Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Už o pár hodín z nášho zdravotníckeho systému odídu stovky zdravotných sestier - odborníčok - AKTUALIZOVANÉ

Miloš MajkoDátum31. 01. 2016 22:19:27TémaZdravotníctvo

Už o niekoľko hodín sa naplno prejavia dôsledky odchodu niekoľkých stoviek odborného zdravotného personálu - zdravotných sestier z našich nemocníc. Do prešovskej nemocnice bola povolaná armáda - minister prízvukuje, že výnimočný stav ani mimoriadnu situáciu v zdravotníctve nemáme - a v iných nemocniciach zatvárajú dôležité oddelenia. Dnes sa píše 31. január 2016 roku Pána, teda 21.storočie. Pomerne často zvykneme nazývať Slovensko civilizovanou krajinou. Otázkou je, či je takýto optimizmus v súčasnej dobe na mieste.

Prinášame rozhovor so zdravotnou sestrou Barborou Kapitánovou, jednou z tých odborníčok, ktorá naše zdravotníctvo (konkrétne trnavskú Fakultnú nemocnicu) dnes na základe podanej výpovede opúšťa. Názor si môže urobiť čitateľ sám.

AKTUALIZOVANÉ  01.02. 2016   09:24

Dnes ráno sme e-mailom z Fakultnej nemocnice v Trnave  k publikovanému vyjadreniu dvoch zdravotných sestier obdržadli toto stanovisko:

Dobrý deň, pán Majko,

momentálne evidujeme 65 výpovedí sestier (z toho 56 odchádza k 1. februáru 2016, po prijatí 16 nových nám bude chýbať 40) a pôrodných asistentiek, pričom 49 výpovedí bolo späťvzatých. Priebežne komunikujeme s novými záujemcami o zamestnanie, ktorí sa prihlasujú na základe inzercie aj spontánne. V tejto chvíli nie je výpoveďami nijakým spôsobom ovplyvnené poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Máme pripravený program, v ktorom budeme zabezpečovať poskytovanie zdravotnej starostlivosti tak, aby nebola znížená jej kvalita a spokojnosť pacienta. Akútne výkony a hospitalizácie nebudú nijakým spôsobom obmedzené. Je možné že budeme prispôsobovať program plánovaných výkonov a hospitalizácií.

Výpovede sa týkajú najmä Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny, Gynekologicko-pôrodníckej kliniky a Neurologického oddelenia. V našej nemocnici pracuje 488 sestier a 45 pôrodných asistentiek.

Posledné dva týždne už fungujeme v režime, v akom budeme fungovať aj vo februári. Budeme vykonávať akútne aj plánované výkony. Môže sa stať, že v rámci jedného mesiaca budeme prispôsobovať planované operácie. Každopádne sa žiadne zmeny nedotknú kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti ani komfortu pacienta. Žiadne z oddelení neostáva od pondelka zatvorené.

Pre prípady napr. hromadných nešťastí máme pripravené traumatologické plány tak, aby sme dokázali zvládnuť každú takúto situáciu, ktorú môžeme predpokladať. Traumatologicko-ortopedická klinika, Urgentný príjem aj všetky JIS fungujú v štandardnom režime.

S pozdravom
Mgr. Matúš Stračiak, PhD., hovorca

Fakultná nemocnica Trnava     A. Žarnova 11    915 75  Trnava


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Realista | 03-02-2016 19:49:26
zelam skutocne sestrickam vsetko najlepsie v ich usili za lepsie podmienky.to je jedna vec.Za nic na svete vsak nepochopim .aku formu boja si vybrali.Vypoved? To sa prieci kazdej logike.neviem, z akeho dovodu by im to malo pomoct.Moze my to niekto vysvetlit?To je hop alebo trop.to ziaden zamestnavatel nemoze tolerovat.
Žiadna tragédia | 03-02-2016 12:59:09
sa nekoná. Toto je určite len špička ľadovca. Aspoň vidíte aký je Slovák k o ...t. A zasebude voliť banditu.
tragedia | 03-02-2016 12:10:23
Za deň milionárom
Ešte v roku 2010 mala firma Pavla Kostku tržby necelých 50 tisíc eur ročne a nulový zisk. No v roku 2012, po nástupe bývalej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej a za čias panovania Marcela Foraia vo VsZP, sa tomuto lekárovi začalo neuveriteľne dariť. Kostka mal v roku 2012 obrat asi 140 tisíc eur, v roku 2014 to už bolo vyše 1,4 milióna eur. Inými slovami, za dva roky zvýšil tržby až 10-násobne.
Špeciálny kód CDT00
Kostkove kliniky podnikajú v poskytovaní balneológie a liečebnej rehabilitácii. Na tom sa však takto rozprávkovo zarobiť nedá, keďže napríklad poisťovňa Dôvera prepláca aj za náročné úkony maximálne 5 eur. \"Biznismodel „kliniky“ Kostka je totiž postavený na tom, že Pavol Kostka si vo VsZP vybavil samostatný, unikátny kód výkonu zdravotnej starostlivosti pod názvom „cielená dlhodobá terapia – CDT00“. Inými slovami, štátna VŠZP platila Kostkovi za niečo, za čo neplatí NIKOMU INÉMU na svete.\"
http://www.topky.sk/cl/10/1525665/ZAHADA-DNA-Zrodilo-sa-to-v-pocitaci-Ficovej-sexi-asistentky-a-ma-to-ochranit-miliony-na-masaze
obcianka | 03-02-2016 08:18:00
ad) a tu su dalsie... Treba si zistit aj súvislosti, zmluva s dotycnm doktorom bola na tie zazracne vykony podpisana za riaditela VšZP J. Faktora (terajsi kandidat za KDH) , takze kto vsetko ma maslo na hlave ??? A vobec tym neobhajujem to sa udialo potom.
Seredan | 03-02-2016 07:47:51
pre pani Vierku a občana.Asi vám obom hrabe alebo neviete čítať!!!!Veď v podstate tu píšem to isté ako vy.Nadávam na túto žumpu ako vy!!!Mám len jeden problém a to že nebudem voliť ani jednu súčasnú politickú stranu lebo každá jedna bola vo vláde a každá jedna kradla viac či menej.Všetky tieto strany nás dostali do týchto sračiek.Ľudia už neveria nikomu.Voliť hoci koho len nie Fica,tak to je z blata do kaluže.Tu pomôže len zasa revolúcia ale nie nežná.Pán občan,dal som vám konkrétnu otázku,koho podľa vás voliť a namiesto odpovedi ste sa do mňa obuli a v podstate súhlasím že je celá republika rozvrátená.Pani Vierka,ja som tu nepísal o zdravotníctve vôbec nič ani som nepochopil čo ste chceli mne týmto odkázať.Po nemocniciach chodím častejšie ako na klavír.Doma už mám len prechodný pobyt a veľmi dobre viem v akom stave je naše zdravotníctvo takže neviem prečo ste sa aj vy do mňa obuli.Ešte raz pre menej chápavých,tu pomôže len ďalšia revolúcia,tým som sa vyjadril dostatočne jasne.
a tu su dalsie | 02-02-2016 19:58:47
Aj Robert Fico udelil zázračnému doktorovi Kostkovi tisícky eur
toto si urcite precitajte!
http://transparency.blog.sme.sk/c/400536/aj-robert-fico-udelil-zazracnemu-doktorovi-kostkovi-tisicky-eur.html
tu su peniaze | 02-02-2016 19:37:50
Vláde sa podarilo nájsť maséra, ktorého služby si cení rovnako, ako služby 250 zdravotných sestier.

http://domov.sme.sk/c/20084939/statna-poitovna-plati-maserovi-rocny-plat-250-sestier.html
viera | 02-02-2016 14:01:32
PÁN SEREĎAN MODLITE SA, ABY STE TAKÚTO POMOC NEPOTREBVALI. TU NEJDE ANI TAK O SESTRIČKY AKO TÍCH, KTORÍ TOTO ZDRAVOTNÍCTVO ROZKRÁDAJÚ. BOHUŽIAL VEDIA TO LEPŠIE AKO VY.
občan | 01-02-2016 18:43:07
ŠPECIAL PRE SEREDANA: ťažko s Vami diskutovať, pokial čerpáte vedomosti a znalosti z politiky z TV HNOJ, ako aj tých 60% občanov,tak je to fakt ťažko,ale kedže o demokraciu sa treba každý deň starať,inak skape tak idem na to. Dnes ked Vás hospitalizuju v ZA, tak infuziu Vám poda podplukovník a správu vypíše nadporučík, len za toto by dnes v normálnej krajine padol premier, tolko k SMER-SD. KDH založil Gustav Husák v roku 1986, lebo vedel že príde revolúcia a videl svojho syna za prezidenta, a to nebolo revolucia ale iba zmena. KDH vždy rozvracalo politickú situáciu,to uznal včera aj hranol. Sulíkoví buzeranti ak sú pre Vás váha,tak čo hovoríte na Váhostav? Matovič nemá problém postaviť sa pred kamery a ukázať na oligarchiu,deti StB-akov ako nakladajú z rozpočtom a ak je pre Vás váha skutek utek,tak skúste si kúpiť dialnicnu známku cez internet, firma z Georgie v USA chce všetky údaje z mojej karty, vraj si chce vziať iba 50 Eur, za toto patri niekto do väzby.Študenti na STU by to dali lepšie aj zadarmo. Prochádzka si nestojí za slovom? Za to hranol si stojí a školy sú zavreté. Madari Vám hrozia autonómiou, to už vyšlo z módy pane, teraz sa bojíme utečencov valia sa na nás z cukrovarskej, či to nie sú oni?Ale určite sú. Čo dokázala SNS? Nástenkový tender, emisie,popolček a dokáže teraz aj vládu zostaviť. Nikdy nie je nič úplne ideálne,rovnako aj pri výbere zástupcov národa,ale teraz je tu stav, že buď besných psov, narkomanov, feťakov, brutálnych idiotov nasadených zločineckou oligarchiou,alebo hocikoho druhého. Ja si skutočne mám z čoho vybrať!!!
gulak | 01-02-2016 15:53:43
Od r.1993..fakt vsetky politicke strany mali a aj maju..obycajnych ludi na haku,ale to,co tu posledne 4 roky..stvara tato vlada..tak to je vrchol a fakt budem volit mensie zlo...cize istotne nebudem volit smerakov a tiez nebudem volit cernoknaznikov,co povazuju zhyraly Vatikan za spasu sveta..
Seredan | 01-02-2016 13:49:56
pre občan pre seredana,ja som nepovedal že konkrétne ja nepôjdem voliť.Ja som sa vás pýtal, že koho mám voliť aby prišlo k zmene.Vy tu píšete,(pochopil som)že hoci koho len nie Smer.Ale veď som Vám jasne napísal,že všetci tu už boli a všetci túto republiku rozkrádali a mali možnosť napraviť pokazené.Všetci po roku 89 tuto republiku doviedli do tohoto zúfalého stavu.Smer-nie,KDH-nie(zapredali republiku Vatikánu),najväčší farizeji.Sulíkovci-buzerantov nie,Snáť si nemyslíte matovičovcov,tliachajú a skutek utek,Sieť,Procházka si nestojí za slovom ,ďalší defraudant,Maďarov už duplom nie lebo majú záujem len o menšiny a ako sa oddeliť k veľkému Maďarsku,SNS-už tu bola a čo dokázala?Nič.Všetci čo som tu vymenoval mali šancu tu niečo zmeniť a kradli tak isto ako terajšia vláda.Ešte raz pán občan,ja pôjdem voliť ale 60%občanov nevie koho voliť .Podľa Vás hoci koho len nie Fica.Tak toto nie je riešenie.Hoci koho a sme v takých istých hovnách ako do teraz.Nemám ešte vybranú stranu ale pôjdem voliť aby môj hlas neprepadol a nedám svoj hlas ani jednej strane čo je teraz v parlamente.
občan pre seredan | 01-02-2016 10:26:37
Aké EU? Aké NATO? Paška, Poór, Brhel,...sa zobudte, chodťe voliť hocikoho druhého, trebárs aj maďara, len tým, že vyjadrujete svoju vôľu neučasťou na volbách ich podporujete od čias Mečiarizmu,ale všetci to pochopíte, len potrebujete doraziť na dno, napriklad neošetrení v nemocnici, vyhodení pred nemocnbicu,alebo zle ošetrení, deti vyhodené pred školou, škola zatvorená, a mnoho ďalších udalosti, potrebujete to zažiť, revolúcia o ktorej snívate by pripadala do uvahy keby vypli facebook.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-02-2016 09:23:44
AKTUALIZOVANE - publikovane vyjadrenie Fakultnej nemocnice v Trnave
turbo | 01-02-2016 09:10:04
volbami sa tento zhnity system nezmeni, pretoze to ten zhnity system nastavil volby tak, ze ovcania volia medzi zlodejmi.
Zlepsenie moze nastat, az bude mat politik zodpovednost(co tazko ocakavat od tych bezcharakternych individui) a strach pred vlastnym narodom.
Seredan | 01-02-2016 08:55:37
pre občana:zaujala ma veta, že sme zle volili.Ja sa teda pýtam,koho teda podľa vás treba voliť???????? Dajte konkrétny príklad!!! Ja nemám totiž nikoho z tejto ponuky,ktorá je teraz pred voľbami.Ani jedna strana neponúka praktické riešenie ako sa dostať z tejto záchodovej misy.Všetci čo tu boli už predviedli čo dokážu,ROZKRÁDAŤ a znova kandidujú.Či je to Jano, Peter,Mišo......všetci do jedného.Chcem upozorniť aj na to, že aj mlčiaca väčšina ,aj to je názor.A preto by sa mal zmeniť celí systém.Euro.únia nám diktuje čo a ako,vystúpiť???NATO nám diktuje čo a ako,vystúpiť???Tu už nepomôže nič,jedine ďalšia revolúcia.Ale koho tam dosadiť?????Pýtam sa teda ešte raz,koho voliť??????
občan | 01-02-2016 08:25:51
Teta Anka a kauza CT....novinári sú veľmi slabí, káuz v zdravotníctve je nespočetné množstvo, kradne sa bezbreho,ako keby zajtra ani nemalo byť, nikto o tom neinformuje, zdravotníctvo sa tuneluje aj prostredníctvom prenájmu prístrojov od schránkových firiem, prostredníctvom ceny liekov s pomocou tety Anky, je toho strašne veľa, nechápem prečo media toto nerozobrali v každej nemocnici, zmluvy sú zverejnené aj na webe, národ by mal s tým niečo robiť, občanovi to nevadí, sestrám na námestí nepomohol, volebné preferencie zastupcov farmaceutických firiem dosahujú 40%...môžeme si za to sami, tak ako sme volili tak sa teraz máme, zrejme si to potrebujeme poriadne užiť a možno nám to potom príde, že nie je jedno či volím alebo nevolím, a možno to národu nepríde nikdy, v histórii je dôkazov dosť.
Elena | 31-01-2016 23:52:26
Inak s tymi cigaretami je to pravda. Vsetky fajcia po balkonoch a kade tade skryte a ze nemocnica
seredan | 31-01-2016 23:44:07
tie hyeny zdravotnicke by obetovali kazdeho len aby dostali o par eur viac na cigarety. Treba vsetkych tych co opustili pacientov vyhodit a hned nahradit ludi s polska alebo ludi co si budu svoje povolanie vazit.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign