Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vek odchodu do dôchodku sa zvyšuje. Súčasní tridsiatnici budú pracovať pravdepodobne do 70-tky

Miloš MajkoDátum21. 01. 2015 13:29:44TémaEkonomika
200

Ďalšie nepríjemné, no zďaleka nie neočakávané správy opätovne prinášajú médiá občanom našej krajiny. Postupne sa dozvedáme o neudržateľnosti hranice odchodu do dôchodku v 62 rokoch a o nevyhnutnosti zvyšovania veku odchodu do dôchodku zhruba každých 7 rokov o jeden rok. Znamená to teda, že od roku 2017 sa odchod do dôchodku bude posúvať v závislosti na vývoji priemernej strednej dĺžky dožitia obyvateľov. Malo by to znamenať, že dnešný 50-tnik by do dôchodku mal odísť viac ako 63-ročný, 40-tnik asi 65-ročný a 30-tnik 68 ročný. Zhruba v roku 2070 touto matematikou nárok na dôchodok mali mať až 70-tnici.

Dôvodom k týmto opatreniam je mimoriadne negatívny demografický vývoj, kedy pribúda dôchodcov, ktorých už máme viac ako 1 milión a ubúda novonarodených detí, teda tých, ktorí by vo svojej dospelosti mali zarábať nielen na seba, ale aj na dôchodky svojich rodičov, či ďalších ľudí zaradených do sociálneho systému.

Treba povedať, že v okolitých štátoch je situácia obdobná a že na zvyšovanie odchodu do dôchodku tlačí aj Európska únia, ktorá už dávnejšie členským štátom odporučila výhľadovo zvýšiť dôchodkový vek až na 70 rokov.

V tomto materiáli sa nebudem venovať možnosti nájsť si zamestnanie už 50-ročných ľudí, nie to ešte 60 či 65-ročných. Položím len základnú otázku. Zamyslel sa niekto z predstaviteľov Európskej únie nad logikou svojich vyhlásení a spravodlivosťou ich obsahu ? Je normálne, aby ľudia s nárokom na vysoké platy a následne renty už po jednom volebnom období takto arogantne odporúčali čokoľvek týkajúce sa dôchodkov občanov jednotlivým krajinám ? Čo spôsobuje istotu týchto ľudí, že sa státisíce poctivo po celý život pracujúcich ľudí nevzbúria ?

Aj takéto nepochybne nevyhnutné opatrenia zamerané voči skutočne pracujúcim občanom prinútia mlčiacu väčšinu rozmýšľať napr. aj nad tým, ako je možné, že sústavne máme v systéme zaradené desiatky tisíc ľudí, ktorí v živote nepracovali a do systému neodviedli ani cent ? Ale opačne, do smrti a mnohí po generácie do sociálneho systému tvoreného práve pracujúcimi občanmi čerpajú hotové finančné prostriedky.

Už dlhšiu dobu mám obavy, že ďaleko razantnejšie reformy v dôchodkovom zabezpečení bude nevyhnutné vykonať aj u ozbrojených zložiek, ktoré majú tzv. výsluhové dôchodky. Ešte v nedávnej minulosti totiž do výsluhového dôchodku mohli odchádzať napr. policajti po odslúžení 15 rokov v policajnom zbore. T.j. už 35-ročný ľudia.

Úplne na záver je potrebné uviesť, že aj v dnešnej dobe predpokladané odchody do dôchodku sú vyslovene orientačné, nakoľko ťažko predpokladať ďalší vývoj spoločnosti a zmýšľanie politikov v budúcnosti.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Shelley, prosím nečítať | 11-10-2017 11:17:28
Viera | 11-10-2017 10:15:01 Nuž podľa pravopisu, pochybujem, že ste \"slováčka\". ... Skôr asi Slovenka. Ale slovenčina Vám v škole asi moc neišla. V dvoch vetách osem hrúbok!! Brrr.
Viera | 11-10-2017 10:15:01
No to sa clovek ani poriadne neocitne v tom dochodku a uz koniec života.kto vymišla taketo roky do dochodku mal by ratat že je nezmiselne 65 rokov a viac ved už teraz mam v pedesiatke zdravotne problemi a doktory len vidia peniaze za vsetkym a o lekarnach ani nehovorim lieky tak zdražely viac ako meso u mesiara je to všetko na ludi ktory su chory vela nemožu zvladnut tuto životnu situaciu ktora je tu na Slovensku.SPolutovanim trpim lebo som slovačka....
Tie peniaze | 24-01-2015 14:56:56
si zrušte Vy. A nedávajte mi žiadne rady, ktoré sú hodné psychiatrického vyšetrenia. MYslím samozrejme Vašej múdrej hlavy.Túto dobu si Vy nazývajte akokoľvek. Ja nekomentujem váš názor, ani Vám nepodhadzujem čo máte robiť.JA len tvrdím, že to, čo je u nás dnes nemá s demokraciou, ani žiadnym izmom nič spoločného. Je to vládnutie bandy zločincov a zlodejov.
Obcan | 24-01-2015 13:42:57
ja nečítam príspevky | 24-01-2015 13:26:14

:-)))

Este ste zabudol napisat ze zrusite peniaze a kazdy si z obchodu vezme to co potrebuje :-)
Ono uz taka idea tu bola a tiez neako nefungovala.
Pri vsetkych tych ,,...izmus,, stale najlepsie vyznieva kapitalizmus.
Ale naozajstny kapitalizmus,nie ta fraska s ktorou sa tu na neho hraju ti,co by sa ani tou lopatou neuzivili.
ja nečítam príspevky | 24-01-2015 13:26:14
predchádzajúcich prispúievateľov. Je to len preto, aby neovplyvnili môj vlastný názor. Je mi skutočne k sm iechu, keď "znalci" pomerov a židoboľševická vládna čvarga tvrdí, že opdchod do dôchodku až v sedemdesiatke. Tí idioti nevedia čo píšu, majú určite vymetemé mozgy. Ak teda niečo v tých priblblých hlavách majú. Dnes, opakujem dnes, sú bez šance na zamestnanie ľudia kolo päťdesiatky !!!! Alebo sa mýlim????? A kto Vám bude z tých s k v...e..n ..ých kapitalistov zamestnávať niekoho po šesťdesiatke. NA tom to Slovensku to už fakt tým, ktorým je daná žiľ možnosť o niečom rozhodovať skutočne j....b. . Nepochybujem, že právo na prácu nám dá jedine ďaĽšIA skutočná socialistická revolúcia. A netreba sa báť, bude z čoho brať. Sudcom, a celej justícii z tých nekresťanských platov, zrušením Ústavného súdu ďaľšie milióny, so zdravotníctvom spravíme poriadky jedna radosť,Penta a podobná čvarga si ani NePentne Paškové lekárničky znárodníme. POctivých súkromníkov necháme na svatom pokoji, môžeme byť radi , že zamestnávajú dvoch troch ľudí z dediny, aspoň štát nebude mať o týchto ľudí starosť. Takto to bude so všetkými súkrmnýmiu spoločnosťami,ktoré dávajú ľudom fakt prácu, pri ktorej sa tvoria skutočné hodnoty. Rôzni bankoví poradcovia, hovorcovia a nič nerobiaca čvarga vrátane politológov a členov kadejakých inštitúcii zaoberajúcich sa hovnom ale najmä vycucávaním štátnych peňazí pošleme v lopate.Treba peniaze pre SAV-ku a skutočné vysoké školy a nie PAneurópsku vysokú škola dr. Čarnogurského a podobných dedinským vysokých škôl.
chcem povedať iba toto | 24-01-2015 11:00:21
Kým si robotník neuvedomí, že práve v ňom je sila,tak páni budú stále s nami zaobchádzať ako s malými deťmi, veď o čo sa snažia,aby oni boli veľký páni a ostatní chudáci,ktorí im musia byť vďační za každý cent,ktorí dostanú za odvedenú prácu,ktorú neraz musia vykonávať v maximálnom tempe, aby zamestnávateľ nemusel prijať ďalšieho pracovníka. A tak to bude stále, stále budeme pracovať aj za troch, ale za jeden plat,len aby na nás zamestnávateľ ušetril,až kým sa nespamätáme, že práve v nás je sila, lebo ak robotník nezhotoví výrobok páni môžu koľko chcú sedieť vo svojich drahých kreslách a n naparovať sa aký sú dokonalý, keď robotník nevyrobí,oni nebudú mať čo predávať ani objednávať,preto by mali už konečne zísť zo svojich zlatých trónov a viac myslieť na tých, vďaka ktorím sa im tu tak dobre žije. A ešte, čo sa týka dôchodkov, taktiež celý život ťahajú z ľudí veľké peniaze a otvorili ďalší a ďalší pilier, len nech sa dobre napakujú a keď konečne príde čas vyplácania dôchodku najradšej by boli, aby mohli vyplatiť maximálne mesačný dôchodok, ktorý si môže dôchodca zobrať akurát tak rovno do hrobu.
minimalna mzda | 23-01-2015 10:01:36
Nemecko trva na tom,ze ak pracujes v Nemecku a to je jedno,ci tam len prechadzas kamionom,alebo inaksia forma prace,musi dotycny dostat 8,50na hodinu.A to je jedno u akej firmy pracujes.Som zvedavy,ako to budu kontrolovat,a co urobia slovenski prepravci,aby sa tomu vyhli.
gulak | 23-01-2015 09:51:01
Máte pravdu,že my sme naučení ohýbať chrbát,ale nemyslite si,že by ľudia nechceli viacej zarábať,ale nakoľko väčšina ľudí robí v súkromnom sektore,tak sú odkázaní na milosť,či nemilosť svojho zamestnávateľa...u nás chýbajú pravé odbory,tieto slovenské odbory,to sú takí dobré platení šašovia...ak niekto má recept,ako zaistiť,aby ľudia viacej zarábali..tak to sem napíšte,ale nepíšte tu také trápne kydy,že každý má začať od seba a pod.....blá..blá..blá...
pre obcan | 23-01-2015 09:21:21
Pokial sa budete vsetci vyzivat v takych bombastickych pubertackych reci ,demonstrovat a robit referenda za vselijake nepodstatne veci,nikdy sa nas Slovensku nic nezmeni.Zamestnavatelia a ich vykoristovanie robi zo zamestnancov zebrakov.Kto so mysli,ze vymenou vlady sa nieco zmeni,ani keby sa zmenila cela vlada,teda bola by pravica,nic by sa zasadneho nestalo.Presne ste to vyjadril,neviem ci ste ten sami obcan.Kamionova doprava,Majitelia zarobia,a davaju dvakrat mensie platy,ako na zapade.Ceny na Slovensku sa vyrovnali zapadu,ale platy nie.Moze za to ozaj len vlada?
Obcan | 22-01-2015 19:33:34
Miloš Majko | 22-01-2015 16:42:04 - v tom s Vami uplne suhlasim.
Slovaci ale toho znesu vela,ved su jeb...,pardon ,,narod holubici,, takze sa obavam ze to utahovanie opaskov este chvilu potrva.
Lenze ti hore idu na to dobre-ked uz zacina priharat,trocha popustia a zase pritiahnu,az to raz neodhadnu a spusti sa retazova reakcia co nedopadne dobre.
Bratia cesi su v tomto oproti nam popredu,oni uz maju skusenost a vola sa to ze defenestracia.
Niesom nikdy za riesenia silou,ale ako mate moznost vidiet ti co maju moc sa dnes uz neboja nicoho,jedine ze by im slo o ich vlastny krk.
A dejiny sa zvyknu opakovat...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2015 16:42:04
Obcan | 22-01-2015 16:30:32 | - na Slovensku bude presne tak, ako to umoznia ohybanim svojich chrbatov obcania.
Obcan | 22-01-2015 16:30:32
j.r.nem | 22-01-2015 14:27:21

Dal ste dobry priklad s tymi kamionistami,preto by som mal otazku:
Ako je to mozne,ked ceny za prepravu su cca rovnake,ale kazdy slovensky prepravca place ako nema a neda sa pridat... ?
Ak jazdi sofer za 400e a iny za 1500,ma xy soferov a to este nevravim o odvodoch z tej vyssej sumy,ako to ten chudak rakusak zvladne ked takto prichadza aj o desiatky tisic eur mesacne ??
Neviem ako v Nemecku,ale trebars v Rakusku ak jazdi sofer pod firmou,tak ma oficialny plat,samozrejme diety,13+14 plat,preplaca sa mu dochadzka za pracou (raz rocne sa vyplna formular)ziadne hnanie navyse a podvody s magnetmi a pod. a to nevravim o dalsich vyhodach ako rodinne pridavky,materska pre manzelku...atd.
Ano,v niecom je napomocny aj stat,ale tu ani stat ani podnikatel a od ,,revolucie,, preslo 25r-to sa akoze teraz bude stale vyhovarat ze proste to na SVK nejde a raz o 500r budu vraviet ze vsak revolucia :-)
Potom sa ani necudujem tomu ze ked vsade je lacny benzin a vlastne uz skoro vsetko lacnejsie (v prepocte na zarobok),ze slovac len nastavuje ten chrbat,vsak este nalozte...
Na SVK mozno kedysi bolo dobre,ale ten co este veri ze bude lepsie by mal navstivt Dr. Chocholouska.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2015 15:44:09
Marek | 22-01-2015 13:44:39 | - Marek, uprimne - pobavil som sa.

Netusim, comu sa venujete Vy, no pravdepodobne ste mlady a staroba je teda Vas posledny problem.

Nebudem pisat o sebe, podnikam skoro stvrt storocie (mozno mate zrovna tolko rokov) a nikdy som nebol nezamestnany. Povedane inak, staram sa o rodinu a seba a znovu uprimne - mam obavy z buducnosti. Nepovazujem sa za chudobneho, ale politici systematicky likviduju sance ludi dostojne prezit vlastnym rozumom a schopnostami. Robia z ludi odkazane tvory, obmedzuju nas predpismi a uberaju nam sance aktivne ovplyvnovat svoju buducnost.

Lutujem - treti raz uprimne - lutujem ludi, ktori cely zivot pracuju a odvadzaju do systemu prakticky polovicu svojho zarobku. A nasledne sa pozeraju na jednu kauzu za druhou, v ktorych ich nimi voleni zastupcovia de facto zdieraju z koze a arogantne tuneluju ich vlastne peniaze.

Marek, prestavame mat dosah na tvorbu svojej buducnosti. Zakony a pravidla nam menia takpovediac za chodu a na Slovensku sa straca pravna predvidatelnost a istota.

Robia z nas uplnych chudakov, aby nam nasledne mohli velkodusne davat nesystemove a diskriminacne zvyhodnenia.

Marek, nech sa Vam dnes dari akokolvek, raz to moze skoncit a nasledne (pripadne vekom) pochopite, preco sa veci okolo nas deju tak, ako sa deju.

Na zaver - pokym ja musim zo zakona cely aktivny zivot odvadzat ciastky urcene de jure statom, tak trvam na tom, ze mame narok na slusny dochodok a to nehladiac na to, ci na neho budem alebo nebudem odkazany.

pre:Marek | 22-01-2015 14:55:35
Nezabúdajte,že nie každý má taký príjem,aby si mohol nasporiť tisíce!Možno takí s vysokým príjmom,bez detí,s úplatkami,možno takí áno.
Robo Horvath | 22-01-2015 14:29:16
Proletari vsetkych krajin spojte sa a investujte alebo dajte peniaze Marekovi a on vam ich da na poriadok. :))

Pane boze to uz nacisto zbohom zdravy rozum

j.r.nem | 22-01-2015 14:27:21
Zo sto pracujucich ludi na Slovensku ma len asi 70 Prozent ludi riadne pracovne zmluvy,ktore by im zabezpecilo aky taky dochodok.Najhorsie su na tom soferi kamionov u nespocetnych sukromnikov.Potom nastane velke rozcarovanie.
Jozef | 22-01-2015 14:14:42
Marek:
"Stále sa chcete spoliehať na štát, že vam vyplati peniaze z 2. piliera alebo že Vám vyplatia aký taky dôchodok?"
Pokial sa chce stat stale spoliehat, ze naplni soc. kasu aj z mojich odvodov, tak ano.
dôchodok v Nemecku | 22-01-2015 14:08:11
Průměrný důchod v Německu v roce 2009 dosahoval 742 €, průměrný důchod mužů přitom činil 1 049 € a žen 528 € měsíčně. Němci však ze svých důchodů musí nadále odvádět např. zdravotní pojištění. Průměrně tedy dosahuje průměrný čistý důchod mužů 57,9 % průměrného čisté mzdy (dle studie OECD „Pensions at a Glance 2011“). I nadále zůstávají v Německu mzdové rozdíly mezi „západním“ a „východním“ Německem. I průměrné penze jsou v „západním“ Německu vyšší.
Marek | 22-01-2015 13:44:39
Odchod do dôchodku je vec peňazí. Stále sa chcete spoliehať na štát, že vam vyplati peniaze z 2. piliera alebo že Vám vyplatia aký taky dôchodok? Tak to určite ešte verite na Ježiška... Teraz pracujeme (mame peniaze, tak imvestujem, odkladajme ich teraz a nie v 50-tke!)Pokiaľ chcete viac info, tak mi kľudne píšte na fb: Marek Čverčko.
j.r.nem | 22-01-2015 13:44:13
Jozef uviedol sumu,podla Statistik to tak moze byt,ale na mojej ulici,kde byvam,a vela dochodcov okolo mna o takom dochodku sniva.Dane socialna poistovna A dan na starostlivost o starych ludi samozrejme musite platit aj z toho.
gulak | 22-01-2015 12:58:25
Druhý pilier je tiež dobré zlodejstvo...z Vášej nasporenej sumy dostanete 70 percent...30 percent je režia
Jozef | 22-01-2015 12:36:27
Milos, pokial sa nemylim, tak je to cca 900-1100 Eur/mesiac.
Ale sa tam zdanuju aj tieto.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2015 12:19:13
j.r.nem | 22-01-2015 11:58:03 | - uvedte prosim vysku beznych dochodkov v Nemecku. Ziadne extremy - standard. Pripadne beznej mzdy.
Dakujem.
j.r.nem | 22-01-2015 11:58:03
V Nemecku dochodkovy vek 65 rokov,postupne sa zvysuje na 67.Ked mate odrobenych 45 rokov,mozte ist v 63.rokoch.Mozte ist aj prv ako 65,ale strhava sa vam 0,3 procenta za kazdy mesiac,maximalne 18,Prozent,a to navzdy.Musite mat odrobenych urcity pocet rokov teraz neviem kolko.
Ekonomické vyhodnotenie | 22-01-2015 00:41:41
https://www.youtube.com/watch?v=FsLSVKTBVnU
Peter | 21-01-2015 21:09:21
Len v krátkosti - ak sa jej dožiju....
vodcovia | 21-01-2015 21:02:00
Ako to vlastne myslia naši vodcovia, keď na jednej strane chcú, aby si o dôchodok mohol občan požiadať po odpracovaní 15 rokov, na sruhej strane toto. Vedia vlastne čo chcú, alebo nevedia kam z konopy?
daniel | 21-01-2015 20:33:52
Olaláááá! Dochádza na moje slová! A potom že som blbý...
všetko pre národ | 21-01-2015 20:29:17
Robiť a skapať.
Skapať ak nemáš robotu.
...
Dožiť sa dôchodku?
Vy, "naši" banánoví vodcovia - pľujem na Vás!!!
dôchodok | 21-01-2015 20:15:01
Nebojte sa! V parlamente, vo vláde môžete prežiť aj do 100 rokov. Driemať, hrať sa, poprípade len brať plat a rôzne výhody to nie je najhoršie. A tie zákony? Jedna hrôza! Tak len do toho!
Emana | 21-01-2015 20:14:21

Otrokarstvo v 21.storoči. !!!
Hanba štátu, hanba aj vykoristovatelom tzv. PRACOVNYCH AGENTUR, ze toto vobec štat dovoli, aby zdierali občanov.
Tak nech si robi každy sam na seba, nie aby sme robili este aj na prízivnikov. Vsetkych romov dat vysetrit, ci su ozaj invalidni .

arkanove delije | 21-01-2015 19:36:19
vlada by mala zrusit ciganom invalidne dochodky a dalsim prizinvikom ktory v zivote nepracovali iba vyuzivaju SLOVENSKY STAT
Mynona | 21-01-2015 18:34:13
Aký výsluhový dôchodok má mať úradník - policajt, ktorý celý život robil na DI a vydával EPZ ? Resp. za čo?
anonym | 21-01-2015 18:28:31
Keby sa v tejto republike normálne rozmýšľalo, tak každý by dostal podľa zásluh to čo si zaslúži a nedostal by ten, kto si nezaslúži. Lenže aj keby nebolo na dôchodok pre človeka, ktorý odpracoval 40 rokov, vždy musí byť na soc. dávku pre toho, kto do systému neprispel ani centom.
onanym | 21-01-2015 18:16:56
...keby nebolo ustavicneho rozkradania statu, predrazenych tendrov, zbytocne minutych nakupov, a neviem coho este, do dochodku by sme mohli hadam v 50tke... Preto treba ist volit a vyjadrit svoj nazor. Otazka znie, KOHO?!...
anonym | 21-01-2015 18:08:39
Podľa mňa sa tie ďaleko razantnejšie reformy v dôchodkovom zabezpečení u ozbrojených zložiek už vykonali, keďže sa posunul vek nároku na výsluhový dôchodok z 15 rokov na 25.
Boris | 21-01-2015 17:54:04
Nejde len o starnúce obyvateľstvo, ale hlavne ide o technologickú nezamestnanosť a problémy v zadĺženosti krajín a obyvateľstva, ktoré už nemá kúpnu silu a schopnosť ďalej konzumovať, čo je dôležité kvôli udržanie rastu ekonomík, ktorý zabezpečuje stabilitu v kapitalistickom systéme.
Už bolo písané a boli zverejnené mnohé analýz z rôznych prestížnych univerzít o exponenciálnom raste technológii a jeho negatívnom dopade na zamestnanosť. Niktoré štúdie odhadujú že v nasledujúcich 15 rokoch technológie eliminujú skoro 50 percent pracovných miest. Ekonomiky v kapitalizme, aby fungovali musia neustále rásť, ale bez pracujúceho obyvateľstva, ktoré nemá kúpnu silu lebo je nahradzované strojmi sa dostaneme znova do recesie a neskôr do ekonomickej depresie nevídaných rozmerov. Treba žiadať základný príjem, redukciu pracovného času, zdanenie 1 percenta najbohatších, ktorý vlastnia 50 percent celkového majetku na planéte, ukončiť kapitalizmus a nahradiť ho ekonomikou založenou na zdrojoch (The resource based economy).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-01-2015 17:17:54
Juro | 21-01-2015 16:37:35 | - precitajte si to, co pisem v clanku.

Navod na pouzitie: ja pisem o nedavnej minulosti a nie o sucasnoti. Verte, ze poznam aj predosly stav a aj sucasny.
palo | 21-01-2015 17:03:02
Ak by sa islo aj v 100-ke do dochodku, nema to ziaden vliv, aby sa rodilo viacej deti. Stat nepodporuje mlade rodiny, ba prave naopak. A ked sa nad tym zamyslite, ako moze 20 rocny a 60 rocny byt pracovne rovnocenny, proste ludia budu na socialke, kde dostanu menej ako by bol dochodok, takze stat takto v konecnom dosledku s ludmi vybabre.
Obcan | 21-01-2015 16:48:51
Juro | 21-01-2015 16:37:35

Juraj co si policajt ? :-)))

,,Ešte v nedávnej minulosti totiž do výsluhového dôchodku mohli odchádzať napr. policajti po odslúžení 15 rokov v policajnom zbore. T.j. už 35-ročný ľudia.,,
Juro | 21-01-2015 16:37:35
Pán Majko.Naštudujte si nové a novelizované zákony a až potom sa vyjadrujte o reformách v dôchodkovom zabezpečení ozbrojených zložiek.Podľa platných zákonov musia policajti a vojaci odslúžiť 25rokov a až potom majú nárok na výsluhový dôchodok....Pekný deň.
Vladimír Herega | 21-01-2015 16:17:50
Tak tak, treba ich utopiť v bezodnej diere zvanej Sociálna poisťovňa.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-01-2015 15:43:38
Preto politikov trápi druhý pilier aby peniaze nemohli dediť pozostalým ale radšej ich minút alebo ukradnúť.
Majka | 21-01-2015 15:32:24
Kto z našej generácie sa dožije dôchodku?!A majú ušetrené!!!
tiez obcan | 21-01-2015 14:54:57
ved o to ide - aby sa nedozil
Obcan | 21-01-2015 14:53:57
p.Majko,som ,,mlciaca vacsina,, a nehanbim sa za to.
Presne tak isto ako sa nehanbia ti ktori su tam roky rokuce voleni a tie roky uz davno potvrdili ze sa nic nebude menit,hrable budu hrabat vzdy len k sebe a kazdy clovek musi v prvom rade mysliet na seba.
To ako pisete o tom podiele kto kolko prispel do spolocnej kasy vedia vsetci,ale zase sa nic nezmeni,lebo ti co tam budu voleni chcu mat pokoj na kludne rozkradanie a nie aby boli v bulvare na titulke aki su rasisti ze chcu pobrat individuam co v zivote nepracovali ich stedre davky,ktore su casto vacsie ako dochodky tych co do systemu prispievali desiatky rokov.
A ked uz sme u tych dochodkov a praci pre ludi po 50tke,respektive v buducnosti po 60tke-ono to stat vyriesil uplne jednoducho:
Je jasne ze fyzicky nebudete zvladat po 60tke kopec prac,respektive s mensim vykonom ako mladi,ale narok na dochodok nebude,tak namiesto aby stat vyplatil ludom par stoviek dochodku,budu tito ludia tiez doma,len s tym rozdielom,ze to nebudu dochodky,ale socialka par desiatok eur-na tu budu mat narok.
No a vec vyriesena,peniaze usetrene a sup ho dalej rozkradat.
A dokolecka dokola...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-01-2015 14:28:25
Ked to takto ďalej pôjde, tak aby bolo v tom čase aj z čoho vyplácať dôchodky. Lepšie povedané najmä aby sa pracujúci toho veku dožili.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign