Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Voda ako zo stoky - zeleno hnedá a dno bazéna ledva vidieť.

Miloš MajkoDátum12. 06. 2019 10:57:29TémaKvalita pitnej vody
200

Sereď  |   Špinavá voda dodávaná zákazníkom z verejného vodovodu nepoužiteľná nielen na pitie, ale už ani len na kúpanie. Večná téma. Za tri dni dva ohlasy zo strany obyvatelov mesta.

Dobrý deň p. Majko,

Pred časom ste riesili problém s pitnou vodou v Seredi. V čera som napustil ďeťom bazén s pitnou mestskou vodou a bol som zhrozený, čo natieklo do bazéna. Voda ako zo stoky - zeleno hnedá a dno bazéna ledva vidieť a to je cca 110cm - foto v prílohe, keď nebol bazén ešte úplne plný. Viete, na koho sa s tým dá obrátiť? Má to vôbec význam? Rozmýšľal som o reklamácii, ale na vyriešenie majú zo zákona 30 dní a to už voda môže byť krásne čistá a nič nedosiahnem. Je to taký začarovaný kruh, ale predsa takúto vodu nemôžeme piť. To aj úžitková vyzerá lepšie. Ďakujem za prípadnú radu, ak nejaká vôbec existuje. Neviem totiž, či ste vtedy niečo vyriešili.
Peter K
Sereď
 
(Celé meno a telefonický kontakt máme v redakcii.)
 
 
Nastali horúčavy a vyzerá to tak, že bude horšie. Napíšte do diskusie vaše konkrétne skúsenosti so špinavou vodou počas posledných dní.
S autorom e-mailu a fotografie sme sa spojili osobne. Ďalší postup riešime.
 
Otázka pre dodávateľa vody do verejného vodovodu  ZsVS, poslancov MsZ a primátora mesta  Sereď Ing.Martina Tomčányiho: Dokedy budete skúšať trpezlivosť ľudí a účtovať  "vodu ako zo stoky" v cene pitnej a to vrátane jej odkanalizovania?

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
turbo | 14-06-2019 09:31:16
ale k teme: problem je dlhodoby a pravidelne sa opakujuci. Kvalita vody je stabilne zla a v urcitych intervaloch je voda extremne znecistena. Aj v inych mestach su stare rozvody a situacia je tam ina. Toto vyzera tak, ze niekde musi byt zdroj znecistenia alebo je takych zdrojov viac. Obcas mi to pride ako vedoma sabotaz. Chcelo by to zostavit mapu rozvodov a evidovat kde a kedy je porucha a podla toho by sa tie kriticke miesta dali vypatrat. Vodarnam sa do toho evidentne nechce, tie asi len riesia, ked vyviera voda na povrch. Skryte prudiaca voda pod povrchom moze casom sposobit, ze sa niekde prepadne cesta alebo cely barak
turbo | 13-06-2019 12:28:00
taku vodu v bazene mal aj Bohumil Stejskal vo filme Dedictvi aneb...
pre Miso | 13-06-2019 09:00:53
tak s týmto mám skúsenosť,keď sa napr.pri oprave odstaví prívod vody v stupačke,alebo hlavný ventil a potom sa znova pustí voda,ide úplne zakalená.
A je jedno či to je v lete alebo v zime.
Jozef | 13-06-2019 08:10:20
Nie, nie je.
Studna | 13-06-2019 07:54:11
V studni mam taku ciernu primes,vidno to na sitkach co su v bateriach, niekto tu pisal ze je to luzenec. Je to naozaj luzenec?
Miso | 13-06-2019 06:58:19
No ja neviem ako vám, ale mne sa stáva, že takáto voda občas tečie na bytovke aj v zime. Možno niekto napúšťa vodu bazén pre ľadové medvede.
Martina | 12-06-2019 22:56:05
https://www.zsvs.sk/informacie/aktuality/ako-napustit-bazen/
janka | 12-06-2019 20:35:38
A to este neviete aky gulas miesto vody tecie z kohutikov v Sintave.co sa dejeee
PeterK | 12-06-2019 19:14:39
Opravujem, odkaz nizsie je pre "konstatovanie"
Peter K | 12-06-2019 19:11:45
Info pre odkaz "komentovanie". Voda sa napúšťala do bazénu pomaly (mám aj znížený prietok vody). Približne 16 kubíkov trvalo cez 12 hodin prevažne v noci. Zarážajúce však je, že voda mala zelený odtieň, čo je pravdepodobne spôsobené riasami (nemusí to byť pravda, nerobil som rozbor), ktoré určite nevzniknú v potrubí, ale na svetle. Veľmi by som bol zvedavý, keby ste boli pri napúšťaní bazénu a podal by som vám pohár, či by ste si nabrali a napili sa. Však v pohári sa zdá byť čistá.
Anonym | 12-06-2019 18:24:04
Dakujeme napustacom bazenov, ze vdaka nim sa precistia potrubia a nam potom v kuchyni tecie cistejsia voda zbavena necistôt, ktore sa ocitnu v ich bazenoch. Este raz dakujeme.
voda zo studne | 12-06-2019 17:30:56
je u nás kvalitnejšia aj keď sú v nej značné stopy po lúženci ako tá recyklovaná pitná voda : - )
TM33 | 12-06-2019 16:54:51
Čakala som na otvorenie tejto nekonečnej kauzy, práve v týchto dňoch, kvôli začiatku letnej sezóny v našich záhradách.
Vážim si planétu a chcem aj aby naše deti a vnúčence vedeli, čo je pitná voda z vodovodneho kohútika. To je to čo by sme si mali uvedomiť všetci bez rozdielu
Druhá vec je kauza kvality vody v Seredi, vyhovárať sa na zvýšený odber kvôli a vždy niečomu neobstojí. Voda a potrubia v Seredi, to je časovaná bomba, ktorú keď nezačneme riešiť nás dobehne. Myslite, že voda v Seredi je ešte pitná?
Dala som si spraviť rozbor na vlastné náklady, akože rozbor zo studni.
Záver: hrôza,

Pripájam sa samozrejme k riešeniu problému, ale nezabúdajme že aj my mame zodpovednosť voči tejto planéte.
konstatovanie | 12-06-2019 16:41:57
Dovoľujeme si požiadať svojich odberateľov, aby pri napúšťaní bazéna postupovali podľa nasledovných odporúčaní:

Verejná vodovodná sieť nie je primárne určená na napúšťanie bazénov. Pri vysokej rýchlosti prúdenia vody v potrubí môže dôjsť ku uvoľneniu inkrustov v potrubí verejného vodovodu a tým k zákalu vody a zároveň pri napúšťaní bazénov hrozí pokles tlaku vody, ktorý sa môže prejaviť u iných odberateľov. Preto BVS, a.s., odporúča napúšťať bazén pomaly a mimo odberovej špičky, prednostne počas nočných hodín.

http://www.bvsas.sk/sk/o-vode/kvalita-vody/napustanie-bazenov/
Peter K | 12-06-2019 15:41:16
Podľa tých pár komentárov vidím, že mnohým ľuďom stále uniká to podstatné. Napustením bazéna pitnou vodou ani ja ani nikto iný žiadne predpisy neporušuje, pokiaľ za vodu riadne platí. Navyše takáto voda v bazéne ma trápi najmenej. S troškou bazénovej chémie a s filtráciou je za 2 dni voda čistá. Vnímavejší ľudia pochopili, že ide o to, čo pijeme a za čo si platíme. Ak vám v reštaurácii niekto prinesie spálené jedlo, tak tiež to budete reklamovať. Pitná voda je z tohto pohľadu presne to isté ako jedlo v reštaurácii. Chcem dostať to, za čo som si zaplatil. Preto by sme to mali všetci riešiť a nenechať to len tak. Týka sa to nás všetkých. Je to vec, ktorú jednotlivec nedokáže vyriešiť. Preto prosím všetkých ľudí, ktorým záleží na tom, čo pijú a za čo platia, aby sa pripojili k nám, a pomohli nám s riešením tejto situácie, ktorá sa nás všetkých dotýka. Kto má záujem, nech kontaktuje vedenie portálu Seredonline. Viac ľudí viac dokáže.
Názor | 12-06-2019 14:51:23
Ono je to diskutabilné. Uz aj niektoré štáty v USA zakázali napĺňať bazény pitnou vodou.
Voda je stále viac a viac vzacnejsia a tvrdiť že keď ma niekto veľa peňazí tak si môže tou vodou aj zalievať burinu mi príde už cez čiaru.
demokracia | 12-06-2019 14:47:27
neplette prosim jablka s hruskami:
-jedna vec je, kolko vody (pitnej) miniem, tolko som ochotny zaplatit. Mala by byt samozrejme cista a pitna.
-vec druha, ci naozaj tej pitnej vody je tolko, ze musime nou napustat bazeny? Nie sme trochu rozmaznany? Viete co by dali v niektorych krajinach (nie je ich malo) za to, aby mali vodum z vodovodu na pitie?
Jozef | 12-06-2019 13:54:34
Verejný vodovod nie je primárne určený pre dodávku vody do bazénov. Napúšťanie bazénu je z pohľadu prevádzkovania verejného vodovodu mimoriadnym odberom. Nejedná sa o nelegálny odber, keďže voda je meraná vodomerom a fakturovaná. Avšak podľa zmluvy o dodávke vody z verejného vodovodu zákazník je oprávnený odoberať vodu v prvom rade pre potreby domácnosti.
pre Martina. | 12-06-2019 13:51:52
viete kolko stoji dovoz vody z cisterny do bazena? do..hocikam? platime si za vodu tak ju chceme mat v poriadku...trochu rozmyslajte kym nieco napisete....doma vedia aka ste ..nemusia aj ostatní
platiteľ za PITNÚ vodu | 12-06-2019 13:17:38
Ja si platím za pitnú vodu, ktorá má byť čistá a nezávadná na pitie. Či si ju napustím do bazéna, cisterny alebo hocikam stále by mala spĺnať kritériá pitnej vody! Úprava bazénovej vody zo studne v našich končinách je takmer nemožná, preto sa nečudujem že si ľudia napúšťajú bazén z vodovodu (za zaplatenú vodu!).
Prosím dajte vedieť kam volať resp. či sa nedá dať hromadný podnet na dodávanie špinavej vody z vodovodu a urobenie testov nezávadnosti.
tony | 12-06-2019 13:14:52
kde zijes acer v pralese,ja si za vodu platim tak si ju napustim kde chcem,je niekde urcene co mam a kam mam a kolko mozem vody minut? ja ju mozem aj z bazena pit.napis aj na cinziaky zakaz napustat vane.
Acer | 12-06-2019 13:06:22
Súhlasím s Martinou, pitná voda je už aj podľa mena na pitie, nie do bazéna. Kto nemá vlastný zdroj vody nemá čo napúšťať vodu z verejnej siete.
Marek Sladký | 12-06-2019 12:22:00
Viem, že tento týždeň bol problém aj v Meandri, kde dokonca teplá voda bola nielen špinavá ale aj studená.
A niečo podobné dával do statusu na fb aj poslanec MsZ Michal Hanus
Martina | 12-06-2019 12:13:10
Práve na účely napustenia bazénov by si ľudia mali objednávať cisterny, ktoré vodu dovezú. Takto zrazu keď je prudký odber vody, keď bazény začne napustat 300 ľudí, to ináč ani dopadnúť nemôže v tých starých potrubiach, čo tu mame....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign