Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tromi príspevkami z diskusie sa zaoberá prokuratúra

Miloš MajkoDátum03. 10. 2010 13:42:37TémaAktuálne témy
Dosť pravidelne vystríhame diskutérov pred pridávaním diskusných príspevkov, ktoré môžu byť v rozpore s platnou legislatívou SR. Už niekoľkokrát sme verejnosť informovali o tom, že tieto základné zásady diskusie boli porušené a konkrétne dotknuté osoby sa začali voči osočovaniu a bezdôvodnému verejnému znevažovaniu či obviňovaniu brániť cestou zákona. Pred niekoľkými dňami sa v diskusiách objavilo hneď niekoľko príspevkov, ktoré neboli v súlade s našimi zákonmi a preto bola splnená naša povinnosť a o veci sme informovali prokuratúru. Na základe toho boli noviny kontaktované orgánmi činnými v trestnom konaní a vyžiadali si v prípade troch príspevkov dvoch odlišných autorov podklady, ktoré v súlade so zákonom aj následne boli poskytnuté. Autori predmetných troch príspevkov naplnili skutkovú podstatu trestného činu podľa paragrafu 337 Trestného zákona- podnecovanie: Kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadne neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na záväzne porušovanie verejného poriadku, potrestá sa odňatím slobody az na dva roky. Opätovne týmto vyzývame všetkých diskutujúcich, aby svoje príspevky písali tak, aby neboli v rozpore s platnou legislatívou. Našou povinnosťou je na protizákonné verejné vyjadrenia v novinách reagovať tak, ako určuje zákon. Ďakujeme za pochopenie.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Marek Olša | 09-10-2010 10:28:31
no..
Miloš Majko | 09-10-2010 01:43:37
Najhorsi su ti nikdy neomylni...
pre: lubo 08-10-2010 13:02 | 08-10-2010 18:03:24
za Váš názor *yes*
j.f | 08-10-2010 15:21:04
Na celej tejto diskusii mňa osobne teší jedna vec. Nemáme všetci rovnaký názor na rovnakú vec. Pretože si neviem predstaviť ak by to bolo opačne. Proste nuda pravdepodobne. Myslím, že tieto naše postoje pramenia z toho kto čo zažil a nezažil. Kto je priklonený na ktorú stranu a podobne. Netreba vidieť všetko len čierne alebo biele. Napriek rozličným názor by sme mali zostať k sebe tolerantnejší a nezabúdať, že sme ľudia. A tí ako vieme bývajú aj omylní.
lubo | 08-10-2010 14:16:48
Igor, uspokojili ste ma. *yes*
lubo | 08-10-2010 14:15:07
:-) igor, nie a just nebudem mudry. :-D p.Majko co takto dat admin prava este 2 ludom ktorým max. doverujete abs te nebol teda nato sam?
Miloš Majko | 08-10-2010 13:20:26
lubo - niet dovod, Vas prispevok je kultivovany, nie je arogantny a konstruktivna debata je nevyhnutna. O tom ze nestracam trpezlivost a uz vobec nie nadhlad, Vas presviedcat nemienim. Len som trosku prehodnotil svoj pristup k niektorym diskuterom. Vcera pred 20.hodinou som sa vratil z dovolenky a hned po prilete som riesil veci, ktore sa tykaju novin. Domov som realne prisiel o pol druhej v noci, a spat som isiel na tri hodiny o pol osmej rano. A to uz nepovazujem za normalne hlavne v suvislostiach z uplynulych 7 dni, kedy sa ostatni valali pri mori a ja som sedel za notebokom a reagoval na nejapne diskusne prispevky niektorych anonymov. Mozno som si len sice trochu neskoro, no predsa uvedomil, ze na dovolenku som isiel s mojim synom a manzelkou a nie s digim, janbonom ci inymi anonymami, ktori si noviny mylia s toaletnym papierom. Takze suma sumarum - nie je to o trpezlivosti, ako o prioritach. Takze ak castejsie budu vymazane nevhodne prispevky ci bude zablokovana diskusia, tak moja volba bola zrejma - moja rodina, firma ktoru som zalozil skorej ako vznikla Slovenska republika a civilizovane noviny, ktore nebudu stokou komplexov niektorych jedincov. Noviny som zakladal pre vsetkych ludi mesta. Dnes sa trosku opravujem. Pre vsetkych normalnych. V kratkom casovom horizonte nas caka naozaj tazka uloha. Verejnosti korektne odprezentovat maximum kandidatov v tohtorocnych komunalnych volbach a pomoct ukazat tak verejnosti smer, ktorym sa mesto uz za niekolko mesiacov moze uberat. Kazdy ma moznost podielat sa na tom - myslim si, ze takmer vsetkym ludom ide o to iste.
Igor Lehocky | 08-10-2010 13:19:33
lubo, použijem slová "klasika": neviem či sa vôbec oplatí reagovať na Vaše príspevky, v ktorých len napádate Lehockého. Vy musíte byť asi len zlý človek, taký zatrpknutý voči niekomu inému,až by som povedal, že len okydávať niekoho, bez toho, že by ste o ňom niečo vedel. Ale možno sa mýlim :-) ;-) Ak vás to nejak uspokojí, tak asi len 15 policajtov som trestne stíhal. Fčúl buc múdry! :-)
lubo | 08-10-2010 13:02:48
JOZEF a ty si reagoval k clanku? No vidis. ;-) p. Majko stracate nadhlad a trpezlivost, tak sa mi to javi. p. Lehocký, neviem ci sa vobec oplati reagovat na Vase pripevky, pretoze mne to pripada kam ide vietor idete aj vy, pokial p. Majko napise ze Vah je jazero, vy to obhajite pridate k tomu par slov napr. Okresna prokuratura, vysetrovatel, okresne riaditelstvo, paragraf atd, aby to vyzeralo hlavne profesionalne (to, ze ten clanok, alebo prispevok je o nicom je ina vec). Mna by strasne zaujimalo pocas Vasej sluzby v nasom uzasnom zbore, kolko "nepoctivych" policajtov ste odhalili, mne to pride tak, ze viete len kydat na byvalych kolegov, pridete mi byt strasne zatrpkly a pomstichtivy, proste zly clovek. Ale to je len moj pocit, dufam, ze sa mylim. A ako uz napisal p.Majko so svojimi pocitmi sa musim vyrovnat sam. ;-) dufam, ze teraz na mna nikto nepoda trestne oznamenie.
Igor Lehocky | 08-10-2010 12:24:47
Niektorí prispievatelia vážne nepochopili niektoré veci. Noviny, televízia, rozhlas, internet, ale aj plagát na verejne prístupnom mieste atd. to všetko sú prostriedky, prostredníctvom ktorých je možné porušiť zákon do tej mieri, že je možné porušenie zákona kvalifikovať ako trestný čin napr. ohovárania (podnecovania, hanobenia rasy, národa atd.)a použitím vyššie uvedených oznamovacích prostriedkov je potom taký trestný čin spáchaný verejne. To sa stalo v internetových novinách seredonline a preto Okresná prokuratúra v Galante ako miestne príslušná vydala pokyn vyšetrovateľovi z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Galante, aby začal trestné stíhanie a zistil autora hanlivého príspevku v týchto novinách. Neznalosť zákona ako to už býva nikoho neospravedlní tým duplom, keď prispievateľ nie je ochotný rešpektovať upozornenie vlastníka týchto novín, kde je presne uvedené, čo je prípustné a čo nie. Niektoré príspevky o vyhrážaní,cenzúre, či obmedzovaní "demokracie" vlastníkom SOL sú výsledkom nepochopenia, alebo neochotou byť slušným alebo výsledkom hrubého podceňovania práva.
Miloš Majko | 08-10-2010 12:04:15
lubo 08-10-2010 08:21 - ak sledujete noviny dlhsie, z mojich prispevkov mozete vycitat moje postoje k spravodlivosti a pravu ako takemu, takze posledny moj prispevok by nikoho prekvapit nemal. So svojimi pocitmi sa vsak vysporiadat musite sam.
digi | 08-10-2010 10:42:33
IPcka nie je jediny identifikacny udaj a zamyslat sa nad nou je za normalnych okolnosti plytvanim urcite Vasho drahocenneho casu. ...............---------------- to sme sa pobavili :-D :-D
Jozef | 08-10-2010 09:41:29
Lubo, Ty mas asi problem s pisanym textom. Reagujes pod clankom s nadpisom: Tromi príspevkami z diskusie sa zaoberá prokuratúra Uz chapes?
lubo | 08-10-2010 08:21:40
:-D p. Majko, veď už na niekoho podajte trestné oznámenie, mám taký pocit, že silou mocou potrebujete niekoho dostať a tým dokázať ostatním, že to ide a že bacha nato.
Miloš Majko | 08-10-2010 06:38:45
A o tom, ze sa to da aj na Slovensku: Za ohováranie na internete dostala Bánovčanka podmienku http://dnes.atlas.sk/slovensko/sudy-a-kauzy/638397/za-ohovaranie-na-internete-dostala-banovcanka-podmienku
Miloš Majko | 08-10-2010 06:31:25
A este vynatok z materialu, ktory by mohol mnohym co-to objasnit... Spáchanie trestného činu ohovárania prostredníctvom internetového diskusného fóra (Rozsudok Najvyššieho súdu ČR č.k. 7 Tdo 254/2003) Ani Najvyšší súd ČR nezvrátil rozhodnutie odvolacieho súdu, na základe ktorého bol Mgr. P.P. odsúdený na trest vykonávania verejnoprospešných prác v rozsahu 150 hodín za to, že spáchal trestný čin ohovárania, ktorého sa dopustil na internetovom diskusnom fóre. Trestný čin ohovárania spáchal dotyčný nepravdivými výroky na adresu Ing. Ch., ktoré boli aspoň z časti spôsobilé značnou mierou ohroziť vážnosť dotyčnej osoby v jej zamestnaní. Rozsudok názorne dokazuje, že ani Internet nie je anonymné prostredie, na ktoré sa nevzťahujú zákony. Navyše je akýmsi vztýčeným prstom pre tých, ktorí Internet využívajú k vyjadreniu svojich názorov (napríklad aj pod pseudonymom), lebo aj tí musia mať na pamäti, že sloboda vyjadrovania garantovaná nám Listinou má isté právne hranice dané právami ostatných osôb okolo nás. 7 Tdo 254/2003 U S N E S E N Í Nejvyšší soud České republiky rozhodl v neveřejném zasedání konaném dne 2. dubna 2003 o dovolání obviněného Mgr. P. P., proti rozsudku Městského soudu v Praze ze dne 1. 8. 2002, sp. zn. 9 To 282/2002, v trestní věci vedené u Obvodního soudu pro Prahu 7 pod sp. zn. 25 T 136/2001, t a k t o : Podle § 265i odst. 1 písm. b), e) a f) tr. řádu se dovolání obviněného o d m í t á. O d ů v o d n ě n í: Rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 7 ze dne 22. 4. 2002, sp. zn. 25 T 136/2001, byl obviněný uznán vinným trestným činem ohrožování mravnosti podle § 205 odst. 1 tr. zákona, kterého se měl dopustit jednáním popsaným ve výroku pod bodem I. tohoto rozsudku a trestným činem pomluvy podle § 206 odst. 1 tr. zákona, kterého se měl dopustit tím, že dne 17. 10. 2000, ve veřejném internetovém diskusním fóru O. ú. m. č. P., prostřednictvím e-mailové pošty uvedl v souvislosti s vestavbou půdních bytů v domě č. 16, v H. u., že „…ing. Ch. porušuje stavební zákon i zájmy státní památkové péče … ing. Ch. se otevřeně chlubil, že stanovisko orgánů státní památkové péče obešel … ing. Ch. hájí politiku své peněženky … stačí podplatit příslušného úředníka (ing. Ch.?)“, ačkoliv se tato sdělení nezakládají na pravdě. Za své jednání byl podle § 206 odst. 1 tr. zákona, za použití § 35 odst. 1 tr. zákona, § 45 tr. zákona a § 45a odst. 1 tr. zákona odsouzen k úhrnnému trestu obecně prospěšných prací ve výměře 200 hodin. Redakcia itpravo cz: Aktuality a zprávy, Odpovědnost a delikty, Judikatura. Dostupné na internete: http://www.itpravo.cz/index.shtml?x=133106
Miloš Majko | 08-10-2010 00:35:16
Vo vacsine si s uvedenym dovolim suhlasit - ak by nie, nemali by ste mat moznost na SOL uverejnit ho. Mam vsak vyhradu - niektore mozu byt vytrhnute zo sirsieho kontextu. Napriklad: "Ochrana urážajúcich šokujúcich alebo znepokojujúcich myšlienok tvorí súčasť požiadaviek pluralizmu, tolerancie a liberálneho myslenie, bez ktorých neexistuje žiadna demokratický spoločnosť“ - tvrdite snad, ze bez ochrany povodcov urazok, resp. urazania ako takeho - konkretnych osob, by sme nemali demokraciu? Je nevyhnutne uvedomit si, ze nic z uvedeneho nemoze narusit ustavou garantovane prava kazdeho z nas na ochranu osobnosti a dalsich neodmyslitelnych prav. Ak s tym nesuhlasite a trvate na Vami uvedenych vynatkoch - pozyvam Vas do nasho klubu. Zacnite prispievat pod celym vlastnym menom a priezviskom, prilozte vlastnu fotografiu a za mesiac sa pri caffee stretnime v druznom rozhovore na temu, ako sa Vam toleruju nicim nepodlozene urazky a obvinenia anonymov sypuce sa Vam na hlavu len tak, lebo sa to jednoducho niekomu paci a povazuje to za demokraticke. A to Vas existencia novin v ktorych Vase meno budu bezcharakterni chudaci spinit, nebude stat ani cent. anonym 06-10-2010 10:03 - na to ste prisli sam, alebo Vam niekto pomahal? IPcka nie je jediny identifikacny udaj a zamyslat sa nad nou je za normalnych okolnosti plytvanim urcite Vasho drahocenneho casu.
j.f | 07-10-2010 12:18:42
Obsahom štandardu ochrany slobody prejavu tak ako vyplýva z judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva k Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd je právo na slobodu prejavu. Je nepochybné , že tlač bežne obsahuje informácie alebo myšlienky, ktoré šokujú, urážajú, znepokojujú alebo provokujú (ako vyplýva z nižšie uvedeného, sloboda prejavu chráni aj uverejnenie takýchto myšlienok či informácii). Je potom logické, že publikácia takýchto myšlienok či informácii je spôsobilá privodiť vznik ujmy dotknutým osobám. V zmysle konštantnej judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu však platí , že zodpovednosť nie je daná vždy, ak je spôsobená ujma , ale iba v prípade, ak sú prekročené medze výkonu slobody prejavu t.j. ak určitá osoba koná neoprávnene. „ sloboda prejavu je jedným z hlavných základov demokratickej spoločnosti; s obmedzeniami vyplývajúcimi z článku 10 ods. 2 sa vzťahuje nielen na , informácie, alebo myšlienky, ktoré sú prijímané priaznivo, alebo pokladané za neškodné, alebo je k nim zaujímaný ľahostajný postoj, ale aj na také informácie, alebo myšlienky, ktoré urážajú, šokujú alebo znepokojujú a provokujú“. Európsky súd zdôraznil, že „článok 10 nechráni iba podstatu vyjadrených myšlienok a informácii, ale takisto formu, prostredníctvom ktorej sú rozšírované. Ochrana urážajúcich šokujúcich alebo znepokojujúcich myšlienok tvorí súčasť požiadaviek pluralizmu, tolerancie a liberálneho myslenie, bez ktorých neexistuje žiadna demokratický spoločnosť“
Miloš Majko | 06-10-2010 11:49:00
Vzhladom k tomu, ze niektori diskutujuci sustavne nerespektuju upozornenia a nediskutuju o obsahu clanku, diskusia pod tymto clankom je zablokovana na 24 hodin.
digi | 06-10-2010 11:36:03
anonym 06-10-2010 10:52 : dnes to je mozno aj viac , kedze cim viac pasikov , tym viac adidas :-D
anonym | 06-10-2010 11:23:08
navrhujem zorganizovat sutaz o naj IQ na SOL, cislo bude mat aj reprezentativny charakter a bude uvedene pri nicku alebi ip diskutujuceho :-P do tejto sutaze som ochotny prispiet sumou 20 eur na cenu pre vitaza ;-) kto sa prida?
anonym | 06-10-2010 11:06:42
Od dnes čítama prispievam len do diskusie topky, aktuálne, sme, cas a pod. ďakujem.
anonym | 06-10-2010 10:52:24
Tých 127 máš aj dnes? Veď je pohyblivé... :-D
lubo | 06-10-2010 10:41:32
nie vsetko je o IQ, p. Gump je toho jasnym dokazom. :-)
digi | 06-10-2010 10:37:21
druhu - nie duhu :-D anonym 06-10-2010 10:32 : mal by si vediet ze iq je pohyblive. dnes mas take a za mesiac ine ... a o vyske svojho iq nemam pochyby ;-) 127 mi staci
anonym | 06-10-2010 10:36:51
Faktom je, že by sa už konečne malo urobiť rázne a rýchle opatrenie - buď sa nabehne na registráciu alebo nie, ale rozprávať o nej dlhé mesiace, avizovať pre anonymných prispievateľov zákaz prístupu, o chvíľu zas vyzdvihovať ich prínos k diskusii a stále dookola. Urobte konečne definitívne rozhodnutie nech je akékoľvek, ale nepíšte už o tom. Zaveďte registráciu a je pokoj. Na čo teda čakáte? Prečo s tým váhate? Potom mi z toho vyplýva iba jedno - diskusia sa síce dostane na vyššiu úroveň, ale rapídne sa zníži počet diskutérov. To je jediný problém, pre ktorý sa tu váha s registráciou, ale nikto to neprizná. Iný dôvod neexistuje, inak by si tu anonym už dávno nepípol.
digi | 06-10-2010 10:33:22
lubo : duhu cast predposlednej vety si napisal velmi presne *yes* ako pamätník zaciatkov SOL musim len suhlasit ;-)
anonym | 06-10-2010 10:32:06
A hlavne tu klesne priemer iq prispievatelov ak sem prestane prispievat janbon alebo digi ;-)
lubo | 06-10-2010 10:14:35
dufam, ze teraz ma pridu domov do hodiny vytahat kuklaci za ucho...vyhrazky vyhrazky nic ine, bahno, hnus, radim Vám, diskutujte tu autori clankov medzi sebou, to bude fajn, pritakavajte si, potlapkavajte sa po pleciach... *loony* Prosim Vás o radu, mozem si zobrat do vazenia vlastnu zubnu kefku? :-D ste na smiech vazena redakcia, ci skor neredakcia, toto speje k zaniku sledovanosti, resp. citanosti. Denisa to dobre napisala, citat sa to tu bude coraz menej, coraz menej prispievat k clankom, a za 2-3 roky ma sem ani nenapadne ist, pretože si budem moct precitat clanok od Petra Saba a k nemu bude diskuter Miloš Majko pisat len strohe fakty a p. Veselicky s Igorom Lehockym mu ich odobria a napisu aky bol strucny a vecny. :-D Len mi bude chybat najvacsi provokater Igor L. a tie jeho ulovky. ;-) ;-)
anonym | 06-10-2010 10:03:00
Peter, Prosim Ta, Ty si umelec ze? To potom nie je treba ved nech sa vypisuje IP vedla datumu ;-)
Peter Sabo | 06-10-2010 07:15:30
Robo Horvath: Registracia nebude znamenat, ze nutne budete registrovany pod svojim menom. Registracia nema za ucel aby ste sa "prezradil" pred ostatnymi ale aby Vase prispevky boli v systeme unikatne identifikovatelne.
Miloš Majko | 05-10-2010 23:26:51
Vyber je platny uz takmer tri roky a je jasny a nemenny - objektivita a to ci spolupraca s mestom bude alebo nie. Noviny nestoja na spolupraci, no k jej ziskaniu sa budeme tavat tak, ako ostatne media a zaujmove zdruzenia obcanov. Iba rovnocenne s nimi. Pocas existencie novin sa postoje nikoho z nas voci vedeniu mesta ani poslancom MsZ nezmenili.
Robo Horvat | 05-10-2010 23:13:03
Strucne a jasne. 1. Bud nebudu anonymne prispevky a MOZNO bude prispevok financny od mesta. 2. Bud budu anonymne prispevky a teda aj kritika na mesto a poslancov ale od mesta ani cent. Tot otazka. Aky bude vyber? ;-)
Miloš Majko | 05-10-2010 23:03:47
anonym 05-10-2010 20:29 - asi ste si ma s niekym zmylili - mozno mam menovca. Nie som moderator a protistranu na diskusiu si zasadne vyberam sam.
Denisa Némethyová | 05-10-2010 21:57:46
Pán Majko, absolútne sa nestotožňujem s názormi nejakých primitívov, len som reagovala na danú situáciu. Myslím a viem o sebe, že som dostatočne inteligentná aby som tu riešila rasovú neznášanlivosť. dúfam, že sme sa pochopili. s pozdravom. :-)
anonym | 05-10-2010 20:29:53
Miloš Majko 03-10-2010 23:32 - Na tomto serveri nenájdete jediný môj komentár kde by som použil prezývku! A neodpovedali ste mi na otázku. Čo ste to za moderátora ak nie ste schopný odpovedať na jednoduchú otázku ? Miesto riadnej odpovede mi napíšete totálny nezmysel. Áno áno ja tu možno vystupujem anonymne no ak sa ma niekto niečo spýta tak si dám tú námahu a riadne mu odpoviem. (Samozrejme neodpoviem ak sa ma bude pýtať na meno, čo je asi logické.) :-*
anonym | 05-10-2010 20:17:02
Robo uvidis casom, mozno aj ano
Robo Horvat | 05-10-2010 19:58:23
A nebude nahodou aj v noci prsat? :-D Dufam,ze moja otazka nieje moc urazajuca alebo nedajbože na podnet pre TO. :-(
anonym | 05-10-2010 19:31:54
nie robko neprší :-D :-D
Robo Horvat | 05-10-2010 19:26:53
Este stale prsi? :-( :-) :-D
digi | 05-10-2010 18:55:46
ale to tu zije :-D presne takto ma FORUM vyzerat ;-) dakujem par vsimavim ludom v diskusii , co si ma troska zastali *yes*
Igor Lehocky | 05-10-2010 18:31:40
Včera ráno bolo k tomuto článku tuším že 84 príspevkov, dnes sa nestačím čudovať, že v 21. storočí je normálne potrebné dospelých ľudí presviedčať o tom, že existuje aj nejaký Trestný zákon a že je potrebné dodržiavať zákony tejto krajiny aj vo verejnom médiu. Škoda reči...
Miloš Majko | 05-10-2010 17:37:56
vcera prsalo a nebolo to OK, dnes lepsie. Zajtra asi 27 st. a slniecko ;-)
anonym | 05-10-2010 17:20:43
Milos, Ja som anonym a nie som naivny, ak ste narazal na to. Peter: pokial si myslel na monotonu pracu v suvislosti s anonymmi, rovnako si v omyle a velkom. Ake bude zajtra pocasie? ;-)
Miloš Majko | 05-10-2010 17:17:09
. - urcite nad sebou budem intenzivne rozmyslat
. | 05-10-2010 17:12:27
mm teraz ste zacali bojovat sam so sebou a hlavne proti sebe..nestrannost vam nic nehovori..straca to tu uroven a s nou aj citatelov *no*
Peter Sabo | 05-10-2010 17:08:22
Milos ludia, ktory cely den travia niekde v sedom priemere monotnnej prace, maju velmi slabe socialne kontakty, a ich jedina radost prichadza vtedy ked si mozu usadnut za PC a ist na internet, verm mi takym na mene nezalezi, sam sa o tom mozes presvedcit. ;-)
Miloš Majko | 05-10-2010 16:57:53
Cez 1300 kliknuti a 100 diskusnych prispevkov na clanocek oznamujuci, ze prokurator vydal pokyn na presetrenie troch vyrokov s rasistickym obsahom. Ludia, neblbnite! Tak lahko sa dvomi ludmi nechate vmanipulovat do tazenia voci samym sebe. Travite hodiny nad pisanim hovadin a meditujete nad tym, co zakon jasne a zrozumitelne charakteriauje ako protipravne konanie. Riesite uplne normalne a standardne a zakonne spravanie sa toho, kto na rozdiel od Vas v konecnom dosledku nesie pravnu a moralnu zodpovednost aj za Vase prispevky. Kazdy z nas v danej situacii ma viac menej nalinkovane povinnosti a to ci sa mu to paci alebo nie. Citlivej problematike rómskej mensiny, neporiadku v socialnych bytoch. nevhodneho spravania sa asocialov a navrhom ako veci riesit som venoval iba ja osobne stovky hodin volneho casu. Vysledky su nespochybnitelne a postupne aj tieto desiatky rokov oduvane problemy riesime a dostavame po milimetroch dalej. Stoji nas to energiu, v pripade relacii Kaviaren aj peniaze a vlastny cas. Keby ste energiou vyplytvanou na konfliktne diskusne prispevky sustredili do niecoho pozitivneho - mohli by ste aspon povedat, ze ste nieco spravili minimalne pre seba samych. K osobe vystupujucej pod nickom janbon sa venovat blizsie nechcem - pride cas, kedy si vec patricne vychutnam. A tie bezduche vypady z jeho strany uz mohol odhalit kazdy z Vas. Aby ste uz nemotali do Vasich prispevkov hovadiny, ktore nemaju nic spolocne s clankom, diskusne prispevky ktorymi sa zaobera policia su pod clankami: http://www.seredonline.sk/index.php?sekcia=clanky&clid=1283936351 http://www.seredonline.sk/index.php?sekcia=clanky&clid=1233670304#forum V niektorych z Vasich prispevkov sa objavilo, ze niekto tu niekoho sleduje. Vyrastol som z veku, kedy som poskuloval klucovou dierkou a ked si niekto z Vas mysli, ze na pokeci ci FB je v anonymite, tak odporucam zopakovat si niekolko hodin informatiky na ZS. Nezabudajte, digitalny svet Vam dovoli byt anonymnymi dovtedy, pokym niekomu nestupite "na otlak", pripadne pokym svojim konanim neporusite zakon. Dnes diskutujeme o zavaznom poruseni zakona, no su vyroky ktore by svojim obsahom sposobili to, ze do hodiny by ich autori boli za usi vyvedeni od svojich pocitacov prislusnikmi specialnych zloziek PZ a to nech by svoje vyroky napisali odkialkolvek v SR. Poprosim, nehladajte zase metody, ako by tomu tak nebolo - nebojujem s Vami, iba nestiham absorbovat naivitu niektorych diskutujucich. Ostatne ohladom vymazavania nevhodnych prispevkov je v mojich predoslych prispevkoch.
Miloš Majko | 05-10-2010 17:01:36
Peter, myslim si, ze kazdemu z nas zalezi na mene rovnako. Som zo, aby to, aby autor vyrokov voci mne mohol svoje tvrdenia dokazat. Je to dostatocne demokraticke, nie?
Peter Sabo | 05-10-2010 16:37:03
Johnny: Ak si podnikatel mnoho kseftov robis na zaklade dobreho mena a toho aku mienku o tebe maju zakaznici. Ak ta niekto verejne oznaci ze si udavac, myslis ze to tvojmu menu prospeje? No asi nie a preto je u podnikatelov prave casto udrziavanie si mena tym co maju "na praci".
Johnny | 05-10-2010 16:18:39
Trestné oznámenie za to, že niekto napísal na niekoho že nosil pásku PS Vb či čo? :-D :-D :-D omg, nemáte nič iné na práci? *loony*
anonym | 05-10-2010 16:17:22
pan krwel , ubezpecujem vas, ze ak avm to nedoslo bez vzdelania, nedoslo by vam to ani zo vzdelanim :-) PS: pzartujem pls ziadna prokuratura :-X
to ešte že... | 05-10-2010 16:04:37
pocuj karol, trocha zly priklad, nakolko to bolo cele o uplne inom, mam pocit, ze diskusia tu bola uplne o niecom inom, a niekto to tu otaca na plyn a likvidaciu, prisom tu islo jedine o pychu jednotlivcov, plyn a likvidacia su uplne ina tema a to nech s atresta ak tu niekto na to nabadal, mam pocit, ze cele je to tu velka fraska, budte vsetci opatrny, lebo hned budete kritizovani, poohovarani a mozno aj zavreti, caute
Peter Sabo | 05-10-2010 15:02:35
Pre ozrejmenie niektorych faktov: 1. Administrator vidi iba IP diskutera (logicky viac vidiet ani nemoze). 2. Za rasisticke prispevky neboli na digiho ani janbona podane ziadne TO, nikdy totiz take prispevky nenapisali. 3. Janbon napisal na adresu M.M., ze chodil po meste v case minuleho rezimu s paskou PS VB a donasal na spoluziakov. A prave koli tjeto veci bolo podane TO na daneho diskutera. 4. Nikto sa tu nesprava ako StB, jedodnuducho sa nerobi nic ine iba sa dodrziavaju zakony. Mojich 5 cnetov k teme: Ak policia a organy cinne v trestnom konani, sudy (atd.) nevyovdia aspon v jednom pripade trest konkretnemu cloveku za konkretny prispevok v ktorom porusil zakon, dovtedy sa bude velke percento diskuterov chovat ako prasce. Ludia si mylia demokraciu s anarchiou (uz to tu bolo spomenute), nie je predsa normalne aby niekto pod ruskou anonymity verjne ohovoril, pospinil ci znevazil kohokolvek kto bol oznaceny a jasne identifikovany. Zrusenie diskusie je najjednoduchsi krok, ale nie je systemovy a spravny. Preco? Ak je nejaka tema paliva, ludia pri jej diskutovania prichadzaju s radikalnymi a zakon porusujucimi prispevkami, asi nie je vseko v poriadku. Zrusenim diskusie problem len odsuvame do buducnosti. Krasny priklad je diskusia na romsku otazku, politici sa jej nechu chytit, a ak ludia na tuto temu zacnu na internete diskutovat, SME-cko im zrusi diskusiu lebo je plna nevhodnych prispevkov, ale co tie prispevky, ktore boli rozumne, a zaoberali sa temou v zakonnych hraniciach? Tie su splachnute rovnako ako tie nevhodne. Dalsi problem je to, ze zmazanim diskusie pre nevhodne prispevky (napr. na SME) vlastne podporujte ludi ktory porusju zakon aby v tom pokracovali, ved co nic sa nam nestane, dalej mozem porusovat zakon a bude vsetko v poriadku. A este na zaver priklad: Idete po prechode a zrazi vas auto, ktore z miesta nehody utecie. Prechod monitorovala kamera ktoru ma niekto v sprave. Chcete vidiet zaznam z kamery lebo na nom moze byt znacka daneho vozidla a moze to byt klucovy dokaz v danom pripade. MAjitel kamery by vsak zaznam zmazal lebo sa na nom nachadzalo "nevhodne" spravanie ucastnika nehody. Ako by ste sa citili potom?
pre p.Miloša Majka | 05-10-2010 14:40:53
Prečítajte si prosím Vás tento článok a povedzte mi úprimne či si myslíte,že bolo reálne stíhať všetkých 70 tisíc priaznivcov z Facebooku,alebo jednoducho radšej zrušiť stránku?Viď:http://www.jetotak.sk/editorial/byt-proti-romom-je-cool A toto ste presne začali robiť Vy,najprv jedno TO,potom dve,koľko TO budete podávať za rok,za dva?Ja týmto vôbec nechcem povedať,aby tieto noviny nečinne sympatizovali s ŠtB,výpalníkmi,alebo rasistami,ale podávanie TO tieto noviny zabije!!!Fakt Vám seriózne radím,zaveďte povinnú registráciu,trebárs cez SMS ako na Pravda.sk,alebo mažte príspevky,prípadne celú diskusiu ako na SME.sk,ale nevybrali ste si dobrú cestu.S pozdravom Váš pravidelný čitateľ.
anonym | 05-10-2010 14:30:31
Toto je pred každou diskusiou k článku:"UPOZORNENIE: Toto elektronické médium je súkromným priestorom, kde Vám umožňujeme odoslať komentár k článku. Príspevky vyjadrujú názory čitateľov, redakcia nemôže ovplyvniť ich obsah, vyhradzuje si však právo podľa vlastného uváženia odstraňovať nevhodné príspevky z diskusie bez udania dôvodu a blokovať prístup autorom príspevkov ktoré porušujú pravidlá diskusie. Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá a nenesie prípadné právne následky za názory čitateľov v diskusiách. Každý príspevok bude skontrolovaný redakciou (nie autorom článku) a v prípade, že príspevok do diskusie bude obsahovať vulgarizmy, rasistické narážky, osobné narážky a invektíva na redaktora, diskutujúcich, osoby uvedené v článku či na iné osoby, alebo sa nebude k téme článku tak príspevok bude zmazaný. Príspevok nesmie obsahovať ani reklamný text alebo reklamný odkaz. Príspevky nesmú byť v rozpore s platnou legislatívou SR." Ak sa tu objaví nejaký príspevok v rozpore s týmto upozornením, čo bráni administrátorovi týchto novín diskusný príspevok vymazať, zablokovať prístup autorovi a pod. Myslím, že takýmito nezmyselnými podaniami zbytočne zaťažujete prokuratúru, policajtov a neviem ešte koho. Alebo urobte diskusné fórum, kde budú registrovaní diskutujúci a keď sú tieto noviny také super, tak sa ľudia zaregistrujú a budú diskutovať i tak. Ak tu ostane diskutovať 10 ľudí, tak bude diskutovať 10, je len na Vás ako sem ďalších dotiahnete. Niekedy sa mi zda, že nič iné nerobíte, len kontrolujete IP adresy a podobné nezmysly, či tu niekto vystupuje pod viacerými "nick-mi" a pod. Kto posudzuje, či je príspevok v súlade s platnou legisatívou alebo nie? Redakcia? Alebo tu začnú všetci na všetkých podávať trestné oznámenia? Veď nech je "sranda", prokuratúra to vyrieši! Toto je potom pre tieto noviny cesta do pekla. Ješitnosť niektorých ľudí by mal vystriedať zdravý sedliacky rozum. P.S. Pekný upršaný deň, Dano!
Robo Horvat | 05-10-2010 14:26:45
Ja,uz len o počasi.To bude vdacna tema pre kazdeho,ziadna kritika a vsetci budu spokojni a happy. :-X
anonym | 05-10-2010 14:25:49
Ja to o janbonovi ani o digim netvrdím. Píšem to všeobecne. Nikomu konkrétnemu nič nevyčítam. ;-)
ešte že... | 05-10-2010 14:10:17
anonym 05-10-2010 13:54 mudrlant jeden, jasne že ani jeden z nich nič také neuviedol, ale bralo sa to akože príkladom. Digi nikdy nič nemyslel zle, len tí menej psychologizovaných nanho nahádzali špinu. Teraz myslím, konkrétne "anonymov"
krwel | 05-10-2010 14:04:41
janbon s vaším vzdelaním by mi to určite došlo. Alebo sa robíte taký hlúpi?
anonym | 05-10-2010 13:54:55
poviem to po lopate: uviedol janbon alebo digi niekedy vo svojom prispevku slovo "plyn" alebo "likvidacia"? Ak ano uznam pravdu majitelovi SOL
anonym | 05-10-2010 13:35:39
Ani ja nemyslím, že by bol niekto schopný kvôli rasovej neznášanlivosti začať likvidovať niekoho, ale na spáchanie skutku postačuje, ak takéto výroky verejne prezentuje. To, že to nemyslí vážne, nie je podstatné. Tam už je trestný čin dokonaný. Toľko pre pochopenie. Ak niekto povie, že to tak nemyslel, nebude mu to na vyvinenie stačiť. Bohužiaľ.
anonym | 05-10-2010 12:38:09
Pan M. Myslim, ze nikto tu nema na mysli extrem ako je likvidacia ci plyn to su cisto konspirancne teorie, pochybujem ze taka deniska to tu niekedy spomenula, janbon alebo digi je to absurdne, ak sa tu take prispevky objavuju (nepostrehol som) je toto mediu treba zrusit.
anonym | 05-10-2010 12:29:24
Treba sa na vec pozerať z hľadiska právneho. Môžem si písať čo chcem a čo uznám za vhodné, ale... Pokiaľ však napíšem veci, ktorými môžem naplniť skutkovú podstatu z niektorých trestných činov (a tých je dosť), treba rátať so zodpovednosťou. Alebo si tu stále niekto myslí, že je beztrestné posielať niekoho do plynu alebo verejne vyzývať na fyzickú likvidáciu, pretože to je jeho názor? Hm... Odpor voči niektorým ľuďom sa dá vyjadriť slušne, v rámci zákonnosti. Stačí si večer pred spaním prečítať niektoré ustanovenia Trestného zákona a získate prehľad aké konanie je postihnuteľné. Zbytočne sa bude niekto čudovať čo je na tom, ale Trestný zákon dosť jasne vymedzuje čo je trestným činom. Potom však už môže byť neskoro a vyjadrenia zavesené ako diskusný príspevok sa už späť zobrať nedajú. Nuž ale neznalosť zákona neospravedlňuje. Nikto nikomu neberie právo na vlastný názor a vyjadriť sa v rámci demokracie čo si myslíme. Problémom niektorých však je, že ten názor vyjadrujú v rozpore s právom. Je to ťažké pochopiť? Nikdy som nemal problém napísať čo si myslím, ale vždy som vedel, ako to formulovať. Treba vedieť.
anonym | 05-10-2010 12:06:38
podla mna, keby to bolo vazne, prokuratura zariadi zrusenie tychto for ako prevenciu k podnecovaniu a podobne, ten kto tu prispieva pod svojim skutocnym menom skodi sam sebe
anonym | 05-10-2010 11:59:24
Máte pravdu pán Majko niektorý sa tu vyjadrujú arogantne,vaše príspevky sú aj na zamyslenie a uváženie nad tým čo tu niektorý napíšu.Máte vo všetkom pravdu a musím povedať že Rasizmus na Slovensku je veľká a ja nemám nič osobne proti Romom ved aj ony sú Ludia a maju právo na život a slobodu.
Johnny | 05-10-2010 11:59:14
Ale pan Majko, už to preháňate, slovo stb sa používa bežne a symbolizuje prísny dozor, dohľad.. tak to myslela aj Denisa, a vidíte, už je zle že to napísala, nabudúce už radšej nič nenapíše.. ani ja sem už toľko neprispievam, a nieto ešte aby som bol s identitou, účet tu mám, ale nepíšem z neho, lebo čo ak sa tu nájde nejaký hlupák čo mi znepríjemní život, to nepotrebujem.. *no*
Miloš Majko | 05-10-2010 10:50:07
Deniska, vo vztahu k platnej legislative vobec nie je podstatne, ci budete alebo nebudete SOL citat. Kazdy diskuter, Vy i ja sa vo svojich prispevkoch musime vpratat do mantinelov rozmiestnenych zakonmi. Zakony si k svojim potrebam neupravime a ich porusovanim iba komplikujeme zivot inym a nakoniec aj sebe. Vas vek by nemal umoznit skratku STB podcenovat - za ziadnych okolnosti by ste nemali prirovnavat povinnost dohladu naz zakonnostou k zlocineckej organizacii komunistickeho rezimu. Deniska, stotoznujede sa snad s prispevkami dvovh anonymov, ktori na ludi romskeho povodu povolavaju Hitlera, vyhrazaju sa im plynovou komorou ci vyvrazdenim samopalom? Podstatou anonymnej verejnej diskusie musi byt sebakontrola, ucta k druhemu a obycajne myslenie pri pisani prispevku.
Denisa Némethyová | 05-10-2010 10:35:46
Vážená redakcia, to aby sa človek bál povedať, resp. napísať niečo otvorene, pretože ho hneď posuniete na prokuratúru. Myslela som si, že tieto noviny majú byť o tom, že človek sa môže slobodne prezentovať so svojimi názormi, veď nič tu nepropaguje...seredonline prestávam čítať, mení sa to tu na štb - pomaly sa tu kontroluje kto si čo povie...
Igor Lehocky | 04-10-2010 16:35:42
amaterizmus, ano mate pravo na odskodne, vratim vam vasich 100 Eur. Nepresne informacie 50 Eur, za nepravdive informacie mi zaplatite 100 Eur, ktore si potom mozte vymahat sudne. Viete...expert,ako ste ma oznacil,je expert a v dnesnej trhovej ekonomike trhnem kde mozem :-D ;-) Aj sranda musi byt, radsej ako osocovanie a ohovaranie. *yes*
... | 04-10-2010 16:34:37
Tak parafraza z Hamleta: "Nieco tu smrdi v state Danskom" :-(
JOhny | 04-10-2010 16:27:15
Ja by len kratko a strucne. Ak sa niekomu nepaci nazor redakcie, ci diskuterov, prosim....mozeme sa bavit normalnym a kultivovanym sposobom. Je rozdiel medzi neustalym osocovanim a konstruktivnou kritikou. Mne sa nazory pana Majka a inych niekedy pacia a nemam dovod s nim nesuhlasit a inokedy je to zase naopak. Pan P. kedze vieme kto ste, ak sa vam toto forum, ci SOL nepozdavaju, tak to jednoducho nerieste a nezapajajte sa do diskusii.
. | 04-10-2010 16:23:42
o com to tu cele je? aj ked sem napisem ako anonym prevadzkovatel vie kto som..a on je vacsinou v kazdej debate.. tu pomoze jedine to ze sa nebudu komentovat ziadne clanky..ved predsa maju informativny a nestranny charakter ako hovoria ich redaktori a nazor si vytvori kazdy sam..ci potrebujete sa tu prezentovat? uz sa v tych komentaroch udialo dost..ja koncim! *no* *loony* *headbang*
janbon | 04-10-2010 15:52:53
p.majko kto sú tí dvaja čo vedia IP adresy?
Jozef | 04-10-2010 14:58:19
..nic v zlom, ale mam pocit, ze tu uz sedis hooodne dlho.
amaterizmus | 04-10-2010 14:49:55
Ospravedlnujem sa p Veselickému.Myslel som p Lehockého.Ešte raz pardon.Clovek ked tu dlho sedí blbne.Radšej končím.
amaterizmus | 04-10-2010 14:30:51
Pán Veselický dakujem za ponuku.100 E za presnu pravdivu informáciu nie je vela.No ak je informácia nepresná,mylná zavádzajuca,dufam že z nevedomosti a nie umyselne,mám nárok na odškodné od vás?Tuto informáciu my poskytnete grátis,alebo za 100 E ? Poprípade dajte sumu kolko dostanem ak uverejníte nepravdivu,alebo nepresnu informáciu.Príjemný den a veselu diskusiu.Ps zatial vediete v počte príspevkov.Nedajte si toto prvenstvo zobrať.Možete si to overiť.
Miloš Majko | 04-10-2010 13:21:40
A teraz ste trafili presne. Je to o zodpovednosti. Vo vsetkom. Aj v tom, co bude vymazane a co nie. Je to o tom, ze anonym "buchne s dvermi" a ide inam. My zostavame. Preto mozno na prvy pohlad nepochopitelne, zdlhave, zlozite a mozno az komicke postupy. Ale inak si to naozaj mozu dovolit iba ti, ktori maju k novinam vztah iba povrchny, pripadne ziaden.
Igor Lehocky | 04-10-2010 13:20:10
amaterizmus, neviem kolky krat ste v tychto novinach ako prispievatel. SOL funguje uz tusim treti rok a bolo zverejnenych cca 2000-2500 clankov, neviem to presne iba odhadujem a ku kazdemu clanku v priemere prispelo cca 15 diskuterov, niekde nula, niekde 80, mozno je to v priemere okolo 15 na kazdy jeden clanok [ moja "oblubena" statistika :-) ] tak doposial teda celkovo prispelo k clankom asi 30000 prispevkov, z toho niektori prispievatelia su stali, prispievaju k jednemu clanku aj viac krat,niektori su jednorazovi atd. to znamena ze opat v priemere je mozne povedat, ze do SOL doposial prispelo cca 5-6000, sam si urobte zaver, kolki prispievaju s plnym menom a svojim foto. Myslim, ze by bolo nad ludske moznosti zistovat u anonymov ich totoznost, osobne udaje. Povedzte kto by to robil, kedy a za akym ucelom? Zaujem o mena moze mat ktokolvek, M.Majko ale nie je pravny analfabet a to je dost podstatne, aby vedel co moze a co nie. Ak si myslite, ze som "expert na vsetko" ako pisete, tak ako pre vas kazda odpoved bude za 100EUR, moze byt?
anonym | 04-10-2010 13:11:30
Vďaka za odpoveď, s tými IP adresami som rátal. Ja síce tvrdím, že od IP adresy nie je ďaleko k skutočnej totožnosti, ale je na Vašich pleciach (a hlavne na Vašej zodpovednosti) ako s IP adresou disponujete. Pekný deň. *yes*
Miloš Majko | 04-10-2010 13:09:19
Spravne "v mnohych pripadoch" - nie vo vsetkych. Niektore musia zostat, i ked ich vymazanie by bolo pre mna zlomkom casu vynalozenym na ich komentovanie. Registracia bude. Technicky ju vsak neriesim ja a ide o komplex opatreni, ktory sa javi z pohladu z vonka inak, ako z vnutra.
amaterizmus | 04-10-2010 12:57:44
Pán Majko nehnevajte sa,ale vzmazávanie príspevkov by bolo v mnohých prípadoch riešením.No opakujem 24 hodinový dozor nad príspevkami pri dodržiavaní zákonníka práce je finančne náročný.Tzv 4 smenná prevádzka.Prečo sa bránite povinnej registrácii prispievatelov.V čom je problém?
Miloš Majko | 04-10-2010 12:55:43
Nie je podstatne do akej miery je to mozne, ale komu co za aku namahu a energiu stoji. IP adresy vidia iba dvaja z nas a ich vydanie aj organom cinnym v trestnom konani je podmienene pisomou ziadostou PZ. Doteraz tak bolo ucinene niekolkokrat a nam neprinalezi komentovat ucel setrenia. Vo vztahu k zakonu si plnime svoju povinnost. Opakujem este raz - nik z normalnych prispievatelov nemal a nema ziaden problem. Ide o extremne pripady, kedy musi byt aj v zaujme verejnosti radikalny postoj PZ a prokuratury. Tolerovanie ci ospravedlnovanie protipravneho konania kohokolvek je nepripustne.
Miloš Majko | 04-10-2010 12:39:22
Nejde o prostriedky ale o to, ci je ucelne prisposobovat sa diktatu niekolkych jedincov. Niet dovodu v akutnom pripade nevyuzit cestu jednoduchu a ti, ktori nie su ochotni akceptovat elementarne pravidla slusnosti, mozu byt neslusni - inde. Ohladom identity citajte diskusne prispevky dokladnejsie. Vyhnete sa zbytocnym nedorozumeniam. Inak vymazavanie prispevkov ci blokacia diskusie patria medzi najjednoduchsie a najucinnejsie prostriedky eliminacie neziaducich anonymov. Nie je to vsak riesenim systemovym, ale iba docasnym.
anonym | 04-10-2010 12:49:11
Obávam sa, že zverejňovanie príspevkov ako "anonym" nie je až také anonymné. Alebo sa mýlim? Vedel by mi niekto povedať, do akej miery si ma tu niekto dokáže stotožniť bez toho, aby som sa podpísal?
amaterizmus | 04-10-2010 12:22:07
No zase bude veselá diskusia.Unudený ludia sa budu vyžívať v prispevkoch z ktorých niektoré perlia.Co v prípade ak sa diskutujuci pripojí tak,že ho nezistia?Možností je viacej,návod nedám,jeden už tu je.To potom bude mocť ktokolvek napísať čokolvek beztresttne?Pán Majko by to možno aj vymazal,ale nemá tolko prostriedkov,aby mohol 24 hodín denne kontrolovať príspevky.Jednou z možných ciest je prihlásenie do diskusie len po zaregistrovaní.Pevne verím že počet urážlivých príspevkov klesne.Samozrejme klesne aj celkoví počet príspevkov.No a nebudu sa zaťažovať sudy,ani špecialisti z kriminalisticko expertízneho ustavu polície Slovenskej republiky.Pán Lehocký napísal som to správne,alebo perlím?Zaujíma ma váš názor ako experta na všetko.Ak má pán Majko mená a adresy prispievatelov, dokonca aj osobné udaje.Tak mnohý možu mať o tie mená záujem.Som zvedavý či konkrétne v Seredi to nie je aj nebezpečné?PáN LEHOCKý AKO TO JE?Ak má pán Majko moje osobné udaje píšem sem naposledy.
anonym | 04-10-2010 11:43:43
Igor, dobre, ok, v poriadku
Igor Lehocky | 04-10-2010 11:36:44
Milos M. vie kto je "janbon" a pan janbon rovnako vie, kto je Milos M., navzajom poznaju svoje osobne udaje, takze v tejto rovine je to bez problemov. Neverim, ze niekomu nezainteresovanemu nieco napovie o osobnych udajoch oslovenie pan "V" alebo pan "P". Tu nie je ziadny problem a porusenie zakona uz vobec nie.
anonym | 04-10-2010 11:23:42
Igor, samozrejme, ale co s tym ma zverejnovanie toho na nejakom mediu? Ved nech sa oznamuje obcanom, ze anonymny prispevok zo dna riesi prokurator alebo tak nejak, akoze, ked poznam identitu nejakeho anonyma nebudem to zverejnovat nech to cia milion ludi ci hej?
Igor Lehocky | 04-10-2010 11:17:48
Kazdy, kto je poskodeny v trestnom konani, ma pravo zo zakona okrem ineho,oboznamit sa s kompletnym vysetrovacim spisom, so vsetkymi ukonmi ktore policia a prokurator vykonali. Ak je poskodenym M.Majko, osoba podozriva zo spachania trestneho cinu mu nemoze byt neznama a preto si moze dovolit takuto osobu oznacovat ako pan "V", pan "P" a podobne, lebo pozna meno a priezvisko takejto osoby.
anonym | 04-10-2010 11:08:56
Milos, ale mal som namysli aj naznak identity ako: pan V, pan P a podobne
Igor Lehocky | 04-10-2010 11:06:46
Nuz je to tak, ze niektori ludia z neznamych dovodov maju spojene, alebo im splyva pojem demokracia s anarchiou, co je nedodrziavanie zakona resp. naopak, kto zakon dokaze porusovat, ten je "in". Obhajovat porusovanie zakona a porusovanie stavat ako argument proti tomu, kto musi zakon respektovat,alebo kto zakon respektuje, to je celkom "slusna" obratena hodnota. Snaha deklarovat takto verejne nesuhlas s dodrziavanim zakona a nalepkovat dodrziavanie zakona udavacstvom, to je ako sa povie silna kava. Kazdy, kto je poskodeny spachanim trestneho cinu a oznami to organu cinnemu v trestnom konani [ je cela plejada osob, kto tak konat musi zo zakona- lekar,prokurator,vysetrovatel, kazdy verejny cinitel atd atd] je udavac :-D Tazko je na toto hladat slova, snad iba tolko, ze pravne vedomie si hlada cestu z podpalubia do hlavy a nedari sa...Tam, kde sa zakon dodrziava, tam zacina sloboda!!!
Miloš Majko | 04-10-2010 10:54:58
anonym 04-10-2010 10:50 - myslim si, ze sa tak nikdy nestalo. Nie je to v zaujme nikoho z nas.
Miloš Majko | 04-10-2010 10:50:50
Nikto z diskutujucich nemusi mat obavy diskutovat otvorene o problemoch tak, ako tomu je uz takmer tri roky. Staci diskutovat kultivovane, neurazat, krivo neobvinovat, neosocovat a nevyhrazat sa romskym spoluobcanom navratom Hitlera, plynovou komorou ci Harmanom a jeho samopalom. Obecne plati, ze v anonymnej diskusii je mozne pisat cokolvek, co by diskuter napisal aj pod svojim menom, len ma dovod na svoju anonymitu. V osobnej verbalnej komunikacii vnimame ton hlasu, doprovodne podnety, mimiku tvare, gestikulaciu. Pri pisomnej komunikacii zostavaju strohe pismenka. Zasadne nie je vhodne sadat za pocitatc v opitom stave - boli pripady, kedy by sa niekolko dobrych znamych najradsej pod zem prepadlo, ked si po vytriezveni precitali svoje vytvory. Nase DF je viac menej podobne inym s malym rozdielom - takmer vsetci sa tu uz pozname a ak nie, tak je dost pravdepodobne, ze k tomu raz dojde. Male mesto je nevyhodou. Na pridavanie anonymnych prispevkov niekym z nas - nemienim oponovat, ale akosi som sa naucil nematr problem vyjadrit svoj nazor pod svojim menom. A to sa tyka vsetkych tych, o ktorych si niektori prispievatelia otieraju huby. Co sa tyka faktov ktore mozem konkretne ja v prispevkoch uviest, som limitovany ovela viacej ako ini diskutujuci, nakolko aj disponujem s ovela vacsim mnozstvom informacii. Ich pouzitie aj na ochranu mena novin ci svojho vsak musi byt citlive - skutocne je lepsie vyckat a radsej nasledne uverejnit nespochybnitelne fakty podlozene pisomnostami, ako dnes vyhrazky a plane reci. Citatel v konecnom dosledku nepride o nic, iba zisti, kto akej informacii priklada aku hodnotu a prioritu.
anonym | 04-10-2010 10:50:38
pre janbon: s Kajmanskymi ostrovmi to bol zart, a nepisala to Ivetka ale ja anonym ;-) pre vseobecne: nepoznam kauzy a vase spory, som tu velmi sporadicky, ale pocas vikendu co som tu cital prispevky mi janbon ziskal moje sympatie. Iste je to rypak, ale nemozem si pomoct, posobi dost inteligentne (prirodzena inteligencia), stoji tu takmer sam proti vsetkym a predsa argumentacne efektivne a jednoducho vyhrava SOL: ak si niekto nezela byt z verejneny, aj ked pride k akejkolvek vymene nazorov, je velmi neprofesionalne zverejnovat jeho identitu i ked ju poznate..., len preto aby sa nas akoze bal
Peter Sabo | 04-10-2010 10:29:32
lubo: janbon sa prezradil pod jednym clankom v diskusii, kde priznal, ze jeho syn dal v zapase gol. Netrebalo vela snahy zistit kto dal gol a tak prist k totoznosti danej osoby, nic ine za tym nieje.
lubo | 04-10-2010 10:19:49
p. Sabo preco ste za p. Janbon napisali p. P?? potrebujete nám tu všetkým dokázať, že vy viete o koho ide?Alebo to potrebujete dokázať pánovi. P??? a zaujímalo by ma odkiaľ to viete. Ako ste sa dostali k menu dotyčného? viete aj kto som ja?
Peter Sabo | 04-10-2010 10:06:37
Pan janbon (alebo pan P.). Kazdy normalny clovek, ktory diskutuje normalne, vecne a k teme sa nema coho bat. Bat sa ma len ten, ktory niekoho uraza ci o inom pise nepravdy, proste porusuje zakon. Tak je to v kazdej sfere zivota, na zvyseny pocet policajtov bude nadavat ten, ktory zakon porusuje a ma logicky z policie strach. Takisto strach bude mat do diskusie pridat prispevok ten kto nim chcel niekomu ublizit a myslel si, ze sa mu v skrytej anonymite nic nestane. A hladkanie si brusiek, pan P. viackrat som tu nesuhlasil s mnohymi naozrmi ludi co prispievaju do SOL a aj som nesuhlas vyjadril, normalne, kultivovane a v ramci slusnosti. Nik z tychto ludi so mnou nie je pohnevany, nik na mna nepodal TO, nikto ma neprenasleduje ani nic podobne. Skuste hadat asi preco.
Johny | 04-10-2010 10:05:31
Toto su uz naozaj detinske prispevky. Je to sice v pripade niektorych jedincov skor na smiech, kedze sa spravaju systemom "just to tam napisem, nech ho aj slak trafi", ale aspon to nieco hovori o konkretnom jedincovi.. A tym sa nezastavam pana Majka, a spol. Ale proste to tak je
janbon | 04-10-2010 09:46:51
miloš a je to tu, prvá reakcia, prvá obava niečo napísať, o toto vám ide? a som presvedčený, že mnohí zo strachu radšej ani nereagujú na tento článok alebo vám stačí ak si tu budete písať len vy redaktori SOL, jeden článok napíše a daľší 3-4 mu tam dajú niekoľko pozitívnych anonymných diskusných príspevkov pod rôznymi nickami a všetko bude tip-top, no ale to si radšej SOL zaheslujte len pre vás 5-6 alebo koľko vás je a nebudú žiadne negatívne príspevky, žiadne urážky, žiadne ohovárania, bude len všetko v súlade so zákonom nám,verejnosti nechajte len možnosť čítať uverejnené články a diskusia môže byť verejnosti neprístupná, do tej budete prispievať len vy, vyvolení, budete si navzájom svojimi príspevkámi hladkať bruška a všetko je 100% v poriadku
Miloš Majko | 04-10-2010 09:42:18
Na kauzu travnik sa da pozerat z roznych uhlov pohladu. Jeden z nich je Vas. Dalsie moze zmenit ktokolvek, napr. aj buduce zastupitelstvo. A to podobne, ako menia pohlady na konanie svojich predchodcov inde. Napr: http://www.sme.sk/c/5576847/fond-narodneho-majetku-pripravil-stat-o-miliony.html Mozno verejnosti momentalne veci pripadaju ako malichernost - skutocne je potrebne vydrzat. Ani jeden z nas neurcuje tempo konani uradov ci inych institucii. Nebavi ma tento sposob a aby sa eliminoval, pripravujeme zmeny. Aj to vsak ma svoju postupnost.
digi | 04-10-2010 09:41:21
anonym 04-10-2010 08:24 digi tu nenapisal ani jeden neslusny urazajuci prispevok. takze ja som v pohode a nad tebou sa musim len :-D
janbon | 04-10-2010 09:32:50
anonym 23:45 - ivetka, dakujem za dobrú radu, budem nad tými kajmanskými ostrovami vážne premýšľať, ale mi bude za vami a týmito vašimi novinami určite smutno, budem rád prispievať aj odtiaľ, takže sa ma tak ľahko nezbavíte :-D
lubo | 04-10-2010 09:26:22
pride mi to tu ako "doupe" vyhrazok, zastrasovania, aby sa clvoek naozaj bal nieco napisat.
janbon | 04-10-2010 09:23:57
p.majko - miloš, ja nestojím o žiadnych 15 min slávy o to mi vôbec nejde, od vás by bolo seriózne si priznať zlyhanie napr. v kauze trávnik, a pritom úplne stačilo mi zavolať a ja by som vám dopodrobna opísal ako sa celá vec stala a kto za to všetko môže, číslo na môj mobil si ľahko zistíte, prípadne vám ho ivetka ochotne poskytne sú situácie, ktoré sú proste nad vaše sily, ale nie je hanba si priznať porážku, práve naopak, to robí človeka veľkým v očiach okolia, ked si dokáže priznať aj porážku a je taký grand, že dokáže protivníkovi podať ruku a pogratuľovať k víťazstvu tie vaše reči o tom, že vydržte, spravodlivosť každého dobehne, že kráča pomaly a bla bla bla, to je už trápne a už tomu vôbec nikto neverí, je to na smiech celé to už nechajme tak, za tri dni sa na všetko zabudne a karavana ide dalej cesta podávania TO na prispievateľov, určite nie je správna cesta a určite nepridá na dobrom mene SOL, ľudia to nebudú chápať ako ochranu osobnosti, ale ako udavačstvo skôr by bolo dobré správnou a primeranou argumentaciou útočníka uzemniť, prípadne použiť jeho zbrane, tým nemyslím znižovať sa k vulgarizmom a ohováraniu
anonym | 04-10-2010 08:24:03
Pán,Majko vaše kroky schvaľujem a držím vám palce. Dúfam že potom sa všetci spamätajú a rozmyslia si aký komentár sem dajú. Najmä Digi.
anonym | 03-10-2010 23:47:39
odporucam Kajmanske ostrivy :-D
anonym | 03-10-2010 23:45:14
vladimir, co najskor do tej cudziny teda
Miloš Majko | 03-10-2010 23:32:19
anonym 03-10-2010 22:15 - ked uz teda pisete, aspon tu prezyvku pouzivajte stale rovnaku
Miloš Majko | 03-10-2010 23:27:07
janbon - Vladimir, slubil som Vam Vasich 15 minut slavy. Slovo dodrzim.
Miloš Majko | 03-10-2010 23:21:39
Klud priatelia, doverujte. Vsetko ma svoj cas. Nervozita nuti ludi robit chyby. My amateri zo SOL urcite vcas podame informaciu, ktora iste zaujme. Nie prazdne reci a zufale pokriky. Fakty. A ze viem o com hovorim ;-)
anonym | 03-10-2010 22:17:14
fiha, ale ked uz teraz pises, spodny rebricek, povazujem to za znevazovanie supera, to stracam chut hrat, s tym sachom som to myslel ako lichotku nie zarypku
anonym | 03-10-2010 22:15:44
Pán Majko. A to že si niekto pýta návod ako sa na čierno pripojiť niekomu na internet nie je podľa vás na prokuratúru?
janbon | 03-10-2010 22:11:52
anonym - ale no táááák, nerehoc sa, práca redaktorov SOL je náhodou zaujímavá a prospešná, už v minulosti som písal, že žurnalistika sa študuje na VŠ a oni si myslia, že stačí len sadnúť za počítač a napísať niekoľko článkov a sú z nich špičkoví novinári, prípadne ich len skopírovať z iných medií,no a potom je úroveň článkov, taká aká je, niektoré odmietol čítať aj môj zlatý retríver a to nie je ani nejako extra vzdelaný, je to len tretie najmúdrejšie psie plemeno, ale vdaka im za to, aspoň sa môžeme zabávať takto po večeroch šach si rád zahrám, hoci som ho už dávno nehral, ale niekedy som bol naozaj dobrý, hral som dokonca súťažne, síce len na okresnej úrovni, ale začína sa od spodného priečinku rebríčka, takže výzvu prijímam raz som už cez SOL prijal pozvanie na kávu od krásnej kučeravej blondínky,redaktorky SOL a dopadlo to supeeeeer, tak prečo nie šach
anonym | 03-10-2010 21:58:02
heeh ja nie som nasilnik :-*
heeh | 03-10-2010 21:56:56
a ja by som si dal zas pästný súboj iste je v tom anonym dobrý
anonym | 03-10-2010 21:49:54
s janbon by som si rad zahral sachy, bola by to isto zaujimava particka, isto je dobry
anonym | 03-10-2010 21:42:11
ty koki no tu je sranda, super, super bavim ma to tu
janbon | 03-10-2010 21:37:51
p. majko o akej spravodlivosti tu hovoríte? prokuratúra vyniesla spravodlivý verdikt, ja som vám písal, že to čo ste podal je úbohé a nemá šancu na úspech, hmm a dopadlo to ako som napísal - 1 : 0 pre mňa v kauze trávnik som vám napísal, že nič nevyšetríte, nič nezistíte, všetko sa zametie pod koberec a zapadne prachom a čo sa stalo? ako to dopadlo? presne ako som napísal - 2 : 0 pre mňa, hráme dalej? možno by nebolo od veci trošku potrénovať vedomosti, púšťať sa do súboja bez patričného tréningu sa nevypláca alebo by možno nebolo od veci doplniťsi vzdelanie
Igor Lehocky | 03-10-2010 21:34:06
Pan janbon, ok, pokial mate nejake pisomne rozhodnutie od prokuratora vo vas prospech, potom mate pravo byt optimistom. Neviem preco pokladate moje riadky za utok proti vam, ak som toho nazoru, ze vase prispevky su odrazom vasej povahy. Moje prispevky su odrazom mojej povahy, je na tom nieco zle? Aky utok? Skuste si precitat radsej svoje riadky na moju adresu a porovnajte si ich. A ze redaktori SOL su jesitni... :-)
heeh | 03-10-2010 21:32:05
velmi sa smejem :D:D ale suhlasim s janbonom *yes*
janbon | 03-10-2010 21:21:57
nie majko mi nič nepovedal on prehry nevie prežuť, ale je to pochopiteľné, prehry sú proste prehry, zle sa znášajú ako ste na to prišiel, že podceňujem TZ ? vy ste právnik? prokuratúra jasne povedala, že som TZ neporušil a tí sa v tom vyznajú alebo sú redaktori SOL fundovanejší odborníci na trestné právo ako prouratúra? ja som do dnes vaše príspevky nekomentoval, hoci som mal k nim veľa výhrad, proste som cez ne prešiel bez reakcie, kým ste na mňa nezaútočil vôbec som vám nevenoval svoju pozornosť vy redaktori SOL si myslíte, že ste zjedli všetku múdrosť sveta, že všetko čo napíšete je správne a múdre, ale nie je zato, ked vám niekoľko hlupáčikov bez vzdelania, chabého myslenia tu odkyvká každú blbosť, potom sa cítite ako neomylní bohovia a ked sa tu nájde niekto s vlastným názorom, ste z neho zúfalí založili ste tieto internetové noviny a stále žobronite o nejakú dotáciu, ale prečo by ste ju mali dostať? akú verejno-právnu funkciu plníte? žiadnú, kto vás potrebuje? nikto, ste tu lebo ste sa tak rozhodli, že tu budete, tak oki, ale za vaše ozaj ako dopadla kauza trávnik p. majko, čo ste vyšetril, ako ste sľuboval ? zase len sľuby, silácke reči a nič a to vám má dať mesto na toto eurá takýchto sľubov a siláckých vyhlásení tu bolo až až a ani jedno sa nevyšetrilo a na záver si myslím, že aj tak väčšinu príspevkov blahorečiacích redaktorov SOL, píšu oni sami pod rôznymi nickmi
Miloš Majko | 03-10-2010 20:51:06
janbon - pokracujte, je zaujimave sledovat Vase myslienkove pochody. Prezite tych par tyzdnov v blazenej nevedomosti... Ako som Vam uz niekolkokrat povedal, spravodlivost kraca pomaly, no viaceri pochopili, ze nekonecnu cestu neprekonava. Robo - mylis sa. Clanok nie je uverejneny nie z opatrnosti ale preto, lebo som bol na dovolenke v zahranici. No sklamem mozno vsetkych bulvaru chtivych - precitali by si maximalne strohu spravu s faktami.
anonym | 03-10-2010 20:43:55
fiha, no to su mi novinky, mam to tu rad, zaujimave citanie a rozuzlenie :-)
Igor Lehocky | 03-10-2010 20:38:37
Pan janbon, myslel som ze Trestny zakon podcenujete. Ked nieco pisete, je to predsa odrazom vasej povahy, nie? Alebo pisete nazory niekoho ineho? Nie svoje? Inak vas nepoznam, to je pravda, ale aj pisane slova su prejavom cloveka, povahy, nalady, postoja. Nesuhlasite s tym? Mozno vam pan Majko uz povedal, ze dostal uznesenie o zastaveni trestneho stihania v tom vasom spolocnom incidente a preto sa citite taky isty a v prave, ja neviem. A ci som ja neschopny a zakomplexovany, ked hovorite ze sa nepozname co je aj pravda, no vidim, ze aj ked ma nepoznate, aj tak ma nalepkujete, co s vami. *yes* Hadam vas to raz prejde, ale pokial odchadzate zit v cudzine, mozno rozumiem vasim terajsim prispevkom. Nech sa vam dari.
janbon | 03-10-2010 20:20:48
lehocký - nevedel som, že majko a veselický sú zákon, akože zatiaľ, to je už uzavreté a čo vy viete o mojej povahe, už sme sa niekedy spolu rozprávali ked sa vyjadrujete k mojej povahe, vidím, že ste len daľší neschopný a zakomplexovaný pisárik, taký ........ ozaj nezabudnite aj vy podať na mňa TO, chcel by som mať kompletnú zbierku od babrákov zo SOL, čím je redaktor neschopnejší, tým viac udaní podá, hahaha smejem sa vám do očí a viem, že teraz vo vás od jedu vrie krv páni redaktori SOL ak chcete ešte niečo proti mne podniknúť tak si švihnite, sťahujem sa do cudziny, máte už len pár týždňov
Igor Lehocky | 03-10-2010 19:50:23
Pan janbon, robite si posmech zo zakona a vytesujete sa z toho, ze zatial bez postihu pisete prispevky, ktore su odrazom vasej povahy. Divim sa vasmu optimizmu zdielanemu verejne a s jesitnostou niektorych clenov kolegia SOL to nema nic spolocne.
janbon | 03-10-2010 19:40:27
p.lehocký, niektorí členovia kolegia SOL sú príliš ješitní, vzťahovační a urážliví a za ohováranie a urážku na cti pokladajú také výroky a vyhlásenia,ktoré nimi nie sú, to len oni sú precitlivelí a velice navysoko, zato, že spravujú nejaké bezvýznamné internetové noviny a miesto toho aby boli šťastní, že ich vôbec niekto číta tak tu robia obštrukcie ja som ich skoro mesiac nečítal a vôbec mi nechýbali, prešiel som niekoľko stránok dozadu, či nájdem nejaký článok na úrovni a nenašiel som
digi | 03-10-2010 19:30:00
janbon : fiiha , teraz si im to natrel :-D . to je dneska zaujimavy den
digi | 03-10-2010 19:27:39
ranxon : ja sa nehnevam , tak ako vy aj ja mame moznost vyjadrit svoj nazor ;-)
janbon | 03-10-2010 19:27:01
p. majko sa tu pasuje na nejakého vykladača práva a pritom nemá ani minimálne právne vzdelanie aj mňa udal, na polícii, že som ho ohováral a čo ja viem čo všetko, teda ospr. neudal, podal na mňa trestné oznámenie za ohováranie a pod. a prokuratúra povedala, že o ohováranie nešloa hodila to do koša, takže p.majko, utriedtte si čo je a čo nieje ohováranie,a urážka na cti a také ved napíšte p, majko, že tu bude cenzúza ked nebudeme všetci písať ako vy pískate a budeme vedieť na čom sme, a budeme len kývať hlavičkami a búrlivo aplauzovať nad vašími múdrosťami ako ten spomínaný somárik a to isté platí aj o veselickom, aj ten na mňa podal tr. oznámenie a skončilo s posmechom v koši takže sa už prestante vyhrážať tým čo sem prispievajú, ste na smiech, nikto sa toho nebojí a nikto vám neverí na mňa ste podali už dve tr. oznámenia a čo sa mi stalo, akurát som musel ísť dvakrát na výsluch, dokonca mi aj notebook zadržali na mesiac a výsledok, veľká nula vo váš prospech, neodsúdili ma, nepotrestali ma, nič sa mi nestalo
Igor Lehocky | 03-10-2010 19:14:35
Je zla doba...je lepsie zostat anonym. Ved zostante anonym aky len chcete, budte najanonymnejsi ak sa vam to zda potrebne, ak nechcete byt poznany. Ale preco pre boha ziveho v niektorych pripadoch musi zrovna platit: anonym = hovado? Preco najvacsou prednostou anonyma na tychto strankach musi byt vulgarnost, ohovaranie? Preco? Preco si anonym dovoli spachat, napriek upozorneniam, takto verejne obsahom svojho prispevku trestny cin? To je normalne? Predstavte si, ze idete niekam do cudziny na dovolenku s rodinou, priatelkou,detmi, kde vas nikto nepozna, kde ste v podstate anonym. Pricestujete, pobudnete, oditete a bodka, uz sa tam trebars nikdy nevratite, sadnete do lietadla a ste doma. Pytam sa, ako anonym v dalekej cudzine, mocite pod stol v restauracii? Poviete len tak z dlhej chvile jazykom tej dotycnej krajiny niekomu neznamemu, ze je hlupak alebo inu pikantnejsiu a vulgarnejsiu urazku? Nie? Tak potom si odpovedzte na otazku, preco to robite ako anonym doma, v internetovych novinach, ktore si to nezelaju? Je mozno 100 inych internetovych stranok, kde je to volne, kde je mozne si vyhliadnut nejaky nick prispievatela, na ktoreho mozte utocit od rana do vecera, tak ak vam to z nejakeho dovodu vyhovuje, prispievajte vulgarnosti a osocovania tam kolko len chcete. Ale ak vas majitel tychto novin ziada o dodrziavanie pravidiel slusnosti, respektujte to, alebo si zvolte ine noviny podla vlastnej predstavy vyjadrovania sa a podla vlastnej urovne, ved je to jednoduche. Len neobtazujte slusnych ludi, ktori nestoja o vulgarnost a osocovanie anonymov.
ranxon | 03-10-2010 19:00:58
digi- nehnevajte sa, ale vaše chovanie mi pripadá, ako malého 3 ročného spratka. Ešte by ste si mohol dupnúť nožičkou.
heeeh | 03-10-2010 18:28:24
digi prispievaj ďalej tvoje prispevky su best nech ta neodradi nejaky .... :-*
Robo Horvat | 03-10-2010 18:28:00
Milos,je zla doba a je lepsie zostat anonym ako mat zapalene auto alebo dom alebo firmu,lebo vzdy sa najde hajzel co sa o to postara.Takze opatrnosti nieje nikdy dost.A ten hajzel co to zapali je tiez len anonym a vlastne sa nemas ani komu podakovat.Netreba slusnych diskutujucich nutit k identifikacii ako si ty.Ale v tvojom pripade je to v poriadku je to tvoj projekt tvoje peniaze.ale netreba sa tak buchat do prs lebo z opatrnosti si tiez ani nenapisal clanok o domoch s konopou,ale ja to beriem a preto na niektore spinavosti je lepsie ak poukaze niekto ako anonym.Pre mna je podstatne to.ze sa veci pohnu k naprave alebo lepsiemu stavu.A pre tvoje SOL to je len plus.Asi takto to vidim ja. A to ze moj clanok rozburil mienku.A doslo k naprave alebo k zlepseniu stavu?
Miloš Majko | 03-10-2010 16:53:26
Robo, spominam si na niektoru z minulych komunikacii s Tebou. Chcel si len anonymne a pritom fakty sa dali pouzit aj ucelne a veci mohli byt vyriesene. Aj Tvoj clanok rozburil verejnu mienku. A pravom. Neskryvaj sa za cudzim menom - budis neprimeranu doveru verejnosti. Nic nemam proti digimu, ale vsetko ma svoje mantinely. Kazdy clanok ktory je uverejneny v SOL ma svoj ucel a to, ze ho verejnost vzdy hned neodhali nie je chybou. Niekedy mozno vyhodou. Po takmer troch rokoch existencie novin som musel velakrat prejst roznymi situaciami a velakrat som zmenil nazor - argumenty neprijme iba blbec. No zodpovednost a vlozena investicia su voditkami, ktore diktuju smer. A ten si nedovolim spochybnit ani ja sam.
Robo Horvat | 03-10-2010 16:39:50
Digi , ak sa nahodou rozhodnes sem neprispievat. tak aby som bol uprimny,rad som si precital tvoje prispevky. *yes*
Miloš Majko | 03-10-2010 15:45:21
digi - pred nedavnom som Vam oznamil, ze treti krat Vas upozornovat na Vase scestne ponimanie demokracie nebudem. Uz sa budem opakovat - je mi jedno co a ako komentujete a je mi jedno kde - nie vsak tu. Akceptujem rozdielnost nazorov - preto SOL a diskusia existuje. Neakceptujem vsak to, o co sa snazite Vy. Spravajte sa k ostatnym tak, ako sa spravaju oni k Vam. Teraz tuto diskusiu zastavujem na pol hodinu. Pocas tohto casu mate moznost rozmyslat nad definiciou demokracie, pojom prava a povinnosti a ak sa nestotoznite s pravidlami stanovenymi v diskusii, po odblokovani diskusie Vas ziadam, neprispievat dalej do SOL. Tuto komunikaciu umyselne riesim ako verejnu, pretoze niet dovodu na jej utajovanie.
digi | 03-10-2010 15:35:37
ale pan majko uz som vam povedal 100 krat,ze pisat si budem co chcem.a komentovat co chcem ;-) uz sa zmierte s tym , ze kazdy clovek ma svoj vlastny nazor . za kazdu cenu tu verejne riesite kto co napisal. sol je v tomto unikat. a pritom nenesiete ziadnu pravnu zodpovednost za prispevky citatelov . takze vo co go? profesionalita? uz som napisal - riesit si to interne , tak ako 99,999 % web stranok.
Miloš Majko | 03-10-2010 15:21:29
Digi - skuste nekomentovat aspon to, co sa Vas bytostne nedotyka. Nejde o strasenie, ale o unavu z toho isteho, co sa opakuje pravidelne. Len akteri sa menia. Teda aspon na strane jednej - diskuterov. Na strane druhej je faktom to, ze ani dovolenku nemozem mat kludnu, lebo nejaky zakomplexovany chudak sa vzdy rozhodne inym komplikovat zivot. Vobec ma nezaujima, ako vec riesia ine fora. Tu to bude podla zakona a kto si neda povedat, ten sa bude za svoje ciny zodpovedat. Bezny diskutujuci nemusi mat strach, no co si asi mozem mysliet o zatial anonymnom debilovi, ktori vo vox populi menovite verejne obvini minimalne dvoch ludi z dealerstva? To sa teraz snad mame vsetci pousmiat a tvarit sa, ze sa nic nedeje? Ale deje a momentalne je iba na oznacenych osobach, ako s vecou nalozia. Takze mozno mame na svete dalsie vysetrovanie a to ma iba stale viac a viac utvrdzuje v tom, ze pri sucasnom pravnom vedomi niektorych ludi a ich inteligencii, na SeredOnLine.sk - otvoreny projekt zatial este nedozreli. A je jedno, co si o tom digi myslite. Hladajte profesionalitu ci opacne. Starosti s vysledkami prace chudakov mam ja a nie Vy. A teda ja za takymi primitivnymi prispevkami vidim len kopu komplexov a rozmyslanie zabrzdene na urovni somarika v ZOO.
anonym | 03-10-2010 15:27:10
s tym obvinenim ste to vystihli dokonale, je nehorzane niekoho obvinovat, moze sa stat kazdemu hockto kto Vas nema z akychkolvek dovodv rad sem anonymne napise dehonestujuce tvrdenia. Pan Majko drzim palce.
Miloš Majko | 03-10-2010 15:22:51
Ake konanie je podla Vas v takychto pripadoch profesionalne?
anonym | 03-10-2010 15:09:39
profesionalita je obmedzena tym ake su moznosti, ak si prachas, mozes profesionalne hrat hokej aj ked nemas z neho prijem, analogia plati tu, ak nemas prijem z cinnosti nemozes to robit profesionalne
krwel | 03-10-2010 15:08:39
to isté si myslím aj ja.
digi | 03-10-2010 14:56:10
zaujimave, ze sa to nedeje na ziadnom webe v SR . a ked uz, tak to je interna zalezitost spravcu a nenudi tym ostatnych. aj to je profesionalita...
Igor Lehocky | 03-10-2010 14:43:03
digi mate pravdu, kto zakon neporusuje, nie je mu to vlastne, moze sa nad tym pousmiat. Myslim si, ze je namieste upozornovat na dodrziavanie zakonov, ale aj na tych, ktori zakony porusuju. 14:27 to napisal celkom presne.
anonym | 03-10-2010 14:40:15
lebo treba strasit, znizuje sa pravdepodobnost porusenia pravidiel ;-) ci mylim sa?
digi | 03-10-2010 14:34:45
hahaha ze prokuratora omg... je to smiesne. kto nieco porusi nech za to nesie zodpovednost, ale naco sa nam to oznamuje v tom nevidim zmysel. asi uhorkova sezona
anonym | 03-10-2010 14:27:52
podla mna musia byt taketo varovne signaly, verejne ohovarania nie su namieste, je dost velke chrapunstvo ohovorat niekoho verejne a hlavne anonymne, moze sa to totiz stat kazdemu z nas, rovnako zastavam nazor, ze nikto nema pravo niekoho verejne sudit a to je jedno kto to je a hlavne anonymne
MIRO | 03-10-2010 14:20:15
mam taky pocit,ze sa tu uz pomaly boja pisat,hmmm?dost casto odstrasujuce prispevky
anonym | 03-10-2010 14:11:19
digi radsej opatrne, lebo mas na krku prokuratora ;-)
Igor Lehocky | 03-10-2010 14:09:26
digi, neviem co ste mal na mysli tym, ze je nieco otrepane. Ak ste mal na mysli vyzvu na neporusovanie zakona pre prispievatelov, tak to ano. Ale ako je vidiet, mozete otrepavat ako chcete, pre niektorych je neucta k zakonom viac ako slusnost, pripadne zmysel pre humor. Mat na krku obvinenie pre trestny cin otrepane asi nie je, ale pre niekoho ani humorne. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
digi | 03-10-2010 13:53:40
toto uz je otrepane :-D

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign