Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vitajme v socializme ?

Miloš MajkoDátum21. 10. 2011 10:31:59TémaEkonomika

Príjemný pocit z dnešnej rannej kávy mi pokazila správa prečítaná moderátorom jednej rozhlasovej stanice pustenej na pozadí reštaurácie. Pokúsim sa parafrázovať - Európska únia pravdepodobne zakáže ratingovým agentúram uverejňovať  ratingy krajín čerpajúcich pomoc zo záchranných programov.  Ešte stále je viac menej ráno a ja tomu akosi nechcem uveriť. Dúfam že som prepočul, lebo ak nie, tak to vidím asi takto - vitajme v socializme!

Spomínam si na jeden  materiál publikovaný  v Technickom magazíne  č. 8/1989  prognostikom  Milošom Zemanom pod nadpisom  Prognostika a přestavba. Hodnotil v ňom socialistické  Československo a jeho správanie v ekonomike nasledovne:

"Československo, kdysi jedna z vyspělých evropských zemí, se v posledních desetiletích stále rychleji přetváří na zemi v evropských měřítcích zaostalou. Do čela Evropy jsme se propracovali pouze v úmrtnosti obyvatel a ve znečištění životního prostředí, každým rokem se však v evropském i světovém měřítku propadáme v oblasti produktivity práce, životní úrovně, kvalifikace, objemu a struktury volného času, sociální struktury a kultur. Naše zaostávání v některých směrech vědeckotechnického rozvoje je už tak výrazné, že si je přestáváme uvědomovat. Podobáme se maratónskému běžci, jemuž soupeři už zmizeli za horizontem, takže se může optimisticky domnívat, že je v čele závodu. Není dobré gratulovat si, že jsme o něco popoběhli, zvláště když si nejsme jisti, zda jsme ještě na trati. Důležitější je, o kolik a kam popoběhli ti druzí."

Áno, klamali sme okolie a klamali sme samých seba. Následky sofistikovaného klamania komunistických pohlavárov sanujeme od revolúcie a budú ich žiaľ sanovať ešte naše deti. S tým som sa akosi dokázal zmieriť.

Patrím medzi tých, ktorí vstup  Slovenskej republiky  do Severoatlantickej aliancie, Európskej únie a ostatných demokraticky zmýšľajúcich inštitúcií podporovali a podporujú. Nie však za každú cenu. A o tom to je. Európski politici a úradníci v kontrole hospodárenia politických darmožráčov z Grécka a ostatných zadĺžených krajín zlyhali na celej čiare. Neplnili si povinnosti a bežných  občanov skladajúcich sa na chod euro inštitúcií dlhodobo klamali, klamať umožnili  nenažratým  gréckym politikom  a  zadĺžili aj našich vnukov. Za naše peniaze - za výplaty a výhody, o ktorých sa nikomu z nás ani len nesníva. A rovnako klamať chcú aj teraz? Dokedy preboha dúfajú, že ľudia budú trpieť následky ich zlyhávania v existenčných otázkach  únie? To politici EÚ klesli už tak hlboko, že sa chcú správať ako pštros - hlava do piesku a holá prdel vytrčená v domnienke, že si ju nikto nevšimne? Inak povedané, nezverejníme rating a teda problém nejestvuje?

Nevyhnutné sú radikálne opatrenia. Vyvodenie exemplárnej zodpovednosti voči nezodpovedným a tým zlodejským politikom a úradníkom. Pripravenie ich o rozprávkové príjmy a z nich nahonobené majetky, zverejnenie ich mien a ich nielen morálne odsúdenie. Prísne pravidlá pre členov  "klubu" - ich nedodržiavanie sankcionovať a nie ututlávať a zakrývať pred verejnosťou a podnikateľským sektorom. Rázne prijatie pravidiel, v ktorých si žiaden vedúci predstaviteľ nedovolí  šafáriť s majetkom ktorý mu nepatrí, ktorý iba za dostatočne vysoký a pravidelný plat  a prináležiace výhody spravuje. Je nevyhnutný poriadok, nie dodatočné lamentovanie nad rozkradnutými miliónmi.  Našimi spoločnými miliónmi. Miliónmi, ktoré budú do systému platiť ešte minimálne naši vnuci.

Žijem a chcem žiť na Slovensku. V Európskej únii a nechcem sa za to hanbiť.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Adela | 22-10-2011 12:44:04
prečitajte znova komentare zverejnovanie faktur a pod,ja zmeny z minuleho obdobia nevidim,ani zmeny,ani reakcie,myslela som na naše mesta a ryba smrdi od hlavy.Ignoroval minuly primator,ignoruje aj sučasny a kde su tie zmeny,ktore boli avizovane prednostom,ako transperentnost a pod.Sice nam zakryli oči,že vymenil dve veduce odborov a tych,čo sa najviac obohacuju zostali vo funkciach.Nechcem nikoho obvinovat,ale boli tu vyslovene očividne podozrenia,na ktore sa neboli schopni z uradu vyjadrit.Z novin sa stal novy portal pokec Sered.
Erich | 22-10-2011 12:26:23
Prečítajte si toto do konca:

http://lubomirgalko.blog.sme.sk/c/263514/Maskou-do-Basku-a-Kalinaka.html

Skutočne nevidíte zmeny? Galko informácie zverejňoval, Baška informácie skrýval. Kto zatajuje informácie, niečo skrýva. Niešo zhnité. Je jedno, či na úrovni ministerstva, alebo samosprávy.
Adela | 22-10-2011 11:37:11
Ja nevidim žiadny rozdiel,prepačte,je uplne jedno,kdo je pri moci,niektori prežiju všetky a je to preto jedno.Kdo je pri vlade,meni len voličov a zaklad je uplne ten isty.Vid prispevky,na ktore nikdo nereaguje,neberie to nikdo važne.Či nas neberie važne Fico,alebo Sulik,alebo naše mesto,to je uplne fuk,pekny den a myslim si,že tieto noviny budu prechadzat inovaciou,bude len športove spravodajstvo xixixixxii
Erich | 22-10-2011 09:32:00
Títo tiežvoliči sa radi ukájajú myšlienkou vzniku silného štátu, ako to propaguje pán Fico. Avšak štát by mal byť čo najslabší - silní by mali byť občania. Ak má štát veľa štátnych firiem, každý poslanec si tam urobí svoju trafiku a kradne, tuneluje koľko vládze.

Z Mečiara sme sa vyspali, trvalo to 15 rokov. Dúfam, že u Fica to bude menej. Skutočne sme odkázaní celý život bojovať proti despotovi?
anonym | 22-10-2011 09:19:46
Erich, Vy to vidite spravne. Pan Matejicka zabudol, ze 2. CSSR bolo satelitom ZSSR a za kabat na zimu sme museli dat mesacny plat a za obyvacku celorocny...pracovali sme, ale .
Erich | 22-10-2011 08:44:00
ČSSR bol niekedy nezávislý sebestačný štát? Nezávislosť nám ukázali priateľské armády okolitých socialistických štátov v 1968 vojenským napadnutím, tak sa zobuďte!

Plná zamestnanosť bolo iba divadielko. Chudoba bola všade. Tí najlepší komunisti urobili štátny bankrot už v roku 1953 ( http://spravy.pravda.sk/vymena-penazi-v-r-1953-vyvolala-nepokoje-dho-/sk_domace.asp?c=A080602_085048_sk_domace_p23 ). Okrádali ľudí o majetky kolektivizovaním, utláčali najschopnejších na úkor šedej masy - každý mal rovnako, či bol múdry a šikovný, alebo hlúpy a neschopný. Komu sa to páčilo a páči doteraz viac? Podľa Vášho komentára je odpoveď každému jasná.



Jaroslav Matejička | 22-10-2011 00:19:24
Moja otázka je, čo sa Vám nepáčilo na socializme? To že sme boli nezávislý, sebestačný štát? Alebo to, že ľudia netrpeli takou obrovskou chudobou ako v súčastnosti? Alebo to že neexistovala nezamestnanosť?...
1.republika | 21-10-2011 22:09:11
To vyspele Ceskoslovensko bolo ale to prvre, kapitalisticke s Batovou ideou aj praxou hospodarenia a zodpovednosti za svoje obchodne rozhodnutia a hospodarenie. CSSR tu nemoze figurovat, lebo to nebolo o hospodareni a ekonomike.
anonym | 21-10-2011 22:04:29
Za Meciara sme mali tiez megapodvod a vsetci komu sa vtedy uslo, boli taki isti ako tam v Grecku.Nemecka SPD na cele so Schröderom, ktory pokazil co sa dalo a teraz si zmoli ruky s Putinom, pretlacili napriek nesuhlasu inych a ekonomov Grecko do EU a uz vtedy Dr. Merkel poukazovala na ekonomicke problemy Grecka, nesuhlasila s jeho prijatim do EU, ale vtedy robil cervenu politiku Schr0der a teraz nech ti, co prisli po nom napravaju, co zavinil.Obrazne povedane, deti platia za chyby rodicov.
Igor Lehocký | 21-10-2011 21:14:55
Vidím to tak, že obsah článku bude stále naliehavejšou témou, či si niekto uvedomuje a či sa to niekomu páči alebo nie. Fakty: najviac gréckych dlhopisov vlastnia nemecké a francúzske banky, teda inak povedané, najviac miliárd Eur gréckym bankám poskytli Nemci a Francúzi, ktorým s gréckymi dlhopismi ostali len oči pre plač. Už asi ani nie je potrebné nejak zdôrazňovať, že banky súkromné, teda v rukách fyzických osôb, nad ktorými ešte existoval tzv. bankový dohľad národných bánk s celou plejádou ekonomických a finančných "odborníkov", ktorí cez všetky možné ekonomické, finančné, ratingové kanále "nepostrehli", čo sa deje v Grécku a ani tajné služby "ani náhodou nemali" vedomosť o tom, že napr. v už spomínanom Grécku bujnie megapodvod s úplne konkrétnymi osobami na čele, známymi menovite a úplne presne. Kto na škodu cudzieho majetku seba obohatí tým, že iného uvedie do omylu alebo využije niečí omyl...skutková veta trestného činu podvodu ako zlatou niťou vyšitá, lebo Gréci niekoľko rokov uvádzali do omylu iných, vylákali pre seba miliardy Eur od iných, ktorým ostala ako protihodnota zdrap bezcenného papiera, teda dlhopisy. A výsledok - poďme sa im poskladať na ďalšie stámiliardy, žiadajú najmä Nemci a Francúzi, najprv diplomaticky, neskôr s náznakmi výstrah s hrozbou pre tých, ktorí by chceli otáľať. Smiešne, tragikomické, alebo topiaci sa aj stebla chytá, všetko ešte aj prikryté kolegiálnosťou ako hovado- však teda zachráňme EÚ, zachráňme si menu Euro, zachraňujme všetci ako tupé stádo, už nepozerajme na to ako to celé vzniklo, kto bol potrestaný za tento megapodvod a komplot Grécka, Francúzska,Nemecka a určite aj iných bánk, veď už nejde o Grécko, lebo pred tromi mesiacmi tí "najkvalitnejší" politici zistili, že už ide vlastne o Euro ako menu a nakradnuté Eurá v stámiliardách potom meniť spätne na marky, franky, lýri a pod. to by predsa bolo sebazničujúce. A kruh je uzavretý. To nie je možné, všetky mená by vyšli najavo, alebo aspoň väčšina a to predsa nemôžu dopustiť "najkvalitnejší" politici, veď by si strčili hlavy do slučiek kata a o všetko by prišli.
Čo funguje na Slovensku? Taká prostá otázka na zamyslenie. Čo, kde a v ktorej oblasti ľudského života je niečo, s čím je možné objektívne vysloviť spokojnosť? Prisahám, že ma nič nenapadá. Aha, pardon - podvody, korupcia, klientelizmus, krátenie daní a odvodov ku škode vlastného sociálneho systému a štátu ako takého. Ospravedlňujem sa, veď toto už vedia hádam aj školáci ZDŠ, ktorí po vyučení alebo skončení štúdia utekajú preč zo Slovenska, lebo murár v Rakúsku, Nemecku, Anglicku, zarobí tri krát viac ako napr. vysokoškolsky vzdelaní pedagógovia na Slovensku.
Ale je potrebné uznať, že predsa len je na Slovensku zo všetkého to "najpodstatnejšie" a "ovečky" držia hubu a krok. No máme predsa slobodu, všetko ostatné nestojí za reč a na raňajky, na obed a na večeru si z nej môžme naládovať plné taniere a žrať ju s hrdým pohľadom na americkú vlajku, mapu EÚ a z peňaženiek trčiacu demokraciu.
j.f. | 21-10-2011 20:55:05
Maslym si, ze v prvom rade treba vysvetlit fungovanie ratingovych agentur:

Aktuálne udalosti sú dôkazom moci ratingových agentúr z USA. Agentúry kritizujú plány EÚ na reštrukturalizáciu gréckych dlhov a neprestávajú znižovať rating gréckych a portugalských dlhopisov. Vlády EÚ tak zmenili svoje plány. Otázkou je, prečo majú americké ratingové agentúry taký veľký vplyv.
Biznis v oblasti ratingu je mimoriadne koncentrovaný. Dominujú v ňom dve spoločnosti z USA – Standard & Poor’s a Moody’s. Jeho podstatou je hodnotenie súkromných i verejných dlžníkov. Súkromné spoločnosti, ktoré emitujú dlhopisy, si za svoj rating platia. Dobrý rating im umožňuje požičiavať si za nízky úrok. V tejto súvislosti neprekvapuje, že v období pred krízou ratingový biznis prekvital a súkromné spoločnosti sa tešili nízkym úrokom. Takýto systém hodnotenia viedol k vzniku dlhových bublín a rokom finančnej eufórie.
V prípade verejných dlžníkov platia za rating veritelia. Hlavnými veriteľmi sú finančné inštitúcie. Ratingy štátnych dlhov celkom jasne odzrkadľujú obchodné záujmy a ideologické vízie súkromných bánk, hedžových fondov a pod. Z hospodárskeho a politického hľadiska sa vysoko hodnotia tie štáty, ktorých vlády uplatňujú neoliberálne politiky v prospech korporácií, obzvlášť finančných. V období pred krízou tak dostali mimoriadne dobrý rating štáty presadzujúce finančnú dereguláciu. Žiarivým príkladom je trebárs Írsko.
Vynikajúci rating umožnil krajinám ako Írsko ale aj Španielsko zadlžovať sa pri veľmi nízkych úrokových sadzbách. To viedlo k hospodárskemu rastu založenému na dlhu. Úroveň súkromného a zahraničného zadlženia vystrelila do závratných výšok. Deficity obchodnej bilancie a bežného účtu presiahli v Španielsku, Grécku a Portugalsku kritickú mieru. To však ratingovým agentúram neprekážalo… až pokiaľ neprišla kríza.
Po jej vypuknutí začali agentúry zhoršovať ratingy, hoci v prípade krajín eurozóny pomerne neskoro. Opäť nebolo ťažké pozorovať politickú zaujatosť. Hoci to bolo Írsko, ktoré utrpelo krach bankového sektora a v roku 2010 zažilo najprudší nárast verejného dlhu spomedzi členských štátov EÚ, ratingovým agentúram a finančným inštitúciám prišlo prvé na ranu Grécko.
Helénska republika predstavovala ľahkú korisť – predtým manipulovala štatistiky verejného zadlženia, jej schopnosť financovať svoj verejný dlh bola závislá od prílevov zahraničného kapitálu, a mala sociálno-demokratickú vládu. To isté platilo pre Portugalsko, ktoré rovnako utrpelo systematické znižovanie svojho ratingu.
Klesajúci rating má dramatické následky. Sťažuje a zdražuje zadlžovanie. Vyššie úrokové sadzby sú dobré správy pre banky. Zadlžené vlády, spoločnosti, či domácnosti sa im však, pochopiteľne, netešia. Vysoké úroky o. i. tiež mimoriadne sťažujú aplikáciu keynesiánskej protikrízovej politiky.
Nízky rating a rastúce úrokové sadzby donútili Grécko, Írsko a Portugalsko uchádzať sa o pomoc z EÚ a Medzinárodného menového fondu. EÚ a MMF na oplátku požadujú zavedenie úsporných opatrení, ktoré majú obnoviť „dôveru finančných trhov“, čiže bánk, poisťovní a pod. Úverové programy EÚ a MMF a skupovanie dlhopisov Európskou centrálnou bankou umožnilo súkromným finančným inštitúciám zbaviť sa dlhopisov mimoriadne zadlžených krajín. Súkromných veriteľov postupne nahradili veritelia verejní. Riziko sa tak presunulo na verejné inštitúcie.
S troškou pomoci svojich kolegov (ratingových agentúr) sa bankám a ostatným finančným inštitúciám podarilo dostať, čo chceli: Vyššie úrokové sadzby, presun rizika na verejné inštitúcie, neoliberálnu politiku škrtov. Úsporné opatrenia ale dlhovú krízu zhoršujú. Hospodárska recesia má nepriaznivý dopad na daňové príjmy. S pretrvávajúcou krízou sa pomer dlhu na HDP zhoršuje. Rastúca priepasť medzi štátmi jadra a periférie ohrozuje budúcnosť eurozóny.
Z hľadiska konkurencie medzi USA a eurozónou ohľadom pozície medzinárodnej rezervnej meny problémy eura nemusia byť nevyhnutne zlou správou pre finančné záujmy v USA. Spojené štáty čelia ťažkej dlhovej kríze a vyhrotenej politickej situácii ohľadom rozpočtovej politiky a zvýšenia stropu pre verejný dlh. Pozícia USD ako dominantnej meny sa tak pochopiteľne naštrbila. Upriamenie pozornosti na problémy eurozóny odpútava pozornosť od problémov USA. A to je geopolitická stránka pôsobenia ratingových agentúr.
Ratingové agentúry súčasnú krízu nespôsobili, ale určite ju zhoršujú. Svoju moc získali vďaka špecifickému vývoju finančných trhov a regulácií. Vo finančnom systéme založenom na bankách, ktoré poskytujú pôžičky s dlhodobou perspektívou a dobre poznajú zákazníkov, sú ratingové agentúry irelevantné. Takáto bola situácia v kontinentálnej Európe a v Japonsku v povojnovom období niekoľkých desaťročí.
Nadišiel čas ratingové agentúry obrať o moc, ktorú nadobudli. Európska centrálna banka by mohla získať manévrovací priestor tak, že sa odpúta od hodnotení ratingových agentúr. Aktuálne je totiž situácia taká, že ak sa chcú banky refinancovať z ECB, musia vložiť cenné papiere s určitým ratingom. Bolo by ale lepšie, keby tento rating určovala samotná ECB, nie súkromné ratingové agentúry. To by znížilo ich vplyv.
Treba zmeniť aj iné regulácie, vďaka ktorým sú ratingové agentúry mocné. Jednou z mnohých chýb európskej politiky je, že sa tento problém dostatočne neadresoval prinajmenšom od vypuknutia krízy. Z dlhodobejšieho hľadiska by sa finančné systémy mali sústrediť omnoho viac na bankovníctvo a byť podriadené dôslednejšej verejnej kontrole. Skrotenie ratingových agentúr nevyrieši krízu, ale mohlo by prispieť k vytvoreniu politických možností.
cepenan | 21-10-2011 20:29:18
ja ho chcem ale chcem dostat byt alebo nenavratnu pozicku na dom ako vase rocniky!!!a teraz sa pustite do mna!budem odpisovat!
Erich | 21-10-2011 13:44:42
Kapitalizmus je forma hospodárskeho systému, ktorému je socializmus opozitom. Politický systém zriadený u nás sa nazýva demokracia (z gréc. demos kratein - vláda ľudu), konkrétne reprezentatívna demokracia (prostredníctvom volených zástupcov). Dovolím si citovať W. Churchilla, ktorý povedal, že demokracia je najhoršia forma vlády - okrem všetkých ostatných foriem.
anonym | 21-10-2011 13:12:36
Prapodstata kapitalizmu je odhalená a signály sú jasné. Tento politický systém je sebazničujúci. Rovnako ako na vlastné chyby zahučal tzv. socializmus, ide do kolien aj toto demokraciou nakazené šialenstvo.
anonym | 21-10-2011 12:47:24
Ono je to trošku inak - EU na pokyn ľudí, ktorí poťahujú nitkami v politickom zákulisí, zakáže zverejňovať ratingy krajín... Tým ľuďom v zákulisí sa logicky nepáči, že obyvatelia EÚ na to poukazujú. Preto sa uchýlili k cenzúre. To je sila.
shelley | 21-10-2011 11:47:03
Pán Majko : nie reatingová, ale RATINGOVá agentúra, ináč súhlasím s formou i obsahom...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign