Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sviatky s Mladou Sereďou.

24

Vianoce s Mladou Sereďou

Občianske združenie Mladá Sereď prežilo netradičné Vianoce. Najprv sa prihlásili do rozsiahleho projektu Splň vianočné prianie pod taktovkou chalanov Fera Zadjoru a Denisa Kučeru, ktorí zorganizovali úctyhodný čin.Úloha bola  jednoznačná - nakúpiť darčekypodľa prianí detí a potešiť onkologicky choré deti. Tento ich plán nadchol desiatky ľudí zo Serede a okolia, ktorí spoločne kúpili množstvo hračiek a zaplnili nimi celú onkológiu. (viď. fotka č. 9 ) Chalanom, ktorí zorganizovali túto iniciatívu patrí veľký rešpekt a sme vďační, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu. Mladoseredčania sa počas sviatkov venovali aj svojim vlastným charitatívnym aktivitám, ktoré boli zamerané aj na detské domovy, bezdomovcov a na sociálne slabšie rodiny. Sviatky tak strávili s ľuďmi, ktorí potrebujú oveľa väčšiu pozornosť, a to nielen počas Vianoc, ale počas celého roka. 

 

MLADÁ SEREĎ S  BEZDOMOVCAMI

Aké je prevádzkovať nocľaháreň pre bezdomovcov? Koľko ľudí bez domova sa dokáže postaviť znova na nohy? Aké príbehy predchádzajú tomu, že sa človek stane bezdomovcom? Aj na tieto otázky odpovedali Mladej Serede  zamestnanci Trnavskej charity, ktorá prevádzkuje nocľaháreň v Seredi. Členovia združenia priniesli bezdomovcom zimné oblečenie, ktoré im zostalo zo Zóny bez peňazí, blšieho trhu organizovaného na jeseň a pripravili im šošovicovú polievku, na ktorej si naozaj pochutili. ,,Bolo to zaujímavé stretnutie s ľuďmi, ktorí sú na dne spoločnosti a s ľuďmi, ktorí sa im snažia výrazne pomáhať a viesť ich k normálnemu životu. A zistili sme, že sa im to napriek náročným chvíľam darí. Sme radi, že sme sa spoznali so zamestnancami, ktorí v sociálnej práci vidia zmysel a podstatný prínos pre spoločnosť.” potvrdila členka Natália Forgáčová.

 

MLADÁ SEREĎ PRE DETI

Členovia počas sviatkov kupovali nové hračky, zbierali staršie, prali doma použitých plyšákov a gumovali stránky kníh. To všetko momentálne rozdeľujú a pripravujú pre rôzne detské sociálne zariadenia. 22. decembra Mladoseredčania odovzdali v rámci v úvode spomínaneho občianskeho projektu Splň vianočné prianie prvú časť darčekov na onkológiu na Kramároch. ,,Skutočnosť, že sme tieto sviatky prežili v kolektíve tak silných detských osobností, bola ohromujúca. Kolektívne aj jednotlivo si z tejto skúsenosti odnášame mnoho. Hlavne však fakt o realite, ktorá sa tak kruto zahráva s osudmi detí.”opísala členka Dagmara Tóthová, jedna z hlavných dobrovoľníčok, ktoré sa venovali charite počas celých sviatkov. 

 

MLADÁ SEREĎ S PRIATEĽMI

V rámci vianočných aktivít sa Mladoseredčania stretli aj s ľuďmi, ktorým pomáhajú v celoročných charitatívnych projektoch a podarovali aj malý darček. Príjemné posedenie u nich doma im vždy prinesie celistvejší obraz o stave rodiny, ktorá musí prežívať vážne ochorenia niekoľkých jej členov.. Pri takejto spolupráci vzniká silné osobné puto, kedy pomoc nadobúda ešte úprimnejší charakter.

 

,,Tento týždeň charitatívnych aktivít je pre členov Mladej Serede výnimočný. Som skutočne rád, že sme ho prežili spolu - za posledné roky Mladej Serede som kolektívne necítil nič podobnéOdmietli sme konzumné Vianoce a prežili sme ich po svojom. Počas sviatkov je však vždy veľa subjektov, ktoré chcú pomôcť. Dôležité je, aby táto pomoc trvala kontinuálne počas celého roka. Preto plánujeme so združením niekoľko ďalších charitatívnych projektov na rok 2015." tvrdí spoluzakladateľ Mladej Serede Martin Tomčányi ml.

 

Mladá Sereď momentálne triedi množstvo zozbieraných hračiek, ktoré poputujú na detské oddelenia do nemocníc. Majú vytipované aj ďalšie sociálne zariadenia, ktoré chcú navštiviť a odovzdať oblečenie, ktoré združeniu zostalo z viacerých ročníkov akcie Zóna bez peňazí. Mladú Sereď čaká aj návšteva resocializačného zariadenia neziskovej organizácie Teen Challenge, kde sa stretnú s ľuďmi, ktorí vyhrali svoj boj nad ulicou alebo závislosťou. Komunikujú aj s mestom Sereď a vyhľadávajú sociálne slabšie rodiny s novým prírastkom, pretože majú pripravené množstvo oblečenia pre malé deti. Ak poznáte rodinu, ktorej by sa takáto pomoc zišla, tak neváhajte kontatkovať združenie na oz.mladasered@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0948 975 312.

 

OZ Mladá Sereď

 


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Mladá Sereď
24
Autor: Mladá Sereď
24
Autor: Mladá Sereď

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Mladá Sereď
24
Autor: Mladá Sereď
24
Autor: Mladá Sereď

24
Autor: Mladá Sereď
24
Autor: Mladá Sereď

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Kristian H. | 08-01-2015 20:58:44
Obrovský palec hore pre Fera Zadjoru Denisa Kučeru no aj pre Mladú Sereď :) Síce onkológiu zorganizoval Zadjora s Kučerom nesmieme si nepovšimnúť ani projekty mladej Serede :) Tí zas pomáhali bezdomovcom a detskému domovu :) Je skvelé že mladí ludia začali robiť takéto aktivity :) Pokračujte mládež nech je o Seredi počuť aj inak ako o drogovom meste :) Dali ste mi nádej veriť,že v tomto meste je vela mladých skvelých ludí :) gratulujem k úspechu VŠETKÝM!!!!každý z vás spravil niečo dobré a je úplne jedno pre koho :)
Anonym | 08-01-2015 20:43:11
Denis, Fero, Mlada Sered. VSETCI palec hore!
Rešpekt | 08-01-2015 20:30:42
Mladá Sereď spravila vela a zaslúžila by si aspoň trocha vďaky.
Brano | 08-01-2015 19:25:16
Dúfam, že mladí ľudia z Mladej Serede naberú ešte viac odvahy a rokmi nám budú pribúdať zaujímavé projekty ci uz sa pripoja k niekomu alebo budu mat svoj. Je to šanca mladých mladým. Je to perfektná cesta sebarealizácie vlastných podnetov, návrhov, plánov a myšlienok. Ide o zaujímavú a podnetnú voľno-časovú aktivitu, ktorá je prospešná pre celu spoločnosť. Mladá Sereď ste super, neprestávajte.
Držíme Vám palce ;)
Jarka | 08-01-2015 16:48:06
mladej seredi patri respekt! len tak dalej
Barbora | 08-01-2015 16:46:32
Palec hore!
Alena B | 08-01-2015 16:44:52
Mladým Sereďanom, všetkým organizátorom, inicátorom patrí poďakovanie za ich prácu a entuziazmus. Všetko, čo bolo urobené pre dobrú vec, s láskou ich ešte dlho bude hriať pri srdci. Oni nepotrebujú vašu pochvalu, ani to pre ňu nerobili. Tej sa im už dostalo v očkách chorých detí,
v úsmevoch ľudí, ktorým dokázali spríjemniť Vianoce. Človek s dobrým srdcom pochopí, že niekedy aj pohladenie, pekné slovo urobí malý zázrak. A ten, ktorý to nepochopil - nájde problém vždy a všade -zásadne však u iných ľudí, nie u seba. Preto Vás prosím, nenechajte sa znechutiť. To kúzlo, ktoré ste prežili je stále vo Vás a zaslúži si úctu. Budúci rok sa pripájame aj s celou rodinou.
sereďan | 08-01-2015 16:23:24
Dáša | 08-01-2015 15:41:43 + Odkaz pre Mladú Sereď | 08-01-2015 15:51:47: Až prestanú v našom meste vychádzať SN zadarmo, prihláste sa, predplatím Vám ich. Tá kritika, pokiaľ som pozorne čítal nebola za činnosť MS (za svoju činnosť si naozaj zaslúžia pochvalu), ale za to, že tu bola snaha privlastniť si aj to čo nevymysleli a čo nespravili!
občan | 08-01-2015 16:17:19
Stačilo zabokovať diskusiu pre ľudí ktorí chcú ešte aj tento dobrý čin pošpiniť. Ešteže sa ozval ten anonymný Horváth čo odsúdil aj knižnú búdku na námestí.Vždy sa zapája do diskusie kde sa dá primitívne a úboho niekde priživiť. Chudák s mašľou.
Odkaz pre Mladú Sereď | 08-01-2015 15:51:47
Mladá Sereď spravila toho dosť a nemáte prečo im túto spoluprácu kritizovať. Možno vznikli preto ,aby vytvárali akcie pre mladých, ale môžu sa do toho zapojiť. Veľmi milo ma prekvapilo keď som sa dozvedela ,že sa do tohto zapojili. Mladá Sereď veľa ľudí vás podporuje. DRŽÍM PALCE a určite pokračujte vo svojich akciách!
Dáša | 08-01-2015 15:41:43
Rada by som vyjadrila rešpekt nad prácou Mladej Serede. Ako je na Slovensku zvykom, skritizujme čo sa dá, no myslím, že nikto so zdravým rozumom sa nepozastaví nad stupídnymi názormi niektorých jedincov, čo len kritizujú, no nič pre svoje okolie nerobia. do čerta s nimi.

Mladá Sereď, nedajte sa odradiť a nepočúvajte neprajníkov, pokračujte v dobre začatej práci, vytrvajte a buďte aj naďalej nablízku všetkým, čo to potrebujú. Určite je viac tých čo vám fandia, možno sa aj časom pripoja, je to správna cesta... ďakujeme, že ste a pomáhate....VĎAKA...
Paťo | 08-01-2015 14:41:13
Mám pocit,že tento článok bol pred tým napísaný trošku inak...Neboli Fero a Denis spomenutí iba v jednej vete a to úplne na konci článku ????Neni vám úbohé dať na koniec článku ludí ktorí vyzbierali hračky v hodnote niekolko tisíc eur a VY čo ste len pozbierali staré hračky po ľudoch do detských domovov a celá skupina mladá sereď prispela na onkologiu smiešnych 140 eur???Fero Denis a celá ich skupina dokázala obrovský čin ktorý je hodný minimálne televízneho rozhovoru...no Fero sa každému v skupine jasne vyjadril..Jeho cielom bolo vyčariť úsmev na detských tvárach a nie byť v novinách..Fero,Denis patrí vám obrovská poklona!!!!A ten čo tento článok konečne prepísal si asi vstúpil do svedomia..Keď niekto spravil OBROVSKÝ Vianočný čin tak bo bol práve Fero s Denisom a ich skupina Splň Vianočné prianie...ale ok.aj vy robíte pekné veci..to sa musí nechať.Ale na tú vašu fb stránku mladá sereď ste to napísali pomaly jak keby ste to VY vymysleli...až mi z toho prišlo ZLE ale to asi viacerým čo vedia ako to v skutočnosti bolo...
Anton Dúbravec ml. | 08-01-2015 14:19:28
A potom sú ľudia, ktorých nikto nikdy nevidel inde, ako na seredonline v diskusiách a takýto nám budú kázať o tom, ako pomáhať ľuďom. Ak niekto nechce vidieť pravdu, tak ju neuvidí. Nikde nie je napísané, že by sme za niekoho zlízli smotanu :) Ani sa na nikom nepriživujeme. Sú tam jasne napísané mená zodpovedných, ktorým patrí poklona, my sme iba zúčastnení. Okrem toho celá táto nafúknutá blbosť je iba jedným krátkym odstavcom :)
Robo Horvath | 08-01-2015 13:37:54
Su ludia co robia a popri tom maju potrebu sa zviditelniť a dokonca sa odviezt na inom chrbte po slahačku na torte a su ludia co robia a proste nemaju tuto potrebu a prave preto si ich vazim. Denis a Fero pre mna obdivuhodné a pre vas možno poucenie.
Anton Dúbravec ml. | 08-01-2015 09:37:40
Ak má niekto pocit, že vie najlepšie, čo by mala Mladá Sereď robiť, určite privítame nápady a inšpiráciu :) pomáhať ľuďom okolo nás je prirodzené a je nám to blízke, nechápem, čo je na tom zlé. Za rok 2014 sme pripravili niekoľko projektov, ktoré neboli charitatívne, takže tvrdiť, že niečo nejde tak robíme charitu je úplne mimo. Ale kto chce psa biť, palicu si nájde :) Zaujímavé je, že zatiaľ nikto neprišiel na žiadnu akciu za nami s tým, že sa mu nepáči, čo robíme :) Čo sa dotácií týka, určite viete, že existujú pravidla nakladania s nimi a tých sme sa držali aj my, určite sme za to nekupovali darčeky :) Mladá Sereď je združenie, ktoré ma takmer tri roky a prirodzene sa profiluje. Záber našich aktivít je široký a sme tomu radi :) nikdy sme z toho nič nemali a myslím, že je len na nás, čomu venujeme svoju energiu, čas a často krát aj peniaze :)
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 08-01-2015 09:30:26
To že sa diskusia strhne iným smerom ma prekvapilo. Každá charita má svoj význam a aj keď ide o deti na onkológii v Ba. Čo keď tam ležia aj deti zo Serede? Veď najkrajšie na svete sú rozžiarené detské očká.
No a Pomocníček sa tu môže spropagovať sám, kedže je tu otvorený redakčný systém. Viem že momentálne okrem plesu (članok z plesu sa môže objaviť aj tu) chystajú nejaký nový projekt. No a ten by mohli spropagovať aj tu. Chce to len klávesnicu, fotky a članok by bol na svete.
uradnik | 08-01-2015 08:06:52
Co tu riesite, ide o dobrý nápad a zapojilo sa dosť ludi ktorí pmohli a spojili sa.Kučera, Mlada Sered, Zadjora a ďaľši urobili dobrý počin.A o dotácie sa može uchádzať každé OZ v meste. Vsetky dotácie su zverejné na stránke mesta , treba si pozrieť. Aj športove kluby aj Mlada Sered cca 1000€ na rok, aj Bezpečné mesto p. Majka cca 1000€ na rok ( 2014).
Aj takúto charitatívnu dobrú vec možu hlupáci v diskusii zašlapať.
Nedajte sa znechutiť.
Zrazu | 08-01-2015 00:54:04
Presne tak ako píše Guláš. Nejdú programy, začneme robiť charitu. Keď nepojde charita, tak čo budete robiť? Politiku?
Mladá Sereď, dostávate dotácie aj z mesta. Koľko ste dostali a kde ste ich použili?
Anonym | 08-01-2015 00:43:14
Gulas | 08-01-2015 00:19:01 gulas, ak si pamätáte, pred časom tu prebehla ostrá výmena kominukácie medzi p. Majkom a p. Miškolcim. Asi preto p. Iveta na akcie nechodí. Na ňu neútočte, najmenej si to zaslúži. Na akcie Pomocníčka môže ísť predsa aj Majko. Alebo tak ako Mladá Sereď, aj Pomocníček môže napísať text a poslať do redakcie fotografie a bude to uverejnené.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-01-2015 00:42:59
Je smutne, ze sa najdu kritici napr. aj pod takymito clankami. Ide o aktivitu mladych ludi, ktori vo svojom volnom case robia nieco pre inych.

Nepochopi ten, kto nikdy svoj cas, energiu a vela krat aj peniaze nevlozil do niecoho, co je v prospech mozno aj uplne cudzich ludi.

Pozadie Mladej Serede je vec druha a podla mna nepatri zrovna pod tento druh clankov. Mozno by verejnost uvitala vysvetlenie minulosti (napad - zalozenie - prebratie), no ako som povedal, nie pod takymito clankami.

Kritika voci Ivetke je bezpredmetna a chora - SOL ako medium by nemalo byt spajane s rozdielnymi nazormi jednotlivcov na urcite veci. SOL je komunikacny prostriedok, ktory tu je 7 rokov, je najvacsi, najsledovanejsi v regione a interaktivny. Je tu pre vsetkych bez rozdielu nabozenskeho vyznania, politickeho presvedcenia a jeho ignorovanie (alebo opacne ignorovanie niekoho mediom) by jednoznacne bolo kontraproduktivne a ako aj v dalsich veciach verejnych, neboli by vittazi a porazeni, ale iba porazeni.
A to obyvatelia regionu, ktori su na aktualne spravy zvyknuti a chcu ich.

Prosim, ked nerozlisujeme my, nerozlisujte ani Vy. Dakujem.
Mlada Sered | 08-01-2015 00:20:33
Roman | 07-01-2015 23:45:24

Vianoce s Mladou Seredou sa predsa netykali len onkologie, ale hlavne nasich ostatnych aktivit pocas sviatkov. To, ze sme boli sucast projektu Spln vianocne prianie je len mozno 20% clanku. Z clanku je jasne, ze Spln vianocne prianie organizovali chalani. My sme boli len obycajnou sucastou a sme radi, ze sme sa zapojili - prispeli sme 140 eurami, prisli sme v noci pomahat balit hracky, prisli sme pomoct odniest hracky autom do Bratislavy a pomahali sme tocit video. OPAKUJEME, nie je to najvacsia pomoc, je tam x ludi, ktori do toho dali ovela, ovela viac a zasluzia si velky respekt. Ale preco by sme nemohli napisat o tom, ze sme boli sucast tohto super projektu? Je pravda, ze sme to mali riesit skor, ale toto nie je clanok o projekte Spln vianocne prianie, ale o vsetkych aktivitach, ktore sme mali pocas Vianoc. S Denisom sme si uz vsetko osobne odkomunikovali, vzniklo par nedorozumeni z nasej strany, ale napravili sme to hned ako sa dalo a Denis povedal, ze clanok v tejte podobe je v pohode.
Gulas | 08-01-2015 00:19:01
Pani iveta a mne ste sa nevyjadrili, preco nepisete o pomocnickovi.Zas len ako sa vam to hodi ..kocurkovo cele toto propagovanie niekoho kto zacal robit to co niekto iny robi uz davno- charitu... Dobru noc teda. Zas dlho neotvorim tieto noviny
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 08-01-2015 00:08:39
Roman, autor textu je Mladá Sereď, dole pod textom sú podpísaní. Takže Vaša veta : ako si niekto dovolí písať o niečom o čom nič nevie ??? je neopodstatnená. Písali to ľudia, ktorí o tom vedia viac než dosť. A mená chalanov, ktorých spomínate sú v článku uvedené.

Viac sa k tomuto článku nebudem vyjadrovať, nakoľko opakujem, JA SOM HO LEN UVEREJNILA, NIE SOM JEHO AUTORKOU.

Dobrú noc :)
Roman | 07-01-2015 23:45:24
Iveta Tóthová a kto potom písal ten článok ???? A prečo ste sa o texte článku k onkológii neporadili s tými čo celú túto akciu ZALOŽILI????Ako si niekto dovolí písať o niečom o čom nič nevie???Fero sám hovoril,že to nechce medializovať a zrazu nájdem článok na Sereď Online ešte pod názvom Vianoce s mladou Sereďou??? Organizovala niečo čo sa týka onkológie Mladá Sereď???? ja sám som členom Ferovej fb skupiny Splň Vianočné prianie a nikde nepadla reč že sa bude o tom robiť rozhovor do novín a niekto to urobí za ich chrbtom ?????
Gulas | 07-01-2015 23:38:45
Nejdu programy, skusime pomahat...
Pre iveta | 07-01-2015 23:29:08
A ine zdruzenie co v seredi maka pre ine deti nevidite??? Oslovujete len tak ako to vyhovuje vam...tiez si myslim ze mlada sered vznikla pre iny zmysel...pekne co urobili ale zacali robit skoro to co pomocnicek od zaciatku a o nich sa tu co nepise? .. Pekne to je ale ide o princip toho o co komu vlastne ide...
Lucia M. | 07-01-2015 23:26:22
Roman aj ja si pamätám ako za mnou Fero prišiel...Keď som uvidela medzi dverami mladého chalana musím priznať..trošku som sa obávala.A možno ho aj trošku podceňovala..keď som sa ho spýtala či si myslí,že dokáže vyzbierať dostatok hračiek pre deti len sa usmial...V tej chvíli som ani netušila aký silný,cieľavedomý človek predo mnou stojí.No musím uznať fotka vyzbieraných hračiek mi vyslovene vyrazila dych..je úžasné čo dvaja mladí chalani dokázali a chcem len odkázať....Fero Denis aj v budúcnosti máte moju podporu..ste SUPER :) A Denisovi patrí môj obrovský rešpekt tiež :) Fero mi o jeho živote trošku povedal a povedal aj to,že Denis sám bol preňho inšpirácia!!!Chalani kiež by bolo viac takých ako VY...A Mladej Seredi takisto gratulujem za ďalšie charitatívne podujatia.len tak ďalej :)
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 07-01-2015 23:10:22
Roman | 07-01-2015 22:30:46 - Neviem kto mal akú zásluhu na celej akcii, k tomu sa nebudem vyjadrovať. Text článku som nepísala ja.

Ale musím uviesť na pravú mieru, že Mladá Sereď sa do novín Seredonline netlačila. JA SOM ICH OSLOVILA, nakoľko som sa o celej akcii dozvedela na fcb a chcela som, aby sa o tomto čine dozvedeli aj naši čitatelia. Nech už sa ktokoľvek akokoľvek na celej pomoci podieľal, je to úctihodný čin, ktorý si zaslúži medializáciu. Je to čin mladých ľudí s veľkým srdcom a ja každého, kto pripojil ruku k dielu obdivujem. Voľný čas mohli stráviť kľudne aj inak, no oni sa rozhodli pomôcť tam, kde je to najviac treba. Nezištne, dobrovoľne ale s veľkým odhodlaním a snahou pomôcť.
Mlada Sered | 07-01-2015 22:51:17
Roman | 07-01-2015 22:30:46

Ahoj Roman. Co sa tyka Fera Zadjoru a projektu Spln vianocne prianie, mas nepochybne pravdu. To, kolko casu, energie a vlastnych penazi do toho vlozil spolu s Denisom je obdivuhodne. Tento clanok sa vsak netyka len tohto projektu, ale aj nasich vlastnych aktivit, ktore sme robili pocas celeho vianocneho tyzdna. A taktiez sme ich robili pravdaze zadarmo. Hracky sme zbierali aj na ine ucely - do detskych domovov a aj na ine oddelenia do nemocnic. V tom, ze sme chceli informovat o nasich vsetkych charitativnych cinnostiach nevidime skutocne nic zle. Je dolezite, aby ludia vedeli, ze taketo veci sa deju a ludia chcu pomahat.

Ak ta zaujima, kolko penazi z Mladej Serede islo konkretne na projekt Spln vianocne prianie - bolo to 140 eur t.j. 4 darceky pre deti. Viem, ze boli ludia, ktori prispeli viac, menej, dolezite je, ze tato pomoc bola uprimna a velka. Za co patri vdaka vsetkym ludom, ktori prispeli co i len 10 eurami a hlavne Ferovi a Denisovi, ktori sa tomu neprestajne venovali.
Roman | 07-01-2015 22:30:46
Pokial viem ten Fero Zadjora vybehával ku každému pre hračky..aj za mnou bol...Toho chlapca som videl celé dni behať po Seredi a mal vždy plné auto hračiek...Keď som mu povedal,že mu dám za benzín povedal,že NECHCE NIČ a že si cení že som prispel..údajne to že to všetko obehával bol len malý benefit za našu ochotu..Robil pre to až MOC..a VY Mladá Sereď si na tom leštíte Ego...Česť tomu Ferovi a Denisovi ktorí to robili ZADARAMO pre tie decká a nepotrebujú o tom písať a tlačiť to na silu do nejakých novín....Tu je vidno kto to robil pre Deti a kto pre svoje Ego...sklamal som sa v Mladej Seredi...Len ste sa "zastrešili" pod Ferov a Denisov úspech..hlavne,že o nich sa tu ani pomaly nepíše...Stále len tá MLADÁ SEREĎ..mňa by zaujímalo koľko ste prispeli keď o tom stále niekde vypisujete...
Pavol Kurbel | 07-01-2015 22:14:43
Pokiaľ sú tieto aktivity robené nezištne a s dobrým úmyslom, klobúk dolu. Dnes nie je veľa ľudí, ktorí by boli ochotní pre druhých zadarmo niečo robiť.
anonym | 07-01-2015 21:46:52
Sú tu takí čo zakladajú,vkladajú,vykladajú,odkladajú a takí čo robia .
Nevšímajte si neprajníkov a závistlivcov čo vedia iba ohovoriť a keď majú niečo urobiť tak sa pose.ú a neurobia nič.Mladí,palce hore !
:((( | 07-01-2015 20:52:41
Tiež začal kariéru jak starý. Vyliatím niekoho, čo niečo založil....
pre Mato Tomcanyi ml. | 07-01-2015 20:36:44
Nedajte sa znechutit a odradit niektorymi komentarmi.To,co robite je obdivuhodne,preto nechapem,ako moze este aj toto niekto skritizovat,dokonca napisat,ze tito mladi ludia sklamali.Pokracujte,drzim palce :D
Anonym | 07-01-2015 13:37:50
Dobrých skutkov nie je nikdy dosť,mladých treba podporiť.Palec hore.
:)) :)) | 07-01-2015 10:18:51
:) :) :)
tak takto sa robi buduca kariera, celý tato
Klobúk dolu | 07-01-2015 10:04:51
veľký rešpekt pre všetkých členov MS
obcan | 07-01-2015 08:48:15
ti mladi sexi ludia z mladej serede maju moj respekt
Mlada Sered | 07-01-2015 01:35:19
Pre uplnost opakujeme: Spln vianocne prianie t.j. navsteva na onkologii zorganizovali dvaja ludia: Fero Zadjora a Denis Kucera. Zdruzenie Mlada Sered sa ZUCASTNILO projektu Spln vianocne prianie. Do tohto projektu sa zapojilo velke mnozstvo ludi. Tito ludia vyzbierali obrovske mnozstvo hraciek, za co si zasluzia velky respekt. Vsetky hracky vidite na fotke c.13. Je to v clanku spomenute, ale radsej opakujeme, pretoze na FB sa strhla diskusia, ze to vsetko urobila len Mlada Sered. To tak veru nie je, my sme len prispeli.
Mato Tomcanyi ml. | 07-01-2015 00:08:35
Zrazu | 06-01-2015 23:16:22

Prosim, citajte cely clanok. Je z neho jasne, ze vacsinu aktivit sme robili a budeme robit v Seredi

- rodiny, ktorym pomahame su zo Serede
- s bezdomovcami, s ktorymi sme sa stretli su v noclaharni na Garbiarskej ulici, prevadzkuje to tam Trnavska arcidiecezna charita
- najblizsie aktivity planujeme pre neziskovku Teen Challenge, ktora taktiez sidli v Seredi
- oblecenie pre socialne slabsie rodiny pojde Seredcanom

Co sa tyka detskeho domova v Seredi. Boli ste tam niekedy? Domnievam sa, ze zrovna tie hracky sa momentalne viac hodia na detske oddelenia v nemocniciach. Avsak zostalo ich este dost, len prva cast isla na onkologicke oddelenie. Teraz rozmyslame, co s ostatnymi. Ak poznate v Seredi miesto, kam by sa este hodili, kludne dajte vediet.

Samozrejme si uvedomujeme, ze fungujeme najma vdaka podpore lokalnych firiem, niektorych poslancov, ktori ocakavaju, ze sa budeme zameriavat na Sered. 90% mladoseredskych aktivit je v nasom meste, takze dufam, ze sme vas az tak nesklamali :)

Boris | 06-01-2015 23:55:15
Toto by nebol TUPÝ slovenský rozum, aby si nenašiel niečo čo môže skritizovať!!

Videli ste niekedy ako to vypadá v detskom domove v Seredi? Asi nie. Nie som rasista, ale 99% ba dokonca si dovolím tvrdiť, že aj 100% detského domova sa skladá z nik iných než našich milovaných cigáňov. To by až tak nevadilo, ale vždy keď idem okolo majú tie 10 ročné detská cigarety v papuli a vyfajčujú si. Teraz sa poriadne zamyslite!! Zaslúžia si taký ľudia pomoc?

Čo je v živote najdôležitejšie? Predsa zdravie! Tí domováci ho majú a nevážia si ho a vy im chcete ešte pomáhať?! To si snáď robíte srandu...

Radšej pomôžem deckám, ktoré to v živote majú naozaj ťažké a to sú tie, ktoré ležia na onkológii.

No a k Mladej Sereď a k tým ľudom, ktorí toto zorganizoval poviem len jediné, že je to naozaj super, že sa nájdu ešte takýto ľudia. Karma, karma vám to všetko raz vráti.
Zrazu | 06-01-2015 23:16:22
oz Mladá Sereď sa nejako rýchlo preorientovala na charitu. Vznikli preto, aby v Seredi niečo urobili pre mladých ľudí. Veď sa aj tak volajú, že Mladá Sereď. Tak prečo nosia hračky na Kramáre? Prečo nepomohli detom v detskom domove v Seredi? Alebo v inom ústave v Seredi? Je ich tu viacej. Prečo neurobili nejakú silvestrovskú párty? Veď na toto oni vznikli. Preskakujú tam, kde sa im to viac hodí. Sklamali ste ma

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign