Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Väčšinu poslancov MsZ a primátora Tomčányiho diskusia o veciach verejných pre občanov nezaujímala.

200

Sereď |   Už niekoľko mesiacov, možno rok obyvatelia mesta registrujú zvýšený pohyb zamestnancov pochádzajúcich z tretích krajín zamestnaných v niekoľkých firmách majúcich prevádzky hlavne v logistickom parku v Seredi. V súčasnej dobe je ich niekoľko stoviek a ubytovaní sú nielen v prenajatých súkromných nehnuteľnostiach v mesta, ale aj v oficiálnych a neoficiálnych ubytovniach. Na jednom z nedávnych rokovaní Mestského zastupiteľstva bola niekoľkými vlastníkmi nehnuteľností v objekte bývalej Niklovej Hute vznesená na poslancov požiadavka na vykonanie zmien územného plánu s tým, že niektoré pozemky v areáli Niklovej Hute budú z klasifikácie priemyselná zóna (kde je ubytovávanie zakázané) do kategórie polyfunkčná zóna, kde je tento druh podnikania možný. Táto požiadavka vzbudila nielen v bežných ľuďoch ale aj u poslancov rôzne emócie a na nedávnom rokovaní MsZ zmena územného plánu neprešla. Už priamo na rokovaní poslanec a zástupca primátora Veselický verejne vyhlásil, že sa k téme poslanci v hlasovaní vrátia opätovne.

Väčšina obyvateľov doteraz pravdepodobne netuší o čo konkrétne ide a my opätovne tvrdíme, že takto závažné zmeny v územnom pláne, ako aj v dianí v meste by mali byť dané na verejnú diskusiu obyvateľom a občanom, s tým, že by mali byť veľmi intenzívne vysvetlené klady ale aj zápory takýchto zmien. Jednoznačne zastávame názor, že práve toto patrí medzi tie zmeny v živote a rozvoji mesta, ktorých odsúhlasovanie len poslancami bez náležitej verejnej diskusie je minimálne nezodpovedné. O veci sme komunikovali s niekoľkými žiadateľmi o zmenu územného plánu zo strany navrhovateľa (z ich iniciatívy) a rozhodli sme sa uskutočniť prvú časť diskusie v priestoroch štúdia  SOL, kde sa do účasti na nej okamžite ponúkli samotní zástupcovia žiadateľov a my sme písomne s dostatočným predstihom oslovili rovnocenne všetkých poslancov MsZ, ako aj primátora mesta Ing. Martina Tomčányiho. Asi piati poslanci MsZ na náš e-mail odpovedali, že majú iný program (z pravidla súkromný) a primátor mesta Tomčányi odpovedal jedinou vetou, že sa  diskusie nezúčastní. Poslanec Veselický všetkým kolegom poslancom rozposlal svoje stanovisko, na obsah ktorého si každý slušný občan môže urobiť svoj názor. Poslanec Veselický pred hlasovaním v zastupiteľstve diskusiu na tému nepredpokladá. Sú mu názory obyvateľov mesta ľahostajné, alebo je presvedčený o výsledku hlasovania?

Jedným zo žiadateľov o zmenu územného plánu za účelom zriadenia ubytovne je aj exposlanec MsZ Marián Sidor, ktorého vyjadrenie vyhotovené na jeho žiadosť ste mali možnosť vidieť na predošlom videu k tejto téme.

Dnes prinášame záznam z diskusie, ktorej sa zúčastnili už spomenutí zástupcovia žiadateľov a poslanci Tomáš Karmažín, Pavol Kurbel a Michal Hanus.

Je zaujímavé a za zdôraznenie stojí fakt, že samotní žiadatelia verejne priamo v diskusii ocenili iniciatívu média a s občanmi o téme diskutovať chcú. Opätovne sú to práve a nepochopiteľne volení zástupcovia občanov - poslanci Mestského zastupiteľstva a primátor mesta   Ing. Martin Tomčányi, ktorí o diskusiu záujem neprejavili, čím ukázali že ich názory obyvateľov nezaujímajú. Zároveň týmto odmietli verejne pred občanmi vystúpiť a zaujať stanovisko v takto zásadnej veci, prípadne svojimi argumentami občanov sa snažiť presvedčiť, či už pre alebo proti zmene územného plánu. Povedané inak - na základe čoho teda poslanci MsZ prijímajú rozhodnutia týkajúce sa dôležitých otázok života v meste?

 

Už priamo v diskusii bolo navrhnuté aby sa nejednalo o poslednú diskusiu a my veríme, že práve tlak verejnosti bude tým nástrojom, ktorý poslancov donúti pýtať sa na názory občanov,  verejne s občanmi témy dotýkajúce sa nás všetkých preberať a následne požiadavky väčšiny presadzovať v Mestskom zastupiteľstve.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obyvatel 1 | 18-12-2017 09:27:13
Cele je to o tom ze bude moznost vycucat peniaze zo statu cize to co nam vlada berie na daniach a poplatkoch a Fico to teraz ide velkodusne rozdavat lebo uz zacina robit silne vyhlasenia ze ide rozdavat na podporu byvania aj pre velke firmy aby mohli stavat ubytovne pre robotnikov v ich fabrikach na ktore sme im znovu prispeli lebo im Fico dal statne dotacie na ktore sme sa znovu poskladali. Tak pan Sidor nam tu chce postavit geto a este k tomu za dotacie ktore zaplatime. Je toto skurveny system ktory vyjebanci vedia ako vycucavat.
Len 4tisic? | 16-12-2017 01:28:54
PSA pežot. Katastrofa. Tam už robia aj indiani. Tam je Slovakov už ostalo tak na 20%. Otazka zbytočna kam sa zmyzli. Boli nekvalifikovany alebo drahý? UKRAINA ja tiež zbadana čo im natlačila agentura.
Po novom roku, by bolo potrebné prijať kamaratov islamistov, azo stareho Milexu mešitu venovať. Aby som nezabudol čo bude s našimi spolupriživnikmi
Pre OTAZKA teda pre teba Sidor | 15-12-2017 13:59:14
DuRa ti to dobre napisal.
DuRa | 15-12-2017 09:33:18
PS: Srbi sa už nahrádzajú Ukrajincami stačí sa pozrieť na Samsung tam je už plánovaná výmena lebo Ukrajinci nemusia chodiť každé 3 mesiace domov kvôli vízovej povinnosti... Nemám nič proti zahraničným pracovníkom, ale treba to obmedziť aby bolo max 30% agentúrnych zamestnancov oproti kmeňovým...
PS2: čím viac ich je pokope tým sú súdržnejší a robia problémy
PS3: kmenový zamestnanec zarába menej ako agentúrsky a to len preto lebo za nich sa neodvádzajú odvody nemajú žiadne zdravotne takže keď sa im niečo stane si ošetrenie platia.
PS4: keď bude 4000 srbov alebo ukrajincov po kope tak chcem vidieť ako pôjde metská polícia alebo aj hliadka PZ riešiť problém, veď zmiznú v niklovke aj s autom a nikdy ich nenájdu
gulak | 15-12-2017 09:22:43
Myslim si,že ak by to bolo schvalene,tak v NHS..budu ubytovaní zahraniční robotníci,čo robia aj mimo Seredi..napr.v Nitre,pri Pieštanoch chce Porsche postaviť fabriku..to nie je tak daleko,ved napr.Sered-Devinska je asi 70km
DuRa | 15-12-2017 09:14:24
debili len trepú unavený nie sú všade robia 8 hodín ale máju povolene robiť aj nad rámec nikde to ale nie je prikazane... to že budú ubytovne v NH tak nič nezmení na tom že nebudú ubytovaný v meste lebo radšej si prenájmu byt a máju súkromie ako tlačiť sa na ubytovni a nehovorte že nie lebo 3izbovy byt prenajom cca 450€ 3 srby mesacne po 150 (čo by zaplatil aj za ubytovnu) = 450€ takže radsej byt ako ubytovna...Preto sem idú pracovať majú 3 - 3,5€ na hodinu, ale väčšinou sa za nich neodvadzaju žiadne odvody lebo sú nasadení cez zahranične s.r.o. kde sú braní ako na dohodu...
obyvatel | 15-12-2017 09:02:24
len pripomeniem ze do rocneho prijmu tusim 1600€ nemusis ani platit dan ale ked tak urobit len ohlasenie na meste ale samozrejme mestu poplatky za smeti sa platia . Ale aj tak je to len male percento co sa takto ubytuje ale aj tak sa takto drzia najomnici na lepsej a slusnej hranici lebo si nikto nenecha ničit prenajatý byt.
Pre pre otazka | 15-12-2017 07:56:15
Prečítaj si zakon . Kazdy kto prenajíma je povinny platit z tejto cinnosti dane. Nemusíš mat živnosť ani byt podnikateľ. Danovy urad by mal kontaktovať správcov bytov alebo sa obratit na obcanov, aby ho informovali hoci aj anonymne , kto takto prenajíma. To by sme sa čudovali ako by skončili . Len to by muselo byt Slovensko právny štát a nie tento marazmus.
pre OTAZKA | 14-12-2017 10:43:57
ubytovanie v bytových priestoroch je legálne!
ubytovanie v nebytových priestoroch, priemyselných budovách a pod určených na iné účely ako ubytovanie je nelegálne!

čo je to za debilnú otázku???



OTAZKA | 13-12-2017 23:09:07
AKO SA DA HODNOTIT KVAZI PODNIKANIE OBYVATELOV
KTORI UBYTOVAVAJU ZAHRANICNYCH PRIAMO VO SVOJICH BYTOCH
GARAZACH A PRENAJATYCH BYTOCH PRIAMO V CENTRE SEREDE ?

POCET TAKTO UBYTOVANYCH BUDE RAPIDNE NARASTAT
AK SA BUDU ZVYSOVAT CENY ZA UBYTOVANIE Z DOVODU
NEDOSTATKU MIESTA V UBYTOVNIACH !!!!!

JE TOTO UBYTOVANIE LEGALNE ALEBO JE TIEZ \"NACIERNO\"
A TREBA TYCHTO LUDI DAT POKUTOVAT ????

BLABLA | 13-12-2017 22:54:24
A teraz ked jakoze zaplatil pokutu uz je to vsetko v poriadku ? A kde su urady a policia ? Vsak to je podnikanie nacierno . Uradnici konecne konajte alebo ste zamrzli ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2017 22:48:51
Podnikanie? | 13-12-2017 22:19:26 | - kde v mojom komentari vidis napisane, ze snad schvalujem podnikanie nacierno?

Kde vidis napisane, ze snad schvalujem porusovanie akehokolvek zakona?

A preco nebola diskusia skor? Preco sa to do prdele nespytas primatora? Alebo on snad nevie, co sa deje v meste?

- - -

Prilis vela emocii zatienuje vyhlad a racionalne myslenie.
Myslim si, ze som napisal veci dostatocne jasne.

Este teda jednoduchsie:

Ponikatel ma zaujem, poslanec musi rozhodnut, ci takto rozsiahly zamer podnikatelov koresponduje so zaujmom verejnym. A PONESIE ZA SVOJE ROZHODNUTIE AJ ZODPOVEDNOST A NASLEDKY, ak rozhodne NEspravne.

Zajtrajsie hlasovanie bude klucovym a ukaze velmi vela o poslancoch jednotlivcoch, ako aj samosprave ako celku.

A ako rozhodnut spravne? Nuz, voleny zastupca ma zastupovat zaujmy VACSINY obcanov. Kedy sa ich na ich nazory a zaujmy pytali poslanci alebo VEDENIE MESTA?
obcan | 13-12-2017 22:42:39
presne tak ako to pise clanok podo mnou ZAKON MA PLATIT PRE KAZDEHO ROVNAKO .
Podnikanie? | 13-12-2017 22:19:26
Nesuhlasim s komentarom od Majka!
Ked ma niekto zaujem podnikat najskor si ma prezistit ci mu to zakony dovoluju, konkretne v pripade Niklovky a ubytovania.
Preco niektori sa musia riadit podla predpisov a vyhlasok a niektori ich jednoducho ignoruju?
To maju vsetci podnikatelia najskor robit nelegalne a ked uz prihara tak sa akoze priznaju v zmysle, ze oni chcu veci riesit k uspokojeniu mesta a obcanov?

Preco nebola diskusia predtym ako mali ludi ubytovanych na cierno?

Nezmyselne argumenty.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2017 21:14:23
Mylsim si, ze uvaujzete pomerne zle, ked davate vinu podnikatelovi za to, ze ma zaujem podnikat.

Ak by mali zaujem vec ututlat, mali na to moznost - stacilo byt ticho a nie kontaktovat nas so zamerom zorganizovania a publikovania diskusie s obcanmi.

Diskusia bola ohlasena - ze NIK z obcanov neprisiel, je chybou obcanov a nie podnikatelov.

Priatelia, uvedomte si podstatu problemu v meste - NIE JE MOVINNOSTOU podnikatela oboznamovat verejnost, ale SAMOSPRAVY.

Tu a teraz ZNOVU a uz niekolko krat ZLYHALO VEDENIE MESTA a SAMOSPRAVA.

Na zastupitelstve som bol a Veselicky s primatorom mali okamzite reagovat verejnym vyhlasenim - SPYTAJME SA OBCANOV, vysvetlime im zamery, moznosti mesta, moznosti a poziadavky podnikatelov a KOMUNIKUJME S NIMI.

Od primatora mozeme cakat vselico (mnohi uz vieme aj presne co), len NIE KOMUNIKACIU S OBCANMI.

Zrusil verejne stretnutia s obcanmi, vyhyba sa odpovediam na otazky, neodpisuje ani na pisomne otazky tykajuce sa veci verejnych a narabania s majetkom mesta.

Neprisiel ani na PISOMNE POZVANIE do VEREJNEJ DISKUSIE a to ANI PRIMATOR a ani jeho zastupca a HOVORCA. Sme UNIKATOM, kde mesto ma moznost DENNE zarucene OSLOVIT TISICE DOMACNOSTI a NEUROBI TO.

Samosprava tradicne IGNORUJE obyvatelov, nepyta sa na ich nazory a potreby - TU JE VYSLEDOK.

Som nestranny, no svojim sposobom lutujem tych, ktori v dobrej viere do diskusie isli a chceli dokonca, aby diskusia pokracovala.

Nie, fakt nie som ani na jednej strane, aj ked svoj obciansky nazor na vec mam. Preto si dovolim VEREJNE a bez emocii napisat, ze na podnikanie je tu podnikatel a na vytvaranie podmienok voleny zastupca.

Len to VOLENY ZASTUPCA NESMIE MAT STRACH PRED OTAZKAMI OBCANOV a nesmie sa bat postavit pred kameru ani vtedy, ked redaktorovi neda dopredu napisane otazky. ;-)

Priatelia, pytam sa VEREJNE a s uplnou vaznostou - preco nemaju obavy postavit sa pred kameru standardne 3 ci 4 stale ti isti poslanci?
A preco ostatni len ticho dvihaju paprcky, su bez nazoru, alebo hlasuju tak, ako je od nich ocakavane?

Obcania, ide naozaj o vaznu vec a ja nezavidim zajtrajsiu ulohu poslancom. Niektori (a nie je ich malo) o tom vedia, lebo sme spolu komunikovali.

A maju ju podstatne TAZSIU prave preto, lebo si ZVYKLI, ze sa da aj bez komunikacie s obcanmi, ze obcan na vsetko serie, a ze ked sa nieco objavi na SOL, tak staci sa tvarit, ze SOL necita, pripadne nasrat na hlavu nam a zivot ide dalej.

Uvedomme si konecne podstatu problemu. Samosprava sa DOKONALE ODIZOLOVALA od obcanov, riesi si svoje a zvysoka kasle na nase nazory, potreby a napady.

Opakujem, tentokrat tu bol zaujemca o serioznu diskusiu s obcanmi - prisiel, chybal ale primator a drviva vacsina poslancov. A jasne, obcania.

Som rad, ze SOL aj v tomto probleme (ako nakoniec vzdy) bolo NESTRANNE, postavilo sa k veci celom, AKO JEDINE ZORGANIZOVALO VEREJNU DISKUSIU a zastupilo vsetkych, ktori za informovanie obcanov pravidele uz 10 rokov platime.

Zajtra na MsZ sa budem verejne pytat vedenia mesta, dokedy bude ignorovat nazory obcanov a dokedy sa bude snazit veci verejne riesit za nasim chrbatom.
Xxxx | 13-12-2017 21:04:27
👍👍👍😉👍
gulak | 13-12-2017 20:50:48
pre:Reality..a Vy,co ste Mongol..
Podvodnici | 13-12-2017 20:42:32
Obidvaja Vaskovci a spol mali mat davno prevadzky v ktorych podnikaju zhabane. Napalene obrovske pokuty!!!
Preco nebola tato diskusia zaciatkom roka ked tam uz ludia byvali?
Keby nevedeli o tom ze im prihara a coskoro sa to prevali tak pokracuju takto potichu nelegalne nadalej.
Podla zakona, ak chce niekto podnikat najskor sa pride opytat ci mu dany podnikatelsky zamer mesto povoli. Potom ak chcu do tych mastali kde teraz uz maju natlacenych ludi, by mali prejst riadnym kolaudacnym procesom. Nic z toho neurobili. Podvodne si isli dalej mesiac za mesiacom.

Kde su urady, vykon zakona?
Najskor budu odrbavat pokial sa len da a ak im na to pridu tak poziadaju mesto aby to vyriesilo a este budu tvrdit ze ludom a tomuto mestu vlastne robia sluzbu??
Uz mali byt davno v pravnom konani na zaklade trestneho oznamenia, nie su daleko od nelegalneho prevadzacstva.

Treba zavolat zajtra na zasadnutie Markizu, JOJku a dalsie media nech to vidi cele Slovensko co sa chystaju spachat na obcanov.
anonym | 13-12-2017 20:28:34
Treba dat trestne oznamenie pre podozrenie z neopravneneho podnikania a nech sa to riesi.
Michaela P. | 13-12-2017 20:13:02
Mesto Sereď má dva nástroje ako chrániť občanov mesta Sered pred prílevom cudzích št. príslušníkov a výstavbou ubytovní. Striktne dbať na dodržiavanie stavebného zákona a držať sa riadne schváleného územného plánu mesta!!!
Pre reality | 13-12-2017 20:11:01
Co to mas za usami?
Emana | 13-12-2017 19:55:28
Ubytovne by sa mali postaviť našim diskriminovaným občanom, samozrejme za podmienky, že tu budú pracovať, plniť si záväzky voči mestu.Netreba tu cudzincov, romovia by ich úspešne zastúpili, znížila by sa nezamestnanosť a integrácia našich spoluobčanov by prebehla bez zbytočných problémov.
Ale to by sa im muselo chcieť pracovať...
slovensko | 13-12-2017 18:12:33
Reality
ty o čom píšeš? pracuješ pri srboch, pri rumunoch? rumuni serú do spoločných spŕch na šatniach. to bolo v PSA. srbov tam už je skoro 50% . Slovák je tam menšina. toto chceš aj v seredi? P. Vaško chce zlegalizovať svoje špinavé kšefty. bývajú tam na čierno a on to chce zlegalizovať? to čo sme, kde sme? poruším zákoon, tak urobme niečo aby sa ten zákon zmenil, aby som neporušoval aj naďalej? Vám už ozaj ..... ???
Niekto sa len smeje | 13-12-2017 16:29:30
Ak sa to schvali, potom sa necudujme ze budu mat extremisticke strany po volbach tolko volicov, vsetko to spolu suvisi...
Reality | 13-12-2017 15:55:32
A o čo ste potom vy ti \"Slováci\" lepší ako hocjaky terorista? Alebo \"krvilačný\" srb o ktorom tu čítame ale nikde nie sú dôkazy. Ale jasne radšej nech je tu emotívna debata kde sa ľudia idú zabíjať než argumenty, to sa niekomu náramne hodí. A keď sa nehodí tak sa maže, vyjadruje, obhajuje a spomína sa anonymita.
obcan | 13-12-2017 15:32:33
Reality 13-12-2017 12:04:12 nestrapnuj sa tu. Preco by sa to tu malo obmedzovat? A uz by bolo nacase aby sa Slovaci zobudili a vzali buductnost do vlastnych ruk. Ak to nepojde podobrom, tak treba pozlom. Ako sa hovori na kazdu svinu sa voda vari.
Pre reality | 13-12-2017 13:37:01
Odvadzas pozornost.
Reality | 13-12-2017 12:04:12
Pre par dnami tu pan Majitel napisal ako sa zavedia kontrola diskusie studentami aby sa neodvadzala pozronsot a predchadzalo sa utokom, klamstvam. Diskusie okolo ubytovni ukazuju vsetko toto, zatial nebol zmazany ani jediny prispevok, dokonca ani pan Majitel nijakym sposobom nebrani to ze tu chcu niektori diskutujuci bit ci nebodaj zabijat inych ludi.
To len k tym slubom a ich dodrzovaniu.
jaseredan | 13-12-2017 11:41:32
Primátor a poslanci zabúdajú kto ich zvolil a kto im dal právo ICH zastupovať.
Bolo by načase aby si aj uvedomoli, že môžu byť aj odvolaný.
buď petíciou, alebo PALICOU.
Pre Sidora | 13-12-2017 11:24:42
Keď sa stane niečo niekomu z mojej rodiny, ty ponesieš zodpovednosť. Ty a poslanci, ktorí za to zahlasujú. Každý jeden!
zastupiteľstvo 14.12.2017 | 13-12-2017 09:03:48
Ľudia naozaj to nenechávajte na náhodu a zajtra tam poďte tiež!Začiatok zastupiteľstva je od 8:00 Musí tam byť čo najviac nesúhlasiacich obyvateľov mesta Sereď! Ako sa píše hore \"najhoršia je mlčiaca väčšina\"! a tiež platí že ľudia majú obrovskú moc, len ju treba použiť, použiť tak že vyjadríme spolu svoj nesúhlas nami voleným poslancom a tí nech naše názory berú na vedomie a riadia sa podľa nich!
pre Sereďana | 13-12-2017 08:38:54
Smeti a tieto reči. Veď je jasné, že kto prenajíma teraz, bude aj potom. To je argument rovnajúci sa 0. Počkajte odpad, aký bude po meste. To sa ešte len uvidí. Keď pôjde poslancov syn alebo dcéra, vnučka či starká po meste a po lavičkách budú vysedávať títo ľudia a budú sa dobre zabávať a napadne im kadečo. Počkajte, keď príde k prvému zraneniu alebo nejakej škode. Verím, že človek si nájde toho poslanca, čo toto dopustil. Policajti si môžu vystavať stanicu v niklovke. Tam budú permanentne. A ich počet bude musieť narásť. Aj toto bude niečo stáť. Ľudia, technika. Niekto to niekde písal. Videli ste, čo sa deje v Nukleone v Trnave? V Zavare v časti Poronda? V Galante pri Tescu? Zbohom rodina, pobaliť sa a utekať preč. Úprimnú sústrasť predavačky, poštárky, bankárky, barmanky. Sú tu predsa poslanci a poslankyne s deťmi, vnukmi. Pošli ich večer von zabaviť sa. Keď sa mu niečo stane, bude ťa prd zaujímať to, či platia za smeti! V komunite, v gete je priestor na tvorenie skupín, vyniknutie vodcov, vznik gangov. Toto bude mať nevídané následky a slušný občan radšej zdupká aj s rodinou, ako mať strach nakúpiť a zabaviť sa v meste. Napustíte ich na jarmok? Alkohol, rozdielnosť,....
Pre seredana | 13-12-2017 08:29:41
Nebudú ubytovne, agentúry a ziskuchtivci budú mať sťažené podmienky a nebude sa im oplácať zvážať ľudí z Balkánu. A že cena za nájomné pôjde hore a ceny nehnuteľností tieť? Komu sa tu bude dobre žiť,dobrá infraštruktúra, príroda, bezpečnosť v meste... bude ochotný zaplatiť! Alebo chceme aby tu padli ceny nehnuteľností ako na východe a stali sa nepredanými ?
pre seredana | 13-12-2017 08:22:00
Áno, máte pravdu nikdy nebudú všetci spokojný s rozhodnutiami našich volených zástupcov. Ale treba si uvedomiť, že boli nami zvolený aby zastupovali záujmy všetkých občanov mesta Sereď. Zisk z prenájmu nie je až taký lukratívny pre rádoveho občana ktorý vlastni 1 alebo 2 byty či domy, ak si odráta všetky poplatky a náklady. A verte rychlo sa spamätá a dobre si rozmysli komu to dá do prenájmu. Či slušnej rodine alebo 10 cudzincom!
Viem o čom hovorím, nakoľko vlastním nehnuteľnosť na prenájom a verte radšej ju budem mať prázdnu ako prenajať cudzincom. Proste mi to za to nestojí, nehovoriac ako by som sa pozrel susedom do očí. Tu nejde konkrétne o Srbov, občania Tu proste nechcú neprispôsobilcov a je jedno či je Slovák, Srb, Vietnamec Róm. Ak vláda bude dávať príspevky na Rómske ubytovne tak tiež príde pár ziskuchtivych a budú žiadať zmenu územného plánu? Veď je to smiešne !
Môj názor | 13-12-2017 08:13:52
toto je nonsens, podnikateľ verejne prehlasuje, že nelegálne ubytováva srbov... Keby som bol ja úradníkom, nedal by som mu pokutu, ale zhabal celú budovu v ktorej vykonáva nelegálnu činnosť a nehnuteľnosť predal - takto by mesto malo aj na spomínaný ohnostroj, dresy a podobne... Ak by nový majiteľ znova vykonával nelegálnu činnosť opäť by som to zhabal a proces by sa opakoval. Mal by niekto nastoliť poriadne tvrdé pravidlá. Podnikatelia, ktorý takto nelegálne ubytovávajú ľudí týmto prístupom tlačia na poslancov a primátora, aby s tým niečo robili...
Takýto podnikatelia môžu za to, že sa nezvyšujú platy v okolí, pritom firmy ako amazon, lidl majú dosť peňazí aby pridali peniaze na mzdy. Veď si to predstavte, keby ľudia zarábali priemerne 1700 eur mesačne. Dovolili by si stavať domy, kupovať autá, dane by sa platili, štát by na tom získaval dosť... Tieto peniaze by sa točili v obehu. Riešením, ktoré ponúkajú je, aby sa pár ľudí nabalilo, zabetónovali sa doma s trojmetrovým plotom, kúpili si auto ako tank a správali sa arogantne, tak že im na nikom nezáleží... Čo potom vyrastie z ich detí??? Ak manažér zamestná za 1000 eur dvoch srbov, 500 eur môže dostať manažér ako odmenu a zamestnávateľ je veľmi spokojný lebo ho to stálo 1500. Pritom dvom slovákom musí dať aspoň 2000... To všetko sa deje samozrejme vo väčších číslach... Kam to všetko speje?
Fakt by sme mali s takými agentúrami a podnikateľmi zatočiť, pretože do budúcna tu môžu byť bangladéžania, ktorý zarábajú vo svojej krajine 1 euro na hodinu, a je to tiež nelegálne a opäť ich môžu od tiaľ priviezť, ale veď mesto/štát to bude musieť nejako riešiť, keď tu už budú - životná úroveň veľmi klesne...
Je smutné, že slováci sú taký, že sa vždy nájde nejaký podnikavec, ktorý myslí iba vo svoj prospech. Či už je to manažér, ktorý nechce zvyšovať platy alebo podnikateľ, ktorý zamestnáva zahraničnú lacnú pracovnú silu, namiesto slovákov. Viem, že je ťažké podnikať a platiť dobrý plat, ale keď to niekto nezvláda nech prestane podnikať a riadne sa zamestná a nešpekuluje na úkor väčšiny. Sme taký ľahko zlomiteľný - podvolený národ, preto sem radi chodia investori, lebo si tu môžu robiť čo chcú. Ľudia sa nechajú aj ubičovať...
Pre Seredan | 13-12-2017 08:12:15
Ale na toto doplatia len obyvatelia mesta. Nikto iny. Casom nas tu udupu.
Seredan | 13-12-2017 07:48:53
Naši zástupcovia mesta to majú naozaj ťažké. Či rozhodnú tak alebo onak, nebude dobre. Ak ubytovne neschvália, super, tlieskam, ale kde tí ľudia budú? Pracujú väčšinou v Seredi a chcú tu aj bývať. Neschvália sa ubytovne, budú tu po domoch a bytoch. Už teraz je problém zohnať byt v rozumnej cene, či na kúpu alebo na prenájom. Čo bude ak nebudú mať možnosť bývať v ubytovniach? A to nepíšem o tom, že keď budú kade tade roztrúsení po meste, ťažko asi za nich bude mestu niekto platiť za ubytovanie a za smeti.
marek | 12-12-2017 22:25:35
Podľa môjho názoru v našom malom meste nemajú čo takéto veľké fabriky hľadať. Ak si sem pustíme príliš veľa cudzincov a postavíme im ubytovne, tak to bude koniec Seredi akú poznáme. Mali s nimi problémy aj v Zavare, aj v Galante na ubytovniach aj mimo nich v meste. Nerád by som zhadzoval Srbov alebo Rumunov, pretože to, čo sem chodí musia byť naozaj zúfalci, výber. Často-krát nemajú hygienické návyky (postrehy od majiteľov ubytovní a kolegov v práci), chodia slabo oblečení len v teplákoch, či šuštiakových súpravách, chcú sa nasilu zoznámiť, prepadajú po výplate alkoholu.
Pavol Kurbel | 12-12-2017 21:24:47
Kedy, ak nie teraz, maju ľudia možnosť žiadať razantné zvýšenie platu? Jedine teraz, keď firmy potrebujô ľudí a nemajú ich. Keď sa situácia obráti a za bránou fabriky bude stáť stovka nezamestnaných, čakajúcih len na to koho vyhodia aby natúpili za neho sa ťažko dočkajô zvýšenia platu. Ak by sa v Lidli, Amazone, Pečivárňach či v iných podnikoch razantne zdvihli platy, tak minimálne 200 000 Slovákov by sa vrátilo z Anglicka, Rakúska, či Nemecka domov a nebolo by tu treba ani Srbov či Rumunov. Preto ak sa nebojíte zvýšenia kriminality, tak sa zamyslite aspoň nad svojim platom a prídite vo štvrtok na zastupiteľstvo.
gulak | 12-12-2017 21:10:13
Za tento stav moze dlhodoba lakomost firiem platit ludom,co najmenej..
Pozor aby nevznikla | 12-12-2017 21:07:24
pri 25%Srbov v Seredi Národnostná menšina alebo národná menšina alebo národnosť je spoločenstvo ľudí rovnakého národa (resp. v prípade etnickej menšiny spoločenstvo ľudí tvoriace aspoň rovnaké etnikum) obývajúce určitú časť územia štátu bez toho, aby boli štátotvorným subjektom. Na zachovanie ich národnej identity im medzinárodné právo (a vo väčšine krajín aj vnútroštátne právo) priznáva právo na organizáciu vlastnej národnej kultúry, používanie materinského jazyka, vzdelávanie v tomto jazyku ap.
Hlasovanie | 12-12-2017 20:56:01
Treba si dokladme pozriet kto z poslancov hlasoval proti a kto sa zdrzal hlasovania. Ich pripadne pozitivne hlasovanie v druhom kole nam da odpoved na otazku u koho to pan S.vybavil....bezpecnost v meste je velmi dolezita, ale treba si uvedomit aj to ze v pripade ak navrh prejde, zopar majitelov budov v NH zarobi velmi slusne. Zaroven ale viac ako strvrtina mozno viac Seredanov strati min.50% hodnoty svojich nehnutelnosti, domy a byty v okoli budu nepredajne alebo len velmi tazko predajne!to naozaj mame trpiet kvoli zisku inych (cca.10 osob) bezpecnostne aj stratou na hodnote majetkov? To ze pomahaju mestu nech rozpravaju tym co seno zeru. Vo stvrtok od 8:00 treba byt na mestkom zastupitelstve, pridajte sa vsetci co mozete! Nedovolme vytvorit v NH geto s poctom cudzincov vyssim ako maju okolite dediny!
Občan | 12-12-2017 20:40:42
Vedenie v meste Nitra to pochopilo.

https://www.webnoviny.sk/nitra-nevybuduje-ubytovne-pre-zahranicnych-robotnikov-ktori-pridu-pracovat-do-jaguaru/
Pre relany nazor | 12-12-2017 20:22:27
To sa uz deje. Ludia prenajimaju a budu aj dalej. Urcite neprestanu, kde si tam tu ubytovnu spravis. Urcite nie. Ale mozeme donutit firmy, aby si ich postavili v ich blizkosti. (Lidl,Amazon,...) nie tu.
Pre Pištu | 12-12-2017 20:14:05
Tak podľa teba, keď sa spraví ubytovňa, tak v meste všetci prestanú prenajímať byty, všetci sa pekne nahrnú do geta v niklovke, tam tých \"študentov\" zavrieme, nerozlezú sa po meste, budú si tam nažívať ako také hrdličky, mierumilovne a čistotne. Nikto v meste už im neprenajme byt či dom. A majitelia pozemkov to vlastne robia pre občanov mesta. Také bludy píš tomu, čo žerie seno. A tvrdiť, že majitelia budov sú v tom vlastne nevinne, veď len prenajali budovu personálnej agentúre a nevedia, čo tam bude je pokrytectvo najhrubšieho zrna. Mesto bude meniť územný plán vždy keď bude ziskuchtivý podnikateľ potrebovať? Potom bude ÚPM len zdrap papiera. Všetci tu hovoria o srboch, kde bývajú,kde budú bývať, ablablabla. A kto hovorí o nás. Ako sa nám bude v meste žiť.
Pišta | 12-12-2017 19:26:36
Len tak na úvod...nechápem, ako si niekto môže dovoliť obviniť niekoho z toho, že nie je férový človek, podnikateľ a neviem, čo ešte. To je v poriadku len tak bez dôkazov?veď ich sem aj treba dať, keď ich máte k dispozícii. To ako keby niekto obviní Vás, že predávate drogy napríklad. Tiež to nie je všetko v poriadku, len tak si to povedať, ale pri tom k tomu nie sú žiadne dôkazy. A keď už sa tu oháňate rôznymi inštitúciami, organizáciami, kontrolami, urážka na cti Vám niečo hovorí? No a na margo témy...naneštastie, teraz sa tu rieši už len dôsledok všetkého. Prečo tu neboli protesty vtedy, keď sme si do mesta púšťali LIDL,Amazon a podobné veľké firmy. Prečo sa vtedy nikto nepýtal, kto zaplní pracovné miesta v regióne, kde je nezamestnanosť na úrovni takej, akej je? Prečo vtedy nikto neriešil, kde budú títo ľudia bývať? Či to ste si všetci mysleli, že keď spravil Amazon marketingovú kampaň na vysoké platy, tak sa celá Sereď zoberie zo svojich zamestnaní a pôjde robiť tam, lebo dostane viac peňazí? By som to chcel vidieť, kto by vydržal tú otročinu a podmienky a aký dlhý čas, aj keby platy boli také, ako sa sľubovalo... Veľa by tých ľudí asi nebolo...A preto to za tie peniaze robia zahraniční \"študenti\". Bohužiaľ, ale môžme si za to aj tak trošku sami, pretože hrdý Slovák nebude robiť za 500-600 € nikomu otroka, keď teda vôbec niečo za tie peniaze robiť bude(česť výnimkám). Chápem, z takého platu sa v našom štáte žije veľmi ťažko a ešte ťažšie v regiónoch, ako je aj Sereď s prihliadnutím na ceny nehnuteľností a podobne. Lenže nejaký Srb napríklad z takého platu živí doma celú rodinu. Áno, veľké firmy, ktoré sem prišli mali dodržať, čo sľúbili, prišli by sem Slováci z hladových dolín, plus nejakí tí domáci a bolo by to všetko úplne inak. A myslím si, že aj majitelia budov, kde sú títo ľudia ubytovaní by boli oveľa spokojnejší, keby tam mali našincov. Lenže toto malo podchytiť mesto už v zárodkoch a nie teraz riešiť problém, ktorý už nastal a nejde zvrátiť. Aj keď neviem, či malo mesto na túto skutočnosť nejaké páky a či teda chcelo mať. Ale aj vtedy sme sa mali my občania ozvať a nie až teraz, keď už je zle. Na druhú stranu chápem tie veľké firmy, ktoré keď zistili, že za plat, ktorý ponúkali za jednu pracovnú pozíciu majú obsadené pomaly dve pozície, platy rýchlo klesli. Pretože pri tých počtoch už ide o iné peniaze a nebudeme sa klamať, väčšina ľudí pozerá práve na tie peniaze, či je to podnikateľ, zamestnávateľ alebo zamestnanec. Aj ten manažér napríklad, ktorý je vo vedení takej veľkej firmy a rieši práve túto otázku. Veď aj on si chce udržať svoju prácu a dostávať plat a keď dokáže znížiť náklady na mzdy zamestnancov skoro o polovicu, tak ho musia tí nad ním na rukách nosiť. Alebo teda tí, čo tu píšu, že také platy a hentaké platy treba dať Slovákom a tento problém nebude, tak nech si založia firmy, zamestnajú Slovákov a nech im dajú vyše 1000 € v čistom, každý sa len poteší si myslím. Takže tí cudzinci tu sú a budú aj naďalej. A keď nie Srbi,tak Rumuni a keď nie tí, tak iní a neviem, čo je horšie už naozaj. Legalizáciou ubytovní by sa dosiahla aspoň aká taká kontrola nad nimi. Pretože tam má niekto ubytovaných na čierno, hentam má, ten má...a koľko ľudí má ubytovaných týchto cudzincov v bytoch, domoch, garážach a šopách po meste? To nevadí nikomu, že sú roztrúsení a v často dosť nehostinných podmienkach, kde by ani pes nebýval? Veď nech sú ubytovaní v podmienkach ako ľudia, čo teda znamená, že aj mesto a poslanci k tomu musia pristúpiť nejakými obmedzeniami a reguláciami. Nemôže predsa v dvojizbovom byte bývať pätnásť ľudí. Veď práve takéto podmienky podnecujú agresívne správanie. Ale taký cigáni tak bývať môžu. A to nikomu nevadí, že bývajú vedľa vo vchode, v byte nad vami, pod vami, vedľa v domoch? Lenže tí sem neprišli za prácou, ale využívať systém. A tiež ich je tu dosť veľa a takisto sú s nimi problémy. Ale tí už sú Slováci, tak je všetko v poriadku. Samozrejme sú medzi nimi výnimky, čo sú slušnejší ako podaktorí bieli. Aj medzi tými cudzincami sú výnimky, ale v opačnom smere. Väčšina ich sem prišla zarobiť peniaze, aby sa mali lepšie a nie robiť zle. Ale nájdu sa aj takí samozrejme, ako v každej národnosti. Každopádne také počty, ako kapacita pre 4000 ľudí v Niklovke je totálna utópia a tým by vznikol vážny problém, ale toto číslo je nadmieru nereálne a na to je tu aj mesto, ktoré to musí regulovať a hlavne vedieť, čo si môže dovoliť a čo nie. Veď aj tí poslanci žijú v tomto meste a žiť tu budú a takisto ich deti, takže si nemyslím, že by im stál akýkoľvek úplatok za to, aby takýmto spôsobom ohrozili svoje rodiny a seba samých, keby aj tie počty boli reálne. Ale nie sú zďaleka. Boli by, pokiaľ by niekto tých cudzincov nahnal do jednej ohrady a tam nech aj spia, jedia a vykonávajú potrebu. Lenže nie sú to zvieratá, ale ľudia a treba im aj také podmienky vytvoriť a podľa toho sa aj budú správať. Keď sa k nim budeme chovať ako k zvieratám, budú sa tak aj oni chovať k nám. Len či tou NElegalizáciou nemôže vzniknúť opačný problém a to ten, že podnikatelia, ktorí sa o to snažia, poskupujú každý dom a byt, ktorý bude v meste možné kúpiť a ubytujú tých ľudí tam. Tam už nikto nemôže riešiť, čo je legálne a čo nie je. Sú to priestory na bývanie, takže nie je o čom. A potom neviem ako sa to bude obyvateľom Serede páčiť, keď budú bývať všade možne po meste. Ďalšia vec je to, že väčšina budov, ktoré sú tu nazývané ako nelegálne \"ubytovne\", nie sú ubytovne. Sú vedené ako administratívne, výrobné alebo skladové priestory, jednoducho nebytové priestory. A drvivú väčšinu majú prenajatú personálne agentúry ako celok. Takže ťažko hovoriť o vlastníkoch budov ako o ľuďoch, ktorí majú nelegálne ubytovne. Prenajímajú firme(personálnej agentúre) priestory. Že si tam agentúra nahádže ľudí a spia tam, je už vec druhá. Ale prečo by mal byť za to trestaný podnikateľ, ktorý budovu vlastní? Napríklad ak niekto vlastní byt v meste a prenajme ho niekomu, o ktorom sa po čase zistí, že v tom byte vyrába drogy alebo čo, tak je to chyba majiteľa toho bytu alebo toho, čo si byt prenajal? Ten majiteľ má byť za to súdený? Lebo tak mi to tu celé pripadá...Ak niekto prenajme svoj majetok, prenajíma zväčša priestor, nerieši, čo sa v tom priestore bude diať. Pretože neviem si predstaviť, že keď niekto niekomu prenajme priestory, tak tam bude denno denne chodiť na kontrolu, že čo sa tam deje. Mne by sa tiež nepáčilo, keby si prenajmem trebárs byt a majiteľ mi tam každý deň bude chodiť na kontroly a myslím že ani nikomu inému by to nebolo po vôli. Takže kto v tomto smere robí chybu je veľmi ťažko povedať. Ale súdiť treba všetkých, veď ako inak.
Forgacova ubytovna | 12-12-2017 18:45:23
Opytajte sa Tomcanyiho ci Forgac bude mat nakoniec povolene otvorit ubytovnu. Bol za neho v NR u Vodarov!!
realny nazor .. alebo nie? | 12-12-2017 18:35:45
MOZME ZABRANIT ABY SA POVOLILA VYSTAVBA NOVYCH UBYTOVNI...
MOZME ZABRANIT ABY SA MENIL UZMNY PLAN
MOZME DONUTIT POSLANCOV ABY HLASOVALI TAK AKO CHCEME
ASI ANO ....TOTO PETICIAMI DOKAZEME

ALE NEMOZME ZABRANIT ABY SEM PRISLI DALSI PRACOVNICI A CHCELI SA UBYTOVAT V SEREDI
LEBO SU TU PRACOVNE MIESTA
MYSLIM SI ZE PETICIAMI UZ NIE !!!!!

VYSLEDOK NASEHO SNAZENIA BUDE NASLEDOVNY !!!!

NEBUDE DOSTATOK UBYTOVACICH KAPACIT V MIESTACH KTORE MOHLI BYT MIMO CENTRA SEREDE
PRETO
CENA ZA UBYTOVANIE SA ZVYSI Z 5 € NA CCA 15 €

A SEREDANIA KTORI MAJU MOZNOSTI UBYTOVAT VO SVOIJICH DOMOCH
TO SPRAVIA
LEBO V 3 IZBOBOM BYTE SA DA UBYTOVAT 12 CUDZINCOV A ZAROBOK JE 12LUDI*15€*30DNI JE 5400€ !!!!

NESPRAVI ZA TUTO CENU VELA LUDI ....????
MYSLIM SI ZE SPRAVI

RIESENIE JE IBA JEDNO ....
TREBA ZRUSIT FIRMY KTORE TU UZ SU A ZABRANIT VYSTAVBU NOVYCH FIRIEM

ALEBO VIE NIEKTO LEPSIE RIESENIE .....:???
AK NIE
DAJME CUCDZINCOV MIMO CENTRA MESTA NAJDALEJ AKO SA LEN DA ...
Seredan | 12-12-2017 18:04:53
Suhlasim s panom Majkom, preco Tomcanyi a ani jeho zastupca neprisli k stolu do studia na diskusiu?
Toto je postoj primatora?

Kolko zobrali tento krat uplatky za povolenie zmeny UP v NH?
Priklad Galanty | 12-12-2017 17:52:24
Chodte sa niekedy prosim vas pozriet niekto z vas pred Tesco do GA kde je obrovska ubytovna. To co sa tam pohybuje a vo vnutri v Tescu to je katastrofa.
Vedla na Shell pumpe pravidelne v noci riesia vytrznosti tychto ludi hlavne ked su po vyplatach pod vplyvom drog a alkoholu.

Ludia momentalne nevedia co ich caka ale lebo malo kto to este v Seredi zazil.

Chodte sa opytat hore do Grandu kolko uz bolo stretov medzi domacimi a Srbmi.
Uz si nazyvaju aj podnik po svojom - \"podme hore do Balkanu\"
Obcan 32 | 12-12-2017 17:48:10
L. Vasko preco klames ze s tymi ludmi nie su problemy??
Chodte sa popytat ludi v SA alebo v TT, na dennom poriadku su na ubytovniach policajne hliadky koli neakemu problemu. Naposledy v TT ako je Nukleon alebo Trnavan bolo aj 5 hliadok naraz vecer.
Kazdy jeden len fajci po praci a vypyje kvantum piva a podobne.
Ved sme to videli na vlastne oci co maju v kosikoch nakupene v Kauflande, a urcite to vidia aj Vaskovci ak nebudu zatajovat aky odpad maju v smetiakoch po nich.
Občan | 12-12-2017 15:38:45
Skorumpovanci!
p. Sidor povedal | 12-12-2017 15:25:36
je to už vybavené?! ako vybavené??? ako docielil že Tí ktorí boli proti, vo štvrtok budú za? Priznal niečo čo je protizákonné a trestné? halóóó?
Lolo | 12-12-2017 14:56:34
zmena UP | 12-12-2017 14:52:01 - sám tomu neveríš čo si napísal, že? 😁
zmena UP | 12-12-2017 14:52:01
O zmene územného plánu rozhodujú poslanci a pripravuje architekt špecializovaný na Územný plán.
Len primitivny hlupák hovorí o vysmiatí a zaťahuje aj do tohto primátora Tomčániho. Toto sú odborné veci a vyjadruje sa životne, stavebné, hygiena, projektanti a mnoho iných inštitúcií.Necigáňte!!!
obcan mesta Sered | 12-12-2017 14:33:25
Viac ako pred rokom ziadali uz viaceri podnikatelia o zmenu uzemneho planu.
Tomcanyi a Halabrinova sa im vysmiali. Neboli to ich prvrzenci alebo znamy.
Zrazu, ked na to tlacia teraz ti ktori su ich znamy a maju tu uz ludi ubytovanych nelegalne tak sa to zacina zvazovat zo snahou pretlacit vec pred verejnostou ktoru uz oni maju dohodnutut medzi sebou.
Korupcia korupcia.
Velmi dobre si ludia zvaste koho budete nabuduce volit!!!
preseredan | 12-12-2017 133954 | 12-12-2017 14:28:42
seredan | 12-12-2017 13:39:54
ak sa ubytovacie kapacity schvália, bude len otázka času kedy sem prídu ľudia aj z tebou spomínaných částí sveta!
obyvatel | 12-12-2017 13:50:38
Mesto a statne organy nech si konaju len svoju zakonnu povinnost a nech len rozdavaju pokuty v hornej moznej sadzbe za porusovanie zakonov a nariadení. A pan Sidor a spol si uvedomia ze to takto skratka robit nemozu. A ked ich pod hrozbou vysokych pokut nebudu nacierno ubytovavat tak aj agentury pochopia ze ich nemaju kam nasackovat a pochybujem ze si ich zoberu majitelia agentur domov. Skratka vysoke a caste pokuty vyriesia taketo rizika. Len neviem ci je v meste ta vola a sila dat primatorovým komplicom pokuty ked vidite ze sa snazia stale zmanipulovat hlasovanie a ovplyvnuju poslancov aby to skratka prelomili. Uz len fakt ze to primator znovu pretlacil na opätovne prerokovanie v zastupitelstve dokazuje moznu skorumpovanost. Sidor isiel na to rafinovane ked tam zobral na obhliadku Majka aj Kurbela, lebo vedel ze tu narazia na problem a nesuhlas co bude nasledne zverejnene aby sa obyvatelia dozvedeli pravdu co sa tu chysta a ich caka v buducnosti vdaka nenazranosti pana Sidora a spol. Pan Sidor kolko mate rokov?? V kratkom case uz mozno budete lezat na vecnom odpocinku na cintorine, tak robte tak aby na vas ludia spominali v dobrom a nie ako na niekoho co zapricinil tomuto mestu a dalsim generaciam byvatelov peklo.
seredan | 12-12-2017 13:39:54
Sa tu rozhorčujete nad Srbmi ale mohlo to byť horšie keby sem prišli albánci, gruzínci, macedónci.

To že tu máme inú skupinu nepracujúcich ktorí len berú dávky a sem tam niekomu aj kabelku z nákupného vozíka pred parkoviskom pri kauflande to už je asi každému jedno. Vážme si ľudí ktorí majú snahu pracovať. Slušní človek tu má vždy miesto.

Mesto by malo rozšíriť kamerový systém a pribrať nových ľudí za tie peniaze ktoré teraz dostáva.
pre nekonečne | 12-12-2017 12:56:07
velkým firmám by malo záležať na tom koho zamestnávajú, predsa robia pod ich značkou...
neKonecne | 12-12-2017 12:38:04
ziadna mudra rec ved ich sem vlacia agentury velke firmy s nimi nic nemaju im je jedno ci u nich bude robit slovak alebo srb
Konecne | 12-12-2017 12:30:59
Mudra rec. Toto nema co mesto riesit.
pre Mrdulanti | 12-12-2017 120223 | 12-12-2017 12:25:02
mas to trosku v hlave pomylene. Pokial sa budu dodrziavat pravidla a zakony tak to bude v poriadku. Uzemny plan je platny tak ho treba dodrziavat a nie porusovat. To znamena ked ich sem nebudete nacierno navazat a ubytovavat tak tu skratka nebudu hlavne v takom pocte ako planujete. Nejake percento sa znesie ale urcite nie ten vas zamer a pocet, kedy by ste za vidinou zisku zapredali nie len toto mesto ale aj vlastnu mater. Uz teraz maju urady vo vasom pripade striktne konat voci ciernemu ubytovaniu aby si taketo nieco nemohli dovolovat dalsi nenazranci podobneho rangu. Vsetkych co tam mate na cierno taketo osadenstvo treba excelentne pokutovat za porusenie zakonov a danovych unikov a ulozit kratky termin na delozovanie takehoto osadenstva v tomto meste. A firmy ako amazon a pod. ktore toto zapricinili nech si to riesia vlastnou legalnou cestou pokial im to zakon, mesto alebo obec dovoli.
Mrdulanti | 12-12-2017 12:02:23
Všetci sú múdri, ako to už v internetovej diskusii býva pravidlom. Podstatné je len jedno - otázka nestojí tak - či budu obcania inych statov v nasom meste. To budu za každých okolnosti. Otázka je len kde budú.ked sa nepovoli zamyslane miesto, budú ubytovaní bližšie k centru. Zbytočne sa rieši následok a nie pricina. Škoda marnit čas sledovaním týchto stekotov od nikoho k nicomu.
Seredan | 12-12-2017 11:58:48
Pozrite si materialy na zastupitelstve bod 15. Uz je tam dalsia firma ktora dosla na to, ze sa tu idu stavat ubytovne. Ta je z Nitry. O zmenu neziadaju len nasimci, ale aj z Ba a Nr. Kto sem este dojde zarabat? Co bude z mesta? Spine.

http://www.mz.sered.sk/materialy/vo_14_19/20171214/index.html
Sered priemyselny park | 12-12-2017 11:54:46
Na co tu riesite nezmysli, v Seredi za Lidlom v novej priemyselnej zone ma byt nova ubytovna pre 500-800 ludi. Developeri co tam vlastnia pozemky uz maju aj projekt ready.

Niklovka je tym padom zatial nepotrebna.
Pocas tohto roka kopec ubytovni fungovalo na polovicnu obsadenost, ci TT, GA, SA alebo aj Sered.
seredan11 | 12-12-2017 11:29:44
Vasko ked zaplati pokutu ze nelegalnu aktivitu to znamena ze sa moze ist dalej?
Ked bude v pluse tak si asi moze dovolit kadzy mesiac zaplatit pokutu a je to ok?
Ziadne vystahovanie ludi ked tam nemaju co robit?
Vaskooo neklam | 12-12-2017 11:17:32
J. Vasko presne ako tvrdis, nevedia policajti kde byvaju lebo ich zatajujes, ved byvaju aj u teba v areali NH ako aj u L. Vaska napriklad (byvaly sklad rybarskych potrieb).
Prvy tvoj argument je legitimacia koli kriminalite?? Super argumenty si zacal, takze ked budu mat oficialne priznane kde byvaju zmeni sa ich spravanie hlavne po vyplate a po nociach v meste?
Klamstva | 12-12-2017 11:10:22
Co za nich momentalne platite mestu?? Len sa nabalujete uz!!
divadlo | 12-12-2017 11:06:52
Vaskovci medzi sebou rozhadany a zrazu uz pekne vedia vedla seba sediet aj v studiu. Hlavne ze Jozo obvinil Luda ze mu zapalil auto. Sila!!

Teraz ked maju jeden aj druhy vo svojich objektov natlacenych cudzincov nelegalne uz vidina penazi rychlo ich spojila dokopy a chce presadit zmenu uzemneho planu.
Preco mesto neposle kontrolne organy na raziu do ich priestorov?
Fraska pre ludi, babkove divadlo!!
obcania spamatajte sa | 12-12-2017 11:00:07
Vasko je obycajny klamar.
Ako je mozne ze ma uz teraz ubytovanych ludi na cierno v areali NH a nikto to neriesi? Ani mesto, ani cudzinecka policia, ani inspektorat prace, a ani hygiena???
Zasluzi si poriadnu pokutu!!!
Smej sa vsetkym pekne, nikdy nebol ferovy clovek a ani podnikatel!!!
Cepenan | 12-12-2017 09:43:50
Pán vaško jasne povedal že ide o peniaze.problém je že srby sú už tu a čo sniny?Pán kurbel hovory dobre dajme ľuďom zarobiť a prídu sem pracovat a nemusíme brať srbov.Ale ako firmy prinútiť zvýšiť platy?Treba začať štrajkovať!!!Nieje mysliteľné že tu stojí 3izb byt 75000e a zarába sa tu 550e však to je na hlavu
Pre Vaska | 12-12-2017 07:31:34
Az tak velmi si sa snazil, ze ludia to prekukli. To si myslis ze sme hlupaci a uverime, ze to robis pre mesto?
Realita | 11-12-2017 23:26:32
aj malý Dežko v panelákovej pivnici sa tešil že spravý rozhovor s primátorom ale tiež mu nikto neprišiel a to mal nachystane na stole aj cukríky.

Aj pani Mária zo Serede pozvala primátora na diskusiu ohladne pre nu doležitých vecí ale buhužial nedočkala sa.

Obyvatel1 | 11-12-2017 23:00:06
Myslim ze Hanus a Kurbel mali najviac zdraveho rozumu a Jozko Vasko nehnevaj sa ale tadialto pre toto mesto a jeho obyvatelov cesta nevedie

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign