Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V porovnani s inymi sme ako rozvojova krajina...AKTUALIZOVANE - pridane dalsie fotografie

Miloš MajkoDátum11. 04. 2009 14:50:52TémaKuriozity v meste

Viacej krat sme sa v clankoch venovali mimoriadne vyhodnej polohe mesta Sered - prakticky 200 m od dialnice, blizko Bratislavy, Viedne, Budapesti. Mestom preteka najdlhsia Slovenska rieka Vah, necelych 10 km od mesta je vodne dielo Kralova. A v meste prakticky nevidiet turisticky ruch. Asi je na mieste otazka - za cim by asi tak turisti prisli? Rieka historicky vzdy bola a aj v sucasnosti by mala byt pre mesto ozivenim, oddychovou zonou pre obyvatelov i navstevnikov mesta a priestor okolo nej miestom prechadzok a mnozstva sportovych aktivit. U nas vsak o veciach hlavne hovorime. Ako by to byt malo a zavidime tym, ktori to uz maju. Oni len pravdepodobne uz davno presli od slov k cinom. A nielen mesta, aj dediny. Staci sa pozriet na juh od Serede. Mozeme im zavidiet. Rance, csardy, restauracie, aquaparky, verejne kupaliska. Na vacsine z nich velke tabule oznamujuce, ze na investiciach sa spolupodielali fondy EU. U nas? Vlasne, ako to vyzera pri Slovenskom veltoku prakticky v centre mesta Sered?


Fotogaléria k článku:



 Mesto Sered ma oproti inym neskutocnu vyhodu - rieka Vah moze obyvatelom sluzit na rekreaciu. Na jej brehoch su vsak tony odpadkov...
Popis: Mesto Sered ma oproti inym neskutocnu vyhodu - rieka Vah moze obyvatelom sluzit na rekreaciu. Na jej brehoch su vsak tony odpadkov...

Zobraziť všetky fotografie

























Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 18-12-2010 23:47:32
malo by sa to riešiť ako dopadneme o 10 rokov ak to bude takto pokračovať, podla mňa sa budeme o 10 rokov v tom topiť :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-
anonym | 16-12-2010 22:51:00
pre p.Veselickeho,aj drogy si predavame sami jeden druhemu,ale je tu taky organ ktory to najprv odsleduje potom spravi zakrok a postupi to dalej.ten organ by sa mal zaoberat aj takymi vecami mozno trochu banalnejsimi ako su: cierne skladky,znecistovanim mesta.ze vraj ten organ sa vola policia,alebo mestska policia,blokove pokuty tipu, slecna znecistila verejny priestor pri milexe a uspesne bola riesena blokovou pokutou 20eur je smiesne.ak moze dostat pokutu dochodca na bycikli 100eur ak nafuka,tak za znecistovanie by to mohlo zacinat od 300e.
anonym | 16-12-2010 22:20:49
namiesto tucnych odmien by mohli objednat pracovnu skupinu co by taky projekt spracovala.alebo ako obcan ziadam vela?ak to dokazu ine mesta hadam by to slo aj v nasom.asi dostanem odpoved tipu,aky som mudry nech skusim kandidovat na poslanca ,alebo primatora,lenze vsetci nemozeme byt poslancami,niekto musi vytvarat aj materialne(hmotne) hodnoty.takze dosrkame kavicku a sup makat. :-)
Hm | 14-12-2010 23:20:23
A to je odfotená iba jedna čast toho všetkého :)
-M- | 19-06-2009 17:38:17
*loony* *loony* tak treba zdvihnut to comu sa hovori telefon a zapnut to comu sa hovori internet a zacat riesit,nie sa stale vyhovarat na niekoho, tak treba to zariadit a nie sediet a brat plat za to ze vypijem 4 kavy za den a dam si dobre ranajky *no* *headbang* *loony*
re: -M- | 19-06-2009 13:18:48
mohol by si sa zamyslieť nad tým čo trepneš a až potom niečo povedz. Úradní alebo úradníčka nie je na to, aby robila nejaké projekty a žiadala peniaze z fondov EÚ! Na to sú školení ľudia, pracovné skupiny, ktoré treba iba objadnať a zaplatiť. Tieto skupiny vedia ako to funguje a čo treba urobiť. Úradníčka nemá šancu takýto projekt urobiť.
-M- | 19-06-2009 12:51:36
kto by v nasom uzasnom meste spracoval neaky projekt, a kto by ziadal peniaze s EU, aha myslite ti uradnici ktory veia len rozpravat a slubovat *loony* *loony* *loony* , naco nieco pre ludi neako si uz odsedia v kancelarii, hlavne ze je 10teho na ucte *loony* *loony* *loony*
tt | 12-04-2009 21:57:58
no s tymi m policajtami to nie je zly napad viem si ich predstavit na bicykli a v niektorych pripadoch by to bolo aj lepsie ako sedet v aute a pozerat sa ako im pred nosom utekaju vselijaky vandraci *yes*
Ľubomír Veselický | 12-04-2009 21:20:34
L-O-V-E! Sny sú na to, aby sme ich plnili. Váš príspevok ste písali o 02.10. Napriek dobe pokročilej pomenovali ste problém presne. Neporiadok si robíme sami. Mladí i dospelí. Represia v tejto oblasti je minimálna preto nám znečisťovatelia denne pribúdajú.
Milay | 12-04-2009 07:24:14
Fotky hovoria za všetko,špina a bordel odpudzuje domácich,nieto ešte turistov.Včera som bol na prechádzke smerom ku Kolenu,to čo som videl za záhradkami mi pokazilo náladu.Už som sa tu vyjadril,že kde neni prirodzená inteligencia a zmysel pre poriadok,tam treba tvrdý postih.Pri opakovanom prichytení postih zdojnásobiť.Musí sa proti tomu tvrdo bojovať.pomohlo by keby sa mestská polícia angažovala v civile,na civilných autách,na bicykloch.Angažovať by sa mali všetci poslanci,záhradkári,rybári,spoluobčania za podpory vedenia mesta. To neni udávanie ale prevýchova nespratníkov,úcta k čistej prírode i mestu.Prečo by mala väčšina poriadnych občanov trpieť niekoľko takýchto nespratníkov.Neni žiadnej výhovorky pre čo to robia. Máme zberný dvor,veľkoplošné kontajnery,smetné nádoby,tak asi to robia naschvál.Preto týchto nespratníkov treba finančne trestať a pranierovať.Verím,že sa to podarí aby sme mali mesto a peknú prírodu okolo nás raz čistú. Všetkým nám to želám.
L-O-V-E | 12-04-2009 02:10:34
Ako tak čítam,táto situácia sa dá ľahko zhrnúť. Bordel v našom meste je jeho neodmysliteľnou súčasťou,aj napriek tomu,žeby ho chceli niektorý ľudia riešiť.Ale logicky,kompetentným osobám to vyhovuje...veď čo by riešili v ďalšom volebnom období,keby nebolo smetí v meste :-D Pre pána Veselického:Nezahŕňam v tom spojení "kompetentné osoby" aj Vás,pretože viem,že sa takisto snažíte o zmenu,ako aj iný ľudia,ktorý by videli naše mesto čisté (vrátane mňa,predstavte si tú krásu...čistá SEREĎ,škoda že je to len sen :-( ) Samozrejme,že čo sa týka smetí,do svedomia si musia vstúpiť občania mesta sami.Avšak tým "bordelom" avizujem na úpravu mesta ako takého.Nieje riešenie všetko zabetónovať...Treba mať v meste aj kúsok prírody.No len ako sa tak pozerám na naše čoraz "betónovejšie" centrum,je to sen,ktorý sa pomaličky rozplýva... :-( Asi toľko...No napriek tomu všetkému Sereď je jediné mesto,ktoré mi leží hlboko v srdci a v ktorom chcem aj prežiť zvyšok svojho života :-)
anonym | 11-04-2009 22:26:27
Bohuzial veci stroskotaju na par ludoch ktorym sa do toho akosi nechce.Ked sa k tomu prida projektovy manager ktory za roky nespravi pre mesto takmer nic,tak je tu velky problem.Som zvedavy ako vedenie mesta zhodnoti svoje obdobie pri "hrante",co vsetko pre obcanov realne dotiahnu do konca (uspesneho).
Tibor Nešťák | 11-04-2009 21:13:51
Je zbytocne niekoho na nieco nabadat. Sme v SEREdi. Kazdy toto mesto mame svojim sposobom radi, od fetakov po dochodcov. Bavme sa o realnych veciach, nie utopii. Na poslednej foto tohto clanku je vidiet cast arealu, pre ktory uz existuje realna vizia vybudovania beachovych ihrisk (futbal, volejbal, hadzana, speed badminton atd.)so vsetkym, co k rekre zone patri. Kto, kde, co a ako je este otazne, ale myslienka zije. Pozemok podla mojich info je uz mestsky. Teraz treba pripravit jasny projekt (nic svetaborne) a pokusit sa to aj pokryt peniazmi, pracou, nadsenim (rozpravam ako komunista). Mozno to bude pripominat, a tak to aj vyzera, niekdajsie akcie Z, ale iniciativa v Seredi musi prist vacsinou zdola. Touto litaniou chcem len pripomenut, ze nekecajme, ale robme.
hombre | 11-04-2009 16:50:26
Nižšie padla otázka: Čím to je?" Odpoveď zdá sa dosť jednoznačná: Vedením mesta. Je to nie len primátor a jeho zástupca, ale aj poslanecký zbor. Ten odhlasuje šéfovi čo chce, Na toľkú kritiku, čo sa objaví aj v týchto novinách, by im mali byť dobré len kanály...A uvidíte, koľkí z nich sa zasa budú uchádzať o post poslanca či primátaora. Tam je predovšetkým príležitosť niečo zmeniť. Ale nie až 2-3 týžne pred voľbami. Ten človek (ľudia) by sa už mali prejavovať teraz.:-D
Ľubomír Veselický | 11-04-2009 18:56:55
hombre! Poslanecký zbor odhlasuje šéfovi, čo chce? To máte z vlastnej hlavy, alebo iba z počutia? Sledujete vôbec problémy mesta uverejnené na tejto webovej stánke a ich prerokúvanie na rokovaniach MsZ? A keď už máte toľko guráže, viete Vy čo? Kandidujte na post poslanca, alebo trebárs aj primátora. A zmeňte veci k lepšiemu. Moju podporu máte už teraz. Stačí Vám ešte 199 podpisov ako nezávislému kandidátovi, alebo sa prihláste ako nominant niektorej politickej strany.
Milay | 13-04-2009 07:34:18
K môjmu článku,nejak som zabudol na odbor životného prostredia.Nie zámerne ale asi preto,že vtejto oblasti nerobí nič,alebo skoro nič.Tak mi pripadalo ako keby nebolo.Ospravedlňujem sa.
ryba | 11-04-2009 16:37:15
Ryba smrdí od HLAVY !!!!! Preto to v Seredi vyzerá tak ako to vyzerá ... ešte aj názov mesta je výstižný !!! SEREď !!! Pán "otec mesta", "spasiteľ a záchranca mesta" (a ešte ktovieako inak sa sám nazval) kedy sa už zobudíte a preberiete z hybernácie. Nestačí iba pchať sa rektálne niekomu v Trnave, či Šúrovciach ... toto je vaše mesto, tak sa starajte o jeho rozvoj !!!
brincikivan | 11-04-2009 16:18:11
Žial, je to tak. Aj mna, ako obyvateľa Serede toto nesmierne mrzí. Myslím že je veľa ľudí, ktorí by to aj chceli zmeniť, no nemajú na to možnosti. A tí, ktorí ich majú, chodia relaxovať inde, takže im je Sereď asi ukradnutá. Nejaká bližšia väzba obyvaťeľov na toto mesto akosi absentuje. Čím to je?......
anonym | 11-04-2009 16:02:24
nj a v Seredi nič...Iba bordel a špina.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign