Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V Seredi sa podpisuje petícia proti tranzitujúcim kamiónom : AKTUALIZÁCIA

Iveta Tóthová Dátum12. 08. 2010 00:32:05TémaKultúra
Na problém tranzitujúcich kamiónov cez Sereď sme v našich novinách už poukazovali viac krát. Kamióny ohrozujú bezpečnosť obyvateľov, narúšajú statiku domov a ničia cesty. Ani poslancom nášho mesta to už nie je jedno. Poslankyňa MsZ Božena Vydarená sa rozhodla spísať petíciu. V petičnom výbore sú : Božena Vydarená, František Filo, Peter Rampašek a Ján Himpán. Jeden petičný hárok je na podpis k dispozícii v 101 drogérii na ul. M.R.Štefánika. Sama poslankynňa MsZ Božena Vydarená bude dnes t.j. vo štvrtok o 16:00 hodine pred obchodným domom LIDL oslovovať občanov. Po podpísaní budú petičné hárky odovzdané predsedovi TTSK pánovi Tiborovi Mikušovi. Škoda, že sa naše noviny takéto informácie dozvedajú formou „ jedna babka povedala“ . Ak sa jedná o dobrú vec, mali by sa osloviť obyvatelia aj prostredníctvom médií , aby sa do riešenia problémov obyvatelia mohli zapojiť.

Fotogaléria k článku:




Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 22-08-2010 12:47:59
Akcia "petícia" je vopred určená na zánik. Petičný výbor plánuje s podpísanou petíciou ísť za predsedom VÚC. Sám predseda VÚC sa nechal počuť, že sa problémom zaoberá. Pýtam sa teda načo sa s petíciou pôjde za šéfom VÚC-ky, aby sa mu oznámilo niečo čo sa už rieši? Naozaj tu ide o skutočný problém alebo len o predvolebnú kampaň? Nech si každý odpovie sám.
Peter Klokner | 22-08-2010 12:31:33
Pán Sklenár ďakujem. Poteší pri srdci fakt, že stále sa nájde niekto kto dokáže nad zmyslom čohokoľvek triezvo a hlavne čím UVAŽOVAŤ. Iba ma stále zaráža, že ak uvažujeme nad súvislosťami a zmyslom niečieho konania, spravidla sme okamžite zaradení do kategórie "večne nespokojných" a podobne. Čo z toho vyplýva ? Najlepšie je byť iba baranom či ovcou v stáde. V nekonečnom bľakote totiž nakoniec akákoľvek kritika vodcu stáda zaniká v romantickom unisono blakote.
Jozef | 17-08-2010 14:27:04
Ivan S., vies co ma ne Tebe najviac stve? Ze zase mas pravdu. Ostatne osobne ked sa stretneme nahodou niekde v zeleziarstve. S pozdravom Atom mieru. ;-)
anonym | 17-08-2010 14:14:18
Pán Klokner, výstižný a pravdivý článok, predvolebná iniciatíva.
Ivan Sklenár | 17-08-2010 14:11:29
Celý problém okolo tranzitu kamiónovej dopravy cez Sereď spočíva evidentne v nedotiahnutom mýtnom systéme a s ním spojenou legislatívou. Petícia sama o sebe ešte nič nevyrieši. Pani poslankyni som položil otázku čo s tou petíciou? Odpoveď bola, a pozrel som si niečo aj na TV Krea, asi taká, že petičný výbor pôjde za predsedom VÚC. To mi pripadá ako to známe: „kôň má väčšiu hlavu, necháme to na neho“. Z osobného rozhovoru s p. predsedom VÚC viem, že s týmto problémom ( a nie len čo sa týka Seredi) sa zaoberá. Avšak, kto sa čo i len trochu zamyslí nad možnosťami riešiť tento problém v Seredi, zistí, že veľa možností tu nie je. Popri hlavnom ťahu cez mesto (z jedného mosta na druhý) azda najviac vyťažený a problémový úsek je práve cesta vedúca na Šúrovce a potom na Šulekovo. A zdá sa, že to bude práve light motive iniciatívy p. poslankyne. Odkloniť dopravu zo Šulekovskej cez Krásnu a F.Kráľa vôbec nič nerieši. Iba že sa kamióny premávajúce popred okná p. poslankyne presmerujú po ešte problémovejšom úseku. Vybudovať obchvat Serede (ako jediné vhodné riešenie) z tohto smeru, počas najbližších 10-15 r. je absolútne nereálne! Za súčasnej situácie teda zostáva asi len jediné. Upraviť legislatívu tak, aby jazdili kamióny po cestách k tomu určených. A myslím, že o tom je aj prvý príspevok p. Kloknera.
ja | 17-08-2010 11:50:18
referendum predsa bude v septembri p. Klokner, nepopulisticke spravne a s plnou podporou demokratickej a cistej sucasnej vlady ... a vobec nie prehnane a zbytocne
Peter Klokner | 17-08-2010 09:43:30
Tak som sa dozvedel že som tiež podpísal petíciu :-( Nuž čo, veď je to trendy. Snažil som sa však zistiť ako sa vlastne má doprava kamiónov teda vyriešiť ale nedozvedel som sa. Zrejme teda ide fakt iba o výkrik skupiny občanov. Iniciatíva odmenená (vo voľbách ?) a riešenie sa bude niekde v nejakej kancelárii hľadať rok-dva či tri? Snáď by pomohla jednoduchá zmena systému dopravného značenia ako výsledok súčinnosti odboru dopravy a DI PZ ale to je asi príliš jednoduché. A navyče by o tom asi nevedel celý región. Nechápem prečo začíname od najzložitejšieho riešenia. Okrem toho nerozumiem, prečo nepostačuje k rozbehnutiu riešenia obyčajná iniciatíva poslancov zastupiteľstva. Verím že touto cestou čoskoro nebudeme riešiť petíciami aj bubliny na asfaltových chodníkoch v parkoch. Jedným z predvolebných lákadiel bolo aj nákupné centrum v oblasti Čepeňa. V kontexte aktuálnej petície si neviem predstaviť, ako by sa malo byť dopravne obslúžené či už zákazníkmi alebo zásobovaním. Iba ak by z nejakého dôvodu predimenzovaná doprava od Šúroviec pre zmenu neprekážala. Tak či onak, svoj názor nemením a petíciu pokladám za prehnanú. Alebo to doveďme ad absurdum a urobme referendum.
ja | 16-08-2010 09:23:18
je to dobra vec a vo velkom sa tyka obcanov prave z ulic odkial su poslanci co su v peticnom vybore a to je spravne, nech tu motivy spochybnujete akokolvek. a co sa tyka blbych argumentov typu, ze aj my schadzame s osobakom z dialnice a ideme cez dediny, mesta a dediny maju stavane cesty na osobne auta ale nie na neustalu kamionovu dopravu, proste na to tie cesty niesu usposobene na to su dialnice. ak by sme ich nemali nepoviem slovo. Vypisovat mudrosti a vyplakavat ako vy pan Klokner dokaze kazdy, ved to neda ziadnu skutocnu robotu ale fungovat a nieco urobit aj v tejto situacii dokazu len niektori. Pri vas by sme cakali asi kym sa ako dokonaly jedinec nedopracujete na spicu retazca a nebude vladnut spravodlivo a dokonale vy sam... ja radsej skusim dnes podpisat peticiu a ukazat, ze nam este niektorym zalezi na tom vyjadrit svoj nazor a ukazat ze nam to nie je jedno
Robo | 15-08-2010 15:38:49
Peter Klokner *yes* Pani Vydarena a spol, skoda,ze ste sa takto intenzivne s peticiou neangazovali ked ste si nadelovali odmeny.Vtedy ste sa mali pýtať co si o tom ludia myslia a ci si ich zasluzite. Teraz sa mi to zda ako predvolebne zviditelnovanie.
anonym | 16-08-2010 12:28:25
Samozrejne súhlasím aj ja s petíciou, ale tento problém tu je dávno a iniciatíva poslankyne prišle len teraz, pred voľbami.
Peter Klokner | 15-08-2010 13:28:14
Katastrofálny stav na miestnych komunikáciách nespôsobili vodiči kamiónov. Pani Vydarená jednoducho zacítila šancu ako pri akcii "garáž Cukrovarská" čo však súvisí s morálnou silou nečervenať sa pri pohľade ostatným (a v prípade garáže neúspešným) spoluobčanom do očí. Množstvo kamiónov je totiž iba dôsledok. Skutočným vinníkom je v tomto prípade skupina idiotov, vďaka ktorým sa nedomyslený systém mýta za nadšenia realizátorov uviedol do praxe. Nanešťastie vodiči a majitelia špedícií nie sú hlúpym stádom za aké ho považovali a hľadajú v nedomyslenom, nedokonalom a hlavne odfláknutom mýte každú možnosť obísť ho. A úprimne si priznajme, to isté robíme niektorí aj s osobákmi napríklad na ceste do Nitry. Koľkí z nás radšej idú cez Zálužie ako by mali kúpiť diaľničnú známku? Logicky je teda otázkou, ako je možné že tak dokonale npripravovaný a excelentný systém spoplatnenia za stovky miliárd (v korunách) je spacifikuje "obyčajný sedliacky rozum" šoféra. Nadávajme už konečne na tých ktorí sú skutočnými vinníkmi. Ak budeme ako stádo prijímať hovadské rozhodnutia kompetentných, tak si zaslúžime stav aký momentálne máme.
dolnostredan | 15-08-2010 10:10:37
Deniska,nevadi ti to pokial sa ta to bytostne netyka.Keby si byvala pri hlavnej ceste,a rincali by ti poharky a taniere na kuchynskej linke zakazdym ked okolo prefrci kamion mozno by si zmenila nazor.
Denisa Némethyová | 13-08-2010 14:16:11
Moji zlatí...otec mi jazdí 20 rokov na kamione a viem aké to je, jednoducho niekedy musí ušetriť nielen na SR ale aj v EU, šéf dá peniaze na "knap" a jednoducho si šofér musí vystačiť sám, ako príde domov...šéfa to nezaujíma, že niekde môže byť obchvať a jednoducho ten mýtny poplatok sa navýši. a ked prinesie viac bločkov, šéf to neprepláca...a to robí väčšina prepravcov. ja sa nečudujem, že tranzitujú. mne to nevadí...to je to najmenej. skôr by sa mali kompetentní zámýšlať nad podstatnejšími vecami, ktoré by bolo vhodné zmeniť. áut je a bude len a len viac...
Astrid | 12-08-2010 23:49:27
Pre ja 123, ,myslím, že máš veľkú pravdu vzhľadom na menáa a iniciátorku, zvolebnieva sa do komunálnych volieb. Veď sme na stránkach týchto novím čítali, že je to teraz celkom služný biznis.Občania rýchlo podpisujme a nezabudnime koho voliť.
Iveta Tóthová | 12-08-2010 18:48:39
Noviny nerobia reklamu nikomu - plnia funkciu informačnú !
anonym | 12-08-2010 18:43:11
Denisa Némethyová 12-08-2010 10:03 *yes* *yes* *yes* debilna peticia srd-onln budu este politicke robit reklamu...bravoooooooo kamiony do toho ;-)
Iveta Tóthová | 12-08-2010 18:15:30
AKTUALIZÁCIA : poslankyňa MsZ Božena Vydarená bude zbierať podpisy na petičný hárok aj zajtra, tentoraz pred nákupným domom KAUFLAND od 16:OO hod.
anonym | 12-08-2010 14:09:04
kamionisti majú prikázané chodiť po nespoplatnených úsekoch
ja 123 | 12-08-2010 13:50:37
je to fakt: aj z GA nejdu pri Dolnej Strede na R1,ale tranzituju mestom a tak isto pri Dolnej Strede idu z R1 smer mesto Sered. Maju to zmapovane ako obchadzat spoplatnene useky,v co najvacsom rozsahu
dolnostredan | 12-08-2010 12:19:13
Bol som svedok (viezol ma ako stopara)toho ako ceský vodic kamionu isiel podla mapy a pokynov prijemcu tovaru a ten ho nezmyselne navigoval od Trnavy po R1 cez Sered a Dolnu Stredu.Na základe tejto skusenosti som si to zacal trosku vsimat a je to skutocne tak.Kamiony zo Serede nejdu po R1 ale cez Dolnu Stredu.
ja 123 | 12-08-2010 11:09:48
...narazam, narazam, staci citat mena.....ale mne to nevadi
ona | 12-08-2010 11:07:05
nechapem ako niekomu nevadia kamiony!§!
pre ja123 | 12-08-2010 10:34:28
narážaš na blížiace sa komunálne voľby?
ja123 | 12-08-2010 10:10:39
kto a ako to obmedzi -mesto ,VUC???, no som zvedavy, peticiu podpisem...no myslim,ze niekto sa chce zviditelnit ...asi preco...
Denisa Némethyová | 12-08-2010 10:03:36
kamiony mi nevadia...skôr podaktorí vyvážajúci sa dookola cez mesto z nudy, pri absolutne neprimeranej rýchlosti!!!!!
anonym | 12-08-2010 10:03:15
Načo toľko pesimizmu :-)
ja | 12-08-2010 09:37:28
preco by sa to nedalo ? v inych mestach sa to da, dialnica je na co ? anonym 9:17 a kto zaplati mestu a obyvatelom rozbite cesty a popraskane steny
anonym | 12-08-2010 09:17:55
No zasa len snaha o nic....alebo ze by mesto zacalo prispievat vsetkym kamionistom na mytne poplatky,to by sa potom urcite podarilo... *loony*
JA | 12-08-2010 08:10:39
aha, a som zvedavý ako tomu chcete zabrániť.
anonym | 12-08-2010 08:01:50
Aj tak si myslím, že sa tým nič nevyrieši. Petíciu som samozrejme podpísal, ale neverím tomu, že ma TTSK nejaké páky zabrániť tou, aby cez mesto nejazdili tranz.kamiony.
Marek Olša | 12-08-2010 05:25:44
no a možme sa podpisovať- Pr.1 Meno a priezvisko: Anonym Ulica: Anonym Mesto: Sered Podpis: Anonym
jaro | 12-08-2010 01:41:24
musím mať 18 rokov aby mal môj podpis na petícii cenu?
xx | 12-08-2010 00:54:29
stačilo by sa postaviť na spravne miesta a pokym dofajčim cigu je harok vypísany, ale vysledok? je na zachod? :-) ale som za aj červenym perom sa podpíšem ;-)
Elena Zadjorova | 12-08-2010 00:33:46
*yes* *yes*
Igor Lehocky | 16-08-2010 11:55:17
Podstatné je to,že tak ako SOL má svoju silu,ktorú mu vlastne dávajú všímaví a nie ľahostajní ľudia,aj petičná akcia je "hlas ľudu" a je to tá správna cesta,ako problém riešiť.Pripájam sa k petícii!

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign