Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vedenie mesta podľa slov občianky s obyvateľmi nič nekonzultovalo

200

Sereď  |  Nespočetne veľa krát sme písali, ako dôležitá je komunikácia volaných zástupcov v meste - samosprávy s obyvateľmi, ktorí samosprávu financujú a v záujme ktorých má byť správa obce či mesta vykonávaná.  Včasné informácie poskytované občanom cez overené, osvedčné a občanmi žiadané komunikačné kanály (obojstranné) a zisťovanie názorov občanov na to, čo je pripravované z ich peňazí.

V Seredi komunikácia medzi samosprávou a obyvateľmi podľa názoru obyvateľov stále nefunguje, alebo funguje veľmi zle.

Oslovila nás obyvateľka mesta s problémom, ktorý sa nedotýka len jej. Oslovila nás po stretnutí s primátorom, o ktorom sa vyjadrilaaj v priloženom videozázname.

Nuž, opätovne tu je stav, kedy sa občania dozvedia plnú pravdu o dianí okolo nich až vtedy, keď už s dosť veľkou pravdepodobnosťou bude pre nich neskoro.

Kto je za tento stav takmer osem rokov v meste  Sereď zodpovedný?


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Soraya | 08-08-2018 15:32:09
hrozi nam to veru a to co hrozi nasim detom ktore tu vyrastaju
to je nic pre teba! Mesto malo sancu nam aktivne pomoct a najst lepsie riesenie. Dajte ubytovnu na Bratislavsku umiestnite tam aj tych od Vahu a poslite policajnu raziu na spoluobcanov na Cukrovarskej. Je to tazke, Vy potrebujete lahke riesenia. Ked uvidim v predvolebnej kampani aky je primator super, ked to vybudoval asi sa pozvraciam.
názor | 08-08-2018 14:51:05
Bezdomovcom sa môže hocikto z nás ľahko ocitnúť. Každý má veľké pôžičky a stačí, že sa prestane dariť, prídu zdravotné problémy, psychické problémy,problémy v práci, rodine, finančné problémy nestačia sa splácať úvery a mnoho razy je človek bezdomovcom ani nevie ako. V každom prípade za bezdomovcom treba hwľadať človeka a povinnosťou mesta, si myslím, je postarať sa aj o týchto svojich občanov a nie ich vyvreť niekde za mesto
pre iriesenie | 08-08-2018 13:08:29
co tak na mesiaci? ani tam mesto nema ziadnu nehnutelnost tak ako na bratislavskej takze rovnako dobra moznost ...
irešenie | 07-08-2018 21:38:29
to nemyslíte vážne tí chudáci bezdomovci sú asi na vozíku,a lebo sa ponáhlajú do roboty nie.
to sa mi snívá lahke riešienie by bolo na Bratislavskej
ubytovňa aby to nebolo pre migrantov.
Ale aj kde tú ubytovňu urobiť? Návrh bol, že na Bratislavskej ceste. Kto by tam chodil počas zimy, cez križovatku? Je to ťažké riešenie, aby sa vyhovelo každému.
pre samospravu | 07-08-2018 15:52:07
preco nie na Bratislavskej?

Konecne sme mohli mat bezpecnejsie byvanie. Cim rozmyslate?
Garbiarska | 05-08-2018 09:01:11
Táto ulica je katastrofa ! Feťáci , rómovia , cudzinci .... Deťm spravia jedno ihrisko , ale že tie deti tam musia strážiť mamičky to je už iná vec. A netrepte že je to výchove. Ja mám deti 3 a bojím sa pustiť von aj 10 ročné , lebo feťáci sa tu promenádujú jak na móle ! Nie je to sranda !!! Kde sú tie časy keď sme sa hrali vonku bez strachu a rodičia kričali na nás až po zotmení , lebo sme hrávali basketbal celé dni za barákom ?! Kde teraz môžem nechať takto deti samé vonku ?!!! Toto mesto sa stalo za tie roky nebezpečné !! Áno veľa sa tu zmenili, skrášlilo či vybudovalo , ale bezpečnosť je čím ďalej tým horšia pretože feťáci a cudzinci sa tu množia ako huby po daždi
Škoda | 04-08-2018 12:01:09
Mohla tam byť, pekná škôlka. Škoda. Len tak ďalej, mladý budú zo Serede utekať! Z roka na rok horší život! Škoda Sereď mohla byť pekné satelitné mestečko!
Seredanka 2 | 04-08-2018 09:00:14
Prosim Vas dajte este dovody preco nie na Bratislavskej ? A kde konkretne sa to planovalo.
Samosprava Ignoruje obcanov, nemali sancu sa k tomu vyjadrit, ked sa o tom rozhodovalo. Preco ? Demokracia znamena vlada ludu, bohuzial v Seredi to neplati.

Tato budova sluzila ako centrum volneho casu pre deti, to bolo tiez uzitocne. Ale mudrci rozhodli, ze na to nie su peniaze, poculi ste dobre, nie su peniaze pre nase najdrahsie deti.
Centrum sa presunulo do skoly na Komenskeho, aby sa usetrilo, ucitelky po svojej praci nutili , aby robili aj tam, bol tam 1 zamestnanec. Dlho to nevydrzalo a zrusilo sa to. A nehambia sa tocit o tom ako su dolezite pre deti protidrogove programy. Vysledok tejto politiky ohrozuje deti, nemaju kam ist, mimochodom kruzky stoja cca 20 euro mesacne, mam tri deti. My sme chodili do centra skoro zadara a travili sme tam popoludnia, naucili sme sa kopu veci.
Teraz viete ako to u nas vyzera za chrbtom stanuju fetaci s bezdomovcami o kusok dalej romovia predavaju drogy. Davam peniaze kazdy rok na charitu a aj pomozem konkretnym ludom. Syn kamaradky mal krestansku vychovu a bol v skole vzorny ziak, ale mesto ho dostalo. Modlim sa kazdy den, aby sa to zmenilo, zelam si pre vsetky deti zdrave bezpecne prostredie. Mozte si poratat kolko deti tu byva. Mame sucit pre ludi v nudzi, ale aj Vy ho majte pre nas. Mame zle skusenosti, pouzite ihly, neporiadok, kradeze, ponukaju drogy len tak vonku. Mame strach o deti, skuste si takto zit !


Neinformovany obcan | 03-08-2018 23:15:08
Byva tam v blizkom okoli cca 1000 ludi urobil sas nanich podraz jak hovado uz boli postaveny pred hotovu vec s este ich budes obvinovat Ĺľe chcu nehat zamrznut bezdomovcov
Napis kde byvas

Rovnica snasanlivosti ubytovni cim dlhsia vzalenost tĂ­m vatsia toleranci
Radim ti veselicky nedavaj si to ako zasluhu do kampane len sa zhovadis
názor | 03-08-2018 23:10:52
Hovorí sa, že \"chudoba cti netratí\". V našej spoločnosti sa v takejto situácie ocitnúť môže každý z nás, buď prídete o prácu, alebo nejaké nešťastie v rodine, neúmerné zvyšovanie cien... Ale, že ich ľudia odmietajú vidím v tom, že všetko okolo seba znečisťujú. Nechávajú za sebou svinčík, čo by naozaj nemuseli. Ale aj kde tú ubytovňu urobiť? Návrh bol, že na Bratislavskej ceste. Kto by tam chodil počas zimy, cez križovatku? Je to ťažké riešenie, aby sa vyhovelo každému.
ďalší názor | 03-08-2018 19:07:30
Nezabúdajme, že aj bezdomovci sú ľudia, a treba, aby sa mesto o nich cez zimu postaralo. Dúfam, že objekt o ktorom hovorí pani je mestský, a preto mesto ich môže dať len do svojho a nie do môjho, alebo vášho.Postarať sa o bezdomovcov,je úloha mesta.Chápem, že mnohí si za túto situáciu môžu sami, ale aj tak si myslím, že týmto ľudom treba pomôcť a nenechať ich v zime zamrznúť. Možno keby sa v takejto situácii ocitol váš príbuzný inak by ste rozmýšlali a vtedy by ste sypali hromy-blesky čo robí mesto. Nezastávam mesto, len mám iný názor
Názor 2 | 03-08-2018 05:46:05
Prepáč ale nesúhlasím s tebou bude to znamenať zvýšenú kriminalitu. Neporádny susedko je prúser, ale ne\'ebne ťa po hlave aby ťa okradol alebo znásilnil. Keď tam náhodu bude centrum pre migrantov, tak sa môžme odsťahovať. V médiách sú info o prípravách na ich príchod, sme podľa EU to povinný urobiť. Pred voľbámi o tom ticho, po uvidíme. Po našich boľavých skúsenostiach, vieme že bezdáci a feťáci sú dva v jednom a to nie je dobrá kombinácia pre kludný život. Čo sa týče cudzincov, ktorý budú na Garbiarskej to je tiež to isté, hrôza. Nápoky nám to nepovedali.
názor | 03-08-2018 00:05:56
Bude to tu ešte veselé. Z jednej strany naši spoluobčania, z druhej strany Srbi, z tretej bezdomovci. Napokon aj naši občania ako sa správajú. Pozrite, ako vyzerajú vchody a schodištia v činžiakoch, ako to vyzerá pri kontajneroch! Veľký rozdiel v tom nie je. Všetko je o ľuďoch.
obyvatelka | 02-08-2018 14:01:44
Da sa to zastavit? Co mame robit chceme tu zit v pokoji?
Zuzana L. | 02-08-2018 08:17:17
najhoršie je primátor si to dá do zásluh aký je humálný ako pomáhá bezdákom a že znehodnotil bývanie veľa občanom, to ho nezaujímá, fetáci prišli za bezdomovcami, zločinnosť stúpne a ten bordel. Preboha bývá tam veľa malých detí. Moja neter tam bývá, zobrala si hypotéku, nemôže odísť. Na jar som to tam fotila na každom metri tony odpadkov, nechutné. Nie na kúsku, celé od romov z Cukrovarskej až po podchod pod mostom. Je to naša vizitka mesto sa nám mení na nebezpečnú špinavú stoku.
Pán Majko prosím Vás urobte nejakú reportáž na tému koľko ubytovien pribudlo v meste. Aj v okolních dedinách.
Michaela | 02-08-2018 00:32:57
Hovorím to už dlhodobo. Chýba komunikácia mesta s občanmi! Naši zástupcovia zabudli o čom je politika všeobecne. Politika nie je vládnutie, ale spravovanie vecí verejných teda vecí nás všetkých!
Viktor | 01-08-2018 23:56:59
To je teda... to kde žijeme? A počul som, neviem či je to pravda namiesto domu pre seniorov na Garbiarskej, to je hned vedľa bude ubytko pre cudzincov čo sem chodia robiť.
Lutujem tých čo tam bývajú.
Je to podozrivé, doteraz nebolo pre bezdomovcov ani fuka, možno že to pripravujú aj ako záchytné stredisko pre migrantov, preto je primátor vyhýbavý.
Budeme ich mať pár tisíc aj u nás, všetko k tomu smeruje. Na toto sa peniažky nájdu.
lubo | 01-08-2018 19:19:32
tak to je sila, nech si ich da prímator k sebe...
marek | 01-08-2018 18:32:18
Postaviť noclaháreň pre bezdomovcov a asociálov na Novomestskej ulici, kde býva najviac ľudí v Seredi považujem za veľmi nesprávny krok. Po skúsenostiach so zariadením charity, ktorá im tam nasala asociálov z okolitých obcí ako špongia môžu očakávať verziu 2.0
s.i.n. | 31-07-2018 15:10:09
Z článku I. Tóthovej http://www.seredonline.sk/clanky/budova-mo-szzp-na-novomestskej-ulici-v-seredi-v-procese-i-etapy-rekonstrukcie/ sa dá vyrozumieť len toľko, že mesto Sereď tu plánuje v prízemnej časti vybudovať noclaháreň bez bližšie špecifikovanej skupiny určenia a podmienok. Možno že úmyselne sa o tom p. viceprimátor nevyjadril. Len sa mi zdá byť trochu čudné, že projekt za takmer 25 tis. € je už v realizačnej fáze, ale doteraz bez bližšieho určenia jeho využitia. Vám To nie je čudné?
Chápem pani vystupujúcu vo videu z obáv výskytu individuí, o ktorých hovorila. Len malý kúsok odtiaľ, až do marca t.r. tam bola fakticky noclaháreň pre bezdomovcov, ktorú prevádzkovala TTADCH s licenciu a to len v zimných mesiacoch. Vtedy to však nikto nenapadol.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign