Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vodič autobusu poškodil autobusovú zastávku

Miloš MajkoDátum27. 07. 2010 21:52:04TémaDopravné nehody

Sereď | Dnes v popoludňajších hodinách vodič autobusu SAD Dunajská Streda svojim autobusom narazil do autobusovej zastávky na autobusovej stanici. Poškodil konštrukciu zastávky, strechu a niekoľko sklenených výplní. Podľa informácií, z miesta udalosti však odišiel bez nahlásenia nehody. K veci nezostal ľahostajný občan, ktorý udalosť, smer odchodu autobusu, časť ŠPZ a vizuál vozidla okamžite nahlásil na MP. Operačný dôstojník za pomoci hliadky MP šetrením zistil o ktorý autobus sa jedná a po príchode na autobusovú stanicu kamerovým systémom monitoroval miesto udalosti a hliadka MP na základe informácií vodiča zadržala. Na miesto bola privolaná hliadka PZ SR. Vec je vo vyšetrovaní. O bližšie informácie požiadame MP, PZ SR, ako i SAD Dunajská Streda.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
xx | 10-08-2010 07:21:24
Drahá Jana 01-08-2010 09:23!, nie všetky prispevky s xx sú odomňa nabudúce tam skús dať koho si myslela, (xx 30-07-2010 08:37), ale podctate sa tym xx zhodnem, keď si dobre prečítaš tento článok, tak tam píšu, že z miesta odišiel bez nahlasenia, a bola tam privolana policia, a ten rozruch že museli volat ešte aj Operačne stredisko aby zistili o aky autobus sa jedna, hovorí za všetko, spravil priestupok a v zapetí zamestnal spomínané inštitúcie,,, mi ani nehovor, že sa takto postupuje keď niekto nabura a spravy škodu na verejnom zariadení, (keby to nahlasil hneď a vysvetlil očo ide že tam za chvilu pride je vždy lepšie ako nič) PS. ešte by ma zaujímalo či sa to ututlalo bez pokuty ;-)
pre - Zastávka 05-08-2010 13:30 | 05-08-2010 20:54:47
*yes* *yes* *yes*
Zastávka | 05-08-2010 13:30:00
zastávky sú až moc dobre navrhnuté, ale samotný problém si robia vodičo. Keby nemali svoje autobusy odstavené vedľa hl.cesty pozdlž zábradlia, tak pri vjazde medzi zastávku by mali oveľa väčší priestor na vjazd.
lulu | 01-08-2010 20:07:36
starajte sa všetci o seba...nekritizujte druhých ale chodte si to vyskúšať či by ste to vy vytočili lepšie keď tam je kopa autobusov
Jana | 01-08-2010 09:23:31
Mily XX! Pred Tebou klobuk dolu, lebo Ty si este zrejme nikdy nerozbil tanier, pohar, prip. inu sklenenu nadobu, ked napises taku absurditu, ze vodic by to mozno utajil..Uz hned ta veta svedci o tvojom intelekte.. Bola to rana ako z dela, poculi to vsetci na okoli a autobus je tiez riadny kolos, tazko to bolo prehliadnut... Tu zastavku zdemoloval moj svokor a ked nevies okolnosti okolo celej situacie, tak to nekomentuj blbými poznamkami.. Moj svokor sa zachoval presne, ako sa mal,ale ak Ty pises, ze by to mozno "chcel utajit", tak predpokladam, ze presne to by si urobil TY, inak by Ta taka hlupost ani nenapadla!!!Moj svokor je cestny clovek, tak ho laskavo neurazaj, ani ten hlupak JOFO, co sa pýta, ci " bol ožraly, alebo čo?" A este na margo problemov s autobusmi a autob. stanicou- nemate ani potuchy, kolko autob. zastavok bolo poskodených inymi autobusmi, tak nekomentujte tutu jednu situaciu!!
Dano | 30-07-2010 16:09:40
Jedna debata okolo autobusovej stanici v Seredi tu už bola. Skončilo to tak, že bolo zvolané nejaké verejné zasadnutie alebo čo na MsÚ, kde skoro nikto z verejnosti neprišiel a tí čo prišli povedali, že je všetko OK. Priznám sa, že hoci som tomu dal dosť veľký impulz, na tom zasadnutí som sa nezúčastnil, lebo som sa o ňom dozvedel neskoro. Bolo tam síce sľúbené, že sa to bude nejako riešiť s parkovaním autobusov a pod. Ako to však sledujem, doposiaľ sa nič navyriešilo, ba naopak stav sa ešte zhoršil. Už vtedy som povedal, že sa asi bube musieť niečo stať, aby sa niečo zmenilo. Zatiaľ si to odniesli niekoľkokrát prístrešky na autobusových zastávkach. Keď sa niekedy pozerám, čo tam vodiči autobusov "nacvičujú" tak sa čudujem, že tam naozaj ešte niekoho ten autobus neprešiel. Bol som svedkom aj toho ako si dva autobusy odrali plechy, odlomili zrkadlo... Že táto autobusová stanica je poddimenzovaná je fakt. Ale je také zložité urobiť tam nejaký režim, prehodnotiť využiteľnosť jednotlivých zastávok a parkovacích miest??? Pár príkladov: Myslím, že konečne zmizmli staré kĺbové autobusy, tak by sa mohlo na zastávke č. 7 (TT, NR), urobiť výstupisko pre končiace autobusy. Sám autobusmi cestujem, no niekedy tých šoférov nechápem. Autobus príde na stanicu na konečnú a v zápätí pokračuje preč ale šofér postojí pred polyfunkčnými budovami, cestujúci vystúpia do trávnika a potom odíde na zastávku napr. na Galantu. Ak sa toto stane medzi 16-17 hod. tak stoja za sebou aj 3 autobusy a tie posledné nemôžu ani odbočiť na svoju zastávku (BA, NR). Prečo nemôže tých cestujúcich vyložiť na zastávke odkiaľ bude vychádzať. Noví nastúpia a ide sa ďalej. Na autobusku sú myslím 4 parkovacie miesta pre autobusy, no všetci dobre vieme ako to tam vyzerá napr. po 8 hod. večer (asi 2 roky dozadu ich tam bolo odparkovaných 11-13, teraz ich je minimálne 15 a to ako sú zaparkované už radšej ani nehovorím). Pritom sú to úplne banálne veci, ktoré by sa dali vyriešiť jedným sedením kompetentných a nemuslo by sa ani zvolávať nejaké mimoriadne zasadnutie. Lenže niekomu by sa asi muslo chcieť. Pekný večer, Dano!!
Jozef | 30-07-2010 10:22:25
..mozno sa mylilm, ale nekonci ta strecha zastavky nad chodnikom? Pokial ano, asi ten autobus vysiel az na chodnik, inac by ju nemohol trafit.Podla fotiek to tak vyzera. Ale ako pisem,mozno sa mylim. A xx to napisal jasne: usiel z miesta nehody, takze co riesite?
Nandy | 30-07-2010 09:53:01
Hovorilo sa tu o kamerách, ktoré sú na autobusku nainštalované a napojené na mestskú políciu. Myslím, že tých nabúraných zástaviek od sprevádzkovania autobuska bolo ďaleko viac ako táto jedna nehoda. Pri koľkých MsP zistila vinníkov, veď 24 hodín sedí policajt za minitormi, a pokračova takto transparentne vo všetkých prípadoch. Treba sa len pozrieť koľké tie zástavky sú načaté a všetci vinníci boli riešení?
xx | 30-07-2010 08:37:19
Katarína, zbytočne to tu rozoberať celú udalosť, jedno je isté, že vodič z miesta odišiel odviesť ľudí, vrátil sa zaparkovať autobus, ale nikomu neoznámil čo urobil. Takže takto asi. možno keby k nemu nedošli policajti, tak by to všetko zatajil, lebo tá spôsobená škoda je veľká. a na druhej strane aj vy ak by ste zrámovali nejaké dopravné značenie, odišli z miesta a dopraváci by vás neskôr zastavili, tak by stačilo povedať, však som chela to nahlásiť? asi ťažko
anonym | 30-07-2010 07:17:10
Katarína *yes* *yes* *yes*
Katarína | 29-07-2010 20:30:31
Milí spoluobčania, keď ste takí všetci múdri, ako to pán vodič mal alebo nemal urobiť, nech sa páči, skúste si to vyskúšať a potom kritizujte. Možno je dobre, že sa to stalo, a niekto kompetentí začne riešiť tie zastávky. Pán vodič po skončení 10 minútovej linky postupoval ako mal a buďme radi, že to bola len taká banálna nehoda. Možno vy zajtra zaviníte niečo horšie.
xx | 29-07-2010 11:17:05
tomu sa hovorý tri v jednom, ale 3 metre v 1 metry :-) a tešíme sa na nové a zaujímavé fotečky, čo sa nám tam ešte za tych desaťročí udeje ;-)
deathmetal 4ever | 29-07-2010 11:10:34
Vodič "ušiel " z miesta činu, ako vy hovoríte, len preto, že keď tam nabúral, tak akurát išiel na spoj a ten chcel ešte dokončiť, mimochodom bol to MHD spoj od pečívareň, takže vedel, že sa vráti do 10 minút. Nestíhal už nahlásiť nehodu a nechcel meškať. To by sa zasa ľudom nepáčilo.Verím tomu, že by zasa frflalo viac ľudí, keby meškal, lebo nikoho nezaujíma čo sa stalo predtým. A na jeho obhajobu môžem povedať, že zastávky sú veľmi zle navrhnuté a je problém sa tam pohybovať. Vodič tam denne manipuluje asi 10 krát v priemere a to už dobrých pár rokov čo sú zastávky postavené. Tých vodičov je tiež pár: Nie sú to len z SAD DS, ale aj z iných cudzích SAD-iek. Teda myslím, že je to len otázka času kedy sa tam niečo podobné stane. Technický stav vozidiel radšej nebudem hodnotiť, lebo tak ako iné vozy chodia aj oni na STK a vôbec to nemajú zaplatené ako ostatné FO, takže natvrdo a bez pardónu musí všetko ísť tak ako má. A ináč ak ste si nevšimli vozový park teraz dosť obnovili. Ale niektorým zostane tŕn v oku, aj keby tam bol jeden zo 100 autobusov starší ako 5 rokov. Ste smiešny pri tých vašich debatách a polemizovaniach. Čo tak zistiť si nabudúce podrobnosti....
ja | 29-07-2010 11:09:19
A co chcete jednu velku betonovu plochu v strede mesta ako to bolo a navyse plnu autobusov 24 hodin, pretoze niekto z toho spravil odstaviste busov. Asi to malo ostat po starom?!? Sak ani vacsie a aj okresne mesta nemaju vacsie aut.stanice.Keby autobusy v Seredi fungovali systemom "vystup" a "nastup" cestujucich a odchod autobusu z aut.stanice, tak by to vyzeralo inak. A nie, ze tam permanentne je odstavenych 5-10 autobusov a nehovoriac o noci. Na to to ozaj dimenzovane nebolo. *loony*
re: digi 28-07-2010 19:51 | 29-07-2010 10:19:27
suhlasim, stanica vyzera ovela lepsie ako predtym, na sered je vsak mala, na busy do blavy rano cakaju ludia az na nastupisti pre nitrianske busy...najhorsie je, ze to takto zrejme zostane peknych par desatroci...
digi | 28-07-2010 19:53:25
pozeram ze to anonym 28-07-2010 17:34 uz skor zhodnotil za mna *yes*
digi | 28-07-2010 19:51:11
seredska autobusova stanica je poddimenzovana.a to vo vsetkych ohladoch . malo miesta pre manevrovanie, male zastavky, ludia cakajuci na bus do blavy cakaju aj 10 metrov na ceste, zastavky pod ktore prsi , a jedna lavicka...atd atd,,, co uz...je to dan za parkovisko pre obchod lidl... hanba :-X
alexa | 28-07-2010 19:36:49
anonym: *yes*
anonym | 28-07-2010 17:34:34
Je pravda aj to, že tie autobusy nie sú práve najmladšieho dáta, o ich technickom stave nechcem polemizovať ale aj tá autobusová stanica je malá na ten počet autobusov a ľudí, všetko je na autobusku úzke na milimetre, pozrime sa aj na diaľkové vyššie autobusy, škoda hovoriť. Čia to bola robota takto tú aut. stanicu natlačiť, ten nech tam skúsi s autobusom jazdiť.
Ľubomír Veselický | 28-07-2010 15:43:08
To, že vodič sa musel podrobiť dychovej skúške je isté. Dopraváci v zmysle zákona musia túto kontrolu vykonať. Škoda, že zákon neukladá rovnako štandardne aj technickú kontrolu vozidla. V tomto prípade napríklad kontrolu vôle riadenia. Aj keby to vznik nehody neospravedlnilo, dalo by to pravdivý obraz o príčine nehody.
Igor Lehocky | 28-07-2010 15:40:41
Vodič z povolania s takýmto charakterom je nešťastie pre ktorékoľvek SAD. Spôsobiť dopravnú nehodu, škodu na cudzom majetku a ešte z miesta ujsť...snáď mu to zrátajú a aj jeho zamestnávateľ si uvedomí,akého vodiča zamestnávajú.
ja | 28-07-2010 13:27:29
...A to im (SAD) tam este mesto necha zadara parkovat autobusy .Od oleja znecistili cele plochy aut.stanice. Za par rpkov bude "autobusko" znicene. To je trhova ekonomika.....
Martin | 28-07-2010 10:40:46
jaby som takého to autobusu ani nenastúpil ktorého vodič toto spravil :-X
JOFO | 28-07-2010 08:41:15
Bol ožraly alebo čo.
Marek Sladký | 28-07-2010 00:04:09
sa mi zdá, že tie striešky sú moc blízko. problémy nemajú len z SAD DS ale aj ďalší vodiči, ktorý majú pravidelné linky cez Sereď. Najma tie vyššie a komfortnejšie busy
dd | 27-07-2010 22:26:40
len mi uplne neni jasne ako sa to tam vobec moze stat a profi autobusarovi, zaujimave, pri cuvani alebo?
Marek Sladký | 27-07-2010 22:15:27
nie je to prvá zastávka, ktorú vodiči autobusov dali do "poriadku". je tam minimálne ešte jedna poškodená

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign