Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné." - prečo je tomu tak?

Miloš MajkoDátum20. 10. 2013 16:18:05TémaZdravotníctvo

Dnes predpoludním bol do chatu na SOL napísaný diskusný príspevok s týmto obsahom:

lekáreň
2013-10-20 09:54:22
áno, reklama je reklama a určite sa na nej dá aj čo to zarobiť. ale informácia o tom, ktorá lekáreň má v daný deň pohotovosť, je zastrčená v malom obdĺžničku niekde za stredom stránky a aj tá mi nič nepomôže, lebo: "Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné."
trošku smutné... nemyslíte?

 

Je pochopiteľné, že človeka, ktorý potrebuje akútne lieky možno pre svoje choré dieťa je informácia o pohotovostnej službe v lekárni mimoriadne dôležitá. To bol dôvod prečo som pred niekoľkými rokmi nechal na SOL doprogramovať modul umožňujúci vkladať pohotovostné služby lekární na každý deň a online ich zverejňovať tým, ktorí túto informáciu potrebujú. Potrebné údaje sme preberali z oficiálnej stránky VÚC Trnava a manuálne do databázy vpisovali. Nastal však mesiac, kedy zrazu pre Sereď tieto údaje prestali byť dostupné. Najskôr sme si mysleli, že ide o omyl, no komunikáciou s kompetentnými úradníkmi sme pochopili, že sa o omyl nejedná a že v Seredi žiadna lekáreň pohotovostnú službu v nočných hodinách či cez víkend nemá. Je to smutné ? Aj vy sa čudujete, že v meste je počas pracovného dňa otvorených možno 10 lekární a ani jednej z nich nestojí za to držať pohotovosť? To by možno ešte občan - pacient pochopil. Asi stihnú dostatočne finančné prostriedky zarobiť práve počas pracovného dňa. Za pochopiteľné však nepovažujem, že VÚC nedokáže v 16 500 spádovnom meste (celkovo možno 30 000 obyvateľov a potenciálnych pacientov) zabezpečiť pohotovostnú službu v lekárňach. Možno je však otázkou či je vhodné čudovať sa stavu, kedy nami volení poslanci MsÚ nedokázali v budove mestskej polikliniky zabezpečiť ani len lekársku pohotovosť, s ktorou novému vlastníkovi licencie polikliniku odovzdávali.

Takže vidím to takto. Je na občanoch samotných, či si nechajú svoje práva na kvalitnú a dostupnú starostlivosť sústavne okresávať pre výhodný biznis iných a to napriek tomu, že povinné odvody do poisťovní stále stúpajú a služby opačne sa zužujú.

Ono je to väčšinou tak. Na problém človek príde až vtedy, keď sa ho bytostne dotýka. Keď sa dotýka jeho blízkeho či dieťaťa. Nie je tomu tak dávno a písali sme o absúrdonosti situácie na poliklinike kde si ľudia musia privstať aj o štvrtej hodine ráno a aj pri mínusových teplotách čakať na časenku k lekárovi pred poliklinikou. Pred našou poliklinikou, ktorá mala v prvom rade slúžiť nám pacientom.  Je 5 časeniek na deň pre pacientov kvalitnou službou a pre každého naozaj dostupnou starostlivosťou?

Aj na základe diskusie pod článkami týkajúcimi sa tejto problematiky vedenie mesta na mestské zastupiteľstvo pozvalo riaditeľku polikliniky - ak si správne spomínam tak na 11.00 hod. predpoludním. Ideálny čas na to, aby bola dostatočná účasť ľudí živiacich sa prácou v zamestnaní, že ? Nájdite si vyjadrenia pani riaditeľky, možno s odstupom času pochopíte prečo sme na problém poukazovali tak intenzívne.

O tejto problematike by sa dalo písať veľmi dlho, no zmysel by to malo iba vtedy, keby si čitatelia - občania dôvody písania podobných materiálov uvedomili aj v čase, kedy oni sami a ich blízki urgentnú zdravotnú starostlivosť nepotrebujú a nepotrebujú ani lieky mimo bežnú pracovnú dobu lekární. V momente, kedy sa ľudia dokážu rozčuľovať len za klávesnicou počítača a problém najbližšou telenovelou, reality šou či inou hovadinou, ktorou sú dennno denne kŕmení ustúpi do úzadia, je akákoľvek snaha nás úplne zbytočná.

Vážený písateľ/ka, mrzí nás, že ste nenašli na SOL informáciu, ktorú ste hľadali. Svoju oprávnenú sťažnosť však adresujte tomu, kto tento problém spôsobil.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Milay | 22-10-2013 06:34:59
Zásadne nekupujem lieky v lekárni na poliklinike,ani v lekárňach čo nemajú pohotovostnú službu.Radšej si lieky byberiem v Kauflande,tam je otvorené aj v nedeľu.Tá lekáreň si to zaslúži.Ostatné majú dobrú tržbu cez týždeň,tak načo by sa únúvali pomôcť pacientom v sobotu a nedeľu.Hlavná vec,že Trnava a Galanta má pohotovosť.Čo na to naši zástupvovia vo VUCke?
re:martina | 21-10-2013 21:48:20
kazdu druhu sobotu dobeda ma tusim na striedacku otvorene lekaren krizovatka-pri hutniku
martina | 21-10-2013 20:23:56
pre pre martina nechapem, co na mna narazate, snad ja som zrusila LSPP v meste??? alebo a ju mam znova zprevadzkovat??? halooo, ja som sa len obrnila a vybavila, aby som za kazdu teplotu, co mna alebo rodinnych prislusnikov nemusela letiet do GA alebo TT... a ked tam uz musim, napr. s bronchitidou, alebo cystitidou, tak si vyberiem lieky tam. a ked nemam auto doma, tak sa tam dam odviezt rodinnym prislusnikom, kamaratom alebo ked dostanem infarkt, alebo mrtvicu, tak mi hadam niekto zavola RZP...
BTW. nechcem rozduchavat vasne, ale cigani si volaju RZP aj pri chripke, lebo sak naco by cakali na LSPP cca 1-2 hodky pekne v rade!

pre zvedavy: ludia co nemaju auto si zavoaju niekoho kto to auto ma, alebo RZP... logicky... ale dufam, ze pri chripke alebo prechladnuti im zdravy rozum nedovoli tu RZPcku zavolat...

kazdu druhu sobotu dopo ma lekaren lovecky otvorene. aspon tak byvalo, teraz neviem.
zvedavý | 21-10-2013 08:56:42
a čo ľudia bez auta, ako sa dostanú do Galanty?!
lieky | 20-10-2013 22:39:31
Tiez mame zakladme lieky proti teplote,bolesti,hnackam atd vzdy v lekarnicke.je to zaklad,ktory by nemal chybat...dalsia vec,ak uz clovek ide na pohotovost treba sa spytat osetrujuceho lekara ktora lekaren je otvorena,zvycajne maju tieto info a druha vec,neverim,ze ked do google zadate pozadovane info na vyhladanie,ze vam nic nenajde...inak s tymi lekarnami je to cez vikend nic moc,dokonca aj v sobotu doobeda byvaju zvacsa vsetky zatvorene a pritom ich tu mame vyse 10,len neviem na co... Tak isto moze cloveka nastvat aj zrusenie pohotovosti na polikl. Neverim,ze bol problem vo financiach.na tak velke mesto je to hanba...clovek ktory zije napr.sam a musi ist sam autom do ga v pripade len "banalnej"teploty riskuje velmi vela. Bolo to fajn,i ked sme si za poplatok zaplatili,ale nas osetrili. Teraz aby cloveka cez vikend ani nechytil ziadny neduh...avsak choroba si nevybera, ale hladat otv.lekaren cez vik je strasne umorne.
pre Martina | 20-10-2013 21:18:58
týmto príspevkom ozaj pomôžete tomu, aby bola pohotovosť.Tu sa rieši
pohotovosť a nie čo si dopredu nakúpite,aké lieky.S lekárničkou sa viete aj v prípade potreby poradiť.
martina | 20-10-2013 21:10:33
podla mna sa oplati doma drzat lieky ako paralen, nurofen, nejaky mucosolvan od kaslu, cierne uhlie, probiotikum na akutnu hnacku. pre antibiotikum si aj tak musim zajst na LSPP, cize ho vyzdvihnem v lekarni bud v TT alebo v GA, tam kde je clovek na pohotovosti (PRE ISTOTU, ZE V SEREDI HO AKO ZAKON SCHVALNOSTI ANI NEBUDU MAT NA SKLADE), kedze v nasom skvelom meste ziadnu pohotovost nenajdeme...
a lekaren v kauflande je otvorena kazdy den do 20.00.
anonym | 20-10-2013 19:20:19
Tak tomu verte, že lekárne si počas dňa zarobia. Načo by sa namáhali večer? Slušný biznis, potreby občana nie sú prioritou. A VÚC? Škoda sa vyjadrovať. Hlavne, že župan sa stále otŕča na všakovakých akciách, ktoré človeku dohromady nič neprinesú. Čo tam po dostupnej lekárni alebo lekárskej pohotovosti? Ľudia, aj o tom budú o chvíľu voľby do VÚC, tak majte rozum.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign