiestnit stacionarny radar.
To by bola zatva.
Ved tam je predpisana 20km/hod.
Či?
anonym | 28-07-2011 09:11:09
Minule som bol svedkom štýlu jazdy jedného obľúbeného spoluobčana, ktorý na prvom retardéri ešte ako tak pribrzdil, potom to roztúroval k druhému retardéru asi na 80 km/h a keďže sa mu nechcelo na tom druhom už brzdiť, pokojne ten druhý retardér pokoril pri tej 80-ke. Takýchto inteligentov nezastaví nič. Vidno, že retardér si s retardérom rozumie.
anonym | 28-07-2011 01:05:48
Nepochopíte stále jedno... Bláznovi je úplne jedno, či tam tie retardéry sú alebo nie, sú od seba dobre, že nie pol kilometra, bude sa chcieť machrovať pred mladými ročníkmi, dupne na to čo mu to dá. Čo pomohli tie retardéry, akurát že prudko zabrzdí, ešte prudšie zrýchli a znova, fakt posun v dnešnej dobre dopredu. Gratulujem. Kto chce poletí tade aj tak, kto má rozum keď vidí, že sú tam deti pôjde pomalšie.
Hlavne to treba najprv riešiť duševne u vodičov a potom netreba nezmyslami ako je tento. Ale hlavne, že to vyzerá že sa chránia ľudské životy. Tak isto aj deti v škole, ide o základnú školu, majú dosť rozumu aby vedeli ako sa správať pri ceste, ale aj to ich treba niekde naučiť, že.
Nič nepoviem, keby ide o zónu, kde je viac, škôl a podobné, ale toto... Len na záver, keď už chcete chrániť deti, aspoň tie retardéry mali dať za tie odbočky k sídlisku
Jozef | 27-07-2011 21:47:53
cakam na Tvoj navrh. Alebo len kecas?
Peter | 27-07-2011 21:34:12
Primitivizmus je chranit ich týmto spůsobom...
Jozef | 27-07-2011 21:27:30
takze chranit deti pred debilmi na rychlych kolesach je blbost?
dsadasd | 27-07-2011 20:04:00
cista blbost cele spomaluvace len sa budu auta nicit a servisi budu len zarabat
anonym | 27-07-2011 13:10:05
Takže záplata je prelepená ďalšou záplatou, uvidíme dokedy a kedy sa nová záplata (v podobe kvetináčov) roztrhne. Napríklad motorkári môžu naďalej po Fándlyho ulici pretekať ďalej, tak ako to robia na iných miestach (hrádza) napriek rôznym dopravným obmedzeniam, zábranám a opatreniam. Súhlasím s Johnnym, všetko je o ľuďoch a v hlavách ľudí a v niektorých prípadoch sa minú účinkom akékoľvek zábrany.
Registrovaný Martin Kašník Martin Kašník | 27-07-2011 10:00:56
súhlasím si "re:Johny" a vlastne tie spomalovače by bolo naozaj dobré posunúť bližšie ku škole, tak isto tie kvetináče pri dráčiku sú tiež dobrý nápad ... jednoducho najlepšie nápady vymýšlajú obyčajný ludia :)
re:JOHNY | 27-07-2011 09:48:25
Ale ja s tebou plne súhlasím, tiež si nedovolím ist po meste viac ako 55km/h. Ja som len písal, že prečo musí kvoli doslova par debilom trpiet dalších niekolko stoviek normálnych vodičov??? A najme tych čo tam odbočujú na sidlisko a teda neprechadzaju popred školu????
Riešením by bolo /aj ked je mi jasne že sme na Slovensku/ dat tam merač rýchlosti schopný vyhotovovat fotku a s možnostou následneho postihu vodičov, ktorý tuto rýchlost prekračuju... O niekolko dni, max týždnov by sa tam všetci ukludnili.
Takto ked je niekto debil tak sa za tzm retarderom rozbehne znova na 100Km/h a na prechode pred školou aj tak urobí masaker. Neviem, je to asi jedno, ani jedno z riešení nie je 100%, to ddruhé však nebuzeruje slušných vodičov...
Johnny | 27-07-2011 09:29:47
A prečo vlastne niekto jazdí po meste 100km/h? Ja keď sa ponáhľam no tak idem možno 60, ale nie 100, takže ponáhľanie to asi nebude.. frajerina? Pred kým frajerí? Či chce byť dôležitý ten niekto? Ale to nieje, práve naopak je to úbožiak. Ale nemôže mať každý v hlave dosť rozumu, čo by sme tu dnes riešili? :D
Peter | 27-07-2011 09:17:28
Stále nechápem kto navrhol presné umiestnenie tých spomalovačov /ktoré mimochodom už v iných krajinách skor rušia - ale budiš/, keď týmto ich umiestnením došlo zároveň k buzerácii obyvateěov Fándlyho sídliska, ktorý neprechádzajú cestou popred školu, ale odbočujú na najbližšej križovatke do sídliska a to ajk z jednej strany /tj od Cukrovarskejú tak aj z druhej /tj od Vonkajšieho radu/. Prečo ich ten "odborník" nedal umiestniť hneď za tieto križovatky. Tým by bolo ešte lepšie chránené miesto priamo pred školou kde deti prechádzajú na druhú stranu a neboli by obmedzovaní vodiči, ktorí odbočujú na sídlisko!
Ak je niekto debl a jazdí po meste 100-vkou tak v súčasnej dobe, ak za týmto spopmalovačom pridá plyn, tak na prechode pre chodcov situovanom priamo pred školou, kde chodí najviac detí, bude mat na tachometri min.70-80 Km/h a to som ešte nebral do úvahy autá typu Audi TT a pod....
Johnny | 27-07-2011 07:48:25
No je to riešenie, síce rýchle ale použiteľné, no pokiaľ tam niesú tie kvetináče uchytené tak môžeme čakať že zmenia polohu.. a krajšie by bolo ak by po kraji toho chodníka pri dráčiku boli kvetináče po celej jeho dĺžke, zrejme by to potom nikoho nelákalo premiestniť ich narozdiel od súčasnej situácie :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign