Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Trestateľný je vlastne iba bežný pracujúci človek...

Miloš MajkoDátum10. 04. 2012 21:58:25TémaAktuálne témy
200 No, a máme ju tu. Aj  Paris Hilton si musela trest odpracovat. Rozmyslam, preco je to u nas ine?

Pod článkom   Jaroslava  Matejičku  "Vizitka", ma zaujal jeden diskusný príspevok. Dovolím si k nemu obšírnejšiu úvahu...

Príspevok:

Nazor | 10-04-2012 21:01:32 |

Pokial nebudu bezdomovci donuteni si pokuty odpracovat, tak budu robit neporiadok a galibu. To iste vsak plati aj na majetnych, ak si nejaky 15 rocny opity chalanisko vybije zlost na smetnej nadobe a dostane zaplatit 200€ a tym vsetko konci tak je tu nieco zle. Aj v takej krajine ako USA musela Paris Hilton (ktora nikdy nepracovala a ani nikdy nebude) nastupit na verejnoprospesne prace. Viete kolko by mesto a vlastne cele Slovensko usetrilo ak by sa okrem pokuty udeloval aj vychovny trest prace?

- - -

Nazor | 10-04-2012 21:01:32 | - plne s Vami suhlasim a som za!

S humanizaciou sme dosli tak daleko, ze povinnost pracovat nema asocial - socialka mu staci, ostatne ukradne alebo zarobi nacierno.

Pracovat nema povinnost ani zlocinec v base - ved my, jeho obete sa o jeho zivot v base postarame.

Dieta pod  14 rokov nie je trestne stihatelne - trest nedostane, odpracovat skodu sposobenu napriklad vandalizmom nemusi. Inak povedane, na to aby napr. sklenenu zastavku ci betonovy odpadkovy kos rozbil, maly nie je. Na pracu je.

Udelenu pokutu za priestupok nemusi odpracovat ani clovek poberajuci socialku - ak nic nevlastni, vlastne je netrestatelny. Tak isto fetak, ktory skodi kade chodi. Robi si co chce a nik na neho vlastne nema...  Ked takyto zmrd zdochne, keby aspon na pomniku mal napisane ze tomuto svetu - vsetkym slusnym, ludom zostal dlhovat  X penazi.

Nie je trestatelny poslanec parlamentu - ma imunitu. Nie je v podstate trestatelny ani bohaty pankhart, ktory si zaplati kopy advokatov, ktori ho zo vsetkeho obstrukciami a pravnickymi kluckami vysekaju.

Nie je trestatelny konatel  sro ktoru vytuneluje a preda na kona. Ani kon nie je trestatelny, ved on vlastne podnika - ze v 50 ci  80 vytunelovanych firmach naraz? No a co? Ved to legislativa umoznuje.

No a  vlastne dochadzame na to, ze za najmensi preslap je trestatelny a realne aj trestany obycajny, pracujuci clovek zarabajuci blbych  300 ci  400 Eur. Ten zvycajne vlastni  aspon nieco, teda ma na neho paku policajt, sud, exekutor.  Nema vsak prachy na advokatov a radsej pokutu, dlh ci cokolvek ine zaplati a to aj keby si mal pozicat, aby mal pokoj a aby zase mohol kludne makat na vagabundov v base, asocialov pod mostami, netrestatelnych poslancov a... - a sme vlastne zase na zaciatku.

Ospravedlnujem sa, nechal som sa uniest...

Miloš Majko

- - -

Ospravedlnujem sa za diakritiku, povodne mal tento prispevok byt v diskusii. Dakujem.

Foto: (C) Miloš Majko   -  Aj Paris  Hilton v  USA musela odpracovat  trest. Iba u nás trestom unikajú takmer všetci, okrem bežných radových a pracujúcich občanov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
mino | 13-04-2012 18:36:16
to som nevedel ze na titaniku bol seredan :-o

mozme dostavat v malom parku pamatnik na titanik - kyl tam uz stoji...
nesuvisi s clankom | 13-04-2012 16:11:25
ale zaujimave... http://spravy.pravda.sk/na-titanicu-zahynul-aj-slovak-ktory-prave-unasal-svoje-deti-pql-/sk_svet.asp?c=A120413_155243_sk_svet_p29
pre jedna z možností... | 13-04-2012 15:58:03
Neposlušných posielal komunistický režim do jáchymovských baní. Neľudské podmienky v pracovných táboroch tam v päťdesiatych rokoch neprežilo asi dvetisíc politických väzňov. Na tamojšom cintoríne sa pri symbolickom hrobe raz za čas stretnú tí, čo jáchymovské peklo prežili.
Obete komunistického režimu sú na tom aj 14 rokov po revolúcii finančne často horšie ako ich bývalí prenasledovatelia. Keď dnes odchádza do dôchodku sudca, prokurátor, či policajt, ktorý robil nadprácu pre bývalý režim, vypočíta sa mu penzia z platu, ktorý bol väčšinou vyšší ako v iných profesiách. Nárok má aj na ďalšie zvýhodnenia. Obete režimu naopak mali väčšinou problémy nájsť si slušne platenú prácu.

Policajt môže k starobnému dôchodku podľa dosiahnutej hodnosti a odslúžených rokov dostať až 9-tisíc korún mesačne. Sudcovia budú mať dôchodky vyššie ako 30-tisíc mesačne.

Príplatok k dôchodku za mesiace strávené v komunistických väzeniach, je výrazne nižší - do konca minulého roku aj s ním mohol byť najvyšší dôchodok niečo vyše 9-tisíc korún.

Odbojári cítia krivdu

"Pocit krivdy máme všetci. Po finančnej aj morálnej stránke," hovorí predseda Konfederácie politických väzňov Anton Neuwirth. "Z väzenia sa nevracalo do zamestnania, z ktorého sme odchádzali. Vždy sme boli druhoradí občania," pridáva sa Ervin Madunický. Hoci je vysokoškolsky vzdelaný elektrotechnik, po návrate z väzenia sa s ťažkosťami zamestnal ako obyčajný elektrikár.

Anton Malacký si spomína na svojho väzniteľa z Leopoldova v 50. rokoch. Žil a stále žije vo Viničnom, odkiaľ je aj Malacký. Keď si vo väzení pýtal lekára, lebo mal vybité zuby, dotyčný mu vraj povedal: "Takých ako ste vy, máme dosť."

Malacký hovorí, že väzniteľ odišiel do dôchodku v roku 1992 ako podplukovník a šéfoval vtedy bratislavskému Justičnému palácu. Považuje to za rukolapný dôkaz, že títo ľudia sú stále dobre platení. "On má dôchodok ako náčelník Justičného paláca, ja ako fabrický robotník."

Niekoľko rokov Malacký pracoval aj v uránových baniach v Jáchymove. Keď sa dostal na slobodu musel štátu zaplatiť za stravu a ubytovanie približne 6-tisíc korún. "Roky sme zadarmo kopali v Jáchymove urán a čo sme za to dostali?"

Medzi sudcami sa poriadok neurobil

"Aj dnes na súdoch a prokuratúrach pôsobí niekoľko, aj keď nie veľa ľudí, ktorí sa spreneverili svojmu poslaniu v minulosti a robili nadprácu aj pri politických deliktoch," priznáva minister spravodlivosti Daniel Lipšic. Tvrdí, že bez zmeny ústavy sa s tým nedá nič spraviť, politická vôľa na zmenu však nie je.

V Nemecku nesmie byť sudcom ani právnikom nikto, kto pred zjednotením krajiny pracoval pre komunistický režim. Zákon, ktorý to hovorí, odobril nemecký ústavný súd aj Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. "Súdy tak rozhodli, pretože existuje verejný záujem, aby právnické profesie boli obsadené ľuďmi, čo majú čistý štít," hovorí Lipšic. Aj u nás sudcov a prokurátorov, ktorí tento predpoklad nespĺňajú, ubúda, ale len preto, že postupne odchádzajú do dôchodku.

Jedným zo sudcov Najvyššieho súdu, čo odišli začiatkom roka do dôchodku, je Stanislav Lehoťák. Ako dôchodca bude brať vyše 30-tisíc korún mesačne. Človek s rovnakým menom a dátumom narodenia je v tzv. Cibulkových zoznamoch spolupracovníkov ŠtB zapísaný ako agent tajnej služby.

Lehoťáka v roku 1997 navrhla vláda za podpredsedu Najvyššieho súdu. V tom čase o obsadení miesta rozhodoval parlament a vtedajší poslanec KDH Ivan Šimko v diskusii vyhlásil, že v roku 1992 mal v rukách osvedčenie jedného z kandidátov navrhnutých vládou, ktorý neprešiel lustráciami. Lehoťák sa podpredsedom súdu nestal.

Nech komunisti povedia, prečo sa zmenili

Odbojári napriek všetkému tvrdia, že necítia nenávisť ku konkrétnym ľuďom, ale len k režimu. "Chceme podať svedectvo o komunizme ako o zločineckej ideológii," vyhlásil Neuwirth.

Obete režimu protestovali, keď sa v roku 1999 prezident Rudolf Schuster zúčastnil na odovzdávaní Medaily za vernosť bývalému prokurátorovi Antonovi Rašlovi, ktorý je známy z procesu s vojnovým zločincom prezidentom Jozefom Tisom. Neskôr, začiatkom 50. rokov, sa Rašla podieľal na politických procesoch aj s rozsudkami smrti. Neskôr sa sám stal ich obeťou a strávil niekoľko rokov vo väzení.

Jozef Vicen zo Zväzu protikomunistického odboja si napriek tomu myslí, že takáto forma morálnej odmeny generálovi Rašlovi neprináleží. "Absolútna kolaborácia a maximálne postavenie v štáte, spoločenské, materiálne zaistenie," zhodnotil to Vicen.

Všetkým bývalým komunistom Vicen odkazuje: "Mali by povedať, od pána prezidenta počnúc, prečo už nie sú komunisti. Ak toho nie sú schopní, znamená to, že sa vnútri nezmenili." Schusterovi vyčíta, že ešte ako komunistický funkcionár v Košiciach podpísal návrh, ako prekaziť púť v Levoči. Po revolúcii už ako prezident na púti kľačal v prvom rade.
toto je dobre :-) | 13-04-2012 15:49:11
http://www.lidovky.cz/palata-jak-vznikal-ficuv-kab inet doc-/ln_nazory.asp?c=A120411_124459_ln_nazory_ase
jedna z moznosti ako usetrit | 13-04-2012 15:49:06
je nemorálne aby nieko
mal dôchodok po 15 ročnej službe.
.
taktiež je nemorálne, aby boľševickí papaláši a boľševickí fíZli, a boľševickí lampasáci mali dôchodky ďaleko presahujúce
€ 1.000,-
.
pozrime sa na poľsko. tak týmto zločincom znížili dôchodky o 50%.
.
ja však navrhujem, aby každý z týchto zločincov (názvoslovie v zmysle platného zákona č. 125/96 z.z.) ako aj každý z členov zločineckej a teroristickej organizácie zvanej ksč (názvoslovie v zmysle uvedeného zákona) dostal aspoň o 50% nižší dôchodok, aký má politický väzeň s najnižším dôchodkom v štáte.
Erich | 13-04-2012 08:03:06
S týmto súhlasím, zníženie deficitu by mala byť jedna z priorít. Akurát neviem, kto to bude mať v kompetencii - ministrom za J&T je to jedno, ministri za Pentu to tiež majú v paži, Póorovi a Brhelovi ministri majú určite iné úlohy, akurát táto Vážna úloha zostane na pleciach podpredsedu vlády pre veľké štátne investície. Myslím, že zníženie deficitu je šetrenie, nie míňanie v štýle prvej Ficovej vlády (rekord 8,9% deficit).

Podľa môjho nádoru (ako by povedal pán prezident hlavy štátu) sa toto Ficovi nepodarí, bohužiaľ pre nás všetkých.
nadhera | 12-04-2012 17:58:05
:-D :-D :-D
Igor Lehocký | 12-04-2012 16:57:07
Aj pre Vás anonym: z dutého stromu len sova vyletí. :-)
pre:Igor Lehocký | 12-04-2012 16:06:55
Od 29.augusta 1944 tu vladnu len bolsevicke prasce v roznych podobach a pod roznymi nazvami tak neviem pan mentalny komunista co tu riesis nejaku demokraciu.
Igor Lehocký | 12-04-2012 15:41:59
Tiež názor...len horšie je že odborný...pre Ericha :-):
Je úplne irelevantné, akú vládu máte. Buď máte vládu rozumnú alebo nerozumnú. To je kľúčové. Dám vám štyri čísla. Všetci vedia, že máme ušetriť 1,4 miliardy Eur. Nemáme ušetriť 1,4 miliardy Eur, ale 3,3 miliardy Eur. My musíme ušetriť štrukturálny deficit. Nie deficit verejného sektora podľa Maastrichtských kritérií a Paktu stability. Prvá zásadná otázka, ktorá tu je, je veľmi jednoduchá. 4 miliardy ročne nás stojí korupcia. 3 miliardy ročne daňové úniky, z toho 2 miliardy DPH. 3 miliardy je šedá ekonomika. 1,5 miliardy je čierna ekonomika. Ešte budeme tvrdiť, že nemáme zdroje na riešenie.
Za totáča štát sám seba neokrádal...hmm dilema. Prečo sa to deje v demokracii, v ktorej je každý slobodný? hmmm dilema
Nazor | 12-04-2012 12:24:30
Obcan
Kto tu obhajuje zlodeja? Napisal som niekde, ze obdivujem Hascaka, Poora alebo Malcharka, ci nebodaj Fica alebo Dzurindu? Nie obdivujem cloveka co si dokaze zivot uzit, dokaze si zarobit tolko kolko potrebuje a nepotrebuje svoje problemy neustale vesat druhym ludom na nos a stale ochkat ako mu je zle a ako bolo v minulosti lepsie, lebo sa nevie prisposobit tomu co prislo alebo co pride. Taky je zakon prirody ten kto sa adapatuje ten prezije ten kto to nedokaze zahynie. Socializmus sa to snazil deformovat, chcel aby prezili aj ti, ktori nemali ani len stipku schopnosti sa etablovat ale tym si nicil a odrazal najschopnejsich ludi, ludska praca vychadzala navnivoc (ludia mali malo jedla, kvalitneho oblecenia ale bolo dostatok nabojov, plastovych priborov, ci niklu).
Netvrdim, ze na Slovensku je teraz super nie na Slovensku je zle, ale preto radsej nieco urobim aby bolo lepsie , sancu na to ma kazdy byt lepsi, v socializme bolo len sanca byt stale rovnaki ako ti ostatni.
Erich | 12-04-2012 12:16:32
Obcan - všetci si zaslúžia lepší život. Akurát ja to neviem ovplyvniť - na to sú súdruh prezident a súdruh premiér - obaja ex-členovia KSČ..
Obcan | 12-04-2012 12:02:37
Keby len blatova :-)))
Tych ,,soplou,,co bolo vo Vahu (rybari to milovali ked sa zachytaval na silon) ked sme sa spustali od Siladic az po Sered,ked clovek skocil z hojdacky do vody vedla criev co plavali z Hlohoveckeho bitunku :-))),chytanie ryb do ruky po kolena v bahne a clovek dychal tie plyny co sa uvolnovali nosom pricapenym k hladine a dalsie veci radsej nebudem pisat :-)) tak ako to tak citam bud som uz mrtvy,alebo si poobede zbehnem preventivne kupit neaku peknu rakvu :-))))
Obcan | 12-04-2012 11:55:44
Erich | 12-04-2012 10:55:36

Lady boli na svoju dobu dobre vozy :-)
Na Slovensku mame tiez kvalitne ovocie a zeleninu cerstvu a plnu vitaminou,vsetko to dovazane ovocie je oberane este zelene,nedozrete a chut pripomina len z daleka.
Ale kaslat na to,hlavne ze je tam nalepena pekna samolepka :-)
Dzinsy boli iba v Tuzexe,to je fakt a ich kvalita bola lepsia ako domacich,namiesto tesiliek som nosil mencestraky a som tu.
Dnes je moznost si kupit tie kvalitne (uznavam,mam len take ,,drahe a znackove,,-no len preto ze mi vydrzia,jedny mam dokonca 13rokov-zase uznavam,som robos,takze ich mam oblecene rano a vecer) ale preco ked je dnes teda taky vyber kvalitnych dzinsov si chodia ludia kupovat do smejdarni ,,dzinsy,, za par supov ???
Ved pracuju,tak preco kupuju smejdy ???
Lahko sa mi mozno vravi ked je clovek slobodny a robi ,,vonku,, vtedy nemusi neako riesit ci si kupi to alebo to,no preco by som mal behat po svete a nemohol za tu istu pracu dostat taku mzdu doma ?
Byvala Juhoslavia nemala more ?
Alebo len to na zapade je pekne ?
Ze sa ta slovac trepe stale do toho Chorvatska (asi ich niekto nuti)...
To s tou TV je smiesne a je jedno ci je slovenska,alebo z Ruska,Ameriky,alebo Gronska-sami brak.
Najlepsie co sa da dnes s TV spravit je otvorit okno a vyhodit ju.
S tymi liekmi je to ako ?
Ak som dobre pocul,tak ked si clovek priplati,tak dostane kvalitku,ak ale prasulky nema,tak zase skonci u toho acylpirinu.
Dochodci by vedeli rozpravat :-)))

Nevravim,ze bolo kedysi vsetko super,aj vyvoj ide dopredu.ale preto nebudem obhajovat zlodeja,ze aky je sikovny a dokaze si ukradnut-ved tiez pani podnikatelia pokradli miliardy z ,,nasho spolocneho,, (teraz nevravim o beznych podnikateloch-zivnostnikoch)
Kto neokradol,tak je neschopny ?
Pekar,murar,sofer...atd si nezasluzia za vykonanu pracu slusny zivot ?
Aha,oni su to podludia.
Demokracia je ze si tu slobodne piseme a je to fajn,ale nebudem nou nazyvat zlodejnu co sa deje vsade naokolo.
Erich | 12-04-2012 11:14:20
Kto by sa v tej blatovej vode kúpal? Navyše je rok čo rok kúpanie zakázané kvôli hygienikom. Za socíku to ale veľmi nevadilo..
tiez obcan | 12-04-2012 11:04:58
Erich, suhlasim s tebou az na jeden fakt - Duchonka uplne upadla - volakedy vychyrena dovolenkova destinacia je teraz pusta, neupravena. Ale to je tiez len nasa chyba.
Erich | 12-04-2012 10:55:36
V podstate aj chápem ľudí, čo si myslia, že za bývalého režimu bolo lepšie. Stačilo šúchať nohami, na schôdzi sa iba usmievať a k niektorým témam sa nevyjadrovať. V dnešnom systéme však človek musí bojovať o svoje miesto pod slnkom, a to najmä menej schopným ľuďom vyhovovať nemusí.

Nikto im však nebráni žiť ako predtým, najmä:
- nekupujte si západné vozy, technologicky zastaralé Lady sú lepšie
- žiadne tropické ovocie mimo Vianoc
- jeansy boli iba v Tuzexe, takže pekne do tesilákov
- žiadne dovolenky pri mori, priehrada na Duchonke je to správne miesto
- v TV si nechajte iba STV1 a STV2, ostatné stanice sú kapitalistické, to je fuj fuj
- u lekára si pýtajte iba vtedajšie lieky - acylpyrín je najvhodnejšie liečivo na horúčku, fraktúru, tlak, alergiu či cukrovku
- a hlavne - NEVYJADRUJTE SLOBODNE SVOJ NÁZOR! HLAVNE NIE VEREJNE!
tiez obcan | 12-04-2012 10:33:58
pre Obcan - pozicane z netu. Niet co k tomu dodat, len ze hola pravda:
Problém socializmu je, že nakoniec vám dôjdu peniaze ostatných ľudí. ( “The trouble with socialism is that you eventually run out of other people’s money” –Margaret Thatcher ).
Obcan | 12-04-2012 10:21:23
Nazor pre pan Shelley | 12-04-2012 06:33:50

Za toho ,,strasneho,, socializmu som bol chlapec,ale uz som vnimal vela veci okolo seba.
Je zbytocne sa bavit o 50tych rokoch,revolucia bola v 80tych a vtedy KAZDY clovek co pracoval zil na urovni !
Jasne ze stat dotoval mladim byvanie.
Dnes v ,,demokracii,, si 20r ludia uz kupuju byty za kes ???
Kym ti zli komousi podporovali mlade rodiny,lebo vedeli ze naozaj ta rodina je zaklad spolocnosti,tak demokrati tie rodiny likviduju a kedze nieje zaklad-byvanie,tak samozrejme sa nerodia ani deti,kedze sa nerodia deti,obyvatelstvo starne a zrazu sa strasi ze nebude na dochodky atd...tak treba zase dvihat dane a utahovat opasky.
Co su dnes mladi neplodny,ked sa vek pri narodeni dietata posunul cez 30ku ?
Preco vtedy mala 25r mamicka 2-3 deti a dnes je v 35ke prvorodicka a je to aj posledne dieta ?
Asi za tym nieco bude,nie ?
Co sa byvania tyka,tak vsetci mladi sme neschopni.lebo statisice si beru do dochodku hypoteky na 2 izby.
Ale je zaujimave ze ti vasi sikovni demokrati stavaju vily za miliony eur !
Tie miliony,ktore su rozkradnute zo statu a dali by sa pouzit na tie kralikarne,co nimi kazdy opovrhuje !
Na ten start pre mladu rodinu.
Sme boi za sociku obycajna rodina,nikto nas neprenasledoval,sice sme nemohli do Ameriky (dnes mozem,ale nemam za co,tak je to to iste)ale cely rok zije clovek doma a tu ide o to aby sa mohol najest,obliect,zajst si na vylet,aby otec od rodiny nebral fusky na vikendy,aby dietatu nemusel vysvetlovat ze mu nemoze kupit hracku,lebo by chybalo na seky...
Ja som mal s pohladu dnesnych deti ,,chudobne,, detstvo,ale tolko zazitkov co mam s kamaratmi dnesnym detom nevynahradia ani kazdy tyzden nove pc hry,mobily a co ja viem co este.
Nevravim ze bolo vtedy vsetko idealne,ale teraz sa na demokraciu len hrame,tak je smiesne ked sa ma par ludi dobre a 90% spolocosti preziva.
Ale zabudol som-ti vsetci su neschopni...
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 12-04-2012 09:34:22
Miloš ja Vám tlieskam. Sám by som to lepšie nevyjadril a plne súhlasím so všetkým čo je vo Vašom príspevku. Nadávať ale nestačí :(, natíska sa mi do hlavy otázka ... čo s tým urobiť? Naozaj tu bude potrebná revolta a nekultúrna vzbura? Do kedy budeme ochotný toto trpieť? Do kedy bude Slovák len držať hubu a hovoriť si, veď mohlo byť aj horšie? Kedy už ten pomyselný pohár trpezlivosti pretečie? Pýtam sa .. čakajú na to naši politici a začnú veci riešiť až potom, ako začnú nepokoje niekoľko násobne razantnejšie a horšie ako boli protesty proti kauze Gorila? Som si istý, že je potrebná zmena ústavy a trestného zákona. Mnohé zo zákonov boli tvorené v dobe, kedy ľudstvo ešte nebolo tak morálne upadnuté, kedy nevládla korupcia v tak ohromnom rozsahu, kedy ľudia boli ešte ľudmi.
Jozef | 12-04-2012 08:15:16
vsetky palce hore pre nazor...
ale na druhu stranu, vies ako je to s hadzanim peral.
Nazor pre pan Shelley | 12-04-2012 06:33:50
Takych ako ty vobec nechapem. Ty si myslis, ze ten byt od druzstva alebo ten ktory si dostal ako "socialny pripad" stal tych par korun co si za to dal? Ved ten byt musel niekto postavit zariadit, vies kolko stal stavebny material? Toto vsetko su naklady a tie naklady niekto musel platit lenze v uzasnom socializme sa povedalo, ze to zaplati stat. A tiez sa povedalo, ze kazdy bude mat pracu. Co na tom, ze ludia vyrabali vyrobky, ktore sa nepredavali, co na tom, ze kazda druha vyroba musela byt dotovana aby vobec prezila, ved mali sme sa dobre, kazdy mal byt a pracu. Len kde by sme boli keby ten socializmus trva dalsich 20 rokov?
Ludia to stale nechapu a stale su lenivy ako vsi pod chrastou.Keby na Slovensku niekto ponukne, ze Vam da zaprdenu garzonku a 300eur bez prace alebo dom a 1300eur pokial budete makat tak polovica ludi na Slovensku si vybere garzonku lebo nemusi nic robit.
Ono za socializmu mal kazdy pracu ale nie vsetci robili, ako krasny skanzen nam mozu posluzit niektore urady. Cez tyzden otvorene do tretej, pricom vybavit nieco po obednej prestavke je nemozne. Pani uradnicka pracuje rychlostou spanielskeho pracovnika pocas siesty, jedno kliknutie v PC jej trva tak pol hodinu. No a este skuste nieco vybavit napriklad v piatok, ked na urade o 12:00 uz nie je ani nohy. Toto nie je praca ale velmi dobre zaplatena brigada. Bohuzial takto funguje socializmus lebo pri socializme je prezamestnanost. Lenze to ludia, ktory chcu pracu ale nechcu pracovat nepochopia oni vedia len, ze chcu istoty.
pan Shelley | 12-04-2012 00:15:58
suhlasim s vami az na tych sudruhov.Totizto za tych sudruhov sme vedeli ze ked nemame skoncit v base na verejnosti musime drzat huby,doma sme si mohli zanadavat,nemohli sme ist do zahranicia ,ale nechybalo nam to, mali sme sa ovela lepsie ,ako dnes nebol nikto chudobny a bezdomovci boli iba opilci, ktori spavali po kanaloch,ale dnes sa stavaju bezdomovcami ludia ktori cely zivot pracovali a to je moc smutne.Za panov sudruhov ste boli socialny pripad ,ktory dostal byt od statu, alebo ste si na druzstevny byt zarobili ked ste boli pracujuci manzelia tak za rok.Dnes kolko rokov musite pracovat,aby ste si zarobili na byt???
Seeker | 11-04-2012 20:44:48
Aktuálny a super článok....
Kapitalista | 11-04-2012 16:04:53
Miloš Majko | 10-04-2012 22:16:18 Pán Majko, ja žasnem nad Vašou novinárskou objektivitou a nezávislosťou, veď Vy šíri takmer poplašné správy.
seredan | 11-04-2012 15:43:06
svata pravda to co je v clanku. Bohuzial!!!! Ludia su prilis lahostajny, zakony makke, pravo takmer nevymozitelne. Cely system by sa zisiel zhodit a vybudovat nanovo, sudy, zakony, prehodnotit socialky, invalidov....
tiez obcan | 11-04-2012 08:37:31
p.Majko - do ulic vydeme, ale az za cca 20 rokov (vid.minulost), dovtedy budeme somrat, nadavat.
shelley | 11-04-2012 00:37:37
Uvidíme, ako nás tento náš nový premiér a jeho vláda zasype tými sľubovanými istotami, ale ako povedal niekto predo mnou, máme iba dve istoty : platiť dane a zomrieť. Takže tak, súdruhovia!
shelley | 11-04-2012 00:35:19
Nechali ste sa uniesť, pán Majko, ale máte, bohužiaľ, pravdu. Je to presne tak ako píšete. Ako to zmeniť? Už nám ozaj ostávajú iba tie ulice?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2012 22:16:18
tiez obcan | 10-04-2012 22:10:41 | - zatial este stale na panske. Ale onedlho nebudu stacit peniaze na bezne ucty. Pozicky a spirala sa zacne roztacat. Hned na zaciatku bude cas namiesto na panske ist do ulic...
tiez obcan | 10-04-2012 22:10:41
vsetci to vieme, vedia to aj oni a nic sa nedeje - esteze je toto forum, mozeme si aspon zanadavat, vyspat sa a rano ist na panske ...
mino | 10-04-2012 22:10:26
Niekde som cital ze jeden vazen nas stoji 13000 Eur rocne co je suma ktoru zarobi malokto z nas preto sa niekedy zamyslam ze kto zije teda vo vazeni ci trestanec ktory ma bezplatnu starostlivost a teplu stravu ci clovek vonku.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 10-04-2012 22:05:23
svätá pravda a súhlasím s týmto názorom

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign