Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Valec zo Zlatej Idky, alebo, prečo musia detské jasle dostať výpoveď. - AKTUALIZOVANÉ

24

V nie tak dávnej minulosti, našu krajinu prevalcoval valec s názvom HZDS. Rozdrancovali podniky a firmy, všetko čo za niečo stálo, poprihrávali kamarátom a spolustraníkom zadarmo, alebo takmer zadarmo, bez ohľadu na záujmy obyčajných ľudí. Mám pocit, že niečo podobné sa udialo aj v našom meste, len v inej podobe.

V čase primátorovania pána Vranoviča, v mestskej budove , ktorá bola postavená ako predškolské zariadenie, na Pažitnej ulici, sme mali nájomníka, firmu LLarik. Bola to seriózna firma, ktorá bezproblémovo platila nájomné. Zmluvu mala na dobu určitú. Po skončení tejto doby, mala záujem o predĺženie nájmu. Vtedy sa do riešenia novej zmluvy zapojili niektorí poslanci, medzi nimi i poslanec Tomčányi. Dohadovali podmienky s nájomníkom, ale primátor Vranovič nebol spokojný s výškou dohodnutého nájmu. Vstúpil do rokovaní a myslím, že deň pred zastupiteľstvom dohodol výrazné zvýšenie nájmu oproti tomu, čo vyrokovali poslanci. Ráno na zastupiteľstve oznámil poslancom, že dohodol podstatné zvýšenie nájmu, čo niektorí poslanci, tak povediac na čele s poslancom Tomčányim, neboli ochotní akceptovať a nakoniec sa schválila zmluva s nižším nájomným. Chudáka Vranoviča na zastupiteľstve skoro porazilo. Veľmi dlho to musel rozdýchavať. Potom sa poslanec Tomčányi stal primátorom a začal sa predaj mestského majetku. Ako inak, došla na rad aj táto budova. Dôvod bol jednoduchý. Nízke nájomné. Budova aj s vysporiadaným pozemkom, ktorý tiež patril mestu, bola znaleckým posudkom ohodnotená asi na 250 000 eur. Predali sme ju za cenu rodinného domu, teda za 150 000. Na zastupiteľstve som zbytočne upozorňoval na to, že budovu budeme už čoskoro potrebovať, lebo sa nám rodí viac detí a budeme potrebovať miesta v škôlke. To nikoho nezaujímalo. Valec fungoval jak hodinky a valcoval a valcoval.

Materská škola na D. Štúra, budova, ktorá patrí mestu, je postavená na cudzích pozemkoch. Vlastníci sa niekoľko rokov domáhali vysporiadania s mestom. Nakoniec dali mesto na súd. A tak im už niekoľko rokom každoročne platíme tisíce eur za prenájom týchto pozemkov. Minulý rok vznikla veľmi nepriaznivá situácia v umiestňovaní detí do škôlok. Ak si dobre pamätám, tak nám chýbalo asi 70 miest v škôlkach. Mesto muselo zareagovať. Základnej škole Fándlyho „ odobralo“ priestory školského klubu detí, ktoré nákladne rekonštruovalo a zhruba za 69 000 eur vytvorilo dve nové triedy pre škôlkárov. A v Materskom centre sa vytvorila ďalšia trieda. Toto však stále nestačí a preto poslanci na poslednom zastupiteľstve rozhodli, že detské jasle, ktoré sú v našej budove, dostanú výpoveď, aby sme rozšírili kapacitu škôlok. Samozrejmé, že to bude vyžadovať ďalšie finančné náklady. Takže, miesto toho, aby sme si ponechali budovu, aj s našim pozemkom, ktorá bola stavaná ako predškolské zariadenie a kde sme nikomu nemuseli platiť žiadne nájomné, dnes hľadáme náhradné riešenia a lepíme to ako lastovička hniezdo. No čo. Aj takto vyzerá valec zo Serede.. Hlavne, že sú niektorí spokojní a to najmä tí, čo majú obhajovať záujmy tohto mesta. Čo tam po ostatných a rodičia jasličkárov nech sa zariadia ako vedia.

- - -

AKTUALIZOVANÉ 

No a este linky na tie starsie clanky od P.Kurbela:

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-alebo-preco-sa-vsetkym-zaujemcom-neuslo-miesto-v-skolke/

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-dokazy-alebo-nech-si-usudok-urobi-kazdy-sam/

Clanky inych autorov k predmetnej téme:

http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje/

http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje-alebo-si-z-obcanov-robi-srandu-1/

(aktualizoval: M.Majko)


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-03-2016 12:57:29
Anonym | 15-03-2016 12:40:58 | Tema je dana obsahom clanku. Ak chcete diskusiu o mojej osobe, budete si musiet na SOL vytvorit vlastny clanok.
Anonym | 15-03-2016 12:40:58
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
obyvateľ | 14-03-2016 18:22:44
A ludia su uz take bezcharakterne svine ze sa Podoba-ju uz na žumpu.
Pre podoba serede | 14-03-2016 13:10:45
Dom sa predávať nechystám. Je pravdou, že úver mám, osobne som ti to povedal, ale nie som hlúpy až natoľko, aby som ti veril, že veci, čo som ti povedal, zostanú iba medzi nami. Podľa toho som sa aj zariadil. Aj keď sa veľmi snažíš mi uškodiť ako v meste, tak aj v práci, ja pojdem vždy za pravdou aj keď to bude s kdh či oľano či iným. Som rád, že ťa zaujíma môj facebookový profil. Pekný deň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-03-2016 11:27:15
Podoba serede | 14-03-2016 10:55:00 | - zabudol si na seba a kde budu byvat Tvoji kamosi... ;-)

- - -
Take informacie ake mas o Hanusovom dome, mas aj o mne a vsetkom co sa deje. Vies to, co Ti ini dovolia vediet a na rozdiel od Tebou menovanych opravnene mas strach a to nie sam. Kto sa boji, ten robi chyby.

Staci mat pravdu a trpezlivost. Vestko ostatne skor ci neskor pride...
Podoba serede | 14-03-2016 10:55:00
kurbel : s KDH po voľbách utužil pozíciu KDH aj v Seredi
majko : s bezdomovcami a cigánmi bývať v susedstve do konca života
hanus : predá dom a hovorcu bude robiť pre meských,KDH alebo OľaNO
Kto vietor zasieval búrku teraz žne.
Panboh neni náhlivý ale pamätlivý.
Ufo, Čudo,Brumteles
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2016 08:58:38
Nova strana KMH | 12-03-2016 08:49:39 | - a autor prispevku sniva aj po rannom prebudeni sa...
Nova strana KMH | 12-03-2016 08:49:39
Mozno nebude. Hanus predava dom. Asi zdrhne aj z mesta. Majko chce dom predat. Aj ten zdrhne? Kurbelovci s kadehakmi pohoreli vo volbach. Ti nezdrhnu? Aka bude Sered bez KMH? KRAJSIA!
Pisarovic | 09-03-2016 14:24:36
martina | 08-03-2016 15:18:13
preco ma urazate?
ublizil som vam?
martina | 08-03-2016 15:18:13 | 08-03-2016 22:48:26
ok podme si pisat ako inteligenti

zs garbiarska je urcena na likvidaciu ide sa tam stavat obchodno sportove centrum, aj keby nebola neviem kto pri zmysloch by chcel mat materske centrum alebo klub dochodcov pri bezdomovcoch a za plotom vsetkych fetakov zo serede (zeby dovod preco odtial MC odislo?), je tam zaroven nadej ked sa to prerobi ze majitelia vytvoria tlaky na to aby sa garbiarska \"vycistila\", ak teda maju rozum ...

jesenskeho pravdepodobne detto nesplnala uz poziadavky na skolku preto tam presla mestska policia, na ktoru su urcite mensie poziadavky, zaroven v tom priestore skolky uz su, klub dochodcov tam funguje velmi dobre a je navstevovany, raz aj ty budes dochodkyna mozno v rodine nejakych mas trosku sa uvedom ...

co sa tyka dotacii mozeme si mysliet co chceme, ale ony su zjavne ucelove (tento krat spravne smerovane) a na celom slovensku je rovnaky problem po dlhodobom poklese poctov deti nastal docasny narast, ktory sa neriesi budovanim novych skolok ale rozsirovanim kapacit sucasnych

pisarovic nie je dochodca on je internetovy trol

https://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)
martina | 08-03-2016 15:18:13
pre tych inteligentnych...

materske centrum bolo pred par rokmi na garbiarskej, pekne, krasne s bezbarierovym pristupom. dnes je tam to centrum pre bezdomovcov. cela garbiarska je obrovsky komplex, tam by sa zmestili vsetci, su to predsa dve budovy - aj dochodci, aj bezdomovci, aj MC. len ich pekne, krasne oddelit. problem?
tym by sa obnovila prevadzka uz zrusenej materskej skolky a pre tych uplne inteligentnych, pokial viem, jesenskeho bola skolka este za sociku.

otazku prelievania penazi, vyuzivania operacnych programov - vzdelavanie, zamestnavanie a socialna inkluzia necham radsej tak...

chapem, ze seniori mojmu uvazovaniu na cele s pisarovicom & spol rozumiet nebudu...
pisarovic | 08-03-2016 09:13:28
pre martina | 06-03-2016 23:12:03

a kam chcete to materske centrum dat?
a preco neotvorite skolku u vas doma?
pre martina | 06-03-2016 23:12:03 | 07-03-2016 21:09:08
pocuj ty p... nechces este aj dochodcov vystahovat z domov a bytov na ulicu a dat tam mlade rodiny ... ved co to len oni su ti z koho penazi a prace sa vsetky skolky v seredi postavili, ten \"boom\" s malymi detmi potrva tak 3 roky a potom budu opat tie budovy zivat prazdnotou ... a mozno keby si si aj zistila o co v skutocnosti ide, tak su to prerabky z dotacie na rozsirenie a modernizaciu existujucich skolok a nie na prerabku klubov dochodcov na skolky
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-03-2016 10:41:06
http://www.seredonline.sk/clanky/ako-funguje-propaganda-asi-takto-2-cast/
Anonym | 07-03-2016 09:32:34
Cudzia firma pán Mojko nie je to isté ako občianske združenie ktoré cez poslanca dostane subvenciu vo výške 30 000 € teda skoro milón Sk.Pán Mojko, keď Vám a poslancoviUKDH začína tiecť do topánok píšete že je občanov do toho h*vno.
Vy transparentny sa ihneď naježíte ako šaško na gumičke keď sa to týka vás.

Robertkovi Horvathovi | 07-03-2016 09:05:15
Dlho si sa neozyval kamosko. Uz som sa bal ze ta zasypala ta lavina. Zas si mudry. Knizne budky su podla teba somarina? Mlada Seres ma robit monitoring? Pre koho? Pre Basovskeho co nevie kde ma ziadat opravu cesty? Sak rob monitoring sam. Ale to nemozes. Lebo by si bol mozno uzitocny. To neni tvoje poslanie. Ty budes len rypat jako diva svina.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2016 23:19:17
martina | 06-03-2016 23:12:03 | - deti nie su servilni volici. Mladi ludia rozmyslaju inak a verim, ze na vedenie mesta budu klast poziadavky ohladom vysokeho skolneho v MS.

Takze, asi nie... ;-)
martina | 06-03-2016 23:12:03
spät k problemu matrskychskolok v seredi. bol by az taky problem presunut klub dochodcov na jesenskeho a urobit triedu tam? hore na poschodi presunut materske centrum niekde inde a urobit poriadnu dvojtriedku priamo tam?
budova ako hrom a pod priamym dozorm mestskych policajtov. budova je zrekonstruovana a nevidim dovod kazdodenneho vyuzivania pre potreby mesta a jeho obyvatelov :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2016 19:51:38
možno | 06-03-2016 19:43:45 | - momentalne tu verejne klamete Vy.

Uz viac ako rok sa primatora mesta Tomcanyiho pytam verejne - neodpoveda.
Uz viac ako tri roky davam priestor hovorcovi primatora - nereaguje.

Ja nie som plateny za komunikaciu s nimi - on za komunikaciu s mediami ANO.

Ja nie som voleny zastupca -im KOMUNIKACIU S OBCANMI priamo uklada zakon 369.

Ak ja pochybim, ospravedlnim sa.

A Vy by ste okrem vseobecnych fraz mohli napisat, v com Kurbel vo svojich clankoch klamal.

Na zaver - do obchodnych vztahov cudzej firmy je Vam uplne hov*o.
Ked sa budete Vy pytat volenych zastupcov verejne na nakladanie s verejnym majetkom a verejnymi financiami, postavi sa OZ a ja osobne aj za Vas.

Schvalne, vyskusajte to!
možno | 06-03-2016 19:43:45
Pán Majko zmráka sa najskôr vo vašej hlave, je zaujímavé že akonáhle niekto napíše niečo na Kurbela a jeho fantasmagórie vy hneď musíte reagovať. Prečo asi?
a, platí vám za reklamu ???
b, ste mu zaviazaní ako OZ ???
Lebo ani vy ste neoslovili ni bývaĺých poslancov , ni komisie MsZ, ni Kollárikovcov a obhajujete jednostranný názor Kurbela ktorý je znôškou poloprávd vytiahnutých z kontextu.
Vy nie ste nestranný a hovorí sa že NIEKTO ČELÍ ŽALOBE ZA OHOVÁRANIE. ČO BUDETE PÍSAŤ A OSPRAVEDLNÍTE SA KEĎ SA DOKÁŽU POLOPRAVDY A KLAMSTVÁ? BUDE TO CHVÍĽU TRVAŤ.
KARMA JE ZDARMA !!!


Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2016 17:31:19
možno | 06-03-2016 16:16:03 | - Ty si cela karma...

KDH skoncilo tak, ako skoncit musi logicky kazda strana, ktora sa venuje svojmu programu nech to stoji cokolvek. KDH nema dnes uplne beznemu cloveku ponuknut - viera sa evidentne stava ciste osobnou otazkou kazdeho jedinca a vyzera to tak, ze konecne ludia chapu, ze viera patri do kostola a nie do politiky.

Aktivita za rodinu mala asi pol miliona podpisov. Vysledok vidime. Ludia proste chcu normalne zit, bytostne ich neohrazuju homosexuali ani lesby - skorumpovani voleni zastupcovia im ale piju krv a pozieraju ich peniaze dennodenne.

Ja som si isty, ze u Kurbela je uplne jedno, ci je KDH v parlamente alebo nie. On za pravdou pojde stale.

- - -

Male pripomenutie - nie Kurbel ma verejnosti odpovedat! Verejne a pisomne sa k vysvetleniu otazok okolo budovy byvaleho predskolskeho zariadenia pred viac ako rokom zaviazal primator MARTIN TOMCANYI. To primator nedodrzuje slovo dane pisomne. Kurbel v clanku fakty o najme predlozil pisomne.
A znovu na nicom z toho nemeni nic, ci je KDH v, alebo mimo NR SR.

Zmraka sa... ;-)
možno | 06-03-2016 16:16:03
Teraz sa možno dozvieme ako fungovala kancelária poslanca NR za KDH tu v Seredi . Teraz keď je KDH po 26 rokoch na smetisku dejín možno sa ľudia nebudú báť povedať pravdu.O subvenciách pre verných nochsledov, o počte občanov ktorí boli v kancelárii vybavení a hlavne kto a za aký nájom toto sprostredkoval.To bude žrádielko.A asi sa aj dozvieme skutočnú pravdu o zrušenej škôlke ktorá tam NIKDY NEBOLA.
Pán Kurbel , karma vás dobieha.
Robo Horvath | 06-03-2016 15:37:33
Ja som len navrhol nieco co tu uz davno mohol niekto realizovat. A namiesto atrap a budok by som v tom videl aspon nieco pozitivne ale hlavne prinosne od tejto organizacie ktora dostava financie od mesta. Samozrejme ze taketo nieco nenavrhne a nezrealizuje starsia generacia vedenia mesta. Ti radsej navrhuju a zakladaju s.r.o.-čky kde sa daju nekontrolovene prepierat peniaze mesta cize peniaze nas obyvatelov.
postreh | 06-03-2016 10:59:08
A to tam má to mesto prihlásiť mladá Sereď :)
pre Horvatha | 06-03-2016 10:52:21
Podobnu aplikaciu je zbytocne vytvarat. Staci ak by sa tam mesto prihlasilo a moze vyuzivat uz tu zabehnutu aplikaciu. Ale kopol si si, to je podstatne.
postreh | 05-03-2016 21:56:28
Robo Horváth ty \"dúbok\" však keď máš taký dobrý nápad vytvor tú aplikáciu sám či tebe stačí si do niekoho kopnúť?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2016 21:05:14
Pán Majko | 05-03-2016 20:48:00 | - ale o tom, ako komunikuje kto s mediami, predsa v tomto clanku napisal Lubo Veselicky. ;-)))

Pred nedavnom Lubo napisal, ako s nim komunikovala Markiza. ;-)))

Fakt zufale pokusy - ak hra niekto obohratu platnu tak ten, kto nema na novu. Ja davam stale nove otazky - to ludia ako Vy uz roky nechapu, ak sa ovlada gramofon. ;-)
Pán Majko | 05-03-2016 20:48:00
Vymyslite už niečo nové,idete ako obohratý pokazený singel dookola, že s vami nekomunikuje tomčáni, holička, macho, šúry vás nenúti myslieť? A že komunikujú s JOJ, RTVS,Markízou,TA3 a vidíme ich aj u vás na SOL len nie s vami asi to vám prekaža.Ako si to dovolia?
A že vždy keď potrebujete niečo aby ste mohli reagovať sa objaví vymyslený Robo Horváth to vidíte ako čo? Také vaše.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2016 18:19:20
Robo Horvath | 05-03-2016 17:38:45 | - Tomcanyi zrusil stretnutia s obcanmi, strani sa medii, neodpoveda na otazky obcanov - asi sa boji postavit pred kameru.

Nie je podstatne, akym sposobom dostane voleny zastupca otazky, ale ci je ochotny / schopny na nu odpovedat.

A ked na nu odpovedat nechce, je na tym mudrejsich obcanoch rozmyslat - preco...
Robo Horvath | 05-03-2016 17:38:45
Mozno by bolo lepsie keby napr. Mlada Sered namiesto robenie dúbok na knihy a pod. somarín urobili pre mesto podobnu aplikaciu. http://citymonitor.sk/citymonitorpublic/welcome;jsessionid=A639A9F48DA7AEC200CB508CBAA1D199?0
Basovskemu | 05-03-2016 15:35:47
Ked si myslis ze Majko a SOL zamiesaju dva kyble asfaltu a zaleju jamu tak sem vypisuj aj dalej. A kopiu posli na staru lamparen a detskej ombudsmanke.
Obcan | 04-03-2016 16:55:49
Pre Pan Majko l3.4.2016 7.25.04
Verim. Keby od teraz bolo naoisanych milion knih o Majkovi nebude ani jedna. Len kedy ta jeho bude vydana to nevie ani sam autor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-03-2016 07:27:36
Pan Majko | 04-03-2016 07:25:04 | - nie, kniha nebude o mne. Bude o tom, ako si hrstka ludi sprivatizovala mesto. ;-)
Pan Majko | 04-03-2016 07:25:04
Citam diskusiu a som smutny. Mne je jedno ci sa akoze rozvadzate alebo nie. Do rodiny by sa nemal nikto montovat.Pocul som ze pisete knihu ako ste presadzovali v Seredi demokraciu. Je to pravda?
pre jasnovidcovi jozefovi | 03-03-2016 22:35:30
Keď budú také, ako minulý rok, že sa plátali len tie najväčšie diery a podľa priority ulíc, tak dovi dopo. Ale čo sa čudujem. Treba sa pozrieť na \"opravený\" asfalt na Športovej. Des a hrúza. A ešte sa tým budú chváliť. Robíte si prdel z Kurbela, ale vypočujte si zastupiteľstvá a pochopíte. Hlavne to, kde navrhoval drahšiu variantu opravy cesty, komplet a nie len natiahnuť, resp. dodr.... asfalt.
Čitateľ | 03-03-2016 17:24:23
Jasnovidcovi Jozefovi | 03-03-2016 16:44:15 - peniaze treba šetriť aby bolo na futbal a tenisové kurty. Cesty a chodníky sú čistá katastrofa ale to nikomu nevadí keďže tadiaľ nejazdia
Jasnovidcovi Jozefovi | 03-03-2016 16:44:15
Odkial vies ze opravy ciest nebudu?
Jozef | 03-03-2016 12:24:37
inak, z penazi, ktore usetrilo mesto na zimnej udrzbe, by naozaj mohli niektore kriticke useky opravit.
Či?
Basovsky | 03-03-2016 12:13:08
Dnes som prechádzal autom cez centrum k lekarovi s postihnutou dcerou. Ma specialnu sedacku lebo sa neudrzi sama v detskej autosedacke. Ked som precdzadal popri perlovke zvolala na mna tak jasne ako nikdy: \"Oci pod jemnejsie boli ma brusko.\" Toto mi moja ZTP dcerka zahlasila hned potom ako som vklzol do obrovitanskeho vymolu pri perlovke. Obisst sa to nedalo tedze cesta je uzka a zamnou aj vedla mna aj predomnou boli auta. Prosim kompetentn y OPRAVTE TO. DAKUJEM v mene ZTP dcerky.
Jajo a Pajo | 02-03-2016 12:04:14
Ja padam na zadok, ako sa snazi niekto odvratit pozornost od skutocneho problemu. Majko je aky je, Kurbel je aky je, ale toto sem nepatri a ja to vnimam tak: \"topiaci sa aj slamky chyti\".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-03-2016 11:03:07
realista | 02-03-2016 10:43:01 | - netreba riesit nepodstatne veci. Dolezite je, preco padaju nezmyselne otazky. - ...
a bude horsie. ;-)

realista | 02-03-2016 10:43:01
Pre otazka,nie som nejaky obdivovatelom pana Majku,ale to co si Vy dovolujete je absolutna drzost.Do toho je vam absolutne velke hovno.Bohuzial patri to momentalne ku politickej a spolocenskej kulture na Slovensku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-03-2016 10:41:02
otázka | 02-03-2016 10:27:24 | - a chodime spolu do kina, divadla a na detske ihrisko. ;-)

Samozrejme ze to je pravda. Od prveho dna po sobasi. ;-)
otázka | 02-03-2016 10:27:24
Pán Kurbel,je pravdou že sa stretávate často s exprimátorom Vranovičom a Majkom v Lavazze ale hlavne mimo Serede ?

Pán Majko je pravda že sa rozvádzate ?
Pisarovic | 02-03-2016 07:24:17
pre Seredanka | 01-03-2016 16:01:38
vy asi deti nemate vsak?
Citatel | 01-03-2016 16:22:08
Seredanke | 01-03-2016 16:01:38 - ak chceš vedieť tak si to nájdi na nete. Skús vyvrátiť ty tvrdenie a nečakaj na nič.
Seredanke | 01-03-2016 16:01:38
Kolko deti starsich ako 3 roky nebolo umiestnenych v MS? Dokazete alebo len kecate?
Obcan | 01-03-2016 14:51:40
Bude zaujimave sledovat, kto bude kandidovat za poslancov buduce obdobie. Je tazke sa presadit, ked sa bude zasa rozdavat letacik s menami tych, co podporovali futbal v tomto volebnom obdobi a budu aj v buducom. Zakladna je velka.
Čitateľ | 01-03-2016 13:25:43
Seredanka | 01-03-2016 12:49:15 - šéf mesta nepotrebuje škôlky lebo synátora chce dosadiť v rámci akcie Mladá Sereď.
Seredanka | 01-03-2016 12:49:15
Len jedna vec - naco by ludi v zastupitelstve a hlavne primatora trapilo, ze mnostvo deti nebolo umiestnenych v materskych skolkach a ziadosti o ich umiestnenie boli zamietnute, ked o ich deti ci vnucata, alebo deti rodinnych prislusnikov a znamych je postarane medzi prvymi???


presne tak | 01-03-2016 11:47:29
Len sa pozrime na zloženie zastupiteľstva. Koľko tam ľudí sedí už x rokov. Treba omladiť kolektív.
gulak | 01-03-2016 11:22:43
To plati pre nick..pre gulak...
gulak | 01-03-2016 11:20:56
Stará pravda zase zauradovala..trafená hus zagágala..
Michal Hanus | 01-03-2016 11:20:23
Odpoviem len toľko. Ak sa poslanec o nič nezaujíma, nič nevypotí, tak ľudia hovoria, že len sedí na zadku a zaberá miesto. Ak sa poslanec trochu zaujíma o dianie v meste a aktuálne témy, tak si \"len naháňa voličov\". Ani tak, ani tak. Nikdy som nemal záujem kandidovať ani len za poslanca. Povedal som to niekoľkokrát. Motivovala ma vlastná skúsenosť so systémom. Kto ma pozná tak vie, že som nikdy nemal žiadne takéto ambície. Bolo to len a len v dôsledku okolností. Už sa tu píše, či je a či nie je volebný rok a ja ani sám netuším, či budem ešte raz kandidovať. Mne je jedno, či je rok 2016, 2018 alebo aký rok. Mne dali občania hlas a ja mám voči nim záväzok. A ako rodič, tak aj voči svojim deťom. Je aj v mojom záujme, aby sa tu mali dobre a chceli žiť v tomto meste. A nielen voči tým, čo mi dali hlas. Nebudem niekomu natierať med okolo úst, každý má a môže mať svoj názor a môže ho vysloviť. Ja ho nikomu neberiem. O tom má byť predsa demokracia a hovoríme si demokratický štát. Ak si niekto myslí, že poslanec sa zaujíma o občana len vo volebný rok a poslanec to tak robí, je to na zamyslenie. Nečudujme sa teda, ako to v tomto štáte funguje. Treba sa konečne vzchopiť, dať tejto krásnej zemi novú, mladú krv. Mladí ľudia by sa mali viac zaujímať o budúcnosť štátu, a teda aj o politiku. Žije tu mnoho mladých, šikovných ľudí, vzdelaných ľudí. Netreba sa báť, treba bojovať za lepší zajtrajšok. Je jasné, že nie každému padnete do oka. A veľa ľudí bude na vás kydať. Ale treba bojovať a vydržať. Hovorí sa, že po zlom lepšie nečakaj. Ale my si tvoríme budúcnosť. My si môžeme zvoliť lepší zajtrajšok a lepšiu budúcnosť. Teda nie čakať lepšie, ale postarať sa o to, pridať ruku k dielu, aby bolo lepšie. Nie každý má ambíciu hrabať len pre seba. Je to len na každom z nás. Môžeme sedieť pri pive a pri krčmových rečiach a kritizovať ako je všetko zle, ako sa kradne, ako sa tuneluje. Zhadzovať sám seba, ja na to nemám, ako by som mohol, čo by som si ja pomohol,... Nič! Keď z desiatich takto uvažuje desať, tak to naveky zostane tak, ako to je.
pre gulak | 01-03-2016 11:02:28
Jogurt ,lidl volby do mestkeho zastupitelstva,no co k tomu povedat,zase ste trafil klinec do hlavicky!
gulak | 01-03-2016 10:22:39
To,že v Seredi,je tak,ako je...môže byť dôsledok aj toho,že najväčšiu volebnú účasť mali voliči,ktorých najviac zaujímajú zľacnené jogurty v Lidli..
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 01-03-2016 10:09:00
pre nová strana
poslaneckú stoličku nemám prilepenú na zadku, aby som sa prezentoval niekoľko mesiacov pred voľbami. Ak vidím špinavosti a problémy, tak na ne upozorním vtedy, keď je to aktuálne.
A ako poznám Michala, ani jemu nejde p post, ale o pravdu a záujmy tohoto mesta. Ak vám vadí, že sa snažíme hájiť aj vaše záujmy, tak to nepotrebuje komentár.
Pre nova strana | 01-03-2016 09:06:07
Veru. V 2018 sa vo volebny rok bude o mesto starat len jeden, aby sa udrzal. Roky 2015-17 ma na haku. Ludia si pri volbach spomenu len na blizku minulost. Teda alternativu amfiku. Ale v meste sa zije nonstop, nie len vo volebny rok. A treba sa starat stale. Na co je tam poslanec ked 4 roky drzi hubu a vo volebnom roku sa prezentuje? Presne pre takych volicov, ako si ty.
pre nova strana kmh | 01-03-2016 08:45:54
To bolo dobre. Fakt vtipne a pobavil som sa. Len pozor na spinky za usami. Moze sa stat, ze tam zostanu, ked vylezies z niekoho pozadia. Potom budu vsetci vediet, ze si sa niekomu pchal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-03-2016 08:27:49
Nova strana KMH | 01-03-2016 07:35:11 | - to si niekto planuje - prazit zase mesiac pred volbami ignorovanim postrehovo, pripomienok a opravnenych poziadaviek ludi a nasledne vyuzit dohodnu nevyhnutnu skupinu vernych - a pokracovat dalej. Teraz to bude narocnejsie...
Nova strana KMH | 01-03-2016 07:35:11
Kurbel Majko Hanus. Pani. Sak volby su az v roku 2018.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-03-2016 00:06:59
Pýtam sa | 29-02-2016 23:59:27 | - a naposledy: bol vyvijany natlak na fi. LLARIK aby pre seba urobila vyhovujuce podmienky a aby nasledne budovu odkupila? ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-03-2016 00:01:45
No a este linky na tie starsie clanky od P.Kurbela:

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-alebo-preco-sa-vsetkym-zaujemcom-neuslo-miesto-v-skolke/

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-dokazy-alebo-nech-si-usudok-urobi-kazdy-sam/

A nieco odo mna:

http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje/

http://www.seredonline.sk/clanky/primator-mesta-martin-tomcanyi-odpovede-na-otazky-zistuje-alebo-si-z-obcanov-robi-srandu-1/

Citajte a bavte sa. Je to poucne citanie a myslim si, ze vo veci nie posledne. ;-)
Pýtam sa | 29-02-2016 23:59:27
Druhý krát a naposledy : Pán Majko : Budova v katastrofálnom stave vrátane vytrhaných káblov v roku 2005, rekonštrukcia budovy v roku 2005, Zmluva s poslancom uzavretá v roku 2009.
Registrovaný Pre Miloš Majko Pre Miloš Majko | 29-02-2016 23:56:59
O to skôr, že tam fungovala aj firma LLarik
PK
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 23:52:21
Pýtam sa | 29-02-2016 23:35:55 | - nejako sa zamotavate. Uz som Vam napisal - pravda je jednoducha, to lzi su zlozite...

Napisali ste:

\"Rovnako tvrdíte, že budova mohla dnes vyriešiť problém so škôlkami ale v komentári p. Kolárikovej z roku 2014 je vec opäť uvedená na pravú mieru - budova nikdy nebola škôlkou ale jaslami a keď do budovy firma prišla bola táto budova v dezolátnom stave - citujem : \\\"V budove bola vytrhaná elektroinštalácia, vytrhané podlahy, dve okná boli rozbité, ostatné netesnili, strecha zatekala, sociálne zariadenia neexistovali, podchvíľou prerážala kanalizácia....\\\" - vy by ste dali do takejto budovy svoje dieťa ?\"

- - -

Neskusite 3 variantu?

Lebo ja by som dieta do budovy, v ktorej bez problemov uradoval poslanec NR SR, dal... ;-)
Registrovaný pre pýtam sa pre pýtam sa | 29-02-2016 23:51:37
aha, tak vy by ste úradoval potme a v zime. Prečo si myslíte, že takto by fungoval aj niekto iný, tým skôr, že si za teplo a svetlo platí? Ako pani Koláriková vedela, že tam fungoval bez elektriky a tepla, keď v tej miestnosti neboli samostatné merače?

Ja som hovoril o podmienkach nájmu a to nie je len 500 sk/2, ale napríklad aj dlhodobý prenájom, ktorý pani spomínala. A asi bola s podmienkami spokojná, keď podpísala zmluvu.
Pýtam sa | 29-02-2016 23:35:55
Netvrdím, že služy neboli poskytnuté. Podľa vyjadrenia p. Kolárikovej boli poskytnuté iba neboli spotrebované.
Registrovaný pre pýtam sa pre pýtam sa | 29-02-2016 23:32:21
vy ste asi jediný exot na svete, ktorý uzavrie zmluvu s mobilným operátorom, ktorý neposkytuje možnosť telefonovania. Vy ste jediný na svete, ktorý najprv uzavrie zmluvu a bude platiť paušál a až potom s prekvapením zistíte,
že tento mobilný operátor vôbec neposkytuje vami dojednané a platené služby.
Pýtam sa | 29-02-2016 23:32:14
Pán Kurbel : myslím si že v tej miestnosti bola funkčná elektrika aj kúrenie aj voda, to ale neznamená že by tam niečo z menovaného niekedy bolo spotrebované. Považujem za čestné jednanie dodržiavanie zmluvných podmienok - teda tej časti zmluvy kde sa firma LLARIK a poslanec dohodli na paušálnej platbe elektrickej energie. Paušálnej platbe teda bez ohľadu na spotrebu.

Strkať si za klobúk budem čo chcem, ale rád by som videl ako poviete p. Kolárikovej do očí takéto vyjadrenia o váhe jej vyjadrení.
Pýtam sa | 29-02-2016 23:23:56
Pán Majko : Budova v katastrofálnom stave vrátane vytrhaných káblov v roku 2005, rekonštrukcia budovy v roku 2005, Zmluva s poslancom uzavretá v roku 2009. Overte si fakty pred tým ako niečo napíšete. Ďalšia vec : zistite si, čo sú to paušálne platby . Keď máte paušál od mobilného operátora, nikto sa Váš nepýta, či telefonujete a faktúru dostanete aj tak.
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 29-02-2016 23:23:55
to si fakt myslíte, že si niekto prenajme miestnosť na kanceláriu bez toho, aby tam bola fungujúca elektrina a kúrenie. A ak nebola, a pani Koláriková to vedela, prečo to fakturovala? Považujete to za čestné jednanie?
A tých 77 000 čo tu splietate je naozaj smiešnych. Myslím, že aj piatak na základnej škole vie, že znalecký odhad budovy sa robí podľa jej skutočného stavu a nie podľa toho, kto do nej koľko v budúcnosti investuje. To znamená že 250 000 bola hodnota budovy v takom stave, v akom bola v čase robenia posudku a nie v takom, v akom bude niekedy v budúcnosti. Veď napríklad obkladačky si môžete dať aj za 30 eur, ale aj za 300 eur/m2. A tie citáty z vyjadrenia pani Kolárikovej si strčte za klobúk. Už som vám napísal, akú maju váhu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 23:19:43
Pýtam sa | 29-02-2016 23:15:40 | - priatelu, pravda je jednoducha, to lzi su zlozite... ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 23:18:55
Pýtam sa | 29-02-2016 23:15:40 | - otazka predsa prioritne nestoji, ci poslanec svietil alebo pouzival sviecku, ale ci boli alebo neboli vytrhane kable a teda rec je uplne o niecom inom. ;-)
Pýtam sa | 29-02-2016 23:15:40
Pán Majko : Firma LLARIK (nie p.Koláriková) fakturovala len to, na čom sa zmluvne s poslancom NR SR dohodla. Či poslanec využil alebo nevyužil elektrickú energiu za ktorú platil paušálne je už jeho vec, nie firmy LLARIK.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 23:11:15
Pýtam sa | 29-02-2016 23:06:37 | - fakturovala snad pani Kollarikova poslancovi NR SR - teda obcanom SR sluzby, ktore nikdy neboli dodane?
Brrrrrrr... - Tadial neodporucam ist, nemusel by Vas niekto vplyvny az za takuto iniciativu velmi pochvalit. ;-)))
Pýtam sa | 29-02-2016 23:09:59
pán Kurbel vysvetlime si pojmy a dojmy : veta mesto nechcelo rekonštrukciu odpočítavať od výšky nájmu, tak nám bol prisľúbený dlhodobý nájom vo výške 500 Sk / m2 znamená - bol nám prisľúbený nájom 500 Sk/m2 a mohol byť nižší o investíciu do budovy. Neznamená to ako ste si Vy vyložili : bol nám prisľúbený nájom 500 Sk/m2 v ktorom bola zohľadnená investícia do budovy
Pýtam sa | 29-02-2016 23:06:37
Pán Kurbel : Čo sa týka mojej matematiky nebojte sa učil som sa ju dobre 66 000 plus 77 000 = 143 000 - tých 77 bolo podľa p. Kolárikovej až po predaji lenže opäť citujem : Počas celého obdobia nájmu sme mesto neustále žiadali o riešenie havarijných stavov z tečúcej strechy a vyrážajúcej kanalizácie v časti, ktorú sme pravzali a ktorú sme nerekonštruovali. Mesto situáciu len lepilo s odôvodnením nedostatku peňazí. Keď nám však hrozilo, že zatečením serverovne dôjde k značným finančným stratám pre našu spoločnosť, mesto začalo zvažovat predaj.
Predaj bol uskutočnený riadnou verejnou súťažou, kde sme podali spolu s MVDr. Garajom ponuku, ktorú mesto akceptovalo.
Po odkúpení budovy sme do opravy strechy, zateplenia a opravy kanalizačných rozvodov investovali skoro 77 tis. Eur. - Z tohoto vyjadrenia vyplýva, že predajná čiastka bola ovplyvnená aj skutočnosťou, že boli nutné opravy strechy a kanalizácie čiže aj následná investícia 77 tisíc zavážila.

Čo sa týka Vami zverejnených zmlúv a faktúr - prečítal som si ich - na faktúre je napísané \"Fakturujeme vám paušálny poplatok za obdobie...\" a taktiež \"Záloha za odber Elektrickej Energie\" - všimnite si slová ZÁLOHA a PAUŠÁLNY POPLATOK - z toho nevyplýva, že elektrická energia bola skutočne spotrebovaná
na zmluve je napísané : Účastníci zmluvy sa dohodli že náklady za odber elektrickej energie sa budú fakturovať mesačne formou zálohových platieb vo výške 1,45 eur za m2 prenajatej plochy - opäť z toho nevyplýva žiadne potvrdenie spotreby elektrickej energie

Dovolím si tvrdiť na základe týchto informácií, že ste si faktúry a zmluvy buď neprečítal, nepochopil alebo je to zase jedna z Vašich cielených poloprávd.

Pán Kurbel prosím naštudujte si čo sú Zálohové platby či paušálny poplatok a ako tieto veci fungujú predtým ako niekoho začnete osočovať.
Pavol Kurbel | 29-02-2016 22:55:50
pre pýtam sa
A aby som nezabudol pani Koláriková tiež píše.....S primátorom pánom Lehotom sme sa dohodli, že budovu zrekonštruujeme na vlastné náklady a keďže mesto nechcelo rekonštrukciu odpočítavať od výšky nájmu, tak nám bol prisľúbený dlhodobý nájom vo výške 500 Sk / m2.

Takže tá investícia na opravu bola podľa samotnej pani Kolárikovej zohľadnená v podmienkách nájmu. A pokiaľ viem, tak ju aj odpisovali.
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 29-02-2016 22:49:21
Pre pýtam sa
Práve som si znovu prečítal príspevok pani Kolárikovej
píše tam .....Do opravy sme vložili asi 2 mil. Sk .....
a ďalej.... úradoval bez elektriky, tepla a základného vybavenia
Takže nie ja píšem polopravdy ale vy. 2 milióny korún je asi 66 000 eur a nie 143 000 eur. To je pravda a nie polopravda. A tú faktúru nájdete na SOL niekde v ďalšom článku. Trochu sa tam pohrabte a zopakujte si pri tom delenie. 2 000 000:30,126
Pýtam sa | 29-02-2016 22:36:57
Kde by som sa k takej kópií mohol dostať ? A odkiaľ vyčítam, že išlo o kúrenie práve v danej miestnosti ?
pre pýtam sa | 29-02-2016 22:32:45
Vyjadrenia pani Kolárikovej majú asi takú váhu, ako vlaňajší sneh. Pani Koláriková tvrdila, že v miestnosti, ktorá bola poslaneckou kanceláriou sa nekúrilo. Myslím, že sa vyjadrila, že kúrenie bolo nefunkčné, alebo tak nejak. Nerobilo jej však problém každý mesiac vystavovať faktúru za kúrenie. Fotokópiu faktúry si môžete nájsť v predmetnom článku.
A s tou 143 000 investíciou to pravdepodobne bolo podobne.
pre pýtam sa | 29-02-2016 22:14:38
Kto takto zničil budovu? Mesto? Keď prenajmete byt alebo dom, ani sa neprídete za celý čas nájmu pozrieť, v akom stave byt je? A keď zistíte poškodenia, opravíte ich na vlastné náklady?
Pýtam sa | 29-02-2016 22:11:05
Pán Kurbel :
Presne pomenujem polopravdy : Vy tvrdíte, že budova bola ohodnotená na 250 000 eur a predala sa za 150 000 eur. Nespomínate si v článku ale, že do budovy bolo firmou LLARIK investovaných 143 000 eur a táto čiastka bola zohľadnená pri predaji tak ako to na pravú mieru vo svojom komentáre uviedla p. Koláriková. Pre mňa je táto informácia od Vás zavádzajúca a jasná polopravda.

Rovnako tvrdíte, že budova mohla dnes vyriešiť problém so škôlkami ale v komentári p. Kolárikovej z roku 2014 je vec opäť uvedená na pravú mieru - budova nikdy nebola škôlkou ale jaslami a keď do budovy firma prišla bola táto budova v dezolátnom stave - citujem : \"V budove bola vytrhaná elektroinštalácia, vytrhané podlahy, dve okná boli rozbité, ostatné netesnili, strecha zatekala, sociálne zariadenia neexistovali, podchvíľou prerážala kanalizácia....\" - vy by ste dali do takejto budovy svoje dieťa ?
Michal Hanus | 29-02-2016 21:58:36
Myslím, že Paľo napísal článok preto, že to je aktuálna téma. Momentálne sa rieši veľa otázok okolo škôlok, a zrejme to bol dôvod. Bolo to aj predmetom rokovania MsZ. Je pravdou, že som v novembri 2014 poukazoval na problém so škôlkami a pamätám si ako keby to bolo teraz, ako som bol dvoma kolegyňami \"uzrozumený\", že to tak nie je a škôlok je dosť. Ale to je minulosť a musíme sa pozerať dopredu a urobiť všetko preto, aby sme problému, ktorý môže v súvislosti s kapacitou škôlok predísť. Hlavne to musíme spraviť ekonomicky, v dostatočnom časovom predstihu a prospešne pre občanov mesta. O majetok, ktorý je majetkom vlastne nás všetkých, sa treba riadne starať a pamätať na to, že raz ho po nás budú mať naše deti. Za rozhodnutia, ktoré robíme, musíme vedieť aj znášať následky.

pre Kurbelko: Je ťažké spraviť niečo sám, ak o tom rozhoduje viacero ľudí. Ja som poslancom krátko, ale za ten viac než rok som si už obraz spravil a viem, že aj keď niektoré veci myslíte dobre a ste presvedčený ba dokonca istý, že je to správne, nie vždy sa to podarí. Najmä keď váš návrh, aj keď je skvelý, nepodporí nik len z toho dôvodu, že ten návrh je od vás.

Pavol Kurbel | 29-02-2016 21:56:04
Pre pýtam sa
Skúste pomenovať tú polopravdu.

Na zastupiteľstve som navrhol, aby sme pozemky v každom prípade kúpili za požadovanú cenu. Napríklad aj preto, že je to bežná cena. A aby sme tam vybudovali mestské byty, tak ako pri Komenského škole. Ak chceme zastaviť úbytok obyvateľov, tak musíme mladým rodinám podať pomocnú ruku. A tou je aj lacné, primerané bývanie.
Pavol Kurbel | 29-02-2016 21:45:00
Nie všetko, čo sa demokraticky odhlasuje musí byť automaticky správne a rozumné. V referende si môžeme odhlasovať, že na Slovensko pustíme desať miliónov moslimov. Myslíte si, že to bude aj rozumné?
Ja som písal o budove, ktorá bola stavaná ako predškolské zariadenie, patrila mestu, mesto ju prenajalo firme LLarik a potom ju tejto istej firme predalo. A to v čase, keď každému poslancovi malo byť jasné, že tú budovu budeme o niekoľko málo rokov potrebovať, lebo nebudeme mať dosť miest v škôlkach.
Pýtam sa | 29-02-2016 21:39:16
Pán Kurbel, ja viem, že opakovanie je matka múdrosti, ale je naozaj nutné vyťahovať tú istú vec stále dokola ? Bez nejakého názoru na to, či je to pravda alebo nie - o prenájme sa rokovalo roku 2008 predaj sa riešil niekedy okolo roku 2010-2011 - vrátili ste sa k tomu roku 2014 článkom na tomto portáli - dvojročné oneskorenie si vysvetľujem asi blížiacimi sa komunálnymi voľbami a vraciate sa k tejto veci opäť v roku 2016 - pýtam sa prečo ? Zabudli ste že už ste článok písali alebo Vám každé dva roky vŕta hlavou rovnaká vec ? Komunálne voľby sa neblížia preto si to neviem nijako vysvetliť.
Odkaz na predošlý článok pre tých ktorí si chcú prečítať to isté ale so starším dátumom : http://www.seredonline.sk/clanky/ako-sme-predali-budovu-alebo-preco-sa-vsetkym-zaujemcom-neuslo-miesto-v-skolke/

V komentároch si prečítajte aj vyjadrenie p. Kolárikovej a prestaňte prosím zavádzať polopravdami čitateľov.
Na zamyslenie | 29-02-2016 21:33:10
Pozemky su nevysporiadane na Fandlyho skolke, co je elokovane pracovisko D. Stura. Detske jasle dostanu vypoved z najmu, aby sme si mohli urobit dalsiu triedu. Pamatam si na to, ako Hanus hovoril este v roku 2014 ze je malo skolok a vysmiali ho. Prednosta na zastupitelstve povedal, ze do konca augusta cakali,ci bude v septembri cirkevna skolka. A cuduj sa svete ona za noc z augusta na september nevyrastla. Preto hasili dostavbou a sukromnou skolkou v mamaklube. Zabudli ste pan Kurbel dodat, ze mesto je touto skolkou dojene. Pani zakladatelka sa preratala a ziadne prachy od statu nedostala. Teda okrem 25e skolneho od roicov vsetko hradi mesto zo svojho. A tento rok aj koncia. Preto bude treba zasa novu budu. Nemali ste si nechat roz...at budu benitom. To nikoho z celej bandy nenapadlo za tie roky co to prevadzkovali skontrolovat v akom stave to udrziavaju? A aby toho nebolo dost, pozemky pod Fandlyho su na predaj,aj ked este kazdy nie je vysporiadany, ale drviva cast ano, mesto neakceptuje sumu, ktoru pytaju majitelia, a to 60e co je trhova cena v tejto casti mesta. Pan poslanec realitak o tom predsa musi vediet. Asi je lepsie platit dalsie roky najom a nechat to na neskor. Ved mozno tu uz nebudu a ked budu,potlacia to dalej o par rokov. Potom sa najde blb, co to bude konecne po rokoch riesit. Nuz, realita je svina. Minulost nas dobieha. Je xy veci, co sa v mestskom platku nedocitame. Ani u kupenej novinarky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 21:27:36
Pavol Kurbel | 29-02-2016 21:02:54 | - v nakladani s mestskym majetkom nepoznam \"SA\". O predaji majetku nas vsetkych rozhoduju poslanci MsZ a to na zaklade odporucania komisii, ktore NErokuju verejne!!

Za kazdym predajom mestskeho majetku su dvihnute ruky KONKRETNYCH LUDI.

Zverejnite tu mena konkretnych poslancov, ktori hlasovali za predaj budovy byvaleho predskolskeho zariadenia za cenu, ktoru ste kritizovali pred nieco viac ako rokom.

Este stale hlada primator podklady, ako to bolo s tou vecou v minulosti?? ;-)
Nezadame ulohu niekomu nezavislemu - napr. ze by sa po primatorom tolko hladanych podkladoch poobzerali skolkari niektorej MS?
Pavol Kurbel | 29-02-2016 21:02:54
Nikde som nepísal o tom, že mesto ruší detské jasle. Ja som napísal, že detské jasle dostanú výpoveď z nájmu. Detské jasle sú súkromné. Možno si nájdu primerané pristory s primeraným nájomným a budú v činnosti pokračovať. Možno nenájdu a preto asi zaniknú. Ja som svojim článkom len chcel upozorniť na to, ako krátkozrako, nerozumne a nehospodárne sa nakladá s mestským majetkom.
anonym | 29-02-2016 20:43:24
p.Kurbel,Vam musi ten nas primator velmi lezat v zaludku.Tento clanok povazujem za dost nekorektny.Chcete povedat,ze v Seredi ako v jedinom meste sa rusili jasle?
pánovi Kurbelovi | 29-02-2016 19:19:27
Pán Kurbel by si mal pustiť záznam a od slova do slova si vypočuť pravdu a stať o rušení súkromných detských jasiel.Každý kto si to vypočuje zistí že pravda ne úplne iná.
Detské jasle na Pažitnej sa rušili plošne na celom Slovensku približne pred dvadsiatimi rokmi a na predaj zariadenia dohliadal osobne viceprimátor a poslanec Fačkovec z KDH spolu s vymenovanou komisiou. Potom tam boli 20 rokov nájomcovia a žiadne jasle ani škôlka. A na predaj a ostatné záležitosti sa spýtajte p.Kollárika .Pán poslanec Kurbel , ak poslanecký zbor rozhodol väčšinou a demokraticky o prenájme alebo o predaji jeto demokratické? Tie vaše kádehácke konšpirácie sú známe v celom okrese .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 14:49:09
KURBELko | 29-02-2016 13:33:37 | - pod druhym clankom o svinsve zanechanom v Hornom Cepeni nazyvas obcanov \"tlchubenky\". Tu urazas autora clanku.

Ty jeden chudak posahany, vies aj nieco viac? Ty mas byt reprezentant vedenia mesta? Ty tu pises za ludi, ktori napriek dobrym platom a vyhodam nie su schopni obcanom povedat ani - prepacte?

To teda dopadli...
Registrovaný úderka úderka | 29-02-2016 13:57:24
Mestskej úderke dosť dlho trvalo, lež zareagovala. Blbeček, napíš, čo je na tom článku nepravdivé.
KURBELko | 29-02-2016 13:33:37
Kedy KURBEL niečo aj urobí okrem tláchania hubenkou ? :D :D za 20 rokov nič iba tláchanie tláchanie a tláchanie :D Smiešny je celý tento plátok :D
brano | 29-02-2016 13:16:33
Trochu sa mi zdá zvláštne, že MŠ na D.Štúra nie je na pozemkoch mesta a jasle sú na pozemku mesta? Lebo ak nie sú ani jasle a je iba budova jaslí mestká na cudzom pozemku, tak to opäť nie je žiadna výhra. A otázna by bola aj výpoveď jasliam.
Boris | 29-02-2016 11:59:14
OPRAVA: Autor článku a nie ADMIN stránky. vs. objektivita článku. Ďakujem za upozornenie p.Majko....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 11:40:19
Boris | 29-02-2016 11:08:37 | - autor clanku nie je adminom media.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 29-02-2016 11:16:59
Vedenie mesta začína problémy hasiť až vtedy keď oheň netlie ale je z neho už vatra. Pritom nedostatok miest pre deti v škôlkach trvá už niekoľko rokov.
Boris | 29-02-2016 11:08:37
Chcem len reagovať na fakt, že detské jasle (\"jasličky\") budú určite chýbať a je smutné,že v rámci mesta nebudú fungovať teda žiadne iné, nakoľko tieto na D.Štúra boli jediné svojho druhu v našom meste. Tiež sme ich svojho času využívali ako rodičia.Prevádzkuje/la ich p.Vidovičová, ktorá bola spolu s personálom ktorý zamestnávala veľmi, veľmi milá a z pohľadu mňa ako rodiča aj veľmi profesionálna a odovzdaná tejto práci.
Tu chcem vyjadriť veľké ĎAKUJEME za naše a asi aj za ostatné \"deťúrence\" resp.ich rodičov, ktoré tu boli počas fantastickej prevádzky umiestnené.
Nepoznám podrobne dôvody prečo a či vôbec museli jasličky skončiť len z dôvodu,že mesto potrebovalo nejaký vhodný priestor.Je však pravdou aj to, že túto konkrétnu budovu mala v dlhodobejšom užívaní od mesta a bola teda veľká časť aj pri komunikácii/rozhodovaní na hlave riaditeľa ZŠ J.Fándlyho p.Mgr.Čomaja.
Tu je objektivita článku admina otázna?!
Je však na mieste povedať aj fakt, že pani Vidovičová sa musela počas prevádzky priebežne \"pasovať\" s nie veľkým záujmom zo strany rodičov umiestniť svoje dieťa do súkromných jasiel.Dôvody má každý rodič svoje.
Otázka je možno na \"vyšší princíp-systém\", či nestojí za zamyslenie, aby aj takýto druh zariadenia bol zákonom garantovaný /aj keď je s časti finančne podporovaný zo strany štátu/ v tak hektickej dobe ktorú aktuálne žijeme....
Prípadne, či nie je v budúcnosti vhodné sa tejto myšlienke venovať možno aj na komunálnej úrovni mesta a predbehnúť tak v tomto smere \"nefunkčný štát\" na čele s \"nekvalifikovaným ujom\", ktorý má tento post medzirezortne za štát na \"paškále\"......
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2016 09:24:46
Hnusne ponizujuce pre obcanov zo strany vedenia mesta. Odporne presadenie zaujmov jednotlivca proti verejnemu zaujmu. Arogancia moci.

Nie je tomu az tak davno, co tu na temu nehnutelnosti predanej vedenim mesta sukromnej firme bezala burliva diskusia.

Dokedy sa ludia nechaju takto nechutne ponizovat a to este za peniaze, ktore zarobili a do systemu odviedli oni samotni?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign