Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Víťazné fotografie FOTOMARATÓNU, ktoré sa umiestnili na prvom mieste - VIDEO

Iveta TóthováDátum26. 05. 2012 23:01:56TémaVoľný čas
200

Víťazkou prvého ročníka fotomaratónu, ktorú zorganizovalo OZ Mladá Sereď sa stala Barbora Hladká. Zvíťazila v sérii fotografií piatich tém : mladá Sereď, línia, portrét, architektúra a ulica v meste. Jej víťazné fotografie uverejňujeme.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Barbora Hladká
200
Autor: Foto: (C) Barbora Hladká
200
Autor: Foto: (C) Barbora Hladká

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) Barbora Hladká
200
Autor: Foto: (C) Barbora Hladká
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Nie príliš lichotivo.. | 05-06-2012 08:00:50
sa vyjadrujú "skúsenejší" (04-06-2012 18:13:01),
nevadí, treba trochu aj sebakritiky a na rok zvýšiť latku!
+ zapojiť do akcie (nielen) Sereďanov bez rozdielu (prilákať)
potom aj amatérske zábery sa v tom "stratia",
ak teda pribudne aj kvality
Marián | 04-06-2012 18:33:27
Ako študent som sa zúčastnil jednej fotosúťaže.
To bola doba :) fotiť so Zenitom TTL na B/W kinofilm.... /a to som bol frajer - mal som zenit/
A doteraz mám ešte stále funkčnú Viliu.

Osobne som rád, že "mánia" fotenia ide dopredu. Je to nádhera.
Názory skúsenejších na akciu | 04-06-2012 18:13:01
http://www.ephoto.sk/fotoscena/fotoreporty/seredsky-fotomaraton-2012---report/#comments
Miro | 01-06-2012 22:57:52
Amater: s návrhom kategórií súhlasím, takto by mal možnosť zúčastniť sa každý a nebude odradený hneď na začiatku. Má to naozaj veľký potenciál a verím, že jedného dňa sa plne využije.

Milan C: Čas pre fotenie je naozaj dosť podstatný, hlavne západ slnka, východ slnka poskytujú veľa možností, ktoré si počas dňa bez príslušenstva nevytvoríš. Stačí menej svetla, blesk a super fotka je na svete. Avšak aj počas ostrého slnka sa dajú vytvoriť super fotky, ale tam už je potrebné použiť odraznú dosku, opálovú fóliu alebo pauzák, ktorý je dostupný každému. Odrazná doska sa dá vyrobiť z hliníkovej fólie nalepenej na nejaké drevo, alebo iný materiál. Neviem však, či boli modifikátory povolené. Avšak bez nich sa ťažko dobrá fotka urobí. Bez nich je treba hľadať modifikátory prístupné v našom okolí :)

Barbora H.: aj zmenšená fotka môže byť kvalitná, ak ju správne zmenšíš. Všetko záleží od grafického programu a jeho možností a hlavne našich znalostí ho správne použiť.

Majka: kritika nám pomáha rásť ... mne pomáha, ak je konštruktívna.

Fotoaparát má veľa nastavení, na základe ktorých sa fotka vyvoláva vždy z RAWu priamo vo foťáku. Obsahuje vyváženie, posun farieb, farebné filtre, ostrosť, kontrast, či má byť čiernobiela, ... Toto všetko sa dá nastaviť vo foťáku a nevidím dôvod, prečo si to nenastaviť po odfotení vo vlastnej réžii v PC, ak si počas danej doby na to nájdem čas. Foťák sám o sebe je tupý predmet, ktorý pracuje na určitých algoritmoch a jemné doladenie detailov v PC je vždy nevyhnutné.
Amater | 30-05-2012 08:21:23
Suhlas s Milanom C.
nie každý ovláda (pozná) postproces, preto si myslím, že podmienka orig. JPG bola v poriadku.
Čo by bolo treba popracovať - je zatiahnuť širšiu verejnosť - nielen mladí - aj deti (majú už fotokrúžky), rovnako postarší (zvykajú si na kompakty). Preto si myslím, že by bol vhodnejší širší priestor. Takto to vypadá (určite zámer usporiadateľov to nebol!) že kto nemá zrkadlovku a nie je z generácie FB na akcii bude stratený/cudzí.
Oceňujem akciu, len chcem poukázať na jej (ešte široký) potenciál. Možno naozaj urobiť to ako "masovku", veď mobil je masová záležitosť :)
Áno, kvalitu treba vyzdvihnúť, ale nielen technickú, ale aj kompozičnú, obsahovú, kreatívnu, nie vždy sa to musí stretať u zrkadlovky.
Preto by pomohla kategorizácia ocenení (áno náročnejšie na organizáciu). Ak sa urobí výber/ceny toho naj., ale aj kategórie zrkadlovka, kompakt, deti, seniori a pod.
Hneď pochopia, že aj oni majú šancu a bude to pre všetkých.
Nakoniec by bolo vhodné naozaj uverejniť aj ostatné fotografie.
Registrovaný milan cehlárik ml. milan cehlárik ml. | 29-05-2012 12:08:26
Výborné!! Tlieskam tejto akcii. Blahoželám víťazom. Škoda, že som nemohol prísť.
Ad Miro - RAW je naozaj v tomto lepší, ale na druhej strane môžeme polemizovať o tom, že nie každý je rovnako zdatný v postprocese (viď. ja:)) a tým pádom sa nám "handicap" preklápa na druhú stranu. Čiže je to len vec názoru a stanovenia pravidiel.
Ja by som skôr navrhoval predĺžiť alebo posunúť čas súťaže, aby zahŕňal aj "zlatú hodinku" večer, prípadne nočné foto by mohli byť zaujímavé. Ako v diskusii povedala aj víťazka - cez deň bolo predsa len ostrejšie slnko. No už to, že taká súťaž bola je proste skvelééé!!
Dobré svetlo všetkým!
Majka | 28-05-2012 22:33:44
Už rozmýšľam nad tým,či sa niekedy nájde na SOL článok,ktorý nebude skritizovaný...To tu žije toľko mudrych a znalých ľudí?No,že som si to ešte nevšimla!!!!!!!Ked niekto niečo robí a dobre robí,zasluži si pochvalu,nie kritiku!
Barbora Hladká | 28-05-2012 19:23:10
Chcela by som poďakovať za gratulácie a podporu.
Samozrejme prímam aj kritiku, keďže sa nie som profesionál tak je to na mieste ako bolo nižšie už spomenuté. Každý nejak začína a posúva sa dopredu. A k svetlu, to je vždy treba pretože v sobotu bolo až príliš ostré aj stým sa popasovať nebolo najľahšie.

Pre Miso, všetky fotky sú dostatočne ostré. Je rozdiel vidieť fotku v skutočnej veľkosti ako tu zmenšenú a menej kvalitnú.

Ešte raz všetkým Ďakujem! :)
Miso | 28-05-2012 17:59:42
Kazdy ma predsa pravo vyjadrit svoj subjektivny nazor, ktory vychadza z emocionalnych pocitov na dane fotografie, a preto si myslim, ze ak niekto napise svoj nazor ohladom fotiek ze nie su nieco extra, tak ho netreba odpisat typickym slovenskym "kludne ste sa mohli prihlasit aj vy", pripadne "nafot lepsie", pretoze je to nazor cloveka. To ze uroven diskusii je uboha vsetci vieme, ale nikto v tejto diskusii ani prinajmensom nespochybnil aktivitu Mladej Serede, ze zorganizovala takuto skvelu akciu, ktora je akymsi fotosviatkom fanusikov fotografie, amaterov ci profesionalov a organizuje sa v malych ci vacsich mestach na Slovensku, Europe ci vo svete. Nikto nespochybnil ani profesionalnost poroty, ktora dane fotografie hodnotila. Takze to, ak niekto povie ze fotky nie su nieco extra je absolutne miestne. Fotografia na temu ulica si zasluzi urcite lepsiu fotografiu ako zachytila autorka, kompozicia je absolutne zla a ostrost fotografie taktiez. Osobne chvalim takuto aktivitu a ludi, ktori za tymto stali a chvalim sympaticku mladu umelkynu a srdecne blahozelam :-) Mohli ste uverejnit aspon prve 3 miesta, tak ako sa to robi vsade na fotomaratonoch.
Matko | 28-05-2012 12:37:19
Kočena :-))))
Miro | 28-05-2012 11:09:03
Keď sa pozerám na fotky BH a povedali by ste mi, že mám upraviť fotky v PC, tak by sme sa dostali úplne inam a z tohto pohľadu považujem fotky za super materiál k ďalšiemu spracovaniu a páčia sa mi. Síce tá ulica nie je ulica, ale fotka je super.

Docela ma prekvapuje, že sa muselo fotiť iba do JPEG a nebol povolený RAW a možnosť vyvolať si fotku po svojom. Prednosti RAWu nemusím asi nikomu uvádzať a nutnosť postprocesu asi tiež nie :)

Je potrebné, aby organizátori prihliadli k faktu, že nie každý má objektív 300mm a v tomto prípade by bolo vhodné pripustiť manipuláciu v PC. Niekto, kto je veľmi nadaný, sa takto nemôže uplatiť iba kvôli tomu, že nemá vhodnú fototechniku. Môže urobiť fotku na svojom foťáku s 50mm objektivom a následne tento svoj "handicap" v počítači minimalizovať a fotku orezať do správnej polohy a vytvoriť výnimočné dielo.

Ide o prvý ročník a aj keď som tam nebol, tak splnil svoj účel a mňa oslovil a ak mi do toho niečo nepríde, budúci rok sa zúčastním :)

Dobré svetlo :)
Marek Čirka | 27-05-2012 23:09:16
Skoda, ze tu nie su ukazane aj nevytazne fotografie. Slecne Barbore gratulujem. Ma evidentne fakt cit pre zachytenie danej temy. Najviac ma asi zaujala fotka linia. :) Pri tejto teme by som asi fotil kolajnice, pripadne elektricke vedenie pri cepeni, no most je tusim este lepsi namet :) Ak bude tato sutaz buduci rok asi sa zucastnim :)
Registrovaný Martin Tomcanyi ml. Martin Tomcanyi ml. | 27-05-2012 17:18:55
Barborka vyhrala úplne zaslúžene, hodnotila sa kolekcia všetkých 5 tém a tú mala jednoznačne najlepšiu. Ja osobne som sa najviac zadíval do jej fotky z témy ARCHITEKTÚRA...ten pomník ma dostal :) A koniec koncov - na hodnotenie tu bola naša porota, ktorá bola veľmi profesionálna, vážená a úroveň nášho fotomaratónu naozaj zdvihla. Môžem povedať, že všetci, či už organizátori z Mladej Serede alebo súťažiaci získali veľké, cenné skúsenosti a dúfam, že sa z fotomaratónu stane tradícia a vidíme sa aj na budúci rok. Včera sa v Seredi šírila pekná energia a s OZ Mladá Sereď sa tešíme na ďalšie akcie :)
shelley | 27-05-2012 14:30:48
Šikovné dievča, vidieť zmysel pre špeciálne videnie reality. Gratulácia!
aluška | 27-05-2012 12:07:13
pre hmmmm........je ľahké niečo kritizovať a nepridať ruku k dielu....takéto komentáre sú absolútne nemiestne... ak sa niečo robí a mládež sa do niečoho zapája, treba to oceniť!!!!!!!!!!!!!
Pre výherkyňu Barborku- silná gratulácia a veľa šťastia,kreativity a tvorivosti... LY dance s trénerkou
jožooo | 27-05-2012 09:25:55
Gratulujem baruš :)
Veronika Takáčová | 27-05-2012 07:57:55
Gratulujem :)
Tony | 27-05-2012 03:37:10
hmmm | 27-05-2012 00:00:33

kludne ste sa mohli prihlasit aj vy ;)
hmmm | 27-05-2012 00:00:33
fotky trda nic moc extra, uroven sutaze bola asi slaba
Obcan | 26-05-2012 23:55:58
Mila babenka :-) Mieje nad to ked clovek aj robi pracu ktora ho bavi...
Takisto gratulacia.
Marta Bauer | 26-05-2012 23:38:40
Gratulujem Vám Barborka, ste šikulka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-05-2012 23:06:16
Srdecne blahozelam k uspechu...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign