Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA o Šintave, opäť v schránkach obyvatelov obce.

Miloš MajkoDátum29. 10. 2018 13:32:00Témaobec Šintava
226

Šintava  |   Počas tohto víkendu si obyvatelia obce Šintava  vo svojich poštových schránkych mali nájsť  októbrové číslo tlačeného časopisu  TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA. S problematikou samosprávy Šintavy vyšlo po druhý raz a mapuje dianie v nej od vydania čísla pre túto obec prvého, teda  asi dva roky.

Aj v tomto časopise nájdete všetko podstatné i keď niekedy len ťažko pochopiteľné, čo by mali občania o volených zástupcoch vedieť. Určite zaujmú našťastie len vybrané výroky starostu a štatutára obce Miroslava Holičku, ktorý aj v druhej polovici volebného obdobia na rokovaní obecného zastupiteľstva neváhal  osočovať poslancov, prítomných občanov a dokonca poslanca   Ing. PhDr. Jána Šimulčíka, PhD., vedca, uznávaného historika, vysokoškolského pedagóga a autora 8 kníh, verejne nazývať chudákom a idiotom

Aj občania nečítajúci internetové SeredOnLine.sk sa dozvedia, že starosta Holička opätovne nekonal v súlade so zákonmi SR, ako hral hrdinu a chcel občanom protizákonne odpojiť dodávku pitnej vody a ako uplne bez hanby a rešpektu verejne vyhlási, že upozornenie prokurátora je hlúposť.

Čitatelia sa môžu pobaviť aj na fotografiách z oslavy konanej v základnej škole. Práve pozadie financovania tejto oslavy podľa našich informácií doteraz riaditeľ ZŠ  Dr. Martin Bodis, PhD. nezverejnil. Čo pred rodičmi a verejnosťou tají?

Pravideľných čitateľov SOL nové vydanie TS asi neprekvapí, keďže články boli už publikované, no aj oni si niektoré z nich možno radi pripomenú v skrátenej verzii s vypichnutím toho najdôležitejšieho. Prirodzene, TS v tlačenej podobe je určená hlavne starším občanom, pre ktorých sme prispôsobili aj veľkosť písma. 

- - -

Keďže ako vydavateľ časopisu  TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA  za publikovanými informáciami stojím (ich relevantnosť si môžete preveriť presmerovaním na SOL prostredníctvom načítania  QR kódu pri článkoch), rovnako ako po vydaní prvého čísla aj teraz  budem niektorý z pracovných dní hodinu osobne k dispozícii prípadným záujemcom o dovysvetlenie nepochopenej problematiky na mieste, ktoré (vrátane času) cez  SOL oznámim.

V prílohe (súbor PDF)  nájdete elektronickú verziu časopisu. Týmto verejne dávam súhlas na šírenie tohto diela s označením zdroja a to aj na sociálnych sieťach.

Prajem príjemné čítanie a nepochybne aj zábavu.

- - -

Prvé číslo časopisu   TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA   vydané o šintavskej samospráve nájdete tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/transparentna-samosprava-sintava-otvorene-alebo-co-v-sintavskom-spravodaji-nenajdete/


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
skoda.. | 10-11-2018 07:57:12
Ked pocuvam niektore nazory a to bohuzial i v mojej rosine,tak tusim,ako to dopadne..kdh je kdh a zrazu aj slavko,ktory neotvoril usta dlhu dobu,iba dvihal ruku podla holicku,sa chce zapojit do zmeny??smiesne..a tie ovce kdh-cke to nechcu vidiet,lebo nemaju ani ponatia,ako to na urade vlastne chodi,necitaju informacie,iba proste musia volit kdh...nikam ste sa neposunuli,mile ovce z kostola,vobec nikam..a to je skoda..hlavne ze mate miesto v kostole v lavici a vidia vas tam sediet.to je v poriadku,len ta hlava,len ta hlava...
Obec | 09-11-2018 15:04:34
Drzim palce, nech sa Sintavania opat vzomknu. Su to dobri ludia, len sa nechali rozostvat. Zvolte si cloveka, ktory vam pomoze byt opat jedna dedina a hlavne bude zdrojom dobrej sily. O to viac dbajte na vyber dobrych poslancov. Aby nerozostvavali kolektiv ani jednotlivcov, ale sa vedeli prisposobit a aj ustupit v prospech rozvoja Sintavy. Kto taky nie je, uz sa prejavil.
To isté platí | 07-11-2018 16:48:44
aj pre Martina Poláka.
Cesta na Košikárskej ho mala zaujímať vtedy, keď sa opravovala. Nikto z kompetentných nemal záujem komunikovať s obyvateľmi tejto ulice aj napriek tomu, že boli vyzvaní. Teraz je už neskoro.
Martin Polák vzdaj sa kanditúry za poslanca, stačilo čo si spravil v predchádzajúcom VO - čiže NIĆ.
Pre Klokner | 07-11-2018 120945 | 07-11-2018 16:25:10
Pán Klokner. Neverím vlastným očiam, keď čítam Vaše komentáre na SOL. Je vidieť, že voľby sú predo-dvermi. Za celé 4 roky, čo som Vás mohol sledovať na zastupiteľstvách, ste sa toľko neprejavili ako teraz.
Často krát práve s Vašou podporou alebo tichým súhlasom sa darilo Holičkovi presadzovať jeho často krát nepochopiteľné konanie namierené proti záujmom obci a jej občanov. Prečo ste vtedy hrdo nevyslovil svoj názor? Prečo ste bol ticho?
Jurcaga | 07-11-2018 15:30:19
Dakujem pan Klokner za vasu odpoved. Ano,bolo mi jase ze celu akciu vam pomahali pripravovat vase manzelky a bolo to zvladnute skutocne vyborne. Len skoda,ze zo strany KDH nebola nominovana ziadna zena na kandidatku poslankyne. To mi tam trochu chyba. Co sa tyka mna, urcite som nesiel na toto vase podujatie nieco kazit. Nemam to vo zvyku a ani to nepotrebujem. Ak na mna vsak niekto nezautoci klamstvom,alebo nejakym podvodom, mam dovod sa branit. Vsetko sa vzdy snazim riesit najprv dohodou. Len za terajsej situacie ziadne navrhy z mojej strany neboli akceptovane.Tak mozno preto je ta averzia na moju osobu. Je mi jasne,ze nemusite vediet o vsetkych navrhoch na riesenie vztahov medzi vedenim obce a nami. Ale verim,ze po volbach sa najde priestor na riesenie a dohodu. Nech teda rozhodnu obcania ako a ci bude tato obec napredovat,alebo sklzne do starych problemov.
Klokner | 07-11-2018 12:09:45
Ďakujem za prejavené uznanie, naozaj sme sa snažili, aby sa pozvaní hostia cítili u nás príjemne. Veľká vďaka za zorganizovanú akciu patrí hlavne našim manželkám, bez ktorých by to určite nemalo prezentovanú úroveň. Pozvaní boli samozrejme všetci, čo sa zaujímajú o veci verejné a hlavne naši voliči.
Vo veci Martina Poláka, jeho reakcia vychádzala, myslím že z obavy, aby nám niekto nerozbil akciu nejakou provokáciou, bezdôvodným zosmiešňovaním a hlavne nedostatkom úcty. No táto jeho obava sa našťastie nenaplnila a akcia prebehla vo vzájomnej úcte a naozaj úplne v pohode.
Diskusia bola samozrejme očakávaná, nakoľko práve pre ňu bolo toto stretnutie organizované. Našim cieľom okrem iného bolo predstaviť kandidátov, ktorých Šintava ešte dobre nepozná a som presvedčený, že sa jedná o veľmi šikovných a obci osožných ľudí. Bez diskusie by to nebolo možné. Diskusiu sme museli trochu limitovať, nakoľko často zbiehala k osobe p. Holičku, ktorý nebol prítomný a preto nemohol reagovať na dané témy.
Táto vzájomná komunikácia bola pre mňa osobne veľmi obsažná a dozvedel som sa od Vás skutočnosti, ktoré ak sa splnia, výraznou mierou ovplyvnia budúcu funkciu obce hlavne vo finančnej oblasti.
V sobotu pred akciou som stretol Martina Poláka ako sa „hrnul“ spod Dombalu. Na otázku, kde bol, mi odpovedal, že sa bol pozrieť na chodník, na ktorý sa sťažovala pani prítomná na poslednom zasadnutí zastupiteľstva. Prečo to spomínam?! Je to čiastočná odpoveď na Vašu otázku, či by bol Martin schopný zvládať funkciu poslanca. Martin sa veľmi dobre osvedčil už ako terajší poslanec a to aktivitami v stavebnej oblasti, úspešnou prácou v kultúrnej oblasti, serióznym prístupom k rokovaniam, ale aj vtipnými replikami na uvoľnenie často napätej atmosféry.
súhlas | 05-11-2018 18:52:45
áno pán Jurčaga, súhlasím s Vami. Pán Polák aj na mňa pôsobil veľmi nervózne a jeho reakcie až chvíľami neprimerané.
anonym | 05-11-2018 18:48:34
zajtra velka oslava v kine nova v seredi
Jurcaga | 05-11-2018 18:26:26
Trochu odbocim od prejednavanej temy t.j. mimoriadne vydanie Sintavskeho spravodaja a napisem moj postreh zo vcerajsieho predstavovania kandidata na starostu a kandidatov na poslancov kandidujucich s podporou KDH.
Musim uznat, vsetko pripravene uplne v pohode a predpokladam,ze na to nepotrebovali 5250 eur,ale mozno to zvladli z rozpoctom 200 eur. Ale k veci. Po predstaveni jednotlivych kandidatov bolo mozne dat otazky jednotlivym kandidatom. Spytal som sa teda ci v pripade zvolenia bude do programu schodze obecneho zastupitelstva opatovne zaradeny bod diskusia s obcanmi. Na tuto otazku mi odpovedaj pan Martin Polak. Jeho odpoved bola,, pan Jurcaga,vy ste sem prisiel uplne nepripraveny. Chvilu som nechapal jeho odpoved ale vzapati mi to doslo. Vyslo totiz najavo, ze pan Polak den predtym volal kandidatke na starostku pani Reznakovej,ze si nezela aby sa zucastnila tejto akcie a aby zaroven oznamila vsetkym jej sympatizantom ze si tiez nezela ich ucast. Takze vtedy som pochopil. Nebol som tam vitany a ani vela inych,len potom nechapem preco oslovovali vsetkych volicov na ucast tohto predvolebneho podujatia. Je snad treba domyslat si co vsetko este tym sledovali? Pre mna tu vychadza iba jedine a to, ze na predstavovani nebol pripraveny pan Polak,ba ze on nieje skutocne pripraveny ani na to,aby bol schopny zvladat pripadne funkciu poslanca OZ. Ak vsak ma pan polak trochu sebareflexie,mal by sa vzdat kandidatury a odstupit. Ak tak neurobi,mal by o tom urychlene rozhodnut ten,kto ho nominoval a podporuje,cize KDH,pretoze takyto pristup im dobre meno urcite nerobi.
Občianka | 05-11-2018 16:58:21
Chýbajú mi tam fotky z večierkovej fotobúdky. Som sklamaná pán riaditeĺ!!
Obcan | 05-11-2018 16:39:11
Precital som si Sintavsky spravodaj- mimoriadne vydanie. Mozem skonstatovat,ze pan riaditel sa skutocne mimoriadne cinil a napisal prihovor i za starostu. On uz je schopny riesit vsetko a za vsetkych. Len zabudol nkoniec napisat,ze kto a za cie peniaze toto cislo vydal a distribuoval. Pan riaditel ste narade a ozrejmite i tuto skutocnost tak ako ste sa snazili ozrejmit vyrocie skoly. Nepochybne treba povedat,ze v skole sa zacal vyucovaci proces v januari 1959. Ostatne su iba vase domienky,lebo pri prazdnych a nevybavenych priestoroch sa neda hovorit o skole,ale iba o budove skoly
Odpoveď | 05-11-2018 15:17:19
Treba ten časopis dať do pozornosti SMER-u a SNS. aby v zákonom stanovenom termíne stiahli z kandidátky starostu č.1
voľby | 05-11-2018 12:40:08
blížia sa voľby, dúfam, že ste si ten časopis prečítali.
pre pána majka | 29-10-2018 18:19:10
Aj v Dolnej by sa to zišlo je to dobrá vec. Samozrejme určite to niečo stojí. jediný Vy poukazujete na všetko čo sa v okolitých dedinách deje. inak ,by sme nevedeli nič.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign