Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Teplo v našom meste.... alebo bojí sa primátor Tomčányi kontroly NKU ?

200

Už po x tý krát sa vraciam k problému prenájmu Mestského bytového podniku Sereď /MsBP/. Od posledného článku sa totiž udialo mnoho vecí a objavilo sa mnoho nových skutočností.  Alebo sa potvrdili skutočnosti ktoré tvrdím už 5 ty rok a za ktoré som bol niektorými individuami vyhláseny takmer za blázna.  V tomto článku sa budem venovať len jednej skutočnosti.  Hlavná kotrolórka po vykonaní kontroly zistila veľké množstvo porušenia zákonov  a Zásad hospodárenia s majetkom mesta Sereď. Na základe tejto kontroly JUDr Irsák navrhol zvolať "mimoriadne" zastupiteľstvo venované len tejto téme. Poslanci to schválili. Primátor Tomčányi to ignoroval. Pýtam sa prečo, ak je podľa neho s MsBP všetko v poriadku. Nakoniec sa zastupiteľstvo konalo, nakoľko sa nám podarilo zozbierať potrebný počet podpisov poslancov, žiadajúcich o zvolanie tohoto zastupiteľstva.

Dňa 18.10.2017 sa konalo zastupiteľstvo , ktoré prijalo niekoľko zásadných uznesení. Nebudem ich všetky citovať, môžete si ich pozrieť v prílohách k tomuto článku. Zacitujem len jedno a to uznesenie číslo 194/2017 kde sa píše :  odporúča primátorovi mesta Sereď neodkladne podať podnet Najvyššiemu kontrolnému úradu SR na vykonanie kontroly hospodárenia s finančnými prostriedkami a nakladaním s majetkom právnickej osoby s majetkovou účasťou mesta Mestského bytového podniku Sereď za obdobie od nástupu Ing Martina Káčera do funkcie konateľa spoločnosti, do času skonšenia funkcie konateľa.

Takmer o dva mesiace presne 14.12.2017 som sa v rámci interpelácií pýtal primátora Tomčányiho, či konal v duchu tohoto uznesenia. Moja interpelácia bola nasledovná. Podal si podnet na NKU o vykonanie kontroly v MsBP v zmysle uznesenia MsZ č 194/2017? Ak nie prečo a kedy tak urobíš?  Od primátora som dostal nasledovnú odpoveď:

Zobral som na vedomie odporúčanie Mestského zastupiteľstva. Kontroly činnosti Ing Martina Káčera V MsBP vykonané hlavnou kontrolórkou mesta považujem za dostatočné na to, aby sme zistené nedostatky dokázali úspešne odstrániť. Preto som podnet na NKU nepodal.

Ako vidíte, primátor Tomčányi absolútne ignoruje vôľu a uznesenie poislancov. Pýtam sa prečo tak robí? Bojí sa snáď, že by pri kontrole NKU vyšli na povrch ďalšie flagrantné porušenia zákonov ? Veď ak je všetko v najlepšom poriadku, ak prenájom MsBP je čistý ako lalia a výhodný pre občanov mesta, ako to už piaty rok tvrdí, nemal by sa ničoho báť.  Byť na jeho mieste, sám, bez žiadania poslancov by som požiadal NKU o kontrolu.

Ešte raz by som sa zastavil pri odpovedi primátora Tomčányiho. Hlavne pri vete .....Kontroly činnosti   Ing Martina Káčera v MsBP vykonané hlavnou kontrolórkou mesta považujem za za dostatočné na to, aby sme zistené nedostatky dokázali úspešne odstrániť. Myslím si, že primátor Tomčányi sa touto odpoveďou tvári, akoby nevedel, čo od neho zastupiteľstvo žiada. Žiada zavolať NKU na kontrolu, aby zistil, či okrem zistených porušení zákona a predpisov , ktoré zistila kontrolórka, nedošlo k ešte aj  k ďalším, možno oveľa závažnejším porušeniam zákona.  Podľa mňa sa tejto skutočnosti primátor Tomčányi vyhol ako malý chlapec, prichytený pri klamstve, ktorý teraz zahovára a tvári sa, ja nič ja muzikant. Mestské zastupiteľstvo vo svojom uznesení nehovorí nič o úspešnom odstraňovaní nedostatkov na ktoré sa primátor Tomčányi podľa môjho názoru vyhovára.

Na záver sa teda znovu pýtam. PREČO TAK ROBÍ?  BOJÍ SA KONTROLY NKU? Ak je prenájom MsBP taký výhodný a všetko s tým spojené je v poriadku, určite sa nemá čoho obávať. Alebo sa mýlim?


Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jako ja | 08-02-2018 20:26:05
No ale obcas tym roxórem...😵🤕
pre jako ja | 08-02-2018 20:15:25
palec hore,ja zase presne rozumiem co chces povedat Ty.Vacsina ludi vie co robi,maju svoje priority,a nenechaju sa opit rozkom.
Jako já | 08-02-2018 20:02:47
Ja temu rozumym co sces ondyt, jako povedat ludem, abi sa zebudzyly konečne, ale nevym ci ony esce sylno nespa. No možno nespa, možno sa už obudely a vcul sa boja yst neco pomenyt, lebo sú esce neny porádne rozkukany. A ked vydá takého Vaskeho
a jemu podobnich, tukajú sy na čelo ,že aha jaky ony, čo on a jemu podobni onda,sak sú hadam pypy. Sak aj ja sa tak nékedy cytym, keď scem revoltuvat a pany mi povedza že ,,to sa nemôže,, No a potom, výš, nykdo nesce mat problémi,sak áno. Ale ty problémi dondu aj tak, však neskaj je secko smyruvane a tak. A esce jedno som scel ondyt, povedat, cul som, že uz aj na západe ludze stracaju gule, to je jak voľakedy secko lytalo len taki fukot a dneskaj uz denist- tamnist. Nebudze to tím cukrem? Alebo ludze už nacisto osprostyvaju jak ym je dobre...😉🤔🙈🙉🙊
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-02-2018 17:39:38
Jako já | 08-02-2018 17:10:27 | - zakonodarcovia (150 poslancov NR SR) na zaklade tlaku obcanov, musi nastavit pravidla v legislative tak, aby bolo uplne jedno, kto menovite a za aku stranu bude starostom, primatorom poslancom.

Pravidla musia zarucit mantinely, za ktore ist nesmie, kedze etika, moralka a pud sebazachovy drvivu vacsinu z nich uz opustil uplne.

Musia niest plnu hmotno a trestnopravnu zodpovednost a musia si byt vedomi toho, ze ziaden kamarat na policii, prokurature ci na sude sa za nich nepostavi - inak pojde do basy on.

Cele to je skutocne len o ludoch, ich obcianskej statocnosti a ochote sa za spravnu vec postavit VEREJNE aj s rizikom, ze v prvom momente to prinesie akurat mnozstvo nepriatelov, opovthovanie, zosmiesnovanie, pokusy o diskreditaciu a dokonca zhoretu firmu (Kurbel) auto (ja) ci problemy v praci.

Ked vsak budeme trpiet poslancov lavirujucich v snahe nieco aj urobit, no zachovat si aj kamosov a dotacie pre svoje aktivity - nic nikdy nedosiahneme.

Je potrebne uvedomit si, ze sloboda, pravo, spravoslivost zvitazia vzdy - to je evolucia. Otazka je, kolko a akych obeti zapas prinnesie.

Mnozstvo ludi v zapase minimalizuje obete, skracuje cas zapasu a zabezpecuje situuaciu, v ktorej si NIK zo sucasnych \\\"mocnych\\\" nedovoli voci nikomu nic.

Nastastie z reakcii ktore dostavam citim, ze ludia uz maju spinavosti konkretnych ludi skutocne po krk.

Zaroven uz asi kazdy z nas (aj oni samotni) vidime, ze prekrocili pomyslenu ciaru a spinavosti im prerastaju cez hlavu.
Jako já | 08-02-2018 17:10:27
Ked tak nadtim rozmislam ,jako to musý bit ynde, jako v ynsych
mestach, alebo dzedzynach, gde nemaju takychto ripacof jak su Majkó a Kúrbel a ynsy. Co tam sa musy skryvat bordzelu kadze-tadze. A tich kseftóf, co ja vym pryklad s drevem, pozemkámy a ja nevym cym seckym... Gdo totok secko kedi odkontróluje, hadam len boh, teda ked mu to ony dovola. Ach jaj ludze bozy...😉👼🕵️
Nezabudol | 07-02-2018 21:56:38
ale tých prípadov z podozrivého, netransparentného,pre občanov nevýhodných zmlúv bude určite viacej. Teraz veľmi záleží aj na tom, či seredskí voliči skutočne tieto slušne povedané katastrofálne prešlapy ocenia aj v tohtoročných voľbách. Dúfajme, že sa rozhodnú správne. PO zmene vodcov na MÚ sa ľady určite pohnú.
A zabudol | 07-02-2018 21:50:21
Si ze vybavil odvoz odpadu. Plasty kazdy druhy tyzden. A nenazranci si este drbnu pomaly 120000 do futbalku. Kiez by sa tam dostal niekto, kto to tam prevetra a zisti, ako konovali mesto.
a je to tesne | 07-02-2018 21:39:11
pred výbuchom jadrovej bomby v Seredi. Netreba tu žiadne spaľovne rádioaktívneho odpadu. Prednosta- neuveriteľne vysoké odmeny- asi za tie nefungujúce uličné osvetlenie, hl. kontrolórka- ministerské odmeny za pravidelné \"odhalovanie\" nezákonnosti na MU Sereď,je toho toľko, že rok -dva potrvá kým sa odstráni len to bahno. Ale aj vďaka riťolízačom v MZ.
Pavol Kurbel | 07-02-2018 21:18:45
pre zabudli ste

Tak teda hovorme si pravdu.
1,Straty za p Áča boli iba účtovné, to znamená po započítaní odpisov. A MsBP platil mestu roky asi 40 000 euro za prenájom budovy, takže týchto 40 000 láskavo odrátajte od tejto straty
2. V roku 2012 bol po celý rok konateľom pán Áč a strata bola -28 184 eur a od toho odrátajte sumu, ktorú platil MsBP mestu ako nájomné a zistíte, že to číslo vám vyjde úplne iné
3, Takmer po celý rok 2013 už bol konateľom Ing Káčer.
Vtedy MsBP skončil v strate -143 336 eur
4, V roku 2014 bol konateľom iba Ing Káčer a MsBP skončil v strate -132 082 eur a to nám už vôbec nedodával teplo a nevykonával takmer nič pre obyvateľov
5, v roku 2015 MsBP skončil v strate -3 656 eur a to bol konateľom len Ing Káčer a MsBP nám už nedodával žiadne teplo ......

Toto sú údaje zo stránky MsBP. ďalšie roky som tam už nenašiel.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2018 20:04:52
A PRIMATOR mesta Tomcanyi s poslancom Horvathom a niektorymi dalsimi kolegami

VEREJNE KLAMALI

o kompetenciach kontrolorky. Tvrdili, ze nema pravo kontrolovat mastsku eserocku, lebo je to samostatny subjekt, ktory s mestom \"nema nic spolocne\".

Cele zle!!

Cez 5 rokov verejne upozornujeme na UCELOVE ZAVADZANIE obcanov volenymi zastupcami.

V MsBP, vode, dnes v povinnosti odhrnat sneh, v predaji budovy byvaleho predskolskeho zariadenia sukromnej firme a v dalsich veciach.

Sukromne osoby tu musia platit zo svojich penazi pravnikov, aby DOKAZALI, ze obcania su ucelovo dlhodobo KLAMANI, zavadzani a systematicky konkretnymi osobami v konkretnych volenych funkciach dochadza k zvyhodnovaniu jednotlivcov, vybrane firmy a uzke skupiny obcanov pred ostatnymi.

Dnes je potrebna mobilizacia obcanov za vlastne prava. Tak, ako stoji na banneri titulky SOL - OBCANIA NETUSIA, AKU MAJU MOC...
zvedavý | 07-02-2018 19:54:54
a prečo asi nestíhala kontrolórka?!
a prečo asi tie šťedré odmeny pre p. kontrolórku?!
Pre Peter Novak | 07-02-2018 19:47:48
Kontrolórka to niekolko rokov kryla, nie že nestihala
Judr | 07-02-2018 18:57:14
A ja ako obcan pojdem podat na primatora tresne oznamenie nech je sranda. Uvidime co sa bude diat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2018 18:22:11
zabudli ste | 07-02-2018 18:09:10 | - na uvod by stacilo:

- aby vsetko robil s dodrzanim zakonov
- aby nepodpisal pre mesto nevyhodne zmluvy
- aby AKTIVA nepresunul do sukromnych ruk a \"PASIVA\" zostali mestskej eserocke
- abynepoziciaval peniaze tym, ktori mali \"krachujuci\" mestsky podnik zachranovat

a mozno este - aby sa k majetku mesta (teda obcanov) NEspraval, ako k vlastnemu

Ostatne snad neskor... ;-)
zabudli ste | 07-02-2018 18:09:10
Mestský podnik je v strate, konateľ abdikoval
Za posledné tri roky ukončilo správu s mestským bytovým podnikom 314 bytov.
24. apr 2013 o 17:17 Jana Arpášová Lazániová
(Zdroj: (LAZ))
Písmo:A-|A+00
Za posledné tri roky ukončilo správu s mestským bytovým podnikom 314 bytov.
SEREĎ. Mestský bytový podnik je v červených číslach. Za vlaňajšok vykázal stratu vo výške 28-tisíc eur, za rok 2011 vyše 91-tisíc. Tá bola spôsobená z dôvodu vyplatených preplatkov na zálohách za dodávku teplej vody a kúrenia za predchádzajúce obdobie.
Po uzávierke roka 2012 a po tom, ako bol hospodársky výsledok zverejnený, sa konateľ spoločnosti Róbert Áč vzdal svojej funkcie.
Zatepľovanie bytov
Róbert Áč pôsobil ako konateľ mestskej eseročky od roku 1992. Podľa neho na celkový hospodársky výsledok spoločnosti nepriaznivo vplýva dlhodobo klesajúca výroba tepla. Fixné náklady, medzi ktoré patria mzdy, elektrická energia, údržba či odpisy, pritom zostávajú na rovnakej úrovni.
„Ročne sa nám znižuje predaj tepla o 10 až 15 percent. Spôsobuje to hlavne znižovanie mernej spotreby jednotlivých domov, zavádzanie termostatických ventilov a pomerových rozdeľovačov tepla,“ povedal Áč. Odber tepla ovplyvnilo aj zateplenie bytových domov, za posledných päť rokov ich bolo 20 a ďalšie sú pripravené.
„Bolo jasné, že predaj tepla bude klesať vzhľadom na to, že sa zatepľuje a využívajú sa modernejšie technológie, ale nikde vo výročnej správe nevidím napísané, že vedenie podniku robilo nejaké opatrenia pre zlepšenie situácie,“ reagoval poslanec Ľuboš Kyselý.
„Treba si uvedomiť, že tento podnik má dve veľké oblasti činnosti, okrem iných výroba tepla a správa, ktoré stoja proti sebe. To je jeden z dôvodov, prečo od nás ľudia odchádzajú, myslia si, že nechceme zatepľovať,“ reagoval Áč.
Člen dozornej rady Miroslav Kucharovič poukázal na niektoré skutočnosti, ktoré z „jeho pohľadu výrazne ovplyvnili hospodárenie podniku“. Hlav-ná kontrolórka mu vyčítala, prečo dozorná rada na tieto problémy nikdy zastupiteľstvo neupozornila. Kucharovič argumentoval, že vychádzal zo správy za rok 2012.
„Sedíte tam ale celý rok,“ poznamenal poslanec Michal Irsák. Dozorná rada má 5 členov, okrem Kucharoviča sú všetci členovia poslancami.
Spoločnosť má nového konateľa
Áč predkladal poslancom na zastupiteľstve okrem výročnej správy o hospodárení za vlaňajší rok aj informáciu o geotermálnom vrte. Z poslaneckých lavíc vzišla otázka, či vybudovanie vrtu za 1,8 milió-na eur nebolo zbytočné. Okrem úspory zemného plynu sa ním mala znížiť aj cena tepla. Tá sa však podľa Áča ukáže až po splatení úveru, zhruba do desiatich rokov.
Vhodné riešenie, ako maximálne využiť termálny vrt, bude mať za úlohu nový konateľ Martin Káčer. Vo funkcii bude do 15. septembra. Už do konca júla má predložiť technickú a analytickú analýzu o „znovunaštartovaní“ mestského bytového podniku.


Čítajte viac: https://mynitra.sme.sk/c/6776616/mestsky-podnik-je-v-strate-konatel-abdikoval.html#ixzz56RGCq9OK

Poslanci za ktorých táto strata vznikla
VÝSLEDKY KOMUNÁLNYCH VOLIEB - SEREĎ 2010
Zvolení poslanci Mestského zastupiteľstva v Sereď
Zvolený primátor mesta Sereď
pre volebné obdobie 2011 -2014
Bystrík Horváth, Ing.
Ľubomír Veselický
Michal Koričanský
Miroslav Bucha, MUDr.
Ján Himpán, Ing.
Róbert Kráľ, Ing., arch.
Tomčányi Martin, Ing.
Marek Lovecký, Ing.
Božena Vydarená
Róbert Stareček
Pavlína Karmažínová
Marcel Kráľovič, Mgr.
Pavol Kurbel
Marta Némethová, Mgr.
Robert Šipka
Peter Rampašek, Mgr.
Eva Krajčová, MUDr.
Norbert Kalianai,
Michal Irsák, JUDr.

http://www.seredonline.sk/clanky/mestsky-bytovy-podnik-sered-spol-s-ro-analyza-sucasneho-stavu-a-moznosti-dalsieho-smerovania/

Dňa 6.5. 2013 zapísaný Ing. Martin Káčer (Konateľ) , Homolova 35/2168, 841 02 Bratislava-Dúbravka

Vás dostal z mínusových čísel za rok 2012 - 28-tisíc eur, za rok 2011 vyše 91-tisíc, za rok 2013 - 143335,61 € , na nulu čo by ste ešte chceli ???
Info | 07-02-2018 17:53:35
Bude p.Kurbel kandidovat na primatora? Ak ano urcite cela Sered sa zburi a pojde doteho
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2018 17:31:57
Komunalne volby su az koncom roka.

Vidim to tak, ze na zaklade jasne zistenych a prezentovanych faktov o stave MsBP Kurbelom a kontrolorkou Horvathovou, je nevyhnutne, aby poslanci a obcania TRVALI na konani pripatora mesta Tomcanyiho UZ TERAZ - podanie podnetu na NKU a vysetrenie veci organmi cinnymi v trestnom konani, do ktoreho si vysetrovatel ma moznost prizvat NEZAVISLYCH SUDNYCH ZNALCOV.

Primator Tomcanyi zastava funkciu Valneho zhromazdenia a tak jeho zodpovednost je tazko vyvratitelna.

Sam sa k veci niekolko krat verejne vyjadroval, obhajoval vsetko konanie konatela Kacera, takze ako statutar mesta a obcanmi priamo voleny zastupca MUSI KONAT.

O tom, ze aj nekonanie je konanim, asi hovorit nemusime...

Preto som vcera polozil otazku, ci diskutujuci fakt nevie, preco ma primator konat.

Obcania, o MsBP je znamych tolko skutocnosti, ze dnes je uz na mieste, aby ste sa VEREJNE za vec a teda poslanca Kurbela postavili minimalne vsetci ti, ktorych sa vec dotyka.

Necakajte, cas bezi a ide len a len o pravdu, pravo a spravodlivost.
Seredske ovce | 07-02-2018 17:10:17
Seredske ovce si zase priplatia za teplo a GGE a anglicania budu vyvazat rite v roveroch vsak ovecky nam zaplatia viac bude na nove autaky.v GA mame vsetko nove a cena nizsia ako v Seredi. A to ked vymenia vsetko to vam len cena pojde hore ked to narataju do nakladou. Uprimnu sustrast
pre obyvatel | 07-02-2018 17:05:27
Vy uz ste vsetko vysetril,vyhodnotil a vyvodil dosledky,prima skoda len ze to asi vobec nezaujima.vlastne nikoho z kompetetnych
negazda | 07-02-2018 17:03:37
Zarezany mal byt kacer a zrazu ma noz na krku aj gazda. Padni komu padni. Pan Kurbel velka vdaka!
Cas sa krati | 07-02-2018 17:00:10
Preto treba volit niekoho kto Tomcanyho nema rad aby vsetko dal presetrit a aby dostal TOMO dobre poprstoch.
Ale TOMOVI sa cas krati
Lolo | 07-02-2018 16:56:47
Nepochopi len ten, co nechce.
obyvatel 1 | 07-02-2018 16:41:35
Myslím ze p. Hanus to napisal dost jasne a zretelne aby to pochopil aj Lolo. Vynutene finacne investicie za dodatocne pravne sluzby ktore boli treba na zaklade zlej a nehospodarnej cinnosti sa musí klasifikovat ako finacna skoda ktora bola svojou nedbalostou zapricinena prvorade konatelom spolocnosti ale aj s pricinenim aj dozornej rady nakolko aj jej platena cinnost spociva v dozorovani financnej a hospodarnej cinnosti spolocnosti.
pre pan Hanus | 07-02-2018 16:41:11
pozorne som si Vas clanok precital,takze boli vytvorene zmluvy,ktore nemali pravne opostatnenie,neplatili sa uroky,ako boli dohodnute,ale boli uhradene naraz,to su nezrovnalosti,to je pravda,skoda bola tiez,ale skoda zo zisku nie strata kapitalu.A co ma teraz NAKU vysetrovat?
to už obyvatelia | 07-02-2018 16:21:56
Seredi vedia veľmi dobre.A zase ing. Tomčáni dobre vie, že ak sa jeho nástupca začne rýpať v dokladoch a nedaj Bože to bude jeho politický odporca až nepriateľ nastanú mu ťažké časy. A nielen jemu. TAkže boj o primátorskú stoličku bude v Seredi veľmi zaujímavý a plný špinavostí najhrubšieho zrna.Taký boj Ste v Seredi ešte nezažili.Protikandidáti Tomčániho budú hádzaný do najhlbšej žumpy.
obcan | 07-02-2018 15:53:45
Nevolit terajsieho primátora!
Peter Novak | 07-02-2018 15:33:27
O com sa tu bavite? Proste Nech tam nabehnu kompetentne organy a celu vec presetria. Kontrolor mesta evidentne nestiha, tak to treba riesit neutralnou osobou. Ak sa preukaze vina, musia byt vinnici potrestani. Bodka. Ide o peniaze nas vsetkych a ak tam kompetentni nevidia problem, tak sa nemaju coho bat...
presne tak | 07-02-2018 15:25:52
bežne sa tomu hovorí, že tu ide o kejháka/primátor, prednosta,viceprimátor .../. Keď sa preukáže spáchanie trestného činu tí menovaní budú mať skutočne dôvod zle spávať. V prípade Káčera nie je potrebné ďalej vyčkávať, urýchlene civilná žaloba. Tú ale musí podať zvyčajne poškodený. Teda mesto.Inak povedané iniciatíva musí od primátora / prednostu/, zástupcu primátora. Milión k jednej, že nato nenájdu odvahu. O dôvodoch neskôr.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 07-02-2018 15:02:42
O tom, či je niekto vinný alebo nie, rozhodujú príslušné orgány. Ja nie. Ja som len toho názoru, že všetky náklady spojené s odstránením vzniknutého stavu, môžeme považovať za škodu. A k NKÚ poviem toľko. Ich kontroly sú niekde inde ako kontrolórov. Obšírnejšie, idú do hĺbky a majú úplne iné právomoci a povinnosti, ako kontrolór mesta či obce. NKÚ môže zistiť ešte omnoho viacej. Ale aj nemusí. Z hľadiska objektívnosti a transparentnosti som za to, aby NKÚ prišiel a hĺbkovo preveril konanie na MsBP. Tu ide o niečo viac, ako len o náhradu škody.
Pre Hanusa | 07-02-2018 14:43:00
Pán Hanus,pekne spracované. Vy ste poslanec , však ? Bez akýchkoľvek bočných úmyslov sa Vás opýtam,nebolo by jednoduchšie žiadať náhradu škody od vinníka, miesto toho aby bol podávaný podnet na NKU. Veď podľa Vašich vyjadrení je vinník známy a škoda tiež,či nie ?
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 07-02-2018 14:26:02
Ako sme sa mali možnosť už v minulosti dozvedieť a dočítať, tak v konaní bývalého konateľa pána Káčera prišlo k niekoľkým nedostatkom, na ktoré poukázala aj kontrolórka vo svojej správe. Zo zásadných pochybení bývalého konateľa bola skutočnosť, že ako osoba povinná, nezverejňoval zmluvy v zmysle platnej legislatívy, a teda takéto zmluvy sa považujú za neplatné, resp. ako keby vôbec nevznikli. Neexistujú. MsZ v Seredi prijalo patričné opatrenia v podobe prijatých uznesení. Na zastupiteľstve konanom dňa 14.12.2017 sa poslanec Kurbel mimo iného pýtal aj na kroky, ktoré mali byť vykonané v zmysle týchto uznesení. Odpovede na tieto otázky sme si mohli prečítať aj na stránkach SN, ktoré chodia do schránok v celom meste.

Kurbel: Podal si podnet na NKU o vykonanie kontroly hospodárenia v MsBP v zmysle uznesenia MsZ č. 194//2017? Ak nie prečo a kedy tak urobíš?

Primátor: Zobral som na vedomie odporúčanie mestského zastupiteľstva. Kontroly činnosti Ing. Martina Káčera v MsBP vykonané hlavnou kontrolórkou mesta považujem za dostatočné na to, aby sme zistené nedostatky dokázali úspešne odstrániť. Preto som podnet na NKÚ nepodal.

Tu by som podotkol dve veci, a to je skutočnosť, že aj keď uznesenie prijaté MsZ má len odporúčací charakter a primátor sa ním riadiť nemusí, poslanci dali jasne najavo svoju vôľu, a teda aj vôľu svojich voličov, občanov a vyjadrili svoj súhlas, na oslovenie NKÚ primátorom mesta a podania podnetu na vykonanie kontroly na MsBP. Jednoznačne chceli mať jasno, čo sa v MsBP dialo. Ak nemám čo skrývať a je v mojom záujme, záujme mesta a občanov, aby bola vykonaná kontrola a mohli byť vyvrátené alebo potvrdené pochybnosti, ktoré nastali konaním konateľa Káčera, nemám sa prečo báť a podnet podám. Druhá vec, NKÚ má trošku iné kompetencie.

Kurbel: Akú zodpovednosť si vyvodil v zmysle uznesenia MsZ č. 192/2017 voči konateľovi MsBP Ing. Káčerovi za protiprávne konanie a porušovanie predpisov počas jeho pôsobenia vo funkcii konateľa MsBP? Ak si tak neurobil, prečo a kedy tak urobíš.?

Primátor: Rozhodnutím valného zhromaždenia zo dňa 28.9.2017 bol Ing. Martin Káčer dňom 30.9.2017 odvolaný z funkcie konateľa. Zatiaľ sa nepreukázalo, že predpisy, ktoré Ing. Káčer ako konateľ porušil viedli k vzniku škody.
Z odpovede primátora Tomčányiho by sa mohlo zdať, že zodpovednosť za konanie Ing. Káčera bola vyvodená tak, že bol odvolaný z funkcie konateľa. Ale nie je to tak. Jeho odvolanie bolo formalitou valného zhromaždenia, teda primátora, nakoľko funkcie konateľa sa Ing. Káčer vzdal na vlastnú žiadosť. Ako už bolo v minulosti viackrát spomenuté, chcel tak urobiť už niekoľkokrát.
K druhej časti odpovede primátora sa vyjadrím obšírnejšie. Z dôvodu pochybenia konateľa Ing. Káčera bola vykonaná kontrola na MsBP. To som už spomenul. Bolo zistených viacero pochybení a bolo potrebné zisťovať, ako tieto pochybenia napraviť. Ako ďalej s plneniami a zmluvami, ktoré de facto neexistujú. Na margo toho si dňa 29.09.2017 objednal u advokátskej kancelárie v Bratislave Ing. Martin Káčer posúdenie zmlúv, vytvorenie rozboru v hodnote 1000,-€. Dňa 27.10.2017 si u tej istej advokátskej kancelárie objednala služby aj nová konateľka Ing. Daniela Vargová v hodnote 1080,-€. Tieto objednávky je možné vidieť na stránke MsBP ako aj faktúru k nim zo dňa 14.11.2017 vystavenú na sumu 2052,-€.
Naozaj teda nevznikla žiadna škoda? Ak by konateľ nekonal tak, ako konal, boli by potrebné tieto právne služby? Dňa 13.11.2017 prišla na advokátsku kanceláriu ďalšia objednávka, a to za účelom vypracovania listín o právnych úkonoch/dohôd o urovnaní spojených s vysporiadaním práv a povinností z neplatných právnych úkonov. Objednávka je na sumu 2322,-€. Faktúra k nej ešte nie je zverejnená. Ďalej.
Pani kontrolórka vo svojej správe píše: „Poskytnutím finančných zdrojov formou úveru spoločnosti Energetika Sereď s.r.o. boli voľné finančné zdroje zhodnocované formou úrokov z úveru. V zmluve o pôžičke je presne definovaný účel poskytnutia finančných prostriedkov. Podľa dodatku č. 4 k Rámcovej Zmluve o pôžičke mali byť úroky za roky 2014,2015,2016 uhradené do 30.03.2017. Vykonanou kontrolou bolo zistené, že úroky za obdobie rokov 2014,2015,2016 boli uhradené dňa 29.03.2017. Účtovne zaevidované boli v príslušných rokoch ako ostatné výnosy z cenných papierov 2014 (314 €), 2015(8800 €), 2016(11337).“

Prvá rámcová zmluva o pôžičke bola podpísaná dňa 06.11.2014 s úrokovou sadzbou 4,1% p.a.. Podľa dodatku č. 1 tejto zmluvy zo dňa 01.01.2015 úroky vypočítané ku 31.12. toho roku sú splatné do konca kalendárneho toho roku s výnimkou roku 2014, kedy sú tieto splatné do 31.04.2015. 30.04.2016 bol podpísaný dodatok č. 2, kde bola úroková sadzba zmenená na 3,25% p.a.. 31.10.2016 bol podpísaný dodatok č. 3, kde sa opäť menila úroková sadzba na 2,5% p.a. Pri všetkých doterajších dodatkoch bola prirážka pre určenie sadzby úrokov z omeškania 10.0% p.a. Dňa 08.12.2016 bol podpísaný dodatok č. 4, kde bolo uvedené, že úroky vypočítané za roky 2014, 2015 (tieto už mali byť dávno splatené) a 2016 (splatné do 31.12.2016) budú splatné do 31.03.2017, čo aj stihli, ako to uviedla kontrolórka vo svojej správe. Ale z tohto je zrejmé, že podľa platných dodatkov v jednotlivých rokoch úroky neplatili, ale zaplatili ich až v roku 2017, podľa posledného dodatku z 08.12.2016. Pýtal som sa na zastupiteľstve na to, či sme dostali kompenzáciu za roky a v rokoch, kedy úroky neplatili, avšak náhradu pán konateľ nežiadal. Mohol, ale nežiadal. Takmer 3 roky nám tieto úroky nechýbali a my sme požičiavali ďalej. Zoberme to z iného pohľadu. Máte úver v banke, nie malý a vy si bez problémov neplatíte dva roky úroky. Banka ich nežiada, ani žiadne penále z omeškania. Na parádu. Nie? A navrch vám na tretí rok požičia ďalšie peniaze a až následne po tom, odstupom času s vami spíše dodatok, že budúci rok máte zaplatiť tie úroky, čo ste dva roky ignorovali. To je bežná prax v bankách. Nie?

Nižšie prikladám prehľad pôžičiek.

16.11.2014 50.000,-
13.01.2015 80.000,-
13.01.2015 70.000,-
08.10.2015 100.000,-
10.10.2016 70.000,-

Ak sme mali nárok na kompenzáciu za nezaplatenie úrokov a konateľ ju nežiadal, nie je toto škoda? Mimoriadne zastupiteľstvo, zasadnutie komisie, advokátske služby, posudok pána profesora a iné. Nevraví sa tomu nepriama škoda?
ak to dobre chápem | 07-02-2018 11:47:25
Pán Kurbel, vy to v vnímate tak že ja som Vás z niečoho obvinil ?
nechcem | 07-02-2018 11:29:49
vyvolávať duchov. Pohol by p. primátor objasniť, akým spôsobom do stavu previedol veci protiprávne. Totižto teraz to právneje možné je možné realizovať len tak, že všetko sa vráti do stavu pred protiprávnym konaním. Teda pôžičku vrátil, všetko uviesť do pôvodného stavu. Pán primátor úprimne povedané vzľadom na ten strašný bordel práca minimálne na pol roka pre dvoch-troch veľmi dobrých právnikov. A tých treba tiež zaplatiť. Čiže ďaľšia škoda vyplývajúca z protiprávne konania mesta- teda konkrétnych osôb na konkrétnych stoličkách. Pán primátor uvedomujete si prosím do akých sračiek sa týmto dostalo mesto ? A aké z toho hrozia vážne následky. Ja byť primátorom na zhromaždení občanov sa ten zlodej punčákov ani omylom neocitne. Keď tak len v pivničných priestoroch medzi potkanmi. Teda keď ho tí potkani medzi seba pustia. Ale veď dr. Irsák- notár Vám to veľmi podrobne a odborne podal ako na lopate. A Vy tomu stále nechcete rozumieť?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2018 09:51:43
Od vcerajsieho predpoludnia sa bavim na tom, ako sa jeden clovek snazi diskusiu presmerovat na Kurbela.

Preto nasledovne priatelia:

Problem nie je v KONANI poslanca Kurbela, na zaklade ktoreho poslanci uznesenie prijali, ale v NEKONANI primatora Tomcanyiho, voci ktoremu uznesenie smeruje a on ho nepovazuje za potrebne splnit.

... bude to narocny rok ...
Ak vyšetrovateľ | 07-02-2018 08:57:51
odmietol podanie p. Kurbela musel to predsa zdôvodniť.A ten zdrap papiera sa volá uznesenie. Tam to musí byt presne popísané. Pán Kurbel, Vám ako oznamovateľovi bolo nejaké uznesenie polície resp. prokuratúry doručene kde by bolo napísané, že skutok nie je trestným činom ...... ?
Pavol kurbel | 07-02-2018 08:51:12
Znovu vám ponúkam osobné stretnutie Zavolajte, dohodneme sa.
ak to dobre chápem | 07-02-2018 08:31:46
Trošku ste to prehnal pán Kurbel, my dvaja sa predsa bavíme o podanom trestnom oznámení a jeho zamietnutý vyšetrovateľom.
p. Kurbel | 07-02-2018 08:27:39
keď ste podali podnet na políciu a tá stále nekoná, tak je tu ešte jedna možnosť podať sťažnosť na prieťahy v potupe polície. Číslo podania máte, tak na príslušnú prokuratúru ktorá vykonáva dozor.
Pri hospodárskej tr.činnosti vyšetrovanie by nemalo trvať viacx ako 3 msiace, inak musí policajt žiadať predlženie vyšetrovania.
pre ak to dobre chapem | 07-02-2018 08:18:07
si Tomcanyiho clovek??
Pavol Kurbel | 07-02-2018 08:11:43
To nemôžet myslieť vážne, aby som tu zverejňoval niekoľko sto, možno už aj tisíc dokumentov. Veď len kompletná ponuka V.I.Trade má 70 či 80 strán. A ponuky boli od štyroch firiem
Tu je moje telefónne číslo, môžeme sa tretnúť a spolu to prebrať. 0905626236
Obcan | 07-02-2018 08:09:58
Dufam, ze \"protikandidat\" pojde kandidovat, vieme koho mame na mysli. Verim, ze by vyhral.
ak to dobre chápem | 07-02-2018 07:56:51
Poprosím Vás pán Kurbel zverejnite tie dokumenty.
sepultura666 | 07-02-2018 07:34:10
si Tomcanyiho clovek??
sepultura666 | 07-02-2018 07:32:52
ak to dobre chapem - zrejme bude nejaky Tomcanyiho clovek,ci???...ci sam pan primator???...jednoznacne coskoro su tu komunalne volby,tento primator by mal skoncit....
ak to dobre chápem | 07-02-2018 07:28:08
Aj tak by som si rád pozrel tie podania. Myslím že médium vám nebude robiť problém s ich zverejnením.
Seredan | 07-02-2018 07:21:40
V nasom state trva vysetrovanie aj roky. Ked dal kurbel podnet neznamena, ze hned niekoho obvinia. Ak by sa zmenil primator, myslim ze by sme sa cudovali, co vsetko by sa pohlo a zistilo. Primator teraz robi v zaujme koho? Myslim ze pride spravny cas ked kontrolori nabehnu a bude sa tu niekomu zle spavat. Ak sa nemam coho a koho bat moze prist aj sto kontrol. Ale hukot na urade bol za nku uz po zastupitelstve na ktorom sa nku schvalilo ked tam prednosta penil ze ci toto chceli. Boja sa ako cert kriza za to co porobili.
Tin Tin | 07-02-2018 00:01:10
P.Kurbel plne s Vami súhlasím a prajem Vám aby ste túto kauzu dotiahli do úspešného konca.
Pavol Kurbel | 06-02-2018 23:24:13
Myslím, že potom sa to pohne razantne dopredu.
obcan | 06-02-2018 23:06:44
Treba zmenu na poste primátora!
Pavol Kurbel | 06-02-2018 22:55:47
Tie dokumenty dnes už majú niekoľko sto strán.
ak to dobre chápem | 06-02-2018 22:37:01
Prečo tu potom neuverejníte tieto dokumenty ?
Pavol Kurbel | 06-02-2018 22:18:27
Áno obrátil Na generálneho, krajského.... Postupnosť je taká, že aj tak to nakoniec vždy skončí na okrese.
ak to dobre chápem | 06-02-2018 21:46:57
Krčmové reči typu jedna babka povedala mňa nezaujímajú. Ak ste mali pocit že si polícia neplní svoju zákonnú povinnosť, mohli ste sa predsa obrátiť na prokurátora. Obrátili ste sa naň ?
pre ak to dobre chápem | 06-02-2018 21:37:34
vyšetrovateľ ZATIAL nevzniesol obvinenie. Napríklad pre to, že možno, Tomčányi má dôkazý ktoré ja nemám. Tú druhú vetu berte s nadsázkou.
Správna odpoveď je iná, ale to sa nedá verejne napísať. Skúste si však prečítať príspevok z dnešného dňa z
10:41:18, možno tam nájdete odpoveď na vaše otázky.
ešte raz Pavol Kurbel | 06-02-2018 21:29:18
pre pre všetkých
Ale veď Tomčányi podal podnet. Ale zrejme si pomýlil adresu a osobu. Podnet na súd totiž podal na mňa, že zverejňujem pravdu o MsBP. Preto sa s ním súdim.
Nepáči sa mu to, vraj ho ohováram, prekrúcam pravdu a fakty a podobne.
Ak to dobre chápem | 06-02-2018 21:14:01
Vy ste podal podnet a vyšetrovateľ nezniesol obvinenie. Čo nechápem je to prečo si potom myslíte že keď ho podá primátor bude postupovať inak ?
Pavol Kurbel | 06-02-2018 21:01:17
Podal som podnet.
Nemám kryštáľovú guľu a nevidím do hlavy vašetrovateľa. Je to na jeho rozhodnutí. Ak dnes nie tak možno zajtra, o mesiac či rok. Alesom presvedčený, že raz sa nájde jeden odvážny vyšetrovateľ, ktorý to obvinebnie vznesie, lebo to čo sa udialo je do neba volajúce.
zaujíma ma to | 06-02-2018 20:37:32
Ešte raz sa pýtam.
Pán Kurbel a čo to vaše trestné oznámenie, mám to chápať tak že vyšetrovateľ nevznesie obvinenie ?
Pre vsetkych | 06-02-2018 20:28:10
Preto primator, lebo ma konat tak, aby hajil zaujmy mesta, obcanov a majetok. A malo by byt v jeho zaujme, aby sa to vsetko preverilo a vysetrilo. Ak by konal transparetne a v prospech obyvatelov a nema co skryvat, poda podnet kamkolvek to bude nutne na objasnenie a vysetrenie pochybneho konania Kacera. Takto len vytvara pochybnosti o tom, ze ma co kryt.
pre pan Kurbel | 06-02-2018 20:05:50
No podal ste trestne oznamenie,ci nepodalpodla Vas je zodpovedny statutar,ked ma niekto dokazy a vsetko pokope,tak moze zalobu podat hocikto,podla Vas nesie primator na tom vsetkom vinu,tak to aspon vyzera,to ma ako podat trestne oznamenie sam na seba.Nejak to vsetko nema logiku.
zaujíma ma to | 06-02-2018 19:40:25
Pán Kurbel a čo to vaše trestné oznámenie, mám to chápať tak že vyšetrovateľ neznesie obvinenie ?
Pavol Kurbel | 06-02-2018 19:09:49
Primátor Tomčányi má preto podať trestné oznámenie, lebo on je najvyšší predstaviteľ mesta, je štatutár a nesie najväčšiu zodpovednoť za všetko, čo sa v tomto meste deje a spadá pod jeho právomoc.
dopnenie | 06-02-2018 13:43:48
Padá to Tomčanyimu a jeho prisluhovačom na hlavu príliš mnoho - nekoná, lebo je obalený celý v masle. Toto je kapitálna zlodejina ku ktorej treba prirátať Koričanského poslanca/posranca/ jeho zlodejinu a zneužívanie majetku D.K. ako aj skromného podaného Čavojského ktorý síce sedi na stoličke riadiacej , ale neriadi, lebo nevie čo sa deje. Taktiež ma obsadený D.K. s pomocou primátora,keď ekonomku mu robí jeho spolužijúca, čiže čo je doma to sa ráta, lebo nemá kto skontrovať.
zaujíma ma to | 06-02-2018 13:41:16
Opakujem pán Kurbel nechápem prečo má podať trestné oznámenie primátor, keď Vy ste ho už podali ?
KRKAVCI | 06-02-2018 13:36:07
zasa sa ohlasujú krkavčie hlasy.Chcú skúmať čo ? ako? kedy ?, pritom nemajú o veci ani šajn. Nezaujíma ich Konanie PRIMÁTORA - lebo koná ako Pinočet.
Treba to rozposlať na všetky možné inštitúcie a určite sa bude konať.
Toto je aj výzva pre občanov, idú voľby - či budú podporovať takú zlodejinu a neprávosť, alebo Tomčányi pôjde do zabudnutia, opravovať bicykle.
pre Milos Majko | 06-02-2018 13:28:27
To moze byt vsetko pravda,lenze to vobec nevyvracia ,to co som napisal ja.Tu predsa nejde o pana Kurbela,ide tu len o to,ked teda podal trestne oznamenie a podla jeho slov s tym nechce mat nikto nic,tak ma automaticky napada, ( a nielen mna),ci tato skutocnost spada pod NAKA.
zaujíma ma to | 06-02-2018 11:33:22
chcem počuť dôvod prečo od pána Kurbela
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-02-2018 11:29:04
zaujíma ma to | 06-02-2018 11:25:47 | - naozaj nechapete preco primator?
zaujíma ma to | 06-02-2018 11:25:47
pán Kurbel nechápem prečo má podať trestné oznámenie primátor, keď Vy ste ho už podali ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-02-2018 11:12:10
moznost | 06-02-2018 11:00:34 | - pred 5, 4, aj 3 rokmi mali iny nazor od Kurbela vsetci poslanci (okrem neho), kontrolorka a asi 99% obyvatelov.

Ako Kurbel napisal - mali ho za blazna. Kedze od zaciatku mam veci nastudovane a verejne SOL za nazormi prezentovanymi Kurbelom stoji, nebol som v inej pozicii.

Dnes vidime, ze vyvoj a fakty ukazali cestu aj vacsine poslancov MsZ, donutili kontrolorku konstatovat mimoriadne vazne pochybenia a nezakonnosti v MsBP a napriek tomu sa postoj primatora Tomcanyiho NEzmenil.

Dobre, este chvilu teda nech robi zo seba hdrinu a vsetkych okolo seba bez akejkolvek komunikacie k veci spochybnuje...

Den pravdy a zodpovedania sa za kritizovany stav pride - nestoji otazky ci ano, ale kedy.
moznost | 06-02-2018 11:00:34
Ale naskyta sa aj jednoduchsie vysvetlenie,ze to proste nestaci,na vysetrovanie trestnej cinnosti.Urcite nie je vsetko v poriadku,ale asi maju organy cinne v tomto pripade iny nazor ako pan Kurbel.
podpora pre p. Kurbela | 06-02-2018 10:41:18
No mozno by sme sa cudovali ake mocenske a politicke kontakty si dokaze clovek vo funkcii primatora ci starostu vybudovat za tie roky co je v takejto funkcii a ako dobre ich dokaze vyuzivat a dokonca pravdepodobne dokaze aj ovplyvnovat a zneprijemnovat takto vas zivot.
Pre pan Kurbel | 06-02-2018 09:44:36
Podal ste trestne oznamenie,ano.A preco si myslite,ze sa s tym nechce nikto zaoberat?Vasim vysvetlenim podkopavate autoritu pravneho statu!Myslite si ze pravne organy neplnia svoju funkciu?Ak mate dovod o tom pochybovat, tak sup s tym na verejnost
Pavol Kurbel | 06-02-2018 09:35:49
To všetko som urobil, len mám pocit, že každý od toho dáva ruky preč. Aj keď je pravdou, že pomaly, ale isto napredujeme.
p. Kurbel | 06-02-2018 09:17:47
dajte podanie na prokuratúru a na najvyšší kontrolný úrad.
samozrejme s dostatočným odôvodnením ako sa správa Tomčányi a ako ignoruje verdikt poslancov v predmetnej veci. Určite sa tým budú zaoberať.

A nečudujte sa keď mu tečie do topánok.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign