Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vandali porozbíjali okná na ZŠ - AKTUALIZOVANE

Miloš MajkoDátum06. 02. 2010 02:06:31TémaPolícia
Krátko pred polnocou z piatka na sobotu prijala polícia anonymný telefonický oznam, v ktorom občan ohlásil, že traja mladíci porozbíjali okná na ZŠ J.A. Komenského v Seredi. Na miesto prišla oznam preveriť hliadka OO PZ. Po obhliadke budov základných škôl policajti zistili, že porozbíjané sú takmer všetky okná - vetračky na prízemí budovy ZŠ P.O. Hviezdoslava zo strany od kruhového objazdu. Škoda že oznamovateľ vo svojom ozname neuviedol popis páchateľov a smer, ktorým z miesta unikli. Napriek tomu treba kladne hodnotiť ochotu občanov bezodkladne oznámiť vandalské ničenie majetku nás všetkých. AKTUALIZOVANE - Dnes som sa stretol s riaditeľom ZŠ P.O. Hviezdoslava pánom Horniakom, ktorý k včerajšiemu incidentu poskytol nasledovné informácie: - rozbitých pravdepodobne kopancom bolo 16 okien, čo predstavuje 22 samostatných skiel. Poškodený bol tiež rám jedných plastových dverí, ktorý bude nutné vymeniť. V triede v ktorej sa aj dnes konal zápis prváčikov bol namiesto skla v jednom z okien papierový kartón. Škoda vyčíňania troch mladíkov bude školu stáť odhadom 400 Euro. Otázka, či výrastkovia ešte po polnoci nechýbali doma rodičom, je určite na mieste. Výzva pre občanov: - ak máte informácie (popis páchateľov a pod.), môžete ich aj anonymne oznámiť ako vedeniu ZŠ, tak polícii. Poznámka na záver: - finančné prostriedky ktoré je nutné vyčleniť na opravu rozbitých okien mohli byť využité oveľa účelnejšie, napr. v prospech zvýšenia úrovne vzdelávania alebo na učebné pomôcky pre žiakov.

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie






 Riaditeľ školy hovorí o škodách, ktoré vandali v noci spôsobili.
Popis: Riaditeľ školy hovorí o škodách, ktoré vandali v noci spôsobili.


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
retard | 15-02-2010 19:36:30
fuuu zaujimave..na tychto miestach su okna rozbijane pravidelne....napr minule niekto rozbil okno s bicyklom ze bicykel skoncil vo vnutri v skole
Analfabet | 15-02-2010 19:12:13
:D :D SMIECH..HAHA :-D
Tragikomix | 12-02-2010 17:07:07
Hmmm vsteci tu nadavate na ostatne deti .... Ale co ked aj vase deti patria medzi tych vandalov,čo ked to bolo aj jedno zvasich deti??? ;-)
Roman | 10-02-2010 07:14:51
Tých kamier by musela byť plná Sereď. Niekto si dá spraviť novú fasádu, za pár dní ju má popísanú alebo nastriekanú sprayom. Ja mám múr oplotenia tiež celý popísaný. Čo myslíte že by som spravil tomu, koho by som pri tom pristihol?????
Miloš Majko | 10-02-2010 04:07:23
niko - ani kamery nie su vseliekom. Tu je dost velkym problemom motiv - jednoducho iba skoda inemu. ... preco si neurobi skodu sebe? - hmmm, asi zbytocna otazka, ze?
niko | 09-02-2010 18:58:07
Ja som to hovoril-tie kamery... :-(
Johny | 09-02-2010 09:12:33
Otazka znie, potrebuje mesto Sered tolko zakladnych skol? Teda, mam na mysli minimalne Komenskeho-Cirkevna a ja neviem este aka....
seredan | 08-02-2010 17:09:36
sin pes sa nepouziva na hladanie spratkov ked rozbiju okna. Psy sa pouzivaju pri vacsich skodach, pri patrani a pri hladany drog.
anonym | 08-02-2010 13:40:59
Večná škoda bývalej školy na Garbiarskej ulici, aj tu je vidieť neefektívne riešenia predchádzajúcich vedení nášho mesta. Situovať tri školy na jedno miesto plus ďalšiu stavbu storočia ako bonus k tomu svedčí o začarovanom kruhu čohosi.Nehovoriac o tom akú cestu si musia vyšlapať deti z týchto sídlisk, kým prídu do školy!!!
Johny | 08-02-2010 11:24:37
Pokial boli takí uspesní, ako nasi popradskí policajti, tak ...
sin | 08-02-2010 10:57:12
Tento "hnilý kút" je týmto vandalstvom už dosť dobre známy. Toto sa tam nestalo prvý krát. Raz sú to posprejované steny a okná, inokedy sa rozbíjajú okná. Takže, pri troche väčšej snahe chrániť spoločný (mestský) majetok by to asi prinieslo žiadúce ovocie. Rád by som vedieť, aký čas uplynul od oznámenia udalosti po príchod polície a tiež či bol na vyhľadanie stôp pužitý aj pes.
FAKTY | 08-02-2010 09:31:46
Pre re06-02-10 Ja síce nemám presnu štatistiku,ale ak zákroky ktoré sa udiali od jula 2009 doteraz sa zmestia na jednu stranu,tak je to žalostne málo.Sered má okolo 18 000 obyvatelov a dosť slávnu kriminalitu v rámci Slovenska,preto treba stíhať častejšie a hlavne z večším dorazom.Nesmieme sa dívať na to očami koho su to deti?Ináč uplne suhlasím že hlavná je výchova v rodine.Bohužial v dobe ked v nedelu rodiny behaju nakupovať do obchodov na výchovu času niet.Ved výhovorky musím zarábať,aby sme sa mali lepšie mnohokrát su kontraproduktívne.Vidieť to na tom že už nedela nie je nedela.Pozrite sa na demokratický západ.Tam v nedelu nájsť otvorenu pumpu s reštauráciou mimo dialnic je skoro nemožné.Tam je nedela nedelou.No a u nás,mám pocit že hlavné tržby obchodov su v nedelu.
Johny | 08-02-2010 08:02:16
*yes* Tak tak...
seredan | 07-02-2010 20:09:24
este chcem ocenit vsimavost obcanov, konecne sa nasli ludia, ktory si vsimaju aj svoje okolie a nehladia len na vlastny majetok. Treba taketo ale aj ine veci nahlasovat a snad sa podari pachatelov aj pochytat.
Johny | 07-02-2010 17:22:03
Asi tak...Je fakt smutne, ze sa taketo veci deju..ale zrejme to momentalne / bohuzial / k Seredi patri... V mediach je mesto prezentovane iba kriminalitou, teda zvacsa... Ma potencial nato, aby rastlo, ale...ono by sa niektore skupiny ludi museli zmenit. A mozno trosku prispiet k rozvoju...a k skrasleniu. Rozbijanim sa vsak nic nedosiahne.. K tomu fajceniu, v pohode, neriesim...
Johny | 07-02-2010 17:13:42
Nemyslite, ze nieje ubohe sudit kazdeho, ked ho nepoznate? Ok. Nebudem vas presviedcat o omyle, ale ..ano, som fajciar. Ano, fajcim na verejnosti. Ale ako slusny clovek, po dofajceni cigaretu odhodim / zahasenu / do najblizsieho kosa, alebo na miesto, kde patri. Dalej, na zastavke nefajcim. Aj mne ako fajciarovi je neprijemne, ak je mnozstvo ludi na zastavke a nejaky somar si tam zapali, takze chapem rozhorcenie nefajciarov. Riadim sa heslom nerob druhym to, co nechces, aby robili oni tebe... Na druhej strane, ak navstevujete podniky, kde viete, ze sa fajci, naco tam leziete?? Existuju podniky, kde je to zakazane...ak uz ide o to... Ale toto patri inam... ....je smutne, ze nejaky hlupak si vybija zlost na mieste, kde sa deti snazia naucit nieco nove...a myslim, ze na toto by mala byt mestska policia... Ale chapem tiez, ze nemozu byt vsade.. *loony*
seredan | 07-02-2010 17:04:22
uplne s tebou suhlasim. Ked si chcu fajcit nech si fajcia doma v bytoch, alebo pred senkom a nie otravuju s tym smradom na zastavkach. Treba tvrdo na nch, kazdy vie ze je zakazane fajcit na zastavkach a aj tak si tam zapalia. Uz som rozmyslal ze ked tam niekto bude primne fajcit zavolam MsP nech si kreten zapamata, ze tam je fajcit zakazane.
Johny | 07-02-2010 13:39:12
...zeby mestski policajti opat spinkali pri cintorine?? Ako vzdy :-D :-D No...hlavne ze vyberaju pokuty za fajcenie na zastavkach, ale taketo veci...asi neregistruju..
re: 06-02-2010 20:50 | 07-02-2010 09:04:16
Kontroly by aj boli, tak kde je ešte chyba? - 20,-€ pokuta bola udelená 18-ročnému Lukášovi D.,ktorý na verejnom priestranstve popíjal alkohol. Pri dychovej skúške nafúkal 0.64mg/l alkoholu v krvi(1.35 promile). Ani zaplatením pokuty sa mladík nepoučil a dňa 14.7.2009 opäť popíjal v priestore škôlky, za čo mu bola udelená ďalšia pokuta. - Za posledné obdobie boli v prevádzke Grand na Cukrovarskej ul. udelené 3x blokové pokuty za nedodržanie zatváracích hodín. - Nerešpektovanie zákazu požívania alkoholu na verejnom priestranstve riešili policajti 13.9., kedy 40-ročný Dušan S. a 31-ročný Jozef K. popíjali na zastávke SAD na ul. D.Štúra. Za nerešpektovanie VZN im boli udelené blokové pokuty. Na druhý deň 9.4.09 o 14,24 hod. hliadka MsP zistila, že v Strednom Čepeni na ihrisku sa nachádzajú traja 14-roční chlapci v podnapilom stave. Chlapci boli prevezení na MsP, kde boli privolaní rodičia a hliadka OOPZ na vykonanie dychovej skúšky na alkohol. Po dychovej skúške všetci chlapci nafúkali okolo 1 promile! Podľa ich vyjadrenia fľašu vína, ktorú mali pri sebe kúpili vo vinotéke . Hliadka MsP udelila predávajúcemu vo vinotéke max.pokutu a spracovala oznámenie na Úrad práce soc.vecí a rodiny Galanta. V nočných hodinách dňa 13.2.2009 oznámil na MsP občan, že na Garbiarskej ulici sa nachádza partia mladých, ktorí sú hluční a robia neporiadok. Dve hliadky MsP na mieste skontrolovali osoby a zistili, že jeden z nich 14-ročný Marek S. javí známky požitia alkoholu a z toho dôvodu bol predvedený na MsP, kde bola hliadka OOPZ požiadaná o vykonanie dychovej skúšky. Pri kontrole mladík nafúkal 1,2 promile. Na útvar MsP bola privolaná jeho matka, ktorá si syna prevzala. Druhá hliadka zotrvala na mieste oznamu, nakoľko bolo zistené, že 12-ročná Izabela T. mala pravdepodobne otravu alkoholom. Nebola schopná chôdze, ani plynulej komunikácie. Na miesto bola v čase 22.20 hod. privolaná RZP, ktorá menovanú previezla do nemocnice v Galante. Nakoľko sa jednalo o maloletú osobu, hliadka sa pokúsila zabezpečiť dospelého rodinného príslušníka, avšak bez výsledku. Uvedené zistenia boli postúpené na úrad práce, soc.vecí a rodiny do Galanty. - http://www.seredonline.sk/index.php?sekcia=clanky&clid=1233360639 Neviem, je to málo? Ja sa jednoznačne pridávam na stranu, že je chyba vo výchove rodičov. Prečo moje deti hoci už sú v ich veku 15 r toto nerobia, dokonca o 20.00 sa mi musia hlásiť doma. Zatiaľ žiadne diskotéky nemajú povolené. A basta. Ide to len treba chcieť.
FAKTY | 06-02-2010 22:35:04
No problém može byť aj v tom že Sered je mestečko kde každý každého pozná.Kto koho bude kontrolovať?Ak to nie je moj kamarát,tak kamarát kolegu,rodina,priatel,syn bývalej frajerky,atd.Jednoducho tu ked niekoho chcete postihnuť,tak máte nanho určitu známosť.Preto je lepšie mlčať,navzájom sa kryť a polapať Rumunov.
pre anonym 06-02-2010 17:25 | 06-02-2010 20:50:46
Nie je pravda, že na kontroly v podnikoch s alkoholom nemáme nikoho. V iných mestách to robí MsP aj štátna polícia. V Seredi im nikto nebráni, aby sa na takéto kontroly zamerali. Treba len chcieť.
seredan | 06-02-2010 20:15:08
no a to je ten problem v seredi, tuna to nekontroluje nikto. Potom sa nam po meste premavaju napity sopliaci. Trebalo by dake akcie spravit na alkohol. Napr. v NR ked som bol na diskoteke tam sa neodvazili naliat sopliakovi, ked s im dakto nezdal hnet pytali obciansky, tak by to aj tuna malo byt.
anonym | 06-02-2010 17:25:52
Na to, aby sa robili razie po parkoviskách a uliciach, na to máme v Seredi dve inštitúcie. Na to ,aby sa robili razie v podnikoch s alkoholom, nemáme nikoho. Raz som upozornil v bare čašníčku na to, že nosí 16 ročným pivo a alkohol(poznal som z nich niektorých osobne). Tipujete správne. Uzemnila ma ,že to nemá v pracovnej náplni.
seredan | 06-02-2010 16:30:04
to by tam MsP musela byt celu noc. Ten areal je otvoreny, neda sa to ustrazit. Myslim ze taketo veci robia opity zasrani, na tych by sa trebalo zamerat, a hlavne na tych ich debilnych rodicov, ktory o nich nemaju zaujem. Kazdy vykend vidim po meste ponapijanych 14-15 rocnych zasranou s cigaretami v papulacha silnymi recami. Toto treba zacat riesit a fackat ich doradu.
velky X ! | 06-02-2010 16:06:39
skoda ze toto necita primator! na tzv "veselickeho stlpiky" sa v rozpocte naslo, ale aby tam dal 2 kamery a poriadne svetlo, to sa z rozpoctu nenajde!? nieje tyzden , aby v tej ulici nedoslo k problemom! policajti za tmy prejdu okolo- len po nove bytovky, a cez slavny kruhovy objazd si to masiruju naspat. co sa deje 20 metrov odtial ich nezaujima!
dž. | 06-02-2010 15:56:43
primitivni pangharti sa zase nudili? niet sa comu cudovat, rodic da neplnoletemu zasranovi 2 eura na kofolu, len aby sa ho zbavil, sopliak sa naleje dvomi pivami, a potom nevie co od rozkose! mestska policia by sice mohla posilnit hliadky v tej lokalite- stavenisko, tma ako v rohu, slabe osvetlenie- idealne pre vytrznikov...ale to je zbozne prianie, v Seredi vsetko jedno... *no* :-X
anonym | 06-02-2010 14:01:40
pre Re. p.Sabo ano televizie to nakupuju aby nas tu vsetkych zdeptali si ich odhalil to je ich skryty umysel . ked tu budes vsetko zhadzovat na telku a internet tak sa to teda nikam nepohne.Nemyslis si ze ked sa na dialnici stane nehoda tak soferi podla teba pozerali iba cobru 11 a a natolko ich to zdeptalo ze si to chceli iba vyskusat????:DD:
Miloš Majko | 06-02-2010 13:29:45
seredan - ma to zmyslel. Nie sme zvery a zvery musime umravnit. Vysvetlenim, dohovorenim, trestom a ak to nepomoze, tak vyclenenim zo spolocnosti. Ak to nespravime, ich agresivita bude iba stupat, sebavedomie narastat a o niekolko rokov to spravia oni s nami.
anonym | 07-02-2010 16:58:54
fajčenie na zastávkach je rovnaká stupídnosť ako popíjanie sopliakov, je to vrcholne sebecké keď si niekto zapáli na zástavke a neberie ohľad na druhých, Ty si určite fajčiar ,lebo len fajčiari sú tak duševne obmedzený ,že si to neuvedomujú ako to druhým vadí ! možno by sa našetrilo aj na kamery keby mesto nemuselo platiť za každo ranné upratovanie špačkov na autobusovej stanici
seredan | 06-02-2010 13:27:13
tí smradi sa jednoducho učia. Od rodičov to čo vidia doma, od ostatných na ulici tú benevolentnosť a strach správať sa zodpovedne. A keď k tomu ešte pridáme najdôležitejších politikov a ich prasaciu morálku, ohováranie a hlavne agresívne správanie tak mi prosím povedzte kto má byť komu v takto rozdrbkanej krajine vlastne príkladom ? A hlavne prečo byť komu dnes príkladom keď to nemá zmysel?
Miloš Majko | 06-02-2010 13:10:17
Aktualizované: - vyjadrenie riaditeľa ZŠ a pridaná fotografia.
Miro Motyčák | 06-02-2010 12:28:43
Tiez som v pocitacovych hrach toho vyzabijal a vo filmoch tiez videl kadeco, ale nepocitujem potrebu niekomu ublizovat a poskodzovat cudzi maetok aj v reale. Kazdy psycholog vam povie, ze spravanie dietata je ovplyvnene prostredim v ktorom vyrasta, lebo kazde dieta sa snazi opakovat to co vidi vo svojom okoli. Vidiet to je uz na malych detoch, ked sa ucia rozpravat, ako opakuju vsetko co pocuju. Cize si myslim, ze to je vec vychovy doma a v skole a prostredia v akom vyrasta dieta. A obcan tu spominate nejake krvaky co cely den na nas skacu z telky. Ale pokial viem tak kazdy program je oznaceny piktogramom s pristupnostou veku ako v kine. A myslim, ze uz niesme v stredoveku, aby nam cely zivot riadila cirkev a hovorila co ma kto robit ako keby sme boli nesvojpravny blbci. Osobne mi pride cudne, aby som mal pocuvat rady ako mam zit svoj osobny zivot od niekoho kto zije v celibate na fare ;-)
ján | 06-02-2010 11:37:07
Mladý pán Sabo dobre hovoríte aj keď si niekedy odporujete.Na jednej strane krváky,videohry nevadia podľa vás a na druhej strane sú zato zodpovední rodičia, že to deti pozerajú. JEDNOZNAČNE za výchovu detí sú zodpovední rodičia od dňa narodenia a prejav ich výchovy, záujmu o svoje ratolesti je správanie sa každého jedinca , ktorého vychovali. Niektorí aj nevychovali, lebo nemajú záujem. Ešte by som chcel odpovedať na poznámku v predošlých príspevkoch, že rodičia nemajú čas na deti, lebo sú stále v práci.... Nech sa zamyslia nad sebou a radšej nech neploda deti,keď si nevedia nájsť na ne čas.Lebo mať deti, je aj starať sa o ne a zodpovedať za ne. Mimo cigáňov , tí majú výnimku.
Peter Sabo | 06-02-2010 11:24:39
Pre Re. p.Sabo Aj lacnejsie televizory podporuju funkciu detskej zamky, o pocitacoch nehovoriac. Stotoznujem sa vsak z nazorom jedneho diskutujuceho. Takisto som krvaky, kriminalne filmy atd. pozeraval (pozeram) a necitim sa, ze by som bol krvilacnou selmou. Ovela vacsi problem nez je TV a videohry je konzumacia alkoholu maldistvymi, vysedavanie v baroch atd.
pre občan | 06-02-2010 11:18:19
Tam je práve ten problém, ktorý som spomínal - blbci nerozlišujú rozdiel medzi TV a realitou. Videl som vo filme vraždiť no neskúsim si to?
občan | 06-02-2010 11:15:39
Denno denne vidíme v TV novinách kadejakú kriminalitu,je to len zlomok toho čo sa udeje v skutočnosti. Pred pár dňami dávali nejakých mladých ,čo spáchali nejaký trestný čin(ľutujem,je toho toľko,že si to nestačím pamätať) a sami priznali,že to videli v televízii a chceli si to vyskúšať.
Re. p.Sabo | 06-02-2010 11:07:53
Súhlasím,ale kto ich ustrihne?Zamestnaný rodičia to nestíhajú a keď prípadne manžel chodí na týždńovky alebo pracuje v zahraničí?Kto ich ustrihne na internete?P.S pre anonym:súhlasím,ale na každého to pôsobí ináč.Podľa mńa také programy sú nevhodné lacné braky,ktoré TV spoločnosti lacno nakupujú,alebo ich majú zdarma aby deptali psychyku mládeže u nás.Je zaujímavé,že pri TV novinách,keď dávajú nejakú haváriu upozorňujú,že je to nevhodné pre deti. Na krváky neupozorňujú,že je to nevhodné pre deti.Miesto reklám by na to pred spustením mohli upozorniť.To je môj názor,nikomu ho nevnucujem, Ja osobne si radšej pozriem prírodopisný seriál,alebo film.
yy | 06-02-2010 11:03:45
Pochybujem ze mali na to vplyv nejake hry...skor by som povedal ze to boli nejaki nespokojni mozno byvali ziaci...A co takto namontovat kamerovy system?
anonym | 06-02-2010 10:58:53
Ešte dobre, že sa tu nenašiel blb, ktorý by skonštatoval, že ľudia sú udavači.
anonym | 06-02-2010 10:55:58
Jednoznačnú zodpovednosť za výchovu majú rodičia. Výhovorka, že pracujú od nevidím do nevidím, neobstojí. Ja môžem pozerať tiež akčné filmy, krváky, výbuchy a to automaticky neznamená, že mám potrebu kopírovať správanie akčných hrdinov v reále. Takže vplyv TV tu podľa mňa nehrá významnú rolu. Chyba je v tom, že títo dementní zasrani nerozlišujú čo je film a čo je skutočnosť. A to im práve mali vštepiť rodičia, keďže si to v primitívnych hlavách ešte nedokážu sami uvedomiť. Keďže ich nemá kto usmerniť tak žijú v mylnej predstave, že to tak má byť aj v skutočnosti.
anonym | 06-02-2010 10:08:19
ja take filmy tiez pozeravam a hraval som aj take hry a nemam potreby rozbijat okna na skole takze chyba je volakde inde potom asi ale na druhej strane keby o tom uz zacala cirkev rozhodovat neviem co by som spravil, ti nech sa staraju o stare babky ktore im davaju peniaze a o nic ine
Peter Sabo | 06-02-2010 09:57:42
A ja sa pytam kto kaze detom pozerat na take krvaky??? Popripade kto im to dovoli? Preco rodicia nevedu svoje deti radsej ku knihe pripadne ku kultivovanemu programu? Myslim, ze dokumentarnych stanic je v ponuke dost.
Pre P. Sabo | 06-02-2010 09:45:55
Pochybujem,že Japonci používajú také isté hry ako američania.Na to sú trošku na vyspelejšej úrovni.
Pre P.Sabo | 06-02-2010 09:43:43
Ospravedlňujem sa,zle som sa vyjadril,opravujem:Verím,že takéto krváky ako dávajú denne v TV majú špatný vplyv na vývoj detí a mládeže.Dobre by bolo keby sa k tomu vyjadrili odborníci psychológovia.
Pre P.Sabo | 06-02-2010 09:38:12
Neverím.že také krváky ako dávajú denne v TV majú špatný vplyv na vývoj detí a mládeže.Dobre by bolo keby sa k tomu vyjadrili odborníci psychológovia.
Peter Sabo | 06-02-2010 09:24:45
Pre Pre ján : V Japonsku sa videohram venuje ovela viac deti a to uz prakticky od narodenia, napriek tomu sa mi nezda, ze by sa ziaci v Japonsku strielali. Ja si skorej myslim, ze strelby v Amerike su sposobene ich blbymi zakonmi o tom, ze kazdy moze mat zbran a vacsina Americanov to pravdaze poctivo dodrzuje.
Pre ján | 06-02-2010 09:02:59
Ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko,máš čiastočnú pravdu,ale niektorí rodičia sú v práci od nevidím do nevidím.Tak na všetko nestačia. Výchovu ovplyvňuje i škola.Cirkev som spomenul v tom,že by mala protestovať voči takým brakovým TV programom. V Amerike sa žiaci aj strieľajú vďaka aj takým TV programom a teraz nám také násilnícke brakové programy posielajú. Vedenia TV by sa mali nadtým zamyslieť čo kupujú a zaradiť viac programov vhodných pre mládež,prírodopisných seiálov a atď.Ešte aspom,že STV sa takýmto brakom vyhýba.Keď som chodil do školy,TV sme ešte nemali,tiež sme boli živí,chodili sme do prírody,mali sme hry,ktoré bohužiaľ dnešný mladí nepoznajú,v školách boli záujmové krúžky,tak takéto vandalstvá sme nemali kde odkukať a nikoho to ani nenapadlo.Mali sme rešpekt pred rodičmi i pred učiteľmi.Rodičia boli oveľa prísnejší ako dnes a Makarenkova výchova fungovala jak doma, tak v škole za podpory rodičov.Dnes to majú aj učitelia ťažšie,lebo rodičia veria viac deťom ako učiteľovi.Nechcel by som byť dnes učiteľom.
seredan | 07-02-2010 17:18:35
Johny, neber osobne co som pisal na tych fajciarov, som rad ze aspom niektory fajciari su taky ohladuplny. A co sa tyka tych okien, je to ubohost nicit okna a aj smetiaky v meste. Ty smradi si trufnu len na to, co im ranu nevrati. Darmo, kto je raz blby blby aj zostane.
obcan | 07-02-2010 17:07:58
anonym 07-02-2010 16:20: ako vies ze tam nieco nerobili,alebo na nieco necakali? ked si taky frajer co si sa nesiel spytat co tam stoja? Mlet pantom vie kazdy.
anonym | 07-02-2010 16:20:09
minule strážili za Billou pri hale obchodnej školy. a dlho strážili, len výfuk pracoval...
ján | 06-02-2010 08:01:09
Nesúhlasím s názorom občana v tom , kto má vychovávať mládež. V prvom rade sú to rodičia , ktorí sú zodpovední za výchovu svojich detí. Dieťa obraz svojho rodiča. Môžu svoje deti ovplyvniť v mnohom aj napr. v sledovaní videohier. Zároveň sa pýtam : pred polnocou tí mladíci nikomu nechýbali? A nemala to byť cirkev , komu by mali chýbať. Boli to rodičia, ktorí sa nezaujímali, kde sú ich synkovia. Deti majú vychovávať a usmerňovať predovšetkým rodičia.!
občan | 06-02-2010 07:40:34
Je to hrozné.Myslím si,že na mládež má veľký vplyv TV.Od malička pozerajú ako tečie krv z obrazovky,samé zabíjanie, výbuchy,násilie a pod.Väčšinou z produkcie USA. Čo potom z takýchto detí vyrastie? Bezcitný a chladnokrvný násilníci.Video hry sú tak isto s takou tematikou.Čudujem sa ,že cirkev nerobí nič proti tomu.Toto voľakedy nebolo.Mali by zmeniľ a sprísniť trestný zákon,zrýchliť a skvalitniť súdne procesy.Bolo by toho treba hodne zmeniť.
sudca | 06-02-2010 05:49:47
ruky by som im dal dolamat...........

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign