Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V obci Vinodol v sídle ZOMOS, zavládol falošný pokoj? (video sa pripravuje)

Juraj KuklaDátum12. 06. 2014 09:38:54TémaBlog Juraja Kuklu

Obec Vinodol je aj sídlo organizácie, Združenie občanov miest a obcí Slovenska, ktorej predsedom je Vladimír Špánik. Starostom je tu Stanislav Melišek. Dňa 2.6.2014 sme sa tu zúčastnili na jednom dôležitom zasadaní OZ, prítomné boli aj kamery reportér 24.

Ako funguje samospráva na obciach ?

Obyčajne na obciach funguje štátom chránená samovláda ( vždy sem dávam aj česť výnimkám, lebo aj dobré samosprávy, kde sa prikráda slušne, len v zmysle zákona sa nájdu) Ľudia sa už nad tým ani nepozastavujú. Je to pre to, že zákon č. 369 o obecnom zriadení zámerne nemá žiadne sankcie a prokuratúra poverená všeobecným dozorom nad zákonnosťou, hrá divadlo o mŕtvom chrobákovi. Neobnovuje porušené práva, nestíha prominentov, ale skôr podatelov podnetov, ktorí sa opovážili. Ani za vážne trestné činy, podvody s financiami, falšovanie atď. spravidla nevyvodí trestnú zodpovednosť, ako proti človeku, ktorý ukradne v TESCU horalku. Niet divu, ryba smrdí od hlavy, hore sa v pohode kradnú milióny. Takýto činitelia poznajú obyčajne len „najťažší trest“, úctivé upozornenie prokurátora, už nekradnite, nefalšujete. Zlých ministrov zasa poprosia aby odstúpili, no vrátiť nakradnuté spravidla nemusia.

Zákon 369 je jednoznačne faraška, „ jalový, nevykonateľný zákon“ , úmyselne vyrobený na objednávku tak, aby permanentne rozoštvával bezmocných ľudí. Každý kto sa do toho pustí, až nakoniec pochopí, že sa vlastne postavil proti skorumpovanému štátu. Mnohí ľudia to z tohto dôvodu už vzdali, no vytrvalí bojujú s veternými mlynmi naďalej, tak ako vo Vinodole.

Kde je príčina?

Príčina je všeobecne známa. Všetky doterajšie vlády, všetky „štandardné“ politické strany o tejto obrovskej nespravodlivosti pod menom samospráva - samovláda vedia a nesmierne im to vyhovuje. Ľudí treba držať pod krkom všetkými spôsobmi a cez samosprávy sa dajú robiť divy, dajú sa prať peniaze a každému sa ujde. Kopa starostov sedí v parlamente, tvoria si zákony pre seba,, platí staré známe „kapry si svoj rybník sami nevypustia“.

Aký je v úvodzovkách ideálny stav samosprávy na Slovensku?

Starosta má väčšinu poslancov, ostatní rezignovali. Poslanci dvíhajú bez debaty ruky, všetko je dohodnuté, funguje tzv. hlasovací stroj, starosta šafári s financiami obce ako so svojim majetkom, dobrých odmeňuje a zlých prenasleduje. Zvyšuje dane a občania mlčia. Starosta si dosadí aj vlastného hlavného kontrolóra a vlastnú úradníčku, najlepšie z rodiny, ktorá mu je zaviazaná. Neexistuje žiadna kontrola, lebo aj kontrola NKÚ je len ďalšia fraška bez koncovky. Ľudia na zasadania nechodia, lebo to už po siahodlhých bojoch úplne vzdali a majú iné problémy, prežiť.

Toto je najčastejší tzv. „ideálny stav samosprávy na Slovensku hovorí sa tomu , že v obci je pokoj . Veď máte demokraciu, môžete si zvoliť ďalšieho, ktorý sa v systéme bez mantinelov spravidla pokazí.

Aký je stav v obci Vinodol ?

Podľa toho čo som na vlastné oči videl, mám tento dojem:

Obec je rozdelená ako každá „správna obec“ na prívržencov starostu a opozíciu. Občania na zasadanie nechodia, len minimum. Vodca opozície zároveň aj predseda ZOMOS je Vladimír Špánik vydržal bojovať až dosiaľ, presadzovať základné pravidlá samosprávy, na ktoré vo väčšie obciach kašlú, preto že ich dodržovať nemusia. Jeho kolegovia poslanci ale už nevydržali. Vzdali sa funkcie a nastúpili starostovi ľudia. Sú „zodpovední“. Nepýtajú sa a jednotne dvíhajú ruky, hlasovací stroj už znova pekne funguje. Stav je sedem poslancov, piati za starostu, traja proti. Nebudem to podrobne rozoberať, môžete si to pozrieť na videu. Špánik a dvaja poslanci nehlasujú, starosta neprestajne napáda Špánika poznámkami a to aj v jeho neprítomnosti. Špánik mu odpovedá, pýta sa. Keby tu nebol, zrejme by tu bola zasa jedna „najideálnejšia samospráva a bol by tzv. „pokoj“. Všetko je rýchlo „ odhailované“ , lebo hlasovací stroj prebral velenie. Zavládol falošný pokoj.

Je tu ale predsa jeden háčik. Obec má, neviem akým nedopatrením skutočného hlavného kontrolóra, ktorý naozaj kontroluje. Čítal som jeho správu, kde hľadá 5 560 litrov nafty. Podľa správ ktoré vypracoval je to odborník. Starosta ale tvrdí, že hlavný kontrolór klame. A čo na to hlasovací stroj? Zdvihol ruky, správy bez slova zobral na vedomie, žiadne otázky, ani o používaní obecného automobilu a podivnom účtovaní pohonných hmôt, žiadna zodpovednosť. Správu hlavného kontrolóra prikladám, aby ste si utvorili vlastný názor a mohli sledovať výsledok.

Odkaz tu. http://vinodol-otvorene.webnode.sk/news/kde-skoncilo-cca-5-560-litrov-nafty-ktora-bola-udajne-cerpana-do-obecneho-auta-evidencia-jazd-neexistuje-/

A ako to bude pokračovať? No občania sa pravdu zrejme nedozvedia, lebo sa budú šíriť rôzne informácie, potom možno príde trestné oznámenie a príde aj „kúzelník - prokurátor“. Uvidíme čo vykúzli, sledujme Vinodol, sídlo ZOMOS.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Výňatok z facebookovej stránky Vinodol. | 08-04-2015 17:00:27
Peter Virág Len sa mi zdá a bol by som rád keby to tak nebolo ale aj po zmene sa na 98 % na zastupiteľstve ako poslanec zapája len pán poslanec Špánik.Nechcem tomuto zastupiteľstvu nalepiť nálepku poslancov zdvíhačov ale dúfam a verím že sa to zmení a pán špánik nebude sám ktorí na zasadaniach bude pripomien kovať a pýtať sa.
Už sa mi to nepáči · Odpovedať · 1 · 28 marec o 17:08 · Upravené
čirino | 11-03-2015 06:27:37
Čo už očakávame? Je nový starosta, v úvodzovkách. Nitky ťahá a diriguje chod obce jeho vysokoblahorodie alkapone Špánik, no uvidíme vzorovú obec, vzorové manipulovanie s financiami a ukážkový chod obce. Žiaľ zistí sa to až po štvorročnom vládnutí. Mnohý poslanci zistili, čo to je mať takého džaka norisa (špánika)mať medzi sebou. Lenže už je neskoro. Zaslepené oči poldecákmi a pod. v alkaponeho pajzli(krčme) už sú minulosťou a mnohý začínajú vytriezvovať, keď si musia doplatiť alkolholické pracovné kampaňové schôdzky.
novinar | 10-03-2015 16:29:29
IQ na bode mrazu
NAOZAJ?! | 22-07-2014 21:04:28
...ha, ha, ha...
pre Petržalka???, | 20-07-2014 13:15:14
Ospravedlňujem sa. Rodina, ktorá mi poskytla informácie, žije v Petržálka ,preto som bol toho názoru, že tam žil, ale pred tým bývali v susedstve s pánom dokonalým a najmúdrejším. A čo sa týka koryta, tak to mám. Za mesiac ho aj využijem, idem totiž robiť zabíjačku.
Petržalka???, | 20-07-2014 12:55:10
v petržalke nikdy nebýval,hahahahaha, si ty ale klamár klamársky
o kom to píšeš????? traseš sa už o koryto??
Pulitzer | 20-07-2014 08:47:47
Pán Kukla ako novinár nič moc,ako regionálny politik vôbec nič aspoň dúfam že nemáte ambície aj ked sem tam ten dojem navodzujete ale ako provokatér a štváč teda super !Keby ste aspoň raz navrhli nejaké promptné riešenie na tie tajuplné odhalenia ale chodiť po zastupiteľstvách a hľadať chybu a rozoštvať ľudí tak to teda,klobúk dolu.Spávate dobre?
pre toho čo píše meliškovi | 19-07-2014 17:11:32
Ach ty idiotko priblblí. Vieš ty vôbec koho obhajuješ? Nie? ja to to napíšem. Je to jeden Petržalský arogantný hajzlík, čo ho neznášali ani v predchádzajúcom bydlisku. Teraz keď je na Síleši, tak pár chytrákov ho ospevuje jak pápeža. Prečo? Na to si odpovedz sám. Dobre vieš, čo ti nasluboval. Stačí pár priblblích idiotkov, čo si nevidia ani meter pred seba a pohroma je na svete. Čo idete začať a aj vyhrať tretiu svetovú vojnu? či vymyslieť teplú vodu? Preberte sa a rozmýšlajte!!!!!!!

meliškovi | 19-07-2014 02:35:08
dnes už každý kto používa rozum vie,že v zozname ŠTB sú registrovaní aj ľudia ktorí boli prenasledovaní resp.preverovaní a sú evidovaní pod označením PO ako preverovaná osoba.A to je prípad aj p.Špánika,takže pokúsiť sa mu nalepiť nálepku agenta ŠTB je úbohý pokus na jeho diskreditáciu,ale našťastie to už nikoho nezaujíma lebo je zrejmé,že idú voľby a pán M. je posraný z toho aby sa mu podarilo opäť vyhrať aby mohol aj naďalej zdierať ľudí Vinodolu












re klamárom a ... | 17-07-2014 08:22:41
NAOZAJ ?!
klamárom a podvodníkom | 14-07-2014 10:16:16
Tieto primitívne konštatovania čo tu píše starostov sekrét sú výplodom chorého mozgu.
Škoda reagovať,lebo vždy napíše len časť pravdy a blbci tomu veria
Tchorovmu kamosovi | 10-07-2014 19:08:49
Obhajuješ Spánika ako by si obhajoval sam seba.Je to az smiesne:)Spanik zuctoval dotaciu az(prvu)na treti krat:vyuctovany chlieb z druheho dna po akcii,vyuctovany kolok spred roka, maso 120kg na dva kotle gulasu,vyuctovane 2000sk pre sermiarov,ale v skutocnosti dostali len1800,lebo vela zjedli a vypili atd.Druha dotacia 1250eur zuctovana na 33m2 kociek,v skutocnosti je ulozenych 9.8m2(pri zvonici).Tretia dotacia 1250eur na ples nebola zuctovana doteraz.Hl.kontrolor po vyzve starostu povedal,ze tuto treba vratit.Pockame si na spravu z kontroli o dotaciach.A kto je arogantny treba si pozriet fotku z videa.Pan v bielej polokoseli sa tam tvari ako boh,alebo ako gestapak,alebo ako STB-ak s krycim menom Spak.
re TCHOROV KAMOŠ | 19-06-2014 19:24:45
Kedy si bol naposledy u lekára? Aspoň na preventívku choď. Jednoznačne ťa pošle lekár na odborné vyšetrenie k psychológovi, alebo možno aj vyššie. Skús priamo v Záluží.
TCHOROV KAMOŠ | 18-06-2014 07:42:05
Vzhladom na to nezákonné zastupitelstvo o ktorom tu píšete pán býv.poslanec oz teraz je poslancov 9 aj ked nezákone a starosta to vie a aj to akceptoval a aj sa pousmial ked to akceptoval prefíkané nie je on sofista? Pán býv. poslanec chcem sa spítat kedy sa lahko presadzovalo? ked obec mala kontrolora po ktorom nezostal ani jeden záznam ani jedna čiarka to bolo zákonné? ako dobre sa žilo aj poslancom že odmeny a tak že?A ktým eurofondom všetko čo sa opravit malo sa opravilo ale napr dom smutku za takú cenu za aku sa dom smútku opravil obec mohla postavit dva a to ešte že za niejakúdobu trebalo opravovat zatekal prístrešok .Naraz sa pokazilo niekolko notebukov na ou to vás netrapi.Že sa rozdávajú bohaté odstupne vzhladom na to že sa znižuje stav a naraz má obec na tom poste dalšieho zamestnanca a ked sa na to poslanec oz ozve starosta mu povie že načo to tu rozoberá alebo tak niejak.Minút peniaze na opravu kultúrneho domu a dodatočne to dat schvalit oz to tiež našiel ten poslanec a upozornil na to a nebol to špánik lebo by ho na to musel v prvomrade hlavný kontrolor upozornit čo sa nestalo a poto možno aj niejaka polícia alebo ešte prokurátor a poslanci tomu zelenu nedali tak starosta čerpal na čierno pametáte sa nato pan býv poslanec to nebolo tak dávno ked sa kulturny dom opravoval znútra.Kto povedal že Špánik nechce stavat bytovky to nepovedal ani on sám klamete v tomto.korčuliarska dráha pokial viem tam bol problém medzi FC vinodol lebo FC chcel robyt oplotenie okolo areálu FC . Multifunkčné ihrisko poslanci mali perfektný plán ako čo tam ma byt a starosta stále presadzoval len svoj názor a tak to aj dopadlo. A ktomu vyhotoveniu 160 stavebných pozemkov špánik nehlasoval preto lebo stále pretrváva nezákonný stav v ktorom sa oz nachádza a nemá cenu hlasovat lebo ked prokurátor raz da protest proti tomu a povie že to je nezákonné tak aj všetko čomu sa dala zelená bude zrušené.A ktomu zvoleniu za starostu nech rozhodnú občania a špánik nepotreboval roznášat po obci papiere kde mal niekto mená poslancov čo majú ludia volit a ludia ani nevedeli koho volia .
nezavislej citatelke | 17-06-2014 18:49:20
Podla jednej spravy hl.kontrolora neposudzujte nikoho(hlavne ked je to kontrolor ktoreho zaregistroval p.Spanik)Pisete ze p.Spanik pomaha ludom na celom Slovensku,bohuzial vo Vinodole to tak nieje.Zvolal zasadnutie obecneho zastupitelstva nie v sulade zo zakonom,nehlasoval za projekty:oprava domu smutku,korculiarska draha,zateplenie obecneho uradu,multifunkcneho ihriska,zamer na vyhotovenie 160tich stavebnych pozemkov ktore chcel vyhotovit sukromnik atd,atd.Starosta len velmi tazko presadzoval,aby sme vyuzili peniaze z fondov.7-rokov bojoval so siestimi poslancami.Doteraz to zvladal.Dufam,ze to pojde aj dalej.Dufam,ze ked uz nema taku opoziciu zacnu sa stavat aj v nasej obci bytovky,ktore tiez neboli prioritou p.Spanika.A este k zvoleniu tohoto cloveka za starostu obce-Pan boh ochranuj Vinodol. byv.posl.obec.zastupitelstva
Pre hlboká sonda do Špánikovej mysle | 17-06-2014 08:00:06
Musím vás sklamat ale ten článok čo ste komentoval ako Špnikov článok, Špánikov nieje.Vlado Špánik sa rozhodol že nebude reagovat a ani zatial nereagoval na tieti blbosti ktore tu píšete a to preto že je zjavné že niekto umýselne aj za cenu klamstva ohovarania a špinavosti tu chce ublížovat a špinit a možno to u niekoho je aj predvolebná kampan.Takže on ten článok nepísal to si len niekto stahol z googla a uverejnil to tu.TCHOROV KAMOŠ
pre Juraj Kukla | 16-06-2014 15:02:40
Odborník v samospráve je dobrý ekonom,človek čo pozná tých správnych ľudí,a samozrejme byť v správnu dobu v tej správnej strane!Moja sestra je starostka,či je v nejakej strane to neviem, je na dôchodku a nemieni už kandidovať ale drvivá väčšina to berie ako samozrejmosť aj na dalšie obdobie!Lenže to nie je len sedieť za stolom a rozhadzovať rukami a rozdávať príkazy a zákazy,stále je niekde bud vozí starých ľudí po vyšetreniach do blavy,alebo sa radia s okolitými starostami ako ktoa kedy urobí to či ono pre deti dôchodcov a samozrejme vybavovačky pre obec a nie cez telefon alebo počítač ale osobne!A darí sa!Všetko je v povahe toho ktorého človeka starostu a nie vo funkcii!
TCHOROV KAMOŠ | 16-06-2014 13:43:23
V samosprve je najväčší odborník starosta ved ked je na zastupitelstve osem poslancov a hlasujú nasledovne 4 za a 4 proti a podla neho to je schválené tak je odborník naozaj :)Pán Mečiar by vám povedal že ste len prdúsi a táraji inšie nič.
spoločník | 16-06-2014 12:38:55
Aj vy by ste sa presťahoval do Vinodolu a šafárili by ste spoločne? Už vás v Brunovciach majú plné zuby? Odborník to je nóóóóóó, len čo je pravda. Za tých nespočetne veľa rokov (možno 5 či 6) je s neho veľký odborník. Na rozvraty v obciach.





juraj Kukla | 16-06-2014 12:23:29
Príspevok posledného anonyma by som zmenil skôr na "Vypichnuté oči a účelové okydávanie" Vlado Špánik aj keď s ním nemusím vo všetkom súhlasiť je v obore samosprávy odborník. Keby bol starostom som presvedčený, že by to nebol zločinec s peniazmi daňových poplatníkov.
-hlboká sonda do Špánikovej mysle... | 16-06-2014 12:20:28
Po tom, ako pán Špánik uverejnil svoj príspevok, odporúčam všetkým zamyslieť sa nad jeho slovami a čítať aj medzi riadkami.
Každí, kto pozorne sleduje dianie v obci Vinodol si urobí svoj vlastný názor a nedá sa pomýliť niektorými komentármi.
Z celého príspevku je zrejmé, že do Vinodolu sa presťahovalz Bratislavy v roku 2005 a vtedy sa začal venovať komunálnej politike a píšem jeho vlastné slová:"aby zničil jednotu v dedine a zosadil starostu" No tak toto je skutočná motivácia! Avšak akosi sa nedarí, pretože jednota dediny je posilnená a starosta je stále ten istý.Akurát sa oslabuje sila a vplyv pána Špánika.
Ďalej pán Špánik vo svojom príspevku uviedol, "že v obci žije niekoľko slušných ľudí s menom Špánik." Ktorí sú tí slušní a ktorí neslušní? Akým právom tento pán rozdeľuje ľudí na slušných a tých iných? Aké ma kritériá? on sám vyjadril počudovanie, že ako relatívne cudzí človek bol zvolený za poslanca tak vysoko a o pár riadkov nižšie odpovedal, "starší ľudia volili s vedomím, že niektorí so slušných Špánikovcov kandiduje" Ak bol relatívne cudzí človek vo Vinodole, určite nechceli voliť jeho...Vo svojej vlastnej"úvahe" má dokonalý chaos a preto treba čítať nielen otvorenými očami, ale aj medzi riadkami...
V poslednej vete uvádza,že by bol najradšej, keby zanikol ZOMOS. Verte, že by to potešilo mnoho ľudí, pretože CHAOS nechceme ani vo Vinodole ani nikde inde na Slovensku!
Otvorené oči a úvaha | 16-06-2014 09:12:44
Špánik Vladimír
Narodil som sa v Bratislave, kde som aj takmer 55 rokov žil.
Celý produktívny život pôsobím v stavebnom zásobovaní a logistike. Som ženatý a moje deti ,syn a dcéra, sú už samostatní a majú svoje rodiny.Mám stredoškolské vzdelanie a samospráva sa stala mojou životnou témou až v obci Vinodol, kde som chalupárčil a v r.2005 som sa rozhodol aj zostať žiť na vidieku, blízko mojej obľúbenej Nitry, a kandidoval som aj na starostu a poslanca vo Vinodole. Starosta zostal pôvodný,ale poslancom som sa stal prekvapivo ako tretí podľa počtu hlasov. Znamenalo to pre mňa, že niečo nie je v
poriadku, ak je zvolený relatívne cudzí človek takto vysoko.
Ďalšie poznania spôsobu vládnutia v obci boli pre mňa impulzom na mobilizáciu všetkých ľudí, ktorým záleží na zdravej samospráve. Keď čítate, prekvapivo tretí podľa počtu hlasov.
Zdroj GOOGLE
-Vysvetlím. Vo Vinodole žije niekoľko slušných ľudí s priezviskom Špánik. Starší ľudia volili s vedomím, že niektorí zo slušných Špánikovcov kandiduje. Ano začal
mobilizovať všetky sily, ale aby zničil jednotu v dedine a zosadil starostu. O chaos sa snaží aj v iných obciach. Preto by som bol radšej, keby zanikol názov ZOMOS a premenoval sa na CHAOS.
ODKAZ PRE VLADA | 16-06-2014 07:54:29
Celkom nechápem tvoj príspevok, pretože väčšina poslancov je pravdepodobne zamestnaných a neviem si predstaviť, že by niekto akceptoval ospravedlnenku z obecného úradu, že tam bol ako poslanec na zasadnutí. Ja osobne by som mu nebránil a dal by som mu na výber. Buď dovolenka, alebo to robte po pracovnej dobe. Podľa mňa, dovolenku využiju inak. Preto asi volia večerné hodiny. Za čo im treba skôr poďakovať, že sú ochotný pre obec pracovať aj po večeroch a nie ich upodozrievať, že nejak pkútne niečo zosnovávajú.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 16-06-2014 05:42:22
AKTUALIZACIA: pridaný audio záznam zo zastupiteľstva
Juraj Kukla | 15-06-2014 22:32:57
Keď nad tým celým uvažujem, čo tu rôzni ľudia píšu,ako zúrivo obhajujú neobhájiteľné, prídem vždy len k jednému záveru. Táto takzvaná samospráva je úmyselne, rafinovane vyrobená tak, aby permanentne rozoštvávala ľudí, delila ich na tábory a tomuto špinavému zriadeniu, kde je rozkrádanie miliónov bežný šport, nad ktorým sa už nikto nepozastavuje, takýto stav náramne vyhovuje. Ak sa toto nezmení, starostovia budú kradnúť lebo môžu, aj z dobrých ľudí sa stanú zlý a nikto nikdy to nedá dohromady.
pre Tibora | 15-06-2014 10:40:08
p. Tibor vy ste asi nečítali správu hl. kontrolóra, keby hej nikdy nemôžete tvrdiť, že starosta je úžastný, skvelý, ibaže by ste boli z rovnakého cesta...mne ako nezávislej čitateľke po prečítaní správy hl. kontrolóra napadne jedno jediné..celé zle a v novembri treba vymeniť, najlepšie za p. Špánika :) pretože koľkým obyčajným ľudom z celého Slovenska pomohol a podotýkam nezištne, je až neuveriteľné, samozrejme zo zásluhou ostatných členov ZOMOS..jediné o čo sa títo ľudia snažia je o transparentné a vždy čo najvýhodnejšie využívanie financíí v prospech daňových poplatníkov, teda aj vás p. Tibor!! samozrejme toto je na Slovensku nevídané a opovážlivé, ľudia si už zvykli za 20 rokov, že nič tu nie je spravodlivé a ku korytu sa dostanú iba vyvolení ostatným treba len držať hubu a platiť... Monik
TCHOROV KAMOŠ | 15-06-2014 10:05:55
Je zaujímavé sledovat ako prívrženci druhého prúdu tu obhajujú to čo si myslia že je v obci dobré.Spobavením čítam ako externý pozorovatelia tu píšu a idú tu špinit a osočovat.Ja sa stále utvrdzujem vtom že niekoho muselo dobre nasrat že naša obec ma už konečne dobrého hlavného kontrolora a nie kontrolora ktorý bol zvolený za zatvorenýma dverama bez občanov bez výberového konania a to ešte či bol naozaj kontrolným a poradným orgánom obecného zastupitelstva alebo len poradným starostu obce.Hlavný kontrolor obce Vinodol našiel za tú dobu čo je na tej stoličke viac porušení ako ex kontrolor za celú dobu jeho posobenia a to viacmenej nič.Čo sa týka dotácie pre OZ ZOULUS nemam presné čísla ale viem že ten tchor ako ho tu voláte pri zučtovaní dotácie zúčtoval ešte väčšiu položku ako bola dotácia takže žiaden problém zo strany OZ ZOULUS nebol, problem bol len u niekoho inkoho.Dotácia aj na túto akciu bola použitá na jednu krásnu akciu ktorú organizoval ten tchor a aj jeho prívrženci.Pred rokom 2006 sa v našej obci žiadne akcie pre občanov nekonali prečo? pretože tu mala obec take perfektné a starostlivé vedenie ako tu píšete.A prišiel ten tchor a zrazu čo sa stalo začali sa konat akcie, začali hlasit obecné zastupitelstvá a na tie začali chodit aj občania aj ked ked už poriedko,ludia začali hovorit o problémoch v obci a to prečo? pretože z ludma začal ten tchor hovorit? Treba sa príst pozriet na naše Obecné Zastupitelstvo a v priamom prenose sledovat našich pár poslancov zdvíhačov, dosadených aj s protestom prokurátora, ako zradostov zahlasujú za všetko a nič sa poslušne nespýtajú ved načo ved možno v budúcnosti ked tu už nebude ten tchor aj dajaká odmena sa pritrafí ved (Špánik čo si sprostý ked si ty a slávna petka zrušili odmeny) povedal jeden z najaktívnejších poslancov starostu obce potom čo si slávna petka zrušila odmeny.Spotešením čítam članky externých pozorovatelov a je to hlavne sranda čítat a až niekedy rozum postojí človeku ved urážky a osočovania vám idú a toho tchora Špánika by ste najradšej ani nechcem povedat čo.Od roku 2006 sa na čele stým tchorom v našej obci zorganyzovalo mnoho krásnych akcií či turnaj v guláši či to bol ples čo je dodnes v našej obci najkrajšia akcia akcie na ihrisku a ešte mnoho iných a poviem vám že neišlo o peniaze išlo o ten dobrý pocit že sme niečo spravili niečo pre obec a občanov a to nás hrialo pri srdci a kto to nepochopil je u mna haizel a kretén.Ale keby tu nebol ten buran tchor Špánik všetko by bolo inak že ? zastupitelstvo by prebehlo ptichučko a možno aj po telefone ako to bývalo a by sa schválilo to čo treba vy by ste tu namali očom písat a komu nadávat a bol by pokoj ale za aku cenu.Ved kto sa postaví proti je buran a tchor strašné volačo demokracia v riti.Mna ako občana skor zaujíma kde je 5600 l nafty ktorá sa čerpala do obecného voza ale ved to vás asi nezaujíma te je pre vás asi nuda ved to nieje Špánikov pardon tchorov prúser zabudol som.Ale ved aj o tomto je komunál iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriatel.A ked si myslíte že mat svoj názor na niekoho a na niečo je rozvracanie tak ste na omile lebo politika je otom a kto to nevie predýchat tak tam nepatrí.
Juraj Kukla | 15-06-2014 09:59:05
Pán peter, píšete: "Pokiaľ viem, poslanci sa po večeroch stretávajú na Obecnom úrade a riešia problémy v obci aj mimo zasadnutia zastupiteľstva". Je to pekné, že majú taký obrovský záujem, ale je tu aj druhá strana mince. Ak ste náhodou jeden z tých poslancov kludne sa priznajte, ja som len rád že ste to napísali. Ono je to totiž takto na mnohých obciach, kede sa občania chcú zapojiť, chcú byť informovaní a chú poradiť a chú vedieť, kam ich "diktátor" dábva ich peniaze. Vtedy starosta použije proti nim túto zbraň o ktorej píšete. Ja tomu hovorím "tajné predzasadania". Na tajnom predzasadaní strosta so zvojimi všetko dohodnedohodne ako budú hlasovať . Potom zvolá zasadanie prídu občania a tu prebieha už len dohodnutá fraška, rozprava je nežiadúca prebieha, ja tomu hovporím hajlovanie. Keď sa niekto z občanov opýta u nás to strostka dokonca rieši tak že " ty drž hubu nedostal si slovo" alebo tak, že do programu nedá bod diskusia a zakáže ľuďom prehovoriť. Skrátka vznikne "samospráva kúpených hahzlíkov".
Vlado | 15-06-2014 00:55:02
Peter, píšete: "Pokiaľ viem, poslanci sa po večeroch stretávajú na Obecnom úrade a riešia problémy v obci aj mimo zasadnutia zastupiteľstva. Na samotnom zastupiteľstve sa jednotlivé návrhy odsúhlasia, alebo aj nie."
Nie je to zakázané, ale je to podivné. Zákon predpokladá, že občania sa môžu oboznámiť počas zasadnutia zastupiteľstva s tým, čo predchádza rozhodovaniu, o čom sa hovorí v tzv. rozprave alebo diskusii
rokovanie poslancov so starostom po večeroch pripomína viac klubovú činnosť alebo prípravu či tréning budúcich hlasovaní
pochybujem, že je to vopred oznámené občanom obce, ak by sa chceli zúčastniť a počúvať, prípadne aj niečo prehovoriť, lebo po večeroch by možno aj mali čas a chuť,
takto sú občania jasne odstavení od informovanosti ako sa dosiahla dohoda na (ne)odsúhlasení,

ako to už v živote chodí, ľudia majú rôzne nielen názory, ale aj predstavy o tom, čo je a čo nie je správne, Vám sa nepáči, že starosta nemohol urobiť viac a druhí to vnímajú opačne, pre niekoho je dôležité vidieť rázne zmeny vonku v teréne a pre iného sú dôležité aj okolnosti, za ktorých sa to deje,
poukazujete na protesty okresného prokurátora, ak to dáme na pomyslené misky váh, tak nedostatky, ktoré zistil a uvádza kontrolór, ich dosť výrazne nakláňajú na jednu stranu
ak by sa okresný prokurátor nestotožnil so zisteniami kontrolóra, nebolo by to na Slovensku po prvý raz,
to by však nič nezmenilo na skutočnostiach, ktoré sa stali, pravda je aj o inom ako sú dokumenty prokuratúry

pýtate sa, čo zostalo po pánovi Špánikovi po 7 rokoch, ale nepýtate sa či vôbec mohlo, ak starosta bol po celý čas na opačnej strane a robil všetko možné, aby nezostalo
možno by bolo správne pripomenúť si podmienky z obdobia 2006 - 2010 na presadenie niečoho, s čím starosta nesúhlasil
neviem čo všetko by odpovedal na Vašu otázku iný, dovolím si uviesť dva aspekty, nedá sa zaručiť, že zostanú na stálo, ale teraz sú, obec má zabezpečený seriózny výkon funkcie kontrolóra a zasadnutie zastupiteľstva sa oznamuje ľuďom aj pričinením pána Špánika, viacerí ľudia z Vašej obce tvrdia, že pred 7 rokmi to nebolo, neviem či to považujete za pokrok v záujme občanov, tí, čo im záleží na otvorenosti samosprávy, v tom majú jasno, aj keď nežijú s Vami v jednej obci
dovolím si pripomenúť múdrosť našich predkov: nie je všetko zlato, čo sa blyští
sú známe viaceré prípady, keď po rokoch sa zotrelo pozlátko verejného prospechu, pod ktorým sa skrývali osobné prospechy ľudí vo verejných funkciách a ich blízkych ľudí,
niektoré zistenia kontrolóra naznačujú, kde začať testovať, či aj u Vás nie je také pozlátko
je to na Vás, občanoch vo Vinodole, či Vám záleží na celej pravde, alebo sa uspokojíte iba s niektorú z jej častí
prajem, aby sa Vám vo Vinodole darilo, nech už ju povedie ako starosta ten či onen a či si zvolíte na jeseň takých či onakých poslancov,
Juraj Kukla | 14-06-2014 22:49:44
Pozdravujem Jana z Lehoty, bývalého Vinodolčana Sílešana. Píšete, ospevujete starostu a urážate Špánika. O čom to svedčí? Jedine o jednom, čo píšem v článku, že aj dedina Vinodol je rozdelená, rozoštvaná a táto politika v štáte je na to, aby ľudí rozdeľovala, lebo rozdelenej spoločnosti sa dobre, totalitne vládne. Pre čo? Lebo na starostov v tomto štáte neplatia zákony ako na ľudí, na starostov sa dali kadejakí hlupáci dobrodruhovia k vôli kráľovskému platu a prelievaniu peňazí, a zo samospráv sa tak stali samovlády.
Jano z Lehoty | 14-06-2014 15:46:53
Tiež som bývalý Vinodolčan (Sílešan). Mám tam ešte bratov a mamu. Takisto keď dojdem na Síleš, vidím, že sa to hýbe. Celá rodina chválí richtára. Celá rodina tvrdí též to isté, že henten tchor Špánik tam robí zlú krv v dedine. Nepoznám ho, ale richtára poznám a naozaj vidím, že dedina ide dopredu. Ten idiot, čo píše o tom emigrovaní, alebo čo to tam trepe, neví ani napísať (alebo ignorovaní?)Nech ide na nejaký kurz, aby sa naučil aspon napísať niečo s cudzích slov. To bude asi ten Špánik. Lebo sa ho zastává, alebo jeho prívrženec. To je jedno. Starosta hlavu hore a držíme ti palce. Prehodz za hlavu takých volov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2014 15:32:26
Peter | 14-06-2014 15:05:06 | - pisete Jurovi otazku, ako keby on mal nieco z toho, co sa deje v obciach na Slovensku.

Nie, on nezostiha nic. Lebo on nic nestriha. Su dva zaznamy a obidva su v archive u nas. Zaznam bude zverejneny kompletne.
Peter | 14-06-2014 15:05:06
Pán Kukla natáčali ste? a určite to nezostriháte podľa svojich potrieb, že? :O) Pokiaľ viem, poslanci sa po večeroch stretávajú na Obecnom úrade a riešia problémy v obci aj mimo zasadnutia zastupiteľstva. Na samotnom zastupiteľstve sa jednotlivé návrhy odsúhlasia, alebo aj nie. Či zastupiteľstvo je vtedy zastupiteľstvom, keď tam predvedú poslanci kovbojku? :o) Možno je to všetko iba o inteligencii zasadajúcich. Predstavte si, že každý jeden je svojprávny :O) Všetci majú svoj názor, vedia sa dohodnúť a ako som počul nemajú problém oponovať starostovi a hladať spoločné riešenie, ako sa v obci niečo spraviť dá. To, ako sa nedá nič nám už predviedol pán Špánik.
Pán Kurcius, máte pravdu, toto je viac ako cirkus. Nemá zmysel niečo tu napísať, lebo manželka nicku "pre pána Kuklu" to nevydrží a omylom vylepí manželovi :O). To by bola viac ako tragédia. Vo Vinodole nebola už dlho senzácia, tak si ju pán Špánik potrebuje pred voľbami vyrobiť. Ale každá senzácia trvá iba dotiaľ, pokiaľ nepríde nejaká nová :o). Ako poznám starostu, naďalej bude niečo pre túto dedinu robiť a ignorovať Špánika tak ako aj doteraz. Prajem Vám pekný zvyšok víkendu!
pre pána Kuklu | 14-06-2014 11:39:50
Pán Kukla,doporučujem emignorovať,podobné indivíduá ako je pán Tibor.
Neviem čo,ho oprávňuje mudrovať,keď nežije vo Vinodole.Tu je to presne tak ako píšete,že to je na Slovensku.Samozrejme je to tak a každý kto má iný názor než ten náš richtár sa dostane do nemilosti a je šikanovaný,ohováraný a to väčšina ľudí na vidieku ťažko znáša.Ja sám som mal s ním len jeden konflinkt a už som radšej ticho a rodine som doporučil to isté.ˇžena by mu najradšej dala po tej jeho odutej papuly
Držím vám palce a prajem veľa úspechov vo vašej robote a nedajte sa znechutiť hlupákmi a pochlebovačmy bez vlatného názoru.

Juraj Kukla | 14-06-2014 09:40:44
Pán Tibor Kurcius som rád, že nepíšem s anonymom. Znova som si prečítal časť článku o Vinodole a fakt neviem, čo Vás tak rozohnilo. Píšete mi, že som úbožiak, že som hlboko klesol, a v zápätí, že to ma neurážate? Fakt podivné zmýšľanie. V článku je napísané to, čo som videl a čo videli kamery na zasadaní vo Vinodole, vo vašej rodnej obci a zverejním nahrávku. Uznávam len jedinú chybu a hlboko sa Vám za to ospravedlňujem. Súčasný "halsovací stroj" vo Vinodole po odstúpení poslancov vyzerá takto: "Na zasadaní zastupiteľstva je osem poslancov,piati za starostu,traja proti". (Ja som omylom napísal sedem) Ďalej správu hlavného kontrolóra som nepísal ja, za tú ma urážať nemusíte tú zrejem bude riešiť prokurátor a vyšetrovateľ. Že je obec rozdelená, Že na zasadanie OZ nechodia občania len minimálne, je tiež pravda. Fakt neviem o čom to stále píšete. To čo píšem vo všeobecnej časti článku je tiež pravda, keby ste pracovali v tomto obore od zrodu , 24 rokov ako ja, pochopili by ste, čo sa tu vytvorilo, čo znamená takzvaná samospráva-samovláda na Slovensku. Je to stroj na permanentné rozoštvávanie ľudí a vidno to aj na tomto prípade. Pre čo? Pre dvojaký meter na mocipánov a občanov a pre chudobu drvivej časti občanov Slovenska. Samospráva je spravidla "polosúkromná podnikateľská činnosť vyvolených ľudí starostov a ich miestnych mafií s peniazmi štátu a občanov, bez zodpovednosti za to čo konajú. Zodpovednosť nesmú nieť, lebo často sú to štátom chránené práčky peňazí pre vyššie postavených a politické strany. Keď sa občan v obci dovolí zaujímať čo robí starosta s jeho peniazmi z jeho daní, stáva sa prenasledovanou škodnou osobou, lebo zaťal do miestnej mafie. A vždy píšem česť výnimkám, ale je ich málo. Väčšinou ide len o sofistikovanejšie prikrádanie no niekde starosta nerobí úplne nič a berie kráľovský plat.
Tibor Kurcius pre pána Kuklu | 14-06-2014 07:33:41
Pán Kukla, ani jedným slovom som vás neurazil, ak áno, tak mi ho ukážte. To, že som napísal, že ste úbohý nieje urážka, ale ukazuje ako hlboko ste klesol v rebríčku hodnôt. Dovtedy, kým ste nenapísal, o mojej rodnej obci, som si myslel, že ste zbehlí a slušný človek. Po tomto kolotočárskom výkone som si zmenil o vás mienku. Zrazu sledujem, že vy ste pravdepodobne Šalamúnov porada. Všetko viete a najlepšie. Ano viete produkovať, ale ak vám to niekto podá na tácke ako váš komplic Špánik. No je to skutočne úbohé, ako hlboko dokáže niekto klesnúť. Doporučil by som vám, ako som písal už predtým, aby ste sa prešiel po dedine a popýtal sa ľudí, ktorých stretnete, že ako je to v dedine, kto neustále hádže polená pod nohy starostovi? Kto neustále robí problémy? Rozvracia spolunažívanie? Ja Vás tiež nepoznám, no určite ani nechcem, pretože sa v mojich očiach preraďujete týmto klamlivým a zavádzajúcim článkom
medzi ľudí nižšej kategórie. Ja s takými nekomunikujem.
Juraj Kukla | 14-06-2014 00:50:08
Pán Peter zrejme aj vy ste z jedného košiara. Mňa hodnotiť nemusíte, lebo neviete a neboli ste ani na našom zastupiteľstve,u nás je to ešte úbohejšie ako u Vás. Ja som na Vašom zastupiteľstve bol a je k dispozícii videonahrávka i správy hlavného kontrolóra. Ide o Vašu obec. (Pre Vaše info ja som v Brunovcich na poslanca nekandidoval, takže ma nemohli zvoliť. Keď som kedysi kandidoval, bol som zvolený a bol som zástupca starostu.)
Juraj Kukla | 14-06-2014 00:39:30
Pán rodák z Vinodolu, Kurcius, ja nepoznám Vás a donedávna som nepoznal osobne ani pána starostu Vinodolu. Mňa urážať nemusíte, je to od Vás sprosté a úbohé, lebo o mňa tu vôbec nejde. Ide o zastupiteľstvo Vinodolu, starostu a výsledky kontroly hlavného kontrolóra, ktoré sú slušne povedané alarmujúce. Nezabúdajte, že novinár Miloš Majko a ja sme zasadanie nahrali na videokameru. A čo sa týka Špánika ja mu nerobím žiadne chválospevy, aké tu predvádzate vy na starostu, ale dovolím si len tvrdiť, že problematiku samosprávy ovláda ako málo kto na Slovensku.
Peter | 13-06-2014 23:21:08
Pán Kukla, stačí sa len spýtať pána Špánika, čo pre Vinodol za to obdobie "vládnutia" - 7 rokov s jeho poslancami spravil? Čo spravili pre dedinu Vinodol Tí poslanci, ktorí to eventuálne so starostom nevedeli vydržať a museli odstúpiť? :o) Stačí si prečítať zápisnice, kde máte presne citované prípady, v ktorých okresný prokurátor vydal protest na konanie a rozhodovanie toho Vášho skvelého p. Špánika a jeho 5 poslancov, ktorí tu vládli 7 a pol roka. Stačí si pozrieť poslednú zápisnicu zo zasadnutia, v ktorej nájdete upozornenie prokurátora na nezákonné zvolanie zastupiteľstva pánom Špánikom. Je to hanba, že jeden človek dokázal takto rozbiť celú dedinu a nič pre ňu nespravil. Ja žijem priamo v obci a môžem Vám povedať, že za posledných 7 rokov bol starosta vo svojej práci brzdený a všetko, čo za toto obdobie spravil bolo očividne s veľkým úsilím. Nebyť takýchto "skvelých" poslancov mohla by tá dedina vyzerať ešte krajšie a modernejšie. Ukázal sa ako správny "manager", ktorý vie dávať rozumy po celom Slovensku a pre svoju srdcovú obec po abdikácii 4 poslancov z deviatich bojkotovaním viackrát bránil zvolaniu zastupiteľstva a nastúpeniu náhradníkov(viď zápisnica z posledného zastupiteľstva, kde ste prišli, ako ste hore písal, členovia ZOMOSU aj s kameramanom a p. Špánik prišiel až po telefon. ohlásení svojho kolegu, keď sa prejednával siedmy bod). To je človek, ktorý sa bije do pŕs, čo všetko chce pre Vinodol dokázať. Rád by som tu videl napísanú iba jednu vec, ktorá po viac ako siedmich rokoch po ňom zostala :o).
PS: Pán Kukla, aj Vy keď ste takýto "manager" v ZOMOSE, ako je pán Špánik, nie je čudo, že Vás v obci Brunovce občania nezvolili ani za poslanca :o)
stanko kurcius | 13-06-2014 22:53:36
a odkedy má špánik krčmu? ja som ho tam nevidel už aspoń dva roky s niekým popíjať
a že starostu vo vinodole majú za slušného chlapa,no samozrejme pozrite sa kto takto rozmýšla
ozaj dobrý fór,je vidieť že žijete v inom svete a nie v tej vinodolskej žumpe čo tu ten komunista zaviedol
Pán Kukla. | 13-06-2014 13:13:44
Pokial ste písali o iných obciach a o ich problémoch, bral som to tak, že asi máte pravdivé informácie. No teraz po prečítaní si týchto nezmyslov, ktoré tu píšete, som si mienku o vás zmenil. Ste veľmi úbohý človek. Ja bývam síce v Seredi, ale pochádzam z obce Vinodol a tak ako je tam vedená obec, si dovolím tvrdiť, že je málokde. Ano skutočne starosta robí pre obec a pre ľudí. Asi preto ho ľudia volili na post starostu už po x-tý krát. Vlastne od konca éry komunistov. Ja som ho vždy poznal, ako svedomitého a poctivého človeka. Teraz to tiež tvrdím. Nebývam s ním v kontakte, ale vždy, keď navštívim rodnú obec, tak slovo padne aj o starostovi. A stále počúvam iba kladné slová na neho. Ale viem tak trochu aj o probléme, ktorý tam nevedia niektorý vyvrheli prehltnúť. Je tam istý privandrovalec vlastniaci krčmu, ktorý vyvoláva nepríjemné prostredie. Veľakrát sa snaží niektorým občanom za pomoci alkoholu, ktorý im podáva, vnútiť svoje klamstvá a potom ich nabáda a štve proti starostovi. V tejto chvíli tvrdím, že sa mu to darí aj za pomoci vás. Pretože určite, keď ste tieto hlúposti napísal, tak pán Špánik zapôsobil aj na vás. Ja by som vám doporučil, aby ste sa spýtal na chod obce viacerých, iných ľudí, nie krčmových!!! Slovensko je malé. Možno ste si myslel, že seredonline nebude nikto čítať z Vinodolu, ale ako vidíte opak je pravdou. Som hrdý na to, že pochádzam z Vinodolu, kde majú slušného, poriadneho a starostlivého starostu! Naopak sa hanbím za to, že tam žije pár hlupákov, ktorí za niekoľko poldecákov dokážu neustále rozvracať jednotu a pokoj v dedine! Tibor Kurcius - rodák z Vinodolu
Stanislav | 13-06-2014 11:52:35
Kukloviny.Ked je 5poslancov za starostu a 3poslanci proti ako Vam vyslo cislo 7poslancov? V skutocnosti ich je 9.Spanik a dvaja poslanci nehlasovali-v zapisnici zo zasadnutia zastupitelstva nehlasoval 1-Penzes.(Korpas hlasoval).Poslanci jednotne dvihaju ruky-v zapisnici sa zdrzal:Culik,Uher.Neviete akym nedopatrenim ma obec skutocneho hl.kontrolora-prihlasku mu podavala na OcU p.Spanikova.Starosta nepovedal,ze klamal hl.kontrolor,ale Spanik.Dufam,ze budetep.Kukla informovat aj o kontrole dotacii,ktore si p.Spanik a jeho druzina schvalili a nezuctovali.Skoda ze ste neboli na zastupitelstve ked Spanik musel svojim extra poslancom ukazovat palec ako maju hlasovat.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign