Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

To nie je cenzúra... To je diktát... V divadle už trikrát...

To nie je cenzúra... To je diktát... V divadle už trikrát...
  • Otvorený list predsedovi BBSK
  • Prosím, aby ste si tento list prečítali s otvorenou mysľou a hlavne pochopením – verím, že ste toho schopný „vážený“ pán Ing. Mgr Marian Kotleba. To, čoho ste sa dopustili 14.3.2016 v Brezne (pre Vás a vašich prisluhovačov/čky veľmi významný dátum), bolo vrcholom arogancie a absolútnej neúcty. Reč je o prerušení predstavenia Kováči v podaní ochotníckeho súboru Jána Chalupku v Brezne – ďalej len DSJCH.
  • V skratke spomeniem, že prvé zmienky o ochotníckom divadle v Brezne objavil Ladislav Čavojský (divadelný historik) v liste, ktorý bol napísaný pre objasnenie histórie divadelného súboru. Keďže sa historici držia (alebo aspoň by sa mali – však?) písomných prameňov. Tvrdí, že história ochotníkov v Brezne sa traduje od roku 1844 – od odohrania vtedy štrnásťročnej prvotiny – veselohry Jána Chalupku, Kocúrkova. Uverejnil to anonym v Prešporských novinách (vtedy : Pressburger Zeitung) - neboli to teda žiadne Horehronské plátky (ani propagandistické noviny úradu vkladané do schránok občanom...).
  • To znamená, že ste sa pozerali na súbor, ktorého tradície siahajú za Vaše poznanie minulosti a dátumu vzniku Slovenského štátu (14.3.1939). Mimochodom dátum 28.3 je známy ako medzinárodný deň učiteľov/liek. Možno by bolo na zváženie vrátiť ich oceňovanie späť práve na tento deň a zároveň osláviť narodenie učiteľa národov – Jána Ámosa Komenského. Ten je napríklad známy výrokom „opakovanie, matka múdrosti“ - tak nezabudnite 28.3 nie 14.3 – (Vy však máte rád dátumy a numerológiu, spomeňme na čísla pod ktorými (určite náhodou) kandidovali Vaši najbližší).
  • Inscenácia, ktorá bola objednaná BBSK a na Váš pokyn počas predstavenia prerušená, je plnohodnotná tragi-komédia plná smutno-smiešnych osudov troch vojakov, troch národností (áno je ich viac). Hra ako celok nesie morálne posolstvo odpustenia, mieru a spolužitia národov. Poukazuje na nezmyselnosť vojnových konfliktov a na vedľajšie javy, ktoré vojna (nech už ktorákoľvek – nielen tá druhá) so sebou priniesla, či to už bolo miešanie národností alebo zbytočné úmrtia. Keby ste vydržali do konca a nezrušili predstavenie (vraj pre expresívne vyjadrovanie sa účinkujúcich) možno by ste zachytili pointu (ktorá by konkrétne Vám nepasovala). Ešte som nepočul Srba slušne hovoriť a to som v kontakte s nimi skoro každý rok. Majú to totiž v náture. (ak ste nepostrehli aj autorom je Srb – bolo to na bulletine – to je ten papierik, čo ste dostali do rúk pred predstavením)
  • Odporúčam Vám prečítať si Aristotelovu „Poetiku“ a nakresliť si na základe predlohy dramatický oblúk – ktorý začína expozíciou, kolíziou, konfliktom, katastrofou a katarziou. Vy ste vydržali pozerať príbeh po konflikt. (asi ho naozaj obľubujete...) Nepočkali ste (a plné hľadisko ste sebecky ochudobnili) na katarziu. Tú, Aristoteles definuje ako “očistenie, ku ktorému dochádza pod vplyvom otrasnej prudkosti dramatického zážitku, ktorého efekt podnecuje k premýšľaniu a dodatočnému duševnému spracovaniu. Dochádza k prechodnému uvoľneniu sebauvedomenia.“ Verím, že sú to pre Vás nezmysly. Duševné spracovanie? Sebauvedomenie? Premýšľanie?
  • Toto všetko a omnoho viac ľudia bežne robia – najmä empatickí. Tí, by nedokázali zmariť jedným pokynom niekoľko mesačnú prácu, ktorá je robená z ochoty! Ani Vám by sa nepáčilo, keby uprostred nepripraveného príhovoru, ktorý ste revali v Bratislave do mikrofónu na niekoľko tisícový dav, ten mikrofón zrazu niekto vypol. Ani Vám by sa nepáčilo keby ste odišli z námestia bez burácajúceho agresívneho davu.(hercom a herečkám stačí potlesk).
  • Autor/ky, režisér/ky, herci/ečky, technici atď. nie sú prostitúti/tky! Je to remeslo, tvrdá drina, nekonečné hodiny času strávené skúšaním, cestovaním a sebaobetovaním - pre diváka! Divadelné predstavenie nie je promenáda odhalených mladistvých dám a už vôbec nie súťaž prikázaná zriaďovateľom škôl len pre to, aby si nahnal k urnám prvovoličov/čky.
  • Divadelníci a hlavne ochotníci, boli a sú základom našej kultúry. Boli nositeľom duchovnej osvety národa, ktorý tak často spomínate vo svojich “príhovoroch”. Prerušiť divadelné predstavenie je ako zastaviť omšu v kostole! Veríte vy v Boha, keď si ho tak často beriete do slovnej zásoby?! Kto ste že zasiahnete do výsledku inscenácie? Ste režisér? Či sa tým Bohom so stúpajúcimi preferenciami stávate? „Je iné byť odrazom Boha a iné byť pod obraz Boží“.
  • Začalo to zastrašovaním vedenia Prvého slovenského gymnázia v Revúcej. Neschválenými grantami pre štúdio tanca, rovnako aj BDNR v Banskej Bystrici, teraz DSJCH – prerušeným predstavením ...Dovoľte mi ešte pár otázok. Čo bude ďalšie? Hromadné pálenie kníh?
  • Umenie a kultúra sú duchovným dedičstvom národa.... národ bez kultúry a umenia národom nie je..je to len bezduchá masa ustráchaných egoistov, topiaca sa v existencií - neschopnosti ju zmeniť...(a to je ideálny volič pre vás...)
S pozdravom
Mgr.art Matej Struhár
člen Dsjch Mesta Brezno, kultúrnej komisie Mesta Brezno o.i.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Realista | 19-03-2016 17:37:05
Viete, ja Vam tohoto cloveka prajem,aby vam ludom ,ktory si nevidite ani na kraj nosa vladol,pretoze on vas zavedie do takej situacie,z coho sa cele generacie na Slovensku nevzpametaju.Jeho najhorlivejsim pomahacom bude dobre,To uz sme tu mali,ludia su proste nepoucitelny.KOLESO DEJIN SA NEDA OTOCIT DOZADU:
pre realista | 19-03-2016 14:12:46
Ale ved nikto žiadnu divadelnú hru nezakázal a Kotleba už duplom nie.On akurát zakázal dokončenie toho grcu na akcii,ktorú organizoval BBSK kde je šéfom a to žiadna cenzúra nie je.Každý má právo vybrať si to čo sa mu páči a hlavne čo je vhodné na danú akciu ak to ešte aj musí zaplatiť.Oni si môžu hru hrať dalej kde chcú a koľko chcú.Môžeš si ich objednať a kochať sa umeleckým zážitkom,nikto Ti v tom nebráni.Oni slobodne hrali a on si slobodne vybral že hrať nebudú ak sa to nehodí do konceptu a vážnosti danej akcie.Realista to je realita vieš?Sloboda slova ,sloboda výberu,sloboda rozhodovania sa.....
pre neslusna reklama | 19-03-2016 05:06:00
Nechcem sa tu obsirne rozpisovat,preco sa hento mohlo a toto nie,to necham na deti,ale sam te napisal,kto nieco napisal,bolo to gremium,este raz gremium,a nie nejaky diktator.
neslusna reklama ? | 18-03-2016 22:41:10
Kde boli všetci tí páni umelci a demokrati, keď (nielen) verejnoprávne médium uvalilo cenzúru na platenú reklamu legitímne schváleného referenda ?

http://www.mojevideo.sk/video/224c3/odmietnuta_reklama_k_referendu.html

Jednoduchá otázka:
Ak je ono umelecké dielo úplne, ale úplne v poriadku
a reklamný šot úplne, ale celkom nemožné-neslušné odvysielať,
nie je potom slušnosť obrátená naruby ?
Realista | 18-03-2016 21:47:27
Nikto,ani Vas Kotleba(ten teda najmenej)moze jednoducho zakazat divadelnu hru.Nech je akakolvek.Dnes to bude hra,zajtra noviny a co pozajtra.JE TO JEDNODUCHO CENZURA.
s.i.n. | 18-03-2016 21:28:33
slobodná vôľa | 18-03-2016 14:29:13: je dobré, pred tým ako niečo napíšeš, skonfrontovať si vlastné predstavy o význame daného slova s tými, ktoré sú všeobecne akceptované spoločnosťou. K heslu \"morálka\" sa viažu aj takéto vysvetlenia:
- chápanie ľudského správania z hľadiska rozlišovania dobra a zla; sústava zásad a noriem správania sa ľudí v spoločnosti, mravnosť, etika; (aj bez zákonných noriem)
- morálka: sústava (neprávnych, obyč. náboženských) noriem upravujúca správanie sa ľudí v spoločnosti • mravnosť: morálka, mravnosť často prevyšuje platnosť zákonov • etika (najmä ak ide o užšiu skupinu ľudí): etika lekárov
Slobodná vôľa umožňuje u jedinca konať aj zlo. A to nikdy nemôže byť v súlade s tým, čo obsahuje pojem morálka.
Peter | 18-03-2016 15:53:11
Presne tak,takéto predstavenie sa na oceňovaní výkladnej skrine národa teda učiteľov vôbec nehodí.Tie drísty od umelcov profesionálov že to si nedovolili ani komunisti sú bezpredmetné!Tam bola cenzúra ešte pred vystúpením aby počas vystúpenia nedošlo k nedorozumeniam a skrátka by ani nedopustili aby sa to odohralo.Ale treba kopať lebo KOTLEBA.Ozaj páčilo sa to tým učiteľom?
slobodná vôľa | 18-03-2016 14:29:13
spoločenské konsenzusy a pravidlá na ktorých sa spoločnosť dohodľa že sa budú dodržiavať, sú upravované zákonmi. Pokiaľ nikto neporušil zákon, nikto iný nemá právo zakazovať bez zákonného ustanovenia. Morálka je vec osobná a môžem uplatňovať voju slobodnú vôľu. Každý si mohol uplatniť slobodnú vôľu pokiaľ predstavenie nebolo s súľade s jeho morálkou.
s.i.n. | 18-03-2016 09:04:22
zase sloboda | 18-03-2016 08:14:30 : asi Vám uniklo, že \"Divadelné vystúpenie Kováči v podaní Divadelného súboru Jána Chalupku z Brezna sme si objednali ako sprievodný kultúrny program pri oceňovaní najlepších učiteľov kraja..\"
Ergo, bola to akcia, ktorú si objednal BBSK a tým pádom aj mohol klásť podmienky, akým tá divadelná hra má zodpovedať. Za chybu p. Kotlebu považujem to, že v čase keď už toho mal \"dosť\" mal, hoci aj uprostred stretnutia vstať, a vyzvať režiséra, aby s tým skončil. Tam by sa ihneď prejavila aj (ne)podpora prítomných. K Vašej poznámke o slobodnej vôli iba toľko, že existujú isté spoločenské normy (hovorí sa tomu aj morálka) ktoré upravujú správanie každého na verejnosti. To sa vzťahuje aj na spomínaných ochotníkov z Brezna. A Vami spomínaný princíp slobodnej vôle si môžete doma pred TV uplatňovať celý večer. Hoci aj každú minútu.
zase sloboda | 18-03-2016 08:14:30
Je na každom sa slobodne rozhodnúť ako bude vnímať predstavenie, tvprogram, svet. Všetci sme si rovní a nik nemôže za mňa rozhodovať čo je správne a čo nesprávne. Ak sa rozhodnem, že to je nesprávne, slobodne opustím predstavenie, prepnem tv program atď. Nepotrebujem rozhodovanie iného a znášať jeho zakazovanie alebo povolovanie čohokoľvek. Je to moja slobodná vôla. Všetci sa mohli slobodne rozhodnúť sami za seba a iba sami za seba.
Oficiálne stanovisko BBSK | 17-03-2016 20:04:31
Hmm, zaujímavé, že vulgarizmus použitý v stanovisku je vyhviezdičkovaný, ale v danej divadelnej hre by to bolo kultúrne ;-)
Oficiálne stanovisko BBSK | 17-03-2016 20:03:09
VYJADRENIE BBSK K ZASTAVENIU DIVADELNÉHO PREDSTAVENIA

Divadelné vystúpenie Kováči v podaní Divadelného súboru Jána Chalupku z Brezna sme si objednali ako sprievodný kultúrny program pri oceňovaní najlepších učiteľov kraja. Išlo o slávnostnú udalosť, ktorou sme chceli vyzdvihnúť mesto Brezno a jeho divadelný súbor. Predstavenie Kováči sme vybrali na základe odporúčania divadelného súboru.

V predstavení sa od počiatku používali krajne expresívne výrazy ako „nakopať riť“, „rozbiť papuľu“, alebo „*****“. Frekvencia týchto výrazov sa stupňovala až do stavu, kedy sa začalo hovoriť o „srbských hovnách“ a „slovanských lajnách“. V tejto chvíli sa predseda BBSK Marian Kotleba aj vzhľadom na reakcie publika rozhodol predstavenie ukončiť. Sme presvedčení, že ak by sa v tejto hre spomínali napr. „židovské hovná“, alebo „cigánske lajná“, tak by tí, ktorí sú dnes rozhodnutím predsedu BBSK pobúrení, žiadali toto predstavenie zrušiť ako prví. V súvislosti s výrokmi, ktoré v predstavení zazneli, zvažujeme podanie trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.
tibor | 17-03-2016 13:49:21
a pre doplnenie: Podobnost cisto \"nahodna\"
https://dennikn.sk/409496/kotleba-pardon-hitler-divadla-zatvaral/?ref=mpm
sloboda voľby | 17-03-2016 12:59:30
Sloboda je o tom, že sa každý môže slobodne rozhodnúť. Ja osobne nepotrebujem, aby niekto rozhodoval za mňa, či nejaké predstavenie navštívim, či ho dopozerám. Slobodne sa rozhodnem, či sa mi páčilo alebo nepáčilo. Nepotrebujem a nechcem aby niekto rozhodoval za mňa. Sloboda je najvzácnejšie čo mám. Obmedzovaním slobody začína diktát niekoho iného.
tibor | 17-03-2016 09:37:01
pre anonym | 16-03-2016 18:44:27
videl si film Sindlerov zoznam? Tam sa nadava zidom a dokonca ich tam aj strielaju, a predstav si nikdo ten film nezakazal.

pre Jaro | 17-03-2016 08:48:21
dal si si aspon tu namahu aby si zistil o ktoru hru/divadlo sa jedna? A o com bola inscenacia/hra? Tak preco sa vyjadrujes uplne od veci?

hra je o troch veteranoch z druhej svetovej vojne, rusovi srbovi a nemcovi, ktory sa tam navzajom urazaju. BBSK bol dopredu upozorneni ze v hre sa nadava a nieje vhodny pre divakov do 15 rokov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-03-2016 08:50:47
Skonci kultura a sloboda tam, kde o tom co je spravnym a nespravnym umenim, vhodne a nevhodne pre obcanov, spravne a nespravne, rozhoduje politik ci uradnik.
gulak | 17-03-2016 08:50:23
Pred pár rokmi som bol v našom kulturáku na vystupenie deti z komenského školy..jeden z hostí,tam bol tzv.seredský reper..80percenr textu boli nadávky..a to tam boli školáci od 1.triedy..stupídni rodičia tomu ešte aj čapkali..čo dodať..
Jaro | 17-03-2016 08:48:21
Ako nič v zlom..ale keď toto je umenie čo predvádzajú týto ľudia v tom divadle..tak to je smutné...skor to pripadá k nejakému válaniu sa...a nie k druhu umenia...nahatý sa dokáže všade válať..a oni to nazývajú umením..treba spravit zo základných škol výlet tam..ked to je také perfektné divadlo a umenie...

anonym | 17-03-2016 08:43:04
Vidite pan Majko , a to nespievala ani o slovanskych hovnach a srbskych lajnach a k.rvach....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-03-2016 00:54:38
Komunisticky funkcionar po 1968 posudil obsah piesni Marty Kubisovej a rozhodol ze Marta Kubisova si uz verejne nezaspieva.

Nezaspievala...
anonym | 16-03-2016 19:21:54
Bolo to objednané predstavenie pri príležitosti oceňovania učiteľov BBSK. Čiže nie je to tak ako to vyznieva že Kotleba došiel do divadla medzi platiacich ľudí ktorí si zakúpili vstupenky na toto predstavenie a v polovici ho zrušil. Zrušil ho až na základe pohoršenia aj niektorých učiteľov z hľadiska.
Emana | 16-03-2016 18:55:21
Myslim si, že toto Kotleba prehnal, takisto ako som odsudzovala \"umelcov\" čo znehodnotili bustu istého politika.
Môžem iba konštatovať, že neboli dodržané pravidlá ohľadom vulgárnych výrazov, preto aj táto hra nie je určená pre deti do 15 rokov.
Kvalitní slovenskí umelci by sa neznížili k naštudovaniu takejto stupídnej hry.
anonym | 16-03-2016 18:44:27
\"V tejto súvislosti sa BBSK vyjadril slovami: “Sme presvedčení, že ak by sa v tejto hre spomínali napr. „židovské hovná“, alebo „cigánske lajná“, tak by tí, ktorí sú dnes rozhodnutím predsedu BBSK pobúrení, žiadali toto predstavenie zrušiť ako prví. V súvislosti s výrokmi, ktoré v predstavení zazneli, zvažujeme podanie trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.”

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign